Mdeci, înțeleg că peste noapte marea problemă a lui Nicușor Dan e una de PR, de comunicare cum s-ar zice. S-a activat bula de intelectuali, mai ceva decât sifonul pe care-l uita taică-meu peste noapte în frigider, pe motiv că de ce-a rostit dom’le Nicușor cuvântul “panaramă”?
Și asta în condițiile în care omu’ nici măcar nu s-a referit la cineva anume, dar mai ales în condițiile în care, chiar dacă s-ar fi referit, noi, cu toții, rostim niște chestii infinit mai grele ori de câte ori ne lovim de Bucureștiul care trage să moară de pe o zi pe alta.
Dacă mi-ar pune cineva un reportofon în mașină când conduc prin orașul sufocat de propriul lui trafic (mai bine zis când ÎNCERC să conduc), s-ar speria de ce e la gura mea.
Da, știu, nu contează cum și pe cine înjur eu, că eu nu candidez la Primărie, dar dacă a zis Nicu Șordan “panaramă”, e gata, s-a terminat, a pierdut alegerile, nu înțelegeți? Nu e posibil dom’le așa ceva, dar n-are și el o echipă de comunicare? N-are și el niște specialiști? Cum au putut să-l lase să zică așa ceva?
Bă, o avea, dar poate și ăia din echipa lui de PR, specialiștii în comunicare, tot cu apă rece fac duș și tot la lighean încălzit pe aragaz se spală, de prin martie încoace Știți cum zic?
Altfel, a mai remarcat cineva că „panaramă” citit invers este „mai ușor cu ipocrizia pe scări”?
Asta este un exemplu perfect pentru un concept mai larg, care include si pe genul de „dumnezei” care le stiu ei pe toate si judeca ei pe toata lumea sau, dimpotriva, genul de „partizani” pentru care orice rahat mananca „al lor” e scuzabil doar pentru e al lor.
Din pacate, vorbim de radicalizare si lipsa intentiei (declarate de obicei) de a asculta/discuta si alta opinie in afara de aia proprie. In special acum, inainte de alegeri. De asta suntem unde suntem, de asta nu progresam, de asta discutam kkt-uri in loc sa gasim metode sa convietuim si curatam mizeria care, pana la urma, ne distruge incet pe toti.
Nu-mi dau seama dacă la ce-am scris eu te referi, dar dacă răspunsul este „da”, mai citește o dată ultimul paragraf. După care încă o dată și încă o dată.
Am incercat sa scriu si la subiect, si in completare. Si, poate, am alunecat si pe langa, asa cum am vazut eu lucrurile. Nu cunosc exact indicentul descris in text.
Mie imi este scarba, si asta am vrut sa subliniez, de modul in care se gaseste permanent cate unul care, pe ORICE subiect serios (cum e asta cu alegerile) vine cu un argument de genul (vai ce limbaj foloseste…) si impinge discutia in derizoriu. Aici e disputa si nivelul la noi, din pacate. Care o duce in derizoriu mai repede. Si focile aplaudace, de obicei se „duc pe fenta”.
Daca am inteles ceva gresit, scuze!
Comentariu beton!23
A, nu, în cazul ăsta eu am înțeles greșit ce-ai zis.
imi povestea un brazilian ajuns prin bucuresti pentru o perioada scurta ca a luat taxi si dupa o ora inca vedea de unde plecase.
Comentariu beton!45
Bănene, acest comentariu. Mulțumesc.
Pot să-l pun pe Facebook?
Un turist a vezut 2 arcuri de triumf. Ca i-a zis taximetristul ca noi avem 2(doua). Joac-o p’asta.
Comentariu beton!21
dacă ajung ai noștri la Paris, pîn’ la urmă va trebui să vopsească ăia turnu ai făl; fiecare latură cu altă culoare…
Nu doar la noi se practică mizeriile astea. În Salonic pe un drum care normal trebuia să dau la taxi 15 euro, am dat 45 de euro. A doua oară când am fost acolo nu a mai ținut figura!
In principiu s-au activat aia care stiu cine este / sunt panarama (ele) .
Sper sa nu i se aplece moldovencei cu buletin de Voluntari de la plulile luate pentru mizeria de la Ciurel, lipsa apei calde, distrugerea cladirilor istorice prin PUZ-uri bagate fortat si inca multe altele.
De ce să mint, dimpotrivă, eu sper să i se aplece.
@Adib, am înțeles că autobuzele, alea obeze, n-au loc pe bandă și merg și pe trotuar. Cât despre aplecat, milfoaicei îi place, așa că la cât a primit în 4 ani, mai poate câteva zile, da’ nu cred că mai putem noi să-i oferim
Eu sper s.ajungă la bulău deși nu prea am nicio treabă cu Bucureștiul !
@adib, da cu moldovencele ce ai? 😑 Nu toate suntem Firea…
@Alina L- cele mai misto colege ale mele sunt moldovence + destepte rau. Remarca era doar pentru multpuitoarea de copii.
In weekend ne gândeam să plecăm pe undeva pe la mare, să ne luăm rămas bun de la vară – cu gândul sa ne întoarcem la timp, cat sa votam pe seara. Pulea mai pleaca, bah! La 6 dimineață sunt la sectia de votare. Fmmfirea!
Comentariu beton!19
Păi durează cinci minute. Plecați după. 😇
bre, @Papi, nuș ce să zic cu fememeu’ ăla…nu v-a ajuns una?
Doamne-ajută!
Din păcate e plin de „panarame”, nu numai în București și nu văd unde e oftica. Se putea zice și mai rău.
Comentariu beton!13
„Panarama” e mult prea putin si un termen prea elegant pentru specimenul (ne)mentionat in discurs.
Stiu si de ce nu a putut sa mentioneze cu nume si prenume :
Mai e una si la Craiova, probabil si la Teleorman si probabil multe altele.
Comentariu beton!14
Să facă panarama de budeanu un scheci ceva să se râdă lumea.
Comentariu beton!15
Nicu Şordan este idolul femeilor hipster cu pălărioare care-şi sorb cafeaua de dimineaţă alături de un croasant pe o terasă inundată de lumina binefecătoare şi minunată a soarelui şi mai pe seară la un ceai în apusul aceluiaşi astru care merge să se fut… întâlnească cu luna.
Plm, eu pun pariu că astfel de fiinţe sunt oripilate că a folosit cuvântul „panaramă”.
Pe de altă parte, dacă candidezi şi nu prea le ai cu vorbele şi faci o nefăcută este de bun simţ să-ţi ceri scuze dar la noi este mai greu cu scuzele şi să recunoşti că ai fost prost.
Se dezbate încă. Ce zici?14
Ah, vesnica/falsa interpelare ca vezi-Doamne sa vorbim frumos/sa ne comportam civilizat. Nu ca niste „golani”, nu? 🙂 Inca de pe vremea lu’ Ilici Iliescu si Mineriada 1 era ideea asta. Alt exemplu de „academician”/baiat fin: Bombonel. Elegant, cuvintele la el totdeauna, dar a furat? A furat. Asa ca o sincera si viguroasa muie tuturor kktilor care pretind ca-s lorzi + sa fim lorzi. Si sub adapostul „elegantei” de fapt fac jocul mizeriilor PSD&co.
Comentariu beton!14
Campania asta electorală îmi pare a un fel de ceartă între niște vagabonzi bolnavi de demență, care dezbat probleme abstracte, ignorând groapa de gunoi în care locuiesc.
Să mă scuzați, dar mi se pare că e o dovadă de mare prostie să te mai intereseze ce zic candidații la vreo primărie de oriunde în acest moment.
Tu, alegătorule, ai avut 4 ani la dispoziție să te hotărăști. Îți place viața în orașul/ satul /comuna ta cu actualul primar și consiliu? Continuă. Nu îți place? Votează altceva. Simplu. Restul sunt vorbe goale. Mă doare undeva de ce zice Nicușor sau Gabi. Dacă consider că mi-e bine cu „panarama”, votez cu ea. Dacă nu, votez cu ăla care i-a zis că e panaramă. Cuvântul n-are importanță.
Comentariu beton!32
Exact. Când i-am văzut pe revoltații ăia de pe Facebook, inițial am crezut că e la mișto. Dar sa vezi ce, nu era. Iar oamenii o țin pe-a lor, că „ce greșeală de comunicare”. Băejnebun, și asta în timp ce s-a inaugurat un pasaj care nu duce nicăieri.
Din martie? În noiembrie 2019 scria ”Libertatea” http://s9.ro/122u că 250 000 de apartamente din sectoarele 1, 2, 3 şi 6 nu beneficiau de apă caldă şi căldură la parametri normali și că în aceeași situație se află în mod frecvent și Spitalul Marie Curie și Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu.
Asta în timp ce se lucra intens la pregătirea Bucureștiului pentru Crăciun (decorațiuni stradale, plus Târgul de Crăciun din Piața Constituției) http://s9.ro/122v pentru că, nu-i așa, magia sărbătorilor merită de la buget 5,7 milioane lei, din care 5,6 milioane alocate doar Târgului. Cea mai mare sumă din ultimii patru ani.
Asta înseamnă să fii o ”panaramă” , adică, de la dex citire ”1. persoană ridicolă, care se dă în spectacol printr-o conduită aberantă.
Desigur, tot ”panaramă” se numește și cineva care azi se plânge pe Facebook că n-are apă caldă, dar în câteva zile își dă check in vesel din Târgul de Crăciun, alături de Moșu’, de brad, de iesle, sau de cana cu vin fiert.
Revenind la discursul lui Nicușor Dan, pe mine nu termenul ”panaramă” m-a intrigat, ci partea cu ”suntem cam la egalitate” din ”E o luptă de valori în care eu vreau ca fetiței mele să nu i se spună că o panarama este mare vedetă. Și, din păcate, suntem cam la egalitate. Fiecare societate are panaramele ei, dar într-o societate normală ele stau undeva la periferie. ” Pe bune, așa echilibrată să fie situația?
Comentariu beton!21
Pai da, ca n-au vrut panaramele de la usr sa fie altfel si l-au impins pe Base sa candideze.
„Don’t ask what your country can do for you, but ask yourself what you can do for it”
Eu stau la casă, într-un oraș din Moldova, deci tuturor „catindatilor” la primărie li se fâlfâie de mine intr-un mare fel. Strada mea nu a fost reparată de cel putin 21de ani. Dacă n-am avut căldura, mi-am pus centrală. Dacă mi s-a stricat instalația de apă, am reparat-o pe banii mei. De ce bucureștenii așteaptă să le dea primăria ce pot face singuri? Ca plătesc taxe? Si eu o fac. Or fi avand mai multe oo? Nu stiu. Nu i-am verificat. Dar tot bucureștenii sunt cei care isi cumpara masini de jdemii dă ieuro, dar nu dau 10000 pe o centrală. Si stau sa chibițeze ce zice unul si altul.
Ăsta e doar can-can.
P.S. acum săriți cu roșiile 😑
Se dezbate încă. Ce zici?17
Eu nu cunosc niciun bucureștean care să aibă mașină de jdemii de euro (adică peste 20 000 eur in sus, asta înseamnă ”jdemii”, da?) și să n-aibă centrală la casă sau la apartament, deci ceva din formularea argumentației tale destul de incompletă și generalizată îmi scapă. Dar chiar și așa, având centrale și mașini de jdemii de euro, unii dintre ei nu se resemnează și nici nu acceptă senin fâlfâiala autorităților, precum pare că recomanzi. În plus, există mai multe tipuri de înțelegere a ”Ask not what your country can do for you-ask what you can do for your country”. Unul dintre ele este ce zici și tu: adică, dacă lor li se fâlfâie de mine, ignor și eu autoritățile și fac pe banii mei ce pot, ca să-mi fie viața mai bună: îmi pun centrală, repar instalația de apă, repar strada pe banii mei (deși pentru asta ai nevoie autorizație de la autorități, dar să trecem peste), îmi duc copilul la școală privată, mă tratez tot la privat sau în străinătate, îmi iau purificator de aer în casă și pe stradă umblu cu masca de oxigen că poluare mare etc. Poți face absolut tot singur, asta e clar, inclusiv să-ți iei frumos băgăjelul și să te duci să trăiești pe altă planetă, când/dacă asta s-o duce naibii.
Dar o altă înțelegere și atitudine poate fi tocmai o mai atentă observare și legătură cu autoritățile, în sensul că asculți ce zic/propun/promit, urmărești dacă și cum o fac, poate chiar te implici în a le ajuta să ducă la bun sfârșit vreun proiect care consideri că e bun pentru tine/satul/orașul/comunitatea în care trăiești. Și, evident, din 4 în 4 ani, pe ăia cărora vezi că li se fâlfâie amarnic, sau poate chiar mai rău, nu-i mai votezi. Eu zic că e bine și una și alta. Altfel, dacă toți ar aplica metoda ta, de răspuns cu fâlfâială la fâlfâiala autorităților și folosit doar bani privați pentru ce avem nevoie, pentru ce am mai păstra aparatul și bugetul de stat?
Comentariu beton!19
@Alina I, pentru că primăria a făcut aproape imposibilă deconectarea de la sistemul RADET. Astăzi, dacă stai într-un bloc conectat este aproape imposibil sâ poți să mai faci asta. Poate nu știai că trebuie inclusiv să iei acordul TUTUROR vecinilor din bloc. N-are voie să lipsească NICIO semnătură. Iar pe tipizatul pe care se strâng semnăturile este stipulat inclusiv că oamenii care își dau acordul trebuie să fie conștienți de pericolul de explozie care va apărea în urma montării acelei centrale. Ia pune-ți tu centrală într-un bloc din ăla cu 100 de apartamente pe scară, în condițiile astea.
La câte p..i își ia pe net și în toate bulele progresiste, tare as, vrea să văd reacțiile după ce ar lua un nou mandat… (da, sunt mai masochist, nu, nu o suport fpe fierea și tot ce iese din trei trandafiri, dar este o posibilitate destul de mare…) Același lucru și la noi, la Constanța…
PSD are cel mai bun staff de campanie dintre toate partidele. Spun asta cu cu o amara admiratie si cu ciuda. Au experti in psihologie colectiva, oameni special platiti pentru a analiza comportamente si a genera pseudo evenimente care sa deturneze atentia oamenilor de la problemele reale catre cele fara nici o importanta. Este foarte relevanta ultima campanie prezidentiala in care s-a marsat pe o singura idee: Iohannis refuza confruntarea cu Dancila. Dupa o guvernare catastrofala in care au facut imposibilul sa il scape pe Dragnea de inchisoare, cu motiune de cenzura impotriva propriului guvern, cu ce puteau sa se afiseze in campanie? La zero realizari, constientizand ura masiva a oamenilor, asta a fost singura lor tema de campanie. Exact asa fac si acum. Ce poti sa spui frumos despre Firea? Cum sa o prezinti luminos, cand realitatea este atat de evidenta? In acest caz bat moneda pe spusele contracandidatului cel mai periculos, ii desfac discursul in molecule si detoneaza petarde. Practic, sa arunci o galeata de laturi in capul lui Nicusor Dan si sa faci un mare eveniment din asta, este singura strategie pe care o pot aplica. Si functioneaza, pentru ca oamenii adora circul, scandalurile si spalatul rufelor in public. Nu sunt din Bucuresti dar astept cu mare interes sa vad daca bucurestenii vor fi suficient de implicati in acest scrutin si daca vor scapa de Pandeloasa. Eu va doresc succes!
Sper sa ma insel, dar pregatiti-va pentru inca 4 ani de Fiere. Si poate apoi si 5 la Cotroceni.
Ma bazez pe absenteism, ma bazez pe 45k angajati in PMB, cu familie rude prieteni si alti co-interesati.
Ma bazez pe membri activi PNL la fel de verosi ca PSDistii care vor vota PSD numai sa nu iasa nelinistitii astia de N Dan si Clotilde.
Ma bazez pe o groaza de sclifositi care nu au domle cu cine sa voteze ( un sincer sa candideze ma-t*!! astora).
ma bazez pe 45k angajati in PMB….
…..din care 27k votează în Voluntari.
https://spovedanialuirizea.com/verdictul-lui-rizea/#episodul44
O problema majora este faptul ca oamem\ni nu mai au rabdare sa citeasca un comentariu pana la capat.Acesta duce la denaturari ale mesajelor,cu consecintele de rigoare.