Băi, stați așa, deci cum? „Georgeștii” vor boicota luni supermarketurile și vor cumpăra doar de la producătorii locali? Adică din piețe, de la țărani?
Asta fiind exact perioada în care țăranii recoltează la greu producția de banane, mere, pere, struguri, portocale, kiwi și curmale, nu?
Că țin minte de la bunică-mea care ne zicea mereu: „mă, mamaie, căpșunile se culeg numai după jumătatea lui februarie încolo. La fel și caisele sau nectarinele”.
Și toate astea trecând peste faptul că „producătorii locali” din piețe sunt de fapt a nu știu câta mână prin care trec produsele alea până ajung la vânzare?
Dap, sună extrem de logic boicotul. 🤦♂️
Da, B0$$. Nu știi meteo de Românica: climă mediteraneo-subtropicală, unde grâul se recoltează de 4 ori pe an, Crăciunul vine de 3 ori, iar Paștele de 5.
Se cultivă de la banane la papaya, da’ rupe gura târgului cu agave roz-purpuriu, care crește numa’-n România, spre disperarea mexicanilor.
În 2025, România a devenit exportatorul mondial no.1 de Lychee. 🤪
Din martie, România va exporta canguri pentru blană și carne-n Australia și Noua Zeelandă. 🤭
Comentariu beton!64
tu se pare că nu știi istorie, că-n anii ’70 am intrat în ghinis buc ca fiind cel mai mare exportator de banane…
https://www.aktual24.ro/cum-a-ajuns-romania-in-cartea-recordurilor-tara-cea-mai-mare-exportatoare-de-banane-din-lume-era-mai-puternica-republica-bananiera-din-lume/amp/
Comentariu beton!32
@costicămusulmanu: ce-am zis io și ce-ai înțeles tu. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
P.S. Știam de exportul de banane, d-ai-am scris „cultivă banane, exportă Lychee’ 😎
O să fie un experiment interesant (asta dacă o să fie, bineînțeles!) și așa o să ne lămurim și cum este cu cei care-l vor vota pe nenea ăla analfabet. Cam câți mai sunt și de ce mai sunt. Deși eu cred că o să fie nimic sau o furtună intr-un pahar cu apă. Și poate mai îmi schimb părerea despre anumiți conaționali de ai mei. Sper!
Boicot pe naiba! Georgeștienii nu vor sta în weekend fără berică și chipsuri, pe care ce să vezi, nu le produc “peizanii” noștri, ăia ca brazii și ca dacii, evident!!! Pfuai!!!
Comentariu beton!18
Băutură din „pufoaica dacica ” se face la domiciliul bețivului, pardon consumatorului!
Comentariu beton!14
Poate n-or sta in weekend, dar „borhotul” e pentru luni, scrie clar
Da, la piață roșiile sunt din gradină în toiul iernii. De ce să fim răi? Ce, asta e iarnă?
Comentariu beton!15
Merita menționat și laptele de migdală. Fără miros de grajd.
Comentariu beton!17
Și dă soia românească 😀
Luam porc din Spania și OO de struț 😏💪🏿 🤣🤣 Și brânză de ren 🤭 PS: soția lucrează la Diana și ei baga porci din Spania la greu 🙃
Asta cu branza de ren e criminala. Cum ar fi sa ia si ei branza de cerb :))
O groaza de producători romani vand prin supermarketuri. Iar pietele inchid cand iese pulimea de la munca. Nu stie ce vorbeste. Ca si cu economia bazata pe caru cu boi.
”Boicotul” ăsta imi aduce minte de scena din Titanic Vals, cu pălăria care era ba de la Măgeanu, ba de la Stănculescu.
Comentariu beton!21
Ieri eram in piata aia celebra din Marrakesh. Curmalele asa mari, cum numai varsate la Carrefour am mai vazut, erau 340 MAD (cam 34 €) kg. La Carrefour cred ca 15. Cred ca si aia le luau tot de la Carrfour. Trebuie sa le caut un furnizor 100% roman care le dau si mai ieftin si sunt si mai mari. Numai sa tina boicotu pana ma intorc!
Comentariu beton!18
băi, da’ n-a găsit și el un termen neaoș, geto-dacic? putea să zică protest/evitare, altceva…
ori, în cazul lor, înseamnă altceva și vine nu de la englez, ci de la boi acote?
Comentariu beton!19
Bull cote? 🙂
Daciada.
O tâmpenie mai mare nici c-am auzit! 90% dintre precupeții din piață vând legume și fructe din import. Pentru că nu știu de unde sunt aduse și nu vreau să iau turcești, prefer să iau din supermarket unde este specificată țara de unde sunt importate și unde vezi ce produse sunt românești.
Pe de altă parte, cel puțin 50% din produsele din supermarket sunt produse/ procesate în țara noastră (cred că este și o lege în sensul ăsta), ceea ce înseamnă că ne boicotăm proprii producători. Există acele branduri sub denumirea cărora supermarketurile vând produse românești („Drag de România”; „Cămara țărănească”; „Vreau din România”; „Gusturi românești” etc.). Eu caut și cumpăr anumite produse numai de la aceștia, în funcție de supermarketul la care mă duc.
Altă prostie e legată de „magazinul de cartier”. Ei bine, eu nu am așa-ceva. Și chiar dacă aș avea, ce să vezi?! Tot produse de import comercializează în cea mai mare parte!
Comentariu beton!45
Nu intelegi tu ca produsele din hypermarketuri nu sunt plamadite in tihna dupa retete stramosesti, de aia vrea sa le boicotam.
Comentariu beton!19
Miez, viezure, brânză?
Păcat că nu au făcut boicot de 1 Mai. Să nu cumpere gram de ceafă și bere 😀
Comentariu beton!18
Tocmai l-a numit Marcel pe Piedone in fruntea ANPC. Se terminasera oamenii cu carte si competente in Romania, si am ajuns la oxiurul asta analfabet.
Acum sa fie toti consumatorii linistiti, vegheaza Nea Osanza asta la binele lor.
Comentariu beton!29
Nu mi-a venit să cred. Competentul fără vină. Trebuia pus și el într-un post călduț.
Papaja, lychee, kiwi, portocale, migdale, pinda, toate se gasesc pe marginea drumului. Si cacao si cafea se recolteaza tot de pe dealurile dacice. Ca sa nu mai zic ca mama se gandeste serios sa scoata prunii si merii din gradina si sa ii inlocuiasca cu niste „banani” si „anansi”. Serpii deja au aparut in gradina, acum asteptam maimutele dacice.
Bai, nu pot sa scriu nimic, sunt mucles!! Rad in hohote la cate-un comentariu si pe urma raman cu ochii-n gol…eu nu mai sper nimic, sunt oricum intr-o pasa supernasoala, si daca ma mai uit si-n jur…
Comentariu beton!14
Că Georgescu și ai lui sunt niște boi cu cabină cred că este clar pentru majoritatea oamenilor cu mintea în cap.
La fel de evident este și ca ăia care conduc supermarketurile sunt niște jegoși ordinari.
Mie mi-ar place ca societatea civilă să reacționeze cu un boicot de o zi pe săptămână sau să cheltuiască mai puțin în supermarketuri. Să le dea un semnal că nu dictează totul. Așa cum fac în negocierile cu producătorii, știti , prețul de până acum trebuie scăzut cu 50 de bani. Păi costuri, buget, alea. Nu ne interesează, vreți raft, desfacere, scădeți prețul. Și ăia umblă la ingrediente ca să obțină prețul ăla. Iar produsul ala o să îl găsești cu 2 lei mai scump la raft. Totul pentru profitul din pix.
Comentariu beton!18
*Mi-ar plăcea
Mi-ar plăcea. Corect.
La primăvară m-apuc de boicot: cultiv roșii, pătrunjel, morcovi, ceapă. Desființez gazonul.
Am mai văzut filmul ăsta. Pe History. Magazinele care trebuiau boicotate erau marcate cu Steaua lui David, desenată tot de niște voinici fără neuroni.
Comentariu beton!30
😀Eu ia-și sfătui să NU mai calce niciodată în supermarketuri, dacă sunt asa de naționaliști și suveranisti! Totul de la producători locali! Nu, gata, acu’ s-a terminat boicotul trecem la portocale și banane, hmmm ce bune sunt! 😀😖 Am înțeles ce vor dânșii, dar în Croația a fost o cu totul altă situație de fapt .
ia-și? 😲 … poate i-aș sfătui
Foarte bine. Să nu-i mai prind in supermarket in veci. Abia am și eu loc să mă mișc liniștit fără să mă frec de atâtea neamuri proaste.
Dar vezi sa nu!
Comentariu beton!13
Este, evident, o probă de cretinism. Nu e prima, nu va fi nici ultima.
Lăsând asta la o parte, alegerea datei este o (nouă) manipulare ordinară. Săptămâna viitoare, guru suprem va clama succesul uriaș al acțiunii, deși alegerea zilei de 10 februarie nu este deloc întâmplătoare. Este luni (zi ceva mai slăbuță în vânzări de orice decât vinerea sau weekendul, din motive lesne de înțeles), este cu câteva zile înainte de salariu (majoritatea românilor primesc salariul/pensia in jur de 15 ale lunii, și mulți dintre ei se târăsc cu greu de la o luna la alta, deci cumpărăturile sunt mult mai slăbuțe decât în datele 16-20 ale fiecărei luni), este februarie (lună relativ slăbuță fata de altele). In fine, e treaba lor, dacă vor să trăiască cu mere, prune uscate și murături (cam asta e oferta de fructe/legume autohtone in februarie). Cât privește carnea, laptele, mezelurile, etc sunt oricum produse, in majoritate, in România, așa că nu se încadrează la boicot. Teoria care m-a amuzat cel mai tare a fost că supermarketurile nu plătesc taxe la stat. Poți să îi acuzi de multe, dar de asta chiar nu. Ăștia nu se mai fac bine…dacă au fost vreodată. Nici nu are sens să încerci să le explici despre locuri de munca, contribuții la sănătate și pensii, locuri de munca colaterale în lanțul logistic…alea deja depășesc cu mult capacitatea lor de înțelegere. Majoritatea oricum nu sunt in stare sa își înțeleagă propriul fluturas de salariu. Și nu, nu vorbesc aiurea, e verificat.
Comentariu beton!14
Am pus un comentariu care văd că nu apare. Vreo șansă să fie la moderare și să apară mai târziu? M-am ferit de cuvinte tari, dar adevărul e că nu am verificat ce am scris și nu știu ce o fi făcut pe acolo autocorrect-ul.
Sunt idioti.
Nu vorbesc doar de tampenia cu desfintarea supermarketurilor, luni piata e goala de tarani.
Cred ca echipa cg vrea sa faca un sondaj de opinie. Sa vada cum sta ca procent de indoctrinati. Cati georgilieni or fi.
Sper sa fie putini. Nu conteaza cat zgomot fac, putini sa fie.
Eu una voi vizita toate supermarketurile si voi cumpara tot ce am nevoie si poate si ceva dulciuri care imi plac.
Sustin oamenii din jur dar nu pot sa nu vad lacomia, cand exista. Acum vreo doi ani am mers la tara ( vreo 30min de orasul in care locuiesc) si o tanti a venit la poarta parintilor mei, sa ne ofere ceva produse pe care le avea de vanzare si care ii prisoseau in gospodarie. Mi-a cerut niste preturi de ziceai ca sunt lingouri de aur iar eu fac banii respirand. Asta in conditiile in care nu platea costuri tarabe, nu avea zile pierdute in piata in asteptare musterii si nici taxe platite la stat.
Sa traiesti la nivelul pe care ti-l permiti este reteta linistii sufletesti. Iau ce imi doresc si ce imi permit, de unde vreau si cand vreau.
Da de ce nu zice sa boicoteze in prima zi de solduri? Sau în săptămâna dinaintea Paștelui sau 1 mai? De ce? De ce?
Da, exact! O mișcare „strategică” prin care se boicotează supermarketurile în plină iarnă, când oricum produsele din piețe sunt adesea tot din import. Pare mai mult un exercițiu de indignare fără efect real, mai ales că „producătorii locali” din piețe sunt, de multe ori, intermediari care cumpără tot de la en-gros.
Dar na, poate găsim și niște roșii de grădină bine coapte pe la mijloc de februarie… cine știe?