Știu că e de-abia jumătatea lui martie, dar pot să spun liniștit că probabil am văzut deja cel mai bun serial din acest an. Pentru mine, cel puțin, va fi foarte greu să văd ceva care să-mi placă mai mult în 2025.
Vorbesc despre mini-seria „Adolescence” de pe Netflix. Prieteni, oameni buni, fraților, este absolut senzațional! N-o să vă dau spoilere, că nu vreau să vă stric în niciun fel bucuria de a-l vedea, o să vă spun doar două lucruri.
Unu. Am văzut postări ale oamenilor care scriu despre acest film și-l recomandă pentru părinții care au copii adolescenți acasă. Da, ok, în această situație cu atât mai mult trebuie văzut.
Dar să nu cumva să nu vă uitați la el doar pentru că nu aveți adolescenți acasă! Pentru c-ar fi o greșeală imensă. Este atât de bine făcut, atât de bine scris, atât de bine jucat și atât de bun, în general, încât trebuie văzut indiferent dacă aveți copii, dacă n-aveți copii, dacă aveți de gând să faceți sau dacă n-aveți de gând să faceți. Punct.
Și doi. Copilul din rolul principal este ceva ce eu nu am mai văzut niciodată! În ce mod poate să joace, ce lecție de actorie pură, cum îl crezi în fiecare secundă în care apare pe ecran și cum trăiești odată cu el, nu am cuvinte, m-a terminat.
De altfel, am făcut o chestie care mi se întâmplă extrem de rar spre deloc: am oprit serialul ca să-l caut, să văd cine e, cum îl cheamă, ce vârstă are și, în general, ce e cu el de poate să joace în felul ăla absolut senzațional.
Evident, am găsit. Se numește Owen Cooper și este un puști care acum are 15 ani, dar la momentul în care s-a făcut serialul avea 14.
Pur și simplu nu reușesc să înțeleg cum un copil de 14 ani poate să facă pe ecran ceea ce face.
N-am cum să vă explic, trebuie să vedeți serialul ca să înțelegeți ce spun. Dar n-am nici cea mai mică îndoială că acest copil va ajunge unul dintre cei mai mari actori ai planetei Pământ. Ar fi extrem de nedrept să nu se întâmple asta.
Prieteni, faceți-vă timp să vedeți „Adolescence” și-o să-mi multumiți după.
Il pun pe lista.
P. S. Eu verific actorii la fiecare film sau serial la care ma uit. Imi place sa stiu cat mai multe despre cei care joaca.
Comentariu beton!12
Nu, nu-l pui pe listă!!! Îl începi azi, cel târziu mâine. Lasă lista pentru altele.
Avem vreo 3 incepute. Terminam unul din ele, incepem si la el.
Dupa sedinta ma uit la trailer.
si cind o sa vezi un film sau serial care l are in distributie pe stephen graham, uitat-te fara rezerve ca sigur e bun. Il ador pe tipul asta, nu e frumusetea pamintului, mai e si scund, dar in ce „hal” poate sa faca orice rol: de politist corupt, de politist bun, de bucatar sef si aici de tata normal, e fantastic!
Comentariu beton!32
Vazut, interesant filmat dintr-o bucata, te lasa putin asa sa te gandesti dupa. Daaar… Infiorator de lungi anumite dialoguri banale, trebuie sa ai rabdare cu el sa il vezi pana la final. Il puteau face lejer din 3 episoade daca mai taiau din discutiile pe langa subiect. Eu ii dau 8.
L am văzut ieri , tot! M a pus mult pe gânduri! Având nepoata la grădiniță, în Uk! Mama ei este f speriată! În legătură cu bullyingul! Un film dur, care trebuie văzut!
L am vazut ieri. Astept o saptamana si il iau de la capat. Fenomenal tot la acest film!
Comentariu beton!15
Mihai, chiar mă gândeam ieri când l-am văzut ca o să îl recomand, în caz ca l-ai ratat.
Ar mai fi o serie scurtă de văzut, tot britanic și câțiva dintre actori: The Walk-in. Mi s-a părut foarte bun. Nu chiar la fel cu Adolescence, dar super.
Comentariu beton!11
Păcat de sfârșit!!
Hopa ! E cazu’ să îmi bag Netflix.
L-am văzut aseară, dintr-o suflare. Confirm, bun tare! Și puștiul senzațional
Si pustiul o sa joace rolul unui tanar Heathcliff intr-o noua ecranizare a „Wuthering Heights”, asa de bine joaca 🙂
Comentariu beton!17
Ești a 3-a persoană care îl recomandă de azi dimineață!
Sigur mă uit la el, azi!
A 2a la mine, ambii de mare încredere
Da, ai dreptate, este un serial excelent. Și eu m-am gândit cum poate puștiul ăsta să joace atât de credibil.
L-am început aseară.
Da.
Eu tot aseară, dar nu am putut să-l las, chiar dacă la 05:45 am fost în picioare.
M-am culcat la 00:45 ca să-l văd tot. Citisem despre el ieri, pe un alt blog. Total de acord cu tot ceea ce spui despre acest serial. Puștiul joacă extraordinar. Iar scena din final a tatălui m-a făcut să plâng alături de el. Și nu-s vreo plângăcioasă!
Comentariu beton!20
Lasa de dorit jocul detectivului si a politiei in general, iar directoarea aia de scoala, mai ca le arata si magazia omului de serviciu! Stiu ca daca sunt minori, nu au voie sa vb cu politia fara un parinte, dar na! Pustiul bun de tot! Te pune pe ganduri si te intrebi ce ai facut greșit!
L-am văzut aseară. Nu îmi venea să cred ca este atât de bun. Cat de bine scris, jucat, tot. Probabil cel
mai bun multă vreme de acum încolo. Ce e nasol e cu astfel de seriale e ca după aceea strâmb din nas la toate filmele…
L-am văzut. La final am plâns în hohote. Am o nepoata de 13 ani și un nepot de 6 ani. Doamne, în ce lume au ajuns să trăiască! Înainte pericolul era afară, acum e la noi în casă. Pare din ce în ce mai greu să avem grijă de cei dragi.
Comentariu beton!22
Vazut aseară, 4 ore bine folosite. Genial, da. Și cu câte întrebări rămâi după, și ce angoasă, am avut ce visa noaptea. Am și stat aseară să caut niște cuvinte cheie menționate cred că în episodul 2 și de care nu aveam nicio idee. Am găsit un articol mostruos de mare pe wikipedia, dar am rămas paf de câte lucruri nu știam. Am ce mai vorbi acum cu copilul din dotare, nu pot decât să presupun că ea le știa deja…
Vazut ,placut ! joc excelent personaje – tata si fiu . Thrillere-le britanice in marea lor majoritate ,bune si f bune. Pustiului ,insusi de Niro ii prevede o cariera extraordinara
L-am văzut sâmbătă. N-am putut sa ma ridic din fotoliu pana la final. Și nu curiozitatea m-a ținut pe loc, finalul era previzibil, ci felul cum au jucat. Puștiul e de Oscar în scena cu psiholoaga. Dar mi-au plăcut și ‘parintii’ cum au reușit sa pară atât de stângaci și de depășiți de evenimente.
E de recomandat miniseria!
L-am vazut sâmbăta. Tulburător, am trăit alături de personaje fiecare emoție posibila. Iar pustiul mi-a plăcut atât de mult, încât speram la un plot twist ca nu el a facut-o, ca a fost o neînțelegere. Dar nu a fost genul asta de film…
Copilul este cu atât mai senzațional cu cât este primul lui rol. Cred ca oricine a vazut filmul l-a cautat, sa obțină mai multe informații.
Recomand și eu cu tot sufletul aceasta mini serie, oricui!
P.s: foarte, foarte mulți oameni l-au văzut deja, și eu cred ca din cauza subiectului, este ceva ce ne interesează pe toți, în aceste vremuri.
Comentariu beton!14
Eu m-am uitat pt Stephen Graham, nu dai gres cu el in nici un film sau serial, e fantastic!
pana acum se zicea sa educam fetele ca ele sunt baza familiei.. dar fara baieti educati e jale … mare.
Tocmai, ca in serial si baietii isi luau hate de la fete, e vorba de educat ambele tabere si de vorbit mult cu ei, foarte mult.
@Ana, mereu spun că noi mamele trebuie să educăm temeinic băieții, abia după asta putem avea pretenții ca să facem o lume mai bună, pentru că noi îi aducem pe lume și multe mame consideră că rolul lor s-a încheiat, eroare și vedem asta prea mult și prea des, băieți/bărbați adevărate catastrofe și nu doar Tate, Trump, Musk ci toți ceilalți care ne fac viața iad în fiecare clipă. Același lucru evident că trebuie făcut și cu fetele.
Ca tot zici, am remarcat trimiterea din film la Andrew Tate.
Trist cand copiii de langa noi nu mai sunt ai nostri.
Ieri l-am văzut. Super serialul! Și puștiul e genial. M-am uitat de două ori la episodul 3🙂
Chiar nu stiam la ce sa ma mai uit, multumesc pentru recomandare. Acum urmaresc Apple Cider Vinegar, mai am Reacher, 1923, dar apare cate un episod saptamanal. The White Lotus, nu stiu, ultimul sezon nu prea m-a prins. Primele 2 au fost excelente.
L-am văzut ieri. Pur și simplu am ratat a doua repriza la Atletico-Barcelona că nu aveam răbdare până azi sa vad cum se termină. E cel mai bun serial din ultimii câțiva ani. Dar și înfricoșător pt că fiica-mea e fix la vârsta aia. 15 ani.
Foarte, foarte bun adolescentul.
Joaca extraordinar, in special in episodul 3
L-am terminat sâmbătă și de atunci doar despre el vorbesc. Excepțional, de la subiect, interpretarea actorilor și până la tehnica de filmare one shot. Minunat cum un puști de 14 ani la primul lui rol poate să joace impecabil fara reluări, întreruperi și tăieri la montaj. I-am dat 10 pe idmb.
Am bagat primele doua episoade aseara, ala mic e spectacol. Mi-au placut si ceilalti pusti.
Incercasem cu doua seri inainte sa vedem comedia romaneasca recent lansata, aia cu candidatul. Rar opresc vizionarile, dar efectiv mi-a fost jena de cat de prost puteau juca unii actori consacrati si pe care i-am vazut facand roluri bune si foarte bune in alte productii. Cum ar fi Postelnicu. Mare diferenta.
sorry, man, știind ce poate face Postelnicu, cu atît mai îngrijorătoare-mi pare situația noastră generală; eu l-am crezut, ăla-i omul;
per total filmul (am mai scris) e o mizeriuță, da’ nu din cauza lui
Vazut sambata, il recomandase fosta invatatoare a lu’ fie-mea. Beton armat filmul, genial jucat, senzationala ideea in sine. Te gandesti cati bani mut aia de la Hollywood pentru tot felul de besini woke si vin niste britanici sa dea lectii de actorie la 14 ani. Absolut tulburator si de vizionat!
Comentariu beton!25
Vazut, recomand si eu.
Atmosfera, muzica, lipsa ei uneori… si desigur, rolul pustiului.
L-am văzut aseară, împreună cu fiul meu, care este adult. Ne-a plăcut foarte mult, iar puștiul este senzațional. Ne-am uitat la sfârșit cine e, câți ani are. Eu eram sigură că e trecut de 16 ani, doar că arată el mai copil.
Merită văzut, este un serial bun care trage un semnal de alarmă în privința rolului rețelelor sociale în viața adolescenților. Am înțeles că ideea scenariului a venit ca urmare a multor întâmplări asemănătoare, ce apar la știri.
Am stat şi eu azi noapte să îl termin, pentru că toată lumea pe Facebook tot despre el vorbeşte. Am întrerupt pentru meciul Barcelonei, apoi am aşteptat ultimele 2 episoade despre care eram avertizată că sunt de excepţie. Eu sunt bolnavă cu filmele, chiar din copilărie, aşa am fost educaţi: şi eu şi fratele meu ţineam jurnale şi dădeam steluţe filmelor văzute, poate regăsesc vreun caiet din acelea, vedeam cam 300 de filme pe an.
Acum, pentru că sunt abonată la 5 platforme de streaming, dau note pe IMDB filmelor, pentru că aşa am o evidenţă dacă am văzut sau nu un film sau serial, dacă m-a lăsat memoria. Şi stau cu imdb-ul deschis, citesc despre toţi actorii, văd şi în ce alte filme joacă, în caz că îmi place mult unul. Şi mai citesc şi review-uri.
Aşa că am aflat imediat că după castingul băiatului, Stephen Graham a zis „ăsta e”!!! Ce face în episodul 3 este blowing mind, cum ar zice Anamaria!
Mă pasionează şi tot ce ţine de imagine, montaj, muzică la un film.
Şi ştiam că fiecare episod a fost tras dintr-o singură mişcare de cameră, aşa că şi la asta am fost atentă!
Am turbat când am văzut numele lui Andrew Tate şi chiar sunt curioasă când vor plăti nenorociţii ăia doi pentru faptele lor.
Filmului i-am dat nota 10, ca majoritatea care scriu acolo pe imdb şi am regretat mult că m-am pensionat, pentru că eu la dirigenţie şi nu numai, am făcut educaţie şi cu ajutorul filmelor şi ăsta ar fi fost un „must see”. M-am gândit şi la nepoatele mele, care sunt amândouă surde şi care în şcolile normale au fost tot timpul hărţuite, chiar dacă văd la TV reclamă în care se spune că cei cu nevoi speciale au „dreptul” să studieze în şcoli normale. Doar că mulţi diriginţi nu-şi fac treaba!!!
Comentariu beton!47
Da, un film real, ar putea fi, după părerea mea, la ora de dirigenție o temă de discutat.
Văzut deja și recomandat tuturor prietenilor mei, da puștiul este genial genial, pe mine m-a dat de toți pereții filmul asta dar și actorii.
L-am inceput și eu doar pentru că am văzut un mic segment pe Facebook de câteva secunde. Restul e istorie. Am citit multe comentarii entuziasmante și pe paginile italiene. Toți sunt de acord că e cea mai bună serie din 2025.
SENZATIONAL!!!
Intradevar actorul principal adocescent…de EXCEPTIE.
Merita de vazut.
O sa ma uit si eu neaparat. Referitor la penultimul paragraf – uneori artistii care traiesc un succes enorm cat sunt copii, traiesc apoi toata viata in umbra acelui succes. Cumva raman impovarati de propriul succes, pentru ca le este greu sa il depaseasca, sa se auto-depaseasca practic. Sper sa nu fie cazul si aici. Scriu fara sa fi vazut filmul inca, dar am in minte alti cativa artisti la care am vazut asta si mi se pare extrem de trist.
Mi-a scapat o virgula importanta, dar ma scuzati voi 🙂
L-am văzut! Genial! Am discutat pe subiect cu băieții mei (16 și 12 ani) și am aflat lucruri. Unele m-au bucurat, altele nu. Ce m-a bucurat a fost că nici unul nu cunoștea nimic legat de frații Tate (poate și pentru că încă nu au conturi pe rețelele de socializare). Însă, ce m-a întristat, deși bănuiam, a fost că: ambii au confirmat răutățile pe care și le spun copiii între ei la școală cu privire la ce se posteaza pe rețele, atât fetele cât și băieții; ambii au concluzionat că în școlile lor este haos și profesorii sunt depășiți de fenomen. Concluzia mea este că și noi, familiile, suntem depășite în gestionarea vieții on-line a copiilor, chiar dacă, pe alocuri, avem impresia că deținem controlul…
Filmul merită văzut o dată și încă o dată, discutat pe marginea lui atât în familie dar și la școală.
Comentariu beton!13
L-am vazut. Deosebit pustiul dar si ceilalti actori. O drama a unei familii obisnuite.
Chiar merita vazut.
băi…
Știu…
Acum am terminat de văzut ministerialul. Un film excepțional . Este o lecție pentru toți cei care avem copii.
OMG.
M-a rupt.
Absolut da! Genial baiatul, serialul incredil, il asteptam de ceva vreme, dar mi-a depasit orice asteptare si cred ca cel mai mult pentru felul in care au jucat actorii, sa fi fost documentar cu persoane reale si nu cred ca transmitea atatea emotii si trairi.
Pe mine m-a terminat Christine Tremarco, mama, in ultimul episod care mi s-a parut o capodopera desavarsita. Femeia care isi ingropa durerea in grija pentru familia ramasa, in alinarea durerii tatalui, valul de emotii care se schimbau de la o secunda la alta. Si din nou, sa fi fost real si nu transmitea atat de mult.
Este de departe cel mai bun serial din 2025 si printre cele mai bune din toate timpurile.
Comentariu beton!13
Am vazut filmul dintr-o suflare. Dincolo de tot ce s-a scris pana acum pot spune ca am fost impresionată foarte mult de felul cum au redat și atmosfera din școala unde învățau acei copii.
Adulții, fără excepție, păreau a fi rătăciți în jungla animalelor numite „elevi”. Grija și teama cu care încercau sa ii trateze pe copii în opoziție cu amestecul de inocență, tupeu și teribilism al acestora. Senzația de menajerie în care nu știi cine pe cine domină.
Comentariu beton!12
Am vazut filmul dintr-o suflare. Dincolo de tot ce s-a scris pana acum pot spune ca am fost impresionată foarte mult de felul cum au redat și atmosfera din școala unde învățau acei copii.
Adulții, fără excepție, păreau a fi rătăciți în jungla animalelor numite „elevi”. Grija și teama cu care încercau sa ii trateze pe copii în opoziție cu amestecul de inocență, tupeu și teribilism al acestora. Senzația de menajerie în care nu știi cine pe cine domină.
Și eu l-am văzut… Mi-a plăcut. Am încercat să-l iau și pe puști cu mine să-l vadă, dar l-a plictisit. Serialul pune în evidență, totuși, niște probleme reale ale tinerilor din ziua de azi: dorința de a fi populari, de a fi cool, de a fi acceptați într-o comunitate de oameni cool.
Este interesant cum sunt prezentate dezvoltarea lor, hormonii și felul în care percep lucrurile… Filmul este super fain și din prisma traumei părinților – oameni simpli, dar cu un statut material decent, deci personajul principal nu provenea dintr-un mediu cu probleme.
Filmul e senzațional și m-a făcut să mă gândesc și la reclama aceea de pe posturile TV românești, care spune să ne petrecem timpul cu copiii noștri pentru o viață psihică sănătoasă. Sper să existe o a doua parte. Totuși, mi-ar plăcea să înțeleg mai bine și cum vede sistemul astfel de probleme.
Salut, e cel intitulat în română „Adolescență furată” ?!
Da. S-au gândit ai noștri să-i dea alt nume. La mine se numește ,, Adolescență coruptă”.
Brad Pitt – executive producer
Scena cu psiholoaga : Hannibal Lecter și Clarice Starling.
Episodul 3 a fost tot doar cu discuția lui și tipa de la asistenta socială, plictisitor …iar al patrulea cu plimbarea familiei lui la supermarket și drumul in mașină, la fel de plictisitor.Dezamagitor pt mine , nu mi-a plăcut.
Tot filmul este extraordinar, fiecare episod ne prezinta cate o „felie” din ceea ce formeaza intregul vietii adolescentului. Episoadele mentionate sunt cele cu cea mai mare incarcatura emotionala. Episodul 3 este cel care ne dezvaluie amalgamul de trairi si confuzia pe care o experimenteaza atat personajul principal, cat si generatia lui, iar faptul ca toate acestea ies la iveala prin confruntarea cu o psiholoaga nu este intamplator. Pana la urma psihologul este cel care are aceasta menire de a ne ghida prin labirintul emotiilor. Iar faptul ca este o femeie in acest rol iarasi nu mi se pare intamplator – pana la urma problema adolescentului era cu sexul opus. Cred ca este mult de discutat, insa acest episod nu a fost deloc plictisitor, doar ca toata „actiunea” avea loc in plan psihologic.
Episodul 4 este cel care dezvaluie efectele pe care le are fapta adolescentului in comunitate dar mai ales in familie. Cum orice activitate, oricat de banala, intr-un astfel de context nu mai este banala ci devine o adevarata lupta. Trairile celor trei membri ai familiei sunt atat de intense in episodul asta incat aproape ai senzatia ca le poti atinge, desi ei fac doar un drum la supermarket timp in care sunt destule momente de tacere – la exterior, pentru ca efectiv „simti” toata agitatia din interiorul lor. Nici nu imi gasesc cuvintele sa exprim cat de intens mi s-a parut mai ales episodul asta. Ca parinte am trait la cote maxime toate emotiile, mi-am pus toate intrebarile impreuna cu ei.
Dar fiecare simte diferit, si este absolut normal ca un film sa nu placa tuturor. Insa am vrut doar sa incerc sa subliniez motivele pentru care poate unora li s-a parut genial.
Văzut ieri, încă sunt buimacă. Mi-am amintit, pentru că uitasem, cat de puțin control avem asupra gadgeturilor copiilor. Cum era?:” Credeam că dacă e in camera lui, in casa, e in siguranță.” Mda. Vroiam să îi iau copilului telefon la 13 ani. Cred că aman până la 18.