Întrebarea zilei este simplă, dar si complexă. 😊
Cum preferați să citiți cărțile?
👉 În format clasic (știți voi, pe hârtie, cu coperți și miros de carte) sau cărți în format electronic?
Încep eu. Am avut vreo trei tentative să citesc în format electronic. Nu că n-am reușit, dar trăiam cu impresia că nu înțeleg ce citesc (bine, uneori se poate să fi fost chiar adevărat).
Deci?
sursa foto: freepik.com
Cartea-n format fizic întotdeauna. 😎
Asta nu-nseamnă că n-am câteva sute de gigabytes de cărți în format electronic.
Comentariu beton!28
Fizic,clasic,mai ca babele asa !
Pe hartie, fara discutii. Mai ales carti de beletristica. Nu stiu, parca sa citesti un clasic in format electronic ii strica tot farmecul. Chiar si Mirciulica al Rodicai Ojog Brasoveanu cere hartie tiparita 🤭 sper sa nu ma prinda greta sa ma rupa cu bataia sau sa se strambe la mine 🤣
Comentariu beton!27
Si hartie si electronic. Daca ma prinde actiunea, suportul nu mai conteaza.
Comentariu beton!16
Clasic. Ma bucur ca exista format electronic, dar in practica nu prea il iubesc decat daca n-am loc in poseta. Nu am probleme sa urmaresc informatia, dar nu-mi place, nu e la fel de relaxant.
Fizic, cu mirosul de carte, lipici, atentie sa nu versi cafeaua pe ea, tot tacamul! Asa citesc io cartile. Am si kindle, dar nu se compara. In concedii, tot formatul fizic il prefer, chiar daca asta inseamna bagaj suplimentar.
Comentariu beton!17
in ultimu timp: audiobook. DAAARRR. Am avut nevoie de vreo 3-5 carti sa ma apuc sa imi fie comod. Si tot ma mai ia somnu din cand in cand. Ba, cand ma bag in avion ma asigur mereu ca am o carte de care sa nu prea imi pese. Ii dau drumu: somn de voie in 10minute.
De citit. Daca nu era pentru scoala nu as mai fi atins cartile fizice. E-readers ftw!
Audiobookbay.se
Sau.nl
.fi
În format fizic (tipărit/clasic)
Acum citesc mult și în format electronic, deoarece nu pot găsi tot ce îmi doresc sub forma variantei clasice de carte.
oricum. Ca sa vezi cat de basinosi sunt oamenii.
Ai o carte. Ai niste litere. IDENTIC TOT.
„dar mie imi place mai mult formatul care omoara un copac, care e mai dificil de tinut in mana, care e mai greu, care e mai sensibil, dar imi place mirosu”
Se dezbate încă. Ce zici?36
🤣🤣🤣🤣🤣🤣
@animaloo: https://www.youtube.com/watch?v=t7YNrENhstY
In mod normal, in format clasic, pe hartie.
Daca am, insa, o calatorie mai lunga cu trenul sau avionul, e-Book-ul e sfant; usor si plin de carti care asteapta sa fie citite.
În format clasic. Alea electronice sau audio nu se prind de mine neam.
Format electronic + audiobook in casti.
Electronic. Mai mult, mi-am adunat o biblioteca de cateva ori mai mare decat as fi putut detine vreodata in format fizic – spatiu in principal. Am intrat all in, biblioteca in format fizic am si desfiintat-o la ultima renovare. Cartile sunt in cutii in pod , am oricum copii electronice pentru majoritatea. Ca si sfat, experienta pozitiva tine FOARTE mult de dispozitivul folosit.
Comentariu beton!16
Prefer clasic, dar citesc foarte repede și de când e 40-50 de lei o carte în format fizic, Voxa rules. În rest profit de prietenii care au Bookster de la corporații și cumpăr doar nonficțiune pentru că le prefer în engleză (traducerile sunt moartea pasiunii, nu le pot urmări) și ce țin neapărat să am în bibliotecă după ce am citit deja. Nu îmi permit să dau atât pe o carte pe care o citesc în 1-2 zile din păcate.
Comentariu beton!12
Fizic! Întotdeauna plec plângând dintr-o librărie, căci mi-aș cumpăra toate cărțile. Dar, pentru asta în pandemie mi-am descarcărcat și vreo 10 GB de cărți digitale.
Noi ăștia mai bătrâni nu vom putea renunța niciodată la hârtie. Formatul fizic va însemna totdeauna pentru noi farmecul copilăriei, când citeam volumele din Cireșarii tipărite pe hârtie de cea mai proastă calitate, și le reciteam mereu și mereu, chiar după ce începeau să zboare foile și coperțile.
Comentariu beton!23
sunt batran si nici nu am citit ciresarii…
Eu am citit „Cireșarii”. De vreo trei ori, între 6 și 14 ani, perspective diferite, reverberații diferite. Nu cred că m-ar mai prinde acum. A, ce voiam să spun, poți învăța un cititor bătrân trucuri noi, cel puțin la mine, hârtia e farmecul copilăriei trecute, formatul electronic – aspectul practic al prezentului.
Niciodată în format electronic. Am încercat, nu am spor la citit asa.
Îmi place să le am fizic, dar le citesc în format electronic, când dorm copiii
Acasă prefer pe hârtie dar electronic mi-e mai comod când merg undeva.
Cartea-n format fizic . Sunt de moda veche !
Format clasic. Dar sunt conștient că, oricât aș extinde biblioteca, la un moment dat voi ajunge la limitele fizice ale volumului încăperilor casei. Și atunci s-ar putea să fiu nevoit să trec la formatul electronic.
Electronic, indiscutabil. Ideal pe kindle, dar daca nu se potriveste formatul pot sa citesc si de pe telefon. Citesc ce vreau, unde vreau, fara sa depind de lumina din spatiul exterior sau de limita de kg la bagaje.
Fii-mea (12 ani) citeste aproape exclusiv de pe kindle.
Clasic, în format fizic. Mă simt analfabetă funcțional cu ebooks. 😂
Am reușit, în schimb, să ascult cu succes audiobooks. Fac imediat 1 an de când alternez cartea normală cu audiobook, ocazie cu care m-am apropiat din nou de clasici și cărți care mi-au plăcut cândva.
Clasic, clasic, clasic! Am încercat electronic, nu e pentru mine.
În format fizic doar cărțile mai speciale pe care prefer să le am și în bibliotecă, în rest, în format electronic.
Cartea in format fizic. Si audiobook.
Eu citesc în ambele variante.
Cărți fizice, mai ales cele pe care știu că vreau să le studiez / distrug cu notițe, adnotări și pe care le aleg mai mult pentru relaxare și detașare.
Kindle mai ales pentru cărți profesionale.
Mă tentează rău de când a apărut să îmi iau Kindle Scribe – să poți și scrie pe el și să fie mai mare.
Kindle Scribe – pare cam ce cautam io. Si remarkable 2 venea cu costuri in plus.
fain 🙂
În cea mai mare parte, pe hârtie. Îmi plac cărțile ca obiecte, îmi place să am o bibliotecă, îmi place să am un teanc pe noptieră. Acum am 4 începute – o biografie, un thriller polițist, un roman ușurel și una educativă (cred…).
Citesc electronice doar în concediu din motive de greutate în bagaj. Citeam electronice și când mergeam mult cu transportul în comun că e-book reader-ul e mult mai ușor de cărat și manevrat în aglomerație.
Clasice, așa „intri”mai bine in poveste. Electronice în avion/vacanta, ca sa nu mai car bagaje suplimentare
Electronic, aproape exclusiv în ultimii 15 ani. Car toată biblioteca cu mine, oriunde. Mult mai practic.
Pe hartie. Pe digital parca imi fug ochii si nu ma pot concentra 🤷♀️
Accidental electronic. In rest… fizic. Nimic nu înlocuiește mirosul hârtiei. Si da, ai dreptate, pe device-uri, pare că imi fug paginile
(cu gânduri cu tot). Imi place să cumpăr si să dăruiesc cărți. Bine, imi place și să scriu cu stiloul, deci s-ar putea să fiu, puțin, expirată 😊
Format fizic. Am incercat electronic, am testat un kindle, nu merge. Adică pot citi un format electronic si inteleg avantajele acestei variante, când nu esti acasă si mai ales cand te lasa vederea 😊
Ideea e ca am nevoie de hartia pe care sa o simt la mână, de semnul meu de carte pe care il folosesc mereu si de mirosul inconfundabil de carte rasfoita.
Asta este alegerea mea, însă i-as încuraja pe kinderii noștri sa încerce orice varianta de lectură. Nu contează ce domeniu, format sau daca este lectura obligatorie la școală sau science fiction. Citiți orice carte credeti ca v-ar placea, doar citiți 😊
Salut, eu citesc in ambele formate, dar prefer de pe e-book reader cand acele carti sunt foarte voluminoase, cum ar fi Seria Harry Potter si altele de acest fel.
Aaa, si in 99,9 % din cazuri, cumpar acele carti electronice.
Ambele. Folosesc tablete de prin 2013, dar cu unicul scop de a citi carti pe ele (si rar, cand merg cu trenul, de vazut un episod dintr-un serial). Nu am Kindle, acum folosesc o tableta Huawei de 10″ cumparata la mana a doua. 2-3 aplicatii de citit documente pentru diverse formate, setat scris alb pe fond negru si da-i inainte.
Iubesc cartile in format fizic, mai ales cele care mi-au ramas de acum multi ani si sunt legate de amintiri, persoane, trairi. Citesc carti in format fizic cu mare drag, sunt client fidel la anticariate, nimic nu se compara cu acel miros frumos de carte veche, cu intorsul paginilor, dar sunt unele carti pe care nu le pot gasi in format fizic sau au preturi nejustificate. Eu mai am si problema spatiului, deja unele carti stau prin sertare pentru ca nu mai e loc. Asa ca tableta e un compromis excelent.
Cu cartile audio nu ma impac. Prefer sa aud „vocea mea interioara” citind, in ritmul meu, mai rapid decat ar fi o carte audio.
azi sunt pe clasic, asa ca pe hartie, imi place mirosul de carte noua, sunetul paginilor…
cred ca sunt zece ani decand n-am mai citit o carte pe hartie si vreo 2 decand n-am mai citit una electronica.
audiobooks are my favorite sin now 😃
n-am avut nici o problema sa trec la formatul electronic, nu mi-a lipsiit mirosul, hartia sau altele de genul. prima oara am citit pe telefon, aveam un LG plin cu carti pdf luate pe pe net si am citit rafturi intregi de SF-uri. apoi mi-am luat kindle si am inceput sa-mi cumpar carti.
de doi ani am trecut pe audio, platesc doua abonamente de audible .com si .it si ascult zilnic cateva ore si imi place de mor
sunt cativa naratori, care fac cartile mult mai misto.
Pe Terry Pratchet is vreo 2 naratori care efectiv mi-au adus 50% mai mult comparat cu cititul. Oameni care au inteles exact ce vrea autorul si transmit perfect cartea.
Ce ascult acum e pe sistem teatru radiofonic. Nu sunt sigur ca imi place mai mult.
Joe Abercrombie in lectura lui Steven Pacey este delicios
Intrebarea asta are cel mai bun raspuns de la unul dintre autorii mei favoriti. Douglas Adams.
”
Anything that is in the world when you’re born is normal and ordinary and is just a natural part of the way the world works.
Anything that’s invented between when you’re fifteen and thirty-five is new and exciting and revolutionary and you can probably get a career in it.
Anything invented after you’re thirty-five is against the natural order of things.”
Comentariu beton!26
Dacă mă întrebați acum 11 ani, aș fi spus că exclusiv fizic.
După care am pus mâna pe primul meu Kindle. Mi-am luat repede o copertă cu lumină.
Între timp mi-am cumpărat un Kindle cu lumină.
De ce am renunțat la cărți pe hârtie:
– citesc în tren/tramvai
– nu car 2-3 cărți cu mine tot timpul. Mai ales când am de plecat pe undeva.
– nu deranjez pe nimeni noaptea când citesc
Ce nu-mi place: prețurile cărților! Practic nu e nici o diferență, ba chiar mai puține reduceri.
Politica tâmpită a editorilor care lansează în țara x, dar nu în y. Practic e mult mai util un Kindle cumpărat din State vs din UK sau DE.
Citeam mult și înainte, dar Kindle m-a ajutat să găsesc alte ocazii în care pot să citesc.
Da, de acord cu tine, dar nu mai am placerea aia de a lua cartea din biblioteca, si de a o pune la loc.
Cartea! Cu coperta, cu mirosul, cu paginile albe sau galbene, etc. Cu toate ca inteleg perfect toate avantajele tabletelor… si totusi, nu-i aceasi mancare de peste! Nu ma deranjeaza, POT sa citesc si un ecran… dar parca nu e acelasi sentiment. Mie imi place sa intorc paginile, si vad cat mai am pana la sfarsitul capitolului, imi place sa compar „cat am citit” vs „cat mai am”, prostii din astea :)) Nu sunt genul de persoana care citeste DOAR pentru actiune/subiectul cartii. I want the whole nine yards!
În general electronic (pe kindle, că experiența e diferită pe alt reader), dar depinde ce carte. Dacă e non-ficțiune, format audio. Literatură română pe hârtie (și pentru că nu găsesc pe Amazon ce vreau și mă enervează să cumpăr o carte apoi să mă comport de parcă aș fi piratat-o ca să o pot converti în formatul acceptat de reader) . Restul în format electronic. Pe hârtie mai cumpăr ediții cu coperți frumoase sau autori locali când călătoresc, dar uneori tot pe kindle ajung să le citesc, pentru că pot ajusta fontul, formatul, nu car cărămizi după mine, am dicționar și citesc mai ușor în mai multe limbi. Oricum le citesc o singură dată și după mine nu le va mai citi nimeni, pe hârtie e așa obositor periodic să găsesc cui să le dau (nu le vrea nimeni), de pe kindle le șterg și gata.
Nimic nu se compară cu sentimentul de a ține cartea în mână, mai ales dacă este vorba despre o carte veche, de printr-un anticariat ceva. Dar readerul este mai practic uneori, fiind mai ușor de purtat cu tine ori unde ai merge, fără a fi necesar să închiriezi o dubă pentru a nu te dezlipi de bibliotecă.
Kindle all the way
Am citit mult și pe telefon că-i foarte la îndemână (FBreader) au chiar și simulare de întors pagina.
Am reluat cărțile preferate, apoi după „epoca Kindle” din nou le-am reluat.
Incomparabil decât un geamantan de cărți cărat după tine.
Ai la dispoziția degetului mic biblioteca din Alexandria.
Am zeci de giga de cărți, linkuri, arhive.
Program de conversie din orice format în alt format: Calibri. Poți trimite simplu orice carte pe email lui kindle.
Extraordinar science-fiction!!!
Nu m-aș mai întoarce la hârtie.
Acasă,clasic.Vacanță,electronic.
Cea mai usoara intrebare de pana acum 😁
Pe hartie, oricand.
Pe format electronic numai pe tine te citim.
Format fizic, in marea majoritate a cazurilor
si si dar prefer ebook readerul. sunt la al treilea (un sony si doua kindle-uri) !
ideea e ca pot citi in pat sau pe canapea seara sau noaptea fara sa tin lumina aprinsa. plus ca nu-mi stric ochii cum as face-o daca as citi pe monitor sau tableta. si nici nu imi pare rau ca atunci cand imprumut o carte si imi vine inapoi nenorocita sau chiar deloc !!!
de regula autorii romani ii cumpar in format fizic, mai ales pentru ca nu ii prea gasesc altfel.
si invers la cei straini unde poate dura 4-5 ani pana sa traduca o carte care e deja pe amazon in format electronic.
Întotdeauna cartea în mână. Dacă nu dau pagina și nu ii simt mirosul, degeaba.
Merg pe ambele dar imi place mai mult mirosul hartiei. Cand e noua si miroase industrial a fabrica si cerneala sau veche a praf si poate mucegai.
Pe plaja am vazut ca-mi place si kindle-ul. E mai usor de scuturat de nisip.
Hârtia, tată! Să miros cartea, să dau paginile, să… Am încercat și electronic, dar… mai rar, poate în avion.
Literatura romana numai pe hartie. Ca tot mai bantui librariile cand sant in Romania. In rest, si in special in calatorii, mai mult electronic, din mai multe motive: volumul bagajelor; nu depind de sursa de lumina; pot ajusta fontul (am ceva probleme cu vederea); si nu in ultimul rand primesc cartea dorita si incep s-o citesc in secunda doi dupa ce am achitat-o, chiar si la miezul noptii.
Daaaar…inca mai am o biblioteca “fizica” remarcabila, desi drastic redusa la mutarea intr-o casa mult mai mica (au ramas doar trei corpuri de biblioteca din sapte 🥲). Si vreo 20-30 de carti de citit “la pensie”.
Fizic. Musai.
Tre’ sa citesc atatea electronic la munca, incat…ugh. Fizic. Sa ma bucur de design-ul copertei, sa fosneasca filele, s-o tin pe genunchi cand meditez.
De cand cu CNP avansat, cand comand online carti ma uit si la raportul dintre dimensiunile volumului si numarul de pagini, daca n-au functia de previzualizare. Unele edituri se zgarcesc…*Rao…tuse-tuse* si tiparesc cu dimensiuni pentru Ursu. Ala din Ciresarii, care-l vedea pe Petrachescu de la 2 km.
Doar pe hârtie, miros paginile des 🫠
Ce fetișuri au unele… 🤭
John 😁
John, simt un iz de fetis la tine :))
Pe hârtie. Mi-e greu să citesc perioade lungi în format electronic. Si nici nu îmi face plăcere.
Eu citesc aproape exclusiv pe Kindle (Kobo de fapt) pentru ca pot face rost de carti pe care nu le poti gasi usor in mediul fizic in Romania. In plus am obiceiul sa citesc noaptea pe intuneric, doar cu lumina readerului. E foarte comfy.
Nu le am pe astea cu senzatia fizica a cartii. Am vandut multe carti la anticariat sau le-am dus la tara in pod. Mai pastrez doar cateva in casa pentru „bragging rights”. Am stat o vara sa ma lupt cu Ulise, poti fii sigur ca o sa stii asta cand esti la mine acasa :))
De plăcut, îmi place să citesc cărțile în format fizic.
Pe de altă parte, am un Kindle Paperwhite și nu îmi e frică să îl folosesc. :))
Îmi cumpăr însă cărți în format fizic, pentru că multe cărți care mă interesează nu sunt pe Kindle.
Răspuns final: mi-ar plăcea să citesc doar electronic, dar pentru că situația de pe piață nu mă ajută, citesc și fizic și electronic.
Format fizic sau audiobook. Cand stai mult timp in trafic trece timpul mai usor daca ascult ceva.
Prefer fizic. Am încercat și electronic, merge dacă nu o am decât așa. Am pățit cu o carte citită electronic ca după vreo 2 ani să caut cartea fizic în casă, știam sigur că am citit-o. Și a durat până să mă prind că o citisem electonic. Insă rămăsesem cu un … gol, nu știu cum să spun. Așa că am făcut rost de ea și fizic.
Nu am mai citit de mult timp. Prefer cartea fizic, dar ce este drept ultima carte, Lunetistul, povestea lui Chris Kyle, am citit-o în format electronic…
O să fiu sincer și o să spun că nu prea am mai citit nimic de vreun an, poate mai bine. Sunt conștient că mă îndrept spre Idiocracy, dar nu-mi pot lua ochii din televizor. Mă rog, de câteva luni nu prea mai am nici timp pentru amândouă, citit și televizor. Când spun TV, mă refer la Amazon, Now TV plus Sky, Roku, Netflix etc. N-am ajuns încă la insule cu botox și concursuri cu bucătari isterici. Acestea fiind spuse, s-a pus praful pe Kindle pentru că nu știu să convertesc cu mâna mea, dar nu putem să-i contestăm utilitatea când călătorești sau stai mai mult plecat, cum era cazul la mine, când munceam prin Orientul Mijlociu și stăteam câte nouă, zece luni. De preferat, prefer cartea. Așa o să rămân până la moarte. De fapt, n-am reușit să mă mut niciodată cu totul, in lumea asta electronică. Întotdeauna am avut un picior in urmă, încă în lumea aia unde mai dădeai o palmă televizorului sau învârteai de disc când formai un număr. Nu sunt nostalgic de genul „eh, dar toată lumea era fericită și cu bun simț, maică), ba dimpotrivă. Spun doar că n-am reușit să trec cu totul în lumea asta electroñica sau virtuală. Prefer cărțile de hârtie, dar dacă aș reuși să mă adaptez la Kindle, tare bine mi-ar prinde.
Io sunt sincer și recunosc că nu mai citesc cărți indiferent de format. Am citit ceva în viața mea și cred că a fost suficient pentru mine. Recunosc că sunt un mediocru.
Format electronic, fără discuție. Nu necesită spațiu când călătorești sau te muți, funcții super folositoare gen căutare sau marcaj ( uram ideea să masacrez cu pixul sau creionul cărțile din hârtie). Dacă citești într-o limbă străină, ai posibilitatea de a utiliza un dicționar instantaneu. Plus mai puțină hârtie consumată, deci mai puțini copaci tăiați. Da, știu, o picătură într-un ocean, dar mai mult decât nimic.
M-aș vedea folosind cărți de hârtie dacă aș avea un copil ( ar fi mai bune când l-aș învăța să citească). Șanse tinzând spre zero. Sau dacă mă prostesc la bătrânețe și decid să mă stabilesc undeva și să-mi decorez casa retro, cu o cameră gen bibliotecă, fotoliu de citit, eventual și o pipă.
Prefer electronic.Îmi place ca am cateva mii de carti la dispozitie cu doar cateva miscari din degete.Si de cate ori le rasfoiesc,sigur mai gasesc cate ceva de recitit.
Electronic. Și in mașina Audible ca trece timpul mai repede, mai ales când merg in delegații și petrec mult timp la volan. Mi se pare relaxant și îmi ia gândul de la stress 😊
Hartie. Prind mult mai greu electronic, intelesul, nu cuvintele.
Electronic. Ne adaptam și noi vremurilor. Plus in ultima vreme, audiobook
ce se poate (beletristica cel putin, cele non-fiction necesita re-lecturarea unor pasaje și nu se preteaza.). Ca să nu zic că poți marca citate, pasaje etc pe kindle. Sa Lăsăm tactilul și mirosul deoparte, zic…
Mă atrage tot mai mult formatul electronic.
Dar parcă audiobook nu chiar.
Citesc foarte bine după tabletă, partea proastă este că nu am timp…
În sensul că te uiți în spatele tabletei sau cum?
După tableta de vitamine?
Recunosc că stau cu fundul in doua luntri: cărțile de specialitate le accesez fără probleme in format electronic. Dar dacă e vorba de beletristică prefer cartea clasică. Dacă are ilustrații e cel mai bine. La drept vorbind, nimic nu se poate compara cu o ediție princeps, e fără egal……Ziare, reviste merg șnur in varianta digitală, nu simt nevoia să le citesc pe hârtie.
Clasic. Am citit și în format electronic, dar nu îmi place la fel de mult.
Clasic, fizic, hârtie, să miroasă a tuș, mi-a luat ceva timp să citesc presa online acum o mie de ani când a apărut varianta asta. Citesc și în format electronic dar mai rar.
Am e-reader de vreo 10-11 ani și la un moment dat mi-am bătut propriul record de citit într-o vară cu ajutorul lui. Dar nu l-am mai deschis de ceva vreme, nici nu știu dacă mai funcționează. În schimb, ultima carte pe care am cumpărat-o e în format tipărit.
Pentru noi, cei care „citim” din yt, se pune la numaratoare daca zicem format electronic? :-))))
Nu prea. 😁
Bine ca odrasla nu ma mosteneste… el prefera hartia. Am bagat la bani in carti, de am putea deschide biblioteca publica personala.
Formatul clasic ala tipărit pe hârtie… Ce e mai fain decât sa stai lângă șemineu cu o carte buna și un pahar de vin fain? Am încercat sa citesc și în format electronic dar… Parca citesc ceva noutăți de pe vreun news feed; psihologic nu ma satisface , clar lipsește ceva.
In copilarie citeam cartile cu paginile „prafuite” din biblioteca bunicicilor. Am ramas cu acest obicei, de la bunica. Desi avea doar 5 clase citea in fiecare seara cu atata placere incat m-am molipsit de la ea. Nici pana in ziua de azi nu pot citi carti noi ci musai sa fie citite si sa aibe paginile rasucite.
daca as putea, electronic only (kindle, tableta, telefon – nu conteaza). am cateva zeci de giga de carti, cumparate sau descarcate de pe unde am putut.
nu inteleg de ce nu exista variante electronice la absolut toate cartile… ma gandesc ca sunt oricum „produse” electronic, inainte de a fi tiparite fizic.
pentru formatul electronic as plati acelasi pret ca pentru o carte in format fizic, ba chiar si mai mult.
chiar, daca stie cineva motivul pentru care nu se vand cartile SI in format electronic… va rog sa ma lamuriti si pe mine, ca nu gasesc nicio explicatie logica…
Ah. Ca am uitat. Am trait 2 Ani intr-un oras care produce hartie. Multa.
Bag pula in mirosu de hartie!
Dar. Sa nu se inteleaga gresit. Sunt unele Carti unde nu merge digital. Rushdie nu mere. Ca tre din cand in cand sa te intorci 30pagini
Muie Amazon cand a zis ca kindle mere si fara butoane.
Tehnice pe foaie
Nu vreti sa scriu ce parere am despre oamenii care scriu pe paginile cartii
00
Clar, pe hârtie! Am câteva în format electronic, dar ca și MV, parcă nu înțeleg ce citesc.
Eu am trecut la kindle din lipsa spatiului pentru biblioteca. Am si alergie severa la praf, deci e un bonus si pe partea asta. Daca uit kindle-ul acasa merge si telefonul 😁.
Clasic, cel mai bine. Imi si place cum arata cartile in biblioteca, aranjate frumos….
Am si un Kindle de acum vreo 10 ani, daca nu si mai bine, dar se aseaza praful pe el 🙂
Pă hârtie, dar să fie din aia reciclată. Pe orice device îmi este imposibil să citesc ceva gen lectură.
Format fizic. Am incercat si ebook si audiobook dar mi se pare ca nu asimilez informatia daca nu o vad scrisa. Daca e ceva nonfictiune, poate si mai tehnic, oricum imi fac scheme pentru a retine ce ma intereseaza.
Lucrez in domeniul editorial. Editurile supravietuiesc din vanzarile cartilor fizice, celelalte sunt mai mult pentru promo. Royalties din ebook si audio sunt atat de mici incat ar trebui sa vindem mii/an din fiecare titlu ca sa putem sa ne permitem sa reinnoim un contract de drepturi.
În format clasic.
Prefer cartea in format fizic. Dar…ce sa fac?! Exista si un dar. Am primit un Kindle cadou de la sot si de atunci, de fiecare data cand plec in concediu, prefer sa plec cu Kindle-ul dupa mine. Imi descarc cateva carti si am mai multe variante in caz ca incep vreo carte care nu ma satisface pe de-a-ntregul. Altfel, acasa, carti de hartie. Clar!
Kindle si hartie, in egala masura. Mai drag am de cartile tiparite, de ce sa nu recunosc. Audio si podcasts nu m-au prins deloc
clasic, hartie, miros de carte tiparita. altfel nu intra.
documentatie pt munca, aia e alta poveste….oricum