Hai că ne-am întors la treabă. Mă rog, cel puțin săptămâna asta.
- Fiecare zecime contează (ăsta este un articol excelent, scris pentru ăia care vin și zic că ce ne tot plângem atât, că și pe vremea lor verile erau la fel de calde. Iată că nu prea erau. Cât despre ierni, când ați văzut ultima oară zăpadă mai mare de 10-15 centimetri în București? Zăpadă care să dureze mai mult de trei-patru zile);
- Nino-Nino (una dintre cele mai mari imbeclități conspiraționiste pe care le-am citit vreodată. Fiți atenți aici ce zice tanti asta care eructează chestiuni docte pe inteneți: „să tăiem cuburi de gheață din calota glaciară și să aruncăm în mari și oceane ca să le răcim”. Mai zicea ea mai multe acolo, dar asta e aia pentru care aș interna-o);
- Copilul meu muncește peste vară. Și ce bine face! (total de acord. Când vor face fetele vârsta necesară pentru a se putea angaja legal, voi inista foarte tare pentru a le convinge să-și ia joburi de vară);
- Am fost să văd Băile Herculane, stațiune despre care împăratul austro-ungar Franz Joseph spunea că este „cea mai frumoasă de pe continent” (am fost și eu la Herculane. Îți vine să plângi când vezi ce s-a ales de stațiunea aia. La fel cum îți vine să plângi în multe alte locuri din țara asta);
- Construirea unei relații solide cu clienții fideli (deși Cismaru folosește mulți termeni specifici, zic eu că oricine poate înțelege ce-a vrut să spună);
-
Dunning și Kruger, cei mai cei chefi de pe net (internetul explicat pe scurt);
1. –
2. Săraca. 🚑
3. Oh, da! Io aș obliga toți copiii să lucreze o lună-n vacanța de vară. 😎
4. Franz Joseph l-ar ține pe Johannis numa-n șuturi-n cur și lovituri de cravașă dacă ar vedea ce s-o ales de perla imperiului. 😈
5. Da, așa ar trebui să fie, dar românu’ se pricepe la afaceri ca pisica la construit catedrale. 🐈
6. La bucătărie nu mă mai bag. Am predat ștafeta, sunt doar muncitor necalificat, mai curăț un cartof, mai scot o carne la dezghețat, d-astea. Am chéf de chéf și ce gătește ea aia mâncăm. 😋
Comentariu beton!23
6. Oare blonda știe în ce s-a băgat? 😛
@MV: știe, știe, că doar i-am predat ceremonios șorțul de bucătărie, lingura de lemn și polonicul. I-am zis: stăpâna inimii mele de-acu’ ești șefă de șefă și peste oalele mele. În numele polonicului, a lingurii de lemn ș-al oalei de 10 litri te declar stăpâna acestei bucătării, iar io mă declar un excelent curățător de legume și dezghețător de carne. 🤣🤪🤣🤪🤣
O zis ea că nu-s normal, da’ o acceptat toate alea. 🤭
Comentariu beton!26
Zi-mi că șorțul îl purtai tu când ai făcut toate astea. Și că nu mai aveai nimic pe dedesubt. :)))))))))))))))
B0$$, dă-o-n sânge, tu MĂ SPIONEZI??? 🤭
Normal c-aș-am făcut. Ea nu înțelegea de ce mă dezbrac și merg spre bucătărie.
O râs de s-o crăcănat, nu alta. 🤪
Comentariu beton!27
1. Era cald si acum câteva zeci de ani. Dar era soarele mai friendly, nu te prăjeai in 5 minute la prânz.
2. Doamna e consecventă în soluții aiuristice.
3. Și eu am muncit vara in timpul liceului, a fost o experiență interesantă și vreau să o ofer si fiului meu.
4. Eu nu am fost la Herculane, tocmai din cauza celor citite despre ce a ajuns să fie.
5. Il citisem deja, are dreptate.
6. Prostul nu e prost destul dacă nu e și fudul.
Păi uite de ce aveai impresia că era soarele mai frindly:
Temperatura medie anuală în București:
1980: 9,8 grade Celsius
2022: 13,4 C
Număr de zile cu peste 30 de grade în București:
1980: 20 (adică mai puțin de o lună)
2022: 78 (adică peste două luni jumate)
Număr de nopți tropicale în București (nopți în care minima nu scade sub 20 de grade):
1980: 3
2022: 14
Număr de zile cu strat de zăpadă în București:
1980: 79 (peste două luni jumate)
2022: 4
1. Schimbările climatice sunt dramatice. Nu știu cum vă amintiți voi zilele de iarnă ale copilăriei, dar eu îmi amintesc că ningea la începutul lui decembrie și se topea zăpada în martie!
2. Doamna cu pricina crede că oceanul planetar este un pahar de whisky în care arunci două trei cuburi de gheață. Spre deosebire de paharul cu whisky, ce te faci cu modificarea salinității oceanului, sau aia nu contează?
3. Fiică mea a împlinit 14 ani și m-a întrebat intr-o zi dacă o să o las la 16 ani să-și ia un job peste vară. Normal că am zis da si chiar am încurajat-o!
4. Într-un an, venind din Grecia, am fost și noi la Herculane ca să mâncăm ceva după atâta drum și am fost șocat de cât de ponosit poate să arate! Erau vreo câteva pensiuni proaspăt renovate, dar, în rest, stațiunea arată jalnic.
5. Înțeleg perfect! Îmi cumpăr țigări mereu de la aceeași benzinărie! Când intru pe ușă, vânzătoarea – indiferent care ar fi aceasta – se duce la raftul cu țigări și mă întreabă căte vreau, fără să mă întrebe marca, unul sau două? Uneori îmi atrage atenția că au ceva promoție și dacă cumpăr trei pachete, mai primesc unul gratis.
6. Efectul Dunning-Kruger poate fi observat în toate aspectele vieții. Bineînțeles, ușurința cu care incompetenții pot fi acum atât de vocali – „mulțumită” rețelelor de socializare – este copleșitor!
Comentariu beton!32
1. și 2. în anii ’80, la geografie, dna prof M.İonescu, ne povestea, la orele de la clasă, că a început procesul de deșertificare a pământului în zona noastră. că, peste nu foarte mulți ani, vom cultiva bumbac, vor crește portocali și vom vedea animale sălbatice pe care atunci le vedeam doar în poze.
atunci, copii fiind, numai grija deșertificării nu o aveam noi. acum, la întâlnirile cu colegii, ne amintim bine toate „poveștile” dascăliței noastre.
concluzia mea? păi, dacă dăscălița noastră știa, la vremea aia, ce va urma, înseamnă că procesul de încălzire globală e unul firesc, previzibil. și nu salvăm noi, niște pigmei, planeta, planeta are ciclurile ei și își vede de treabă. doar zic.
3. măi, da, copiii trebuie să-nvețe și ce înseamnă munca și cum se câștigă banii.
4. avem o plăcere bolnavă în a distruge orice, de parcă vrem să ne ștergem din istorie cu totul.
5. dacă în familii și cu prietenii nu mai construim relații solide, autorul articolului visează la relații solide cu clienții?!
6. autoaprecierea corectă e la cel mai jos nivel posibil. suntem superficiali și incapabili să recunoaștem asta, în mai toate domeniile, nu numai în gastronomie.
mulțumiri pt selecție, duminică liniștită s-avem.
Comentariu beton!59
Comentariul de la punctul 1 e pe bune? Nu de alta, dar 8 miliarde de pigmei pot să distrugă oricând o planetă.
Zi-mi cate ambalaje de plastic vredeai în anii 80. Să-ți explic care e faza cu plasticul 40 de ani mai târziu?
da, e „pe bune”. n-am nicio treabă cu conspiraționiștii și nici vreo companie petrolieră nu am. părerea asta mi-am format-o după ce am citit ce spun paleoclimatologii, cei care se ocupă cu climatologia istorică, cercetătorii în domeniul climei, cei care fac măsurători geochimice și modelare climatică globală.
acum 65 de milioane de ani, pe vremea dinozaurilor, nivelul de carbon e estimat la 4.000 de ppm.
acum vreo 56 de milioane de ani, pământul a mai avut o încălzire globală bruscă, Maximul termic paleocen-eocen și a durat cam 100.000 de ani.
temperaturi și concentrații de carbon similare au mai fost și acum 3 milioane de ani, în mijlocul Pliocenului.
de-a lungul Pleistocenului au fost mai multe cicluri glaciare, determinate de perioade de încălzire globală.
acum 6-7 mii de ani, în Holocene Climate Optimum, temperatura planetei a fost iar foarte ridicată. cum a mai fost și-n Perioada Medievală Caldă.
în Eamian, adică acum vreo 100.000 de ani, temperatura medie era cu 5 grd mai ridicată față de cât e acum, nivelul mărilor era cu 8 m peste cel de acum, gheața din Groenlanda era cu o treime mai mică.
ca să închei, tiparul e cam așa: temperaturile medii cresc cu 5-6 grade în câteva mii de ani și se recuperează complet cam în 200.000 de ani.
da, ai și tu dreptate, cu activitatea noastră poluantă îi dăm o mână de ajutor planetei, accelerăm procesul de încălzire. și, probabil, vor fi mai dificile adaptarea și stabilizarea. și cam atât.
Comentariu beton!152
@Malina. Nu știu ce s-a întâmplat acu jde mii de ani, dar încălzirea de acum e fix opera lui homo sapiens sapiens care se crede foarte deștept și a folosit combustibili fosili și gaze care au sporit efectul de seră. Vezi că se vede efectul clar, a început după industrializare……
Asta spun 97% din specialiștii și cercetătorii climatologi. Ciudat cum 3% din ei sunt folosiți masiv de conspiraționiști … adică ce zice eu ciudat, e de fapt normal, având în vedere scopul lor.
@Seladon, poate aici ar trebui să ne aplecăm mai mult, noi, oamenii, asupra articolului 6 din selecția lui @MV 🙂 și, abia după ce cunoaștem și trecutul, să ne lansăm în a avea păreri. că, altfel, ne transformăm în „părerologi” 🙂
în prezent suntem într-o perioadă interglaciară. creșterea temperaturii medii globale cu peste 4 grd s-a petrecut în niște mii de ani. în ultimii 150 de ani, temperatura a crescut cu 1 grd. se petrece fix ce spuneam mai sus, accelerăm procesul. dar, de aici și până la a ne aroga tot „meritul” încălzirii globale e cale lungă. o să las un link, aruncați o privire. nu trebuie să luați de bun ce zic eu, dar revista Nature e publicație științifică serioasă 🤷♀️
https://www.nature.com/articles/s41597-020-0530-7
Comentariu beton!126
Povesti de la dăscălița ta și alte surse singulare ar trebui înlocuite cu surse oficiale, garantate de multi cercetatori.
Iata un articol de la U.E., dar poate nu-ți convine . Mai am și altele de la Comisia ONU pentru climă.
https://climate.ec.europa.eu/climate-change/causes-climate-change_en
Alt link de la NASA
https://climate.nasa.gov/causes/
Link de la ONU:
https://www.un.org/en/climatechange/science/causes-effects-climate-change
Sunt cum am spus mii de cercetători de la cele mai importante universități de lume care spun același lucru.
Deci pot să pun la linkuri de se supără Bazil pe mine!
Si noua ne-a spus profa de geogra in anii 90 cam aceleasi chestii. Dar ne-a spus si de ce. Din cauza oamenilor. Efectele industrializarii sunt cunoscute de pe la inceputurile secolului XX si de pe atunci au aparut voci care avertizau cu privire la pericolele care ne pasc. Viitorul e aici 🙁
@Malina: nu cred ca este suficienta referinta la cateva randuri din articolul din Nature pe care-l citezi. Nu este adevarul absolut; autorii prezinta si discuta in detaliu limitarile metodei utilizate.
Asta ma face sa ma gandesc la discutiile cu „expertii” in virusologie din timpul pandemiei.
Doamnelor, nici n-am avut vreodată pretenția adevărului absolut. nu-s vreun „Gică-contra” de meserie, îmi argumentez opiniile și accept contra-argumente 🤷♀️ desigur, mai ca întotdeauna, adevărul poate fi undeva, la mijloc 🙂
referitor la linkurile lăsate de @Seladon, să știți că evit, în general, opiniile prezentate sub umbrela „experții” sau „cercetătorii”. chestiile astea, gen „experții U.E.”, „experții ONU” etc, mă duc cu gândul la sintagma „cercetătorii englezi” 😁 ori, chiar vreau să știu cine naiba-s oamenii ăia care emit o opinie și ce îi recomandă să facă acele afirmații 🙂 așa că îmi aleg ca sursă de informare reviste de specialitate, în care, cercetători și oameni de știință, își publică rezultatele asumat, cu nume și prenume, punându-și la bătaie prestigiul profesional.
duminică frumoasă tuturor! 🙂
Comentariu beton!124
Toate instituțiile care au afirmat că activitatea umană e cauza încălzirii globale nu au în nici un caz cercetători anonimi, toate instituțiile astea se pot contacta ușor. Dar când nu ai argumente te agăți și de un pai, nu-i așa?
In plus ceea ceafirmi tu – doar 1C încălzire e incorect, măsurătorile infirmă.
Uite și ce spun cei de la CalTech, iar n-o să-ți convină.
Ei, iată linkul de la ei:
https://scienceexchange.caltech.edu/topics/sustainability/evidence-climate-change
PS. Nu sunt singurii cercetători care afirma asta, dar tu ai se pare că citit un singur articol in Nature și ai aflat adevărul adevărat 😂🤣😂🤣😂🤣😂 pentru tine cercetătorii de la ONU, UE, NASA sunt suspecți. Ai semnalizat destul!
Cercetătorii de la instituțiile mari nu sunt defel anonimi, atunci. când un articol e publicat de instituție stau toți in spatele acelui articol împreună cu conducerea.
Iară și ce spun cei de la CalTech :
https://scienceexchange.caltech.edu/topics/sustainability/evidence-climate-change
Dar după părerea ta toți cercetătorii de la ONU, NASA, CalTech , EU sunt anonimi și de aceea suspecti?
Eu cred că ai semnalizat destul.
„ori, chiar vreau să știu cine naiba-s oamenii ăia care emit o opinie și ce îi recomandă să facă acele afirmații”, scrise userul care-si exprima opiniile la adapostul unui nick.
La primul articol, comentariile iti taie grav pofta de umanitate.
Legat de acelasi subiect, al incalzirii globale, nu pot sa nu remarc modul fantastic in care PR-ul companiilor petroliere din anii 70 a functionat (PR recunoscut de aceleasi companii in anii 2000).
Practic, conspirationistii de azi reproduc aceleasi argumente, cuvant cu cuvant – argumente care sunau bine pentru ca oamenii de stiinta platiti atunci sa nege incalzirea climatica o prevazusera de fapt cu acuratete si continuasera sa pretinda ca e „doar o faza in dezvoltarea planetei”.
Mi-e ciudă că n-o să mai prind ce-o să fie peste vreo 50 de ani.
Probabil ca si daca i-ai trai, nu i-ai mai „prinde”, din pacate ;))
@MV Și eu care zic că mă bucur că n-o să mai prind vremurile alea ….😃😃😃
1. Încălzirea globală o să aducă în unele zone la deșertificare iar în altele la ploi masive, fenomene extreme de tot felul, ambele cu un singur rezultat, migrația. Și nu vă mințiți migrația de foame este diferită de aia pornită de la venituri mici.
Pe mine mă fascinează grija noastră pentru ce școli vrem să urmeze copiii noștri și alte chestii de genul când noi, părinții lor facem eforturi să le lăsăm moștenire un iad.
Comentariu beton!31
2. Cred ca deja au început sa toarne gheata în mare, pentru ca a fost foarte rece apa zilele trecute.
3. Am o prietena în Australia, ai cărei copii muncesc pe perioada verii. Sunt copii care nu ar avea de ce sa muncească, situația financiara a părinților este de la foarte bună în sus.
Mi se pare minunata strategia asta de a-i responsabiliza și de a-i face sa aprecieze banul câștigat. La fel voi proceda și eu cu al meu când va creste. Mai am un exemplu din Elveția, nu cunosc părinții dar am văzut copiii. Si sunt pur și simplu un model.
Toți sunt romani stabiliți acolo.
Comentariu beton!19
2. Am râs cu un pic de grohăit. :)))))))))))))))))))))))))))))))
să fi văzut ieri la newport beach cît de rece era oceanu’! cînd am ieșit din apă suna în jurul meu de parcă aveam o talangă…
1. Schimbările climatice sunt evoluție normală? Știu că soarele are o durată de viață, și noi vom fi extinct într-o bună zi, ca specie. Sau sunt cauzate de noi?
3.Mi-ar fi plăcut să lucrez în adolescență. Am vrut la o cofetărie, maică mea nu a vrut, cum să mătur eu pe jos? Mai târziu în viață am realizat că îi pasă de ce crede lumea. Mi-ar fi prins bine experiența fiindcă dacă aș rămâne fără jobul meu de birou și aș fi nevoită să lucrez vânzător, mi-ar fi rușine.
4. Herculane și zona clisurii, Orșova sunt locuri care nu reușesc să înțeleg ce au de atrag turiști. Herculane e mai pustiu, dar clisura e full vara.
6.Mișto articol.
@Deea M: când spui că „soarele are o durată de viață” mă gândesc c-ar trebui să se bucure dacă prinde suta fără reparații.
🤣🤪🤣🤪🤣🤪🤣
:)) mă rog, a lifespan, life cycle, tradus așa, cum vorbesc corporatiștii, în romgleză. Un termen mai potrivit nu am găsit 😀
Când mă gândesc la soare, mă gândesc că noi suntem ca Superman :))
@deeaM,
3. Cand va fi nevoie și îți vor chiorăi mațele, nu îți va mai fi rușine. Îți spun din experiență proprie
Sunt convinsă. Nicio muncă cinstită nu ar trebui să fie motiv să ne simțim inferiori. Din contră, ar trebui să ne facă mândri de sine.
Nu înțelegi de ce „zona clisurii, Orșova” atrag turiști?!
Poate Dubai e mai potrivit pentru tine.
Zgriptorul, cred că sunt îndreptățită la o părere. Și ținând cont că am trăit 18 ani în zonă și o știu pe dinafară, până să plec de acasă, da, nu mi se pare nimic special la clisură. Tu ești liber să îți placă fără să îți critice careva părerea, așa cum sunt și eu să nu îmi placă. Turiștilor care au crescut între betoane înțeleg de ce le-o plăcea. Alegerea lor.
1. Traim niste timpuri bolnave si vremea-i tot asa.
2. 😅
3. „Fuck work
I mean it.
Fuck “stakeholder expectations”.
Fuck performance reviews.
Fuck “leadership expectations”.
Fuck corporate cultures.
Fuck “find a way to get it done”.
Fuck two weeks of PTO per year.
Fuck “ we expect you in the office” during a pandemic to sit in a cubicle at a computer 8 hours a day.
Fuck spending 50 years of life trying to scrape by. Fuck it all!
All Jobs are Shit. We are enslaved.”
3. Io aș fi de acord, doar că încă nu s-a inventat altceva ce să-ți pună pâine pe masă.
@Mihai S-a inventat furtul dar eu nu am curajul pentru asa ceva si cred ca am si ceva principii sau ce naiba oi avea incat sa ma duc ca oaia zi de zi unde ma mana nevoile si altii.😅
1. O simt al naibii pe propria sănătate, organismul meu încă are nevoie de succesiunea celor patru anotimpuri
2. și 6. se cam leagă de educație sau mai bine spus de lipsa ei, nici nu avem nevoie de vreo organizație/entitate care să creeze conspirații că le scot ai noștri pe bandă rulantă
3. Au lucrat amândoi copiii mei în perioada vacanțelor după ce au împlinit 16 ani, grija banilor lor de buzunar nu prea am avut-o, au fost foarte amuzați când au primit înștiințare de la pilonul II de pensii cu sumele aferente contului lor, infime dar plătite frumos pentru cât au lucrat.
4. din păcate nu doar Herculane arată așa, am fost în trecere pe lângă stațiunile litoralului românesc și a fost al naibii de deprimant, nimic nu m-a convins să opresc în altă parte decât la o benzinărie sau la o cherhana de unde știam sigur că nu murim după ce plecăm, în rest puteam să ne imaginăm orice zonă din lumea largă abia ieșită dintr-un război.
5. frecventez magazine unde sunt primită/servită civilizat, refuz/anulez servicii făcute în bătaie de joc
Incep cu Herculane că-mi aduce un nod în gât. Prima oara când am fost într-o excursie de o zi cu părinții era prin 70. Am rămas fără glas cand am văzut pinii cocoțați pe stânci, apa care ieșea fierbinte din munte. Am văzut arbori de tisa și am citit pe cel mai gros că se cheamă „Taxus baccata” și țin minte și acum. Era o librărie lângă cazinou ( acu 10 ani acolo erau păcănele) unde am găsit o mulțime de cărți care în Reșița nu mai erau. Am negociat cu părinții să primesc in avans cadoul de paste și am plecat cu multe cărți. Nu mai știu toate, dar era ” un tramvai numit dorință” pe care l-am citit mai târziu dar în mintea mea nu pot să nu leg tramvaiul de Herculane.
Când am terminat liceul ne-am dus la Herculane (cu diriginte) să stăm o săptămână. Că tocmai se interziseseră banchetele de absolvire și atunci că și acum o lege nouă se aplică. Apoi se uită. Am stat la hotelul unde acum o lună tavanul a căzut peste alți adolescenți plini de vise…
Am avut un job care mă aducea cel puțin o dată la două luni la Herculane și vedeam încă o tencuiala căzută, geamuri sparte și table furate.
De 10 ani n-am mai fost. Și nu mă îndeamnă nimic sa mă întorc acolo.
Comentariu beton!17
In primul rand îmi pare bine sa vad rubrica asta din nou, deși călătoria la Nordkapp a fost superbă. Deci mersi de articolele culese.
1. Da e foarte corect, o sa distribui și eu articolul ăsta care e scris clar și concis, să înțeleagă toți „înțelepții”.
2. Ăștia nu se mai pot îndrepta, eu bănuiesc că sunt în solda cuiva. Deci cultivarea tâmpeniei e pe bani aici.
3. DA, in principiu e foarte bine, dar mă tem de abuzuri, nu toți șefii sunt ok. Iar unii copii sunt răsfățați, nu ii văd rezistând la program.
4. Marco Badea scrie și argumentează excelent. Un profesionist adevărat. Eu îl urmăresc pe FB și încă n-am văzut vreun articol slab.
5. Absolut corect, însă nu toți patronii au înțelepciunea să înțeleagă asta.
6. Da, mai e o subspecie , cei care nu doresc niciodată să învețe ceva pentru că ei, din start, știu cel mai bine, deci nu e nevoie de acumulare de cunoștințe noi. Donning &Kruger n-au făcut studii pe români, o mare scăpare…😂
În încheiere vă urez o duminică frumoasă și înțelepciune de la Bărbosul suprem să se ajungă până în fund la taxatoare și taxatori conspirationisti. Și să rămână dracului acolo.😂🤣😃
Comentariu beton!11
1. Mă tot minunez cum in fața atâtor evidențe unii încă mai cred că de fapt nu se întâmplă nimic, doar Oculta vrea să ne prostească. Mai degrabă invers.
2. Se leagă de 1. și de 6. Asta crede că ceilalți sunt proști,dar nu uitați, clima mediteraneană e dată de Mediterana 😜
3. Fiu-meu a făcut acum in vacanță 14 ani. Abia la 16 poate fi angajat legal, dar a vrut să facă altceva decât frecat menta in vacanță și lgam luat cu mine. A produc vreo 1500 de iepuroi pe care ii are pe cardul atașat contului personal
4. Am fost de 3 ori in viață ad aquas Herculi sacras ad mediam,când mă întorceam din Mț. Nerei. Aveam un fel de tradiție, prin anii’90, in preajma lunii mai (ca să nu iasă Berus și Ursini la soare) era grav și atunci, nu vreau să mă gândesc acum.
5. Eu acum lucrez pentru clienți, in trecut am avut altă muncă, cu altfel de „clienti”. Ievrisingălfachingdei am fost la serviciu cu plăcere. Rezultatul nu avea cum să dezamăgească. Astfel fidelizezi clientul, care vede că faci totul cu plăcere și respect față de muncă, față de tine, față de el. E fantastic să auzi multumirile admirative la sfârșitul lucrării
6. „mese mici”, zicea Dinică
3. Foarte foarte tare.
1-2. 39 grade în iulie în Dobrogea ( atât arăta mașina în mers) mi s- a părut „un pic” mai cald decât de obicei. Și apa mării era crunt de rece în ziua aia. Or fi pus „ei” gheață dar nu le- a prea ieșit experinentul.
Și comentariile la articol … ce să mai zici?
Chiar distractive unele comentarii 😂😂😂
Mi-era dor de rubrică!
1. Mă uitam pe prognoză, că următoarele nopți sunt prevazute „minime” de 25 de grade! Deja simt că mă sufoc!😬 În rest, știu ca sunt teorii și teorii, nu mă bag unde nu mă pricep! Da’ fiindcă speranța moare ultima, sper ca și copiii noștri și copiii copiilor lor să aibă o planetă locuibila!
Nu pot să mă abțin să nu remarc comentariul Malinei! O fi așa, n-o fi așa, dar o admir ptr.cate stie.
2. Eu n-am înțeles faza! Tanti susține că trebuie să răcim apele, sau crede că se fac experimente în sensul ăsta!!??🤔
3. Good job! N-am muncit cu acte, dar, în vacanță la bunici aveam porție de treabă în fiecare zi. Și ne recompensa, după efort. Așa am strâns bani ptr. rachetă de tenis, ptr. blugi și ptr.multe alte lucruri râvnite!
4.In anii ’80 am văzut Herculane. Era o bijuterie! Bine că nu am văzut ce ruină a ajuns!😒 Am auzit zilele astea ca vom primi fonduri de la UE în cadrul unui program de reabilitare a stațiunilor balneare! Poate totuși….
5.Noi am simțit întrucâtva, în calitate de clienți, aplicarea acestei strategii de „fidelizare”. Avem un agent de turism pe care-l folosim de vreo 15 ani și care ne dă sfaturi bune și ponturi ptr. excursiile noastre. Intotdeauna ne-au prins bine! Și mai avem și alte firme cu care ne-am intersectat de mai multe ori și care ne țin minte!
6.Eu sunt fan grupuri culinare, mă uit cu interes la orice. Și confirm, multi „specialiști” apăruți pe FB au obiceiul să trateze cu dispreț sau aroganță rețetele altora! Totul e să știi să discerni și să alegi, să experimentezi, după gustul și priceperea ta.
Oricum, în zilele astea avem parte de atotștiutori în toate domeniile, nu numai în cel culinar!🙂
Nu vă stresați de „climate change” că pe Gaia o doare-n Pluto de omenire:
https://m.youtube.com/watch?v=rWXdh3Uvx8w
Pe scurt, la 36 milioane ani, Gaia face o mică reîmprospătare. Acum nu se știe dacă va folosi Clorox parfumat sau Ariel+Lenor Deluxe. 😎
1. Am mai scris sigur chiar și aici: „Six degrees could change the world” produs de National Geographic.
Explică cum e cu schimbările climatice celor care vor să înțeleagă asta.
3. Am muncit în vacanțele din liceu (stăteam la țară, vă puteți imagina ce fel de muncă prestam) și am muncit cât am fost in facultate. Am învățat valoarea banilor pentru care s-a transpirat (că valoarea timpului meu am învățat-o mai târziu).
4. 😶🤷🏼♂️
5. O grămadă de business-uri caută să atragă cât mai mulți clienți, în timp ce clienții vechi sunt ignorați. Nu e tocmai o strategie benefică, dar te uiți la prag doar după ce dai cu capul de toc.
6. De la o vreme am început să mă abțin în a intra în argumentări și polemici, indiferent de subiect, indiferent că-s on- sau off-line.
Pe temele pentru care nu am suficiente informații, știu că nu am suficiente informații iar pe temele despre care știu ce vorbesc de obicei vin în discuție specialiști din ăștia definiți de Dunning și Kruger pe care, indiferent câte argumente concrete le-ai aduce, îți arată ei mai bine cum că au dreptate
Și până la urmă, ce rost mai are?
2. Doamna e complet idioată. Cum să arunci gheața în mare/ocean? Eu cu ce mai răcesc paharul de whisky?
Comentariu beton!15
2.cu gheață carbonică, n-ai citit? 😂😂😂
D-aia să-și pună în whisky doamna mă-sa care a adus-o pe lume, eu vreau produsul autentic!
Mă tot uit la poza aia de la articolul din magicfm și cumva pare ceva anormal și nu-mi dau seama ce este greșit acolo.
Ahahahahahahaaaa. Adevărul e că nu văzusem poza. :)))))))))
3. Copiii astia trebuie sa invete ce e aia valoarea banului muncit. Imi aduc aminte si acum, niste limbrici din-astia erau la casa la New Yorker si unul din ei si-a luat un tricou sau naiba stie si in loc sa ia restul de 30 de lei, i-a lasat acolo. Nici nu s-a uitat la ei
No, se pare că dușu’ de la mine de la sală-i avantgardist că s-o gândit să se facă frate de cruce cu Wim Hof.
După ce-am transpirat bine-n sală, mergem și noi ca toți oamenii să facem duș, că doară n-om împuți bunătate de Opel (sala-i la 5 km de casă, da’ afară-i iadu’). Ei, dau io drumu’ la apă și vine rece. Pun maxim caldă, da’ apa tot rece vine. Pun maxim rece, da’ apa nu se-ncălzește un grad. No, resemnat, mă dușulesc fain frumos cu apă rece și mă șterg, mă-mbrac și ies din vestiar. Apare și blondina ca o panseluță după 10 minute ș-o-ntreb cum o fost apa la duș, ea, fără să clipească, zice „numa bună, nu foarte fierbinte, de ce?” Îi spun că la noi la duș e doar apă rece.
No, ce să mai zici? 🤭
1. Articolul imi confirma ceea ce stiam deja.
2. Cum se zice mai sus: un wiskey cu gheața, va rog 🚑🚔
3. Eu o sa il trimit pe fii-miu la munca cand o avea 16 ani.
4. E de jale ce se intampla in România in general. Si mai bine nu o sa fie.
5. Vrei o afacere infloritoare, trebuie sa stii sa iti atragi clientii.
6. Au dreptate. Cate articole nu incep inca din titlu: am facut tot timpul asta gresit / e gresit/ nu se face asta, etc.