Sărbătorim și noi învierea fiului Bărbosului cum putem. Mai un articol, mai o caterincă, d-astea. Hai că v-am făcut de lucru până începe repriza a doua de balotat cele cuvenite de pe sfânta masă.
Luați de citiți.
- Caterinca la români. Faza pe advertising (Am vrut să scriu și eu pe subiect, dar am tot amânat. O să vă spun doar atât: copy-ul despre adidașii cu patru dungi este pur și simplu genial. Și v-o spune un om care a lucrat la job pentru un client de videochat. M-a ros invidia ca o gheară în piept când l-am citit. GENIAL!)
- Dacia Lăstun. Ideea. Rebutul. (Nu știu dacă ați prins Dacia Lăstun, dar eu mi-am dorit rău de tot una la vremea aia)
- Moda nu e pentru toată lumea
- Educația financiară la copii. Scurt tratat de înțelegere a conceptului
- 10 scene celebre din filme care au fost improvizate
- Toate alimentele „sănătoase” care-s doar o țeapă de marketing
- Zece sfaturi vitale pentru când te întâlnești cu ursul (În ceea ce mă privește, dacă urșii nu merg cu trotinetele sau cu metroul, șansele mele să mă întâlnesc cu vreunul sunt mai mici decât să câștig marele premiu la loto. Dar cum sunteți pe-aici mai mulți nebuni d-ăia de merg prin păduri sau pe munți, am zis să vă las articolul)
Hristos a înviat!
FYI Moș Martin colindă în unele zone și prin curțile / grădinile oamenilor 🐻
A început campionatul național … faza pe sarmale 😋 Let the game begin 😊😉
Vasilescule, joci în deplasare după vinetele alea faimoase ?
Acuș mă pregătesc să plec la mama. 😁
Eu cred că de ieri poftește la sarmalele ălea, da’ nu vrea să recunoască băiatu’, că a scris articolu’ acela cu mâncarea găsită din frigider. 😁🤣
Poftă bună! Nu uita smântâna și mămăliga.
7.M-am întâlnit cu ursu’ prima data într-un cantonament la Soveja. Io alergam prin pădure înfășurat un 7 treninguri, că mna, categorie și niște neni de la ocolu silvic alergau un urs să îl trimită departe de stațiune. Când pe o poteca, hop, ursu și io. El traversa poteca nu foarte speriat, cred că mai trăise el din astea când am apărut io, umanul, cu trei șifoniere pe mine, cu limba undeva la nivelul unuia dintre genunchi și cu minim un ochi ieșit din orbită. Io nu știam atunci ca eram pe drum cu prioritate asa ca am înțepenit, cu toți ochii ieșiti din orbite. El s-a oprit puțin, s-a uitat galeș la mine, am pus instinctiv mâna la cur, nu,nu că as fi avut dubii că ar fi vrut să mă fwtă, am verificat doar dacă m’am căcat pe mine. El si’a continuat agale drumul, eu am alergat înapoi spre stațiune cu viteza unui cerb care a simțit adiere de fofo de căprioară.
A doua oară a fost în munții Buzăului, a fost boring de-a dreptul. El nu avea chef, io nici atât.
3.Pe această cale mulțumesc ninja pentru hainele negre și simple.
6.Aici aș putea scrie pagini întregi. Înainte de a renunța la stilul de viață actual, faceți un angio ct vascular, eventual cu substanța de contrast, la nivelul membrelor inferioare și repetați după un an de alimentatie bazata pe legume, fructe, peste, ceva ou, ceva lactate fermentate și mai rar porc și vita și pui,oaie.O să rămâneți foarte surprinși.
Comentariu beton!40
Adică nu aveai cuțitul de lemn la tine ? Pfoaii … grav. Ce fel de alergător montaniard sunteți dvs ? 🤪
La Soveja a vânat tovarășu’ cerb cu trofeu record mondial. Pesemne alergase după căprioare în loc de ciute … cerbul, nu tovarășul. Pe tovarăș l-au ajuns gloanțele abia în ’89 … târziu🤪😜🤭
Un Doppler la timpul lui … lasă CT-ul hai hui 😉
Am fost la o contracție de sfincter să nu mă cac masiv pe mine. Era indecent de aproape de mine și eu aveam vreo treişpe ani.
Am făcut și eco Doppler,angio are acuratețe mai mare.
1. Fain articol, dar poza aia-i horror. Câh!
2. Interesantă istorie. Păcat că proiectul a fost subfinanțat, putea ieși ceva fain.
3. Cu stilul te naști, ori îl ai ori nu îl ai. O țin minte pe mătușă-mea care era o divă indiferent unde mergea.
4. Foarte bun. Ar trebui să-l pun pe frate-miu să-l citească, dar el e oricum mult prea prost ca să-nțeleagă. El e cu duma aia: dacă io n-am avut, măcar copiii mei să aibă.
5. Superb!
6. Bun articol. Am activat multă vreme pe forumul getfit și chiar am avut un subiect dedicat „Soia bună sau rea”. Pe atunci nu găsisem, încă, atâtea articole pe subiect, dar după mulți ani am dat de un studiu făcut de americani, dacă bine-mi aduc aminte, care spuneau că soia, datorită fito-estrogenilor pe care-i produce, e bună doar pentru femeile aflate la menopauză. Atunci când am lansat subiectul mă pregăteam să devin un ovo-lacto-vegetarian „de succes”, dar am abandonat cu grație din cauza lipsei unei alternative viabile la carne. De atunci sunt un carnivor de succes. 😀
7. https://www.youtube.com/watch?v=RK-tlHowAcc
Mulțumesc!
Interesante, mai ales primul și cel cu mâncarea “sănătoasă”, vorba aia, pe cizmar l-am împușcat pentru că ne dădea salam cu soia, iar acu’ există șnițele din așa ceva.
Plus tradiționalul: “Ce face un jamaican într-un lan de marijuana? Paște fericit!”
Pace vouă. Am avut și eu un comentariu.
Ce-ți mai place să te alinți. 🤭
Miauu.
Comentariu beton!15
2.Prima mea masina a fost un Fiat 500.
As fi vrut ca si proiectul Dacia 500 sa reuseasca, sa fie ieftin si sa consume la fel de putin.Pacat ca nu a fost sa fie dar poate nu e timpul trecut.
Am mers ulterior si cu Tico si cu Matiz.Masini excelente pentru oras si pentru nepretentiosii care vroiau doar sa ajunga cu prietena de la A la B cu viteza cu care poti admira si peisajul.
Era și o vorbă în vremea aia: „nu e carte ca Shogunu și mașină ca Lăstunu”.
Sărbători fericite tuturor.
Comentariu beton!18
Daca spun ca reclamele din primul articol ma sensibilizeaza cel putin la fel de mult ca faptul ca i s-a uscat un fir de rasad de ardei gras unui fermier din Dabuleni, sunt considerat țopârlan? Era sa scriu idem si pentru al treilea dar mnoh, nu pot, am vazut de cine e scris si are dreptate doamna, la capitolul moda recunosc ca sunt tufa de Veneția si nu e pentru mine. Și nu numai la moda.Sunt bun doar la socializare si la dans clasic si contemporan.
Lăstunul mie imi pare un fel de predecesor al masinilor astora bomba, porsche cayenne, ferarri nush cum etc, doar ca astea au motoare mai puternice si caroseria luata putin la pila si smirghel. Ma pricep!
Azi dimineata la 5,50 mancam ciorba de perisoare dupa ce tot postul am tinut o dieta cu carne de porc, deci ma stiu si cu alimente, fibre si proteine.
Concluzia, ma pricep la toate, ma infiaza careva?
Comentariu beton!17
@Marius M: Bianca Drăgușanu? 😀 😀 😀
Dar reclamele alea nu sunt ca să senzibilizeze pe cineva.
Sărbători faine, după chef și timpul liber 🙂
Legat de articole: am trecut prin toate, dar m-am blocat în ăla cu Lăstunul pentru că-mi doream maxim unul când eram copil. De ce? Pentru că era mic, ca mine, și puteam să-mi înghesui jucăriile în el :))
Comentariu beton!15
Hai, cu recenziile alea muzicale. Mai are Helloween să scoată power-ul din rahat?Skyfall promite bine. Băieții au vâna, Kai,Kiske, Andi, împreună, ce să îți dorești mai mult.
Pe moment tot ascult Fortitude de la Gojira. Albumul ăla aproape că te… învie :))
Am trecut și el prin el. Este bine ce este acolo. Eu sunt pe repeat cu Manowar, Running Wild și Grave Digger. Plus Motorhead-ul zilnic.
Ultimul Running Wild misca ceva?
Kross, este un album decent, dar ei avut cel puțin două albume impecabile. Se vede și la ei uzura dar, nah, sunt peste media actuala.
La el, mai exact ;))
Running Wild – eam vazut in live. Buni rau
„sunt peste media actuala”
Ceea ce nu zice nimic, pentru ca RW a fost mereu peste medie.
Daca vrei sa zici ca nu exista muzica noua buna, schimba si matale sursele de informare. S-a scos muzica buna in ultima vreme…timp de ascultat sa ai
Mi-a mers la suflet articolul Marei. Mulțumesc!
Sărbători fericite!
Hristos a înviat!
Adevărat a Înviat
Cu articolul nr 1 nu sunt de acord:
1. Au voie sa foloseasca “adidasi”? Isn’t that copyrighted?
2. Daca adidasii mei au 4 dungi inseamna ca sunt saraca si trebuie neaparat sa-mi iau un job mai bine platit? Nu e discriminare?
3. Eu cred totusi ca subtilitatea mesajului NU e inteleasa tocmai de targetul reclamei. As face pariu ca dintr-un studiu efectuat pe toate candidatele la un job de videochat ar reiesi ca ele nu au inteles reclama. (Cred ca e inteleasa de catre cei de varsta 35+ care si-au dorit cu ardoare Adidas, stiau cum trebuie sa arate -sau nu stiau si si-au dat seama niste ani mai tarziu- si nu-si permiteau decat varianta fake, pe vremea cand Adidas era printre cele foarte putine branduri de “adidasi” pe care le vedeai pe strada sau de care ai auzit. Tinerele de acum nu aspira la Adidas, ci la Gucci si Versace -Velea, Jador si Lino canta despre asta, iar idolii paturii sociale cu cele mai mici venituri nu se incalta in Adidas sau, cel putin, nu arata asta-. De asemenea, orice fake Adidas din ziua de azi are tot 3 dungi, presupunand ca isi doresc Adidas -logo-ul cu 3 dungi- si nu-si permit.)
Clar mesajul e amuzant, au nimerit-o cu crearea buzz-ului, dar aprecierea lui din punct de vedere marketing sau macar strict advertising chiar nu e relevanta. Au “adresat” o tensiune sau insight care nu exista la generatia de azi in nicio patura sociala.
Te înșeli cu aproape tot ce-ai zis. Așa cum am zis, am lucrat la job pentru un client de videochat și știu EXACT despre ce e vorba și care e targetul acestei campanii. Dacă tu ai impresia că în videochat lucrează fete care nu pot înțelege această reclamă, well, iar te înșeli. Există o grămadă de tipe cu mult mai mult de doi neuroni care aleg aces job. Gândește-te, în primul rând, că TOATE trebuie să știe măcar limba engleză. IP-urile pe România sunt blocate, clienții lor sunt exclusiv din afara țării. So, una peste alta, reclama a vorbit fix pe limba targetului și-a fost concepută splendid. Jos pălăria pentru ăla care a avut ideea.
Nu am zis si nu cred sub nicio forma ca intelegerea subtilitatii mesajului are legatura cu inteligenta, asa cum ai sugerat tu, ci cu vremurile pe care le traiesc sau le-au trait in copilaria lor.
Corect, constructia mesajului (scheletul lui) este foarte buna, dar nu cred ca adidasii cu 4 dungi sunt problema lor, ci mai degraba vacantele la tarā versus vacantele in dubai sau maldive si adidasii cu trei dungi versus adidasii Gucci.
Desigur, aceasta este parerea mea exprimata prin “cred ca”; nu este o certitudine pentru ca nu am intalnit un studiu care sa imi confirme asta si pe baza caruia se construieste messaging-ul unei campanii de obicei (cel putin in marketing-ul pomenit in articol) si… “mult mai relevant”, intr-adevar nu am lucrat la job pentru un client de videochat.
Nu e discriminare? ca ce, ca iti zice cineva ca daca nu ai bani sa schimbi jobul sa faci mai multi?
Ce satana?
Atat e de cacat perioada asta incat atunci cand nu esti de acord cu un mesaj nu incerci sa explici de ce e de cacat. Sau macar sa ai tupeu sa zici „bah, ce mesaj de ccat”. Nu, mergi in zona cu discriminarea, rasismu sau dracu stie mai ce…si gata nene
Snowfuckingflakes
Mulțumesc pt articole. Mișto! Nu uitați să respirați.
Aho, aho copii și frați, sărbători mișto la toate lumile să fie! Scuzați rima, n-am găsit alta mai bună. 🙃
Aho, aho copii și frați
Stați oleacă, nu mânați,
Pască să înfulecați,
Mucenicii-i devorați,
Glicemia n-o cotați.
Iar coliva n-o uitați.
Și la Paștele ce vine,
Să bem vin, să fie bine.
Că doar n-o să fie rău,
Că ne-ajută Dumniezău.
😛
Comentariu beton!20
Dacă urarea e de anul trecut, înseamnă că acum e ,, Paștele ce vine”, deci pot să beau doar vinul, nu? 🍷
@Solandi: poezia e pentru Paștele 2021, așa că vinul îl vei bea în 2022. 😛
@JT
Pască să înfulecați,
Mucenicii-i devorați,
Glicemia n-o cotați.
Iar coliva n-o uitați
Cu umpic de smântână completaţi… hăi, hăăăăi!!
Dedicație @Shoric:
Paștele ardelenesc,
Cu rântaș îl pregătesc.
Și smântână din belșug.
C-astăzi beu, nu trag la jug.
O dat lirismu’ în voi.
Comentariu beton!16
@Gabil, o dat sticlismul… da’ o să vină sfânta zi de marţi şi o să revenim la cele pământeşti 🙂
Sărbători frumoase (ca voi)!
Mulțumim, suflet drag și frumos. 😛
Și ție la fel, înger de om care ești tu!🤗
@ElenaP, decât atât ai putut ? Iar se trage pe coeur blogăru’ cu salariu ?
@Shoric, 😀😀😀😀
Chiar nu știu pe ce se trage bloagăru’. Da’ pe banii mei, sigur nu.
Văleu, @Elena! De-aia nu-s frumoase ale mele? Seamănă cu mine, clar!
@All, sărbători cu liniște și bucurii.
1. Nu m-au dat pe spate nici reclama, nici discuțiile ulterioare din diverse bule pro sau contra. În anii 2000 am ajutat de vreo câteva ori la realizarea unor site-uri de „escorte” . Să vezi acolo imaginație, și pentru atragerea de clienți, dar și pentru recrutarea de lucrătoare în domeniu. E drept că nu era videochat și nici nu puteai pune bannere pe toți stâlpii, dar tot aceeași „industrie” era.
2. Celebra industrie românească comunistă bună de nimic. Era mai mult un hei rup sufletist decât know how și profesionalism. Mi-a atras atenția chestia aia cu piesele care nu erau tratate cum trebuie. Muncitorii ăia care frecau menta și făceau treaba la mișto atunci, au continuat s-o facă și după ’89. Și ne mirăm de calitatea drumurilor, construcțiilor, serviciilor din ultimii 30 de ani.
3. Clar moda nu e pentru mine. Nu mă pricep, nu mă bag.
4. Pas. Nu sunt chiar 100% de acord, dar e mult de discutat. Să zic că diferă de la caz la caz și de la experiență personală la experiență personală.
5. Ca cinefil înrăit mor după secvențe de acest gen unde se vede geniul unor actori care improvizează pe lângă scenariu. Foarte tare! Cred că am mai auzit pe undeva doar de faza din Indiana Jones, dintre cele prezentate de AG.
6. De aproape 4 ani analizăm, cântărim, măsurăm, citim etichete și ingrediente pentru aproape toate alimentele pe care le consumăm. Concluzia e că mâncăm mizerii fiindcă nu avem încotro, deci ar trebui să nu facem excese.
7. Nu prea am mai fost la munte în ultimii ani, așa că nu am fost în situația de a mă întâlni cu ursul. Foarte utile instrucțiunile, deși nu plănuiesc vreo excursie în viitorul apropiat. Treaba cu pocnitorile care nu prea îi mai sperie mă dezorientează un pic, fiindcă pe asta mă bazam de obicei când umblam pe munte.
Comentariu beton!14
1,2,3,4… bla, bla, bla. Spune cum a fost melu’ la cuptor şi caşul ăla de oaie de la ţară că unii săraki ling o pizza în ziua sfântă a Paştelui 🙂
Băi, deci meniul a fost cam așa:
-felul 1 – o supă de mazăre cum o fac ungurii, cu găluște și bucățele de piept de pui – mai lejereanu’ așa, ca să nu pice greu la stomac.
– felul 2 – miel la tavă (belea, mielul mic și fraged, făcut cu usturoi) cu niște cartofi fierți și băgați apoi la cuptor să se rumenească un pic și brânză de oaie. Asta de oaie cam proaspătă, nu mă omor după ea, îmi place mai mult oleacă mai veche, să prindă un pic de culoare, dar, na!, acu’ cu primăvară, miei, alea, alea, nu prea au făcut brânză că laptele a mers la miei mai mult. Nici caș nu pot să-i zic, dar p-acolo e. La astea s-a mai adăugat niște usturoi verde. Aș mai fi avut varianta hrean, c-am adus un borcan de la țară, dar am zis că merge mai bine usturoiul, și bag hreanul cu drob mai pe seară.
– desert- m-am oprit la niște cozonac cu lapte bătut, deși aveam varianta înghețată.
Dar, apropos de cei care „ling o pizza”, dădusem peste unii care livrau și friptură de miel, și cozonac, ouă roșii, și alte d-astea pascale. Dacă nu aveam de la sursă clar apelam la ei. 🤣
Eu aplic mereu sfatul nr 3. Fac tămbălăul înainte. Am fost pe munte chiar și singurică, nu m-am întâlnit cu ursul nici măcar în zone unde erau panouri de avertizare.
Dar zău, dacă mă auziți pe mine cântând „treceți batalioane române, Carpații” nici voi n-ați vrea să vă întâlniți cu mine. 🙂
Sărbători frumoase tuturor și spor la crăpelnița festivă! Mulțumesc MV pentru articole.
1. Sincer n-am nicio părere, nici pro, nici contra
2. Interesantă poveste, eu aveam impresia că era mai veche mașina (gen sfârșitul anilor 70, început de 80). Din păcate nu este decât o altă dezamăgire tipic românească 😢
3. Corect. Mai bine haine „obișnuite” care se potrivesc una cu alta, decât branduri care stau ca pe gard
4. –
5. Foarte faine improvizațiile, nu știam de multe dintre ele
6. Având în vedere că sunt foarte puține produse cu adevărat bio, nu putem decât încerca să păstrăm o moderație alimentară
7. Bine de știut. Auzisem la un moment dat că trebuie să faci zgomote când vezi ursul (nu mai devreme), sfat ce se dovedește a fi greșit.
Godacul către miel:
– Paşte Fericit!
– Crăciun Fericit și ție
Hai Sărbăuturi Fericite!
Mamă a ieșit mielul de anul ăsta belea. Două zile a stat la macerat într-un sos de usturoi verde cu oleak de oțet. Magnific… s-au bucurat papilele gustative și pot spune că în viața mea nu am mâncat o carne așa de fragedă! Sunt un gurmand! Csf ncsf!
Sper că ați avut parte de un Paște așa cum v-ați dorit! Toate cele bune!
@Mișule ms de selecție!
nemtii faceau in germania de east trabant 601 care consuma 1l/100km inca din 1984, modelul 601 il faceau din 1963 dar cu consum mai mare, iar acesti acesti ilustri ingineri vroiau o masina care sa consume sub 5l/100 km. Trabantul costa intre 6000 si 9500 de marci. Si cum ii sabota securitatea si muncitorii de pe sectii. Yugo de la sarbi era avion pe langa DACIA LĂSTUN, cu toate ca se pare ca a fost cea mai proasta masina ce a fost vanduta vreodata.
Cooperativa munca degeaba, asta e povestea cu Dacia 500, care a fost aplicata la greu dupa anii’90 si inca mai e aplicata la unele firme care apartin statului.
la lastun e nasol ca din ce povestesc oamenii planul nu era rau. Dar, la executie au inceput clasicele „da nu mai bine facem economie”?