Vestea proastă e că iarna se mai zbate în chinuri un pic și nu se dă dusă. Vestea bună e c-am reușit s-o programez pe mama la vaccin peste două săptămâni. O să cam fac 1000 de kilometri pentru trebușoara asta, c-am găsit locuri doar la un centru de vaccinare din Gorj, dar ce mai contează?
Hai, până atunci luați de citiți. Ah, încă ceva, dacă sunteți la dietă sau ceva, sfatul meu e să săriți peste articolul lui Exarhu de la punctul 5.
1. N/A
2. N/A
3. N/A
4. Limba noastră-i o comoară-n curul celor de la pseudo-Academia Română. 🤪🤣
5. 😍😍😍 Ce bine că nu-s la dietă. Să purced la bucătărie, zic. 🤗
6. Studiul a fost făcut în SUA, trebuia făcut în Orientul Mijlociu. 🤣🤣🤣
Și ceea ce făcut Trump nu ți se pare un motiv destul de bun pt ca studiul să poată fi făcut fără probleme în USA?!
@Ady: mă interesează Trump puțin spre deloc. Din partea mea putea să pornească un alt război civil. Same shit.
Ah, deci nu-s eu singura nebună care are o problemă cu aselenizarea. 🤭 La cuvânt mă refer, pe Lună încă nu am ajuns. Pentru ce scrie Exarhu acolo o să aștept căpșunile adevărate, ce se găsește acum nu mă încântă deloc.
Citit și restul, mulțam! 🙂
Mă crezi că până la articolul ăsta nu mi-am pus niciodată probelma „amartizării”?
Te cred, @Vasilescule, ai alte preocupări. În ultimă vreme pari a fi în căutarea soluției optime de a fi trimis să dormi pe balcon, să te-nvelești cu pisica. 😜
Lăsând gluma la o parte și comparând diverse, am ajuns la concluzia că limba română e mult prea plină de chițibușuri. Îmi place complexitatea ei, dar mă enervează disecarea firului în paișpe. (Paisprezece, pentru sensibili.) Altfel, la noi se consumă destul de mult SF, la un moment dat îți pui problema cum ai spune, în română, că ai aterizat cu nava pe planeta TXR17356.
Comentariu beton!18
@Didina: atrx17375izare, ce-i așa greu?! 🙂
Comentariu beton!14
@Ady, vezi că ai greșit planeta, e atxr17356izare. 😂 Acum încearcă să citești cu vocea Irinei Nistor în cap și bagă un „la naiba!” la final.
La punctul șase aș adăuga cu generozitate toate tipurile de extremiști, că îmi pare că autorul înclină spre „dogmaticii conservatori”. Nici oamenii puși pe distrus idoli online și pe „îndreptat lumea” pe care nu o înțeleg nu sunt mai capabili de sarcini complexe sau de discernământ – altfel s-ar fi apucat de muncă sau citit.
@kross, word, man; că la ăia care “ce nu înțeleg, bat” aka jăndarii, locurile-s limitate…
1.O scuză ieftină vezi „6”,depinde de tine dacă vrei să evoluezi.
2.Drasius Kedys, eu sunt #fandemic să îmi fac dreptate singur.
3.Şeli, un alt cocalar. Cum dădea el strategii cu educația, cu alea și lumea se uda masiv.
4. Sunt un tip practic, etimologia operațiunii mă lasă absolut rece, mă interesează operațiunea în sine, să se numească cum o fi. Au aterizat pe Marte, coae, este de ajuns.
5.Sunt un om prea simplu, nu am papile pentru așa ceva,nu am nici o poftă de din astea.
6.Hacksaw ridge,filmul despre un caz adevărat, sunt cazuri în care mințile radicale au fost capabile de niște fapte de eroism supraomenești.
Mersi Mihai!
Auzi, io sunt extrem de curios de o chestie. Tu cu ce te hrănești așa în general? Ce-aș fi putut să las aici ca să mori de poftă?
Când ne-om întâlni o să vezi. Gătesc extrem de simplu. Cu cât sunt mai multe ingrediente, în combinații savante, cu atât creierul meu intra într-o stare de confuzie. Am mâncat în restaurante cu stele din alea și în timp ce lumea era în orgasm gastronomic eu eram neimpresionat. Am locuri pe afară unde se gătește extrem de simplu, cu ingrediente simple și proaspete. La mine totul trebuie să fie extrem de simplu și proaspăt.
Comentariu beton!15
La 1. aș mai completa băh au trecut 30 de ani de când nu mai este Ceaușescu. În ăștia 30 de ani puteai să faci ceva pentru asta. Cred că este timpul să nu-l mai folosim pe Ceaușescu drept scuză.
@Edelweiss, parcă aveai un chelcășoz pt fructe? E cu căpșuni…. 🙂
Ady, fructe. Fructe și atât.
Pai vestea buna e ca aici erau -5 dimineata la 6 acum sunt 3 grade si soare, vestea proasta e ca am primit mail ca sunt programat la vaccinare pe 18.
Dormit bine, trezit gata acrit deci sa o luam pe rand:
1. Nu mi-e foame.
2. Exact ce spuneai de Șoșoaca: nu o bagi in seama, dispare. Asa si asta si altii, sunt facuti vedete de media, fara popularizarea pe diverse ar fi exact ceea ce sunt, niste nimeni.
3. Total de acord cu ce zice Zoso doar ca vedeti cum functioneaza independenta justitiei, tot ce-i bun, la ei, ce e nasol pentru ei e neconstitutional. Adica bani cacalau si iesit la pensie devreme cu pensii nu mari, ci imense. La fel functioneaza politia ,jandarmeria. In curand o sa iasa si aia din administratia publica la pensie la 48 de ani, ca-s surmenati saracii si ei.
Acum am auzit tot felul de idei despre cum trebuia sa actioneze politia in cazul asta. Bai, eu stau intr-un rahat de orasel cat Onestiul, daca ia vreunul ostatici pe aici si-i pui sa actioneze…. Sau vreti sa apeleze la politia locala, sa salveze smardoii aia situatia? Cica au plecat 30 000 de profesionisti la pensie din sistem, pai un mare procent din aia au fost facuti politisti la apelul bocancilor dupa ’90, cu scoala de 6 luni dupa ce au fost dati afara din intreprinderi de profesionisti ce erau si tablagii care au facut dreptul la Spiru Haret la ff , au ajuns ofiteri si acum ies la pensie la 50 de ani , speriati ca se mareste varsta de pensionare. Imi cer scuze celor din politie care chiar sunt pregatiti si care se zbat, dar exact asta e realitatea din puctul meu de vedere, biensur.
4. Mi se rupe cum i se zice. Acum vreo doua zile am surprins o discutie intre doi, unul era cu pamantul plat si ca nu crede pana nu vede cu ochii lui ca-i rotund, toti aia care sustin asta gresesc. Plm, am dat din cap ca nu ma bag, ala trebuia sa-mi sudeze ceva si am preferat sa nu ma amestec,interesul poarta fesul.
5. Clatite. Fâs.Nici n-am citit, sunt zeul clatitelor in familie.
6. Nu ma bag, ca ma scot astia extremist.
Daca aveti obiectii, manute rosii, dati cu incredere, ma doare-n penix , ma duc sa pregatesc carnea pentru Optigrill. Muhahhaha.
Comentariu beton!15
De ce e veste proastă mail-ul cu programarea la vaccin?
Vă e frică de ac, domnul @Marius Mî?
Da, nici eu n-am înțeles-o p-asta cu vestea proastă și vaccinul.
Pentru ca desi e emailul meu, nu eu eram programat.
Nu, nu mi-e frica de ac.
Citit, mulțumesc.
Îmi amintesc ce trocuri se făceau pe vremuri. Doamna farmacistă nu știa să tricoteze, așa că bunica mea îi tricota bluzele și rochiile. În schimb primea vată și medicamente, din care punea deoparte și îi ducea gestionarei de la alimentara și primeam unt sau zahăr. La sfârșitul anului școlar, pentru că aveam niște trandafiri deosebiți în grădină, se făceau buchete pentru copiii cunoștințelor, care aduceau în schimb cafea sau ciocolată primite cine știe de unde. Era un întreg sistem, foarte complicat, pe care cei care nu l-au prins, nu îl înțeleg.
Buona domenica a tutti!
MV, mă bucur pentru mama ta! Doamne ajută!
Voi citi con calma articolele, mie îmi poate lua și o săptămână căci citesc printre picăturile de viață…Bun.
Fraților, eu sut supermegaexasperată de amintirile noastre din epoca respectivă. Cum stăteam noi la cozi la portocale, ouă, lapte, pâine, carne…Basta! Au trecut peste treizeci de ani și când vorbim de comunism numai despre asta vorbim: haleală, potol. Suntem obsedați, pe bune!
Nu e ok pentru amintirea morților, a întemnițaților, a muncilor forțate etc. Au fost multe chestii pe care românii nu le iau în seamă. Din cauza lui Ceaușescu mi-e foame și azi. Fleoșc. Mie de ce nu mi-e foame din cauza lui Ceaușescu?
Să ne fie foame de altele! Amin!
Pentru că, din fericire, nu toți ne-am confruntat cu problemele despre care spui tu. Uite eu, de exemplu, nu am vreun caz printre cei apropiați mie sau alor mei să fi pățit vreuna dintre ele. În schimb, cu foamea și lipsa alimentelor de bază, chiar ne-am confruntat toți. Și dacă nu crezi, intră într-un supermarket oare care, din Româniq, într-o marți la ora 13.00. Să vezi coșuri umplute cu vârf. Despre sărbători nici nu mai vorbesc, zici că vine Apocalipsa.
Duamne ajută, soro.
Amin!
Buona domenica și la tine.
Mihai, eu am pățit! Am stat la infinite cozi, am înghețat sau am transpirat după caz etc. Vreau să spun că trebuie să depășim aceste amintiri! Pana mea, au trecut peste 30 de ani și nu putem uita? Nu zic neapărat de articolul propus de tine azi ci în general. Încă mai citesc pe fb, pe bloguri, sute, sute, mii de povestiri de foame și de cozi. Atât ne-a rămas din comunism? De ziua lui Ceaușescu, de ziua revoluției, de alte zile se activează numai asta! Foamea aceea.
În realitate și după împușcarea împușcaților, românii au suferit de foame și ce foame! De ce au plecat milioane de români? De chichi și de-un leu ridiche?
Tudor, Doamne ajută să nu mai scrii Duamne!
Amin.
@GMT, poate nu foamea efectivă, dar modul cum reacționează vis-a-vis de mâncare. Comunismul a venit imediat după război și cei 1-2 ani de foamete efectivă de după, așa un total de 50 de ani care au produs niște schimbări mentale. Abia au trecut 30 de „prosperitate „, dar din ăștia vreo 7-8-10 au fost cu inflația din anii „90.
Plus că pt unii din noi lipsa de mâncare în general, și mâncare echilibrată nutrițional în special din copilărie ne creează și azi probleme de sănătate pe tractul digestiv, de la dinți până la cur (mă scuzați pt plasticitate). Să nu mai zicem de femei cu problemele generate de lipsa de calciu și vit. D.
Apropos de vit. D. Vă recomand din tot suflețelul meu să vorbiți cu un medic (și ăla de familie e ok) și să faceți analiza 25-OH (nu e compensată, în București era între 50 lei la o clinicuță și 100 la medlife). Mie mi-a recomandat-o o endocrinoloagă acum mulți ani și mi-a luat ani (6-7, nu 2-3) s-o aduc la limite normale.
De atunci, mai mulți medici cu care am discutat mi-a zis că f mulți oameni au probleme, dar nu există simptome până când e nasol.
Nu vă zic să luați medicamente, doar să faceți o analiză să vedeți cum stați.
Nu mă dau inteligent, dar trebuie să ne amintim mereu, pentru că: „Un popor care nu-si cunoaste trecutul e condamnat sa-l repete”
Papi, foarte inteligent! Neapărat să afle urmașii urmașilor că am stat la cozi la carne și la ouă!
@GMT, păi și ce e greșit în asta?
@GMT, sigur că trebuie să afle urmașii că am stat la cozi la carne și la ouă, altfel vor susține aberații de genul „hai că nu era așa rău pe vremea comuniștilor, oamenii se descurcau”. Când nu ai repere, nu ai cu ce să compari, nu cunoști istorie sau ești obișnuit(ă) să ascunzi gunoiul sub preș, percepția asupra realității este deformată și riști să votezi tâmpiți.
Eu una nu mi-aș dori să trăiesc într-o societate ruptă de realitate, o societate ai cărei cetățeni consideră că a nu avea ultimul model de iPhone este o problemă reală.
Comentariu beton!14
Oameni buni, ziceam doar să oferim o imagine mai completă a comunismului! Să nu ne limităm doar la ceea ce am, nu am mâncat! Sunt și alte aspecte ale vieții noastre, în acea epocă, demne de atenție. Mâncarea din aberantul meu punct de vedere e ultima pe listă. Au fost oameni torturați pentru gândirea lor, omorâți, chinuiți ei și familiile. Închiși cu anii, cu zecile de ani. Sau trimiși la muncă forțată. Nu aș compara asta cu faptul că eu și generația mea am mâncat ce am mâncat.
Culmea culmilor și paradoxul paradoxurilor este că tocmai alimentația zilelor noastre plină de toxine ne aduce un cortegiu de boli inclus cancerul.
Am citit cu deosebită plăcere echilibristica printre termenii folosiți pentru a descrie punerea unei nave pe o suprafață. Mi-a amintit de discuțiile, la fel de savante, dintre tata și un prieten (Alecu Butucelea, e prea puțin să-i spun prieten, dar nu s-a inventat un cuvânt care să descrie relația dintre noi), discuții cu care am copilărit și care îmi lipsesc acum. Și amândoi, tata și Alecu, au a-cer-izat (sau cum se cheamă că s-au dus să-și poarte discuțiile în altă lume?!) relativ recent.
Comentariu beton!13
Acerizat… mișto, o să-l rețin.
@Mihai Vasilescu
Aveti de facut 1000 de km pentru a se putea vaccina mama dvs.. Cred ca va fi un record.
Un prieten de-al meu va avea de facut undeva spre 600
Comparativ inseamna ca eu sunt un norocos. Voi avea de facut „doar” 300 de km*.
*toate valorile se refera la distanta dus-intors de la domiciliu pana la locul de vaccinare si se inmulteste cu 2 pentru ca se face rapel.
Sanatate.
Da, corect, cu tot cu rapel, am de făcut aproape 2000 de km.
Mulțumim de selecție. Apropo de vaccinare: aștept rapelul peste 2 luni. Nu am avut efecte adverse, doar am fost foarte bucuroasă că m-am vaccinat. Și am mâncat dulce mai mult ca de obicei. Dar nu ceva à la Exarhu, mi-ar fi căzut greu „zest”-ul ăla. Ca și amartizarea și aplatizarea unor creiere în pandemie. Chestie de gusturi. Prefer papanașii tradiționali, din brânză de vaci (nu „ricotta”😉), cu smântână și dulceață de fructe de pădure din belșug, curgând în farfurie. Atunci simți că te vindeci inclusiv de răutate. Viața merită trăită. Să fiți iubiți.
Ce bine-ar fi daca s-ar vindeca rautatea cu papanasii aia! …doar ca unii doar mananca.si-atat. Nu se observa nimic.
@Sonia: Dacă vreți să spuneți că am fost rea în comentariul meu, deși nu înțeleg cu ce v-aș fi trimis la acest gând, aveți toată libertatea să interpretați cum doriți. Eu doar mi-am exprimat niște preferințe și bucurii culinare. Atât. Papanașii făcuți corect mă dau pe spate de la prima vedere, ca în dragoste. Nu prea îmi mai pasă de răutățile lumii atunci când am papanași în față. De exemplu, a doua zi după ce m-am vaccinat, am savurat exact papanași.
Nu RMD, nu m-am referit la tine. Am apreciat ce ai scris. Si am completat ca ce bine ar fi sa treaca rautatea oamenilor..
Ce nasol ca in scris de multe ori se intelege fix pe dos.
Si eu iubesc papanasii buni.
1. bre, nu-ș cum dracu’ să zic, să nu fiu înțeles greșit, dar mie lamentările astea cu tata era medic dar am dus-o greu…boss, ia să fi fost tac’tu sudor la imeghebe și să fi lucrat în 3 schimburi…așa, pot să zic și io că la vaslui nu era teatru, că ai mei n-au fost intelectuali și mi-a fost mai greu decît copiilor de profesori universitari; ce să vezi? șanse egale avem doar pe hîrtie
4. mă credeți sau nu, aia cu amartizarea m-a prins la volan iar de la buzău la iași mi-a pus nervii pe bigudiuri, mai ales că eram pe radio românia cultural; că nu-mi suna nicicum în limba română; dar articolul în sine e superb, superdocumentat deși eu știam altceva despre Baluba…
Comentariu beton!13
Hai că era teatru la Bârlad. Știu sigur. 🤭
boss, tu vrei să ne certăm azi, duminica? teatru era și la iași iar distanțele sunt comparabile; doar că tata a fost un pseudo orășean iar benzina aia raționalizată (remember?)era folosită pentru deplasări mult mai utile, scopul fiind procurarea hranei, de la bunici… postarea mea era despre paleta de alegeri la dispoziția fiecăruia, ca să nu vorbim de modurile perfide în care minunata iepocă a reușit să fwtă niște vieți; bunicul patern, de exemplu, și-a ales singur cîțiva ani de “pușcărie”, ca hamal în port, la constanța; chiabur fiind, a trebuit să intre în colectivă cu cele 16ha, o pereche de boi, car, plug, borună, toate utilajele din gospodărie, și inițial a pus botul la invitația comuniștilor de a fi brigadier; doar că țăranul din el murea puțin cîte puțin, în fiecare zi în care vedea cum animalele CAP-ului erau lăsate murdare de balegă, neadăpate la vreme iar subordonații îi răspundeau cu “da’ mai dă-le-n … mă-sii, nea Alecu, că nu-s ale mele!” așa că, și-a lăsat nevasta cu doi copii mici acasă și a plecat să cîștige o pîine (mai albă) în port; tata, la fel; în loc să fi fost un agricultor excepțional (că țăran a rămas toată viața, în sufletul lui), a ajuns un mecanic auto bun (învățat de mic să nu-și bată joc de muncă) dar nefericit; pentru că l-am văzut și asistat în ambele ipostaze; un motor care torcea frumos după reparație nu-i punea pe chip bucuria pe care o avea în februarie, la curățat via, în august, la coasă sau în septembrie la scos sfecla…
te rog nu mă-nerva, că-ți umplu ualu’ cu poze de la @didina de pe blog…
Na, că numai sperietoare de hipsteri flămânzi nu ajunsesem până acu’. 😂😂😂
Lasă-l, @costică, fie-ți milă de sufletul lui. Mi-e că dacă vede pere sau sos de caramel leșină naibii p-aci și rămânem fără diliu.
5 a zburat direct către pasionatul de prăjiturit din familie, respectiv copilul masculin. Cică să termine mai întâi cu rețetele de prăjituri ale bunicilor (ieri ne-a făcut o prăjitură cu ciocolată, o nebunie, urmează săptămâna viitoare preferatele mele, trigoanele cu cremă) și după. Nu-i bai, până atunci, la Madamme B fac niște clătite bestiale, tot în stilul ăsta.
Mulțumesc de articole!
1. Nu comentez lamentarea autorului poate disproporționată față de alte întâmplări oribile din vremurile acelea, pentru că nu le-am trăit (fix 2 ani de comunism). În schimb pot spune că mi-a plăcut istorioara cu brânza de oaie „înnobilată” 😆
2. Nu degeaba se zice că în țara asta mori cu dreptatea în mână. Ia să aibă și judecătorii malpraxis, să vedem cum le convine!
3. Nu i-am înțeles pe cei care îi luau apărarea. Vai sărăcuțul, dar el nu a pretins niciun moment că e modelul noii generații..vai, vai, hai să-i plângem de milă. Să nu mai spun de argumentul cu nota 9,56 (sau ceva) la bac. De parcă nota aia garantează integritatea morală a cuiva..În fine, mult zgomot pentru nimic..
4. Termenul de aselenizare mi se pare chiar fain, dar amartizare..nu știu..din partea mea să rămână aterizare și gata. Dar articolul e superb!
5. Absolut delicios. Trecut la categoria „de încercat”
6. Idei puține și fixe. De nu mai știi care e stânga și care dreapta (conform experimentului).
Duminică faină tuturor!
P.S. @MV-multă sănătate mamei tale și drumuri bune! Eu am fost mai norocoasă decât tine, cum au deschis centre noi în Argeș, am și sărit pe platformă. Prima doză au făcut-o acum vineri, fără reacții adverse deosebite 😇
Ai făcut Astra Zeneca?
Am făcut eu Astra Zeneca, pe 26 martie. Iar ca reacţii de după vaccin: uşoare dureri musculare şi somnolenţă (cam o zi jumătate), ca atunci când te paşte o răceală.
@Solandi, întrebam pentru că mama n-are voie să se vaccineze cu Astra.
Da, aşa este, e cu limită de vârstă. Şi a creat locuri nesperate într-un interval anume. Credeam că întrebi, cu titlu informativ, pentru tine.
@MV- eu personal am făcut Pfizer (fiind medic) în 24.01 și 14.02 (în Tg Mureș). Pe părinții mei mă tot chinuiam să-i programez, pentru că nu mai erau locuri la 65+ de pe la sfârșitul lui ianuarie. S-a dat apoi un anunț că se vor deschide centre noi de Pfizer începând cu 1 martie, iar programări pe platformă din 27 februarie. Cred că locurile au fost introduse pe la 5 dimineața, eu i-am programat pe ai mei pe la ora 10 pentru data de 5 martie prima doză, într-unul dintre cele 3 noi centre deschise în Argeș-Mărăcineni, sat Argeșelu. Locurile s-au terminat până seara…
Din păcate nu am reținut exact situația cu programarea mamei tale, altfel te-aș fi atenționat cumva de centrele noi ce se deschid și poate ai fi reușit o programare în Argeș (care e totuși mai aproape)..îmi pare rău că trebuie să mergeți așa departe 😢
Si noi am facut Pfizer. La prima doza eu am servit somnolenta, dar nu mi-am dat seama ca imi e somn, pur si simplu cineva a scos stecherul din priza si s-a facut intuneric 😃. Sotul meu, 4 bucati parinti ,frati/cumnati, fara simptome . La rapel echipa sot + 4 parinti, etc,fara simptome, la mine a fost liniste 24h, apoi a venit o durere crunta de cap dar din motive de job am incercat sa o ignor, apoi 24h liniste , and again 24 h cu dureri cumplite de cap de data asta cu zacut in pat. Am avut colegi care la 5 ore de la rapel au fost daramati , au spus ca a fo naspa. Dar daca maine ar trebui sa repet experienta, as repeta-o. Am avut emotii la parinti, unul dintre ei a avut infarct acu’ 6 luni, unul a avut edem pulmonar cu spitalizare in urma cu o luna , toti 83+. A fost nesperat de bine. Din cate stiu, maine se introduc doze in sistem,scria intr-un ziar, daca gasesti liber intrun loc m convenabil ca distanta, poti modifica programarea, eu am anulat programarea mamei si imediat am initiat alta programare la alt centru.
0 0