E groasă, vă spun, n-am avut de unde să vă pun articole, a venit primăvara și-a dat astenia în bloggeri. Astea de mai jos sunt strânse cu chiu cu vai. În fine, luați de citiți și-om mai vedea săptămâna viitoare ce-o mai fi.
- Când tata a adus pisici;
- Dragostea de străinătate durează 3 ani;
- Țara carașilor fără memorie;
- Cei care ne conduc și hainele lor;
- Profesorii pe care nu i-am avut;
- Și dacă ăla care a sunat de mii de ori la 112 nu era nebun?
- Time management e o porcărie;
Din cauza asteniei au scris articole așa lungi?
Io așa zic. 😀
Astenie îi spune acu’? Io îi ziceam lene, pă românește. Citit, merçi, @hipstăre. 😜
Așa, așa, nu-mi venea cuvântu’.
2. E fake news clar. Asta a fost pus de draknea sa ne induca in oroare ca sa nu mai plecam din tara. Traiasca economia care tropaie si care nu tinem pasul cu ea! Cine face bine lumea te vede!
Orice om îi e frică…
Poate autorul e dintre protestanți ăia ce a venit în august să arete că isi iubeste tara.(!)
Citit tot. Mulțumim de selecție. Nu am suferit de astenie când am citit.
Voi supăra, probabil, spunând, pentru articolul 5 cu profesorii (cred că citesc și profi universitari pe aici), că la cursurile de Pedagogie din facultate nu prea am auzit sintagmele „dragoste pentru copii” și „dragoste pentru profesorat”. Veneau cei de la facultate și erau aproape ca fierul de reci la unele cursuri. Uneori erau chiar greu de urmărit și înțeles. Cred că erau puși să predea aceste cursuri pentru a-și umple norma. Și totuși ține de fiecare dascăl să-și amintească de copilăria lui, de cum ar fi dorit să fie pentru el în școală și să îi iubească pe cei mici.
Nu îmi amintesc să fi avut exemple de mare „omenie” între profii comuniști din generală. Cred că le era teamă că ne vom „trage de șireturi” cu ei și nu îi mai „respectam” ca dascăli. Așa ar fi fost. I-AM FI IUBIT pentru că ne-ar fi arătat, înainte de orice altceva, suflete de oameni.
O duminică frumoasă să aveți. Mâine începe simularea la a șaptea.
Comentariu beton!11
Osteneala de primăvară mă face să cred eu, iară, c-am citit la repezeală😋
Mulțumesc stimate domn și nu fă din bou un om😉
Da, da, ai dreptate.
Înțeleptule 😉
E contagioasă asta? Cum se ia? Cum se transmite?
Scurte, da’ bune.
N-am citit 7 ca nu rezist 😊
@Maria,
Cum scurte? Că-s lungi, majoritatea 🙂
Și negre … 😋 … parcă am văzut, cândva și ceva pe albastru, la font mă refer
Laura G, parca tare repede mi-a trecut vremea citindu-le, cred ca de aia le-am simtit ca fiind scurte😊. Trei guri de cafea si gata selecția.
Nu, nu ma plâng, ma bucur de ele domnu’ Vasilescu.
Atât îți trebuia. 🙂
Multumesc! more left, but „orite mate” cam asea le raspund si le trebuie oleaca pana se prind.
😀 😀 😀
5. De învățătoarele mele mi-am amintit zilele trecute. Clar nu au fost dascăli cu pasiune sau vocație pentru această meserie, însă cred că și-au îndeplinit treaba cu destulă responsabilitate. Inclusiv cea care făcea exces de zel cu rigla la palmă.
Din generală și liceu am amintiri plăcute, frumoase sau amuzante cu și despre majoritatea profesorilor, din facultate doar pe ici, pe colo, dar consider că și-au dat interesul pentru a ne învăța și educa așa cum au putut și știut ei mai bine.
Singura pe care încerc din răsputeri să nu o detest până la scârbă este cea de logică și economie din liceu, pe-atunci inclusă în categoria profesorilor îndrăgiți, chiar respectați. Actualmente senator PSD Vaslui, nevasta liderului PSD al aceluiași județ și pentru mine exemplul clar al modului în care un mediu toxic contribuie la prăbușirea morală a individului.
Rigla la palmă? Erau amatoare.
Și Mihaela M zicea zilele trecute ceva de genul. Chiar sunt curioasă acum ce fel de învățătoare ați avut voi. Eu îmi aduc aminte de ea (că doar una a avut astfel de apucături și culmea, cea din Câmpina, nu din Vaslui) ca de un monstru și doar o singură dată am pățit-o.
Mulțumesc pentru selecție! Citesc mai pe seară, că acum îmi bate soarele în ecranul telefonului și nu pot să citesc😜.
:)))))))
@Eleno, trimite soarele ăla încoace, că mie mi-au dat cu ploaie azi. Să nu te-ncurce la citit, nu de altceva. 😜
Mai bine ți-ar trimite forfecuța aia faimoasă să ai cu ce meșterii un simulacru de veioză 💡
@HM, păi soarele o deranjează la citit, nu forfecuța. Mă gândeam s-o ajut cumva, să nu stea cu sufletu’ la gură pân’ diseară.
@Elena, soare zici?! Iar stai toata ziua la plaja. Vezi ce face meteorologul pt tine? Hai, sa traiasca famelia matale de nu mai bagi un articol pt sambata. Hai ca fac cinste.
@Marius adică tu crezi că îi vine inspirația cu … mită?
@didino, cu părere de rău, dar de data asta zic NU.🙂
2. am râs cu lacrimi 😂
3. nu mai pot cu nenoricirile astea din spitale. Degeaba țipă toată presa, nimănui nu-i pasă.
4. bine zis, bine scris.
5. am avut profesori buni, ăia nașpa au fost puțini. O chestie memorabilă pentru mine: în gimnaziu m-am îndrăgostit de proful de română. Arăta bine, preda bine, se purta frumos. Datorită lui am reușit să învăț pe de rost o poezie – ”Iarna pe uliță”. Mai multe n-am putut – nu eram chiar atât de înamorată 🙂
6. da.
7. da.
Multumesc de muncă.Nu pot să îmi dau cu părerea despre nimic până nu vă înjurați de mame,morti.Ca intelectualii fini.Aruncat vitriol în benoacle.Chestii diafane.De ‘ntelectuali.
Nu e timpul trecut încă.
3. Eu ”ador” să vorbesc despre sistemul medical din România, infecții nosocomiale, șpăgi, nesimțire, incompetență, minciună și am vii în minte toate experiențele plăcute și, mai ales, neplăcute trăite prin spitalele din România.
De problema infecțiilor nosocomiale sunt aproape permanent conștientă și o am în minte de 10 ani, unul din lucrurile care mă îngrozește cel mai tare este să ajungă cineva dintre ai mei pe-acolo. Așa că ultima oară când am avut de-a face cu un spital de stat, am realizat ce nivel de neîncredere și suspiciune am dobândit în privința calității prestării actului medical în acest mediu, cât sunt de obsedată de control, de răspunsuri verificate la sânge (și pe bună dreptate, căci i-am prins pe niște medici și asistente cu minciuni sfruntate) și cât de scârbită de nivelul uman și profesional al unor oameni cu uniformă medicală. După două zile, sâmbătă seara, am cerut eliberarea de urgență a actelor pentru externare și transfer la un spital privat duminică dimineața, unde urma să se efectueze de urgență operația necesară și amânată probabil din cauză că n-am sărit cu vreo șpagă sau ceva. Ultima lor nesimțire a fost să îndrăznească să-mi spună că ”nu se fac externări duminica, abia de luni se poate”. Le-am vorbit cât am putut de frumos, le-am explicat omenește și printre dinți potențialele consecințele ale celei mai mici întârzieri și cât de mult îmi doresc să nu ne trezim în vreo situație de malpraxis sau chiar doar reavoință, în final, din fericire, s-a putut realiza irealizabilul.
Nu știu despre ce memorie a carasului vorbește Vlad Petreanu, mi-e greu să cred că mai există român cu ceva creier care să nu înțeleagă că în România se moare pe capete din cauze demne de evul mediu și nu numai în spitale. Problema e că suntem paralizați, nu știm ce să facem, altceva decât să ne plângem și să dăm în continuare șpăgi în stânga și dreapta diverșilor mai mici sau mai mari dumnezei care s-au făcut cadre medicale, din motive care mai de care, mai puțin cel de a lupta pentru pacienți, sănătatea și viețile lor.
Dacă vrei … se poate. Important e să nu te lași 😋
Vineri, dacă nu mă înșel, au fost Petreanu și Guran la radio cu subiectul respectiv în discuție. Cei ce au intrat în direct au relatat „realitatea”. A fost o emisiune de pomină. Se găsește și pe site-ul radioului dacă vrei să o asculți – poadcast vineri ora 13:20. Enjoy 😉
Mulțam, o să ascult. Să văd și eu ce-i așa “de pomină“. 🙂
Habare, am ascultat podcastul, foarte drăguț, m-a spart mentalitatea ciudată a unor pacienți că dacă medicul refuză șpaga înseamnă că ceva e in mare neregulă cu el/n-are șanse/va muri/nu va fi tratat cum trebuie.
Clar va mai dura mult până problema mitei va fi rezolvată, atât la personalul medical, cât și la pacienți. Pe mine nu m-a interesat niciodată ce fac alții, n-am întrebat niciodată ”cât se dă la dl/dna doctor”, am dat cadouri sub formă de bani sau alte lucruri materiale de foarte puține ori și doar după îndeplinirea actului medical (la nașteri, mai ales), drept mulțumire. Iar atitudinea mea de ceva bucată de vreme este următoarea – îmi imaginez tot mai mult că trăiesc în țara aia ca afară pe care o tot cerem cu toții. Și când se întâmplă lucruri incompatibile cu normalitatea aceste țări normale mă activez tot mai des în niște moduri de care nici măcar nu știam că există în mine.
PS. Recunosc că abia mă abțin să te întreb ce ți s-a părut ție așa ”de pomină”, mi-ai făcut impresia că ai mult mai multă experiență cu spitalele. Oricum, mulțumesc încă o dată de reco.
1 mi am amintit de socrul meu cum prindea sobolanii in capcana si apoi le dadea drumul pe camp ca de….suflete si ei.Plin avea si de pisici dar cred ca si ele erau miloase ca nu am vazut vre una prinzand ceva vreodata.2 Cam lung articolul …..na,peste tot e cu plus si cu minus .una peste alta avantajul strainatatii este acela de a trai undeva unde functioneaza politia si justitia ,restul sunt detalii.3Sa ne fereasca D zeu de spitale si de tribunale4 Cred ca Adrian Nastase se imbraca impecabil ,era si inteligent ….cu ce ne a ajutat asta?Am avut la conducere si premianti, acum avem si repetenti ,aceeasi mizerie.5 Eram indragostita de proful de istorie ,nu va ganditi la prostii,era un mosulica,d zeule ce frumos putea sa povesteasca…..orice lectie devenea un basm …..exista profesori cu har si profesori care merg la scoala ca la fabrica,nu ai ce face…6 aveam o data nevoie de o informatie despre un afurisit de tren ,anul trecut in vara,am sunat de am innebunit fara a ridica cineva telefonul ,uite ca nu mi a venit ideea cu 112 ,incerc data viitoare7 habar nu am….dar de obicei sunt ordonata ,nu sunt in criza de timp…..timp este ptr orice….sanatate sa fie si sa vina primavara .Multumesc ptr selectie,Mihai.
@Misule recunosc azi am citit pe diagonală, am recuperat paharele alea de ieri. Maică-mea a făcut 75 de ani și am sărbătorit-o cum se cuvine.
Ms de selecție și tuturor o duminică plăcută cât a mai rămas din ea!
Să-ți trăiască, man!
Mulțumesc frumos!