Citisem pe undeva că fotbalistul Lukas Podolski s-a îmbogățit vânzând shaorma. Mă rog, ăștia de pe-aici îi zic döner, dar noi știm prea bine că orice döner tot shaorma e.
Așa, spuneam că s-a îmbogățit vânzând shaorma. Bine, asta cu îmbogățitul e așa, ca să vorbim vorbe. Nu e ca și cum Podolski avea nevoie să-și facă shaormărie ca să știe cum e când îți pierzi cheia de la Ferrari prin casă și ești nevoit să pleci cu Lamborghini-ul lu’ nevastă-ta. Omul a jucat niște ani la Köln, la Bayern sau la Arsenal, nu cred că mai era nevoie să muncească vreun minut toată viața, nici el, nici copiii, nici nepoții lui.
Prin urmare nu e decât de apreciat c-a reușit să facă din shaorma mai mulți bani decât avea deja. Că alții sparg banii pe femei, păcănele și cazinouri, după care ajung să fie valeți personali la palat la Jiji.
Hai că divaghez. Ziceam că citisem despre șaormăriile lui Podolski, știam că are câteva sute prin Germania și că se numesc Mangal X. Iar azi, dacă tot mi-a ieșit una-n drum, am zis hai să văd cum se prezintă.
Hmm, nu pot să zic că e cea mai bună shaorma pe care am mâncat-o în viața mea, dar intră lejer într-un top 5 la mine. Ar fi fost chiar mai sus dacă ăia erau cartofi adevărați, dar nu erau.
Carnea a fost okeish, am luat amestec pui cu vită. Vita era foarte bună la gust, dacă o reușeau cumva mai zemoasă, mai suculentă, chiar ar fi fost cea mai bună vită ever. Puiul a fost meh, la mine în cartier am două shormerii cu pui mult peste ăsta.
Dar ce m-a spart cu adevărat, prieteni, sunt cele două sosuri pe care le vedeți scurse din belșug peste carne. Mein Gott, cât de bune puteau să fie.
Nu știu cum se numeau și cum erau făcute, pentru că evident nu vorbea nimeni engleză în șaormeria lui Podolski, dar pot să vă zic că la ambele rețeta venea direct de la Der Bărbosen Supremen. Bune, bune, bune de tot, amândouă. Am auzit un început de cor de îngeri când am luat prima gură.
Cred că o să mai recidivez cât stau pe la Köln.
Ah, să nu uit să vă zic, asta la farfurie a fost 13,90 euro, dacă o voiam la lipie costa 9:50 euro. A fost suficientă, abia am reușit s-o mănânc pe toată, flămând fiind.
Dar nu mi-am luat-o la farfurie pentru că era mai mare (deși a contat în decizia mea), ci pentru că mi-am dorit mult de tot să nu mă pătez. Cunoscându-mi extrem de bine abilitățile legate de orice mâncare ce include și sosuri, am zis că să merg la sigur, s-o iau la farfurie ca să nu am cum să mă pătez.
Nu doar că m-am pătat, dar m-am pătat fix pe piept, ca să se vadă de la trei străzi distanță. Mda, se pare că nu voi reuși vreodată să mănânc shaorma fără să mă pătez, indiferent de modul ei de prezentare.
Bănene, și eram cu tricoul meu vernil ou de rață. 🙁
shAorma – in titlu
Rezolvaten. Danke!
Si in URL 😀
@Pyro, s-a rezolvat si in URL
🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤
Arată divin.
Mă duc să-mi iau o șaorma, bag picioru’.
De foame, ai mâncat un „a” din „shaorma”, nu „șhorma”.
Rezolvaten. 😉
@MV: și io rezolvaten și băgat pe săturaten.
Amu’ stau cu doba-ntr-o parte și torc ca un motan în timp ce blondina mă mângâie pe burdihan. Da’ Doamne bun-o fost, d-aia „cu de toate, da’ fără ceapă” 🤤🤤🤤
Ahahahahahahaaaa 🌯
Bravo lui pentru inițiativă, Când mergem în Germania , primul lucru , încercăm shaorma lui Podolski .
Uauu, cum arată. Va trebui să o încerc când ajung prin Germania !
Arată bestial! Să îți fie de bine!
Eu mai am 2 zile din dieta cu iaurt și cartofi, așa că înghit în sec. Dar duminică sigur mă duc la shaormeria turcului din colțul străzii. E cea mai bună pe care am mâncat-o eu vreodată.
Cât despre pătat… Nu există dată în care eu să îmi schimb tricoul cu care stau prin casă și să nu pun ceva pe el în următoarele 10 minute. Pur și simplu nu există conceptul de tricou imaculat de stat prin casă. În rest, reușesc să mănânc și shaorma la lipie fără să mă pătez. :)))))))
Comentariu beton!11
Ai încercat să nu-l mai schimbi măcar cale de 3 pete?
@Lucian M, după prima pată nu mai apare niciuna. 🙂 Dar fără pată nu se poate. :))))))
Sosul ala „portocaliu” mi se pare Andalouse si daca e cel pe care il stiu e, e intradevar demential. Celalalt nu il vad bine, dar pare inca ceva rosu pe acolo (curry- ketchup?) ?
Daca ajungi vreodata in Leuven, iti recomand un dōner nu foarte departe de catedrala, fix pe strada cu magazine. Sigur intra si asta in top 5.
Shoarma asta daca nu ar fi plina de calorii, as manca in fiecare zi.
Poza cu tricoul !
Mor de pofta acum!!!
Pare ca ai nevoie de babetica 🤭 Si eu am probleme din astea si uneori am si ideea geniala sa port un tricou alb cand mananc shaorma 🤣
Are şi înghețată, Ice Cream United. Mai puțin zahăr şi gust bun. Găsesti ” înghețățăria” tot in Köln 😉
Arată foarte bine! Eu le prefer la lipie, chiar dacă mă pătez. Dar am mâncat odată la Dristor, ăia de la Tineretului unde au și măcelărie, șaorma la farfurie, de vită. Nici nu au mai contat cartofii, salata. Vita aia era demențială, se topea în gură, mergea perfect doar așa cu sosuri și lipie separat. Yummy!
„evident nu vorbea nimeni engleză în șaormeria lui Podolski”
Nici germana.
Comentariu beton!23
Într-o kebaberie din Germania trebuie să știi doar două cuvinte:
Mit alle.
Comentariu beton!14
@Lucian running gag e că se spune „mit allem” că e Dativ. Au facut turcii si un sketch, si tipul raspunde Alem are azi concediu 😂😂😂 nu avem Alem.
Dar mai bine nu spui așa că te cred neamț și te aburesc in neamță
Cand eram io copil era „dize, dize und dize”, sau „mit ales”. Da’ io eram copil prin 1980…
Polonezu orientat pe munca si facut bani chiar daca a jucat/ joaca forbal. Omu stie ca nu vrea sa fie valet la uşa lui Jiji asa ca a investit. Nici eu nu reusesc sa mananc shaorma, kebap sau anything in a rolled pita fara sa curga sos pe mine, cred ca e chestie nirmala pentru astia mâncǎcioși si durdulii precum noi,zic si eu nu sunt sigura 😂😂😂
PS : o salata cu rucola, spanac si reductie de sfecla roșie nu mancai si tu in continuare bagi numa prostii vad!
Comentariu beton!16
am trait 6 ani in Germania. Donerul era mancarea de baza :)) recomand si Doner Box sau pizza doner cu sos alb vai de capu meu salivez cand ma gandesc :))
Eu mănânc shaorma exclusiv în haine pregătite pentru aruncat! Nu donat la banca de haine, direct bin verde! Cu wrap reușesc să murdăresc și șosetele!
Am avut o mândră acum mulți ani, 40kg îmbrăcată cu haine ude! Pasionată maxim pentru shaorma! După o vreme am început să o bănuiesc că vine cu shaorma exclusiv ca să vadă ce variantă de murdărit găsesc în ziua respectivă!
Comentariu beton!22
:)))))))))))))))))
Mooor de ras si de plans. De ras remarca ta si de plans cum pusca mea manca shaorma si ramanea de 40 kg???? I hate it …
Ai putea sa ai un element din asta, ajutator, pe viitor.
https://www.emag.ro/stilou-pentru-indepartare-pete-instant-dr-beckmann-9-ml-4008455045412/pd/D8MD32BBM/?cmpid=87001&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=(RO:Whoop!)_1P_%3e_Curatenie_and_Intretinere&utm_content=79559828874&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwg8qzBhAoEiwAWagLrKMspztZZE9y431znPhIoNCx2R20MAypAZ_xjiKNqTFKkVLlAzv2vRoCkgMQAvD_BwE
wow
Da’ poza cu tricoul nu avem?
La Dristor a ajuns tot vreo 14 euro (63 de lei) un meniu farfurie amestec. Deci venim tare din urma 🙂
Inspirat am fost să deschid articolul după ce am mâncat🙂
Arată bestial! Mi-ai făcut poftă!
Nu mai știu unde am auzit bancu:
Un cuplu cu un copil la restaurant are o rugăminte:
– Vă rog să puneți la pachet restul de la shaorma. Este pentru cățel.Copilul:
– Ieeeee, o să avem un cățel.
Băi, nene, oricât de mâncău ai fi chestia aia este pentru minim 4 persoane.
Cred că am mai povestit pe aici cu ciorba de burtă. Eram după o lucrare și pe drum ne ardea buza de ceva ciorbă să băgăm la maț. Prima pensiune oprim, frumi, comandăm patru ciorbe de burtă. După ceva timp vine o tanti ospătară cu oale de ciorbă pentru fiecare în parte. Nu exagerez, toți aveam câte o oală mai mititică de ciorbă în față cu polonic în ea și castronul unde ne-am pus zeama aia.
Nu a reușit nimeni să dovdească oala personală de ciorbă deși toți eram lihniți.
Nota de plată a fost pe măsură. Nu mai merg pe acolo.
Comentariu beton!12
Te înțeleg perfect cu preferințele pentru cea la farfurie. Am exact aceeași problema. La lipie doar acasă când pot să pun babeta, să mă schimb repede și sint aproape de chiuveta să mă spăl cand e nevoie.
Mie imi place in Germania ca in shaormeriile lor gasesti si snitzele si pizza, sa fie pentru toate gusturile. Iar poza de mai sus e ideala pentru a face bale 🙂
In schimb nu m-a impresionat niciodata nimic in afara de pret in faimosul döner de la Tineretului. Pur si simplu sintem incompatibili.
Sunt niște unii în politica germană care
1. Consideră Döner-ul mâncare de bază și
2. Consideră că s-a scumpit prea mult;
Prin urmare vor să
1. Plafoneze prețul pentru Döner și
2. Să subvenționeze diferența de la bugetul de stat.
Am zis că poate vreți să știți asta. 😁
Comentariu beton!19
Lansez o provocare, incercati Kebapland, str. Venloer 385,langa gara Ehrenfeld-Koln. In special frigarui de berbecut, Adana si painea. Foarte aglomerat micul stabiliment, dar o sa restranga spre varf topul ala 5.
Boss as fi interesat de top 5. Sau de fapt de top 1-2.
Unii oameni invidioși te acuză pe nedrept că freci mangalul. Cu acest articol le dai peste nas, tu de fapt îl balotezi.
🤦
Arata demential, mi-a plouat in gura. Pe site-ul lor, in sectiunea produse, au si trei sosuri: chili, usturoi si cocktail. Ma gandesc ca se pot comanda.
Foarte tare arată, să ai poftă și mâine! Scoate un Google translate sa afli care e faza cu sosurile. Alea standard sunt de iaurt
sau usturoi, dar ce ai arată extra lux.
Eu am un talent la pete de mancare încât îmi pun mereu un șervețel peste bluza la prânz in „cantină”.
Vorba aia: mai bine arăt ciudat 30 de minute decât toată ziua 🤷🏻♀️