Săptămâna asta aș fi vrut să vă las doar articole care n-au legătură cu războiul. N-am reușit, dar am fost destul de aproape. 30% e un procent bun, nu?
- Cum puteți salva timp când vă certați pe social media
- În Harkov, un bloc ruinat de bombe e bântuit de fantomele vieții dinainte
- Cum să devii bogat
- Ne sperie neutralitatea propusă de propaganda rusă? Păi de ce?
- Dacă ați trecut prin ceva asemănător, m-ar ajuta niște sfaturi (credeați că am o viață ușoară, este?)
- De ce nu cred că Rusia va ataca România în curând
- Cu mânie despre fratele rus
1. N/A
2. 😓😓😓
3. 🤣🤣🤣 Spălătorul de cadavre-și dă-n stambă.
4. AUR & co. ar trebui parașutați în Siberia. În curu’ gol, deși Șoșoacă ar supraviețui lejer și unei ere glaciare la cât de „silfidă” e. 🤪
5. Sunt ardelean, așa că pot da doar un singur sfat, care-s două: scoate din viteză, apoi împinge ușooooor levierul în viteza întâi și lasă-l acolo o săptămână.
6. De la Prut la Dâmbovița, țiganii ar face coadă să vândă armata rusească la fier vechi. Cu soldați cu tot. 🤣🤣🤣
7. Eftimie ar trebui să citească acest articol. De zece ori pe zi. Zi de zi.
Se dezbate încă. Ce zici?15
3. Dacă la penultima frază mesianicul meu concetățean n-o băga pe aia cu pierdutul de timp citind chestii era OK, pe gustul meu de socialist bătrân. Dar sa apari tu spunând asta la finalul unui … roman e al naibii de ciudat.
6, 7: Interesante cele două puncte de vedere.
1. Da. Dar și tu ai scris canva, demult, ceva similar. Mai fain scris. Și era pace, n-a fost nevoie să închei in registrul lui MS.
2. ☹️
4. Ok.
5. Sunt român dar nu mă pricep chiar la orice așa că nu știu ce să zic.
n-am eu pretenția să fiu mare analist militar sau politic, așa că ceea ce spun se bazează doar pe date factuale istorice:
în primele luni ale operațiunii barbarossa, armata roșie a fost, pur și simplu, pulverizată. nu doar atât: fără ajutorul iernii, armata roșie a obținut prima mare victorie de abia la doi ani de la atacul împotriva uniunii sovietice, când hitler a decis să-și trimită aproape toată armata în cel mai anticipat atac din istorie, împotriva celui mai fortificat loc din istoria marilor bătălii. de fapt, de la incursiunea lui napoleon, rusia se poate lăuda cu puține victorii militare, dar cu multe înfrângeri dureroase, iar victoriile au fost fie împotriva unor țări mici, fie au fost doar cu ajutorul unor aliați foarte puternici, dar oricum cu pierderi majore.
mai mult decât atât, lui putin i-au trebuit 8 ani să extindă războiul din donbass la nivelul întregii ucraine. și e cel puțin lipsit de perspectivă să cucerești o țară de 600.000 de km pătrați și cu o populație de 44 de milioane de oameni cu o armată de sub 200.000 de oameni.
asta mă face pe mine să fiu sceptic pur și simplu la capacitatea rusiei de a cuceri ucraina în aceste condiții și, deci, să ajungă la granițele româniei. (și nu am pomenit deloc de sancțiuni, de decuplarea treptată a rusiei de la banii occidentali, care nu pot fi supliniți de banii chinezilor, de rezistența ucrainenilor și de imposibilitatea de a controla țara aia, pentru ca mai apoi rusia să poată avea un spate liniștit să atace românia, de faptul că polonia și țările baltice sunt mai degrabă prime ținte după victoria ipotetică în ucraina etc., etc.)
Comentariu beton!20
3. Eu dacă aș fi stat român aș face un efort imens să ajut Ucraina, cu armament, umanitar, să devin placa turnantă pentru orice operațiuni anti – rusești, dar în același timp aș presa, oarecum condiționa asta, cu garantarea de către statul ucrainian a drepturilor comunității românești de acolo, una lipsită de aproape orice drept .Si pe tema asta nu aș da un singur pas înapoi.As începe ofensiva diplomatică chiar de acum. Noi putem juca un rol imens în acest conflict trebuie doar să știm cum să o facem.
Comentariu beton!21
Bineinteles, acum au si ucrainienii „deschiderea” necesara pentru acest subiect (vad pe pielea lor cum e sa fii asuprit), dar marea problema e statul roman: sa faca el ceva pentru romanii de peste granita, cind toti decidentii n-au nici o durere de cetatenii care le sint dimprejur (in interiorul granitelor)
Boss, Kamala sufletului a trecut p’aci in viteză, adormitul ăla de șef al ei nici macar atât. În Polonia au stat zile. O fi din cauză că n-au vrut să arate rau în poză lângă mândrețea de Terminator al nostru care le dă clasă la eleganță si e fotogenic în poze sau e pentru că au mirosit iar politica de Dâmbovița cu iz de cacao?
@marius: https://ro.wikipedia.org/wiki/R%C4%83zboiul_polono-sovietic
putina istorie despre relatiile ruso-poloneze nu ar strica.
Polonia este mult mai vizata, iar biden s-a dus acolo sa ii linisteasca si sa ii asigure de sustinere.
La 5 partea cu separarea personal – work chiar asta am făcut: le-am separat. Laptop și telefon de serviciu. Laptop și telefon personal. Nici unul din cele 2 seturi nu are treabă cu ce este pe celălalt. Teams&Outlook&VPN la muncă. WhatsApp&GMail&Facebook&Instagram&browsing pe cele personale. Când plec afară telefonul de muncă rămâne în casă. Cine mi-e prieten are numărul celălalt. Dacă sunt on-call activez divertare după ce sună de 5 ori.
*61*[phone number]*11*[seconds]#
O secundă ~ un ringback
#61# să oprești redirecționarea dar să păstreze regula & numărul la care redirecționezi
*61# pentru reactivare
merci pour votrî selecsion, musiu!
7. „cu furie” trebuia lăsat; și da, și opinia mea e că marea cultură rusă (statistic probabilă raportat la numărul populației) a apărut și din cauza unei mari suferințe, da’ Ilișoi a spus-o mai frumos
5. sorry, nu pot ajuta, poza mea figurînd în Dex la cuvinte precum dezordonat, haotic, brownian etc.
3. nu-l mai citesc ever pe ipochimen, indiferent ce ar spune; cel mai bun comentariu l-a scris cineva (@Radu) la articolul lui de ieri, de la zoso: „hai, pe putin l-ai spălat destul, vino acum și cu articolul despre kirill”; ce-mi plac (NOT) mie ăștia care se fac a uita că lumea vrea la Como, nu la Soci, vrea Hublot și Mercedes, nu Pobeda și Lada; și că unu’ și-a trimis amanta în elveția, nu la leningrad…
FMMV putler și susținătorii!
Comentariu beton!22
3. Aşa îmi zic şi eu – că nu-l mai citesc -, dar cad mereu în capcană când apare aici vreo chestie scrisă de el. Data viitoare maybe.
3. Este bine de citit, macar sa mai vedem cum abordeaza problema si cei care nu sunt de accord cu noi – ca sa nu ne trezim apoi ca ajungem izolati intr-o bula (da, stiu, bula noastra e OK, numai bulele celorlalti sunt nashpa 🙂 ).
Mulțumesc pentru articole!
1. Corectă abordare. Aşa fac şi eu, mă uit puțin pe profil, văd aberații, trag o înjurătură şi îmi văd de treabă.
2. Iar mi-au dat lacrimile..trist, foarte trist. De multe ori mă gândesc că au avut vieți ca ale noastre, cu bucuriile şi necazurile lor şi dintr-o dată totul s-a ruinat. Ca şi cum eu îmi văd de viața mea, azi mă duc la lucru, apoi la o prezentare, vin acasă pe jos admirând natura şi mâine gata, cade bomba şi trebuie să mă ascund în beci, iar oraşul devine de nerecunoscut.
3. Mult bla-bla-bla despre cât de fraieri suntem şi punem botul la schemele „deştepților” în timp ce creşte prețul la benzină. Că X şi Y nu au mai alimentat din banii lor din precambrian, dar ce tâmpiți suntem noi că nu vedem asta. La fel şi cu războiul. Combatanții se bat în declarații şi pwlimea la pompă. Şi alternativa care e? Să ignore toată lumea situația conflictuală ca să nu existe recesiune?
În fine, din articol am înțeles doar cum onor autorul face rost de marafeți: exact cum îi descrie pe marii mahări-scriind răhățişuri pentru fraieri. QED.
4. Foarte corect: ne doare de neutralitate când suntem în pericol să n-o mai avem.
5. Mi se întâmplă şi mie. Găsesc uneori ceva timp liber şi nu ştiu ce să fac cu el, deşi teoretic aş avea o mulțime de chestii. Dacă am de făcut un proiect greu/plictisitor, în primul rând îmi caut un playlist adecvat (aici ajută şi lista lui Edel 😀). Apoi îmi împart sarcina pe bucățele/paragrafe şi după fiecare mă recompensez cu ceva: un snack, un episod sau un video scurt, câteva pagini dintr-o carte, etc. Iar la final o recompensă mai consistentă: preparat/comandat crăpelniță delicioasă plus niscai licori cu grade şi un film mai lung.
6. Nici eu nu cred că Rusia va ataca vreo țară NATO, dar asta e doar părerea mea de nespecialist.
7. Excepțional. Şi „Cu furie” ar fi fost un titlu bun, dar mânia răsuflă mai tare din text.
Duminică faină tuturor!
La 7 mai avea Viorel Ilișoi o poveste cu Moșul care-și cărase toată casa în capătul vestic al satului. Asta după ce fusese prizonier la marele frate iar la întoarcere stătuse ascuns ceva timp in gluga de coceni. Posibil să fi scos povestea de pe site pt a o publica într-una din cărți.
Eftimie. Mixed feelings. Uneori scrie așa de fain. Alteori așa de căcat.
3. Cum sa devii bogat
Un scriitor care chiar stie sa insire cuvinte cu mestesug, scrie un articol lung in care ne spune ca bogatii si politicienii sunt afectati nesemnificativ de razboi sau orice alta criza, costurile fiind suportate de cei multi si amarati.
Pornind de la acest adevar, autorul sustine:
1/ a fost o prostie carantina de Covid pentru ca cei bogati nu au respectat-o si nu au patit mare lucru.
Vedem si o frumoasa fractura de logica: „Mno, și ce să vezi, fuse o pandemie mondială. Gravă, nu, n-ai de unde să știi, ideea e că s-a dat semnal săracilor să stea cuminți acasă, că poate se îmbolnăvesc. […] Tragem linie după doi ani de boală de-asta gravă și observi că au murit mulți”
2/pretul energiei nu are nimic cu ecuatia cerere-oferta, ci sunt unii care si-au zis in barba „energia e cam ieftină de-și permite orice prost s-o cheltuie pe coini, hai s-o scumpim”.
3/ vaccinarea nu era necesara, tam-tam-ul pe acest subiect a fost doar ca sa le dea „săracilor la claxon”: „Ai văzut cum în pandemie băieții cu bani furau liniștiți și săracii se certau unul cu altul „bă, tu de ce nu te vaccinezi? – Da tu, de ce te vaccinezi mă, ești cu ei?”. Trebuie să facem un efort comun, nu-ți pasă de oameni?”
4/ discursul anti-rus este doar o perdea de fum: „Acuma e aceeași schemă „ce comentezi bă, ții cu rușii? Cât te-au plătit? – Bă, da tu vrei război, să ne omorâm între noi, chiar nu-ți pasă de ai tăi?”.” Schema adica este ca se discuta despre razboiul din Ucraina doar ca sa nu bage de seama saracii ca devin si mai saraci pentru ca ii fura bogatii.
De fapt acest subiect este abordat din al 2-lea paragraf al acestui lung articol, in care autorul ne indica ca ” Constantin Vică […] ne spune că „Putin câh” și „Racheta bum bum”.”Tonul fiind zeflemitor, ar trebui sa intelegem ca de fapt Putin nu este asa de rau il arata presa de la vest de Rusia si nici rachete nu sunt chiar ceva de speriat (foar doar bum-bum, nu omoara oameni).
5/ O alta fractura logica, dar cu propozitiile nu chiar una langa alta:
„Când încep săracii să facă gât pentru educație dă-le ceva să se certe, gen religie”
„Singura vagă învățătură economică e la religie”
Mno, e bine ca s-a bagat religie in scoala sau nu?