Trei dintre articolele de azi sunt tot atâtea argumente împotriva celor care susțin că n-au de ce să aibă cont de Facebook pentru că „nu găsești nimic bun acolo”. Nu este adevărat, dacă selectezi cu grijă pe cine să urmărești, algoritmii îți vor furniza și lucruri mișto, exact cum sunt cele trei dintre articolele pe care le-am lăsat azi aici.
P.S. Azi nu avem lista lui Edelweiss. Pentru că tânărul rocker moldovean, care scrie lista, este plecat la rudele din Scoția. Se pare c-au descoperit ăia din Glasgow un soi nou de rapiță care, pe lângă avantajele clasice, se poate și fuma. Așa că s-a dus să testeze. Îl înțelegem și-l iertăm. Sper că s-a dus cu niște sticle de spirt Mona după el, că s-or fi săturat oamenii ăia de atâta whisky.
- În România există prea puțin bunul simț reciproc;
- În cărucior cu rotile prin Bucureștiul fără niciun fel de infratructură adecvată;
- Foarte foarte tare. Habar nu aveam de existența acestui asprete;
- Experiența mea în corporație: 30% din corporatiști muncesc, 20% se fofilează, iar restul de 50% se ocupă cu relațiile și bârfa și uneori și cu munca;
- Tazz, falsa emancipare a femeilor și moartea gătitului
- Românii care practică cea mai mizerabilă formă de turism;
Prin această introducere tendențioasă mă simt atacat, ofuscat, rănit moralo-sufletește. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
1. Foarte fain articolul. De acord cu el 100%.
2. Trist. Bătaia de joc a statului la adresa cetățeanului e la cote mari. 😓
3. Nu mă umezesc la pește. 🤣🤣🤣
4. Cam așa ceva.
5. –
6. Turism în România? Nu, mulțumesc.
Comentariu beton!20
Da, mă, că mori dacă-ți faci un cont de Facebook și dai follow strict către ce vrei tu să urmărești. Vezi cum funcționează și dacă tot nu-ți place, îi dai delete.
Nu-mi trebuie cont pentru Suzana și Vasile. 😀 😛 😀
Comentariu beton!20
Nici tu nu ești oltean. Trei chestii, este 6,26 și io te citesc pe tine, nu am văzut în veața mea atâtea căprioare și atâția iepuri și vulpi mierlite pe marginea șoselelor, că la engleji , băi, Marsu prăjit nu este rău deloc.
Va cer scuze pentru absență însă efectiv nu am avut timp de nimic.
Pentru că sunt un suflet pur, doar pe 20 a plouat mai serios, dimineața, și ieri câteva picături când eram prin Green Park. Am stat cel mai mult în Londra să hrănesc veverițele, gâștele și papagalii din St James Park. #țăran.
PS : la lista de duminica viitoare aș dori niște recomandări pentru Norvegia, nordul cât ma extrem al țării, acolo unde îi stă bine olteanului.i
Comentariu beton!30
Pentru oltenii obișnuiți cu mâncăruri fine, mediteraneene ca paella de Vâlcea, am mâncat haggis,aseară, astăzi încerc niște Angus, miel de Shetland, budincă neagră, somon. Chiar mi’a plăcut IrnBru. O să mănânc toate măruntaiele care le îndeasă ăștia în diferite mațe.
Comentariu beton!26
@Edelweiss: io nu știu cum poți mânca așa ceva, dar după ce-ai mâncat saramura norvegiană??? de pește nu mă mai miră nimic. 🤢
Păi durează până se acomodează animalele cu circulația auto pe banda greșită, d-aia. Iese iepurele-n drum, se uită-n dreapta, și-l calcă mașina venind din stânga. Iată, am găsit explicația știintifică.
Este Surströmming, domnu, JeiTi și este suedez. Merge cu pâine prăjită, unt sărat și ceapă roșie. După ce vomiți serios de 10-15 ori, îi apreciezi savoarea. Serios, pot mânca cu plăcere, acum, o astfel de delicatesă. Alegi conservele care au capacul mai bombat pentru un plus de savoare.
2.De ce vrei tu să mă umpli de spume.
3.Citiți comentariile, cantitatea de prostie este similară cu cea de poluare.
Comentariu beton!16
Sir Edelweiss am să vă las dvs. acea minunată plăcere de a savura delicatesa suedeză Surströmming. 😀
Haggis o să-ți pară divin, prin comparație. 😀
Domnu Jâ Tâ, nu doresc a întina gusturile fine, armonizate desăvârșit cu obrazul și intestinul gros al domnului blogăr, degrabă sfărâmatoriu de lacăte de pe frigidere, cu tot felul de mâncăruri de sălbăteci pogorâți din ceața munților. Btw, haggis chiar o fu bun. Un fel de caltaboș de al noastru da cu chestii din interioru la oaie.
Comentariu beton!15
@Edelweiss: nici nu m-așteptam să nu-ți placă haggisu’. 😀 😀 😀
Am desenat trei cruci pravoslavnice, am atarnat legatura de usturoi si mi-am incrucisat degetele de la picioare, cand am citit de Surströmming 😉
De obicei, cand citesc despre intestine umplute si chestii de genul asta, ma apuca dorinta sa devin vegetarian. Bine, acum o fi si dupa micul dejun cu oua ochiuri, carnati proaspeti facuti pe gratar, branza de capra si paine prajita 🙂
Comentariu beton!16
IrnBru!!! ohhh ce amintiri…
ma fac io mare si merg din nou sa vizitez Highland si Loch-urile alea (sa nu le zici lake ca se uita urat la tine).
La Glasgow mi-a placut tavanul catedralei (intra linistit nu se darama peste un roacker sta acolo de ceva vreme).
@Edel, mare lord al rapiței, fuseși la doi pași de mine. Dacă știamtreceai să incerci o verticală de ceva licori bahice, infășurai și o havaneză (locală dacă voiai) plus că veverițele trag mereu la lorzi ai ierburilor. La frații scoțieni incearcă căt mai multe single uri merg și cu mațe umplute. La suedezi mă opresc doar la Mackmyra. Au niște single uri ediții limitate de mare anvergură. Spor la rapiță și nu numai, poate orz pt single malt ul romănesc.
@Marius, doar tu să bei că eu mă uit cu plăcere la tine.Neconsumator de alcooale de nouă ani. Nu refuz o iarbă bună. Periplul a pornit din Colchester. Am vizitat de curiozitate Ipswich și am constat că este un fel Ferentari. O să revin la anul, în Wales de data asta.
@Edel, de apreciat că nu mai servești alcooale, deși nici eu nu sunt vreun mare băutor, doar savurez și colecționez. Un pahar cu vin bun îl savurez oricând cu mare plăcere, iar compania mereu contează.
abia aștept să citesc reacția rockerului „moldovean”! mulțam de selecție;
1. băgarea nasului în posteriorul calului este sport național; ia, exemple: @MV, da’ de ce ai mîțe? @Edel, ce poate să-ți placă la ăia care urlă ca disperații!?
2. cînd vreodată în țara asta a fost despre oameni?
3. dap, citisem despre dinozaurul din apă; totuși comentariile sunt superbe: ” ei, căkt, e un guvide mai mic”…
4. nu e doar la noi; am niște povești din state, de la o super corporație (ceva cu mașini), de te îngrozești; și da, procentul de 20% al celor care muncesc pare exact;
5. idem pct.2; de la Adi Despot parcă aș fi avut pretenții mai mari, „în p.la mea”, da’ pînă și roger waters a reușit o superbă teslă în…
6. idem @JT, #numerci
Comentariu beton!20
1. pentru că suntem campioni olimpici la dat cu părerea despre orice, inclusiv subiecte care nu ne privesc absolut deloc
2. după 3 săptămâni în București, pot să spun că nici cetățenilor fără dizabilități nu le este cu mult mai ușor să umble pe străzile orașului. Cu dizabilități, cu un cărucior cu un copil, cu bagaje…devine similar cu o deplasare in jungla amazoniană
3. văzut la știri, foarte fain
4. confirm
5. nu mă pricep la publicitate, însă calitatea spoturilor și a mesajelor văzute zilele astea e teribil de proastă. De la execuție la mesaj, nu am văzut un singur spot făcut neaoș românesc la care să nu mă întreb ce-a vrut să spună autorul
5. și eu în clubul lui JT, mai ales la mare
Comentariu beton!14
2. Este motivul pentru care stau cu trotineta în fața ușii. Am ales să nu mai încurc și eu traficul.
@MV: doar că nu toți locuitorii orașului pot face asta, și de aici senzația/convingerea că ești lăsat de izbeliște de autorități, să te descurci cum știi și poți.
Pentru că chiar ești lăsat de izbeliște. Nu interesează pe absolut nimeni că vrei tu să mergi din Berceni în Pipera cu cărucior cu rotile.
Exact. În condițiile in care în absolut orice capitală europeană există minim de efort făcut pentru oamenii ăstia. Inclusiv Sofia, după cum știi (bulgarii ăia praf de care nu ne mai săturăm să facem mișto).
Nu am așa încredere în algoritmii ăștia. Mie mi-au sugerat o predică religioasă, și nu sunt neam credincioasă 😃
Nu erai plină de draci la momentu’ cu pricina? 😀 😀 😀
Comentariu beton!31
Păi de sugerat trebuie să-ți sugereze ceva până se prind ce te interesează. Ideea e să ignori ce nu te interesează, în niciun caz să nu dai click, sau chiar să cauți opțiunea aia cu „nu mai afișa niciodată”.
Când îți faci cont nou de Facebook algoritmii nu au de unde să știe ce te interesează. Dar vor afla repede fix în funcție de modul în care interacționezi cu o ce-ți sugerează ei.
@Mihai, am cont de vreo 11 ani, in atâția ani, să nu mă cunoască, e inacceptabil :))
Am câteva pagini ce le urmăresc și le păstrez în lista de search, nu prea îmi apar postările paginilor de interes în feed.
@JT, probabil eram plină de draci fiindcă nu îmi apărea în feed nimic de interes, a știut algoritmul ceva acolo
așa! cam pe cînd au pierdut influensării mii de falăuărși, mie, neavînd ce să-mi ia, s-a gîndit AIu’ să-mi bage! și mi-a băgat, nene, de la croșetat păpuși pînă la crypto, băga-i-aș și eu…!
Nr 1- atât de adevărat! Din păcate…
La articolul cu aspretele, comentariile sunt un deliciu, dacă aveți răbdare să citiți.
1. Being there 🤬 după o vreme au renunțat iar când s-a întâmplat au pus placa aia cu: la vârsta asta, ce îți mai trebuia?! Auch, și al doilea, ești nebună, cine crezi că ți-i crește?
2. Nu există pic de empatie, gândire coerentă sau ceva asemănător, din păcate este la fel de dificil și pentru persoanele care folosesc baston, cârje, mame cu copii în cărucior sau în brațe.
3. „Simpaticii” cu microhidrocentrale au hotărât că dă-l dracu, un amărât de pește. Același lucru se întâmplă și în Cheile Carașului, zonă carstică în formare, unde se intra doar cu permis special, ei bine acum se cheamă proprietate privată și s-a distrus floră și faună din greu.
4. Lucrez la o firmă unde pe om îl interesează rezultatele nu lingușeala sau alte porcării, iar la o altă firmă practica este maxim 30% pile 😂
5. Poate că sunt și cazuri când te scoate din belea o firmă de livrări dar nu, mulțumesc, o omletă o prepari în câteva minute.
6. Dap, din lipsă de timp mai greșesc un weekend pe minunatele plaiuri mioritice dar a devenit absolut înfricoșător sportul ăsta. Toate plajele sălbatice, toate raiurile au fost transformate în iaduri și gropi de gunoi.
Comentariu beton!15
6. În august am fost într-o excursie în deltă. Da, în general evit să fiu turist în România, însă ador delta și asta a fost o excepție. Am mers cu șalupa pe canale și am avut bafta să văd cam tot ce mi-am dorit – colonii de pelicani, nuferi înfloriți întinși pe zeci de metri, dune de nisip, arbori de sute ani, peisaje de o frumusețe sălbatică, atemporală.
Dar bineînțeles că trebuia să se nimerească și un târlete în grupul nostru. Omul voia neapărat să rupă o floare de nufăr, „s-o duc în cameră”. Se tot întindea cu mâna spre flori. Nici protestele grupului, nici avertismentul însoțitorului de grup, cum că e plantă protejată de lege și ruperea unei flori e caz de dosar penal, nu l-au convins să renunțe. „Ete na, ce să spun, e protejată de lege!…” L-am atenționat pe cel care conducea șalupa, iar acesta a avut grijă să nu se apropie prea mult de flori, așa că mârletele n-a avut ocazia să rupă nimic. Iar dacă ar fi făcut-o… nu știu cum aș fi reacționat. Probabil ar fi apărut o știre locală despre un turist bezmetic care a căzut accidental în apă, undeva în stufăriș :)))
Comentariu beton!31
Frumos și bun tot ce ne-ai dat aici de citit.
1.n-ai să mai vezi așa ceva prea curând la noi,vrem o țară ca afară, dar bunul simț e pe axa negativă, o ia pe minus infinit zilnic și la orice. Să întrebi zilnic de ce x sau y n-are copii e la fel cum m-a întrebat pe mine un vecin,fără copii,de ce nu mi-am dat copilul cu autism în sistemul de orfelinat.Atunci l-am urât cu adevărat, din toți rărunchii mei.
2.aceeasi bătaie de joc peste tot pentru bieții oameni, nefericiți de soartă, care pentru serviciile primăriei sunt un număr pe un dosar.
3.nu știu, n-am habar,mănânc orice pește din magazin.
4.mi-ai adus aminte de primul serviciu, care a durat 24 de ani,până s-au desființat aproape total bonurile valorice( vouchere,cum se zice modern.)
5.de la chef aveam pretenții, inițial am crezut că are restaurant și livrează mâncare gătită de el prin tazz…mare greșeală.
6.ca și la punctul 1,vrem o țară ca afară, dar nu facem nimic în direcția asta…nu respectăm legi, unii se mândresc cu încălcarea ei.Nu sunt perfectă, si n-am pretenții că aș vrea,dar unde n-ai voie să calci cu mașina, e punct și n-ai ce comenta.
1.Nu numai starea civila e obiect de interogare, să nu uităm că există și întrebări de genul” De ce nu găsești o slujbă mai bine plătită?”, „De ce nu schimbi mașina?” , „De ce nu cumperi casă?” Samd.
2. E moștenire grea de pe vremea Împușcatului, care nu accepta oameni cu dizabilități. Îl enervau pur și simplu, nu trebuiau să se arate în public.
3. Foarte interesant articol…Păcat că habarniștii ies din nou pe faleză…
4.Cum o fi la stat , mă întreb?Bănuiesc, totuși, că există mari variații locale.
5.O reclamă tâmpită, printre alte reclame tâmpite. So what?
6. De acord cu JT.
1. La postarea respectiva mai era și un comentariul unui presupus ginecolog care decidea el însuși ce cuplu ar face copii „frumoși” și le „recomanda” subtil să păstreze sarcina. Efectiv îmi e greata! M-am saturat de ginecologii care vai se simt vinovați de avort, dar brusc le dispare vina când îl fac contracost la cabinetul privat. Astfel de oameni nu trebuie sa fie medici.
Și da Romania vrea natalitate. Pai sa crească condițiile de viață! Spitale, scoli, parcuri. Dar nu, mai bine ne plângem și dam 50 lei in plus la alocație! Gata problem solved!
Comentariu beton!15
Mulțumesc pentru articole. Interesant și nu știam despre asprete. Turism in Romania, prea puțin mai există așa ceva. Este un cumul de factori de ce a ajuns atât de jalnic, iar mr Negruțiu știe că și presa e vinovată. In primul rând pt că nu mereu a fost obiectivă. Fripturiști la greu și în presă.
1 Daca ai un copil, de ce nu ii faci un frate-sora? Sa nu fie singur…😅🤣.
2 Trist.
3 ???? Am crezut ca e vreo planta
4 Este o mica telenovela in fiecare zi!
5 Ma simt naspa ca inca gatesc si imi face placere….
6 Grecia!
Mulțumesc pentru selecţie.
1. Îl citisem deja, excelent!
2. Nici nu ştiu ce să mai zic. Infinit de trist şi de frustrant. Măcar dacă ne-am ajuta între noi când autoritățile au prurit intergluteal..n-ai să vezi, decât cu rare excepții.
3. Interesant. În copilărie mergeam des pe valea Vâlsanului, dar nu ştiam de existența aspretelui.
4. Cred că e valabil şi în alte locuri de muncă, nu doar în corporații.
5. Mda, ce să spun, fix reclama asta o să oprească lumea de la a-şi pregăti singuri mâncarea. De parcă am uita în ce țară trăim, unde idealul feminin încă e să ştie „a căsni” aragazul. Şi până la urmă, care e problema dacă nu vrei/nu îți place/nu ai chef să găteşti? Iar alimente aduse de la n km le poți găti şi tu, în timp ce la delivery poți opta pentru chestii autohtone, care să nu fie mici şi cefe la grătar-o pica tazzul dacă îți aduce spanac cu ochiuri sau sufleu de conopidă..
6. Amendă. După ce plăteşti contravaloarea ATV-ului că ai urcat cu el în vârf de munte te înveți minte. Ah, şi nişte bice, uitasem de ele 😛
Duminică faină tuturor!
Comentariu beton!20
”Trei dintre articolele de azi sunt tot atâtea argumente împotriva celor care susțin că n-au de ce să aibă cont de Facebook pentru că „nu găsești nimic bun acolo”. Nu este adevărat, dacă selectezi cu grijă pe cine să urmărești, algoritmii îți vor furniza și lucruri mișto, exact cum sunt cele trei dintre articolele pe care le-am lăsat azi aici.”
Am probat io cu Tiktok . La început aveam doar tiktokuri cu gacici mișto, nu știu de ce, și după un timp în care am dat like doar la funny cats și diy am primit, în proporție de 80%, doar ce doream. Mi-e dor de gacici mișto da dacă nu ma dat like,..
Eu intuiesc faptul că a scris textul – concis și uman – din cauză că Delia a „îndrăznit” să-și exercite dreptul la liberă exprimare și gândire. Nu mă interesează diatribele aruncate de ce a spus asta ea, indiferent de motivul personal, e tot corect/rațional ce a afirmat.
Mi-a plăcut fragmentul acesta al lui Paul și-l recitez, cu mici modificări pentru mine:
Aș adăuga, în România, familia sau copiii au devenit causa sui pentru corupție, legislație prăpădită și normative/metodologii intenționat avariate sau „cu dedicație”.
Gândiți-vă la cei mai slinoși, cei mai nenorociți din post-decembrism, care au comis nereguli, din cauză că „trebuie să mă gândesc la copilul/copii mei”. A, deci ai tăi sunt mai importanți decât țara sau decât angajații – tu cu ai tăi existați, restul sunt nimicuri/bun de sacrificat.
Doamna Prisca (Priscă? Prișca?Prișcă?) crede în idealism și nu vrea să accepte realitatea. În Vest (Europa de vest, SUA, Australasia, Asia de est), cât și-n înăuntrul Cortinei de Fier, s-a revoluționat mâncarea în catintăți voluminoase.
Cât de mult & câtă vreme de timp românul semi-mort de foame făcea mișto de americani și „capitaliștii” că mănâncă „prostii” cu duiumul?
Comuniștii de aici (nu știu de celelalte) aveau de gând să desființeze bucătăria și să creeze cantine pentru rezidenți urbani. Să nu mai fii nevoit să-ți gătești (din motive că ești obosit, nu vrei sau nu poți ș.a.m.d.) și să te duci să-ți iei mâncare de la acea cantină din cartier sau zonă. Fără legătură cu acele cantine speciale ale partidului, nu, ceva pentru toți. Bineînțeles că s-a amânat din cauza austerității lui Ceaușescu și s-a eliminat orice intenție după 1989. Însă, a existat planul să nu mai fie nevoiți oamenii să depindă sau nu de gătitul propriu. Poate @Mihai nu știe sau nu-și aduce aminte, insist să
Deci, nici noi nu mai vrem să ne chinuim cu gătitul, după x ore de muncă sau, pur și simplu, niciun chef (oboseala, lehamitea – nu?).
Totuși, să-l menționezi pe Galloway, un rusofil sinistru și plătit de ei să le facă propagandă… dă-o dracului de treabă…
Servus!
1. Oho, am trecut prin beciurile nkvd-iste ale celor care nu mai pot de grija altora… e drept că nu le-a picat bine reacţia mea la interogatoriu. Pentru că şi eu ştiu să pun întrebări imbecile, ca reacţie la nesimţirea unora. Şi se deranjează rău, “monşer”, când le dai în cap, cu bolovanii lor. Mno, dacă te mănâncă, păţăşti!
2. Pe cei mai mulţi îi încurcă aşa-zisele “facilităţi” pentru persoanele cu dizabilităţi. Sunt ofuscaţi de locurile de parcare (de ce să nu parcheze şi ei acolo, ce tot atâta tratament preferenţial!), de căile de acces, care sunt făcute în bătaie de joc (unele chiar impracticabile şi pentru cei cu picioarele întregi), şi în general sunt deranjaţi chiar de prezenţa în sine (probabil le strica feng-shui-ul, ăla schilod şi retard din capul lor mic, în care mintea stă lejeră). Iar în ce priveşte transportul în comun, accesul e o glumă proastă, cinică chiar…
3. Nu-i singura specie făcută praf de “amenajările” bănoase de pe cursurile apelor din arii protejate şi rezervaţii. Dar, în compensaţie protejăm ciorile, la grămadă cu, corbii… a văzut careva un nor de multe mii de ciori?! Alea din Hitchcock sunt minciună…
4. Am fost, am avut, mi s-a luat si n-am mai vrut. Punct.
5. Mdea, o să spuneţi că iar mă sparg în figuri… am renunţat să pierd vremea cu reclame concepute pe plaiurile mioritice. Bine, mă ajută şi faptul că nu ţin în TV, programe din Rromânica. Aşa scap mai repede… ‘n fine.
6. Iar ar trebui să mă repet şi să deranjez cu “elitismul” meu, comentacii care nu vor să ştie că drepturile vin la pachet cu obligaţiile şi că nimeni nu trebuie să suporte mojicia pantofarilor posesori de “treling Adibas” şi boxe cu manele. Consideraţi că am spus-o şi dacă chiar se vrea elaborarea subiectului, pot fi găsite impresiile mele anterioare.
Zile uşoare să aveţi.
Comentariu beton!22
mor cand aud plangerile despre corporatii. Acest loc spectaculos unde lucrurile se intampla altfel. Is nasoale, salariile vin la timp, munca e, in general, clara, si daca esti workaholic poti lucra cat vrea plt.
Mai bine in firmele mici romanesti unde totul era la ghici.
la aia cu mancarea…
Libera alegere,dar nu da cu piatra.FB bun ,ori nu ,depinde de fiecare ce urmărește.
Dacă nu era bun eu nu as fi ajuns pe acest blog care mi-a atras atenția 🧐