Poate sunt eu nebun sau ciudat, dar în cazul ăsta sunt și foarte norocos pentru c-am constatat că și fashionista este exact la fel. Despre ce e vorba? Când ajung într-un oraș din țări din astea care aveau clădiri, blocuri și un început de apă caldă încă de pe vremea când la noi nu avusese loc nici răscoala de la Bobâlna, cea mai mare plăcere a mea este să mă rătăcesc pe străduțele din zonele cele mai vechi ale orașului respectiv și să mă plimb efectiv toată ziua.
Da, normal, mă mai opresc la câte o cafea sau un suc, ori să mănânc când mă ia foamea, dar, în principiu, cam asta fac toată ziua. Ah, ca să nu mai spun că pe sistemul ăsta nu vei da niciodată greș cu mâncarea, pentru că vei ajunge să mănânci la cârciumile unde mănâncă și ei, cei care locuiesc acolo, iar eu asta vreau, asta caut.
Evident, mă duc să văd chestiile cele mai importante din locul respectiv, că nu poți să ajungi la Palermo și să nu vezi Catedrala, Teatro Massimo, sau portul vechi. Dar după ce văd obiectivele pe care mi-am propus să le văd, mă pierd pe străduțe și las orașul să mă ducă unde vrea el. Mă fascinează blocurile, clădirile și casele vechi, mă fascinează zidurile scorojite și dărăpănate, mă fascinează că trăiesc în ele oameni normali, oameni care a doua zi dimineață se trezesc și se duc la muncă.
Din când în când se mai întâmplă să văd și câte o bucățică din intimitatea lor, mai trec pe lângă un geam deschis larg, la parter, și apuc să văd o oală cu paste fierbând sau chiar toată familia în jurul mesei. Ei, în momentele astea sunt efectiv fericit.
Iar dacă locul în care mă aflu mai e și din Italia, în orice oraș ai fi și în orice direcție ai lua-o, o să găsești străduțe înguste, ziduri și clădiri vechi, de nu-ți ajunge câte o săptămână să vezi nici jumătate.
Am scris explicația asta ca să înțelegeți de ce veți găsi multe poze de genul ăsta mai jos. Și pentru c-am văzut că oamenii nu înțeleg de ce mi se pare superbissim un bloc dărăpănat care aparent stă să cadă. Păi eu chiar cred că e superbissim, altfel nici nu mă oboseam să scot telefonul din buzunar. Dar, lăsând la o parte blocul în sine, fotografia asta e plină de Sicilia, de Italia în general, cum nici nu vă imaginați. Vedeți? De-aia spuneam mai sus ca poate sunt eu nebun sau ciudat, dar măcar suntem amândoi așa.
Atât pentru azi. V-am lăsat poze, dacă aveți chef și timp.
Faină marea, bună mâncarea!
Grazie mille, Palermo.
P.S. Se spune că statornicia unui cuplu e măsurată-n gradul de „nebunie comună” al celor implicați. 😀
Comentariu beton!29
Mi-nu-nat!!!! Italia e superbă, n-am cuvinte. E bine că sunteți plimbareti amândoi, așa e și normal dacă mă întrebi pe mine. Aia facem și noi, mergem până nu mai putem.
Enjoy!
E foarte faină metoda voastră, o aplic când am ocazia. Și așa întotdeauna mai rămân locuri de descoperit, niciodată nu poți zice că nu mai mergi undeva, că ai văzut tot.
P.S. Dar sneicși? Ai mai găsit să îți iei o pereche?
Comentariu beton!17
N-aveau sneicși la supermarket. 😞 Sunt devastat.
😁
Doamne feri sa mai gaseasca sneicsi din-aia 😛
Ador Italia! Dacă s-ar putea să mă teleportez pentru a mă plimba seara pe străduțele alea… Mie Italia mi-a intrat în sânge. Și, da, aș pleca doar pentru a-mi cumpăra o pereche de nenorociri ca ale tale!!! 😍
”Și pentru c-am văzut că oamenii nu înțeleg de ce mi se pare superbissim un bloc dărăpănat care aparent stă să cadă.” Ai locui într-un astfel de bloc/într-o astfel de clădire? Când merg pe undeva pentru prima oară, îmi place să mă întreb apoi dacă aș putea locui acolo. În foarte multe locuri care îmi plac ca turist n-aș locui nici în cele mai negre coșmaruri. Sau nu pe perioade lungi. Întâmplător, Italia este un astfel de loc/o astfel de țară. Bine, n-am fost decât prin partea de centru și de nord, poate sudul e altfel.
Se dezbate încă. Ce zici?23
Într-adevăr, în București e un vis să locuiești.
Comentariu beton!28
Păi și nu pot să cred că un bloc e superbissim chiar dacă n-aș locui în el?
GabiI, nu așa pun problema. Și chiar dacă aș, în niciun caz traiul de vis n-ar fi în Italia. N-ar fi nici măcar pe o insulă grecească din Ciclade, că iarna ar trebui să mă mut. În plus, ai fi surprins/ă cât de mișto li se pare unor străini Bucureștiul/România. La fel cum li se pare unor români că ”afară” e rai și în România e ăl mai rău loc de pe pământ. Not really chiar așa, zău.
Mihai, ba da, poți să crezi. Și eu cred asta. Dar sunt oameni care dacă n-ar putea locui, n-ar putea crede nici că e superbissim. Era un soi de explicație. 🙂
Se dezbate încă. Ce zici?20
Dar cine a zis că afară e rai și România e cel mai rău loc de pe pământ? Serios, asta înseamnă c-am zis despre blocul ăla că e superbissim? Și, dacă tot vrei să știi, nici măcar n-am zis despre bloc, zis despre toată fotografia aia care e ATÂT de Sicilia. Ăia doi care stau pe mașină și nu fac nimic, fata aia care trece cu bicicleta… am exact aceeași poză și fără bicicletă, nu mai e la fel de mișto. Pe scurt, superbissim e ce-am reușit să prind în imaginea aia. Ce treabă are asta cu locurile mișto din România?
@MV: nimic, doar Anduța… 😀 😀 😀
Se dezbate încă. Ce zici?17
Clădirile alea mie mi se par foarte asemănătoare cu cele din Centrul Vechi, iar atmosfera din unele poze foarte similară cu ce se întâmplă în weekend pe Calea Victoriei. Mie-mi plac în București Centrul Vechi, Calea Victoriei în weekend și nu numai. Dar altcineva ar putea foarte bine spune că sunt superbissime. Ba chiar vis. 🙂 Gata, cred c-am înțeles ceva mai bine acum.
Se dezbate încă. Ce zici?13
nu cred că e vorba (doar) de clădiri; așa cum eu mor după plajele grecești, @Miaie e l’amante d’Italia; acum 4 ani, în vară, am stat 4-5 zile în torino; și pentru că erbînîbîu’ ăla avea un balcon minuscul cu o ușă care scîrțîia, dimineața la 6-6,30 coboram la țigară și cafea; la o străduță de bloc se organiza o piață dintr-alea volante; superb! am stat în fiecare zi, cca. 30-40′, să văd cum efectiv „creștea” locul acela, cu fructele lui Gianni, peștele lui Massimo, tomatele Mariei (btw, La mulți ani Mariilor, Marianilor și cui mai serbează!); frumos, Italia în spiritul ei, cu doar niște lăzi cu mîncare și niște strigături șoptite cumva, între oamenii aceia, care se cunoșteau parcă de o viață…
și eu n-aș locui în Italia, bine?
Apăi fix la fel ”crește” și volanta de la Academiei. 😛
Da, superb. Și eu prefer același gen de explorare a locurilor in care ajung, este minunat. Pătrunzi mai bine spiritul locului. Te invidiez puțin da’mi trece.
Mihai, da’ tu pe la Istanbul obișnuiești să mergi?
Nu și nici n-am de gând să las bani în țara unde domnește Erdogan. Să se pișe el pe democrație și pe drepturile femeilor cu banii altora. Din motive asemănătoare nu voi călca prea curând nici în Polonia.
@Adrian: Erdogan e un idiot care spurcă Turcia. Ataturk i-ar da 50 bice pe spinare și l-ar plezni cu Coranul peste față până i-ar da sângele pe nas.
Comentariu beton!19
Păcat! Mie mi se pare cel mai frumos oraș. Și am umblat ceva prin lume. Să știi că Erdogan nu e Turcia, nu e Istanbul. Iar el nu are nevoie de banii tăi, nici de ai mei, în schimb, oamenii de rând, ăia care n-au nicio treabă cu Erdogan, au mare nevoie de banii din turism.
Asta cu Erdogan care n-are nevoie de banii mei e ca și cum ai spune „nu contează dacă arunc micul ăsta de țigară pe jos”. Banii ăia vin de la o grămadă de oameni nu apar din cer. Ia să nu mai aibă Turcia niciun turist și embargo total la exporturi, să vedem cum nu are Erdogan nevoie de banii mei și ai noștri. Sorry, nu pot fi de acord cu tine, societatea e compusă din fiecare individ în parte.
nici eu nu merg la turci! o să-mi iau înjurături dar oamenii ăia sărmani au nevoie de educație și să înțeleagă că este nevoie de implicare dacă vor democrație; că bani au fost și în afganistan… și uite ce se întîmplă cu un popor „adormit”;
să curgă mînuțele!
Comentariu beton!20
Oamenii ăia sărmani care au nevoie de banii din turism poate ar reuși să facă legătura între Erdogan și de ce nu mai vin bani din turism, dacă nu s-ar mai duce nimeni în Turcia.
@Mihai Vasilescu @ costicămusulmanu: nu e ușor să dai jos un dictator care se ține bine de tron. Iar unii d’ăștia au domnit în țări mult mai sărace, cu mai multe probleme și au reușit să reziste până la o intervenție externă. O astfel de intervenție nu va avea loc în Turcia, căci e țară NATO și cu armată mare, așa că probabil așteptăm să moară președintele sau o lovitură de stat militară internă (dar despre ultima tentativă știți…). Mai degrabă prima variantă.
Oamenii ăia săraci (și, da, unii nu prea educați) știu exact de unde vin problemele, însă nu au mare lucru de făcut.
Pe principiul vostru, nu ar trebui să trimitem ajutoare umanitare în Afganistan sau în Siria, nicăieri în lume, lasă-i pe oamenii săraci să sufere cât mai rău, ca să se revolte și să schimbe regimul.
@John Temple: Erdogan e un dictator cinic, care face într-adevăr rău Turciei, dar nu e idiot. Din păcate! Tocmai de-aia nu va fi dat jos ușor.
@Adrian: un om care se ghidează după o carte scrisă de-un criminal pedofilo-necrofil este idiot, indiferent cât de pervers este.
@John Temple: Nu sunt musulman și nici măcar credincios, dar respect credințele oamenilor și am citit suficient despre religii, ca să trec peste astfel de teorii. Faptul că există niște nebuni care au ales să inventeze și să aplice niște reguli care, de fapt, nu au legătură cu religia islamică, ci doar cu sărăcia și frustrarea, nu înseamnă că poți vorbi așa de un om pe care ei îl consideră sfânt. Unul dintre motivele exagerărilor lor sunt exagerările noastre, cam așa ca la tine…
Poate ești creștin, măcar botezat, citește Vechiul Testament și vei găsi explicate și acceptate toate infracțiunile din codul penal modern. Înseamnă că vei ieși mâine să dai de pământ cu Papa, că se ghidează dupa cartea aia veche?
@John Temple: am găsit, îți recomand asta:
https://www.emag.ro/mostenitorii-profetului-mahomed-cauzele-schismei-dintre-siiti-si-sunniti-barnaby-rogerson-9789734606702/pd/D691BMBBM/.
Titlul sună cam prețios, dar e scrisă exact ca o poveste. Cred că o să-ți placă și poate îți va schimba perspectiva. E scrisă de un scoțian catolic, deci nu face apologia islamului.
Lui John ar trebui să i se dea link la un stand-up, ceva. Că el după din astea se ghidează.
@Adrian: am studiat marile religii ale lumii din fragedă pruncie și pot să-ți spun, modest, că mă pot micționa cu jet pe absolut toate, indiferent de denumire. 😉
Dacă ai fi citit Coranul, ai fi realizat imbecilitatea islamului.
@Adrian: țin să-ți tai avântul, dar cele 10 legi „primite” de Moise de la Yehova sunt, de fapt, copiate de Moise din Cartea Egipteană a Morților. Moise e cunoscut în mitologia egipteană drept Akhenaten. 😉
Creștinismul de azi, este politeismul egipto-greco-roman „rebotezat”.
P.S. Ilie mai este șef peste tunete și fulgere sau a fost promovat? 😀
@John Temple: Da, Ilie e un sfânt destul de activ și de agresiv, prezent în iudaism, creștinism și islam. Știu că aducea ploaia ca ajutor, dar și seceta ca pedeapsă. Despre tunete și fulgere nu știu, dar eu zic să te temi preventiv 😁
Istanbul este, in opinia mea, cea mai tare metropola din Europa, by a very looong shot!
Erdogan e un bou, dar asta nu m-a impiedicat sa vizitez Istanbul (si Edirne) de macar 2x/an pentru ca locurile mustesc de istorie, orasul musteste de viata, forme, culori, arome (mirosul marii e ceva special), oamenii sunt absolut senzationali, transportul e brici, natura e divina, nimic nu se compara cu cantecul muezinului dimineata cand orasul se trezeste la viata iar bucatele, well, bucatele sunt de neuitat…mmmm. Plus pisici.
Come this October, there I go again, cu fetele mele.
Iubesc Italia, si orasul meu de suflet este Firenze! Nu am ajuns in Spania/Seville (al dracu’ covid), am citit/auzit numai superlative despre acest oras, si sunt curios daca o sa ii ia locul orasului italian. 🥰
Parca in unele poze este putin prea mult…Palermo, sudul Italiei, hai sa zicem un alt nivel fata de centrul sau nordul tarii. 🤔
Cred că într-o altă viață ai fost italiano vero că prea îți place Italia, poate la fel de mult precum îmi plac mie prăjiturile făcute în casă…
Deci urmând raționamentul, tu ai fost o prăjitură? Sau o casă? :)))
Mihai a fost italian (deci om) pentru că îi place atât de mult Italia.
Iar @Florin o fi fost cofetar sau Monstrul Prăjiturilor din Sesame Street (tot fiinţă, nu obiectul/lucrul/motivul care e ținta sau cauza plăcerii), dat fiind că îi plac atât de mult prăjiturile.
Foarte frumos, Mihai! Sa va fie de bine!
Si mie-mi place sa ma pierd pe strazi, de cele mai multe ori as vrea sa nu ma mai regasesc…
Când nu te mai regăsești înseamnă că te-ai redescoperit. 🤭
Cam asa, Mihai 🍺🙂
@Vasilescu, tabăra bărbaților puternici și sensibili în armonie cu mama natură likes your comment…
Gândim și pozăm la fel, prin orașe. Cred că ar fi frumos poate să organizezi excursii. Te-ai gândit la asta ? Poate fi chiar și o sursă de venit. Poți extinde blogul și pe parte de turism, eventual. E mai complicat cu oamenii, dar…circuite cu oameni selectați. Oricum, mișto locurile și îmi plac și pozele, pentru că sunt curate.
E greu să lucrezi cu oamenii, e cel mai greu. Nu mă văd făcând asta.
Cât despre poze, nu mă pricep absolut deloc, tot ce încerc este să am o incadrare cât de cât corectă.
@MV: tu blogărește cum știi mai bine. 😀
@John, lasă omu’ să îți extindă biznisu’. E bine că măcar dă ponturi pe unde merge. Eu zic să dea si excursii ca giveaway ! @MV, vrem pomeni turistice ! Dar nu la București, că mă împiedic de parcagii…
@Ananas: la pomeni turistice Vasilesciene mă bag și io, nu-i vorbă.
Dar cum îl știm o fire „sensibilă” d-aci de pe blog, mi-e că dacă gloata de excursioniști îl calcă pe bătături îi lasă taman în fața sediului „Cosa Nostra” cu dedicație. 😀 😀 😀
Ma inscriu pe lista daca se intampla ce spune Ananas. O idee foarte buna 👍
Și io doresc să rezerv loc la geam în Megan 🤪
Ps. Dacă are trapă pot să fac pe girofarul 🤣🤣🤣 nino-nino ☺
Sunt superbe pozele tale. Redau atmosfera si sufletul locului. Pe mine m-au dus cu gandul la tetralogia Elenei Ferrante, chiar daca acțiunea din romanele ei se petrece in Napoli.
O bucată de Italie veritabilă. Se simte bucuria privitorului din spatele obiectivului de fotografiat.
Acum doi ani am fost la Napoli exact din motive de Elena Ferrante și „La mia amica geniale”.
Şi mie mi-a plăcut mult ,,Prietena mea genială”, serialul. Astfel încât, după cele 2 sezoane, am citit ,,Tetralogia Napolitană”, muream de curiozitate să aflu ce se mai întâmplă. Iar până apăreau sezoanele 3 şi 4… (chiar aşa, a apărut sezonul 3 oare?).
Serialul e copie fidelă a cărţii, am citit şi primele 2 volume (care au dat viaţă pe ecran primelor 2 sezoane) și am avut impresia că mă uit încă o dată la film.
Comentariu beton!17
Obiective turistice, ca obiective turistice, dar asta îmi place cel mai mult când merg într-o zonă nouă, să mă pierd pe străzi.
Bine, la tine, Don Vasilesco e și obligație. Nu poți merge in Palermo fără să iei la pas toate străduțele pe unde strămoșii tăi au făcut carieră.
Inteleg perfect ce zici. Superbe pozele, merci ca le impartasesti si cu noi. M-am simtit din nou in Italia, doar uitandu-ma la ele. Vacanta placuta in continuare!
@Radu, dar zi ca n-ai inteles sarcasmul lui Edel! Zi, aici, cu subiect si predicat! Asuma-ti! Mama voastra de analfabeti functional!
Foarte mișto, Italea. Noi ne ducem în Turcia pentru că ne place. Atât timp cât cumpăr produse gen jeans si alte textile manufacturate de multe ori de niste copii, de multe ori in medii toxice si alte chestii, telefoane gen, fabricate de sclavi de diferite vârste plătiți cu prea puțini cenți, ar fi culmea să renunț la una dintre țările mele preferate cu o bucătărie pe gustul meu,pt că Erdogan.
Atât: https://www-digi24-ro.cdn.ampproject.org/v/s/www.digi24.ro/amphtml/stiri/actualitate/turcia-a-iesit-oficial-din-conventia-de-la-istanbul-privind-combaterea-violentei-impotriva-femeilor-si-s-a-intors-cu-zece-ani-in-urma-1582011?amp_gsa=1&_js_v=a6&usqp=mq331AQKKAFQArABIIACAw%3D%3D#amp_tf=De%20la%20%251%24s&aoh=16310936426857&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&share=https%3A%2F%2Fwww.digi24.ro%2Fstiri%2Factualitate%2Fturcia-a-iesit-oficial-din-conventia-de-la-istanbul-privind-combaterea-violentei-impotriva-femeilor-si-s-a-intors-cu-zece-ani-in-urma-1582011
Oare de ce nu ma mira ca Edel se duce in Turcia?
Dar puteam sa jur. Citeam comentariu cu comentariu si asteptam interventia zeului care sa spuna cum el merge in continuare pe plaiuri medievale. Bine ma asteptam la o poveste lacrimogena in care ne explicai cum ai salvat 13 copii turci dintr-un incendiu iar de atunci mergi in fiecare an in Turcia sa-i veghezi si pentru ca esti un primar onorific in localitatea copiilor.
Nici nu aveam alte asteptari. Ne-ai povestit de 999 de ori despre cum ai fost un bully. Era culmea sa nu incurajezi alt bully(Erdogan).
Radu Sibiu – jos pălăria pentru raționamentul tău eronat. Dacă ești cine consider eu că ești … mă dezamăgești 😕
Cred că nu știi ce înseamnă bulying cu adevărat. Cică zicerea aia cu cine ridică sabia de sabie va pieri se încadrează la forța de răspuns rapidă, nicidecum la bulying 😉
Turcia e misto, in special Istanbul, zona Dardanelelor si tarmul sudic al Marii Negre, dar o tara unde oamenii sunt poate cei mai calzi si ospitalieri din lume, iar relieful este mind blowing, tara care trebuie vizitata atat timp cat granitele permit este Iranul.
Da, tara aia cu Ayatolahul cel nasol si alea, alea. La nivelul strazii nu ajunge nimic din astea.
Doar US nu am considerat frecventabil, mainly pe motiv de conducere politica. Sub orange jerk, ales cu o majoritate discutabila dar majoritate, armatele de imbecili decerebrati din serv publice au avut grija sa alimenteze si intretina voma aia de politica segregationista, rasista, demagogica, complet deculturalizata si dusmanoasa.
Acum ca s-a carat a devenit (aproape) frecventabila, din nou.
@Radu Sibiu, dar zi că n-ai înțeles sarcasmul lui Edel! Zi, aici, cu subiect și predicat, că nu înțelegi ce citești! Asumă-ți! Mama voastră de analfabeți funcțional! 🙁
cand si daca poti , mergi si in piata din Palermo .Foarte interesant .Da, uneori mirosuri grele , sange pe jos de la animalele sacrificate etc , dar pitoresc .Nu stiu cum in UE ii lasa , poate au ceva intelegeri .
Sunt în piață chiar acum.
La ce tarabă? Ridică mâna să te vază lumea ! 🙂
Comentariu beton!16
Degeaba, nu e live cam din piața aia.
Poate dacă se duce pe Punta Celesi Beach, Mondello Square, Mount Pellegrino, Portul din Palermo sau încă vreo 3 locații.
Bună ziua! Sunt Victor (ăla din România, nu din Italia, da?!). Faine poze. DAR (în toate poveștile frumoase există o frază care începe cu cuvântul ăsta dușmănos) la întoarcere eu te rog să ne aduci altfel de poze: portrete pe polimer! Eu vreau doar șapte: al lui Eminescu (pe fond mai alburiu), al lui Blaga ( ”Iubito ți-s ochii atât de negri…”), al lui Caragiale (”Parol monșer!”), pe maistorașul Aurel Vlaicu, maestrul Grigorescu, p-al lu` nea Gică Enescu (lăutarul național) și la final bărbosul Nae Iorga. Hai, că nu-s grele! Fiecare are doar câte un fir metalic trecut prin mijloc. Un picollo bacio de la mine și toți cititorii tăi fideli 😉
Să curgă portretele pă polimer: vreo sută d-a lui Eminescu dacă e. 🤪
Victor, da’ d’al cui din România ești maică ? 🤪
bre @HM, liniștește-te, te rog; ii știi p’ăia cu „vreți să vorbim despre Domnul Nostru Iisus Hristos”? ei, @VictorR e la fel, doar că cu tuborg…
Când am spus că mers 17km într-o singură zi prin Venetia, mi-am luat mare caterincă. Dar da, e posibil atunci când asta îți place să faci, să te pierzi pe străduțe, sa te proptești la cate o bere sau un Aperol și să nu știi unde ești sau când a trecut ziua. Iubesc orașul ăla, iubesc Italia și abia aștept să ajungem din nou. Și iar o sa-mi iau caterincă, „cum adică, a patra oara in Venetia, ești nebun?”.
Vineri la 19 fac o mămăligă cu tocană de ceapă. Geamul îl voi deschide, că na, va fi necesar. Poți trece să ne vezi, strada Speranței, la parter, nu e ca și cum te așteptăm, dar înțelegem.
Mișto evadarea, mișto fotografiile, Viva Italia, grazie di tutto!
Băi, da mereu e câte o mireasă în pozele din Italia, voi ați observat?
Da e, că le caut io. 😁
Cat de autentica si de fireasca este poza cu mireasa! Cat de simplu si adevarat traiesc oamenii aia! Fiat-ul modest, dar cu gust impodobit , parca sunt imagini dintr-un film din anii ’60.
Stilul le curge prin vene italienilor, clar.
Îți mulțumesc boss. Acolo locuiesc, iubesc Palermo, cunosc fiecare locșor. Pentru ce îți mulțumesc? Pentru că ai văzut doar partea frumoasă. Nu ai pus nicio poză cu gunoaiele. Ești un optimist care vede doar partea plină a paharului.
Sincer? Mă așteptam să văd mult mai multe gunoaie. E chiar light situația.
Babo, nu ține de optimism, chiar deloc. De ce?Tu când pleci in vacanță, mergi si cauți favelele, boschetarii si gunoaiele? Uite d-aia!
Da, metoda asta de vizitat imi place si mie mult oriunde merg sa vizitez. Atata merg pana nu mai pot de picioare. Si poze fac si eu o gramada la orice intalnesc, chiar daca oamenii nu prea inteleg de ce imi place sa fac asta.
Vacanta frumoasa in continuare 🙂
Exact asa sunt si eu! Ai reușit sa transpui in cuvinte exact ce simt eu când merg in Italia, și merg in fiecare an. Și de multe ori merg on același loc poate, dar de fiecare data descopăr ceva noi. Și ma bucur de fiecare colț de strada.
Lovely! In Bari, pe stradutele alea inguste pe care si eu ador sa le colind, la 11 dimineata mirosea a balsam de rufe 😁 Si, din cand in cand, dintr-o bucatatie cu usa direct in strada, deschisa ca sa palavrageasca gazda cu vreo vecina in trecere, venea miros de pasta sau ce mai pregatea ea pt masa de pranz 😉
Presupun ca e usor sa ai apa calda cand nu ai comunismul pe cap.
Ma rog, eram curios cum de nu te temi sa umbli, ca turist, pe strazi laturalnice. Ai numarul politiei din zona pe apel rapid? Ai o arma (nu ca ar ajuta, imi imaginez ca politia ar ajuta mai degraba localnicii decat cineva care nu le vorbeste limba)?
Bosule, am găsit blocuri construite la 1300-1400. Scrie frumos pe ele anul în care au fost construite. Sigur-sigur era plină România de comunism pe vremea lui Ștefan cel Mare și vreo 100 de ani mai înainte.
Altfel, ai un umor de înaltă clasă, mamăl și tatăl la umor tu ești.
Ah, încă ceva, tocmai am văzut Palazzo Reale, fostul Palat Regal, e construit la 1100. Dă un search pe google să vezi cam ce construcții de genul aveai în România, cu vreo 800 de ani înainte de înființarea partidului comunist român.
Da, Pallazo Reale arata impresionant. Asa e, s-au descurcat mai bine ca noi.
Poate chiar voi deveni intr-o zi mama si tatal umorului, cum spui tu…
Mi se pare adorabil să te poți pierde pe străduțele unui oraș împreună cu un om cu care să împarți experiențele de genul ăsta. Mă bucur pentru voi.
”Din când în când se mai întâmplă să văd și câte o bucățică din intimitatea lor, mai trec pe lângă un geam deschis larg, la parter, și apuc să văd o oală cu paste fierbând sau chiar toată familia în jurul mesei.”
Când am fost în Calabria, gazda ne-a dus pe o străduță la malul mării unde unii localnicii amenajaseră dintr-o cameră un mic local și vindeau diferite preparate din pește. Era seară, clientelă puțină pentru că încă nu era sezonul de concedii și nu prea ne decideam unde să mâncăm ceva când mi-au atras atenția niște oameni în jurul unei mese, într-o cameră, care mâncau ceva cu poftă. M-am holbat vreo 2-3 minute la ei în speranța că văd ce bagă ăia sub nas și am strigat după ai mei:
– Bă, cred că am găsit unde să mâncăm. Uite, aicișa. La care gazda :
– Băi, idiotule, acolo nu este local.
Am fost umpic dezamăgit pentru că mirosea mișto.
Arata extraordinar. Nu am ajuns inca in Italia, ma fascineaza casele de acolo, rufele întinse pe sarma, cladirile dărăpănate, oamenii. Mi se pare ca tot ce au oamenii aia are personalitate si ca traiesc niste vieți pline si foarte frumoase. Abia aștept sa ajung si eu sa iau la pas stradutele si sa fac poze
Hahahaaa. Clădirile sunt dărăpănate și își usucă chiloții pe sârme pentru că sunt săraci, și nu, nu au toți vieți pline și frumoase. Băi nene, băăă, v-au prostit de tot filmele și reclamele comerciale.
@Shoric, pana una alta, o sa ma bucur de locurile vizitate, ca o persoana „tampita” de filmele italiene la care nu s-a uitat, ca pana la urma, de aia mergi in concediu. Sărăcie e peste tot, ce sa fac acum, sa fiu bitter ca exista? Fiecare vede ce poate.