Măcar a fost un pic mai cald zilele astea. Altfel, aveți idee cum să fac să treacă luna asta mai repede?
- Ultima imagine (din punctul meu de vedere, ăsta ar fi trebuit să fie singurul text de azi. Textul care te lasă stors și fără puterea de a mai spera că-m țara asta se va întâmpla vreodată ceva bun);
- Trăgace (un articol foarte bun, scris de pomană. Cei pe care-i interesează ce scrie știu deja toate astea, iar ceilalți n-au nevoie, ei oricum știu tot);
- Pseudoștiință (am cartea aia în casă, dar n-am intenționat o clipă s-o citesc. Mi-a fost suficient să văd cine o recomandă pe rețelele sociale);
- Nuuu, viitorul mașinilor nu este electric (apropo de toți ăștia care în continuare sunt convinși că viitorul nu va fi electric, Volvo a anunțat următoarele chestiuni extrem de interesante pentru UE: din 2027 vor mai vinde doar hibrid și full electric. Este al patrulea producător major de la care aud, cu urechile mele, că va face switch-ul mai repede de 2035, anul limită impus de UE);
- Cum funcționează banda de șmecher la București (confirm că așa stau lucrurile. Și așa vor sta în continuare, fără un sistem de camere și amenzi, totul e degeaba);
- Povestea tâlharului spânzurat și transformat într-o pereche de pantofi;
- De ce au votat argentinienii un președinte care vrea să privatizeze educația și sănătatea (un preambul pentru ce va fi și la noi în 2024);
camere fixe la intrarea si la iesirea de pe benzile de autobuze, facut poza trimis amenda acasa. cu taxare progresiva, de inceput 100-200 de lei, daca toti iti arde de din astea sa sara la 500-1000 si tot asa
Comentariu beton!15
De acord cu camerele. Dar, crezi că Gigel în GT seria 7 plânge la 500 de lei?
Aș combina legile rutiere din Singapore+Finlanda+Coreea de Sud (anii 70): orice infracțiune auto să includă și o verificare extinsă asupra mașinii și a șoferului/proprietarului, amenda/punctele să crească în funcție de gravitate, venit și recurența/numărul abaterilor, l-ai băgat pe x în spital/ghips păi vezi CM-ul, costurile de spitalizare, costurile firmei unde este angajat, etc. Să fie vreo 5 ani de chestii dintr-astea….(și să zic și o șoferească…am carnet de 23 de ani și nicio amendă/punct de penalizare).
@Lucian, Gigel din seria 7 poate nu plânge la 500 de lei, dar te asigur că va plânge dacă ia 500 de lei amendă pentru fiecare dată când trece măcar cu o roată pe linia de autobuz.
@MV – să fie primit! Dacă are 2 neuroni conectați se va opri la a3-4a premiere. Dacă nu-i are, lacrimile lui/ei sunt degeaba.
Camere există doar că ori „nu funcționează” ori nu au chef să le folosească, la fel sunt și la toate trecerile de pietoni dar tot degeaba. 🤬
Camerele, fizic vorbind, trebuie corelate cu legislația. Degeaba ai camere și trimiți amenzi care vor fi contestate in instanță pe motive de omologare și alte invenții.
https://m.youtube.com/watch?v=klrzKZcB2g4&pp=ygVBY2VsIG1haSBpdWJpdCBkaW50cmUgcMSDbcOubnRlbmkgbcSDIHBpcyBwZSB0aW5lLCBtxIMgYW3Eg3LDrnR1bGU%3D
ce frunză, ce grădină, ăsta ar trebui să ne fie sloganul de țară…
Ia că mi-ai dat o idee ce film să văd azi.
io to’ma ce-am terminat Fight Club; nebun, nebun, deși uneori…
dacă n-ai văzut, Mudbound, pe neflics; bun
4. Va fi impus electric și va fi trist. În condițiile în care 15 dintre vasele cargo sau petroliere poluează cât toate mașinile la un loc, sunt convins că măsura asta o să aibă efect doar în aglomerările urbane. Asta în timp ce India, Rusia, China și țările sărace din Asia sunt o cloacă în ce privește ecologia. Despre Africa ce să mai spunem. Este o bătălie a companiilor auto pentru a lua o felie cât mai mare din piață. Atât.
Principala cauză a poluării este lacomia. În timp ce companiile auto își vând produsele cu sume fabuloase, ăia care le fac bateriile muncesc pe 3 yuani.
Eradicarea sărăciei ar trebui să fie principala grijă a tuturor guvernelor. De acolo trebuie pornit. Acolo se naște extremismul, acolo nu este viabil ecologismul.
Ținta mea de anul viitor este un Isuzu D-Max, cabină dublă, automat, echipare premium. Este fix ce îmi trebuie mie și familiei. În rest baterii erecte la prețuri de rachete, hipsterilor de pretutindeni.
Mulțam de muncă man!
Comentariu beton!48
Păi exact pentru asta se va trece la electrice: pentru aglomerările urbane. Să scoatem poluarea din orașe.
E mișto Isuzu ăla, dar nu mi-e lene să caut cu ce echipări de motoare vine.
isuzu ăla a avut un super propulsor diesel de 2,5; din ce știu, a fost mașina preferată la antitero/sri; probabil că au urmat trendul de reducere a cilindreei…
@edelweiss Măcar din Europa să mai tăiem din poluare, acolo unde se poate. Ai dreptate la partea cu lăcomia, dar aia nu se poate eradica printr-o lege, din păcate. Chiar cei care ar trebui să fie cumpătați, adică religiile, sunt printre cei mai bogați, deci ce să mai zici de restul?! Așa e, va fi trist, dar ceva trebuie făcut.
@MV ”Altfel, aveți idee cum să fac să treacă luna asta mai repede?” Te înțeleg, una din cele mai nasoale luni din an pentru mine, deși mare parte o să fie concediu, ceea ce îți doresc și ție!
@anukoi, la mine n-o sa fie, deci te invidiez.
2,5 este prezent pe cele vândute prin Australia. Au avut și un 3.0, practic immortal. În Europa vând 1.9.
edelweiss – tzam mai zis, la faza cu masinile electrice esti pe langa subiect maxim. Dar maxim de tot.
India si China sunt pe mod: full on cu electricele. Nu au planuri d-astea clare „2035” ca noi, dar sunt full acolo.
aia cu „dar navele” este iar un argument de noaptea mintii. Marea ta problema cu poluarea este ca poluezi sub nasu tau. Nu pe ocean. Oceanu are alte probleme, cu ecologia globala, dar marea ta problema e ca ai fumu sub nas.
Sau tu nu le dai la copii mancare decat o data pe zi ca africanii nu au ce manca decat o data pe saptamana?
Referitor la pct. 3, poate ca nu exista dovezi clare care sa confirme legatura dintre traume/emotii si aparitia cancerului, dar dl. Andrei Ion n-ar putea da stiintific nicio cauza a cancerului. Si totusi se prescriu niste medicamente/tratamente. Faci tratament si, ce sa vezi, nu exista concret nicio analiza care sa arate ca nu mai exista microleziuni in organism. Doar „se considera„ ca esti vindecat dupa 5 ani in care nu apar chestii grave. Vorbesc din experienta personala si din spusele oncologului: medicina nu este o stiinta exacta. Eu nu am vrut sa citesc aceasta carte, mi s-a parut ca este inca una dintre acelea care primeste mult hype pentru nimic. Totusi, am inceput sa o citesc ca sa descopar o alta perspectiva. Poate fi si acesta un motiv pentru a o citi. In lumea asta, pentru fiecare idee expusa, exista numeroase altele care o contrazic.
3. Începusem să citesc volumul, acum vreun an și ceva. M-am oprit, că-mi dădea cu virgulă. Este adevărat că traumele lasă urme asupra psihicului, comportamentului și, uneori, chiar asupra stării generale de sănătate (gen, insomnii, atacuri de panică). Dar de aici și până la afirmația că din cauza lor faci cancer e un salt cam mare, nesusținut de nimic. M-a luat capul uitându-mă prin comentariile articolului: „Homeopatia e demonstrată științific și se predă la nu știu ce universități” 😐
Nu este nicio dovada ca homeopatia este eficienta, asa cum nu exista nicio dovada ca tratamentele moderne pentru cancer sunt eficiente. Exista studii si pentru una si pentru alta, dar nimeni nu garanteaza pentru eficienta lor. Pot functiona sau nu pot functiona. Medicul meu oncolog nu mi-a confirmat eficienta medicamentelor pe care le iau, el urmeaza strict niste protocoale in vigoare..ca or fi eficiente sau nu aceste medicamente, mai vedem. Asadar, ce m-ar costa in plus sa ma eliberez de toata povara pe care o car mental si sufleteste, ce m-ar costa sa imi gasesc echilibrul, ca n-am de unde sti de unde vine aceasta boala..nu poate fi decat mai bine cu un organism echilibrat emotional..lumea priveste in ras aceasta cale, dar ea este daca vrei un adjuvant, ceva ce poate sustine sistemul imunitar slabit de-a lungul anilor..doar cine se loveste de boala ajunge sa inteleaga mai in profunzime si sistemul medical si tot ce s-a intamplat in viata lui pana atunci, si ce poate face mai departe.
1. În Galați-ul meu, cel mai bun medic rămâne trenul de București, Iași sau Cluj așa că…ce mai e de zis?
2. Pe FB mai dau un search când mai aud de vreo postare interesantă. Nu postez și nici nu comentez decât foarte rar, extrem de rar. Mi-am dat jos pozele personale de pe profil. Tiktok, insta nu am și nici nu vreau.
4. De acord cu Edel (faină mașina, eu visez la un Raptor).
Doar ce am ieșit cu fetița din spitalul de copii din Galați, îmi venea să.le strâng de gât cu incompetența și scârba lor, niste jigodii.
Mulțumesc pentru toate articolele.Cel de la 1 l-am citit inițial la Corina Băcanu,m-a rupt din toate colțurile,încât a doua oară nu l-am mai terminat .Acesta întărește încă odată convingerea că suntem pe cont propriu,iar dacă ajungem la mâna celorlalți,e cu „scapă cine poate”. Fiindcă articolul de ziar s-a răspândit repede in on-line,apropiații de atunci ai nefericitei doamne au mai comentat câteva zile,dar astăzi suferă doar familia,doar cei pe care i-a lăsat acasă.
Si cand te gandesti ca cea care a murit era tot din breasla medicilor si a fost tratata asa… cam care este nivelul de dispret, batjocura, indiferenta, etc pe care-l primeste un amarat cand ajunge la spital? Sunt si oameni printre ei… dar a naibii de putini.
Comentariu beton!16
Exact.
@Daniel,de-aia n-am reușit să mai citesc, că era un medic… săraca, păcat de tinerețea ei ,păi n-o fi studiat aceeași medicină cu cei care au plimbat-o de la unul la altul până a murit?refuz să cred că era bolnavă grav când a ajuns la operație.Nu mai zic,am uitat ,anul trecut pe 30 noiembrie mă dusesem la spitalul de copii să mă interesez de o analiză la radiologie,in fapt o radiografie pentru copilul mic,cu trimitere de la specialist.Pai unde nu m-a luat o asistentă/infirmiera de la urgență că e sărbătoare,și apoi 1 decembrie,și că de ce nu aștept până luni, când eu special mă dusesem să văd care cum e procedura;noroc cu gardianul, că m-am dus la cabinetul respectiv direct și a doua zi mi-a făcut ce-mi trebuia la copil.
Acu’ 20 de ani, la Paris, pe bulevardul Rivoli, au instalat o bandă de autobuz, care a fost izolată cu o bardamai bordura.
Doar cu scris pe jos, nu cred ca merge.
Lumea e obișnuită să nu se uite la semnele de pe stâlpi, după zeci de ani de mers pe același bulevard, pe jos, când e aglomerat, cam greu să vezi….
Pe sensul de la Victoriei către Charles de Gaulle e prima bandă, pe sensul celălalt, e a4-a, poate și asta cam încurcă șoferii.
Sunt absolut convinsă ca lumea nu știe de benzile astea noi.
Eu personal, n-am auzit nici la radio nici la tv, ceva despre subiect.
1. Am citit textul acela, este… teribil. Absolut înfiorător. E durere în stare pură.
Dar, așa cum este acel text, că piatră să fii și tot te trec fiorii citindu-l și dacă te uiți pe pagina soțului și vezi cum îi vorbește soției și cum o invocă, și tot se găsesc oameni care să ia apărarea medicilor. Că au fost, chipurile, ”judecați de Facebook și condamnați fără proces” și de ce omul nu-i dă în judecată și cine știe ce a fost acolo de fapt? Vă vine să credeți că așa ceva e posibil?
3. Începusem să o citesc, dar nu știu, ceva m-a oprit de n-am terminat-o. Poate bat câmpii, dar mi se pare că dă un pic în NMG. Conflicte interioare, traume transmise de-acu’ enșpe generații șamd.
Off topic: anul electoral ce stă să-nceapă se anunță deosebit de interesant. Dar fanaticii USR n-au nicio treabă și flutură voioși stegulețe: Elena Lasconi și-a anunțat ”disponibilitatea” de a candida la președinție. Gata, pentru ei e rezolvată treaba, orice sondaj e fals, Lasconi președinte!
Și când se vor trezi va fi dimineață, vorba ceea.
Eu sunt curios cu cine o să voteze cineva ca tine.
Eu sunt și mai curioasă ce înțelegi prin ”cineva ca mine”.
Ca să-ți răspund, cu USR – la toate alegerile care urmează. Inclusiv la președinție, dacă or avea candidat. Cu dinții strânși, cu convingerea că nu e deloc exclus ca, și dacă fac vreo brânză, să ne lase iar cu fundu-n baltă în primul an că nenea și tanti din coaliție nu se joacă frumos, dar sunt suficient de realistă să-mi dau seama că efectiv n-am pe cine altcineva.
Așa, acum că am lămurit asta, te rog să-mi răspunzi la ce-am întrebat.
Comentariu beton!15
Pai pentru cineva care votează, ca mine, USR pentru că nu are alternativă, neprezentarea la vot fiind cealaltă alegere, eu nu am avut niciodată tendința să cred că vor fi salvarea României. Pot fi altceva comparativ cu USL. Apetența românului pentru personajele mesianice, salvatorii societății putrede, reparatorii post decembriști, este naivitate, că să nu spun prostie, în formă continuată.
Prostia USR a fost că ei s-au lansat ca adevărații salvatori ai societății, ei fiind doar o variantă mai spălată ale politicianului post decembrist iar prostia alegătorului userist a fost că ăsta chiar a crezut că ăia sunt ce au zis că vor fi.
Prostia votantului român constă că singura lui datorie este votul, am votat și gata, treaba mea s-a terminat. Ăla o să facă ce mi-a promis. Problema este că ăla ales vine fix dintr-un popor în care respectarea promisiunilor are aceeași valoarea ca hârtia igienică folosită.
O politică solidă, de succes pentru cetățean, se face doar la presiunea unei societăți civile active și conștiente. Presiunea trebuie să fie permanentă. Dacă somnul națiunii nu naște monștri sigur naște o durere în cur.
Nu contează ce votezi, contează ce facem după, petiții, mișcări de stradă, din astea, civile.
Comentariu beton!29
@Edelweiss, acolo sunt și eu: USR sau stau acasă. Iar a doua nu este o opțiune, n-aș putea efectiv, știind că asta-i ajută indirect pe ăilalți.
Acum, cu presiunea pusă pe cei aleși… rămânând la USR că de ei vorbim, de la ei s-au avut pretenții, izvorâte în bună parte exact din faptul că promiteau a fi altfel. Doar că la toate presiunile au răspuns cu ”nu suntem lăsați să facem”, ”nu ne lasă să le interzicem să fure” (quel surpriz), ”dar de alții de ce nu vă luați, că uite, nici ei nu fac”. Nu mai zic de scandalurile interne, care i-au erodat din interior.
O să-i votez exact ca pe ceea ce au devenit – răul cel mai mic – și-om vedea ce-o mai fi.
Comentariu beton!12
4.Este imposibil un viitor 100% electric in conditiile actuale. Transportul energiei electrice de la centrale ca sa poata alimenta toate masinile actuale e cvasi-imposibil. Adica ori trecem la trotinete usoare ori umblam cu reactorul in portbagaj (ori in garaj, nah). Nu tesle de 2 tone din care 1 tona au bateriile si motoarele.
Ca un exemplu brut, pe autostrazile din Germania practic nu circula mai deloc masini electrice iar motivul de baza pare a fi ca statiile de incarcare sunt anemice si puține, nu au cum sa aduca putere mare in mijlocul campului (adica au dar costa probabil cat bugetul pe x ani). Adica vezi super chargere pe hartie dar de fapt e unul singur, puterea se imparte la masinile care incarca arunci. 10 masini si ti-ai bagat :- in ele de cafele, o sa stai toata ziua. Asta daca găsești loc, ca am vazut destui asteptand.
In oras merge, oarecum si la putere mica stai noaptea si bagi energie penteu dus la serviciu. Alt exemplu: parcarea in care am masina are vreo 150 de locuri, toate cu incarcator electric. 22kw scrie pe fiecare. Doar ca pe panoul de unde vin firele principale scrie 150kw. Noroc ca nu sunt decat vreo 3 electrice acum, dar daca ar fi 100, cam ce incarca ele? 10kw pe noapte? Ca sa nu zic cat costa asigurarea unei asemenea parcari, ca electricele cam iau foc..
Btw, hibrida NU e cu mult mai „electrica” decat dacia 1300, in medie consuma benzina mai multa decat sora neelectrica, are de carat sute de kg in plus. Volvo nu renunta la nimic, doar se aliniaza trendului de acum.
Comentariu beton!20
Cel mai mult și mai mult îmi plac oamenii care nu au mers niciodată cu vreo mașină electrică, abia dacă au văzut de aproape una, dar au păreri ferme despre cum viitorul n-are cum să fie electric.
În timpul ăsta toți marii producători anunță că fac switch-ul pe electrice cu cinci ani mai devreme de cerința UE, adică 2030, în loc de 2035. Dar, desigur, toți marii producători sunt niște imbecili care investesc miliarde în asta, omițând să-l întrebe pe Marius, de pe internet, ce crede despre asta.
N-aveți idee cât vă detest pe toți ăștia care debitați căcaturi fără să conectați creierul.
Iar concluzia despre „hibride” este tot din ciclul „hai să vorbim prostii fără să știm despre ce vorbim”. Sigur-sigur un PHEV (plug-in hybrid) este la fel de electric ca o dacia 1300, nu?
În timpul ăsta un PHEV care se respectă poate merge până la 50-60 kilometri prin oraș EXCLUSIV electric. Iar la consum mixt (electric + termic} sunt șanse imense să nu treacă de 2-3 litri la sută. Dar, desigur, vine Marius de pe internet să le spună producătorilor „nu e chiar așa, mai citiți”.
Doamne, n-ai idee cât vă urăsc pe toți ăștia. din cauza voastră țara asta este unde este.
Da, ai dreptate, sunt un imbecil care mănâncă căcat fără să știe despre ce vorbește.
Ești, ești. Aia e.
Mie mi-a placut povestea cum ca in Germania nu circula practic nicio masina electrica pe Autobahn. Serif, schimba-ti browser-ul, ca se pare ca primesti numai stiri din 2017. Adevarul e ca, intr-adevar, nu prea circula masini electrice cu vitezele cu care obisnuiesc eu sa merg, dar pana pe la 130-140 sunt destul de multe ca sa sara pana si in ochiul unui necunoscator. De enormitatea despre hybride nu mai spun nimic.
Cat despre Volvo, desi nu l-as considera un producator major, ei au fost tot timpul la varful trendului spre electrificare. Primii care au scos motoarele mari (peste 2.0l) din oferta, primii care ofereau varianta de top doar ca hybrid. Deloc surprinzator faptul ca acum vor electrifica complet cu mult inaintea deadline-ului din 2035.
@Ștefan, îți pierzi timpul. Omul habar nu are de subiectul electrice sau hibride, dar asta nu-l împiedică să aibă opinii extrem de ferme. Nu știu ce ne-am face dacă internetul n-ar fi plin de din ăștia. Probabil am muri de plictiseală.
Hibridul mananca 2.9 pana in 4.2 la suta, depinde de stil de condus, utilitatile folosite (ventilatie sau incalzire in scaune, AC sau tip de incalzire folosita in momentul X). Nici macar nu vorbesc de cristosul hibridelor, vorbesc de o marca ieftina la hibride la vremea aia, ieftina si acum raportata la altii: Kia.
Am hibrid din 2018, am avut si Dacia 1300 si surpriza, am si un motor de 1500 cu carburatie, strans de gat si condus la consum. Mai bine de 4.9 n am scos cu ala niciodata, in regim de 80-90 la suta pe autostrada, cu vantul in spate.
Unde i Dacia aia care consuma sub 3.5 media la hibrid?
Singura problema este infrastructura. Eu pot sa va dau exemple din Olanda unde exista liste de asteptare pentru bransament la reteaua electrica, unde exista cartiere care se doreau a fi verzi si cu impact asupra mediului cat mai mic, dar functioneaza de 2 ani de zile pe transformator diesel.
Problema aceasta exista, infrastructura electrica nu a tinut pasul cu vanzarile de masini electrice si asta este o realitate. Nu ignorati nici pericolul pe care il presupun bateriile. Momentan nu sunt asa multe incidente pentru ca nu sunt asa multe masini.
am auzit ca bateriile ies din masini si iti fura catalizatoru de la ICE-uri. Periculoase bateriile astea. Ba cica nici nu dau binete pe strazi
„dar pana pe la 130-140 ” – care intamplator e viteza maxima in majoritatea europei, exceptand cateva ramasite in germania. Oribil, va zic. Bine, io sunt omu cu 280 cai care merge legal, mostly
„in medie consuma benzina mai multa decat sora neelectrica” – doar daca sora neelectrica sta parcata
1. Extrem de trist și revoltător.
2. –
3. Psihologul Andrei Ion e prost de pute. Io n-am citit cartea lu’ Gabor Mate, dar am citit altele care spun același lucru și nu de ieri, de azi. Psihologul Andrei Ion ar trebui să-l studieze bine de tot pe Karl Gustav Jung. 😉
4. Tre’ să fie un tip special de retardat mintal ăla de se udă-n chiloți când vede jegurile tesla. Nu doar că arată oribil, da-s și cele mai proaste mașini electrice de pe planetă. Recunosc că-mi place la nebunie cum arată BMW-urile electrice, mai ales clasa X, da’ tot le lipsește ceva extrem de important: V12 sau i6 de sub capotă. 🤷♂️
5. Acolo trebuiesc amenzi începând cu 1000 lei. Se calmează șmecherii instant numa’ când aud cât au de plată.
6. Interesant.
7. Privatizarea sănătății și învățământului nu e soluția combaterii corupției din sistem, ci din contră.
Comentariu beton!16
1. Citisem articolul deja. Exact aceeasi poveste cu cineva din familie, in alta parte a Româniiei, 2 copii au ramas orfani. Ea a fost medic. Indiferenta in sistemul de sanatate in România este dusa la extreme.
2. Eu nu mai postez nimic pe FB de mult. Si sugestiile de pe FB ma ingrozesc.
3. Vecina mea crede in toate bazaconiile astea.
4. Normal ca masinile electrice vin in forta.
5. Cu cat sunt amenzile mai mari, cresc si sansele ca oamenii sa respecte regulile.
6. Creepy. Doctorul ala a fost extrem de macabru.
7. Cum spuneam, istoria se repeta. Stim cu totii in ce directie ne indreptam.
”Cu cat sunt amenzile mai mari, cresc si sansele ca oamenii sa respecte regulile.”
Nu valoarea amenzilor vor face ca oamenii să respecte reguli ci aplicarea lor 24/24.
Comentariu beton!12
@Shoric, evident ca trebuie aplicate, ca altfel nu ajuta la nimic.
@AdinaE, păi asta este cea mai mare durere la noi, la România. Au mărit amenzile cu scopul să mai aducă ceva bani la visterie și atât. Mizerabilii de la MAI și din sindicate se plâng că nu au destui agenți de poliție când ar putea cere un sistem de monitorizare trafic care funcționează în alte țări cu succes și cu care i-au liniștit pe bombardieri. La noi nu se vrea. De ce? Habarnam.
A, stai că mai am. De vreo 20 și ceva de ani se căcăiesc să bage scanere în punctele vamale sensibile pe frontierele de nord și est. Nimic. Am înțeles că vor acuma să le bage dar pun pariu că se vor strica după 24 de ore de funcționare.
@Shoric, stiu ce zici. Sistemele astea functioneaza foarte bine in Belgia. Iti primesti amenda acasa sau pur si simplu o primesti pe contul personal facut pe myE-box, un cont unde primesti mai tot ce tine de viețişoara ta pe pamantul belgian (informatii, instiintari despre impozite, amenzi, pensie, vaccinuri, etc). Deci daca ministerele de finante si de interne din România ar colabora ar aduce ceva bani buni la buget. Si cetatenii ar invata sa respecte mai mult regulile.
1. Am citit articolul. Nu pot comenta, am văzut binefacerile sistemului sanitar românesc. Am supraviețuit, dar nu, nu mai vreau la spital.
2. Ai dreptate. Cei care știu tot vor să- și caute acele articole, site- uri sau emisiuni tv care sunt ecoul (non)gândirii lor.
7. Ați auzit la Alba Iulia-n Ardeal echipa de români verzi cum striga „Diana președinte!” ? Nu se gândește vreunul că Iovanivici este un fel de traducere a lui Iohannis, cum s-ar zice in limba română, Ionescu? Bat hu em ai tă djadj? O să alegem din nou in turul 2 răul cel mai puțin rău. Dar un parlament cu mult aur și partidul nu- știu cum al Sosoacai ar fi un spectacol grotesc.
3. Poate asa se pot explica depresiile, tristetile venite din nimic si de nicaieri, dorurile nedefinite, ca niste trairi si emotii mostenite din generatie in generatie. Chiar mi se pare posibil asa ceva, adica mi se pare posibila si o mostenire sufleteasca nu doar fizica.
Necazul cu teoriile astea, ce nu pot fi demonstrate empiric, e ca odata ce ajung la auzul neavenitilor astia incep sa sustina ca tratamentul bolilor grave se face cu descantece si alte boscoane si cu frunze de podbal! Chiar cunosc cateva persoane din astea si ma sperie.
”frunze de podbal”. fmm de frunze de podbal că mi-ai amintit că mi-au mâncat o parte a tinereții culegândule de pe diverse plaiuri mioritice pentru că era planta preferată a porcului crescut de ai mei în coteț. Crecă și de aia nu simțeam nimic când îi venea sorocul 🙂
Bietul purcel. Eu nu a trebuit sa umblu prin rape dupa podbal ca ai mei indopau purceii cu cartofi, bostani, sfecla, tarate, in schimb a trebuit sa cutreier vaile dupa musuroaie de furnici ca fazanii la care tata tinea ca la ochii din cap numai asa ceva serveau. Bine ca scapam si eu toamna de corvoada asta pentru ca invariabil si din pacate, fazanii isi luau zborul din curtea parinteasca 😅 lasandu-l pe tata bolnav de necaz si suparare ca gainusele lui frumoase il paraseau.
O sa comentez la postarile mai putin dureroase, pentru ca sunt la randu-mi prea familiar cu celelalte.
3. Cand am atacat acum cativa ani delirul lui Mate si filmul lui dubios, mi-a sarit in cap lumea, incat, dupa ani de relaxare, a trebuit din nou sa modere comentarii ;))
7. Cu Milei ne-a avertizat John Oliver, dar si analistii. Omul chiar e nebun, dincolo de ideologie: are caini clonati pe care-i foloseste drept sfetnici si uneori se imbraca in supererou. In plus, e si libertarian convins, o ideologie la fel de periculoasa precum cea comunista, desi e la spectrul opus al axei politice.
1. Soția a trecut printr-o experiență îngrozitoare la spitalu județean Deva. I-a fost extirpat uterul pentru că avea niște chisturi mari și a fost externată după două zile pentru că: Nu avem locuri în saloane pentru recuperare pentru că sunt alți pacienți. Practic chirurgul ăla opera în regim de război, nu era treaba lui cu recuperarea pacientului sau ce se întâmpla cu el mai departe.
Am adus-o acasă cu mașina personală cu: Aaaa, mergi mai încet că mă doare.
Am dus-o la examinare tot cu mașina personală la cabinetul privat al chirurgului ca să-i scoată ațele. Le-a scos dar a aflat de alte paciente care nu aveau asigurare că tragerea unui fir de ață costă 200 de lei. După un timp ceva probleme că parcă era ceva o gâlmă dureroasă în zona operată. Mers iar la doctoru la privat care a zis : Nu mai este treaba mea.
Să vă mai zic prin ce am trecut cu singurul copil pe care îl am care de la o banală operație de apendicită făcută de medicii din Valea Jiului am ajuns caz de urgență la spitalul de copii Louis Turcanu din Timișoara și unde un medic a știut să citească CT și conform rezultalelor i-a aplicat tratamentul care trebuia? Nu aveau în spital medicamentul dar a sunat, habarnam unde, și aia a fost.
Am scris asta pentru că după niște ani fiică-mea lucrează la același spital unde un medic i-a salvat viața.
Comentariu beton!21
6. Si noi avem zicerea „a pune pielea in bat!” Sper ca nu am practicat-o si ca e numai o vorba! 🤔
Cartea aia am cumpărat-o, nu am putut să o citesc pe toată. Mi s-a părut o porcărie. Nu e bazată pe studii, e doar o părere ce nu are fundament. Mă bucur tare mult că mai sunt și alții care gândesc ca mine.
Shoric, Doamne, ce istorie, ca in filme, cu fetita si doamna. Sper ca doamna e bine si cred ca cei care ajung pe mainile fetitei tale ajung pe maini bune.
1. E o tragedie ce ma depaseste, de-aia nici nu pot sa zic nimic. 😥
Am citit articolele de la coadă la cap, nu mă întreba de ce, ciudățenie… Însă 1 îi bomboana absolută de pe colivă… Nici nu mai am cuvinte :-(. Chiar nu credeam că e posibil așa ceva, adică așa de rău. Chiar și de afară, parcă tot sper într-un colț de suflet că o să fie din ce în ce mai bine în țară; încet, dar spre bine. Se pare că nu prea :-(.
Cartea lui Gabor Mate mi se pare si mie dubioasa, insa aceasta carte e nemaipomenita:
https://carturesti.ro/carte/pseudostiinta-161324
Initial am crezut ca punctul 3 se refera la aceasta carte 😀