Mi-a ajuns zilele trecute sub ochi o postare care zicea așa:

„Tatuajele sunt manele pe piele”. Semnat, Ileana Vulpescu.

Habar nu am dacă citatul este real și chiar îi aparține scriitoarei respective, dar pe mine m-a făcut să vomit în gură un pic. Poate de-aia n-am citit niciodată nimic scris de ea? M-o fi ferit Bărbosul să pun mâna pe vreo carte care să conțină ceva la fel de profund.

Nu doar că mi s-a părut primitiv, dar m-a dezgustat atât de tare încât i-am dat unfriend pe loc tipei care-l postase.

Sunt ani mulți de când vreau să-mi fac măcar un tatuaj. Bine, eu visez măreț la măcar un sleeve, dar m-aș mulțumi și cu ceva gen brățară. Uite că sunt măcar 15 ani de când mă tot câcâi și n-am curaj să-l fac.

Nu mi-e teamă de durere, ci exact de imbecilii care sunt convinși că tatuajele sunt manele pe piele. Motiv pentru care nu știu cum să reacționez nici când îmi zic fetele că de-abia așteaptă să împlinească 18 ani ca să se tatueze. Maria își dorește tot un sleeve, iar Ioana ar vrea să înceapă cu ceva mai mic, nu știe încă.

Nfine, nu e ca si cum se tatuează mâine, mai e, până atunci poate apar imprimantele 3D pentru oameni.

Revenind, în mod normal le-aș încuraja să-și tatueze ce vor și unde vor, dar trăim în țara asta în care e foarte posibil să ai probleme cu toți dobitocii doar din motivul că ai vreun tatuaj care nu le place.

Mă refer la profesori, la angajatori, la șefi, la colegi sau la imbecilii care citează din Ileana Vulpescu.

Anii ăia în care trebuia să ne tundem și să ne îmbrăcăm „regulamentar” au lăsat urme adânci pe cortexurile românilor, se pare. 35 de ani mai târziu, încă mai ești etichetat și judecat pentru chestii care n-ar trebui să intereseze pe nimeni în afară de cel în cauză.

Și dacă tot m-am dezlănțuit, bineînțeles c-o să vă întreb cum vedeți voi treaba asta cu tatuajele? Să presupunem că sunteți angajatori sau lucrați în HR și recrutare, v-ar interesa că omul care e în fața voastră, la interviu, are tatuaje? Dacă da, de la ce nivel începe să vă deranjeze? Sunteți ok cu un tatuaj mic, dar nu mai sunteți cu ceva ce acoperă jumătate de corp?

Sau poate că nu sunteți angajatori, sunteți doar angajați și aveți colegi și colege tatuate? Vă deranjează treaba asta?

Partenerul sau partenera voastră se tatuează. Cum vi se pare? Aveți ceva de reproșat?

Sau vreți o relație, cunoașteți pe cineva și constatați că e plin sau plină de tatuaje? Vă influențează în vreun fel treaba asta?

Hai c-ați înțeles ideea. Vreau să aflu dacă aveți ceva împotriva oamenilor tatuați, indiferent de contextul în care vă intersectați cu ei.

Mie, personal, mi se par extrem de cool și nu mă deranjează absolut deloc. Motiv pentru care, în semn de protest, dacă tatuaj tot n-am curaj să-mi fac, mă gândesc să-mi pun un cercel. Doar așa pentru că pot.

P.S. N-aș avea nici cea mai mică problemă să interacționez cu tipa de mai jos, de exemplu. Vă dau cuvântul meu că n-aș fi deloc oripilat și nici nu mi s-ar părea că are vreo manea pe piele.

sursa foto: freepik.com