Hai că cică e ultimul weekend cu vreme din asta amestecată. După care vine vara. Până atunci, luați de citiți.
Ce mi-a plăcut (săptămâna 166)
Articol din categoria: ce mi-a plăcut
Hai că cică e ultimul weekend cu vreme din asta amestecată. După care vine vara. Până atunci, luați de citiți.
Articol din categoria: ce mi-a plăcut
3. Bine, George si are ceva din agrafa aia enervanta din Word, de nu bateai doua litere ca si sarea sa te „ajute”. Nici nu-mi inchipui un Plesu purtand dialogurile mele savante cu George, Siri, Alexa sau Cortana, „ba, tu esti chiar muist/a, pai una te-ntreb io si ce-mi raspunzi tu ?” Dar cred ca daca viitorul ne rezerva fiecaruia un android superdestept cum era Data din Star Trek sau David din Prometeu (www.youtube.com/watch?v=1BkV2aFXzYY) parca-parca am reveni la sentimente mai omenesti in privinta lor. Mie asistentul DHL-ului imi place.
In ceea ce priveste comportamentul robotic al farmacistelor, eu accept sa le platesc tributul, nu ca le-as cumpara substitutul propus, dar le ascult rabdator „discursul” pentru ca stiu ca-s puse, nu ma deranjeaza asa tare. Bine, il inteleg si pe Plesu in nemultumirea lui, fatza lui nu prea lasa sperante ca-i genu’ „imbarligabil”.
7. Cata imaginatie ! Misto !
Tocmai vin de la farmacie și îți spun că omul sfințește locul, încă 😋
Pe George îl detest și eu, în schimb Agrafă îmi era simpatic… am eu o atracție față de gifuri/emoticoane 😎☺
Tu probabil ai si mai putina paranoia ca mine. Toate concernele si serviciile au datele tale personale, amprenta, infatisare, voce, putere de cumparare (amazon), ca toate, mai putin Bezos, viseaza la miliarele lui Zuckerberg si nu se abtin, ca nah, informatia inseamna putere de manipulare.. Pana si mai modesta posta austriaca face o spaguta de 10 mil. euro anual vanzand datele clientilor altora. Pe mine nu ma doare mana sa deschid mobilul din buton si nici sa bifez la infinit casuta cu NU sunt de acord ca datele mele personale sa fie transferate la terti, chiar si daca nu ai ce le face daca o fac fara permisiune. Din principiu !
Pune accentul pe probabil 😋
Mă simPt bine să aflu că nu sunt singurul …
Stati linistiti, am lucrat vreme de vreo 4 luni intr-un magazin de donatii aici in Londra, aka charity shop si ce mi-au vazut ochii… De la lenjerie intima la vibratoare…intre astea doua, haine elegante de femei, pline de jeg (da, si femeile, automat, nu doar hainele), cu negreala din aia invechita pe linia gatului si la subrat galben de toamna, haine imputite ce duhneau a tutun amestecat cu mancare, incaltaminte plina de noroi, incaltaminte cu gauri in talpa, cosmetice folosite aproape complet, ustensile de bucatarie pline de grasime intarita si da, unii aduc printre sacii cu donatii inclusiv saci cu gunoi, ca na, e greu sa astepti sa ti-l ia gunoierii. Si e misto asa cand sortezi si in aceeasi sacosa cu urs de plus, jucarie de bebelus si puzzle-uri pui mana pe ditamai vibratoru roz fosforescent… A si „n” ceasuri fake, Hermes, Rolex, Cartier samd… Oricum, londonezele sunt niste imputite care se dau mari doamne, dar nu vreau sa stiu cat de rar se spala daca hainele lor arata in halul ala.
Of, in sfarsit 😊. Ca-s la birou si n-am ce citi la cafea.
Acum m-apuc.
Ăăă… la birou?
La birou’ din sufragerie.
Dap, prin rotatie trebuie sa prestam in weekend. Cu zile libere in cursul saptamanii cand se intampla asta 😊.
Mulțumesc pentru selecție!
1. De unde, pwla mea, știe autorul ce poartă și ce nu poartă săracii?
2. Corectitudine politică, peste tot corectitudine politică, hai să…corectitudine politică! Reclama este, într-adevăr, imbecilă, dar asta fiindcă este prost făcută (muzică aleasă aiurea, nu se înțelege ce face sau la ce îi trebuie ăluia creditul etc.), nu fiindcă ar prezenta stereotipuri.
3. Discursul unui bătrânel pensionar care nu prea înțelege cum merg treburile. Văd asta peste tot zi de zi.
4. Am vaga senzație că ăia care-și lasă copiii să se comporte ca niște maimuțe scăpate de sub control prin avion nu-l citesc pe Bogdan.
5. Cismaru a intuit perfect despre ce este vorba în concluzie: de fapt, „ofertă personalizată” înseamnă preț făcut după moaca clientului.
6. Inițial am crezut că e pe bune. Și ar fi una dintre cele mai prospere afaceri ever. Fără mișto! Care are bani de investit, să se bage la așa ceva și va deveni unul din milionarii generației următoare.
7. Unele poze sunt făcute mișto, altele în schimb….parcă au fost modificate de un copil de 4 ani. Dar unele chiar sunt amuzante.
Fiindcă azi, cică, ar fi Ziua Tatălui, las și eu asta aici, alături de un călduros „La mulți ani!” martiri…ăă..asta…taților actuali sau în devenire:
https://youtu.be/on3Ks5ZCOow
@Ionuț, aici e ziua mamei. Cum procedăm? 🤔
@didina au clonat ăia oaia… o operație de schimbare de secs mi se pare un mizilic … ireversibil ?
@didina, la anu’ pe vremea asta nu voi avea nimic împotrivă să fie ce zi vor ăia pe acolo. 😜
@HM, încercați voi mizilicuri d-astea, mie-mi place să fiu femeie. 😜
@Ionuț, au de toate pentru toți. Pe voi v-au „pedepsit” în iunie, dar pare că te vei adapta ușor. 😁
Ionut, esti un suflet foarte intens tu! Tineam sa-ti zic chestia asta azi. 🙂
7. Aniston și Travolta :))))).
Bine că au bani și timp pentru ei.
1.👍
2. Mie tipul din clip îmi lăsase impresia că are fix viața pe care și-a dorit-o😜.
3. Nu se deschide. Apăs, apăs pe „sunt de acord”.
4. Sfaturi, sfaturi și iar sfaturi. Reactiile copiilor depind foarte mult de vârstă.
5. Eu cer pâine. Vreau să plec sătulă de la restaurant.
6. Am râs. S-ar putea să aibă oamenii ceva clienți.
Să aveți o duminică frumoasă!
La mine se deschide 3-ul.
Merci, Mihai!
1. Am dus la Empty shop hainele mamei. Haine de doamnă, mărime ca de copil. Era mai bine să le arunc pentru că cei săraci cu siguranță nu le pot purta?!
2. Tâmpită reclama și tocmai discutam aseară despre ea. Oare i-au cerut acordul lui Alifantis pentru utilizarea melodiei în interpretarea lui Smiley?!
3. Eu cred că e vorba de adaptare. Și dacă ești bătrân nu înseamnă că nu mai e nevoie să te adaptezi. Ba dimpotrivă.
4. Hmmm….. complicată chestie bunul simț! Când nu-l ai nici nu ai cum să-l transmiți copiilor.
5. Ah….. dacă lucrurile sunt simple de ce să nu le complicăm noi?!…
6. Am râs.
7….și câți oameni simpli am văzut care cu puțin ajutor ar arăta fabulos!….
Zi faină, dragilor!
2) Evident. Nu numai că au cerut acordul, dar, mai mult ca sigur, au plătit și drepturi de autor. Nu se joacă nimeni cu așa ceva.
@Anouk, ideea textului cu donatul este alta. Ai înțeles complet greșit. Nu dona haine rupte, decolorate, întinse pe la gât sau manșete, haine pe care le puteai folosi la spălatul pe jos. Săracul are deja asemenea haine. Și cu siguranță și le urăște. Vrea să se simtă om. Să se bucure de haine bune. Ajută-l să se simtă așa!
Campania asta cu Empty shop este pentru copiii săraci care trebuie să ajungă la școală dar nu au cu ce să se îmbrace. Hainele alea de doamnă crezi că le trebuia?!
Cine știe?! Poate le pot purta mamele lor și din banii economisiți să le ia copiilor haine noi?!
Răspunsul e și pentru @Ionuț. Asta în cazul în care n-a trollat. Că nu mi-am dat seama.
@MV, drepturile de autor se plătesc cumva automat. Cu cerut acordul compozitorului e altă poveste și de foarte multe ori cei care aleg o anumită piesă nu găsesc justificat să-l întrebe și pe autor dacă e de acord să i se asocieze creația cu acel mesaj.
@Elena, am înțeles mesajul articolului. E vorba tot despre bun simț.
Am vrut să arunc o pereche de adidași ai piticului cel mare. Se dezlipiseră pe margine și erau cam mici pentru el. Am ieșit pe ușă cu gând să-i arunc pe gheenă și am dat nas în nas cu omul de serviciu. „Ce faceți cu ei?” „Îi arunc că s-au rupt.” „Nu mi-i dați mie?” I-a luat, s-a uitat la ei. „Le pun niște picătura sau superglue și îi dau la ăla mic al meu. Că are numărul ăsta. Sunt Adidas, sunt buni, îl țin toată vara.” Am mai pus la gheenă de-a lungul timpului haine și încălțăminte, și mai bune, și mai proaste. Le-a luat, le-a triat, el știe ce le-a făcut, cu unele mai bune sau mai proaste l-am văzut îmbrăcat pe el, probabil au ajuns la copiii lui, la neamuri sau o fi făcut cârpe de șters sau prosoape.
Depinde ce înțelege fiecare prin „săraci”. Săracii pe care îi știu eu s-ar bucura și dacă le-aș da scobitori. Ar avea cu ce face focul iarna.
Am avut un vecin la țară care a purtat ani întregi bocanci juliți și haine tocite de armată, mirosind a fum de țigară, de la tatăl meu. Sigur, încercau ai mei să le spele, să le facă cât mai purtabile înainte de a i le da. Dar tot gioarse erau. Pentru el, însă, erau lux. Nu avea nici curent electric, nici pământ, doar o casă dărăpănată, o grădină mică și vreo 5 animale.
Da, înțeleg, e cam de neam prost să donezi mizerii pentru „săraci”. Dar, repet, de unde știe autorul (sau jegurile alea de la Crucea Roșie) ce le trebuie cu adevărat săracilor („săraci” în adevăratul sens al cuvântului, nu clasă de mijloc care stă în garsonieră în loc de apartament, și se îmbracă de la seconduri în loc de Zara) și ce fac ei cu ce primesc? Cine determină că sunt mizerii? Cei care au chestii de calitate? Sau cei care nici măcar n-au visat vreodată să se îmbrace cu niște cârpe rupte? De oamenii din gropile de gunoi a auzit cineva? A avut cineva curiozitatea să îi cerceteze pe „zombii” care apar noaptea după ora 1 sau 2 pe străzi în căutare de mucuri de țigară și pet-uri sau ceva de mâncare?
Deci, nu, nu trollez deloc.
@Ionuț, amesteci lucrurile. Una sa te oprească cineva în drumul tău catre ghenă și să-ți spună că poate repara lucrul pe care tocmai te preăgăteai să-l arunci, și alta e să-l dai cuiva (direct rupt) cu bună știință, că dă-l încolo, dacă vrea să-l poarte, să-l repare.
Sunt sigură că ai prins diferența.
@Ionuț, ai tăi încercau să le facă purtabile, le spălau, le coseau vreun tiv, ceva. vorbești despre bocanci juliți și haine tocite, articolul 1 (dar și altele) vorbesc despre încălțăminte cu juma’ de talpă desprinsă, cu găuri în talpă, cu haine efectiv rupte, cu miros d-ăla de împuțit și nespălat cu anii.
de asemenea, sunt categorii de oameni care nu pot face acele reparații: am donat pt oamenii străzii și cu ce ar fi putut oamenii ăia să coasă sau să lipească, un super-glue poate e o pâine. (am donat inclusiv niște bocanci care cu vreo 2 ani înainte luau apă, i-am dus la cizmar, mi-a arătat că n-ar fi putut fi nici lipiți, nici măcar cusuți pe exterior, era o problemă din croiala lor, i-a reparat cusându-i cumva pe interior și adăugând un petic pe piele pe interior în zona călcâiului, i-am dat că mă plictisisem de ei în vreo 4-5 ani defolosire, plus că începuse să mă enerveze modelul; am avut ghete care păreau ok, dar li se crăpase talpa și luau apă, ce și cum să repari la așa ceva?!)
o urmăresc pe Cristina Hurdubaia și Copacul cu fapte bune, vorbește mult și cu patos despre aceeași problemă.
1. Corect.
2. O reclamă slabă și atât, nu am nimic de disecat la ea.
3. Te adaptezi sau rămâi în urmă. Și te plângi.
4. Greu cu educația, greu cu bunul simț.
5. Aceeași “modă” este și aici. Frustrant.
6. Comentariul ăla cu voucherele de vacanță e foarte tare. Am văzut ceva în sensul ăsta la germani, parcă, un loc cu diverse decoruri și teme, unde te duci în “concediu” în Dubai, de pildă, sau Egipt.
7. Un pic forțate unele, dar… 😂
1. Interesant, să vorbești despre umilire referindu-te la beneficiarii donațiilor cu ”săraci” în sus, ”săraci” în jos.
Dar da, e de mare prost gust să donezi lucruri pe care altfel le-ai arunca.
2. Am fost de curând la CEC să plătesc o amendă, am simțit că am făcut nu doi pași în spate, ci vreo 30 de ani. Dar m-am distrat. M-a distrat și reclama, pare făcută pentru acea zonă a CPF-ului cu ”hai să facem oaaaaameni”.
3. Sunt client al aceleiași bănci de pe vremea când n-am avut de ales, doar prin ei puteam primi alocația pe card. Dimpreună cu CEC-ul mi se par cele mai învechite bănci, am vrut să renunț la ei la un moment dat, dar în final am renunțat la renunțare. Acum îi folosesc doar pentru economisiri și mici tranzacții, trag aer în piept când am de mers fizic pe-acolo, iar cu George îmi fac treaba online, fără vreo împrietenire specială sau alte simțăminte nobile.
4. Doar că BD pornește de la premisa că părinții știu, la rândul lor, cum se călătorește în mijloacele de transport în comun. Surprinzător, dar copiii nu fac decât să-i imite.
5. Dacă chiar mă interesează subiectul și oferta, la faze din astea insist pentru o discuție face to face. Altfel, pas și next. Iar în restaurante unde să mă pună să plătesc chestii nesolicitate și nedorite nu mai calc a doua oară.
6. Pare incredibil, dar sunt oameni care deja își fake viața pe social media. Cunosc pe cineva care s-a trezit tagged de o prietenă de-ale ei, în nu știu ce aeroport internațional foarte îndepărtat, ”enjoying life&trips&friends” și din astea. O sună pe aia s-o întrebe ce și cum, ea fiind bine mersi acasă. Și cealaltă la fel, nici măcar nu postase la caterincă, n-a reușit să înțeleagă oricum ce-o fi fost în capul ei.
7. Deci Donald Trump ar fi cam la fel, exceptând freza și cămașa de forță de sub pulover.
Caut ceva si in loc de pret e aia cu trimiteti mail..? in secunda doi sunt pe alt site, aia sigur nu vreau sa vanda.
1. Dar la magazinul ăla (sau altul de gen) nu există o selecție? Pur și simplu să nu se primească haine murdare și/sau rupte. O fi greu?
2. Ha, ha! Mai există persoane care se așteaptă la ceva bun din partea CEC-ului? Naive 🙂
3. Dacă Pleșu se plânge de așa ceva, cum s-or descurca ăia care n-au văzut tastatură în viața lor 🙂
4. Atât zic: ți-ar plăcea să te deranjeze copilul altuia așa cum al tău îi deranjează pe cei din jur? Ca părinte, nu uita că odrasla ta e cea-mai-cea doar pentru tine. Pentru restul omenirii e un copil oarecare.
5. M-am lovit de ăștia. Închid site-ul imediat. Iar dacă în magazinul fizic nu sunt afișate prețurile la raft, ies valvârtej. Prețul e un factor deciziv în procesul de cumpărare. Dacă nu mi-l arăți, ceva e dubios.
6. Mă depășește subiectul, pare că intră în sfera SF.
7. Amuzant 🙂 La anorexica Nicole Kidman s-a cam exagerat.
1 gunoiul unuia e uneori comoara altuia….dar are dreptate Io mi ‘s, ar putea naiba sa le trieze un pic sau macar sa le spele.Mereu citesc despre igiena sau lipsa de igiena a romanilor dar sincer si eu am intalnit in anglia o gramada de jegosi care nu au nici macar scuza ca nu ar avea apa calda sau ar avea wc ul in fundul curtii.4 calatoresc destul de mult….inca nu am ajuns o baba acra care sa fie deranjata ca tipa copiii in avion sau mai stiu eu ce fac ….toti am fost copii sau am avut ,avem unii…7 concluzia e….daca nu esti celebru si bogat esti gras tare
În proiectul Empty shop se vorbește de familii nevoiașe, în nevoie, nu despre ”săraci”, cu sensul folosit de majoritatea oamenilor.
Acum vreo doi ani, o bună prietenă vine la mine cu o sacoșă de haine de-ale ei. Mai vechi și care nu-i mai vin, de calitate, în stare foarte bună, care i-au plăcut foarte mult și nu vrea să ajungă la străini. Chiar și așa, o privesc suspect, că ea poartă chestii destul de office, pantaloni din diverse materiale, sacouri, cămăși, iar eu nu, deloc (doar jeans-pantaloni din cele menționate mai sus). Dar hai să vedem, cu mențiunea că ce nu-mi place sau nu consider că voi purta le ia înapoi, să le dea mai departe, că e păcat să le las părăsite pe undeva prin șifonier. Am ales niște cămăși și bluze foarte faine pe care le port cu mare drag și deseori i-am trimis poze cu diverse ansambluri vestimentare compuse pornind de la piesele oferite.
Din punctul meu de vedere aceea a fost o donație din partea prietenei, ce n-am vrut eu au fost duse la o biserică.
Nu știu de ce, dar mă cam enervează asocierea donațiilor cu sărăcia.
Donațiile pot fi și despre a oferi ce tu ai în plus, altora care nu au deloc. Ce nu mai ai tu nevoie, altora care au. Ce nu mai vrei, altora care vor. Ce nu mai poți folosi, altora care pot (ca în articolul cu pastilele donate de o cititoare pe acest blog) și tot așa. Sau doar de a oferi penru că vrei și poți și că cineva va beneficia de asta.
Si e o artă să donezi fără ca cel ce primește să nu se simtă iritat, ofensat, poate chiar umilit.
Am citit la un moment dat asta, nu știu dacă e adevărat, dar mie mi-a dat de gândit tocmai la problema asta a donațiilor și cauzelor ce implică persoane ”sărace”.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1953984754717146&set=a.606788982770070&type=3&theater
1. Agree
2. Skip
3. Evoluție
4. Nu mai călători cu low-cost sau go for business. De asemenea poți scăpa lejer de zgomotele făcute de kinderi în avion. Sunt oferte gârlă la căști destul de ok cu noise cancelling care te pot ajuta în eventualitatea în care ai nimeri pe un loc lângă kinderi.
5. Mdea…
6. Sper că e un pamflet!
7. I don’t care!
@Misule ms de selecție!
<3
Azi in Italia s-a sarbatorit ziua mamei, subiect delicat pentru mine. Nu am citit nimic din lista si am plans mult. E singurul blog pe care pot scrie chestia asta. Ca azi am plans mult. De maine voi rade. Fara diacrictice. 🙂
🙁