Am citit mai puțin săptămâna asta, dar lasă că nici voi nu cred că aveți musai chef de stat pe internet. Așa că v-am lăsat doar cinci articole și jumătate.
- 100 de lucruri pe care le-aș interzice prin Constituție
- Te-ai născut pe planeta Pământ. Pregătește-te să fii dezamăgit.
- Șansa la neșansă
- Ostropel de pui cu sos de roșii rețeta clasică (există două feluri de mâncare ce îmi aduc aminte pe loc de mama: ostropel de pui și ciulama tot de pui. Iar ostropelul era exact ca ăsta)
- București 2035 – Cum poate o pistă de biciclete să salveze un bulevard (să ne înțelegem, pe mine m-a bușit rău râsul când l-am citit, dar, na, are omul un punct de vedere, am zis să vi-l las și vouă)
- 7 pericole care pândesc în pădurile patriei
1. 🤣🤣🤣
Unele-s OK, altele nu, pentru mine. Dar fiecare cu piticii lui.
2. Cea mai mare dezamăgire a mea este civilizația actuală, nu planeta. Planeta-i superbă, o-ncurcă omenirea pizdii mamii ei.
3. Chiar așa, cum ar fi arătat azi Europa, dacă Germania n-ar fi fost ruptă-n două, iar Ungaria și România ar fi beneficiat de Planul Marshall? 🤔
4. Ostropelul de pui este alături de ciorba de burtă, la capitolul NU, MULȚUMESC, prefer micii cu muștar.
5. –
6. 🤣🤣🤣
Se dezbate încă. Ce zici?16
1. el de fapt a vrut să-i transmită ceva Angelei da’ n-a avut suficientă… instalație? ce caută moș crăciun la poziția 69? cringe! iar pozele de pe pachetele de țigări… hmmmm, io l-am văzut pe unu’ care s-a întors la butic returnînd un pachet cu „impotență” și cerînd „dă-mi altu’, cu cancer de plămîni…”
2. treaba-i f.tută rău dacă s-a speriat pînă și breivhartu’ de drumul taberei…
3. treaba-i știută din vremuri imemoriale, nimic nou sub soare; poate nu știați zîcerea strămoșească (folosită de voinic înaintea unei încercări cu șanse fifti-fifti): „de-oi muri, să-mi porți căciula! de-oi trăi, să-mi… las’ că vezi tu!”
4. ostropel… nu c-aș fi f’un finuț da’ toate mîncărurile cu risc de sos pe bărbie… sau poate tocmai că nu-s f’un finuț?!
5. nu bucureștesc (rar dăcît), nu bicicletez, nu mă pricep; da’ Calea Victoriei n-aș zice că arată rău…
6. dacă știe cineva, puțin mai precis, arealul țînțarului cu număr de VL?
Poți înlocui VL, cu ce vrei… insecte pantofare enervante sunt peste tot.
Servus, Costică the muslim!
Țânțarul de VL trăiește foarte aproape de țânțarul de GJ. Cu plăcere 😀
„2. treaba-i f.tută rău dacă s-a speriat pînă și breivhartu’ de drumul taberei…”
Stai că nu înțeleg. Ce a pățit Cabral, de ce să se sperie?
„3. treaba-i știută din vremuri imemoriale, nimic nou sub soare; poate nu știați zîcerea strămoșească (folosită de voinic înaintea unei încercări cu șanse fifti-fifti): „de-oi muri, să-mi porți căciula! de-oi trăi, să-mi… las’ că vezi tu!””
Există și versiunea spusă de ele: „dacă trăiesc să-mi porți batista, dacă mor să-mi mănânci…” (alternativa, „de-oi muri să-mi porți baticul, de-oi trăi să-mi sugi …”)
Mi-a plăcut 1.
1. Tare rău de tot 😄👌
La asta am râs , la restul…nu prea.
Revin, nu citisem 6 😄
1. Shaorma cu de toate… sunt puncte care ar trebui adăugate, altele doar scoase și destule care țin strict de cele două opțiuni: loc la geam sau la ușă.
2. People treat me like a God. They ignore my existence, unless they need something from me…
3. Nu doar cei care nu se pot apăra, sunt umiliți și ignorați… toți suntem cumva în budă. Excepție fac cei analfabeți, ingălați și plini de „God complex”, care fac parte din structura de tip mafiot, numită Stat&Co.
4. Puiul în mâncare, a ajuns la fel de nociv ca monoglutamatul, la cum este crescut/hrănit. Mda, unii vor spune de puii crescuți la țară… cu puține excepții, puii crescuți în curte, dar strict pentru vânzare, sunt hrăniți cu aceleași căcaturi, ca în ferme. Nu mai spun de antibioticele de care sunt pline galinaceele… dacă ți se umflă o măsea, nu mai trebuie să mergi la farmacie, bagă aripioare la grătar. Mă aștept ca la generațiile următoare, să le apară o mână în spate, sau ceva gheare. So, no more chicken for me…
5. Mno, eu în București, stau maxim două, trei zile. Mai mult e periculos, pentru că simt că mi se umflă ceva în cap… și în toată perioada aia, doar cu metroul. E mai sigur pentru toți „miticii”. Așa că nu prea pot fi obiectiv.
Și cum pistele pentru biciclete, par să fie căi de acces predilecte pentru bmwiști și alți melteni, discuția e „umpic” sterilă.
6. Pentru că a reînceput marea migrație de vară a paricopitatelor încălțate, la păscut în natură, redeschid o discuție mai veche… la vremea respectivă, am fost acuzat de elitism, snobism și mai știu eu ce bășini, pentru că am îndrăznit să spun lucrurilor pe nume. Sincer, nu prea mă interesează părerea „specialiștilor cu școala veții”.
Văd că mulți se plâng de manele pe munte, boxe portabile, pantofari, cocalari și alte nevertebrate. Dacă subspeciile de mai sus, le întâlnesc pe traseele făcute de mine, mă înclin în fața lor… deși sunt sigur că așa cum sunt ei echipați și încă să mai care și o boxă portabilă, în loc de câteva recipiente cu apă, nu au nici o șansă să ajungă măcar la jumătatea unui traseu. Există soluții… evitați orice loc în care se ajunge ușor, accesibil oricărui purtător de ciupici și ținută „adibas”, informați-vă obiectiv despre locurile în care vreți să faceți drumeții, ca să nu riscați să nimeriți într-o buluceală aberantă, ca cele expuse din plin de mediul online, mergeți echipați corespunzător și cu un bagaj de, măcar minimă supraviețuire – nu puteți ști în ce situație ajungeți și ar trebui să luați în calcul neprevăzutul.
Nu în ultimul rând, munciți pentru o condiție fizică decentă, peste medie, care să vă facă să rezistați pe trasee mai grele și evident mai sălbatice, dar în care nu vă împiedicați de cei cărora ani de zile le-a puțit muntele și era de „sărăcie” să meargă prin țară. Nu încerc să interzic nimănui să meargă la munte, dar dacă o fac ca cei care pun pe drumuri salvamontiști, jandarmi și echipaje medicale, doar pentru că pe ei îi doare’n fund de reguli care țin de bun simț și de minimă siguranță, o să fac tot posibilul să nu mă intersectez cu ei. De ce?! Din mai multe motive: în primul rând, pentru că dacă se înghesuie doar nevertebratele prin anumite locuri, nu mai poate fi vorba de bifarea pe Facebook a mărețelor realizări montaniarde (ei au nevoie să poată fi asociați cu pasionații de natură, nu tot cu papucarii de aceiași factură) și la urmă, dar nu în ultimul rând, pentru că „beating the crap out of stupids, it’s illegal!”.
Comentariu beton!26
Citit cu mare atenție, ca rezumat la toate pot spune că mi-a plăcut. Că la 1 am obosit printre atâtea puncte,nu contează, toți avem 2-3 pitici pe creier,nu e nimeni născut perfect și nu devine oricât ar trece prin viață. Dar cel mai cel punct pentru mine rămâne 3,fiindcă trăiesc zilnic cu el ,și o să mă ducă fix toată viața. Duminică frumoasă, Mihai,și celor ce sunt aici cu tine.
1.🤣🤣🤣 Fiecare cu stolurile sale.
Pe de altă parte, pe mine mă binedispun animalele, în special pisicile, câinii și delfinii. Astfel, apreciez munca pentru pagina separată cu Suzana și Vasile.
2. L-am citit când a fost publicat și din nou acum. O perspectivă realistă asupra existenței. Sunt o fire optimistă, dar știu că pot rămâne oricând singură, iar conștientizarea faptului îl face mai ușor de acceptat.
3. Lipsă de empatie față de unele categorii de persoane nu e nimic nou. Iar accentuarea fenomenului intoleranței pe plaiurile mioritice e trist.
4. Nu consum pui, sub orice formă ar fi preparat, dar surorii mele îi place și i-am trimis rețeta.
5. Calea Victoriei arată mult mai bine acum față de aspectul pe care îl avea la începutul deceniului trecut. Au fost renovate o parte din clădirile, cu valoare de monument istoric, situate între Piața Universității și Piața Victoriei și au apărut cafenele, cofetării și baruri printre ele. Nu știu cât a contribuit pista pentru biciclete la asta. Legat de Bd. Magheru, acesta a fost gândit ca o alternativă mai rapidă față de Calea Victoriei pentru a parcurge distanța dintre Piața Universității și Piața Romană, continuându-se cu Bd. Lascăr Catargiu până la Piața Victoriei. Față de prima, celelalte două străzi sunt drepte și au mai multe benzi de circulație (parcă 3 pe sens). Având în vedere că seara ajungi mai repede pe jos și pe alternativa, care ar trebui să fie mai rapidă, să mai tai o bandă pe fiecare sens nu pare o idee rentabilă.
6. 😂😂😂
Hai că a mers bine cafeaua.
M-am distrat la punctul 1, 2 pare cam deprimat așa, dar are dreptate.
La 3 m-am enervat oleacă, pt că din nou, așa e.
Ostropel.. Nu mă bag, iar de București nu comentez că nu mă pricep. Cred că am fost de 3 ori in viață in capitală. In vizită sau in trecere.
7 – 😁
Duminică relaxată să fie la toți!!
1. Destul de multe lucruri pe care le-ar interzice domnul
2. și 4. Cam aceeași părere ca domnul @Dumitru Pintilie!
3. Mdea… adevărat!
5. Cum nu trăiesc în București și nu prea mai am treabă de vreo 4 ani cu mirifica noastră capitală… mă abțin de la orice comentariu!
6. Era mișto să mai fie un articol, ca acesta să fie pus la 7.
@Mișule, mulțumesc pentru efort!
@all să aveți un sfârșit de săptămână așa cum vă doriți!
Vă pup!
Mulțumesc pentru articole!
1. 😂😂😂 a uitat de aplaudatul la aterizare 😀 în comentarii era cineva care a continuat ideea, am râs şi acolo
2. Deprimant, dar adevărat. Cum nu ştii ce îți rezervă viitorul, nu are rost să te stresezi. Te bucuri de ce ai pe moment, conştient fiind că totul se poate destrăma într-o clipă. Perks of being human..
3. Exact aşa este. Experiențe trăite personal. Mulți uită că au fost cândva copii şi nu realizează că vor ajunge „boşorogi”. Mai tare m-a enervat un comentariu la articol, pe autor l-aş scuipa în ochi.
4. Yummy. Va fi redirecționat către mastercheful familiei 😉
5. Din ocazionalele plimbări prin capitală pot trage concluzia că într-adevăr Calea Victoriei arată mai bine.
6. Clar nu te plictiseşti cu asemenea specimene animaliere 😁
Duminică superbă tuturor!
Mulțumesc pentru selecție. Duminică faină să aveț cu toții!
Am venit aici sa zic ca Bonea are dreptate. O banda in plus pentru masini se va umple cu mașini. O banda in minus pt masini poate revitaliza zonele riverane.
Repet ce zic din 2004, de când am venit in București: nu ai nevoie de mașină in centrul orașului, unde ajung 3 magistrale de metrou si cateva zeci de linii de RATB.
Și cu locurile care arată mult mai bine decât acum 10 ani, dar unde nu există nici urmă de pistă de biciclete cum facem? Uite, Vâlcea, de exemplu, arată cu totul altfel față de cum îl știam eu, în bine.
Nu știu, eu zic că modul în care s-a schi,bat Calea Victoeste rezultatul faptului că evoluâăm, că se mișcă lucruri, nu pentru că există pistă de biciclete. Dar na, asta e părerea mea, o avea Bonea dreptate.
Da, de la o pistă de biciclete. Pentru ca acum zona aia a devenit „in drum”, ca bicicleta si trotineta o sprijini de perete sau copac, masina o lasi in pizdeia daca ai treaba la velocita, de exemplu, ca nu ai cum parca.
Si de aici un efect in lant, a deschis unu o inghetatorie, au venit oameni, au deschis si altii, au venit si mai multi oameni, au deschis berarie, inca alti multi oameni si tot asa. Zona aia a devenit o alternativa la centrul vechi, tocmai pentru ca acum „e mai in drum”.
Cat despre Valcea, arata mai bine, ca vopsea si tencuiala, dar lume mai e? I-ai vazut seara la terase, la promenadă, la înghețată, cum ii vezi pe victoriei?
Surprinzător, dar era mai multă lume ieșită in oraș decât mi-aș fi imaginat. Plus că eu n-am mers în weekend, i-am văzut în timpul săptămânii, ceea ce mi s-a părut și mai și.
Asta e bine, inseamna ca orasul e inca viu, nu tinut in geam pt pensie, cum e Braila, unde au ramas doar batranii si primarul de la PSD.
Răsfăț azi.
1. M-am amuzat copios (sau nu). Dar la chestia cu geanta NU sunt de acord. Păi prietena mea intră în depresie, nici nu mai iese din casă dacă nu poate să-și care cele trei kilograme de amulete, pietre, statuete care o feresc de toate cele (mai puțin de hernia de disc).
2. Încerc să nu dezamăgesc oamenii normali, cu pretenții normale. Am fost dezamăgită, dar am și buni prieteni, puțini.
3. Pe cei care fac legile îi doare în dos de cei cu probleme. Parcă totul este făcut să le fie și mai greu. Societatea îi privește cel mult cu milă. Din lipsă de educație. Educație care ar trebui făcută în școli. Dar, când cadrele didactice au aceeași atitudine, ghiciți ce iese. Totuși, mai sunt și profesori, învățători, educatori dedicați care se străduiesc, dar e al naibii de greu. Pentru că trebuie să integrezi și să lucrezi cu un copil CES în același timp cu alți douăzeci și ceva de copii „normali”. Vă spun că este imposibil să faci o treabă bună. Nimeni nu câștigă. Singurul câștig este atunci când copilul are probleme minore și atunci colectivitatea îl ajută să evolueze, iar ceilalți își educă spiritul de echipă, empatia. Dacă sunt probleme mari, fără shadow totul este compromis. Și, de obicei, părinții nu doresc să fie însoțitori, preferă să scape de copil patru – cinci ore, în detrimentul și al copilului lor, și al celorlalți.
Legea dă dreptul persoanelor cu dizabilități să învețe în orice școală, pentru egalitate de șanse. Hmm, fără să asiguri nimic, dar nimic pentru asta.
4. Bun ostropelul dacă-i făcut cum trebuie. Amintirile din copilărie au diferite arome.
De exemplu : Un tip se însoară. În fiecare seară nevasta îl aștepta cu masa, gătind tot felul de delicatese. Tipul mânca, mulțumea, dar niciodată nu era prea încantat. Într-o seară nevasta a ars mâncarea. Nu a mai avut timp să gătească altceva și l-a servit, cu jenă, cu mâncarea arsă. Nici nu a gustat bine, și soțul a exclamat. : „- E grozavă, exact ca la mama acasă!”
5. –
6. 🤪
Duminică frumoasă tuturor!
Comentariu beton!14
Mulțumesc de muncă, Mihai.
Citind primul articol, am constatat că am cam multi pitici pe creier. E reconfortant să știu că și alții îi au 😂
Am zâmbit cu muci la 1.
4. Ce-mi aduce aminte de mama, în legătură cu mâncarea, sunt plăcintele ei cu brânză dulce, varză sau dovleac. Am mai mâncat așa ceva, acum mulți ani în Neptun, unde era o plăcintărie care aveau așa ceva.
Primul articol a mers numai bine pentru weekend. mersi.
Dacă a postat și @Vasilescu rețetă de pui cu sos de roșii la conservă e clar că s-au dus pe p…, ăăă, unde se se duc roșiile alea bune 🙂
No offense Mr Crackling, nu cred că te opreşte cineva să faci sos din roşii culese cu lăboanțele proprii din grădina proprie 😀
@ametist, io am vrut doar să zic că s-au dus pe p… roșiile cu gust de roșii la mine în oraș și @Mihai a confirmat că și în București se întâmplă același lucru. Nu am grădină
Scuzați vă rog, asta e cu totul altceva..
1. Cred că Angela o să piardă esențialul printre atâtea interdicții.
2. Realist. Un articol pe gustul meu.
3. Sad but true, cum zice poetul.
4. Am stat lângă mama în bucătărie și am învățat să gătesc, de la ea, ca să nu se piardă ce știa ea, ca să nu se piardă gustul ăla.
5. Salut orice variantă care presupune mai puține mașini în oraș.
6. Welcome to the jungle.