– Vasilescu, am înțeles eu greșit sau duminica asta sunt alegeri?
– Ai înțeles bine, Vasile. Dar ce preocupat de viața cetății ai devenit tu dintr-odată, ptiu, ptiu, să nu te deochi.
– Lasă vrăjelile astea și zi-mi cu cine votezi.
– Cu Ciolan votez.
– Cu cine???
– Cu CIOLAN! Așa-l cheamă.
– Băhăhăhăăă, Vasilescu nu ești sănătos? Adică există unul pe care-l cheamă Ciolan și tu l-ai ales tocmai p-ăsta dintre toți? Ahahahaaaaa, doar tu ești în stare de așa ceva!
– Vasile, tu mai ții minte cum ai ajuns la mine?
– Păi, am rămas orfani, ne-ați luat la voi în firmă și pe urmă la tine acasă. Da’ ce legătură are asta cu votatul și cu Ciolan ăsta?
– Îți spun eu acum ce legătură are. Ciolan ăsta a făcut pentru foarte mulți copii și oameni necăjiți exact ce-am făcut eu pentru tine și pentru sor-ta.
– Da?
– Da, Vasile. Ce, acum nu te mai umflă râsul?
– Da, mă, bine că ești tu deștept. Auzi, poți să votezi cu el și pentru mine?
– Nu, dar pot să-i transmit că-i ții pumnii.
– Mbine, măcar atât. Bă, Vasilescule, da’ chiar îl cheamă Ciolan?
– Nu, boss, îl cheamă Valeriu Nicolae, da’ am vrut să văd ce față faci.
– 🐱
P.S. Dacă vă imaginați că asta este o postare plătită, ei bine, nu e. Dacă citiți aici, o să înțelegeți exact de ce m-am hotărât să-l votez pe Valeriu Nicolae. Care, apropo, este candidat independent la Camera Deputaților și-l găsești la poziția 37.
De asemenea oameni numai de bine, am auzit de domnia sa pe facebook, numai lucruri bune și bine făcute, păcat că nu candidează pentru toată țara…voi merge la vot cu speranța de mai bine.
Îl urmăresc pe Valeriu Nicolae de când a început să scrie in Dilema, cu multi ani in urma. Așa aș vrea să votez acum. Dar, sinceră să fiu, nu știu cum funcționează…sistemul.
Așa că, va cer vouă ajutor să îmi explicați.
Ce poate face el ca independent în parlament? Va avea nevoie de susținere, nu? Pentru orice proiect de lege au orice demers pe care îl va întreține. Atunci, cine sa îl susțină? Probabil usr-plus? Sau mă rog, o parte din ei. Probabil. Și atunci vin cu a doua întrebare. Daca o mare parte din noi îl votam pe Valeriu Nicolae in detrimentul usr-plus, aceștia din urmă nu vor pierde vorturi, adică oameni în parlament și vor ajunge mai puțini acolo? Adică, nu e cumva un cerc vicios?
Întreb pe bune, deoarece chiar nu știu cum funcționează.
Thanks.
Comentariu beton!19
@Alexandra, omu’ știe bine cu hidra și mereu a găsit soluții, mai bune, mai puțin bune…
da’ treaba lui în parlament e să țină aprins reflectoru’, să-i vedem cînd fură…
Eu, una, scap de greața de a alege răul mai mic.
Măcar îi dăm putere unui candidat în care credem. Alegerea lui Valeriu este importantă pentru curentul extrem de mișto #nutotei.
Comentariu beton!15
@costicamusulmanu eu înțeleg ce spui. Și asta mă mână și pe mine. Dar întrebările practice sunt alea de le-am pus mai sus. Încă nu găsesc un răspuns pentru ele.
Este susținut de USR.
Dragă Alexandra,
Te întrebi de ce ai vota Valeriu în detrimentul partidelor și ce poate face el in parlament.
In primul rând poate depune proiecte legislative, la modul pe bune si oficial. Da, el singur. Noi ca cetateni nu putem, decat daca ne adunam 100.000.
Dupa care poate vorbi, la acel microfon de unde te preiau toate televiziunile Live. Din nou, noi nu putem face asta. Mi-as dori sa pot face asta. Sa cer retragerea certificatului de revolutionar unui urmarit penal in dosarul Revolutiei pe numele sau Ion Iliescu, spre exemplu.
In fapt asta e principalul motiv pt care l-as vota (eu din pacate fiind la sute de km de Bucuresti , caci altfel puneam viza de flotant anume pt a veni sa-l votez)….va deveni o voce. Asa cum este deja o voce in comparatie cu restul presei de investigatii ce de 30 ani n’au atins deloc subiectul imposturii educatiei acestor politicieni.
E bun fix pt ca e rebel si nu va tacea in banca lui, cum deja o fac destui in alianta. Analizeaza putin CV-urile oamenilor cu care iasa alianta prin tara (iti sugerez sa incepi cu pozitia 1 camera deputatilor de la jud Olt….fix un fost membru PSD; altu nu gasira in tot Oltu sa il puna pe liste)…si vei vedea ca existe posibilitatea certa sa fii cat de curand dezamagita de reusitele aliantei ;).
Este nevoie acuta de Valeriu in interiorul parlamentului! Pentru coloana sa vertebrala.
Comentariu beton!18
@Tiberiu. Eu înțeleg ca e susținut de niste oameni. De prin usr, plus, de unde or mai fi ei. Nu că ar fi susținut de partid în linia lui, cum a fost susținut Nicușor Dan, spre exemplu, și care, iată, face niste compromisuri uluitoare ca „plată” a acelei susțineri. Dar nu știu dacă am înțeles bine.
„LE: A Ciolăni! Am avut o discutie mai lunga cu Lucian Hornea din echipa lui Valeriu Nicolae, care a argumentat convingator ca acesta nu sta cum ma asteptam eu, north of 40k voturi, ci ca proiectiile lor sunt undeva intre 20-40k, deci ca exista in worst case sansa ca acesta sa nu intre. Nu il cunosteam pe Lucian si nu stiu cat de bune si/sau conservatoare sunt proiectiile lor, dar sunt sigur ca a fost onest cu mine. Asta inseamna ca se joaca, ca nu se vor risipi prea multe voturi, iar ca cei ce aveati de gand sa votati Ciolanul, ar fi bine sa o si faceti.
(si ca poate ar trebui sa nu imi mai dau eu atata cu parerea, dar asta e o alta discutie cu mine insumi)
––––
A Ciolăni sau a nu Ciolăni? Asta e dificila intrebare pentru duminica.
De departe cel mai misto candidat pe care bucurestenii au privilegiul a a-l putea vota este Valeriu Nicolae pentru Camera.
Din pacate, el candideaza independent. Pentru a intra in parlament, ii trebuie 1/29 voturile bucurestenilor (pentru unul din cele 29 de locuri din circumscriptia Bucuresti), deci 3.45%. Daca nu ajunge la acest prag, toate voturile sunt pierdute. Daca il trece, toate voturile peste 3.45% sunt pierdute.
Ce inseamna a fi pierdute? Asa cum neprezentarea la vot echivaleaza matematic cu votul acordat tuturor partidelor in proportia in care ele sunt votate de altii, la fel și aici efectul matematic este identic unei redistribuiri a tuturor voturilor (daca candidatul nu atinge pragul) sau unei redistribuiri a voturilor de peste limita (in caz ca il atinge).
[intr-o prima versiune scrisesem ca voturile se redistribuie. Dupa cum pe buna dreptate mi-au atras atentia niste sustinatori ai sai, cf. legii 208/2015, art. 94, alin. 6, lit. e), voturile independentilor sunt omise din enumerarea celor ce merg la redistribuire. Fie ca sustinatorii sai nu inteleg sau se fac ca nu stiu, efectul matematic insa este identic].
Presupunand ca rezultatul national al unui partid PPP este de X% din voturile pentru Camera, atunci un vot dat lui Valeriu Nicolae echivaleaza matematic cu
* X% pentru PPP, pentru fiecare partid PPP ce trece pragul national
daca N (al lui Valeriu) = 3.45%
––
Daca de exemplu Valeriu Nicolae obtine dublul voturilor de care are nevoie, 6.9% din voturile bucurestenilor, si in Parlament intra urmatoarele partide
* PNL – 35%
* PSD – 32%
* USR-Plus 15%
* PMP – 10%
* Pro – 5%
* UDMR – 3%,
atunci fiecare vot dat lui Valeriu Nicolae este matematic echivalent cu un ipotetic vot distribuit in felul urmator
* Valeriu Nicolae – 50%
* PNL – 17.5%
* PSD – 16%
* USR-Plus – 7.5%
* PMP – 5%
* Pro – 2.5%
* UDMR – 1.5%
––
A Ciolăni sau a nu Ciolăni deci? Asta depinde de
i) intensitatea dorintei ca Valeriu Nicolae sa intre in parlament,
ii) estimarea unde sta el in preferintele electoratului si
iii) cat de mult ne simtim reprezentati de una din alternativele existente.
Eu imi doresc mult sa intre. Daca mi-ar fi frica ca e la limita, l-as vota clar la Camera, asumandu-mi chiar posibilitatea de a-mi risipi in intregime votul.
Ideal ar fi sa ia foarte putin peste pragul de care are nevoie (si care se stabileste abia ex-post in functie de prezenta la vot in Bucuresti, dar poate fi estimat cu o oarecare precizie in functie de prezentele trecute la vot si efectele pandemiei) – atunci el ar intra si numai putine voturi ar fi irosite.
Dar eu cred ca in conditiile in care USR-Plus au obtinut 40% in Bucuresti la EP, si banuind ca in urma balbaielilor procentajul a scazut undeva pe la 30% sau un pic sub, dar cu siguranta nu sub 25%, din care Valeriu Nicolae va rupe o bucata substantiala (nu stiu cum e la voi in feed, da’ la mine vad numai oameni votandu-l pe el la Camera si USR-Plus la Senat), va lua sensibil peste limita de 3.45% de care are nevoie. Mi-ar fi mult mai grija ca se vor risipi multe mii, poate chiar zeci de mii, de voturi peste cele cam 22k de care are el nevoie. Fiind un consecventialist, nu mi-as dori sa ma simt bine cu votul meu, ci sa il folosesc cat pot de efectiv, deci daca as vota in Bucuresti, as pune stampila pe partidul care ma reprezinta cel mai mult. Dupa Valeriu Nicolae.
PS Un sutinator al sau, sau poate chiar cineva din echipa sa, spune mai jos ca au facut o simulare si „pentru fiecare 1000 de voturi primite peste, partidele pierd la nivel national 0.01%”. La o prezenta de vot de 7-8 milioane, 1000 de voturi sunt intr-adevar cam 0.01% (un pic mai mult, ma rog) national, dar asta este sensibil mai mult decat pare, caci un loc de deputat inseamna cam 22-25k voturi, deci undeva pe la 0.25% din totalul national: daca Valeriu Nicolae ia deci 22k voturi de care nu are nevoie in plus, iar ele ar veni mai toate de la acelasi partid, asta inseamna un deputat in minus pentru acea alta formatiune. Daca ia in total 65-67k in loc de cele aprox. 22k de care are nevoie, inseamna doi deputati in minus si tot asa.”
@abdul, mulțumesc.
nu prea-s iubitor de bucurești da’ sunt momente cînd îmi pare rău că nu locuiesc acolo; ăsta-i unul dintre ele…
PSmai avea nevoie de vreo 4000 de voturi; greu, foarte greu… dar nu imposibil! Hai Ciolanuuuuu!!!!
Ferraille! Feraille!!
Mulțumesc pentru articolul ăsta. 🤗 Am recomandat prietenilor candidatura lui Valeriu, am povestit despre dumnealui celor interesați. Acum, că văd și aici numele lui Nicolae Valeriu Ciolan, mă simt mai liniștită: avem o șansă la normalitate.
Dacă și Vasile a înțeles, e cu atât mai evident. 😊
Votul oricui contează, indiferent ce spun unul și altul.
✌
Tip tare misto ,ii urmaresc si articolele de mult timp .Dupa Halaicu,Lis ,Vanghelie a descoperit in sfarsit si Bucurestiul ca are si tigani valorosi .
De la ONG-istul din 2016, cu mai mult de un sfert de milion venit, la consultantul din 2019, cu un milion anual venit. Ai perfecta dreptate, omul asta e haur curat!
Începem să intrăm în normalitate. Încep să iasă în față oamenii care fac bine. Și începem să votăm pentru, nu împotrivă.
Mie mi se pare că merită susținut un om ca ăsta. Deși pare că singur, în lipsa sustinerii unui partid, nu are prea multe posibilități să schimbe ceva, eu cred că are suficientă pregătire și experiență încât să schimbe ceva. Și ar fi exact ce s-a cerut de atâta timp; o schimbare în esență a clasei politice.
Un “Moș Nicolae” care să ne-ndulcească pe toți!
Si eu am tendința să mă gândesc la câte unul-altul ca „salvator al neamului”. Experiența și realitatea mi-au arătat însă că nu există așa ceva. Prin urmare nu îmi mai pun așteptări astronomice în cârca unui om.
Altfel, da, nu îi contest omului valoarea sub nicio formă.
O sa vorbesc cu mata mea, Mog. Poate ca ea e interesata.
Da’ chiar, tu cu cine votezi mâine, Ventidius? Și, desigur, de ce? Sau nu votezi? Și dacă aceasta este situația, cum așa?
Cu PMP, doar am zis ca’s basist.
Scuze, n-am reținut asta în ceea ce te privește. Dar dacă tot ai zis, acum realizez că nu mi-a fost niciodată clar ce înseamnă să fii „băsist”. Să votezi cu Băsescu, să votezi cu ce validează Băsescu, să te înscrii în partidul lui Băsescu, să ai aceleași valori morale cu ale lui Băsescu, să-i împărtășești pasiunile, ideile, principiile, să-i aprobi acțiunile? Ai zis și asta pe undeva? Dacă nu, ce înseamnă că ești „băsist”?
Eu îmi imaginez că cel puțin membru de partid ar trebui să fii că să te poți auto-caracteriza astfel. Sau nu?
Banuiesc ca depinde pe cine intrebi. Pentru mine, basismul e un curent ideologic conservator conturat in baza ideilor intelectualilor zisi „basisti”. Acesta poate sa aiba insa, de multe ori, o legatura destul de discutabila atat cu ideile si actiunile vehiculului electoral Basescu, de la care isi trage numele, cat si cu cele ale partidului acestuia.
Pentru tine ce înseamnă, asta mă interesa, desigur. Tocmai pentru că am auzit tot felul de interpretări ale termenului. Deci la tine e vorba de conservatorism, de fapt. În acest caz, dacă ar trebui să te descriu cuiva printr-un singur cuvânt, sau o expresie, aș putea spune că ”Ventidius este un tip conservator” în loc de ”Ventidius e un băsist”, sau altceva? Mie mi se pare că ți se potrivește mult mai bine primul termen. Dar dacă-l găsești dezonorant sau ceva, să-mi zici, te rog.
Ambele imi plac. Basism e doar expresia peiorativa pentru o parte a conservatorismului romanesc. Insa pe mine nu ma deranjeaza, chiar mi se pare amuzanta.
Bine, pentru tine și a înota în marea învolburată e doar ca o plimbare printr-un lan de grâu când bate vântul. E de înțeles că-ți plac ambele.
„Conservator” să rămână.
Domnul Valeriu Nicolae are toată stima mea pentru multele chestii făcute și scrise la link-ul de mai sus. Am văzut filmul „Toto și surorile lui” și vă spun sincer că e cutremurătoare prezentarea suferințelor acelor copii. Avem nevoie să ni se mai arate din când în când partea necosmetizată a societății din unele cartiere românești. Poate așa ne amintim că trebuie să luptăm pentru țara asta, inclusiv prin vot.
Eram hotărât să îl votez de pe vremea când era în plus, și o să îl votez și acum. Daca ar fi toți candidații că el, am fi departe.
Am fi departe? Adica prin Australia? Atunci inteleg! Daca vrei sa ajungi departe, nu trebuie sa te uiti inapoi. Si mai bine e cand nu mai ai la ce. E logic sa incepi prin a-ti da foc la corabie, precum Cortes. Iata, in sfarsit, un motiv lucid pentru a vota ciolanu!
Votul ăsta este o glumă nereusită pentru cei aflați în străinătate.
Din mai multe motive:
1. Eu nu pot vota, deși pâna la secția de votare fac jumătate de oră, pentru că nu am domiciliul în diasporă! Ne-au fwtut ăstia! Ca să nu mai voteze toți „proștii” împotriva partidului!
2. Tu din diasporă poți vota doar reprezentanții diasporei în parlament. Adică vreo 6 inși. Atât! Din nou nu mai votezi împotriva „partidului”.
Cel puțin eu așa am înțeles. Mă înșel oare?
@BaGheRa, nu este nimic anormal.
La alegerile parlamentare și la cele locale, alegătorul este direct legat de autoritățile locale. Care local diferă, la parlamentare fiind vorba de județe.
La prezidențiale, fiind circumscripție unică și buletine unice, poți vota de oriunde. La celelalte, diferă buletinele de vot. Nu văd cum și de ce aș putea vota eu, cu domiciliul în diaspora, parlamentar de București.
@BaGheRa, nu te înșeli, dar cu o mică completare la punctul 1, „domiciliul sau reședința în străinătate” la care se aplică excepții (militari, polițiști și personalul civil din instituțiile sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională trimiși în misiune etc
In rest cum zice și @didina
@didina, tu ai dreptate… și știam și eu asta. Pur și simplu era o mini frustrare că nu mă pot duce la vot.
insfirsit un OM ptr care merita sa ma duc duminica la vot.Ii urmaresc de mult articolele si activitatea si sper sa ramina la fel de cinstit si vertical. ii urez succes si ma bucur din suflet ca a pornit la lupta ,sper din suflet sa cistige si sa schimbe ideea de politician din Romania. sintem alaturi de tine Valeriu!!!!
Bună opțiune, zău, în legătură cuV.Nicolae! Iar cu Ciolan asta mi-a trebuit câteva secunde ca să-mi dau seama, eram puțin uimit, tot citeam Ciolacu. Adică un „băsist” să-l voteze pe Ciolacu😉
Din nefericire nu îl pot vota pe Valeriu Nicolae. Și așa cum spuneam acum câteva zile, alternativa pt Diaspora a usrplus este jalnică. Iar voi pune ștampila cu inima îndoită. Sper doar să iasă cât mai mulți la vot, să voteze usrplus și astfel să „ajutăm” procentul din țară al usrplus.
Din păcate, maine nu pot vota – va fi abia ziua 4 de carantină. Mi-e frică de prezență foarte scăzută dar totuși sper sa fie majoritară din urban. Votați si pentru mine!
Stay safe!
Comentariu beton!13
Papi, sănătate maximă. Eu după 19 zile am curajul să spun că se poate trăi și cu sărăcia asta de virus. Nu am avut pulsoximetru și asta mi-a adus o frică suplimentară, dar eu cred/sper că nu am ajuns vreun moment la limita la care trebuia să cer ajutor suplimentar. Respir bine, doar noaptea apar momente în care mă trezesc cu spaima că nu respir, dar mai degrabă simt acea încălzire cumva exagerată a spatelui și acum.
Răbdare și putere!
P.S. eu știu că poți cere urna mobilă, merită efortul. Riscul este aproape zero dacă se respectă regulile de distanțare.
@Sandra: Multumesc! Eu chiar sunt f ok, nici măcar nu știu dacă sunt/am fost sau nu infectat – soția este cea confirmată, dar se simte foarte bine. Eu netestat, că nu pot ieși să ma testez, iar acasă nu vin să te testeze daca n-ai simptome. Am să-mi fac testul de anticorpi când ieșim din carantină.
Nu merge treaba cu urna mobilă, că nu locuim la adresele din buletin 🙂
@Papi, de ce nu ceri urnă mobilă?
Poți ruga un vecin, o rudă, să-ți ducă cererea la secție împreună cu o copie de pe decizia de carantinare.
Între 17 și 20, sâmbătă înainte de alegeri sunt cel puțin o parte din membrii comisiei pt a pregăti secția și a primi cererile de urnă mobilă.
Cererea de urnă mobilă se depune cel târziu sâmbătă seara la secție.
Sincer, chiar nu știu dacă vor veni cu urnă mobilă și la cei în carantină, le-ar trebui probabil combinezoane speciale, dar poți să încerci s-o faci. Să dormi liniștit că ai făcut tot ce-ai putut și să ai siguranța că nu veneau cu urnă mobilă la cei în carantină (dacă nu vin), să nu te gândești „dar dacă veneau totuși „.
PS. N-am citit ultimul tău comentariu.
Papi, sănătate vouă! Va trece ușor, zilele astea vor fi un pic mai complicate spune teoria, dar dacă nu au fost simptome va fi doar trecător momentul. Nici nu cred că trebuie să te testezi acum, pentru vaccinare în schimb probabil că va trebui să știm cum stăm cu anticorpii, în funcție de vaccin.
Moș Nicolae cu vești foarte bune să avem!
Băi, @ventidius, sunt la volan, dar am tras pe dreapta special ca să-ți pot spune asta: ești cel mai mare mâncator de căcat pe care l-am avut eu vreodată pe acest blog. Idioți, hateri, proști au fost și vor mai fi, dar la mâncători de căcat tu ești de departe pe primele trei locuri.
Chiar ma miram de lipsa ta de reactie. Doar printre primii trei, zici? Inseamna ca mai am de tras! Cu cine concurez, daca nu-i un secret?
Mai citește o dată, boss. Că n-am zis că ești printre primii trei, ci că ocupi primele trei locuri. Dar știi cum e cu analfabeții funcțional, citesc dar nu înțeleg ce citesc.
Oricat as fi de onorat, modestia
ma impiedica sa revendic 3 locuri. Poate ca ar fi posibil, dar ar trebui sa folosesc 3 nickname-uri diferite, fie ca trei persoane sa se foloseasca de cel al meu. Cum nu stiu sa se intample acest lucru, trebuie sa ma multumesc cu unul singur. Afirmatia ta, interpretata astfel, mi s-ar fi parut cam obscura. Mai ales ca am impresia(fara sa fiu sigur, dar nu stau sa caut) ca ai mai folosit expresia si in dialogul cu altii.
Unele linii aeriene cer pasagerilor supraponderali să rezerve și scaunul de lângă, dacă unul singur nu îi poate conține. Nu cred că trebuie să dea alt nume pentru scaunul în plus și nu cred că a fost vreunul atât de gras încât să aibă nevoie de 3.
O fi aceeași idee, nu știu.
@Giani Mucea
Nu mi-a trecut prin cap varianta asta, probabil din cauza ca nu am avut nici o experienta de acest fel, fiind toata viata un slabanog. Pe de alta parte, din ce a povestit MV pe aici, nu e cu totul exclus ca el sa fi avut. Asa imi pare o interptretare destul de rezonabila.
@ventidius, aș fi zis că nu ai nevoie neapărat de o experiență personală pentru a putea afla o informație, a o înțelege, abstractiza și folosi pentru diferite comparații; că e suficient să citești sau să auzi din altă parte. Dar ce pot să zic, poate de-aia nu știu multe chestii, că nu le-am trăit.
Spre exemplu, de unde vine expresia “Ferraille! Feraille!!“.
@Giani Mucea
Sigur ca nu e obligatoriu. Dar esti mai marcat atunci cand esti afectat direct, astfel incat, de cele mai multe ori, asa se intampla.
Hai că încep să înțeleg. Zici că nu e nevoie să petreci mult timp reciclând metale în țări vorbitoare de limba franceză pentru a-ți intra limbajul de specialitate în vocabular, suficient de bine încât să-l folosești cu ușurință în conversații pe bloguri, dar ajută dacă ai petrecut.
Vezi, de-aia îmi place să vorbesc cu oamenii pe net, că învăț mereu chestii noi.
De departe omul pe care l-as fi votat dar as fi in cocina aia de Bucuresti.
Aici n-am colan sa votez.
Bre, ce fata are motanu’! 🙂 Ne dati sau nu ne dati? 🙂
Doar priveşte cu atenţie. Aia nu e faţă de milog 🙂
Din ce am citit, şi din ce am înţeles eu, omul ăsta încearcă să transmită un mesaj prin candidatura sa. Impostorii şi agaricii cu diplome şi doctorate obţinute pe baza legitimaţiei de partid şi sunt puşi în funcţii de partidu’ care „este”, trebuie să dispară.
Mai mare pagubă face un hoţ prost decât un hoţ deştept ca să citez, aproximativ, din miliardarul Ţiriac care a zis că mai bine ar face afaceri cu un hoţ decât cu un prost.
A curs mult ” sange” azi aici pe blog.
A venit timpul ca si Vasile si Vasilescu si voi cu totii sa va puneti ghetutzele lustruite la usa.
Face bine la hipoglicemie.In traducere sper ca fiecare sa gaseasca in incaltari ceva care sa-i faca viata mai dulce.
Good choice! Din pacate eu nu am o astfel de optiune, in circumscriptia mea. Sper ca VN sa ia voturi cat macar pentru trei locuri de deputat, ca sa le strice feng-shui-ul unora cu aroganta maxima. Pentru ca, din punctul meu de vedere, un partid decent si care clameaza de 15.000 de ori pe zi imperativele onestitatii si competentei trebuia sa ii propuna lui VN din prima clipa sa fie pe listele sale, pe un loc SIGUR eligibil, chiar daca nu pe unul din primele trei.