Greu, greu de tot pe internet zilele astea. Articolele bune sunt mai rare decât pilozitatea la batracieni.
Mno, cam asta a fost tot ce s-a putut.
- Femeia și copilul sunt mereu de vină;
- Șofer de Matiz, strivit cu tot cu mașină de o ciclistă de 200 kilograme (nu vreți să știți în ce hal am râs);
-
Ostracizarea virală – despre armele celor slabi în era digitală;
- Protestul HORECA n-a rezolvat nimic…
- România în 60 de imagini superbe (ignorați site-ul care arată și funcționează ca în 1995);
- Moartea Sighișoarei. De Tanti Taia;
TNR au niște glume😀😀😀
Și uite așa am aflat că Paco e bine-merçi.
Comentariu beton!15
Da, da, da. Pentru mine cazul „Paco” e una dintre chestiile alea pe care nu le voi înțelege niciodată.
Chiar ma intrebasem la un moment dat ce s-a petrecut cu Paco.
Citit cinciul, uitat pe poze la celelalte, mulțam. 😛
Știu, că și io mai fac la fel.
1. –
2. Săracu’ șofer de Matiz. 🤣🤣🤣
3. –
4. LoL
5. Cred că site-ul a fost făcut în HTML…de mână. Pozele-s faine.
Paco s-o fi ofticat de la cine știe ce și s-a „refugiat” la Vali. Ș-acolo comenteaza rar.
Normal că s-a ofticat, doar că mie treaba asta cu ofticatul și ținutul dusmăniei a la long îmi pare tot de domeniul terapeuților.
@MV: De obicei, muierile țin ranchiună. 🤣🤣🤣
Hahaha …
@JT dizlaic … da’ poate n-am înțeles eu bine … cine insinuezi tu că e muiere ? Paco … cumva ? Apăi bă băiatu’ … să știi că n-ai tu fire de păr pă corp câtă bărbăție are Paco-n el … da’n’fine … Noi să fim sănătoși 😋 Hai că am fo’ finuț 😉 Un domn .. ce plm 🤣
@MV dacă pari așa îngrijorat/preocupat de Paco … di ce nu îi trimiți un email ? Am observat că pentru alții se poate 😉
@HM, să-l întreb ce? De ce nu mai apare pe-aici? Haidade, e treaba omului. Pentru „alții” ăia, despre care zici tu, s-a putut pentru că nu stuam nimic despre ei și voiam doar să verific dacă mai trăiesc sau sunt ok. Să știi că de-a lungul timpului le-am scris mai multor oameni pe care brusc nu i-am mai văzut pe blog. Dar nici nu-i vedeam pe alte bloguri, așa că chiar n-aveam de unde să știu dacă sunt ok. Paco pare ok și asta e tot ce ma interesează, restul e treaba lui.
Mi s-a pus pe invers cafeaua, imi scapase treaba cu popa caftangiu…
1. Am mai scris despre chestia asta: urăsc bărbații violenti, și am avut foarte multe cazuri ca cele descrise in articol, in jurul meu. Chiar ruda apropiată, in capul căreia s-a strâmbat o tigaie (singura..forte malefice), și-a lut-o la viața ei ca la Mărășești, dar dacă o intrebi acum, spune ca are cel mai bun soț! Este un subiect ce îmi lasă un gust amar in gura.
2. Ii citesc aproape tot timpul pe cei de la TNR. Uneori scot chestii reușite, alte dați…eh, nu tot timpul suntem in forma maxima. As fi curios sa văd ce gust are berea lor!
3. –
4. Nu sunt un mare “consumator” de restaurant/terasa. Și aici cei din hospitality sunt loviți crunt. O grămada de restaurante, cafenele, Pub-uri, sunt închise. Cred ca e un fel de legea junglei: cel mai tare, supravietuieste.
5. Daaa, țara frumoasa dar păcat ca e locuita! Sunt foarte multe tari frumoase in lume, și nu știu dacă mai fac atâta tam-tam. Pozele multe dintre ele sunt “putin retusate”.
6. Frumos scris!
Am avut ocazia sa cunosc doua astfel de persoane. O doamna (in adevăratul sens și cuvântului), basarabeanca, care îți recita poezii de Eminescu, la vârsta de 70 de ani fără nici o greșeală, gătea foarte bine, știa sa asorteze hainele pe care le purta cu bijuteriile aferente. O reala plăcere sa fi in preajma ei!
Și un domn, fost crupier in perioada interbelica, (si după), om care a avut ocazia sa cunoască bine, personalitati din viața politica si artistica, ca Maria Tanase, Liviu Ciulei, Constantin Tanase! Eram tineri si ascultam cu gura căscată poveștile lui!
Comentariu beton!16
Cu profundă mâhnire am citit subiectele de astazi. Am sperat până la ultimul articol că macar unul va fi cu ceea ce înseamnă ziua de astăzi, că îți vei aduce aminte de clipele glorioase ale poporului ăsta și vei proceda în consecință.
Rușine!
Luati de aici, să ne aducem aminte de ce am fost cândva!
https://www.youtube.com/watch?v=_bft_8CNBqA
https://www.youtube.com/watch?time_continue=15&v=CzqI3iwZjg8&feature=emb_logo
https://www.youtube.com/watch?v=IqfY1U0oiWM
băi, da’ prost îs…am dat click; și numa’ ce-l citisem pe Livadaru în republica despre congresul pcr de ieri…scabros
să nu uit:
jos partidu’ comunist
și cel vechi și cel mwist!
:)))
Toate mi-au plăcut . La cel cu violenta in familie mi s-a ridicat parul in cap. Se întâmplă să trec zilele astea, și Sfântul mai știe câte prin niste abuzuri nasoale. Știu, poliția care ar trebui sa facă cate ceva…nu face. Pt că abuzatorul are pile.
1. abominabil
2. păi micul gigant era normal să fie înfrînt de cea mare
3. educație. mai că-mi vine să-i dau dreptate CTP-ului cu dreptul la vot acordat doar celor bacalaureați…utopic, știu, da’ mai visăm și noi
4. 90șicevalasutădinhorecasăswgăpwla; cum și ei au spus, ani de zile, dă-l în …. mea de fraier! vine altu’!
5. mișto poze but you know what? cu excepția celei din cluj, frumusețile alea le-au făcut ori natura ori înaintașii…
Comentariu beton!15
La 3 am o mare indoiala. Solutia ar trebui sa fie educatia, e adevarat. Dar nu este. Pentru ca este vorba, de fapt, de un curent cultural care a devenit dominant. Educatia nu se poate opune tendintei culturale dominante. Educatia exact asta promoveaza. Asa ca, din pacate, educatia nu face decat sa amplifice problema. De asemenea ziaristii precum CTP. E un cerc vicios. Oamenii educati sunt cei mai afectati de acest fenomen. Deci ce avantaj ar aduce sistemul respectiv de vot? Nu cred ca exista solutii, in orice caz, nu solutii care mai pot fi puse in practica. Civilizatie europena actuala nu are antidot la asa ceva. Mai devreme sau mai tarziu se vor supune cu totii, sau vor suferi consecintele.
@ventidius, permite-mi să nu fiu de acord; deși democrația este, vorba lui Churchill, un sistem politic prost, tot ea este cel mai bun dintre cele inventate de omenire pînă acum; la fel este și cu educația; totul depinde de intenția cu care pleci la drum; așa cum un contabil bun, cu același set de date, poate face + sau -, cineva inteligent (și citit, bânuiesc) ca tine, poate conduce discuția către propriile concluzii urmărind un raționament logic, eludînd însă o premisă simplă: vorbele lui Mill; libertatea ta se termină unde începe libertatea celuilalt…
pare socialism dar, în opinia mea, nu este; este, mai degrabă, un fel de creștinism cu al său „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”; este, dacă vrei, o îmbunătățre a eu-lui fiecăruia; cred că la „religia” asta se gîndea Malraux cînd a spus ce a spus;
așa că rămîn la opinia mea că educația este singura cale de a ne asigura supraviețuirea ca specie…
asta și aplicarea legii.
Sigur ca iti permit. Ce nu am reusit eu sa identific foarte clar e unde anume ma contrazici. Nu am afirmat ca democratia nu ar fi cel mai bun sistem posibil, ci doar ca nu are anticorpi la o miscare de propaganda cinica care isi aroga exclusivitatea legitimitatii morale si, in baza acestei justificari, combina diabolizarea adversarilor cu intimidarea consecventa a criticilor si chiar a neutrilor care refuza alinierea. Dovada a vulnerabilitatii ei la asa ceva este succesul obtinut de Hitler sau de Lukasenco. Cred ca principalul atu al democratiei este tocmai firea umana, inconsecventa, neincrezatoare si carcotasa, gata sa puna la indoiala pana si cele mai evidente lucruri. Si care impiedica consensul durabil asupra oricarei opinii, oricat de justificate ar fi in aparenta. Legat de educatie, asa cum ai spus si tu, esential este scopul ei. Educatia in sine e doar un instrument. Daca isi propune sa obtina „omul nou”, lipsit de coloana vertebrala, simt critic si in intregime corect politic, adica spalat pe creier ideologic, nu prea vad ce treaba mai are cu vorbele lui Mill. Pentru ca nu mai exista libertate daca exista o ideologie pe care nu ai voie sa o critici fara sa fii intimidat si exculs, asa cum nu mai exista nici democratie daca exista o singura orientare ideologica pe care ai voie sa o votezi legitim. Poate doar democratie populara. Daca o elita infailibila isi aroga dreptul de a hotari in mod discretionar care sunt opiniile morale obligatorii, dincolo de orice critica, precum si pe cele ilegitime pe care nu le poti enunta fara teama de persecutii, libertatea devine o iluzie. Ce fel de educatie e aia intr-o lume in care profesorii si oamenii de stiinta trebuie sa isi asume un crez ideologic fata de care trebuie sa renunte la orice spirit critic?
Nu, ne e vorba de nici o asemanare cu crestinismul, o mai degaba de o forma de anticrestinism. Nici vorba de iubeste-ti aproapele, ci doar de: Uraste-l din tot sufletul pe cel care nu gandeste ca tine, tu doar esti destept, bun si drept, deci el nu poate fi decat un prost, un nemernic si cu siguranta un nazi. Lumea va fi mai buna doar cand toti cei ca el vor disparea. Daca nu il denunti si nu il huiduiesti in cor impreuna cu ceilalti, nu esti cu nimic mai breaz decat el.
Scopul crestinismului era salvarea sufletelor, nu revolutionarea lumii. Asa ca de regula, acesta lasa organizarea lumii in seama altora. Daca nu ar fi fost asa, daca nu ar fi avut repulsia aia pentru ereziile care promiteau infaptuirea regatului lui Isus pe pamant, precum cea a lui Savonarola, care din fericire a sfarsit pe rug, ar fi fost una dintre cele mai nocive religii, la concurenta cu islamul. Iar civilizatia europeana toleranta si libera ar fi fost de neconceput.
Asa ca daca aud ca apare o „religie” din asta care vrea sa-mi imbunateasca eul si sa ma oblige sa devin un sfant ca sa ma pot iubi neconditionat cu toata lumea, cand eu am disponibilitate afectiva cat se poate de limitata, desigur ca il voi vota cu ambele maini pe Trump sau pe oricine promite sa ma scape de ea.
Puține, dar bune. Mulțumesc!
Comentez numai la articolul 1, că mi-a stricat bruma de zen generată de o dimineață de șmotru productiv și de o bere faină.
Oi mai fi zis chestia asta pe aici: eu am ajuns la liceu, în prima parte a anilor 90, să-mi dau seama că nu e în regulă să te pălmuiască, urecheze, zgâlțâie de braț și să-ți scuipe injurii putrefacte profesorul, învățătoarea, vecinul, iar tu, mucea de primară sau copil mai răsărit, să ștergi pereții umil după ce-ai încasat-o.
Așa că am o ură, URĂ, din aia de ultima bolgie, ură care mă consumă, pe toți căcații cu ochi care dau într-o ființă mai slabă decât ei. Ură pură. Le-aș zbura dinții, i-aș face să trăiască în genul de infern pe care ei înșiși l-au creat, cu pumni și scatoalce din senin, cu certitudinea că și dacă respectă toate regulile, oricât de arbitrare, există mereu șansa să și-o încaseze. Bă, îi urăsc maxim. Și n-am fost abuzată în copilărie cum am citit și pe la Cetin, n-am văzut furtun de mașină de spălat, mătură, curea. Ai mei mai scăpau câte o palmă și-un tras de păr, care dor și acum, și cuvinte grele. Alea-s ale mele.
Dar ăștia, nene, indiferent de sex, sunt ținta urii mele perpetue.Și nu există nici o scuză pentru violența fizică/emoțională/sexuală. Și n-ar trebui să fie atât de stigmatizant să-ți iei lucrurile și să pleci. Din casă, din relație, din căsătorie.
S-a mai făcut analogia asta. Cei care găsesc scuze limbricilor violenți să se gândească dacă, în cadru profesional, au tupeul să-și ia la pumni colegul care a greșit un raport. Și la palme secretara că nu le-a făcut legătura care trebuie.
Nu. Că de-acolo vine banul. Acolo respectă regulile societății. Acolo, poate, se mulțumesc să pizduie printre dinți. Dar acasă se dezlănțuie fiara psihopată din ei.
Nu putem, ca societate, decât să-i ostracizăm pe unde-i prindem. Și să-i scoatem la iveală, că ăștia stau ascunși ca viermii sub pietre.
No, savurați-vă duminica!
Comentariu beton!24
no, mă duc să-mi fac un ceai de pojarniță, să mai domolesc amăreala din gură…
you are absolutely right…
Da, sunt 150% de acord.
pt mine 1 a venit așa, ca un pumn în plex.
mama tocmai vorbise la telefon cu sor-sa, care și-o ia sistematic (mai mult verbal, dar și fizic din când în când) de cca 35 de ani, maică-mea era pachet de nervi pe temă și încercam să stabilim cum să facem s-o convingem pe mătușă-mea să nu mai aștepte ”data viitoare” ca să plece, că tot așteaptă ”data viitoare” de 35 de ani.
ca chestie, maică-mea se chinuie s-o congingă pe sor-sa să plece de vreo 32-33 din ăia 35. ”data viitoare sigur plec”.
și zbang, articolul.
@ Ady
De-ai știi câte din astea am auzit… Plus: „nu pot rămâne copiii fără mamă”, „lasă, că se schimbă, mi-a promis solemn”, „mi-a promis că o să fie bine, a fost doar o scăpare, că era nervos”, „nu am ce face, nu am unde să mă duc, nu există nicio soluție pentru mine”, etc. Iar eu am avut așa ceva în familie (am povestit acum ceva timp pe aici) și treaba este extrem de nasola. Nu există amânare, nu există îmbunătățiri, nu există schimbare, nu există să mai aștepți până data viitoare. Este acum sau niciodată! Pentru că data viitoare lucrurile pot stă mai rău și crede-mă chiar se poate și mai rău de palme, pumni și tras de păr.
@Contantin, tu o știi, eu o știu, maică-mea o știe (unchiu-meu face icter când îi aude numele, la propriu, că cică-l apucă voma când aude că ceva ce a mâncat e venit de la noi de acasă), o grămadă de oameni o știu, mătușă-mea e prea făcută praf psihic pt a înțelege, pt a face ceva. Noi încercăm, dar……
Maică-mea face pusee de tensiune de nervi și mătușă-mea „data viitoare când mai face, fac asta…”.
Am auzit niște aberații presupus „juridice” de mi-a leșinat creierul. Ok, nu toată lumea știe, dar verișorii mei, copiii mătușă-mi sunt polițiști. Are acces la internet, o consultație la un avocat nu costă chiar cât un rinichi și un lob de ficat..
Am citit cu deosebit interes articolul cu ostracizarea, mai ales că am fost acuzată că nu-l vreau aici pe unul dintre colegii de comentarii. O acuzație care nu corespunde realității, în sensul că prezența respectivului coleg imi este destul de indiferentă, dar refuz să ignor anumite comentarii ale sale mult prea pline de ură și, în special, instigările la violență, ca soluție pentru diverse situații discutate pe-aici.
Foarte fain ultimul articol.
Comentariu beton!17
Nu pot decat sa subscriu la ce spui, dar cred ca exagerezi cu nevoia asta de a justifica o atitudine de bun simt.
https://mihaivasilescublog.ro/2020/08/20/curajosilor/#comment-260582
Ventidius, 11 aprobări ale acestui comentariu și 10 dezaprobări. Consider că, uneori, clarificările nu strică.
Uneori, poate. Dar nu in cazul asta. E mult prea flagrant. Pe cei 11 nu o sa-i convingi cu argumente. Acolo nu e vorba de asta, ci de gusturi, care oricat ar fi ele de indoielnice, nu se discuta. Ca o comparatie, as zice ca sunt un fel de manelisti al blogului. Nu cred ca ai motive sa iti bati capul cu ei.
Este prea mult spus că-mi bat capul, dar probabil că așa se vede din exterior. Sunt ok cu asta.
Mulțumesc de articole.
1. Abject. Nici nu găsesc cuvintele potrivite să exprim furia pe care o simt. Asemenea specimene ar merita închise și torturate. Din fericire nu am avut în jur astfel de personaje și am încheiat relații promițătoare de la primele semne de gelozie.
2. Bietul om 😁😁
3. Cred că uneori se merge prea departe cu această „cancel culture”. De exemplu dacă scrie cineva pe facebook o critică la adresa cuiva, sar apărătorii criticatului cu reviewuri negative la adresa persoanei respective (ca nu demult în scandalul Viscri)
4. Cel puțin în Mureș restaurantele de la comandam și înainte de pandemie au supraviețuit și am comandat în continuare de la ei, mai ales că respectau regulile (curier cu mască & mănuși)
5. Superbe
6. Emoționantă poveste 😍 mi-a adus aminte de bunica, născută în jud Arad, trecând apoi prin Timișoara, Orșova (Și alte orășele de-a lungul Dunării) , București, Brașov și ocazional Pitești. A trecut prin război, a prins perioada când capitala mai avea ceva din strălucirea „micului Paris și reușea să intre în vorbă cu orice persoană, de la vânzători, taximetriști până la vecinii de călătorie în tren. Mi-a povestit multe întâmplări deosebite și mi-a fost alături în toate momentele bune sau grele. Mă bucur că a apucat să mă vadă ajunsă medic înainte să o ia pe calea uitării și știu că și de acolo undeva veghează asupra mea..
Comentariu beton!16
Cu scuze că abia azi am reușit să citesc articolele recomandate, țin să-ți mulțumesc în mod special pentru articolul 6, cel despre o lume apusă pe care am cunoscut-o în poveștile bunicilor mei și mai apoi în ale tatei care a apucat să și pună pe hârtie o parte din ele, înainte să se ducă.