Denisa e o mamă singură, cu trei copii, care se chinuie din greu ca să aibă ce le pune în fiecare zi pe masă. Pentru că soarta n-a fost atât de blândă cu Denisa, care s-a născut într-un sat de pe lângă Corabia și-a ajuns în București când l-a cunoscut pe primul ei soț. Nemernicul ăla care a părăsit-o cu cinci luni înainte s-o nască pe Flori, fata cea mare.

Ziua, Denisa muncește, e femeie de serviciu la radet, iar copiii stau singuri. Are grijă de ei Flori, că de-acum e aproape femeie în toată firea, merge pe cinșpe ani și-o ajută și ea pe maică-sa cum poate. Nu că n-ar fi ajutat-o și până acum, că doar Flori n-a avut copilărie. Când abia se înălțase de-o șchioapă, a apărut Florin, mijlociul, și în loc de păpuși a trebuit să învețe cum să-i dea de mâncare și să-l schimbe cât era Denisa la muncă.

După ce-a crescut și Florin, iar n-a fost loc de joacă și de păpuși. Bine, nu că s-ar fi grăbit cineva să i le cumpere, dar oricum imediat s-a născut și Daniel, deci iar n-a mai fost timp de nimic, c-a trebuit s-o ia de la capăt cu hrănitul și schimbatul. Unde mai pui că era de două ori mai greu să ai grijă de doi draci din ăștia mici, noroc că deja avea experiență și că-i iubește. Că doar sunt frații ei, chiar dacă n-au același tată.

Denisa e foarte mândră de Flori a ei, dar nu-i spune, ca să nu și-o ia în cap, să fie cuminte și ascultătoare în continuare. În schimb, e hotărâtă s-o ajute să meargă la facultate. Pentru că lui Flori îi place școala, s-a ținut de carte chiar și când o ajuta cu ăia micii. Mai lipsea o zi, își mai lua scutire de la doamna doctor, dar uite c-a ajuns în clasa a noua și mereu a fost printre premianți. De-aia strânge bani Denisa încă de pe acum să-și poata da fata la facultate. Să ajungă și ea cineva, nu femeie de serviciu sau vânzătoare.

Ce nu știe aproape nimeni este că Denisa nu strânge banii din leafă, că leafa e mică și de-abia le ajunge de mâncare. Denisa are un secret: se mai culcă cu unul și cu altul, din blocul lor de nefamiliști, pentru bani. Ba o mai cheamă domnu’ George, de la doi, care e singur de când i-a murit soția, ba se mai duce la Matei, studentul ăla de la ultimul etaj care nu iese din casă niciodată, ba o mai sună Gioni Nebunu care stă la subsol. Dar de la Gioni nu câștigă mare lucru, la el merge mai mult ca să-l audă cum povestește cu vocea lui blândă, că Gioni a fost profesor și e foarte deștept. Păcat c-a pierdut tot ce avea și-a înnebunit.

Cel mai mult câștigă de la Jean care e polițist la comunitară. Când o cheamă Jean, Denisa se spală, se parfumează și se îmbracă cu cea mai frumoasă fustă a ei, una albastră de satin la care ține ca la ochii din cap. Dar Jean merită ce e mai bun, că-i lasă chiar și câte cinci sute de mii. Odată i-a dat și-un milion, atunci când l-au avansat și de bucurie a ținut-o la el până dimineața.

Cam prin decembrie așa, Denisa l-a cunoscut pe Nicu și în sfârșit pare c-a ieșit soarele și pe strada ei. Nicu are slujbă bună, nu ca ea, e ditmai paznicul de șantier. Câștigă bine și i-a promis că o să aibă grijă și de ea și de copii. Mai cumpără mâncare, mai ia lapte praf pentru ăla micu’, ba chiar, în ziua de leafă vine la ei cu prăjituri de la mega image. D-alea bune, cu ciocolată, de care poți sa mănânci fără să te mai saturi.

S-a supărat rău Nicu când a auzit că se mai culcă cu unul și cu altul pentru bani. N-a bătut-o, dar i-a interzis s-o mai facă, că atâta vreme cât are el grijă de ea, nu vrea s-o știe femeia altora. L-a înțeles și ea, că e baiat bun Nicu, poate chiar o iubește, și nu s-a mai culcat cu alții.

Duminica trecută Nicu a fost de serviciu de noapte și-a venit la ea dis de dimineața, direct de la muncă. Era singură acasă, că Flori și copiii ieșiseră în parc, să vadă și ăia micii zăpada. Denisa l-a așteptat cu drag, i-a dat să mănânce și s-a pus la loc în pat. Dar când aproape c-o luase din nou somnul, a început Nicu să strige:

– Deniso, am pus nouăj dă lei în sertarul de sub televizor și nu mai e acolo, i-ai văzut tu?

– Da, Nicule, am crezut că mi i-ai lăsat mie și-am luat mâncare la copii dă ei.

Și-atunci, de nicăieri, Nicu a ridicat pumnul și-a lovit crunt. În timp ce Denisa cădea și se lovea cu capul de calorifer, l-a auzit scrâșnind cu năduf:

– Cum să crezi așa ceva, fă, futu-ți morții mă-tii de curvă?

A mai lovit-o o dată apăsat cu piciorul în coaste și-a ieșit nervos pe balcon să fumeze o țigară.

Amețită de durere și de vorbele grele, Denisa a reușit cu greu să scoată telefonul și să sune la 112. Polițiștii au venit destul de repede și-au reușit să-l ia pe Nicu de-acolo. Dar tot e bine că măcar n-au fost copiii acasă să vadă grozăvia.