Sunt aproape convins că nu din cauză că sunt io puturos aveți doar cinci articole azi. Vă spun, aproape convins sunt.
- Cei doi care mi-au sfâșiat perdelele
- Conspirația recensământului
- Mai bine pe dracu’!
- Cum sunt tratați studenții români?
- Aveți apartamentul prea vechi, trebuie să îl dărâmați
1. Il citisem deja.
2. Fix ideile alea le lipseau dacilor liberi. Or sa fie in stare sa-i ia la bataie pe amaratii aia care vor umbla din usa-n usa la recensamant.
3-5. Romania, te iubesc! Apropo de articolul cu studentii, am si acum cosmaruri cu examenul de la limba romana contemporana, din anul II. Descoperise Valeria Gutu-Romalo calculatorul (suntem in anii ’80) si impartise verbele limbii romane in vreo 78 de conjugari dupa dracu stie ce paradigma bizara. Si noi trebuia sa stim toate conjugarile alea care, oricum, nu (ne) foloseau la nimic. Iar dinozaurul care preda cursul tinea la conjugarile alea mai ceva ca la propriii copii; indiferent ce aveai pe bilet (examenul era oral), te intreba el de conjugarile pwlii. Daca-ti scapa vreuna, ala erai: la toamna, tataie!
Pe sistemul „a mai trecut încă o zi din viața mea fără să am nevoie de teorema lui Pitagora”. 😀
1. Am râs de m-am spart. „I don’t want cats!” a few weeks later „Oh! My baby!” 😀 😀 😀
Mâțele înving întotdeauna. 😀
2. 😀 😀 😀 Demențial!
3. –
4. –
5. Consumerism rulz…NOT! 🙁
Cum am spus ș-acolo, mama a schimbat zilele astea un Arctic care funcționează perfect din 1979.
Păi și mai funcționa când l-a schimbat?
Da, funcționează în continuare. L-a dat la „rabla” când și-a luat cel nou. Ea a zis că vrea ceva nou. 😀
Aia fidelitate! Respect mamei tale! Păcat că n-ai învățat și tu treaba cu fidelitatea 😉 Touche pussy JcaT🤭
@HM: probabil ai sărit peste fragmentul ăsta, mă citez de la tătar de pe blog:
„Când am fost tânăr și fraier am fost înșelat de tipa cu care eram. Eu eram în limbă după ea, iar ea era-n limbă și după penisul altor 2 tipi. Am aflat, am suferit ca un câine și de-atunci am o regulă-n relațiile mele: ce nu merge, nu trebuie forțat. Io vreau ca femeia să stea cu mine pentru mine, nu pentru banii sau avantajele pe care i le pot oferi.
Când sunt într-o relație eu sunt fidel 100%. Nu umblu cu jumătăți de măsură. Mi se pare de tot căcatul. Nu e ca și cum merg pe stradă și m-am împiedicat ș-am căzut într-un vagin.
Ca idee, a doua oară am divorțat la un an de la căsătorie, pentru că fiind plecat cu treabă de acasă, respectiva ș-o tras-o cu vreo doi…de plictiseală. Am aflat, am băgat divorțul și pa.
Din păcate, femeile, în marea lor majoritate, se căsătoresc sau stau într-o relație din interes.”
Io am fost burlac în perioada distracției mele cu vecinele austriece, așa că n-a trebuit să fiu fidel nimănui. 😉
Johnuțule, nu te-ai căsătorit și nici nu ai avut relații cu un eșantion feminin reprezentativ pentru întreaga populație. Și nici din ce mai știi tu de prin jurul tău nu fac de-un interval de încredere decent ca să tragi o astfel de concluzie. Înțelegem, ai fost…ghinionist în mod repetat în dragoste și asta te-a cam afectat. Ba chiar nasol rău. Dar asta nu înseamnă că poți să debitezi inepții pe babdă rulantă „Din păcate, femeile din viața mea, în marea lor majoritate, s-au căsătorit sau au stat într-o relație cu mine din interes.” Așa cred că e mai corect.
@Anduța: io bag mâna-n foc și gâtul la ghilotină pentru ceea ce am spus acolo.
De ce ataci la ceea ce am spus? 🤔 Te simți cu musca pe căciulă? 🤣
În general observ generalizările și extrapolările. De obicei le ignor, uneori reacționez cumva. În cazul tău nu m-am atacat, ci m-am amuzat. John, tu n-ai cum să generalizezi despre femei. Zău așa, eu refuz să cred că nu ești conștient de asta.
@Anduța: las-o că măcăne. 🤣
Fară mișto, că m-ai făcut curios. Ai ceva poze cu vecinele alea pe care le-ai babardit? Să vază si okiu nostru ce bunăciuni ai bifat, nu de alta.
@Marius M: îmi pare rău, dar chestii d-astea nu fac.
1.Un articol despre Suzana și Vasile what a treat.
Pisicile corporatiste au reușit după îndelungi eforturi și planificare strategică sa cucerească noul teritoriu și pe ocupanții acestuia 😅
2. Nu sunt eu adepta teoriilor conspirației, dar nu știu cât de reale vor fi cifrele raportate.
3. Ne trebuie o mașină a timpului pt admiratorii lui Ceașcă sau o vizita in Coreea de Nord.
4. Așa e la toate facultățile din păcate. Studenții sunt victimele unor psihopați.
5. Eh profitul contează restul…
Pisici și perdele? Hmm, o alăturare periculoasă. Dar fără pisici viața e pustiu.
Comentariu beton!16
Pe asta m-am bazat și eu. 😛
2. vor să ne numere exact câți suntem, ca să nu intre aur în parlament.
apropo, asta cu recensământul chiar e importantă, pentru că, teoretic, cu cifre exacte, ar trebui să se redeseneze circumscripții, să dispară comune, să se diminueze drastic numărul aleșilor, de la consilier local la senator, să se reconfigureze total aparatul birocratic la nivelul multor localități etc.
Comentariu beton!20
Da, și eu cred că recensământul este important. Mai ales că trăiesc cu impresia că nu mai suntem nici 17 mil.
1. Avem și noi două mâțe maidaneze, Miți și Piți, frați,luate din curtea blocului. Iubitoare și cuminți acum, că au crescut, au un an și jumătate. Când erau mici, făceau prostioare, dărâmau, trăgeau, acum s-au liniștit. Avem destule aventuri cu ele, cu operații, cu tratamente, destul de costisitoare, dar sunt membri ai familiei. La mine ajung când sunt copiii plecați. Decât să mă duc de două ori pe zi la ele, prefer să le aduc la mine cu tot calabalâcul,deși am oroare de păr, cu tot periatul.
Se zice că pisica își alege „stăpânul”.
2. Când s-a făcut ultimul recensământ, au completat informațiile despre mai mulți vecini din ce au spus alții, pentru că, ori au venit de două – trei ori și nu i-au găsit, ori erau plecați din țară. Plus că au fost unii(mulți) care nu au vrut să își dea datele personale. Deci datele au fost departe de a fi exacte.
3. În ’89 aveam 29 de ani. Deci am trăit câțiva ani din viața de adult și de familist în acea perioadă. Este cât se poate se exact. Ce să regreți?
4. Lași, profesorii, dacă așa stau lucrurile.
5. Politica comercianților. Prima mașină de spălat a rezistat 15 ani, folosită intens. A doua a ținut fix doi ani. Să vedem cât rezistă ultima. Prima centrală termică – 18 ani, cu două reparații minore pe parcurs. A doua are un an, să vedem… Cu celelalte electrocasnice cam la fel.
În fond, să nu fim răi, trebuie să mănânce și gura lor ceva. 😇
PS: Mulțumim, @MV, pentru selecție!
Să aveți o zi așa cum vă doriți!
1.Sotul meu era alergic la pisici (asa spunea el), avem 2 bucati de 3 ani si e absolut lesinat. De perdele si altele nici nu are rost sa vb:))
2. Ma astept sa aud orice tampenie:))
3. Sunt nascuta in ‘91, dar articolul despre avorturi m-a marcat, nu il pot uita pur si simplu.
4. Aveam un prof la 70+ care ne-a terorizat, ne era asa frica de el incat multi ne-am dat examenul din anul I abia in anul IV.
Facea un misto de ala comunist la cursuri, de la nume la bluza etc.
Am mai avut si altii atat in liceu cat si in facultate, dar asta era tata lor :))
5. Chiar incercam sa corectam treaba asta, sa cumparam lucruri mai bune calitativ si chiar necesare…am fost socati la o curatenie generala cate lucruri inutile avem
Mulțumesc de muncă!
1. De când a intrat Gheruță în viață noastră sunt pe mâini zici ca m-a târât vaca prin gard. Gheruță care este la 100 de grame ca să împlinească 7 kile, 7 kile de maidanez . Familia și Gheruță mi-au salvat viața.
Comentariu beton!27
@Edelweiss: la câte kile are Gheruță al tău, sigur nu-i văr îndepărtat cu Vasilescu? La kile, mă refer… 😀
Posibil, că doar nu seamănă cu Suzana și Vasile că ei sunt normo-ponderali.
1. No comment, ai facut ceva , vreo vraja, de ai reusit sa corupi ditamai fashionista să primeasca doua pisici in casă. Putem sa-ți spunem Gandalf?
2. Auzisem de recensamânt dar nu știam ca si ăsta e combinatie cu oculta. Interesant.
3. O să ma injure unii dar uitam cam repede. Cand am vizitat Pelesul mai demult, toti erau fascinati de ce frumos e, eu am iesit injurand : futu-i in gura,țaranii mureau de foame si astia huzureau si-si faceau toate mofturile. Cred că ar fi iesit din mine un vrednic comunist, nu?
5. Exista studii facute de producatori , se fac la greu cercetari cum sa faca pentru ca produsele sa tina cat e garantia, si nu fac misto. Am vazut dar nu mai retin unde, teste facute cu aspiratoare pentru a le mari zgomotul produs, sa dea impresia ca aspira mai bine. Societate de consum, asta e.
Bine, hai, dacă insistați puteți să-mi spuneți. 😛
Gandalf Cel Înțelept, Gandalf Cel Sur sau Gandalf Cel Alb?
Gandalf cel Înalt. 😀
Nu mai retin, e fara nici o legatura cu ce e mai sus, dar era si Gandalf cel burtos in filmul ăla?
Mihai ăăă Gandalf , in serialul care se face
(Lords of The Ring) ai putea
participa la un casting pt un rol care ți se potrivește ! 😁
@Marius M nu știu cum e cu garanția dar am serioase îndoieli cu cercetările ălea, cel puțin la electrocasnice. De câte ori ma înființam în vreun magazin nemțesc de ăstea de băgat în priză invariabil ne trezeam întrebați la casă dacă dorim garanție extinsă. Luasem odată la second-hand o mașină de spălat vase Indesit care mai avea 3 ani de garanție din ăia 6 inițiali (garanția standard era 1 an). Anunțurile de mică publicitate deseori precizează cât mai au garanție, evident de asta extinsă. Am lăsat-o de unde m-am mutat că am luat mobilă nouă cu toate ălea incluse.
Da, dar Pelesul e facut din banii lor. Du-te-n Bavaria sa vezi cultul personalitatii lui Ludwig al II lea, care-a saracit tot regatul bagand banii in Neuwanstein.
Am râs la articolul Marei de m-am spart. Are umorul ăla englezesc de bună calitate. Nu vreau să știu cum face mișto de tine când i se pune pata 😀
Comentariu beton!14
Băi, de ce să mint, nu prea am timp să mă plictisesc p-aici prin casă. Că dacă nu zice ea ceva, sunt fetele care practic vorbesc non-stop. 😀
1. Nu zic nimic. Ca posesor de trei exemplare bine hranite si oroglioase, nu zic, ca poate imi iau vreo gheara 😉
2. Foarte misto ideea. Deci inca o initiativa buna care se va duce poolii de suflet
3. Chiar uitasem cate capete aveau Fratii Petreus. Dar nu pot sa uit gustul salamului sau carnatilor (mai raritate). E ceva ce mi se urca in gat. De intimitate, de iubire, ce sa mai zic? Ce pacat ca nu a avut nimeni initiativa ca dupa Revolutie sa lichideze fizic esalonul 2 si 3 din partid …
1. Cel mai frumos articol. Cine nu are catel/pisica sa adope unul, viata e cu mult mai buna dupa, chiar si cu par peste tot si perdele cu gaurele.
4. Si la rezidenti este la fel, bataie de joc.
Ii folosesc aia la ce vor, paznic la spital, secretara ca sa completeze fise, zi noapte weekend nu conteaza, fara plata suplimentara pt ore de noapte/weekend/zile libere legale. Operator call center la dsp, tipete, zbierete, norma de oameni de sunat pe zi, prezenta la cateva ore, tot asa, program impus de weekend, fara plata suplimentara, fara sa ai drept de refuz a detasarii sau sa poti avea un program normal cu 2 zile libere la rand.
Invata cineva ceva practic? Nu, rezident doar cu numele, niciun program didactic, nu pui mana pe pacienti, nu te specializezi in nimic si nu faci decat munca de (foarte) jos pe care o poate face orice om care a terminat liceul.
@Kat: asta pentru că nu știi s-o iei de gât pe asistenta șefă. 😉
P.S. Învață germană/engleză/maghiară și tai-o!
Ai careersinwhite.com – găsești loc de muncă oriunde-n Europa, mult mai bine plătit, iar rezidențiatul îl faci pe ce specializare vrei tu. Rezidențiat pe bune, nu conțopist.
Probabil că te-ai exprimat nefericit când ai scris „nu faci decat munca de (foarte) jos pe care o poate face orice om care a terminat liceul”. Pentru că formularea asta nu e altceva decât exact ceea ce gandeste un medic care se crede Dumnezeu si își bate joc de rezidenti , de asistente si de orice poate , cum pățesti tu acum.
@Marius M nu cred ca m-am exprimat bine, e adevarat. Nu este vorba ca munca in sine este nedemna sau ca unii sunt mai „destepti” ca altii. Orice loc de munca este ok cat timp toata lumea e de acord cu a face munca asta si asta este fisa postului, ca sa zic asa.
Ce incercam (nereusit) sa subliniez este ca desi aceste joburi pot fi facute fara probleme de persoane fara vreo pregatire medicala se prefera utilizarea rezidentilor in detrimentul pregatirii lor pe bune in domeniu. Acesti rezidenti inevitabil ajung doctori care ne trateaza pe toti.
Si in general eu stiu ca oamenii care semneaza un contract de munca o fac voluntar, asumandu-si o fisa a postului, nu orice fel de task care trece prin capul sefului.
Iar faptul ca esti obligat sa lucrezi in zile libere legale sau noaptea paznic la usa spitalului, fara sa ai plata suplimentara sunt ferm convinsa ca este ilegal.
Ca sa fie clar, eu nu vorbesc despre mine in postare, eu nu sunt in domeniul medicinei, dar din păcate cunosc problema de la mai multi nefericiti care fac rezidentiatul.
@Kat, nu inteleg cum vine asta: „Ca sa fie clar, eu nu vorbesc despre mine in postare, eu nu sunt in domeniul medicinei”, dar bagi mare cu pareri?!
Aaa, si daca pensionarii lasa recenzorii in casa, o sa constate dupa aceea ca nu vor mai avea in grila A3 si RTV 😉 . Si vor fi vaccinati cu forta, se intelege
1. Superb articolul, citit la vremea lui.
Am avut un mâț, 22 de ani.
Multam pentru selectii…o observatie pentru doamna Mara, transmite-o tu ca eu n-am tupeu. 🙂
Never, ever nu folosesti expresia fantasmagorica „E pisica mea”. Daca ar citi pe acolo, tot neamul pisicesc ar rade cu lacrimi. Bine, e o relatie aflata inca la inceput, lipsa de experienta poate fi o scuza.
Comentariu beton!17
Eu chiar te rog să-i transmiți TU asta, la ea acasă, nu aici. 😀
Ai de viata mea….daca mentionez ca am fost obligat, se pune? 🙂
Am vizitat de curând casa lui Ceaușescu, aia din Primăverii. E muzeu de câțiva anI. Tot din muzeu fac parte și niște păuni care se plimbă prin curte. Inițial m-am uitat la ei și i-am admirat, sunt niște păsări frumoase. După care am aflat că sunt chiar descendenți ai păunilor care locuiau acolo in ’89 și parcă i-am privit altfel. „Oamenii munceau pentru el, iar el le dădea un loc unde să trăiască.” declară Johnuț. „Ce poți să-i spui mai întâi lui Johnuleț?”, întreabă autorul articolului. Eu nu i-aș spune nimic. L-aș întreba mai intâi „Și, tu al cui ești, maică?” Că degeaba ii spui lui Johnuț cel de 17-18 ani chestii, dacă părinții sau bunicii sau apropiați ai lui Johnuț au fost, de exemplu, angajați fericiți în casa aia a familiei Ceaușescu.
Mulțumesc pentru articole!
1. Îl savurasem deja, cred că am şi comentat. Simpatică tranziția de la never-ever pisică în casă la drăgălit prințesa roz ❤ la fel de simpatic şi cum şi-au adjudecat mini-fashionistele fiecare câte o mâță 😻
În copilărie am avut 2 căței, metişi de dalmațian, Lori şi Lord. Taică-meu nu prea e „pet person”, dar în fața deciziilor feminine nu a avut ce comenta. Dar după un timp, cine fugea disperat cu cățelu’ la veterinar, să nu pățească ceva suflețelul? Şi oare în a cui parte de pat săreau patrupedele din pragul uşii, care apoi îşi aranja plapuma ignorând puf predominant alb? 😆😆
2. 😂😂😂
3. Foarte bine explicat. Nu ştiu de unde se „informează” copiii ăştia de ajung să idealizeze vremurile de tristă amintire..
4. Şi mie mi se pare absurd să se desfăşoare examene face-to-face în perioada asta, când oricum bănuiesc că se dau grilă. Plus că profesorii dacă au covid/sunt contacți pot lăsa pe altcineva în locul lor la examen, pe când studenții nu au decât optiunea restanței.
Şi în dragul nostru UMF TGM examenele s-au dat fizic. Am fost la supraveghere la un examen sumativ de anul 2. Stătea fiecare pe un scaun cu tăbliță din aia, distanțați, fără telefoane şi alte materiale. Ca atare nu trebuia să-i atenționăm să nu se inspire, ci să țină masca cum trebuie 🙈
5. Trăim într-o societate de consum şi suntem îndemnați să schimbăm produsele pe bandă rulantă.
Eu gândesc aşa: câtă vreme obiectul respectiv funcționează optim din pct meu de vedere nu îl schimb. Ai mei gândesc la fel. Câteva exemple:
– Smartphone. Foloseam un Samsung Galaxy A5 moştenit de la taică-meu până prin noiembrie când s-a udat şi nu a mai pornit. L-am dat la reparat dar tot are probleme, aşa că am revenit la vechitura de A3 care funcționează ok. Mi-aş lua altul dar mi-e lene să transfer toate datele.
– Laptop Lenovo 2014 şi tableta Lenovo Yoga Book 2017. Mai ales tableta folosită intens la activități online. Bateria nu prea mai ține, dar de aia am încărcător 😛
– Frigider: al meu de la TGM 2010, alor mei 2003. Fără probleme
– Centrala termică: TGM 2010, Piteşti 2018, din aia fancy cu condens. Iarna 2020 zeci de erori pe oră „detaşare flacără”, dat restart până îți înțepeneşte deştul pe buton. Schimbat placa de bază, doar f rar mai dă erori, când laşi să curgă apa caldă pt cadă. Ca atare fac doar câte un duş rapid, baia cu spumă poate fi executată doar la Mureş.
– Smart TV: Samsung 2018, uneori face fiţe şi nu vrea să se conecteze la internet. La ai mei 2 TV ambele din 2013, cel din sufragerie mai lat
– Last but not least: maşinuța Skoda Fabia Hatchback 2010, motor 1.2 benzină, aprox 280.000 km până acum. ITP efectuate la timp, câteva probleme în urma unor accidente uşoare, cea mai mare dintre ele repararea sistemului de aer condiționat. Altfel merge impecabil. Taică-meu a avut de la serviciu o Skoda Octavia diesel de 1.9, de prin 2009, la preluare aprox 280.000 km, a dus-o la aprox 400.000. La depăşiri era incomparabilă cu cealaltă. A reparat-o de vreo câteva ori, probleme cu frânele şi cu pistoanele. Ieşit la pensie de 2 ani încă mai oftează după ea 😎
Duminică faină tuturor!
Și io la fel, aproape m-ai convins. Auzi, cum sunt perdelele cele noi? Aaaa, stai, alea vor fi doar când veți sta in sătucul de pe coastă. Tu in hamac cu Vasile pe fața ta, iar Mara pe șezlong cu Suzana pe burtă. Adică ioc perdele, sad Vasile.
Cu recensământul s-ar putea să iasă mult mai mulți decât am crede noi (alegerile vor urma, scaune moi in parlament și nu numai, plus vor trebui să și muncească).
Mulțumesc pentru munca, lenosului (aproape) convins.
1-il citisem la Mara pe blog, superb ❤
2-🤦♀️
Vorba baietelului din reclama de la Synevo „Vai de capul meu…!”
3-Par multe, dar niciodata nu sunt prea multe. Mai ales daca sunt f bune.
Articolele pe tema asta, zic.
4-
5-nu am info din domeniu, dar sunt convinsa ca asa e.
Multumim pt selectie, astept duminica dimineata pt lista ta si, mai nou, pt @Edel 🤘
Foarte bune recomandări, mulțumesc!
3. Toamna la porumb; vara, la sfârșit de trimestru trei, la cules de bumbac (ca și Kunta Kinte, ca să zic așa!)
1. Umor ridicat la rang înalt. 😀
Deși cred că nu doar perdelele. După cum răzbate din text, pare că și sufletul.
2. Cred că au spus tot ce era de spus oamenii ăia. 😀😀
De când mă știu nu mi-au plăcut pisicile.Primul motan pe care l-am primit,Fritz,nu am pus mâna pe el 3 zile.După aceea m-am îndrăgostit.Iremediabil.Asta se întîmpla acum 17-18 ani.Acum,am două pisici Puffi și Tania,ambele luate de pe stradă.Și un motănel,Lămâițâ.Nu am plante în casă,nici măcar flori în vază,
2.Știați că pentru autorecenzare primiți o zi liberă(plătită)?Că de,la 44% analfabetism funcțional musai trebuie o zi să completezi formularul.
3.Are perfectă dreptate autorul.Așa era,plus multe altele .
4.Când a venit revoluția aveam 21 de ani și eram studentă la politehnică.Electonică și telecomunicații.Intr-o grupă de 25-30 de studenți eram numai două fete.Cred că ce s-a întîmplat atunci(în primii doi ani) la Matematici speciale s-ar putea denumi acum ca hărtuire sexuală(din partea profului,normal.Un libidinos.Dar eram pe vremea lui Ceașcă.Ce puteam face?
Nici acum cred că nu poți face mare lucru.Băiatul meu a dat examen cu Striblea (ocupat pe atunci cu apărarea Elenei Udrea )începâd cu ora 21 până aproape de miezul nopții.E normal?Și în ultimul an,în ultima sesiune,ultimul examen înainte de licența l-a picat.De ce? Pentru că examenul fiind scris și oral s-a întins de dimineță,cam pâna la 18.El fiind cu litera V,ultimul la catalog,a avut parte de o lipsă totală de profesionalism.Profu i-a pus o singură întrebare și nici nu a așteptat răspunsul.Cred că îi era foame…A venit aproape desfigurat de ciudă, cu ochii în lacrimi.Știți ce i-am spus?” Bine ai venit în lumea dezlănțuită!”
Nedreptățile sunt un perpetuum mobile.
5.Trăim într-o societate de consum.Și asta spune tot.
Minunate pisini! 😍💜
1. Nu-s prea pisicos, dar mi-aș lua o Maine Coon dar costă cât o juma de mașină sh. Câini, hm, greu să mergi cu ei undeva.
2. Nu știu ce să zic, nu mă prinde nici de data asta în Ro, cred că completează soacra cum vrea ea.
3. Așa e, mai bine pe #^%$! Totuși cât de limitați puteau fi ăia care le au băgat ideile de bine, toți nivelați în jos.
4. No comment …
5. Dubioasă chestie obsolescența planificată. Până acum nu prea am avut motive să păstrez multă vreme lucruri vechi în scopul folosirii. La locuințe greu să găsești ceva la care să nu fie schimbat serios după 10 ani. La fel și mașinile, iar cu electronica asta e … în momentul de față nu cred că vreun producător, indiferent de domeniu mai pune baza pe fidelitate, nu cred că planifică neapărat produsele să fie schimbate (mda, Apple e caz aparte) în ideea că tot de la ei va cumpăra pe următorul. Am mulți care vorbesc de mărci de mașini, telefoane, haine pe care le preferă dar cumpără de la alții pentru că le găsesc mai performante, mai cu zvâc, mai de feeling etc. Insistând un pic la case și locuințe, ălea din Nemția, am stat într-o fostă brutărie de 600 de ani recondiționată la standarde actuale în sens de înlocuit putreziciunile lemnoase și placat interior cu rigips și instalații electrice și sanitare actualizate (casă de aia din structură de lemn umplută cu humă cu paie – Fächerhaus). Acum stau într-un apartament ce-mi amintește de unele blocuri de prin anii 1950-60 din Brașov, dar și ăsta restaurat și recompartimentat la standardele actuale – doar structura de rezistență și scările au rămas originale. Am văzut și un grup de 3 blocuri turn de 12 etaje rase de la sol și în locul lor construite altele de doar 7 etaje. Că-s noi că-s restaurate, prețurile la fel sunt.
Tari articolele, mulțumim! In cel al Marei am văzut mai multe poze la un loc cu pisicile decât pe pagina lor de fb… Uite o idee, să pui mai multe poze și în articolele tale 🙂
1. Citisem deja articolul si l-am placut. Daca n-ar fi sotul alergic la blana, mi-as lua o pisica acasa.
2. Am ras cand am vazut propunerile. Acum astept sa vad unde le recunosc.
3. Perfect de acord. Ma apuca dracii cand aud ca era mai bine pe vremea lu’ Ceausescu si asta mai ales de la unii care fie ar fi fost luati cu forta la munca pe vremea aia, nu ar mai fi frecat menta pe oriunde, fie ar fi fost bagati la ilicit, fie de la unii care nici macar nu erau nascuti pe vremea aia, dar ei stiu cat de bine era…
4. Eu am inceput rodajul cu fi’miu de la liceu, acum sunt chemata la scoala, cand o fi student…se va reprezenta singur. Ca nu suporta umilintele sau bataia de joc.
5. In State am vazut niste rable care pare ca de abia se tin in cateva suruburi, mergand linistite pe soselele alea. Nu le mai cere nimeni nici un ITP si nici nu-si face nimeni cruce ca poate ii omoara pe altii daca decid sa se destrame in timpul mersului. Deci nu’s ce sa zic…doar ca eu am avut un Opel Vectra de 3000 cm3 Diesel care batea de departe multe masini mai de renume si am mers cu el vreo 10 ani si nici n-am bagat vreun ban in el altundeva decat in schimbul de ulei dupa care, am schimbat cu un Insignia care nu era nici la jumatea’ lu’ Vectra ca fiabilitate. Da, traim in era consumerismului. Din pacate…