Avem inflație de articole azi, duduie blogosfera mai ceva ca economia lui Cîțu. Și cum v-am simțit că sunteți fierți pă citit și culturalizare zilele astea, am zis să nu cumva să vă dezamăgesc, să vă las cât mai multe. 🙂
Hai, puneți burta pe informare.
P.S. A se remarca din ce cană cu prințese îmi beau cafeaua.
- Oamenii care nu se gândesc la nimic (n-aveți idee de câte ori mi-am pus și eu problema asta)
- E numai în capul meu sau ne degradăm în ritm accelerat? (idem, m-am întrebat și eu același lucru de multe ori)
- Am lucrat la stat și m-am întors să spun povestea
- Și de-asta nu avem lucruri frumoase…
- Pașapoarte doriț’? (confirm, ăia care nu-și fac programare mai au un pic și-i iau la bătaie p-ăia care și-au făcut)
- Am cunoscut câțiva milionari români din top 50. Am găsit niște oameni rudimentari, primitivi, pasionați numai și numai de bani (Eu am un prieten din ăsta. Nu e în top 50, dar are bani mulți. De fiecare dată când ne întâlneam, banii (și derivatele, femei și mașini) erau singurul subiect de discuție care îl pasiona. De-aia am folosit trecutul, ne întâlneam)
- Jungla de pe autostrăzi. Nu avem, nu știm ce să facem pe ele (probabil c-ați văzut cu toții asta, nu?)
- Rezident neurochirurg, mesaj pentru părinți: Nu toți copiii trebuie să fie de 10, însă toți trebuie iubiți
La ce cană cu „pințese” aveț … ați putea să ne citiți dvs. articolele. Pă cuvânt că le-aș asculta pe toate-n lectura dvs😉☺
Comentariu beton!18
Hmmm… știi că mă gândesc să fac asta? Pe bune, adică.
Mai ales că are voce frumoasă.
Ahhh, nuuuu! Textul scris se poate citi in ritmul fiecaruia, mai repede sau mai incet, sau pe diagonala, unde e cazul. Detest vlogurile si textele vorbite pt ca nu pot sa fac asta (bineinteles, acolo unde simt nevoia) si simt ca mi se fura timp. Asta e, se pare ca fac parte din generatia veche
Comentariu beton!25
@VladS, da’ stai șerif că nu fac vizionarea obligatorie. Plus că nu renunț la textul scris, doar l-aș dubla cu video. 😉
@Mihai, daca ne citesti fiecare articol din „ce ne-a placut saptamana asta” s-ar putea sa devina interesant 🙂 Macar o data.
@Mișule, nu este o idee rea. Te-aș asculta pe youtube duminica… 😁.
Sau un podcast cu invitați 😁, showbiz, comentatori, cine vrei tu!
Ohoo … ce idee 🤣🤣🤣 Un podcast cu comentatorii 🤣🤣🤣 Aș vrea să o văd pe tovarășa Elena P cum îl pune la colț pe „ghiaburu'” Vasilescu 🤣🤣🤣
Eu personal prefer cuvântul scris. Că sunt surd și mă pot spăla pe cap cu toate video-urile fără subtitrare. Și am mai observat un fenomen foarte neplăcut. Tot mai multe cunoștințe apelează la minunata mea soție, pe post de secretară, pentru că le-e lene să scrie un mesaj dar să vorbească nu au probleme. Detaliul că mulți o scrântesc gramatical și se trădează e doar așa, de leuștean.
Numărul 8 l-aș tipări și l-aș împărți tuturor părinților.
Degeaba, că tot doar la titlu s-ar opri. Mă rog, bun și ăla, până la urmă.
Le-am citit pe toate. Comentez doar la „jungla de pe autostrada”.
Permisul meu de conducere a implinit frumoasa varsta de 40 de ani.
De cativa ani incoace, n-am mai condus niciun kilometru prin Romania. Stau in dreapta si ma minunez neincetat de felul in care se circula. Bizoni care te imping de la spate, care te depasesc scurt obligandu-te sa scoti frana prin podea.
Semafoare cocotate la 5 metri inaltime si puse FIX pe linia de oprire, de-ti sucesti gatul incercand sa vezi cand se face verde. De parca am avea toti masini decapotabile.
Carute, tractoare, combine umpland de noroi si baliga drumurile nationale si europene. Ca pe autostrazi (merge cu plural??), n-am prea circulat.
Politie care, cand se plictiseste, se tine dupa tine, in crucea noptii, 20 km, sa vada daca opresti la fiecare trecere la nivel peste o cale ferata pe care n-a mai circulat un tren de la eclipsa de soare din ’61.
Ete, de-aia iubesc eu Romania, de departe, asa.
Comentariu beton!22
Eram în Italia pe autostradă și la un moment dat am dat peste o mașină de poliție în trafic. Mașină care mergea cu 130 km/h pe banda doi. Adică viteza maximă admisă de legea rutieră italiană. În timpul ăsta pe banda trei treceau pe lângă ea zeci de mașini cu viteză mai mare, evident. Mă tot întrebam cum de au tupeul să treacă așa în trombă pe lângă mașina poliției, la noi s-ar fi lăsat cu girofar aprins, urmăriri, tras pe dreapta. După care mi-am dat seama: Nu era treaba lor să facă asta. Oricum n-ar fi avut cum să-i oprească pe toți cei care treceau așa. Era treaba sistemului de camere radar să-i înregistreze p-ăia, nu a lor.
Pai au control dinamic al vitezei, pana si pe autostrazile din sudul mai salbatic. Nu le mai trebuie politisti boschetari.
@Morrissey, exaaaaaact.
8
Atât?
Mă păstrez pentru concediu.😜
Cred ca am descoperit un efect post-Covid foarte nasol: @Elena P a devenit foarte laconică 😁
1. Se știe că statul la coadă dășchide ciakrele și univerzu’ ți se așează la picioare. 🙃
2. Nu e doar în capul lui, România se duce pe apa sâmbetei pe zi ce trece.
3. –
4. Manelismu’ și prostia la rang de virtute-n „România”. 🤮🤮🤮
5. Uelcăm tu Rumeinia. 🤣🤣🤣
6. Ce bine că n-am așa prieteni. 🤣
7. Gizăs fuckin’ Craist!
8. Fain articol.
Mulțam, @Vasilescule! 🙂
Mă aciuez acușica pe malul mării și mă apuc de citit. Da’, până una, alta, aș dori să știu cum este corect: cană cu prințese sau cană de prințese? 🤭
Răspunsul este DA. 🤭
3. Acum înțeleg de ce toate site-urile instituțiilor de Stat (absolut TOATE pe care le-am accesat eu) sunt niște mizerii. De fiecare dată când dau de vreunul d-ăsta, mă întreb cum e posibilă așa brambureală în țara cu IT-iști de top. Razvan BB m-a luminat 🙂
4. Mda, iote, dom’le, altă discriminare 😂 Aștept ceva similar și la selecția vaccinați/nevaccinați.
7. Cum adică nu știm ce să facem cu ele, ba știm foarte bine: când un sens e prea aglomerat, mergem pe sensul celălalt, pe invers. Ați mai pomenit așa ceva în altă țară?
8. Articolul ăsta mi-a amintit de profesoara aia care a scris pe-aici (anul trecut, parcă) cum că-și bate copila dacă nu ia numai 10. Horror!
Cum își bate copila cu cureaua. Geez. M-am enervat iar.
@Laura – 7 – Serbia. Dacă nu ai fost pe acolo, nici să nu mergi. Jungla e pistol cu apă. Eu am jurat că nu mai calc în veci. Am fost doar în tranzit, dar ce am văzut pe șosele și autostrăzi mi-a ajuns pentru 10 vieți. Am îmbătrânit 5 ani în 8 ore…
Bune articole, cateva le citisem deja.
Ref la articolul cu bogatii fara substanta: acum vreo 10 ani eram in vacanta, faceam un circuit prin tara.
Ne-am oprit la Brad, la o terasa cocheta la care era animatie. Ne-am zis ca o fi semn bun.
Alaturi de noi erau mai multe mese puse cap in cap si multa lume in jurul lor. Din discutii ne-am dat seama ca era o masa prilejuita de intalnirea de peste ani de la terminarea liceului, cam 25-30 de ani dupa varsta celor prezenti.
Intre ei mi s-a parut c-as recunoaste o figura… M-am gandit cine ar putea fi si, mai ales, de unde s-o stiu, eram la sute de km de casa si nici pe-acolo nu mai fusesem.
Apoi mi-am dat seama ca de la tv, urmaream Arena leilor si cel pe care il recunoscusem era Florin Talpes, fondatorul Bitdefender si sotia.
La un moment dat, la masa lor apare o femeie ce parea mult mai in varsta decat ei, f modest imbracata. Singurul care s-a ridicat in picioare a fost FT, i s-a adresat pe nume femeii si a stat de vorba cu ea, in picioare, cam 10 minute. Auzeam franturi de conversatie, cum ca nu si-a permis sa vina la intalnire, c-a ramas in sat la ea, nu a mai facut scoala, dar FT a insistat mult sa li se alature si ea la masa.
Ai fi putut crede ca era doar demonstrativ tot demersul, dar mie mi s-a parut unul sincer, colegial, plin de bun simt din partea lui FT.
Peste ani, am tot urmarit prin presa articole despre FT, despre familia lui, despre Bitdefender, pare ca n-ar fi vorba despre genul de specimene din articol.
Comentariu beton!16
Nu-l cunosc pe Talpeș, dar da, așa din exterior pare un tip cu bun simț.
Mulțam de articole!
Găsesc un numitor comun și anume educația (sau lipsa ei). Deși aici vorbim de România, situația e generalizată și îmi pare că țările în care mai există educație sunt pe cale de dispariție.
Duminică faină!
Excelenta selectie. Nici nu stiu care articol ar fi de evidentiat. Am inceput cu nr 8, dar toate sunt foarte bune. Bine, pe unele le citisem deja.
Multumim, Miai!
Mulțam fain.
Azi rezonez cu tot ce-ai cules.
Sănătate tututor!
Mulțumesc pentru selecție.
În vacanță nu citesc, dar bănuiesc că sunt mișto.
Da, mergi pe încredere, chiar sunt. :))))
Vacanță mișto!
”În vacanță nu citesc”. Eu când plec undeva în vacanță caut în locație dacă au biblioteci pentru că nu mă simt bine dacă nu termin cel puțin o carte pe zi 🙂
Mulţam pentru articole, toate sunt foarte bune, o adevărată gală.
Duminică faină tuturor!
Mulțam pentru articole! Mai ales că soarele se cam ascunde azi, da’ tot nu plec de la plajă.
5. e scris de @didina? Pare asemănător stilul din comentarii.
6. Chestia cu “ai carte, ai parte” nu avea la origini legătură cu școala, ci cu dreptul de proprietate asupra pământului. Deci, tot bani/avere, adică țelul multor români, indiferent de mijloacele de obținere.
8. Frumos scris! Din păcate asta se premiază în societatea noastră, nota. Nu contează ce știe copilul sau le ce-i folosește informația. O mare vină o au cei din învățământ, așa-zișii “dascăli”, care dacă mai sunt și părinți…
5. Da.
Enigma didinei : a scris sau nu a scris 🤭🤫🙄
@HM A scris, a scris frumos.
Mulțumesc pentru articole!
1. N-are niciun farmec dacă nu stai la coadă (valabil și pentru nr. 5), ca apoi să ai de ce te văita pe facebook
2. Cam așa ceva
3. Trist
4. 😓
5. Mi-am făcut programare tot pentru pașaport acum 2 săptămâni, acasă la Pitești. Pentru siguranță am ales ultima programare pe ziua respectivă. Totul a decurs fără probleme, ba chiar am fost invitată să merg la alt ghișeu liber. Plus că mi-au trimis pașaportul la Tg Mureș.
6. Cunoaștem
7. Curat junglă. Mi-e groază de A1 chiar și în postura de copilot
8. Foarte corect! Și tot s-au găsit deștepți care să se ia de el..părinții perfecți, care vor să-și împlinească visurile prin bieții copii (am exemple printre colegi, forțați să facă medicină și apoi specialități nedorite).
Legat de nr. 2 – oamenii se duc de rapa de la inceputul existentei unei societati. In fiecare an au existat profeti, falsi sau nu, care sa anunte iminenta prabusire a unei cetati, a unui oras, a unui imperiu. Sunt intotdeauna si lucruri bune si lucruri nasoale intr-o societate si nu poti sa stii exact cand se duce totul de rapa. Toata lumea este prinsa in momentul pe care-l traieste si judecata lucrurile cu un subiectivism care-l face sa vada doar ce vrea.
Am mai spus asta, Facebook-ul si alte site-uri de genul de dau falsa impresie ca realitatea e cea arata acolo.
F bune articole.
@didina, cred că serviciul pașapoarte este singurul care funcționează bine in orice județ.
6. Am cunoscut câțiva milionari/miliardari, dar străini. In urmă cu vreo 15 ani încă mai aveam speranță la mai bine în toată lumea, acum nu mai am. Și așa cum spunea @Anouk mai sus educația sau lipsa ei este baza.
@Marius, știi ce e culmea? Că nu doar serviciul de pașapoarte este ok. Am întâlnit o grămadă de funcționari în regulă și la alte instituții, care vorbeau frumos și își făceau treaba. Problema, din ce am constatat în ultima vreme, este românul de rând. Ăla care se pișă pe orice gest de normalitate, care e nemulțumit de orice serviciu și care aruncă gunoaiele pe marginea drumului.
Poate că stema României ar trebui să fie nodul în papură? 🙂
@didina, mă bucur că mai sunt și funcționari de genul. Da, ar putea fi și nodul in papură. Ciulini peste tot pe plaiurile mioritice.
Pfoaii, cum este 8. Ar trebui dată o lege și făcut articolul lectură obligatorie la începutul ședințelor cu părinții.
Cred că copilul meu era prin a-6-a sau 7, mă rog, și am văzut-o că era foarte stresată că a luat o notă mică la mate, am simțit că îi era frică că poate o s-o certăm sau ceva. Ei, am avut o discuție cu ea și i-am explicat că notele nu sunt importante pentru noi și că dacă merge la școală să învețe ceva să o facă pentru ea, nu pentru noi.
Cred, sper, că am făcut bine să o lăsăm să-și decidă singură drumul și viitorul. Mbine, să nu se înțeleagă cumva că am fost total absenți din viața ei de școler dar la finalul discuțiilor era : Băi, tată, dacă tu crezi că asta e bine pentru tine, fă-o.
Frumos 8, foarte frumos, doar că pornește de la o premisa că unii copii sunt de 10 și alții nu. Când, de fapt, toți copiii sunt de 10. Doar că unora nu le este maximizat potențialul. Sau sistemele de evaluare sunt cel puțin limitate și limitative. E perfect ok ca cineva să accepte sistemul de evaluare din cadrul educației de masă românesc ca fiind unul de referință, dar să ducem articolul acesta la rang de obligativitate mi se pare cam mult. Propun să-l lăsăm ca lectură suplimentară, ca punct de vedere, ca perspectivă. Sau măcar să-l mai dezbatem, să-l mai discutăm puțin înainte de a-l trimite la domnul președinte să-l promulge.
Sau poate că nu chiar lege. Citim, selectăm ce ne este pe plac sau pe acord, dar dacă e pe obligatelea, poate că s-ar cuveni să mai discutăm puțin, să ne mai gândim, să mai analizăm.
Frumos 8, foarte frumos, doar că pornește de la o premisa că unii copii sunt de 10 și alții nu. Ei, uite că eu vin și zic că toți copiii sunt de 10. Doar că pe sisteme de evaluare diferite ale adulților din societate, din lume, din viața lor. E perfect ok ca cineva să accepte sistemul de evaluare din cadrul educației de masă ca fiind unul de referință dar să ducem articolul acesta la rang de obligativitate mi se pare cam mult. Propun să-l lăsăm ca lectură suplimentară, ca punct de vedere, ca perspectivă. Sau măcar să-l mai dezbatem, să-l mai discutăm puțin înainte de a-l trimite la domnul președinte să-l promulge.
Când a intrat primul copil la școală i s-a urat să fie deștept, să fie ascultător, să fie cuminte, să o asculte pe doamna, să îi asculte pe părinți, să, să, să. Bunica paternă i-a urat ca să fie ”kalo paidi”. ”Copil bun” adică. Am rămas paf. De parcă nu toți copiii ar fi buni, precum sunt și de 10.
în afară de constatările @didinei, restul articolelor sunt un festival de voie bună și optimism;
mai ai? mă duc să caut lama aia ruginită?
Da, aș mai fi avut vreo două pe același ton vesel și optimist.
@costicămusulmanu, ăsta vrea să ne strice nouă concediul, să ne bage în depresie. A început cu primarii din București, țânțari, gunoaie… mă rog, să fie la ei, la bogați. După aia s-a luat de virgulele și cratimele noastre și nici nu vreau să mă gândesc ce urmează. Am un gând să sun la firma aia unde lucrează și să-i implor să-l trimită naibii undeva, să se relaxeze un pic, că tare surmenat o venit din concedii.
Comentariu beton!16
8. Nu știu cum de astfel de idei cum ca notele si evoluția școlară nu sunt importante vin numai de la oameni cu multă școală, in cazul ăsta medic cu o specializare grea. N-am văzut niciun muncitor să zică asta, după ce și-a rupt spinarea pe șantier si abia îi ajunge salariul de chirie si parizer! Dimpotrivă, ăștia le spun copiilor lor să învețe până nu mai pot că numai intrarea la un liceu bun, apoi la o facultate bună (unde te întreabă de note, nu de hobby-uri) îi poate scoate din foame.
Dacă asta ai înțeles tu din articolul ăla, e destul de nasol. Mno, știi cum e, mulți citesc, puțini pricep.
Ăăă, am citit de vreo trei ori comentariul lui @Lia și cumva am înțeles oful ei.
Am un exemplu în familie. Ambii părinți ingineri, copilul băgat la cel mai bun liceu din zonă la care se mânca matematică-fizică pe pită. Terminat liceu, trimis copil la facultate tehnică Timișoara. A renunțat și acum este la Cluj la Educatie fizică și Sport. Face tatuaje meseriașe și are înclinațiii spre arte deși părinții erau fierți să-l vadă pă IT sau măcar ceva tehnic.
@Shoric, dacă e pe ele cum trebuie, o să câștige mai mulți bani pentru păpică din tatuaje decât din IT.