Cam subțire și săptămâna asta. Aia e, ne-am descurcat cu ce-am avut.
- Câteva tipuri de oameni care nu o să te ajute online;
- Ouă turcești, să trăiești! (în locul vostru, l-aș citit doar după ce-am mâncat)
- O zi din viața lui Klaus Iohannis în vremea pandemiei;
- Cum poți să cauți pe Facebook o postare pe care ai văzut-o dar nu mai știi unde sau la cine (eram convins că oricine știe să facă asta, dar se pare că nu);
- Cum alegi un laptop pentru copilul tău;
Man! You made my day!
Eram unul din aia care habar n-aveau sa gaseasca o postare ratacita in jungla Facebook!
Incepusem deja sa ma obisnuiesc sa salvez chestiile interesante, de am o lista cu vreo jdemii de salvari. Nici in aia nu ma mai descurc.
Asa patesti cand ajungi la o anumita varsta (sau grad de experienta, nah!) si copilu’ care te-a invatat tot ce stii pe computer e la 2500 km departare.
Comentariu beton!14
Da, da, când am constatat că nici oameni care activează în online nu știu să facă asta, am zis că merită pus articolul.
Multi nu stiu pentru ca facebook e o salata dpdv al ergonomiei. Este incredibil ce software prost poti sa faci cu miliarde de dolari…
1. Super mișto.
2. Temă de lucru pentru astăzi.
3. Nu atât de haios precum celelalte jurnale de o zi.
4. Nu am Facebook.
5. Util ca o pelerină de ploaie pe vreme însorită.
Mai așteaptă vreo 4 ani. De 5, zic. 😛
Ăha, pe atunci mergem îmbrăcaţi în hainele alea ciudate tip sac.
Să vezi ce creaţii vestimentare o să se mai lanseze post-pandemie.
Pa-pa la fustiţe și craci pe timp de vară! De rujuri ce să mai zic?
1. Haios.
2. Cam multă tevatură pentru un ou.
3. Credeam că Iohannis gândește în propoziții mai scurte.
4. Bine de știut.
5. Își cumpără singuri.
Mulțam de selecție.
Când îmi zice cineva că prea multă tevatură pt a găti x, eu îi spun că pentru a trăi e cam obligatoriu să mâncăm.
Și dacă tot mâncăm, de ce să nu mâncăm ceva ce ne place cu adevărat?! 🙂
Nu știu de unde ai dedus că mănânc lucruri care nu îmi plac.
1. Superbă catalogarea ”oamenilor de bine” de pe rețelele sociale, adică ăia care chiar cred că inepțiile debitate de ei în spațiul public te ajută. Am râs la varianta ”G. Pruteanu”, căci mi-a amintit de el (uitasem), iar faza cu ”pârțuri de arici, varianta cu vitamina C” e genială. Încă mai râd!
Și-mi place că atacă și nevoia de validare a unora -mă scotea din minți până nu de mult-. Dar am înțeles că atât pot ei! Fiecare cu limitările personale.
2. Îl citisem zilele trecute și tocmai când îmi ploua în gură, abundent, luând notițe pentru ingrediente, vine faza cu ”esență de kinky”. Atenție, cititori, vă puteți înneca cu propria salivă!
3. Pe Mihai Radu îl urmăresc mai de multișor. Falsele lui jurnale din vremea pandemiei îmi fac viața mai frumoasă. Ce-mi place foarte mult este esența prezentării personajelor: chiar dacă nu ar avea titlul, tot ai ști cine este ”actorul”!
4. No comment.
5. –
Mulțămiesc 😊
Amu’ îmi stă gândul la o turcoaică să îmi facă oOle într-un mare fel în timp ce văz filmu’ cu mutu săsesc. Mă dicstrez teribil și realizez că-s cam bătrâior și e musai totuși să intru și eu în rândul lumii cu Fakebuci ăla. Articolul zosoisan mi-a întărit convingerea că am ales bine un refurbished pentru un finuț 😜.
PLOoOuă. Vreme dă citit bloage și visat la analoage 😉
Io m-apuc de ouă chiar acu’. Poșate.
Adică … oO cu poșetă ? Pfff … hipsterism maxim 😜 … pune-le și o eșarfă … că e cam friguț😋
O prognoză meteo … să ne râdem și noi aveț?
Bun
Aia cu oo turcesti e ruda săracă a
lu’ superbunu’ Delicios mic dejun jidovesc shakshuka că i as fi zis lu exarhu da parea prea efuoric (a se citi machit ghini) ca sa i stric ziua…
By the way șacșuca aia făcută duminică dimineața din verduri din gradinutza ta dupa ce ai adormit în foișor cu vecinu’ Octav ascultând Doors la o sticla de cv bun e ,,al’ceva’’ mă musiu
Shakshuka rulz..
1. Tare de tot. Cred ca am sa citesc mai multe pe blogul respectiv.
2. Am citit reteta saptamana trecuta…un pic cam complicata, plus ingredientele, nu stiu daca le gasesc pe toate!
3. Mda…. si cam atat!
4. Absolut util, chiar nu stiam modul de cautare. Nota 10.
5. Ma lasa rece… copilul meu stie mult mai bine decat mine sa isi aleaga un laptop!
1. Foarte fain.
2. O fi bun, da’ zic pas. Io cu tahini mă-nțeleg ca bețivul cu toaleta. Că-i tot cu ouă poșate, fac ouă Benedict.
3. 😀
4. N/A pentru că n-am facebook.
5. Întotdeauna un HP cinstit. 😀
Mulțumim de selecție.
1. Interesantă împărțire pe…regnuri. Problema e că eu nu caut ajutor pe net. Clasificarea e utilă celorlalți.
2. Nu am veleități de masterchef. M-am oprit la șampanie. Îmi lipsește acest ingredient vital pentru rețeta recomandată. Oricum, dimineața alcool???🤨 Eu gătesc ouă dimineața, nu în alte momente ale zilei. Ca fiică de alcoolic înrăit, nu pot să citesc fără tremur în suflet recomandările de alcool la rețete culinare. Beau foarte puțin alcool.
3. Da, frate, am râs. Mi-a plăcut. Chiar, MV, pe când un astfel de articol?
4. Util. De ținut minte.
5. Nu văd de ce îi trebuie unui copil laptop cu atâta performanță și atâta de scump. Lucrează la firmă? Sau în pandemie are atâtea teme că nu mai găsește animé-urile alea japoneze în hățișurile calculatorului? Eu mă descurc cu un laptop obișnuit, luat acum câțiva ani. Cred că astea sunt pretențiile autorului, nu le poate suprapune peste necesitățile unui copil. Da, când crește și este student, treci la alt nivel de performanță și cumperi alt calculator. Oricum obiectele astea suferă îmbunătățiri permanente, încât trebuie să le schimbi des. Pentru copil, la fiecare ciclu școlar ar trebui altul.
1. Râdem dar e trist. Am și eu un caz de-ăsta. N-m ieșit încă din grupul ăla fiindcă mai găsești și chestii bune pe-acolo. Mai cauți tu, mai sar informațiile singure în ochiul cititorului…
2. …Să le fie de bine celor ce-or mânca. Mă cam speriase avertismentul din paranteză! 🙂
3. Hi … hi … hi … (Am pronunțat suficient de rar? 😛 )
4. Mulțumim.
5. Spor celor necăjiți (nu mă pricep foarte mult și nici nu mai e cazul).
P.S.: Plouă și aici nu doar la @HM! 😛
Mulțumesc pentru selecție!
1. De obicei cer ajutorul prietenilor sau pe grupuri cu oameni puțini și serioși, nu așa, aiurea pe net. Dar, da, am întâlnit toate tipurile descrise acolo „răsfoind” diverse forumuri, bloguri, pagini.
2. Mișto! Nu știam că Exarhu are blog culinar. Sau abilități în acest sens. Sunt anti-talent la gătit, dar îmi place să citesc despre asta sau să mă uit la chestii care au legătură cu acest domeniu.
3. Un pic forțat umorul, dar, pe timp de pandemie, merge.
4. Utilă chestie. Habar n-aveam, și mi-ar fi prins bine să știu la un moment dat ca să nu caut ca boul. Mulțumiri lui Răzvan!
5. N-am trecut încă de stadiul „cum alegi un laptop pentru propria persoană”, așa că piticii mai pot aștepta. Am citit pe diagonală articolul, în schimb unele comentarii… Băi, nene! Zici că unii au copiii programatori seniori la NASA…
Ei, zici, chiar au. 😁
1. Mult prea real. A fost și nu m-am prins eu și individul care-ți recomandă un produs de minim 10 ori mai scump, când tu ai cerut o informație cu privire la un produs ieftin cu precizarea că doar pe ăla ți-l permiți?! Am ajuns foarte reticentă în a pune întrebări.
2. N-am în casă niciun fel de iaurt, nici roșii uscate în ulei și cred că nici tahini. Și nu ies să cumpăr nici plătită. Rămâne pe altă dată.
3. Funny.
4. Util, că nu știam.
5. Cred că o să-l folosesc când o să-mi cumpăr laptop pt mine. 🙂
N-a fost, dar mi-au zis vreo trei prieteni despre tipologia asta, așa că am adăugat-o „la cererea publicului” :))
1 – Locuitorii acestei țări nu te ajută nici în viața reală, nici în cea virtuală
Sincer NU mă miră
Câte țepe mi’am luat de la rromâni nu mai știu nici eu, am pierdut cel puțin un apartament în zonă bună în orice oraș din țară vreți
Occidentalii îi consideră pe rromâni și bulgari țepari, poate pentru că sunt cei mai estici, deși țepari sunt și în cehia și chiar și în austria și germania
2 – Nu par cine știe ce ouăle ălea
3 – 😆 îmi vine în minte „jo napok kivanok pesede”, vai de steaua noastră cu un așa președinte, premier, guvern și opoziție
4 – Util taică
5 – no comment la pesedistu @vali
Vă doresc o zi călduroasă și ploioasă că e secetă!
https://www.peta.org.uk/features/exposed-horses-in-romania-are-beaten-and-forced-to-drag-boulders/
O fi subţire selecţia dar e mişto. În sfârşit ai reuşit o selecţie pe gustul meu în care ai combinat lifecoach, bucătărie, politică, socialmedia şi hardware :))
1. Voi ține cont de aceste aspecte când/dacă voi avea momente ”de neatenție și deconectare de la univers” 😀 și voi cere ajutor în online.
2. Bun, bun, dar parcă ar merge și niște brânzică peste ouăle acelea. 😛
3. Plăcut, soft, finuț, cu un pic de macabru spre final, că deh, pandemie.
4. Nu m-am confruntat până acum cu această situație, rețin pontul.
5. Alegere rezolvată pre-pandemie (pfiu), deși nu au laptop, ci un desktop, luat când a intrat copilul mai mare într-a V-a. A fost configurat pe bucăți de către el însuși (secondat și de către celălalt adult al familiei, care știe cu ce se ocupă un procesor, o placă de bază, sau RAM-ul), după ce-a studiat intens câteva luni domeniul asamblării de calculatoare și piața, astfel încât să se încadreze într-un anumit buget, să-i acopere nevoile școlare până ce-o termina liceul, dar și ceva pretenții de gaming. Noi facem parte din generația de părinți cu copii care au trecut prin creșă/grădiniță/școală primară fără grija acestor device-uri. Nu că ar fi bine sau rău, doar zic, ca fapt divers.