Dacă ești ca mine, adică genul care urăște frigul, gerul, gheața, zăpada, viscolul și tot ce mai ține de acest anotimp îngrozitor numit iarnă, cu siguranță îți dorești să ajungi măcar o dată într-un loc unde să fie cald când în România e frig.
Unul dintre locurile cele mai accesibile pentru a face asta se află la doar șase ore de zbor de România și se numește Tenerife. Hai să vă povestesc cum să ajungeți acolo și cum să minimizați costurile. Mai ales că ați fost vreo câțiva care chiar ați întrebat ce și cum.
Biletele de avion
O să începem cu ce doare cel mai tare: biletele de avion. Sper că nu mai e un secret pentru nimeni că biletele de avion la prețuri bune se cumpără cu luni de zile înainte. Da, știu că uneori există preturi beton și la ofertele last minute, dar nu-ți poate garanta nimeni că vei găsi bilete la preț bun lăsându-le pe ultima sută de metri.
În plus, o deplasare în Tenerife nu este genul care să se preteze la hotărâri spontane, decât dacă ai extrem de mulți bani. Iar dacă ai extrem de mulți bani, probabil că acest articol nici nu te mai interesează, pentru că poți pleca în Tenerife oricând îți dorești.
Revenind la oamenii care nu dispun de fonduri nelimitate: ideea este să începi să cauți biletele de avion încă din vară sau la sfârșitul verii. Noi, dacă nu mă înșel, le-am cumpărat la final de august sau început de septembrie și-am prins un preț mai mult decât decent: 200 de euro, dus-întors, de persoană.
Biletele au fost cu wizz, la plecare n-am avut vreo problemă, s-a plecat la ora anunțată. Vedem ce-o mai fi și la întoarcere.
Cazarea
Acum, cu biletele de avion în buzunarul electronic al e-mailului, începi să cauți cazare. Bănuiesc că n-are rost să-ți spun că tot din timp trebuie să faci rezervarea. Cu cât se apropie iarna, cu atât cresc prețurile.
Ideea e așa: în nordul insulei se află capitala, Santa Cruz, iar în sud și est sunt plajele. În funcție de ce vrei să faci și cât vrei să stai în Tenerife, hotărăști dacă alegi o cazare în capitală, unde e mai multă acțiune, sau te duci să zaci lângă o plajă.
Noi nu am vrut nici, nici. Adică, da, vrem să facem una-două-trei-patru zile de plajă, dar vrem să ne și plimbăm pe toată insula. Prin urmare, am ales cazare în capitală, în Santa Cruz, de aici urmând să plecăm unde vrem.
Nu știu dacă decembrie este lună de vârf pentru Tenerife, dar e posibil să fie una dintre cele mai aglomerate perioade. Zic asta pentru c-am avut surpriza să constatăm că prețurile la cazări sunt mari și foarte mari.
Până la urmă, am ales ceva „not great, not terrible”, la un preț de 1.000 € pentru 12 nopți. Cam ăsta era prețul mediu pentru ce căutam noi, adică un apartament decent, în Santa Cruz, în care să poată dormi lejer patru persoane. Asta am și primit.
În rest, dacă ai preferințe de genul „aproape de plajă” sau „apartament din zona premium”, prețurile încep să sară imediat. Da, iei ceva într-o zonă cu plajă și care arată superb, dar plătești cam cu 700 de euro mai mult. Cel puțin așa am găsit noi când căutam.
Până la urmă l-am luat pe cel la 1000 de euro. Prefer să-i cheltuiesc pe ăia 700, pe care i-am fi dat în plus, pe mâncare și pe distracție. Până la urmă, dacă avem unde dormi în condiții civilizate și unde face un duș, nu îmi trebuie nimic mai mult. Oricum, n-am venit în Tenerife să stăm în casă.
Nu știu dacă e clar că noi am închiriat apartament într-un bloc normal. De hoteluri decente nu ne-am putut apropia, prețurile erau imense. Na, așa pățești când cresc copiii și nu prea mai vrei să pleci nicăieri fără ei.
Transportul
Din ce am citit și din ce mi-au spus prietenii, transportul în comun de pe insulă ar fi absolut decent și bine pus la punct. Totuși, pentru c-am plecat cu copiii, am hotărât că nu vreau să stau după autobuzele și trenurile lor. Mi-am dorit libertate deplină de mișcare, așa că am închiriat mașină.
Nici aici nu am găsit un preț rău. Ideea este că de vreo doi ani folosim o aplicație, Discover Cars, care este un agregator de oferte de închiriat mașini, care are prețuri mai bune decât dacă închiriezi direct de la companiile specializate. E pe principiul pe care funcționează Booking pentru hoteluri.
Ca să înțelegeți mai bine, am închiriat de la Hertz, prin Discover Cars, la un preț mult mai bun decât cel oferit de site-ul Hertz. Vorbim despre același tip de mașină, da?
Desigur, am găsit și prețuri mult mai bune decât ce-am plătit noi pentru mașină, dar am preferat să aleg Hertz pentru că eu sunt genul ăla care se aventurează mai greu să încerce companii de care n-a auzit.
Dar nu e obligatoriu să faceți ca mine, puteți găsi mașină la un preț extrem de bun (mult sub ce-am plătit eu) dacă sunteți atenți la rating-uri și, mai ales, la review-urile lăsate de utilizatori.
Uite, un exemplu foarte bun este Cicar, companie spaniolă specializată pe închirierea de mașini în Insulele Canare, deci automat și în Tenerife. Oamenii vorbesc foarte bine despre, review-urile sunt ok, prețurile mai bune decât la cele ale granzilor de pe piață. Deci puteți să închiriați liniștiți de la ei.
Daaar, o să vă spun care este și reversul medaliei, unul la care nu te aștepți dacă n-ai mai făcut asta.
După ce-am coborât din avion, ne-am dus glonț spre zona cu birourile pentru închiriat mașini. Ei bine, prieteni, dacă la celelalte companii erau câteva persoane la coadă (la noi, la Hertz, am avut fix trei oameni în față), la Cicar era jihad.
Nu că era coadă, erau câteva sute de persoane, mergeai pe lângă coada aia minute întregi și nu reușeai să ajungi la capăt. Nu glumesc și nu exagerez.
Chiar mă gândeam când am văzut puhoiul ăla de lume că, dacă aș fi închiriat de la Cicar, mai mult ca sigur m-aș fi pus în fund și-aș fi început să plâng. Nu mai țin minte ce diferență de preț era față de cât am dat la Hertz, dar, cel puțin pentru mine, nicio diferență n-ar fi justificat să aștept niște ore până îmi primesc mașina.
Nu, nu exagerez când zic „ore”. Dacă ați mai închiriat vreodată mașină, știți cu siguranță că este un proces care durează măcar 10 minute, ar media cred că e pe la 15-20 de minute. Înmulțiți cu câteva sute de persoane și vedeți voi ce vă dă.
Noi am stat jumătate de oră după cele trei persoane din față, nici nu vreau să mă gândesc cât am fi stat la coada aia de la Cicar.
Așadar, dacă vreți prețuri mai bune la închirierea de mașini, trebuie să știți că ele vin și cu niște consecințe de genul ăsta.
Am avut parte și de o surpriză extrem de plăcută, vizavi de mașina închiriată: sunt locuri de parcare gratis peste tot. Tot ce e marcat cu alb este loc de parcare gratis și orașul e plin de ele. Dacă știți cât de gravă e situația parcărilor în Europa, n-aveți cum să nu apreciați așa ceva.
Cam atât pentru azi, sper că i-am ajutat pe cei care întrebaseră pe subiect. Dacă ați mai fost prin zonă și aveți și alte sfaturi, lăsați-le cu inima ușoară, o să mai ajut niște oameni.
P.S. Revin zilele următoare cu detalii despre mâncare, cârciumi, supermarketuri și ce-ar mai fi de știut de prin zonă.
Am fost foarte mulțumită de Cicar atât ca preț cât și ca rapiditate. De vizitat Masca, drumul e fantastic și peisajul taie respirația. De incercat fructele de cactus și platanas, au un gust specific. Pe autostrada S dintre Adeje și Santa Cruz înainte de Candelaria se face dreapta și ajungeți într-un sătuc de pescari cu case construite într-o imensă grota, e de poveste. Punta Prieta se numește și e f puțin cunoscut de turiști.
Din Marina Bay aveți scufundare cu submarin la preturi decente, poate vă place.
Comentariu beton!19
Vacanță plăcută în continuare. Vezi și care sunt condițiile să emigrezi și lasă-le aici. Sau măcar dacă au joburi disponibile la spălat de vase.😁
Comentariu beton!43
a se încerca după vacanța lui @Mihai; de aplicat la spălat vase, zic…
Comentariu beton!11
Este insulă spaniolă, deci te duci, te așezi, dai bună ziua și gata. Totul e să-ți găsești loc de muncă, școli etc.
De la cicar am rezervat eu si chiar daca erau multi oameni in fata a mers extrem de repede. Dintr-un motiv simplu – toate masinile vin cu asigurare full inclusa in pretul de inchiriere (care e mic mic comparat cu alte firme) deci nu mai conteaza daca are vreo zgarietura sau ceva probleme cand ridici masini si nici cand o predai.
Eu puteam sa o aduc intr-o punga pentru ca la predare m-au intrebat pe unde e parcata, am dat cheia, am semnat o hartie si gata. Partea naspa e ca eu am vrut un polo, ibiza si mi-au dat o vaca, un 3008 si pe unele stradute si drumuri chiar nu as fi vrut sa am asa autobuz.
Comentariu beton!12
Asta cu „a mers extrem de repede” m-a amuzat. Ghici, ce? Nu știu cum au fost la cei din fața mea, dar eu am avut asigurare full inclusă. Adică fix cum zici tu, poți să le-o aduci bardaf, lași cheia și pleci. Dar tot a durat mai bine de 10 minute până s-a semnat tot, chiar dacă a fost integral digital procesul.
Nah, pentru fiecare „extrem de repede” are alt inteles.
Bine ca totul e bine cand e bine 😁
Și asta e adevărat. 😀
Daca Nu Ma Insel, la cicar Poti adauga gratis Al doilea sofer…
@Cristiana, și la Hertz era tot gratis. 🤷♂️
Apropo de al doilea sofer si Tenerife. Noi suntem nascuti iarna, la 10 zile unul de altul, si de la un timp, preferam ca in loc de cadouri, sa plecam cateva zile, undeva unde este cald si soare. Si sotul meu ca si tine, uraste iarna. In plus, nu suporta mai mult de 2 ore de stat la plaja, asa ca in fiecare zi, avem traseu bine stabilit pentru vizitat chestii.
Anul acesta la sfarsitul lui ianuarie, am gasit o oferta foarte buna(pentru noi), de pe o zi pe alta in Tenerife. Cu cazare si bilet de avion, 2 persoane, 7 zile, ne-a dus cam la 2000 de euro. Eu de obicei, inchiriez masina de la Europcar, prin Booking.
Dar merci pentru hint, o sa incerc sa folosesc si eu site-ul recomandat de tine.
La noi logistica este impartita: eu ma ocup de bilete si rezervari, el de obiective de vizitat.
Am rezervat masina, dar nu am fost atenta cand am salvat, ca a ramas numele meu ca si sofer principal. Si de aici a inceput nebunia:
– Sotul meu conduce intotdeauna, pana acum nu am uitat niciodata sa actualizez corect soferul principal.
– Eu am carnet, dar nu am mai condus deloc in ultimii 15 ani, de obicei il tin pentru colectat amenzi. Deci nu m-am trecut ca sofer secundar niciodata.
– Am vazut greseala cand am salvat rezervarea, dar am zis ca nu este o problema, o sa tin minte sa iau carnetul la mine.
– Pentru ca plec foarte mult in delegatii, am un portmoneu special pentru plecat in afara(nu ma intrebati de ce) in care tin euro si cardul de credit folosit doar cu aceste ocazii.
Dar, am uitat complet de permisul de conducere, care a ramas in celalalt portmoneu.
Asa ca ne-am trezit ca doua floricele in fata ghiseului din aeroport, ca nu ne poate da masina, deoarece eu nu-l aveam la mine. Si modificarea soferului se poate face doar prin intermediul Booking. Asta imi mai lipsea, dupa criza de stomac pe care o avusesem in avion, in prima clipa am crezut ca lesin, in plus era si 21:30. Am respirat, m-am uitat la sotul meu, si i-am zis ca acesta este cadoul meu de ziua mea, asa ca nu vreau sa nu aud nici un cuvant. Am intrebat daca putem inchiria din nou direct de la ei, m-au intrebat daca sunt sigura, asa ca am platit inca 300 de euro cu full asigurare, pe langa cei 145 platiti la Booking.
In rest, noi suntem indragostiti de Tenerife, ne-am muta acolo 3 luni pe an daca am putea sa luam gainile si cele 9 pisici cu noi. Si desi am fost de 3 ori pana acum, de fiecare data batea foarte tare vantul si nu am putut urca pe El Teide. In rest, cred ca am vazut cam toata insula.
Comentariu beton!21
da, da’ cicar rimează cu circar! cu ce rimează hetrtz? aud?
Cu Merț? 😛
Cu hatz jhonule.
Mulțumim pentru ponturi, chiar apreciez articolul, de când sunt visez la o vacanta la căldură când aici este iarna, sa stau asa, cu un cocktail în mână a lehamite, pe plaja… Chiar ma gândeam ca este foarte scump și ca nu o sa imi reușească vreodată. În ceea ce privește cazarea, dacă am un dus și un pat curat nu mai vreau nimic altceva, mai ales ca dacă vreau sa stau în camera, stau în București, acasa, nu pe bani în vacanta:))
Comentariu beton!11
Mare atenție să nu conduceți în șlapi pentru ca spaniolii amendează pt așa ceva. Și noi venim din 23 dec și stăm până în 8 ianuarie. Abia aștept. E a doua oara când mergem acolo. Vacanță frumoasă!☀️
Doar începătorii și cocalarii conduc în șlapi.
Sneicsii se simt jigniti de comentariul tau… ntz ntz ntz
Sneicșii nu sunt șlapi. 😁
Și oricum nici cu ei nu conduc.
Mulțumesc frumos pentru informații, chiar bună asta cu Hertz de ținut minte. Vacanță senzațională să fie!
E frumos in tenerife, am fost de cateva Ori, dar Au fost Si niste chestiuni ciudate pt Mine una: Cam frigut in Casa (Nu Au incalzire de niciun fel), umezeala grupa Mare Mai Ales in zona de nord (in Casa se simtea rau) Si diferentele Mari intre multele lor microclimate. Cred ca imbatranesc, pt ca ma tot plang de vreme 🙂 in Rest, e o insula f ofertanta pt oricine (imposibil SA Nu gasesti ceva Care SA TI placa), poate Nu atat de exotica pe Cat M AS Fi asteptat Initial, dar Fara indoiala e o alternativa f Buna la frigul de la noi! Enjoy! 🙂
E o insulă relativ mică, nu văd cum ar fi putut să nu fie umezeală. Doar că e mult mai mică decât mă așteptam. Ieri, pe soare și 30 de grade, nici măcar nu mi s-a umezit tricoul, la Buucrești l-aș fi stors în aceleași condiții.
Cât despre frig în casă, hmmm, nu știu, poate depinde de temperatura cu care vii obișnuit de acasă. Eu, la București, am setat termostatul pe 23 de grade și, de ce să mint, uneori mi se pare cam friguț, în niciun caz nu stau în pantaloni scurți și tricou. Plus șosete, aș îngheța fără șosete. Pe când aici, în Tenerife, îți răspund la acest comentariu îmbrăcat doar în chiloți. Să mă scuzi, dar exact așa stau lucrurile.
Acum inteleg de ce doar un troller mare😀. Fix asa fac si eu cu biletele de avion. Eu am cumparat deja biletele de avion pentru România in vara si pentru Stockholm in primavara. Daca pentru România cumpar biletele cu bagaje de cala pentru fiecare din noi 3, pentru vacanta de primavara cumpar doar un troller de cala. Si e o oarescare diferenta de pret. Desi biletele de avion s-au scumpit dupa pandemie ingrozitor de mult. Si cazarea o caut cu atentie. Doar la inchiriat masini nu ne-am mai bagat in ultimii ani. Ma bucur ca folosim cam aceleasi metode de rezervat vacantele.
Vacanta placuta in continuare. Si asteptam cu nerabdare poze despre mancare si locuri faine.
Siam și Loro park sunt (sau cel puțin erau când fost ultima data) de neratat dacă ajungi în Tenerife.
2 ani la rând am fost în Tenerife: prima dată am stat în Puerto de la Cruz, iar anul ăsta în Costa Adeje.
Pentru 2025 am rezervat în Maspalomas, Gran Canaria. Problema mare e transportul – cum ajung din Iași în Las Palmas? 🙂 Aici am de căutat și trebuie să găsesc cea mai bună variantă.
Dacă aș câștiga la Loto (că tot ai întrebat într-un articol ce ar face lumea cu banii din câștig), m-am muta în Insulele canare: oameni minunați, clima perfectă. Cu restul… aș vedea eu. 🙂
Eu am plecat din iasi spre madrid si dupa aia am plecat spre tenerife cu iberia express. Au aia de la iberia express zboruri de la 18 euro pe segment de persoana. Mocaneala.
Bine, eu am ajuns in tenerife dupa ce am considerat ca in madrid era cam frig – deci am luat tarziu biletele de avion si cazarea.
Băi, ieri vorbeam cu fetele că ăsta e unul dintre locurile în care m-aș muta.
Da, nu-i o idee rea – ar merge cu 1 noapte de cazare la Madrid, pe lângă aeroport
O simulare făcută acum cu Wizz Iasi – Madrid – Iași și cu Iberia pentru Madrid – Las Palmas – Madrid pentru 2 persoane mă duce la peste 6000 de lei.
@Mihai – cred ca este regiunea ideala pentru bătrânețe. 🙂 Cald, dar nu exagerat, prețuri ok, mai ales dacă nu stai în zone turistice.
@Bobses
depinde de perioada… mai urmareste ca sigur sunt variante. Mai sunt companii care zboara spre las palmas.
Eu am luat anul asta pe 20 februarie biletele de avion din madrid spre tenerife nord pentru zbor 27 februarie-4 martie si pentru 4 adulti am dat 339 euro. Dar nu am ales cele mai ieftine ore din zi. Plus 800 lei iasi – madrid – iasi tot pentru 4 persoane am iesit foarte bine la pret, parerea mea.
Poti zbura cu Tarom daca vrei din Bucuresti, Bucuresti Madrid, Madrid Gran Canaria. Pleci de pe la 8 dimineata parca din Bucuresti, ajungi pe la ora 17 in Gran Canaria cu escala de vreo 4 ore in Madrid. Zborul Madrid Gran Canaria este operat de Air Europa, foarte ok. Am zburat de 2 ori pe ruta aceasta, o data in 2019 si o data acum in iulie. Exista acelasi traseu si pentru retur. In 2019 m-am intors pe acelasi traseu, acum am venit via Palma de Mallorca cu Ryanair si Wizzair si nu recomand sincer. Biletele parca nu erau atat de scumpe, undeva la 500-600 euro / persoana dus intors cu Tarom si Air Europa, cu tot cu bagaj de cala inclus.
0
@daniel, eu am rezervat in august – atunci vreau sa merg 10 zile in Gran Canaria 🙂
Cred ca nu scap fara 5000 – 6000 de lei 2 persoane, indiferent cu ce companie as zbura.
@Dan, da, am sa iau in considerare si Otopeniul (in ultimii 2 ani asa am fost, din Otopeni).
Mai vazusem o varianta cu 2 schimbari (plecat din Iasi pe la 5 dimineata si ajuns la destinatie in jur de 17 parca): Iasi – Viena – Frankfurt – Las Palmas – dar ma cam ia cu racoare cand ma gandesc ca sunt prea multe variabile la mijloc (cu cat sunt mai multe schimbari, cu atat sunt mai mari sansele de anulare sau intarziere).
@Bobses: Din București, in August 2025, cu escala la Malaga (dus) si Sevilla (retur) este 300E. Cu Air Europa, prin Madrid, este 450E. Caută, se gasesc variante.
La spanioli statul la coada e o loterie. S-ar putea ca toti cei care ajung la ghiseu sa vrea si informații despre insulǎ, unde se mǎnâncǎ/bea cel mai bine, shopping etc.
De aici se leagǎ prietenii, se povestesc intâmplǎri amuzante, e fun.
Din tot ce se poate face, de neratat mi se pare doar muntele, Teide.
Restul, soare, plajǎ, diversitate culturalǎ, le-am mai vǎzut si prin alte pǎrți.
Relaxare plǎcutǎ!
https://ibb.co/1mKc2cX
https://ibb.co/jzP3ChX
https://ibb.co/pXbFbpq
https://ibb.co/TRs5tS8
https://ibb.co/7J0Pr7h
https://ibb.co/r7hYjhz
Am prins fix cand mergea telecabina, dupa niste zile innorate si ploioase
Păi și eu le-am mai văzut în alte părți, DAR VARA. 🤷♂️
Am fost anul asta, la sfarsitul lui februarie. Ce vezi acolo sunt poze facute pe 2 martie.
Si noi am inchiriat masina de la Cicar in toate insulele (ca am bifat deja patru). Recunosc ca nu stiu cum e la aeroport, noi am mers de fiecare data cu agentie (aka zbor+transfer+hotel) si am cerut masina la hotel. Super convenabil – venea cineva la ora stabilita cu masina si toate hartiile – rapid si eficient, la final lasam cheia la receptie.
In alta ordine de idei, imi place ca fiecare insula e diferita, asa ca merita sa le vezi pe toate. 🙂
Ce sa mai zic, sa profitati din plin de soare si de papa bun!
Ăsta e un pont bun, pe care l-aș dezvolta puțin, pentru că și eu am procedat similar. Deci, recomand și eu soluția de mai jos, pentru situațiile în care se potrivește cu programul vacanței și cu locurile (condițiile de transport, cazare etc.).
De la aeroport la cazare se merge cu tren. autobuz, taxi, transfer, după plac, cu avantajele: nu mai pierzi vremea în aeroport, nu cauți parcare la cazare, ești debarcat cît mai aproape de hotel, nu e nevoie să închiriezi mașină mare ca să ai loc și pentru bagaje, ajungi mult mai relaxat la cazare și, de ce nu, poți să bei o bere în aeroportul de plecare sau în avion. Iar la retur, la fel, poți ajunge mai tîrziu, mai relaxat și mai aproape de terminalul aeroportului.
Apoi se închiriază mașină de la o firmă locală (căutată în prealabil pe net și făcută rezervare), situată aproape de hotel, eventual cu predarea mașinii chiar la hotel, cu avantajele: preț mai bun și flexibilitate vizavi de unele politici (asigurare, nr de șoferi etc.) mai mare, mașină mai mică (pe ăsta îl copiez de deasupra), pentru că nu ai nevoie de spațiu de bagaje, eventual chiar ceva mai exotic, cum ar fi o decapotabilă, sau un SUV din ăla mini, de mers pe coclauri, perioadă de rezervare mai mică (dacă oricum vrei să stai prin preajma cazării cîteva zile, închiriezi mașina numai pentru zilele în care programezi excursii).
Am fost de cateva ori in Tenerife, adunat am stat vreo doua luni cred. Aveti multe de vazut, dar sa nu ratati Teide, Loro, Siam si traseul montan. Mare atentie la condus si in general la orice regula rutiera, politia este foarte activa.
Recomand sa mergeti o zi in excursie organizata pe La Gomerra, este o insula superba.
Obligatoriu de mers la cele 2 parcuri de pe insula – Loro parque si Siam park, cele mai tari ever, in opinia mea. Am fost insa intr-o vara, nu stiu sa spun iarna.
6In rest, Teide, merita urcat – trebuia facuta rezervare ca sa atingeti varful. Mancare…gasiti, n-o sa faceti foamea, nu mai tin minte pe unde am mancat – de cele mai multe ori excelent si la preturi decente.
Frumos-n Tenerife, da’ vrem poze, video, d-astea…
Happy Holiday!
Eu astept articolul „cum sa pleci din Tenerife fara sa iti vinzi un rinichi”
Dar doar ca fapt divers pentru ca la mine nici nu se pune problema sa ajung acolo.
O vacanta calduroasa va doresc
Vezi că am postat preturile biletelor de avion, mai jos. Nu trebuie să vinzi niciun rinichi, sunt foarte accesibile.
Nu ma gandisem atat la biletele de avion cat la preturile diverselor…
Poate sunt si acelea accesibile. In fine, de fapt nu are importanta
Au dat alerta pt vant puternic. Sper sa aveti noroc de vreme buna
In zona aia nu tb sa ratezi: Palmetum, centrul vechi din La Laguna si parcul natural Anaga.
București – Tenerife: plecare 22.12, retur 31.12, preț 270 E/pers. Pentru Ianuarie prețurile pleacă de la 120E. Februarie, la fel. Daca zbori cu o escală, sunt sub 100E (preferabil prin Milano, cu Ryan.)
Daca n-aș vrea neapărat Asia sau Zanzibar, ar fi f ok. In ianuarie a fost prima experiență de iarna la plajă (și prima exotică) și mai vreau 🍹
Iubesc Tenerife, anul ăsta nu am ajuns, dar avem rezervare pe anul care vine în Puerto Cruz. Ultima dată am fost în sud, Playa de las Americas, foarte frumos, dar aglomerat. Atenție la buzunare,se fură și să nu lăsați nimic în mașină de valoare. De văzut Garachico, mirific, plaja Las Teresitas și Orotava, un orășel minunat. Dacă iubiți toboganele, Siam Park😁. Vacanță minunată! P.S.merita o plimbare cu barca pe ocean, noi am văzut balene și broaște țestoase uriașe🐳🐢
Bine ai venit in Babilon
Vacanță plăcută boss, să vă bucurați de toate,vezi că e alerta de calima(praf saharian) mâine și poimâine cu vizibilitate scăzută între 1000 si3000 m.
Si eu am inchiriat de la Cicar. Nu opresc deloc garantie, nu trebuie card de credit…avantaje pentru care sunt preferati.
Los Cristianos, Playa de las Americas e zona super turistica si mai aglomerata. Zona mai linistita si aproape de chestiile turistice din Costa Adeje pana La Arena, cu soare mai mult decat in nord in capitala si trafic aproape deloc.
Mergeti dimineata la Loro Park.
Din San Juan poti lua o barca semi privata pe jumatate de zi si te duce la Los Gigantos si ceva plaja greu acesibila.
La Restaurante Transilvania era mancare super buna si ieftina si iti pot da mai multe detalii despre insula, ca sunt acolo de vreo 20 si ceva de ani.
La Hard Rock Hotel au rooftop bar, e frumos la apus si apoi puteti manca la L’Incontro Pizzeria Ristorante Bar.
Playa Del Duque e mai linistita si te poti plimba mai spre sud la Playa de Fañabé unde e plin de restaurante si magazine.
De pe dealurile din spate de la Siam Mall ai priveliste frumoasa.