Am descoperit prin casă niște macarons care nu se știe de când datează prin zonă. Cred că le-am ascuns la un moment dat de fete, când am considerat că există mult prea mult zahăr în această casă. Și ascunse au rămas, până azi.
Par totuși să fie din acest secol, așa că răspund afirmativ când Ioana, care era de față la descoperirea mea, cere o bucată.
O ia. Zece secunde mai încolo vine și verdictul:
– Nu e bun.
Prieteni, cum să vă explic eu vouă, trebuie să fie un produs extrem de nasol, ca să auzi de la Ioana cuvintele „nu e bun” când este vorba despre ceva dulce. Dacă mă duc și scot o piatră din pavaj, o ung cu niște zahăr caramelizat și pun niște frișcă deasupra, Ioana va găsi o cale să se bucure de acest desert inedit. N-am nicio îndoială în privința asta. Așa că, lejer stupefiat, întreb ca să mă conving dacă am auzit bine:
– Nu e bun?! Despre macaron-ul ăla zici că nu e bun?
Îmi confirmă și din cap și verbal:
– Da, e foarte tare, abia pot să-l mușc. La macarons crusta trebuie să fie crocantă, iar interiorul fraged și pufos.
Ce eram eu deja stupefiat, dar această descriere precisă, mi-a dat decisiva.
– Da, zic, exact.
Se pare că mi-a citit uimirea pe fată, că s-a simțit datoare să continue arogant:
– M-am uitat la șase sezoane de la un baking show, mă pricep.
Domnu’ Radu Dumitrescu, ce voiam să vă zic, să fiț’ pregătit pentru la anul, că se pare că vine artileria grea peste dumneavoastră.
sursa foto: freepik.com
Dacă Ioana s-a uitat, e clar că se pricepe. 🤭
Se pare că ați devenit ajutor de bucătar, adică doar executați:))
Hai să te văd acu’ de unde găsești tu aparat special de făcut macarons, Mi’aie! 😛
Da’ nu mai bine mă duc și le cumpăr gata făcute? 😀
Boss, asa este, cel mai bine este sa le cumperi gata facute si ai si un motiv important pentru o excursie la Paris.
Comentariu beton!12
Cum faci cele mai cele (insert name) din istorie:
500 g faina
200 g zahar
5 oua
1/2 l lapte
se cumpara toate astea….se pun in camara….se ia haina pe tine…mergi la prima pravalie si cumperi cate macarons vrei.
N-ai cum sa gresesti.
Comentariu beton!16
Ahahahaaaa, în sfârșit ceva normal pe ziua de azi! 🙂
Comentariu beton!12
Super…! Sa fie sanatoase,ele sunt cel mai mare dar al vietii … Nu e usor sa cresti un copil,sa-l ajuti sa devina OM (daramite doi !). Dar au un stil de a te vindeca de toate cele,cu un zambet,o vorba sau te miri ce altceva…ca luam totul de la capat cu toata dragostea.
MV, step aside! Ai concurență serioasă, nu glumă 😉
#I❤yourfashiongirls
Și copilul avea dreptate, așa e,macarons sunt fragede și cu crema moale…e un desert pe care mai bine îl cumpăr, decât să migălesc ,mai bine dau bani la treaba asta.
Deci cand a decretat cele mai bune carbonara era o parere profi:). Trebuie sa fii mandru really:))
Care e ideea asta cu ascunsul dulciurilor? Ca si sotul meu o are. La el zac bomboanele de ciocolata pana numai a bomboane de ciocolata nu arata si se mira ca noi nu le savuram dupa ce au stat ascunse ceva timp (timpul poate ajunge si pana la cativa ani).
Păi am scris în articol care e ideea.
Ce MasterChef visezi ? E Chef la cuțite … sigur vei fi tăiat de la porție 🤪
Castigatoarea ultimei editii a unui baking show francez a fost o adolescenta de 16 ani, deci Ioana nu este prea departe 🍰🍩🧁🥧 Si Ioana stie sigur ca pe macarons ori le maninci imediat ori le tii la frigider si le savurezi in maximum 48 ore 😋
Care e baking show-ul ăla? Că am epuizat tot de pe Netflix în materie de show-uri cu haleală, și am și eu acasă doi Gordon Ramsay în devenire (adică nu prea gătesc, dar urlă mult și vorbesc urât 😁).
Comentariu beton!27
Nailed it. Deci Netflix. 😁
Văzut, da. Recomand și următoarele pe Netflix: Zumbo’s just deserts, Echipa de cofetari, Toată lumea la masă, Concurs de delicatese. Asta în cazul în care nu le-au văzut deja.
Adriano Zumbo, printre altele, a scris o carte cu titlul A Fantasy Land of Macarons.😜
Am aplicat o metoda de cand erau fetele mici, am suprasaturat casa cu „gustarele” si dulci si sarate. Asa ca acum stau linistite intr-un bol o selectie de bomboane de ciocolata, chipsuri, pufuleti in camara, minim 4 feluri de inghetata in congelator, biscuiti, napolitane etc. Asa au ajuns la o saturatie si mananca foarte putin, mai expira din ele. Problema e cand vin alti copii la noi si care acasa primesc cu portia si dau de libertate! Atunci ascundem si noi preventiv.
Boss, da’ știu că ai ținut macaronșii ăia ascunși cu mare grijă, în recipient ermetic 😁… lăsați de capul lor, absorb umezeala din aer și se înmoaie, nu se întăresc 🙈
Erau în recipient ermetic. Că de-aia am și uitat de ele.