Dacă au început să răspundă și curierii „cu drag”, când le zici că nu ești acasă și vrei livrarea mâine, nu cred că mai avem vreo șansă să scăpăm de expresia asta absolut imɓɛcılã.
Nu mă pot hotărî care sunt oamenii care mă enervează mai tare, ăia care zic „cu drag” sau ăia care urează „fie ca”.
Tot ce știu e că n-am încredere nici în unii, nici în ceilalți.
Dacă mă vedeți vreodată folosind „cu drag”, aveți libertatea să mă înjurați sau să mă ɓateţí. Ori, de ce nu, ambele. Promit să nu mă supăr.
Cred că o să încep să-i întreb pe toți ăia care răspund „cu drag” de ce nu vorbesc ca oamenii. Sunt extrem de curios ce vor răspunde.
Iată, asta e „rezoluția” mea pentru 2025: să încep lupta împotriva lui „cu drag”.
Se mai bagă cineva?
sursa foto: freepik.com
Noi ne alăturăm ție, cu drag. 🤣🤣🤣🤣🤣
Comentariu beton!58
😁
Ma bag, cu drag!
Comentariu beton!20
Ma bag, cu drag!
Fie, ca anul 2025 sa-ti indeplineasca dorinta!😜
Comentariu beton!33
Cu drag 😂😂😂😂
😁 nici mie nu îmi place . Mi se pare așa de falsă…
Eu până să vin la capitală nu am auzit-o. Acasă oamenii nu ziceau „Cu drag”, ci „Cu plăcere „, cum zic și eu , de altfel.
Eu am auzit expresia prima data la magazinul românesc. Nu intelegeam ce ma zgaria la urechi cand vorbea tanti. Pana cand i-am raspuns eu la o informatie „cu placere”🙄.
E o nebunie aparuta de vreun an; a capiat toata lumea „cu drag”.
E o nebunie nationala, nu are treaba cu Bucurestiul 🙂
Eu o aud de vreo 4 pe-aici prin capitală. Colegi, oriunde mă duc și zic Mulțumesc, aud Cu drag . Nu am înțeles niciodată de ce ar fi cu drag din partea străinilor …🙄🙄
Neerlandeza contine expresia ‘graag gedaan’, adica literalmente ‘facut cu drag’, ca raspuns la ‘multumesc’. Inteleg ca incepem lupta impotriva olandezilor si flamanzilor, da? Sau ne rezumam la romani?
Ca sa stiu cu cine votez
Până la neerlandeză, zic să scăpăm de tâmpeniile de la noi. În plus, pe bieții olandezi îi înțeleg, n-au o înjurătură mai cumsecade în limba aia, fac și ei ce pot.
Neerlandezii n-au „cu placere”, ei au „graag gedaan” asa cum nemtii au „danke schön”😀.
Dar nu se folosește, exista expresia cum exista „cu drag” la noi dar nu e folosita în vorbirea curenta.
Se folosește alsjeblieft care inseamna va rog/cu placere.
Cu drag, mă bag și eu în problemă 😂și cum a mai zis cineva de conversațiile cu diverși vânzători.Ai cumpărat odată și se țin scai să îți mai vândă aceleași cratițe, perne,pilote,etc.Miraculos,am reușit pe anul acesta să îi mai reduc la tăcere din momentul in care o zic cu înregistrarea convorbirilor.Păi cu drag i-am trimis în plm . Așa că…cu drag 😂
Mi-e teamă să mai spun „multumesc”. De fapt, proporția să mi se răspundă „cu drag” este de 99%.
Așa că, nu știu dacă avem sorți de izbândă! Da’ să încercăm. Mă bag „cu dragoste”😄
Da
În sfarsit! Am crezut ca numa io s antisociala care vomita “umpic” interior cand aude asta. Ma bag!
Fie ca aceste aceste sarbatori sa va aduca urarile cu maaare drag😁. Cu placere😀!
Ma enerveaza la fel de tare ca „Doamne-ajuta” care tine loc de orice si la fel de tare ca „sa aveți pofta” in loc de poftă bună.
Comentariu beton!22
E folosita foarte des dupa vizite la medic. Daca tot ajuta doamne doAmne de ce se mai duc la medic?
Sanatate!
Io-s curios de unde si cum o inceput sa fie folosita expresia asta !!!? Mai erau casierii dintr-un supermarket, care acu cativa ani te intrebau obligatoriu : a fost totul in regula in magazin ? Dar asta sigur era o directiva de la cei din conducere. Intre timp au renuntat !
Am crezut ca eu sunt ciudată ca nu am prea priceput când vânzătoarele mi-au răspuns la mulțumescul meu cu atât de mult drag. Expresia asta nu exista când eu am părăsit plaiurile mioritice și emană atât de mult fake încât te îngrețoșezi! Subscriu la acțiunea umanitară, cu drag 😉
Parca s-a intors lb.romana cu susu’ in jos ! Pe langa”cu drag” si „fie ca”,pe mine ma enerveaza si „seara buna”! Nu stiu daca este incorect,dar vechiul „buna seara” unde este ?
Cred ca am imbatranit eu prea mult ca multe mi se par „pe dos”…!
Poate nu e chiar asa pe dos….nu stiu daca ai obsevat dar numai in limba romana se inverseaza la final lucrurile….,,buna dimineata…..buna ziua…..buna seara……..si noapte buna. In toate celelalte limbi se pastreaza regula dar in limba romana,nu. Atat de mult ne-am obisnuit cu expresia …noapte buna ca atunci cand ar spune cineva ……buna noapte ,ne-ar zgaria pe urechi.Nu am gasit o explicatie plauzibila. Scuze pentru diacritice….tastatura in germana.
Seara buna zici cand pleci, buna seara zici cand te intalnesti.
Îmi bag dragul cu mare plăcere în toate formele astea stupide de exprimare.
Btw, Vasilescule, știi că ești ca Roland împotriva maurilor?
Sunt un Don Quijote. 🤭
hunule, nu vorbi de mauri în casa repatriatului! cu drag!
Putini stiu de Roland, mi-ai starnit niste amintiri din copilarie cu „Din marile legende ale lumii”.
Cred ca dau o comanda in seara asta.
Mersi si jos palaria.
PS: Nu zi cu drag 🙂
Fie ca și-n 2025 să ne scrii cu drag !
șef, eu chiar nu înțeleg pornirea asta belicoasă și contraproductivă! păi dacă-ți răspunde „cu drag” a înlăturat orice îndoială; mai greu să-i dibuiești pe cei care-și țin gura
Jur că prefer să mă înjure.
vorba lui (parcă) de Gaulle: vast program!
Si eu ma bag! De câte ori pot, spun „Cu plăcere!” Nu suport „cu drag”, mi se pare prea intim, este demonetizat și îmi zgârie urechile, pare un răspuns exagerat
Si dulceata aia falsa dadatoare de diabet, cu vocea mieroasa, pisicoasa, desi e prima oara cand ne auzim sau ne vedem… cu drag… brrr ma trec fiori de greata in stomac.
Mă bag! Și propun ca următoarea să fie lupta împotriva lui ”salvezi timp/bani/etc”. Chiar numa pe mine mă zgârie pe timpan? ”A salva” are alte sensuri. Am uitat de ”A economisi”?
Subscriu! Am si un motiv personal legat de inmormantarea mamei si un „cu drag” foarte ca nuca-n perete.
Te sustin din tara de adoptie! Anul trecut cand am fost inapoi pt prima data de la pandemie, ma zgaria pe creieri raspunsul asta prin magazine. Initial mi-am zis “hm, shuchi tipa din X”, dar cand am vazut ca asta spuneau cam toti…m-a luat cu mancarimi. Puii mei, numai mie imi suna parca-mi raspunde la “multumesc” cu “hai sictir”?
Eu nu mai pot cu aia cu „oameni frumoși ” și „să aveți poftă „. De când nu se mai zice simplu „poftă bună/mare”? „A avea poftă” mi se pare ca e un verb care vrea sa zica cu totul altceva, mai exact „doresc” sau „as vrea”, sau am chef sau „am poftă”.
Eu asa țin minte.
Fie că româna să devină o limbă care să-ți sune cu drag! In 2025!
Amin!
Plm!
Ma iritau maxim urarile care incepeau cu „Fie ca…”. Apoi m-am gandit: de ce sa nu profit? Asa ca in ultimii doi ani am trimis tuturor cunoscutilor mesajul „Fie ca!”. Atat. Sa-si ia fiecare ce vrea de-acolo.
Cu drag ii înjur in gând pe ăștia care au uitat cu plăcere 😇
Dincolo de frazele pe care le primim atunci când suntem clienți, eu aș alege atitudinea celor cu care interacționăm! Am învățat că, în comunicare, cuvintele reprezintă doar o treime din interacțiune. Contează și tonul vocii și, dacă este posibil, important este să vedem și limbajul corpului persoanei ce comunică. Expresia ”Cu drag!” este totuși doar o parte a mesajului.
Să fiu clar aici, nu mă dă pe spate! Dar…
Am experimentat de cele mai multe ori această expresie spusă cu o voce calmă, profesionistă și prietenoasă. Aș putea spune chiar amicală… De ce m-aș putea plânge deci?
Cuvintele reprezintă totuși doar o treime din comunicare… Contează expresia atâta vreme cât acele cuvinte au în spate un ton prietenos și poate chiar un body-language pe aceeași frecvență?
Dacă mă deranjează ceva este lipsa oricărui răspuns din partea celor cu care interacționez zilnic. Saluți persoana și nu ți se răspunde… Mulțumești pentru serviciul prestat și pentru care ai plătit dar, te confrunți cu o privire în gol și zero cuvinte! Iar dacă decizi să deschizi subiectul acestui tip de comunicare zero ți se răspunde ceva de genul ”Nu v-am auzit!”. Prefer un sincer ”Cu drag!” oricărei atitudini plictisite, non-verbale și cu o privire fixată undeva și oriunde nu acolo unde sunt ochii tăi.
Nu le poți avea pe toate și am încetat de mult să mă aștept să primesc un răspuns când spun ”Bună dimineața/ziua/seara!” într-un magazin. Am renunțat să le mai atrag atenția că dau dovadă de lipsă de ”7 ani de acasă”. Mă mulțumesc momentan cu acel ”Cu drag!” și sper că este doar un pas în evoluția noastră către o lume normală.
Face sens 😁
Am urât expresia asta de când am auzit o, cred că din 2020, niciodată nu am folosit o, mă zgârie pe creier ca o cretă sau unghie pe o tablă de sticlă. Mă enervează maxim că toată lumea a adoptat o. Nimeni nu mai spune ” cu plăcere”, „pentru puțin”. Nu vreau de a dracului să spun vreodată ” cu drag!”.
0
De ceva vreme îi întreb ce a pățit „cu plăcere”, încă nu a dat nimeni un răspuns valabil.
Limba română, cea vie.
Într-o vreme automatismul era „deci”. Era aberant, firește. Se prezenta invitatul la o emisiune și primul cuvânt, înainte de a saluta, era „deci”, ca și cum am fi întors deja subiectul pe multele lui părți și ajunsesem la concluzii.
O să treacă și „cu drag” , și „știi ce zic?” și multe altele.
Sau nu.
Mersi, cu placere.
Fie ca să ne alăturăm ție, cu drag! 🤣
Eu am inceput-o de luni bune. Dar eu sunt nimeni, so, welcome into the fight, please take the leed 😀
Cu drag! 😛 :)))))
Explicatia e foarte simpla, doamna Alexandrescu. In primul rand multumesc pentru intrebare.
Pe vremuri, cand domnea Vlad DRAGUL (asa era el numit, pentru ca era iubit de popor, si nu cum ii spune acum propaganda sorosista si globalista), el ajuta multi români si vorbea cu ei, prin democratia participativa, asa cum bine se cunoaste.
Si cand venea românul acasa zambind si il intreba nevasta cu cine s-a intalnit de e asa zambitor cu gura pana la urechi raspundea „cu Dragul”.
De aici vine expresia, doamna Alexandrescu, nu mai putem ascunde adevarul.
Gooooosfrabaaaa
“Fie ca”, imi produce și mie același disconfort psihic.
“Cu drag”, a ajuns să îmi reprezinte fix dragul pe care îl are cineva obligat să presteze muncă în folosul comunității.
“Pentru puțin” …aici mă necăjesc. Orice gest de bunăvoința îl găsesc a fi lăudabil. Orice răspuns ca mulțumire imi pare fapt înălțător. Dar a mulțumi cuiva pentru un gest , cu acest…”pentru puțin”….mi se pare umilitor.
Ce este prea puțin? “Multumesc”-ul meu sau gestul celuilalt? Recunoștința mea a fost insuficientă sau celălalt putea mai mult și a făcut puțin?
“Numai bine”…. O altă formulă care îmi provoacă anxietate. Adică, până acum mi-ai urat “și bine și rău” iar acum, veșnic, numai bine…
Mai am ….Cred ca m-ai și prins într-un moment plin de astfel de exemple. Scuzele mele dacă-s deplasate.
“Bună!….” Bună….ce?
“Și eu”… la “Te iubesc” și tu …ce? Dai cu sapa?
„S-aveți” vine tropăind după aste două. S-aveți un an bun, un Crăciun îmbelșugat, poftă bună. Sau combinata „Fie ca în anul care vine s-aveți zile bune”. Cu drag este de departe cel mai enervant.