Hai c-am avut și eu timp să citesc câte ceva săptămâna asta. Nu v-am lăsat multe articole, dar sunt mișto toate.
- Mai vreți și salariu? Sunteți varză! (m-am întrebat de multe ori cum o fi să lucrezi pentru un dictator de genul Adrian Sârbu sau Gigi Becali. Iată că acum avem răspunsul în ceea ce-l privește pe primul. Măcar ciobanul, din ce-am mai auzit, nu-și țepuiește oamenii, plătește la leu);
- Cât de mișto e treaba asta (ce rău îmi pare că n-a fost cu patru zile mai devreme, s-o prind și eu live);
- Ce ne dă nouă Uniunea Europeană (aveam un oarecare respect pentru Cosmin Olăroiu. Nu mai am);
- Vocea (toată viața mi-a plăcut Zlatan. Drept dovadă, i-am cumpărat și cartea. Ba chiar am și citit-o);
- Airplane mode (achiesez total la spusele autorului);
- 5 rochii și 5 momente importante din viața mea (ăsta e un articol pentru fete, dar e scris foarte mișto. În plus, mi-a plăcut că sunt multe poze cu Mara mea tânără. Aăă, scuze, MAI tânără);
- Să te prefaci că ai 20 de ani, când nu-i mai ai, e o păcăleală obositoare (amen to that);
P.S. Azi n-avem colecția de răgete. A dat colțu’ rapiței și roacărul de serviciu o fi ieșit la treierat.
Selectia e misto, 1 și 7 sunt articolele preferate. Mi se pare aberantă atitudinea asta a unui angajator. Mă bucură că oamenii reclamă nedreptatea. Iar referitor la 7, nici eu nu înțeleg ce e cu dorul ăsta dus la extrem de vârsta de 20 ani. Pe măsură ce avansezi în vârstă, ai o minte mai coaptă, ești mai matur, ai experiență de viață, de lucru. Un grad ridicat de încredere în sine. Tot felul de beneficii. Părerea mea e că oamenii cărora le e dor sunt nemulțumiți de viața lor actuală. Se complac în vreo situație și duc dorul tinereții, când totul era simplu și nu era nevoie să își bată capul cu nimic.
Comentariu beton!29
Fix la fel e cu ăia care plâng după vremea lui Ceaușescu având impresia că era mai bine, fără să-și dea seama că de fapt plâng după tinerețea lor. Că mai bine nu era în niciun caz.
Da, așa e.
Exact, sunt foarte nemulțumiți de viața lor. Peste câteva zile, ajung la 55 ani, nu îmi ascund vârsta, mă bucur de fiecare zi. Nu mă mai agit pentru lucruri nesemnificative, nu mă mai enervez. Mă simt minunat cu vârsta pe care o am, lăsând la o parte durerile de spate, genunchi, etc 😂.
Comentariu beton!17
Poate la 50, 60, 80 de ani mai înțeleg, dar să ai tineri de 30 ani cărora le e dor de 20, e trist. Chestia e că, indiferent de vârstă, poți face ceva dacă nu ești mulțumit. Altfel, ești vinovat de nefericirea ta.
Punctul 7: fix asa zic eu despre pitipoancele si semi-curvele corporatiste care se dau „copilaroase”. Eu la astea le spun adult pretenders.
Am sărit din oficiu chestiile legate de fotbal ( deși am auzit de mugetele lui Olăroiu, e doar unul între mulți care-s prea proști să realizeze că fără UE și NATO eram ceva gen Moldova -pre Maia- sau Belarus). Și cele cu care n-am treabă. Am citit în diagonală 7., nu prea rezonez cu autoarea în mai multe puncte, dar nici n-am chef să scriu un pomelnic de dimineață argumentând asta.
2. Drăguț. Ceva ce n-ar prinde niciodată la noi, unde incultura e pe piedestal și masacrarea limbii o virtute.
1. și 5. sunt fețe ale aceluiași poliedru. Cum să câștigăm cât mai mulți bani, oferind cât mai puțin în schimb. Mizerii de genul „cost cutting” (și „planned obsolescence”) fac mai mult rău decât bine pe termen lung. Antrenează un client cinic și înclinat spre contra-țepe, ca răspuns la produse și servicii mai scumpe și mai proaste. Și încurajează un consumerism haotic, ce generează dificultăți în gestionarea resurselor pe termen lung sau probleme de mediu. Lăcomie și lipsă de viziune. Și încă un pic de lăcomie.
Comentariu beton!16
Mă, io n-am nimic cu cost cutting. Mă enervează că fac DOAR cost cutting și doar asta oferă. Iar rezultatul este, de cele mai multe ori, jalnic.
„Cost cutting” e ok în teorie. În definitiv, toată lumea încearcă să-și reducă din cheltuieli. Problema e când oferi servicii sau produse trecute prin „cost-cutting” la același preț sau la un preț crescut . Dacă reduci calitatea/ timpul de utilizare/ confortul/ etc. și pretinzi aceeași sumă (sau mai mare) teoretic piața ar trebui să-ți dea un mic șut în locul cu care gândești. În practică, dacă toți fac același lucru, e greu de contracarat.
Lăcomie sub diverse pretexte – de la probleme economice la protecția mediului.
Comentariu beton!16
@Peredhil. Exact, ai făcut o analiză de prima mână, mersi. Practic acționează la fel, deci concurența a ajuns sa fie minimală, in detrimentul clienților.
Lista fară de listă nu face spor la citit, dar ascultăm, in reluare, lista de săptămâna trecută, hai că revin după citit!
Păi io ce să fac dacă roackerul a ieșit la treierat? 😀
Eu cred ca l-a terminat concertul cu Powerwolf de pe 6 iunie. Inca nu si-a revenit. 😉
1. Am o cunoștință care face lucrări de canalizare. A lucrat la oameni cu bani și cunoscuți care nu le-a dat un pahar cu apă. La Becali, el și echipa, au fost preluați de un angajat. Acesta le-a spus ce au de făcut și au primit mâncare și tot ce au avut nevoie. Și banii până la ultimul leu.
2. Ar fi interesant în România.
6. Citisem articolul, e vorba despre rochii! Mi-a plăcut că nu e cu directive : se poartă culoarea X, pentru corpul acesta rochia de tip Y, anul acesta e în trend rochia tip sac etc. Amintirile autoarei dau savoare articolului.
7. Am 43 ani și mă regăsesc în fiecare cuvânt despre micile bucurii.
Fiecare vârstă cu provocările ei.
Comentariu beton!15
doar la mine nu se deschide art 4?! Later edit: Am reusit doar dupa ce am dezactivat antivirusul, ceva nu-i place
@IoanaS: s-o deschis pagina, tocmai ce-am făcut-o. La tine-i buba.
1. Reclamat la ITM, făcut plângere penală și alte asemenea. Nu vin salariile? Nu-i bai! Dat foc mașinii, casei, d-astea. 😈
2. Interesant.
3. Olăroiu e un imbecil. Un cretin sadea. 🖕
4. –
5. Da, și io-mi doresc un Gulfstream G700.😎
6. Rochia roșie întotdeauna câștigă. 😎
7. La 20 ani eram anul 2 de facultate, iar „munca” mea (făcută la sfârșit de săptămână) însemna devirusare PC-uri, re-instalare Windows și software-ul dorit de client.
Comentariu beton!14
@John, păi Olăroiu e obișnuit să-i „vomite” șeicii ceasuri și merțane. În Ioropa e sărăqie, de unde!
@Anel: io cred că Olăroiu-i obișnuit să mănânce căcat, iar în Europa n-are unde.
1.Ciocoii vechi și noi, ăștia noi de tipul Adrian Sârbu fiind absolut oribili. La place sa-si umilească supușii, să-i vadă cum se milogesc și se luptă pentru un colt de pâine. Nu știu care e nivelul de salarizare, da bănuiesc că nu e cine știe ce. Mai există sindicate?
2. Ar cădea cu siguranță guvernul, dacă onorații membri ai lui ar fi chemați să scrie după dictare. Văleleu, da ce distracție ar mai fi 😂🤣😂
5. Subscriu, iegsperții și-au făcut datoria, costurile au scăzut, cu urmările de rigoare. Confortul și plăcerea au dispărut. Da’, pardon, și clienții au vina lor, da, pentru că au ales prețurile cele mici….Asta am ales, asta avem. Am putea la fel de bine sa recunoaștem asta. 🤔
@Seladon: b0$$, las-o-n sânge că prețurile biletelor aproape s-au dublat, indiferent că-i economy sau business class, comparativ cu 2019.
@JT Mai bine citește comentariile excelente ale lui Peredhill. Exact așa a fost! Pe scurt: companiile au introdus inițial scăderi de prețuri, clienții au mușcat momeala bucuroși, după asta prețurile au crescut așa cum spui tu. O parte din creșteri sunt motivate de prețul combustibilor, serviciilor etc, dar o componenta importantă e și lăcomia. Eu doar am adăugat că și noi clienții am contribuit la scenariu.
@Seladon: lăcomia-i singurul motiv real, că prețu’ petrolului n-o ajuns la $80/baril încă.
@JT, au scazut cheltuielile firmei și a crescut profitul, inclusiv prin mărirea prețurilor la bilete. @Seladon spune că orientarea crientilor către pretuei mici la bilete a atras și celelalte companii in „optimizările” astea
@OldJohn: da, înțeleg goana cretină după profit, dar nu bătându-ți joc de clienți.
Mi-au plăcut toate,fiecare în felul lui,deși n-am mers încă cu avionul.La pct 1 am rămas mască:cum mă-sa să justifice un om DE CE ii trebuie salariul?de ce ar fi o listă cu cei mai nevoiași și restul nu?am fost angajat de la 18 ani și puțin,la fel mai ziceau ăia bătrâni la serviciu, că mie să nu îmi dea diverse la care aveam dreptul, că eu n-aveam copii acasă atunci.Si aduc aici și punctul 7 peste el:orice vârstă tânără,20 ,30 hai și 40 e acolo și atât.Timpul e ireversibil,corpul își spune părerea oricând dacă la tinerețe ți-au plăcut barurile și nopțile pierdute.De asta n-am să înțeleg niciodată,și nici nu vreau,cum un om are 7 joburi într-o zi ,singur, fără ajutorul cuiva.Nu frate,ziua are 24 de ore într-o zi pentru toți,energia unui om cu copii mici n-are nici o legătură cu cea a unui om singur , fără copii.La fel nu pot să asimilez felul în care unii oameni vor să arate ca la 20 și taie și cos pielea la nesfârșit,doar-doar or mai fi la fel.A,și cel cu dictarea mi-a plăcut mult,sunt curioasa câți din cei ce te critică,Mihai,ar fi in stare să scrie corect,in condițiile de la Paris.
Când ai 20 de ani ziua are 24 de ore + noaptea😜
Comentariu beton!14
aia m-a șocat și pe mine! cum spanac să mă duc să zic că-mi trebuie salariul! aloooo, mănânc în fiecare zi, fie măcar pt asta îmi trebuie salariul.
la primul job, ong-ul ăla amărât de care vă ziceam, luam salariul între 1 și 8 ale lunii, cum intrau sponsorizările, dar de obicei era 5 sau 6. ne obișnuisem așa.
într-un decembrie, mai aveam 2-3 lei în portofel și vine ziua de 6 și nu primim salariu. am sărbătorit o Nicoletă, care nu trăia numa’ din salariu, și de nervi și supărare m-am pilit nițel.
am primit salariul întreg pe 7 sau 8, nu mai știu, dar fără să-l cerem, fără să justificăm solicitarea și tot mi s-a părut nasol. d-apoi să trebuiască să justific să-mi primesc banii munciți….
1. Știam unele din astea din alte surse. ITM, justiție, executori…nu merită niciun angajator să fie lăsat să se poarte așa pe nervii și sănătatea nimanui
2. Tare mi-ar plăcea și la noi!
3. Un tâmpit. Atât am de zis.
4. Pas
5. Pe mine nu mă stresează nimic din experiența călătoriei cu avionul, dar mi-aș dori, în mod clar, o cafea decentă, nu pliculețe de nesscafe pe care să le transform eu în ceva transparent care să îi țină locul. Și un biscuite 🙂
6. Foarte fain. Bravo Marei pentru scriitură și mulțumiri pentru amintirile îmărtășite.
7. O parte din motivele astea au stat la baza deciziei mele de a mă muta unde m-am mutat. Alte lucruri contează, altfel înțelegi ce trăiești și ce contează. Iar printre ele – nu trăim la infinit, așa că poate facem ceva cu timpul care ne e dat, iar asta nu înseamnă muncă până la epuizare, nici nopți pierdute aiurea.
Nu vă reproșez, să nu mă înțelegeți greșit, da’ io n-am avut niciodată un „oarecare respect” despre oamenii care au fost sau sunt prieteni cu Gino și Jiji.
Așa că, nici de Olăroiu.
P.S. Cred că v-ați referit doar din punct de vedere profesional?
Comentariu beton!12
1. Ovidiu Vanghele își așteaptă încă banii de la Sârbu de acum vreo 12 ani. E de notorietate printre jurnaliști că nu plătește, eu chiar nu-mi dau seama cum mai merg oamenii să lucreze le el.
7. Doamne, cât de bine mi-a făcut articolul ăsta! Sărna!
Comentariu beton!13
1. oare și pe dna EBA o plătește la fel ca pe ceilalți angajați, doar dacă îi cere insistent?
2. acum vreo 10 ani, la un Bookfest, Pivot a fost invitat de onoare și-a organizat o dictare și acolo. mi-a plăcut, a fost interesant. i-am urmărit și Bouillon de culture, păcat că n-a mai realizat emisiunea.
3.din păcate, prea mulți gândesc ca el.
4. l-am văzut aseară într-un film, carismatic om!
5. aici mă abțin, eu dorm dusă în avion și n-am nevoie decât de scaun.
6. citit, plăcut, admirat.
7.când ai găsit echilibrul, când n-ai foarte multe regrete, faci pace și cu vârsta. crizele existențiale, în schimb, te duc în zona-n care cauți tinerețea fără bătrânețe.
mulțumiri de selecție, duminică plăcută tuturor!
Comentariu beton!33
la cîte recomandări ai azi pot să zic liniștit „sărăcuța canapea”…; bine, bine, și „mulțumesc”!
nu comentez acum că-i ora de engleză a fie-mii, iar io mi-am descărcat episodul din Spy (știu, da-i asumat);
atîta vreau să zic, că-l citisem anterior pe 1: se întreabă lumea cum de mai găsesc încă salariați? păi acolo e și umpic (mai mult chiar) de sociopatie, iar ăștia pot fi extrem de fermecători/convingători; iar după ce ai intrat în horă e foarte greu să schimbi muzica, știu din experiența proprie…
duminică plăcută tuturor!
Comentariu beton!11
Tin steagul in berna pentru absenta lui Edelweiss, dar altfel, am prins si eu articolul lui Tudor si subscriu 100%. Nu numai ca zborul nu mai e o experienta, dar stilul de management al companiilor aeriene l-a transformat in ceva foarte similar vechilor curse Ramnicu Valcea – Bucuresti (fac referinta pentru ca sigur o stii – iar cursele alea erau foarte curate comparativ cu multe din alte zone).
Mai nou, daca aleg un zbor low cost pentru curse mai scurte si se intampla destul de des (de ce sa mint ca zbor la business class pentru o ora si un sfert), nu cred ca trec doua minute fara sa aud un refren cunoscut. „Auziti, nu putem schimba locurile ca sa stau langa iubi/copil/prietenij mei?”. „Ba sigur ca putem, e cinspe euro, ca atata am dat si eu sa fiu la priority, sa imi aleg scaunul si sa nu stau in coada avionului!”.
Nu pare ceva grav, dar e fix simptomul scaderii calitatii si al lui „Lasa ba, ia ce e mai ieftin si vedem noi acolo, o pacalesc pe aia de la bagaje, gasesc un fraier care sa se dea la o parte…”.
Comentariu beton!19
@krossfire, o singură dată am acceptat cu okacere schimbarea locului: persoanele de lângă mine aveau fustele mai largi decât scaunul și puteau adormitor😬
Comentariu beton!16
asta cu cererile de schimbat locul nu cred că e treabă de low cost și/sau români.
redditul e plin de povești pe temă, toate din străinezia, cele mai multe USA.
OldJohn: Da, e o excepție notabilă ;))
Ady: Se prea poate, dar o întâlnesc foarte des aici.
Multumesc pentru toate!
Pe Mara o citisem, e un exemplu de scris elegant, pentru asta o citesc,eu cu fashion-ul, mai slabut ,asa…
Poate ca ar trebui sa propagam mai mult cele scrise de Catalin Striblea, sa nu ni se mai para ca ni se cuvine, ca suntem noi breji!! Am o cumnata care mi-a trimis deunazi un link spre ceva conspiratiii, nu stiuce, nu l-am deschis…ea,nu garantez ca stie citi, de scris corect sigur nu, are 6 copii, canta la biserica…
Am avut asa un fior rece pe sira spinarii, cred ca suntem foarte vulnerabili si nu stiu ce putem face…
Copilul neu a invatat intr-o scoala veche, imputita, ai ei acum o au renovata, cu tot ce trebuie ca infrastructura, inclusiv panouri fotovoltaice, masina care ii aduce la scoala chiar daca nu vin din alta localitate, doar stau putin mai la margine, burse de toate felurile…
Am mai scris eu pe aici de vedetele lui sarbu, de cocalarismul imprastiatca un damf pe sub spoiala de modernitate si ultimul comentariu,mai dezlegat, nu am putut sa il incarc.
M-am gandit ca am sarit calul si mi l-ai blocat…
1. Am prins în 1993 când cei care schimbaseră ecusonul „Cadre” cu unul lucitor „HR” ziceau „să fim mulțumiți că avem un loc de muncă , ne dau banii când pot” cei mai mulți n-au așteptat.
2. Super. Mă pufnește râsul că cineva ar putea să propună așa ceva în Romania.
3. Bou.
6. Am citit articolul acum câteva zile. Cred că fiecare femeie are o rochie care îi amintește o etapă din viață. Fiică mea a găsit o fotografie cu mine și soțul la prima întâlnire. In parcul rozelor. Eram țepeni și crispați, un coleg ne-a făcut o poză alb negru (1982). Și când m-a întrebat fata ce-mi amintesc am spus „era galbena rochia ” a fost primul impuls.
7. N-am incercat sa mă comport că o copie mai tânără a mea însămi. Nici măcar pentru motivul idiot care circula „îți înțelegi mai bine copiii dacă adopți muzica și limbajul lor'”
Legat de punctul 1 dacă într-o zi @MV face un articol dar exact în sens invers : „Ce a făcut angajatorul pentru tine, salariat” eu pot să scriu un roman. Probabil de aceea împlinesc 21 de ani de conviețuire cu el.
Comentariu beton!14
Să nu zici că a împărțit profitul cu tine că mă angajez și io la firma lu angajatoru tău 🙂
😃
Nici chiar așa.
@Hărciogu, chiar este o idee bună ce ai propus tu pentru că sunt foarte multe exemple negative pe piața muncii din Ro și ar prinde bine niște exemple pozitive actualizate la anul 2023. @MV, ce zici?
1. Un parvenit ca atâția alți parveniți, pentru care angajații sunt adevărați sclavi. Ar trebui dat în judecată de către toți păgubiții.
2. O idee foarte interesantă. Mi-ar face plăcere să particip la așa ceva, dar din păcate la noi este o utopie un asemenea eveniment.
3. Altul care mănâncă desert turcesc. Fără UE mai antrena el pe afară din părți.
4. Urmăresc destul de rar meciuri de fotbal și nu m-au preocupat campionatele străine, dar de Ibrahimovic am auzit numai lucruri bune.
5. Mie și acum îmi place să zbor, dar este o diferență evidentă față de vremurile când locurile erau mai confortabile, crăpelnița era gratis și mai savuram și câte un pahar de vin (bineînțeles după parlamentarea referitoare la vârstă-nici în ruptul capului nu voiau să creadă că am peste 18 ani 😁).
6. Am admirat rochiile și poveștile lor ❤️
7. Nici eu nu aș vrea să mai am 20 de ani. În cazul meu a fost o decadă dificilă și acum, la 30+ mă simt în sfârșit „în pielea mea”.
Duminică frumoasă tuturor!
Iar la ametist imi place felul aplicat si argumentat, fie si subiectiv, in care trateaza toate subiectele, frumos, pe rand! Eu n-am rabdare, mor deciuda pentru asta!
1. Mie mi se pare că amândoi se cred proprietari de sclavi pe plantația lor.
2. Doamna profesoară, puteți să dictați mai încet 🙂
3. Ce ne dă nouă UE? Lapte brânză unt și ouă. Un parvenit, ca mulți alții, căruia îi este dor de vremurile când era plătit cu sacoșa fără să plătească vreun impozit ca ceilalți săraki. Parcă erau câțiva fotbaliști multimilionari care au avut ceva probleme cu fiscul.
4. Un fel de Hagi.
7. Poate la femei se aplică. Io mă simt la 52 ca la 70.
1. Eu sper intr-o karma, avand in vedere ca justitia nu face nimic. Unul ca Sarbu ar trebui desfiintat de pe piata presei.
2. Prin vest se face asa ceva si chiar sunt premii consistente pentru castigtori.
3. Sa se gandeasca la Brexit, in ce ape se scalda acum Marea Brutanie. Avem avantaj ca suntem in UE si asta conteaza pentru noi cetatenii de rand. Dar oamenii trebuie sa fie unformati despre aceste avantaje.
4. Cunosc putine despre fotbal, dar despre Zlatan am auzit doar de bine.
5. Are perfecta dreptate. Mai ales dupa corona se vede diferenta .
6. Am o colectie frumoasa de rochii si cercei. E ceea ce ma defineste mai mult ca femeie. Frumos articol Mara👏
7. Sincer, eu cred ca pot face mai mult acum la 40 decat la 20. Si nu pentru ca am timp, ci mai multa experienta. Si incerc sa ma opresc la timp cand nu mai pot fizic. Nu imi pare rau ca a trecut timpul si nu regret perioada de la 20 de ani asa cum o face domnul sot.
Am tot citit/văzut interviuri cu vedete foste sau actuale din trustul pro care vorbeau despre Sârbu ca fiind marele profesionist al televiziunii, geniul irepetabil, minunea din Carpați.
Când am deschis prima data Aleph am înțeles că geniul e un oligofren care în loc să stea dracu’ cuminte la vila lui și-a facut televiziune ca să își panseze egoul prea inflamat. Acum aflam ca netotul e și un bădăran agresiv. Ce „surpriză”!
Parca si Tuca, altă legendă de carton, era asociat cu fonfleul ăla care se pretinde televiziune.
1. Ce ma? Ii intreba la ce le trebuie banii munciti de ei?
5. Se putea fuma in avion?
6. As fi vrut sa vad si eu rochia rosie
7. E si mult ageism care ii determina pe oameni sa se dea mai tineri decat sunt
Nimic nou în ceea ce-l privește pe nenea cu Aleph (evit să îi rostesc numele). Cine a avut măcar o cât de mică legătură cu presa știe ce se petrece acolo unde se află el. Ce este bine e faptul că lumea a început să lupte. Poate așa se schimbă cu adevărat ceva.
5. ce va mai place exagerarea. Mama, mama.
primu meu zbor: Bucuresti – Sundsval (suedia). 550e, parca, dus intors.
Acum Stockholm-Bucuresti, dus intors, ma costa cam 100. Vara, cand e scump, 200.
de astia 300e nu mai am mancare in avion, in cele 3 ore de zbor. si alcool moca. Mancarea e 10e iar berea e 5. In 3 ore, daca is pus pe baut beau 6. Ce plm. Deci. 240e. Cumva e mai ieftin, nu?
„Vreau să văd o linie aeriană curajoasă care să creeze o configurație cu scaune comode, cu spațiu la picioare, cu o „experiență” completă de zbor, ce include gustări, băuturi, lume bună”
Not to metion, bucata asta de text este de un jeg teribil. Este de un „vai, dar eu sunt un domn, stau cu toti taranii langa mine”. Pai. Mancameai curu, vrei „experienta de bogatan”. Mars in plm si ia-ti bilet mai scump.
Ah. Cand ai de zburat mult? Dintr-o data se schimba lucrurile. Biletu pleaca de la 6-700. Ai televizor. Ai mancare. Ai bere/vin non stop in avion. Ai scaune comode. Nu la francezi, mancareamcucu, dar Turkish, de exemplu, is chiar misto.
Dar. „vai, vreau sa mi se frece cucu cand zbor 3ore”…