E o vreme afară să nu dai un vlogger afară din casă. Groaznic. Partea și mai proastă e că simt în organism cum vine iarna, chestie care mă deprimă îngrozitor. Cred c-o să plâng după prima noapte cu temperaturi sub minus cinci grade. Iar la prima zăpadă mă bag la hibernat.
Nfine, cam sărăcuță oferta de pe bloguri de săptămâna asta, trebuie să vă mulțumiți cu ce s-a putut.
1. Mișto, dar n-am la ce-l folosi. De când m-am mutat acilișea, la Salzburg, am plită cu inducție și vase asemenea și să mor de s-a prins vreodată mâncarea de vas. Ba mai mult, nu-ș cum dracu’ se face, dar nu dă ciorba-n foc, nici să vrei. Așa că un burete clasic de vase de 1€ bucata își face de minune treaba.
2. Confirm. Concediul meu de 2 luni s-a redus la 5 săptămâni, așa că înapoi la muncă. Am făcut la teste de mi-au ieșit pe nas și pe gât, la propriu, toate negative. Dar nu mă las de mască, nici să crape antena cinșpe G montată-n ea. 😀
3. Happy Birthday!? chiar dacă-i cu întârziere. Să vă…iubiți ca prima dată. 😛
4. E tipic românesc. Aici, dacă-s 4 la coadă și au multe produse, imediat se deschide o casă nouă. Bine, e drept că aici oamenii-s mai lejeri, mai pe… Diazepam. 😀 😀 😀
Comentariu beton!16
3. 💙
Cel mai greu se pescuieste unde nu exista peste, cum spunea pinguinul Apolodor. Cel mai bine te protejeaza masca de persoanele infectate care nu transmit sau inca nu transmit virusul. Pentru ca persoanele asimptomatice nu prea transmit, iar cele simptomatice o fac de regula doar cu o zi inainte de aparitia simptomelor. Asta in conditiile in care perioada de la infectare pana la aparitia simptomelor poate dura de la 2 zile pana la 2 saptamani. Asa ca, cel mai probabil, Petreanu s-a intalnit cu persoane infectate care nu transmiteau virusul, caz in care sigur ca masca a avut eficienta 100%.
@ventidius: ministrul austriac de externe a venit de la o întrunire în Luxemburg și l-au găsit pozitiv. Că el s-a crezut mai șmecher. Nu contează că-i asimptomatic. Contează că, tolomacul și-a furat-o, pentru că n-a purtat masca.
Pai daca-i asimptomatic cum si-a furat-o? Si-o fura cei care ajung la ATI si ies cu picioarele inainte, de la cine stie ce bacterie.
@ventidius: n-ai prins ideea, nu-i așa?
Ministrul sănătății ne spune să purtăm masca pentru a ne feri de infectare și/sau să infectăm mai departe (indiferent că-i simptomatică sau asimptomatică infectarea), iar el dă cu mucii-n fasole. Prin asta și-a cam șifonat imaginea. Puțin.
Dar e sigur ca nu a purtat masca? Ca din stirile pe care le-am vazut nu rezulta informatia asta. Din contra, era aratat purtand-o.
Mișule, un bărbat adevărat nu recunoaște că îi e frig.
Acum merg să fac cafeaua și apoi citesc și restul.
Du-te, bă, dimpotrivă. Bărbații adevărați au puterea să recunoască că e friguț. 🤭
Ahahaha! Bine, dacă zici tu.
Da’ unde faceti cafeaua aia, la mol? E cu framantare, zdrobiti boabele in mojar?
Domnu’ Marius Mî, dar de ce doriți să știți?
Scriu o carte despre facutul cafelei in diverse zone din România.
Comentariu beton!13
Informațiile costă, dați o cafea și vă spun. 😝
Comentariu beton!14
Bună dimineața și mulțumesc pentru articole!
Eu am pornit centrala de săptămâna trecută 😛
1. Bun burete, cred că ar ajuta la curățarea marginilor aragazului, de care n-am prea îndrăznit să mă ating
2. Corect. Chiar dacă nu ai (aparente) comorbidități, nu ai de unde ști cum reacționezi la virus, așa că cel mai bine porți masca-chiar și textilă dacă nu îți permiți altceva
3. Your girl rocks 💗 îi urez la mulți ani și aici!
4. Dacă am putea fi mai înțelegători unii cu alții..doar un exemplu: Lidl Madrid. Mă pusesem la rând când am observat gumele de mestecat în lateral și am ieșit din rând să iau un pachet. Am dat să mă pun la coada rândului când m-a poftit înapoi domnul ce stătuse în spatele meu. Atât de tare m-am mirat că era să scap gumele pe jos.
Bine, îmi vin în minte cazuri în care și la noi am găsit intelegere, de ex aveam doar 2 produse și am fost lăsată în față..dar tot m-a surprins faza, pentru că din păcate încă este excepția..
Eu las în fața mea la coadă și gravidele, și vârstnicii și pe cei cu lucruri mai puține ca mine. Pentru mine înseamnă câteva minute în plus care nu mă deranjează, pentru alții poate fi chin..
Aici, dacă nu lași în față pe cineva cu 1-2 produse sau gravidă, se uită la tine ca la un extraterestru, atât de normală e treaba cu „lăsatul în față”.
3. La multi ani ! ❤️
Nu stiu de buretele minune , nu prea cred in asa ceva. O fi , nu zic. Bine macar ca am aflat ca nu-s singurul mascul care spala vasele.
Nu neg ca masca e eficienta, departe de mine asta, totusi am avut trei cazuri la munca, toti vindecati, nici unul din familiile lor pozitiv.Au dormit, mancat si … etc in acelasi loc. In doua din cazuri si-au facut teste pe cheltuiala lor, de atunci a trecut o luna daca nu ma insel, deci e cam cu semnul intrebarii cum se transmite,cat e de contagioasa si pe cine afecteaza. Habar nu am, om vedea.
La multi ani! Si vezi ca domnului ii e frig, ceva activitate nu i-ar strica sa se incalzeasca. Ca tot exista buretele minune. Sau am inteles ca e fan cozonaci, sa-i faca nu sa-i manance, o sa se incalzeasca dupa o tura de framantat .
Am văzut eu cu ochii mei ce poate să facă rahatul ăla de burete. Nu-ți vine să crezi, jur.
Si, iti mai e frig?
Comentariu beton!15
Având în vedere că că sunt la Timișoara și mă pregătesc să ies la umblat, nu mă plâng de numărul mic de articole recomandate. 🙈
1. Auzisem de eficiența acestui soi de burete, dar n-am folosit până acum. De lene, ca să nu fac șmotru, spăl și șterg totul imediat după folosire și nu apucă să se facă nicăieri crustele alea.
2. Sunt convinsă că funcționează.
3. La mulți ani! Ai făcut tort?! 🤔
4. Mie mi-a fost mereu jenă să sar peste rând când am fost gravidă sau când aveam copil mic cu mine. Dar pot să zic că acum vreo 30 ani, când mă opream la codă la pâine și eram cu nepotul meu de câțiva ani, lumea era mai amabilă și înțelegătoare și mă trimiteau în față.
Zi faină tuturor!
1. Chiar exista! L-am încercat cât am locuit in Londra, dar in baie și da, a făcut minuni cu depunerile de calcar. Am văzut de curând și in magazinele de la noi și chiar ma gandeam sa cumpăr. Acum sunt curioasa sa văd ce minuni face in bucatarie.
2. Am purtat masca de la început, in spațiile închise nici nu se pune problema, purtam și afara mai ales pe unde erau șanse de aglomerație. Acum de când s-au cam tacanit lucrurile in București o pun direct din casa, chit ca ies sa ma plimb prin cartier (care e destul de gol de obicei) sau doar pana la mașina. Port ochelari, dacă e fixată bine nici nu se aburesc!
3. La mulți ani!!
4. In legătura cu casele astea cu prioritate, am avut o experiența neplăcuta in Carrefour : nu mergeau casele self și am ajuns la coada la una de copii fără sa realizam. Și fără nicio exagerare m-am trezit cu un căruț in spate de la un “domn” foarte vocal spunând ca are prioritate pt ca are copil mic. Lângă cos, el și soția, care aveau vârsta de bunici. Mama și copilul erau doar accesoriu la cumpărături, undeva mai in spate. A fost neplăcut pt toti de la coada, intervenție de la securitate etc. Nu am nicio problema sa dau prioritate la copii/gravide, dar cred ca unii au înțeles greșit conceptul. Pt Carrefour recomand casele self și aplicația lor, scanezi, pui direct in punga și la self doar plătești.
P.S. Seara dam drumul la aer pe caldura de ceva timp, nu avem centrală și momentan caloriferele sunt reci.
Referitor la buretele ăla, am o intrebare. Știu că ești gospodină, d-aia te întreb. Curăță și interiorul cuptorului? Că de vreo două zile mi s-a aprins semnul ăla care-mi spune că trebuie să-i fac auto-curățarea. Ieri am zis să nu-i fac programul cerut, că-l curăț eu. Manual. După ce am muncit vreo două ore la el, semnul ăla licărea în continuare. Mă gândesc să iau bureții ăștia minune.
Case prioritare pentru familii cu copii și gravide?? Ultima dată când am văzut o astfel de casă deschisă, se dusese întins un nene și-și puse cumpărăturile pe bandă. Tipa de la casă i-a zis să le ia, că-i o casă cu prioritate pentru gravide. Omu’, ofuscat rău, că acum nu e nicio gravidă la rând. Casiera: păi, dacă apare, trebuie să stea după dumneavoastră. El: dacă te apuci repede de scanat și lași vorbăria asta fără rost, terminăm repede și plec. Ea, că nu, el, că da. A venit paza, l-a pus să-și adune produsele și să se mute la altă casă. În drum spre următoarea casă, îi pica melteanului ochii pe o fată care strângea cărucioarele. Auzi, nu vrei să te las gravidă să am și io prioritate la casa asta?
Ce-ai gătit bun de ziua Marei?😜
@Eleno, am întrebat special pentru tine cum e cu curățatul cuptorului. Răspunsul a fost un DA hotărât. Acu’, ce-ai de piedut dacă chiar încerci?
Iar de ziua Marei mi-a ieșit un sushi excepțional. 😜😜😜
@ElenaP: poți să-l cureți și cu jetul că până nu-l lași să-și facă programul de auto-curățare, beculețul nu se stinge. Stan Pățitu’. 😛
Ma scuzati ca intervin, beculetul ala e aprins din soft, nu se stinge pana nu-i faci programul, poti sa-l cureti cat vrei si sa fie luna. Stie ca la un anumit numar de cicluri sau un anumit timp trebuie facut si gata. Exista o solutie sa nu mai stea aprins dar nu vrei sa o stii:))
@Marius M: dar io ce-am zis? 😀 😀 😀
@Mihai, dacă e cu DA d-ăsta hotărât la întrebările puse de mine, când ai nevoie de un asemena răspuns, anunță-mă.😜
P.S. multumește-i din partea mea pentru raspuns.
@Băieți (Marius și John), eu sunt curioasă ce-iși mai curăță, că arată ca nou. Dar, da, aveți dreptate. Am vrut să bag niște friptură acum și nu porneste programul de gătire. I-am dat să se curețe.
Dar de ce nu folosești programul de curățare, dacă tot are? De ce să freci la el 2 ore când poţi să-l lași pe el (cuptorul) să… frece? Mai ales că ține morțiș.
E vreun inconvenient la acel program de îl eviți?
@Elena P: ai să râzi, dar există multe gospodine și gospodini (?!) care folosesc doar programul respectiv de curățare. Acuma fie n-au bureți d-ăștia, fie au dat banii pe altceva. 😀
😀 Cuptor 1 – ElenaP 0 😀
danezul, treci pe modul manual de frecat – cuptorul 😊
😀 daneza 3 – 😀 danezul 0
1. de încercat pe vasele cu sosuri;
2. auzisem povestea live și da, cred că funcționează;
3. nu prea înțeleg de ce Roma, Sardinia sau cluburi, cînd, dacă ar veni la Iași, cu buletinul în mînă, ar petrece gratis și cu mult mai multă lume…lamulțean!
4. de porc! și clienții și magazinele; ieri, la selgros, la casa pentru maxim 5 articole, mi-a luat fața unu’ cu doi copchii și un TIR de marfă pe cărucior; cînd l-am întrebat dacă a citit descrierea casei a recunoscut că nu și cu o jumătate de gură m-a invitat în fața lor; am refuzat, gîndindu-mă că îi va prii lecția pe viitor; după cum însă și-a urecheat băiatul cel mare (scurt și profi încît ăla n-a apucat să zică nici pîs) mi-am dat seama că săptămîna viitoare îl voi găsi la aceeași casă…
Ce Iași visezi când io am rude la Bârlad?
serios? te pomenesti ca om fi si ceva rude mai indepartate, asa 🙂
bre nea Mishu, really? paișpe octombre, Iași, don’t ring any bell? că au cîteva tone bune împreună…
1.Până să apară buretele magic, săracii foloseau puful ăla de la Triumf. Dai cu el, puf, puf, laşi câteva minute şi ştergi jegu’. Triumful şi WD40 sunt invenţiile cele mai tari cu aplicabilitate universală în domeniul casnic.
2. Duminica trecută am fost la piaţă nu am văzut epolet de poliţist şi era undeva 50/50 cu purtarea măştii. Azi, a fost ceva ordin de sus şi erau paraşutele alea de la PL şi toată lumea avea „botniţă”.
Eu chiar nu înţeleg de ce sunt plătiţi sutele de mii de poliţişi locali (mbine, ştiu că gardienii publici ţin de primării) , jandarmi… unde plm sunt ??? Aloo, domnu’ Velea, se aude acolşa la matele la Bucureşti ? De ce nu-i văd zi de zi pe stradă să vegheze că cetăţenii respectă nişte legi şi reguli, e chiar aşa de greu să dai un ordin de ministru ?
Eu chiar nu înţeleg ceva. Este ceva frică la politicieni că dacă ar fi mai multă poliţie pe străzi sau jandarmi, oamenii s-ar simţi mai în nesiguranţă sau că le-ar fi afectate drepturile ? Că nu mă prind de schema lor sau ce interese au.
3. Să fie fericită.
2a. Dacă pleca mesajul de la OMS de la începutul pandemiei „Poartă masca pentru a-i proteja pe ceilalţi” poate că răspândirea virusului nu era aşa de bruscă. Dar nu, specialiştii pwlii în virusologie de la OMS au spus doar că masca NU te protejează de virus care este adevărat. Atât.
Ieri o femeie a intrat în magazin să cumpere o baterie pentru chiuveta din bucătărie. După o jumate de oră de ales :
– O iau pe asta, dar nu ştiţi un meseriaş să mi-o pună şi mie ?
Noroc cu masca.
4. Stau la coadă la Profi de 3-4 persoane şi ca orice om normal sunt atent doar la ce mai pune lumea pe banda aia, ajung aproape de casă când aud o voce de babă:
– Domnu’, da’ de ce nu sunteţi atent cu doamna însărcinată din spatele dumneavoastră ?
M-am uitat intrigat în spate la femeia cu burtică din spatele meu şi nu am apucat să mai zic nimic pentru că baba a decretat :
– Să ştiţi că la noi la Bucureşti femeile însărcinate au prioritate la case.
A zâmbit viitoarea mămică şi io pentru că la noi se cere voie dacă ai o problemă.
Ce este aşa de greu să ceri ajutorul unor semeni atunci când ai o urgenţă sau un disconfort ca o sarcină, sau o boală…??? Trebuie doar să foloseşti cuvintele magice „Vă rog frumos”. Cuvinte care nu prea se regăsesc în vocabularul românilor.
1. Eu am descoperit bureții magici în Jumbo și-mi făceam stoc pe termen lung, mai ceva ca oamenii la făină și hârtie igienică în martie. Mai am doar vreo 2 bucăți, din ultimul stoc, făcut de dinainte bine de pandemie.
2. Ce mă enervează ăștia pe care-i ”gâdilă” bețele în nas de la testele PCR!
3. Laaa muuuulți aaaaani, iubitei tale!
4. Eu nu trimit familiile cu copii mici, sau pe gravide, sau pe oamenii în vârstă în față, ci doar îi invit (deși nu chiar mereu) în fața mea. Mi s-a întâmplat ca oameni din aceste categorii să accepte, dar și să refuze, pe motiv că e ok, pot aștepta, se simt bine, sau copiii au răbdare. Și sincer, la fel am procedat și eu, și în sarcină și când aveam copiii mici, că rareori chiar am considerat că era cu adevărat nevoie a mi/ni se acorda vreo prioritate specială. O singură dată însă am refuzat, după care am revenit asupra deciziei. Eram însărcinată, la o coadă de supermarket în Grecia cu soțul și un domn chiar destul de în vârstă ne-a invitat să trecem înaintea lui, invocând sarcina mea. Eu am refuzat politicos, pe motiv că mă simt foarte bine și chiar nu există motive de a schimba ordinea venirii la casă, dar el a insistat. Nu mai țin minte exact formularea sa, dar mi-a devenit foarte clar că atitudinea lui nu avea de-a face cu grija, sau păsatul de condiția de gravidă, ci cu importanța supremă acordată de el copiilor, fie ei și nenăscuți încă. Mi s-a părut wow, n-am mai avut ce să comentez, așa că m-am executat frumușel, trecând în fața lui.
În ceea ce privește casele prioritare de la supermarketuri, cred că la Carrefour Orhideea am zărit eu prima dată o astfel de casă pentru gravide. Din păcate era închisă, cozi mari la toate celelalte case, așa că m-am așezat, ca de obicei, la una dintre ele. Dar, cu noua facilitate descoperită în fața ochilor, simțeam deja că mă încearcă o iritare la faptul că mi-era interzisă. Din fericire, înainte ca iritarea să se transforme în nervi, sau chiar revoltă, un gând bun m-a străfulgerat și urnit din așteptarea ce nu părea deloc scurtă, așa că am solicitat personalului magazinului deschiderea casei respective. Și s-a rezolvat mintenaș, yeeeey.
Și o glumă, de care mi-am adus aminte, chiar dacă aduce doar tangențial cu subiectul: O tânără urcă într-un autobuz plin ochi și roagă un pasager să-i cedeze locul rezervat gravidelor/persoanelor cu dizabilități/în vârstă, pe motiv că e însărcinată și nu poate sta în picioare.
-A, da, în câte luni? întreabă omul destul de mirat de lipsa abdomenului proeminent.
-Ah, am rămas însărcinată abia acum o oră, dar așa de tare-mi tremură încă picioarele…
Să se consemneze în analelele blogului că @Anduţa a spus un banc 🙂
Ei, hai, am zis mai multe (cel puțin vreo 3!), dar nu erai tu atent. 🙂
-ce te-mpingi așa, dom’ne! ori vrei să mă …?
– vai de mine, nuuuu…
– atunci dă-te la o parte, poate vrea domnu’ sau domnu’…
La Multi Ani sanatosi si fericiti! 🍹