Este că nu mai intră cafeaua fără articolele astea? Aveți grijă ce răspundeți c-abia aștept un motiv să las lenea, care mă lovește în fiecare sâmbăta seara când e să le pun pe blog, să mă învingă. 🙂
- Romantism în organism;
- 9 greșeli în gripă;
- Vaselina și unsuroșii din publicitate;
- Carbon alterat şi conştiinţe degradate;
- Tu te poți baza pe șef?
- Tudorel Toader, conferinţă de presă bombă: “Ştiaţi că în Japonia se mănâncă peşte crud?”;
- Toate glumele alea despre millennials sunt adevărate;
- Am râs bine de tot la spotul ăsta Diesel;
- Unde a dispărut noţiunea de “rezonabil”?
1 și 9 excelente.
1. Corina e tare, frate!
A propos de romantism: o știți pe prietena aia a mea cu 35 de calități ale bărbatului ideal, da? S-au despărțit! Pe lista ei apărea: să bem un pahar de vin după cină. Pe lista lui: să beau trei sticle cu vin după fiecare masă.
9. Pe 31 decembrie a vândut un televizor smart cu diagonală de 200 cm. Pe 3 ianuarie l-a adus la retur. Motivul? „Mi-am dat seama că e prea scump”. Colegul meu l-a întrebat pe client:
– ați avut invitati de revelion?
– daaaa!
– și a dat bine pe mobilă televizorul ăsta, este?
– da, dom’le. Da’ acu’ vreau banii înapoi. Că am dat mult pe el.
Am înteles că în vară e un campionat de fotbal…
Comentariu beton!20
1. De acord cu faptul ca o afisare excesiva a sentimentelor contrabalanseaza o lipsa interioara de fond, dar nu as fi plecat din restaurant daca as vedea o cerere in casatorie. M-as fi amuzat si poate chiar as fi aplaudat.
2. De acord, dar uite ca nu m-am vaccinat nici eu din lene. Da, sa merg sa cumpar vaccinul, sa merg sa mi-l fac, nu mai bine traiesc periculos in plina epidemie?
3. Astia-s oamenii, nu stiu daca avem ce sa facem.
4. Ce poate fi mai rau decat inepta aia cu faţă de cocker?
5. N-a mai fost odata pus articolul?
6. Si au si niste ochi oblici…
7. Pai nu sunt copiii nostri? Ia sa vedem care-i cauza păpădiosilor astora.
8. M-am crucit in Venetia care este imbacsita de buticari d-astia. Zici ca esti in Europa. Dar na, a fost bine ca tot trebuia sa imi iau niste maiouri.
9. S-a dus pe apa sambetei.
@Mark, văd că ai comentat și tu câte ceva la fiecarea articol de-aici, cum am făcut și eu, deci mă avânt să cred că-ți place treaba asta cu analizatul și vorbitul mult. Mi-au picat ochii pe 7, la care am zis și eu ceva ca să nu tac din gură 🙂
Dar subiectul conflictelor dintre generații mă intrigă, mai ales în contextul politic actual de la noi.
Așadar, înainte să vedem care e problema păpădioșilor, hai să clarificăm: cine sunt exact acești millenials? Tu zici că sunt copiii noștri. Ce vârstă au copiii tăi? Și, mai ales, poți să-mi spui numele tău real? Nu de alta, dar dacă chiar ești Mark Zuckerberg, Mihai e cam supărat pe tine că a fost blocat acum ceva timp pe Facebook 🙂
Mihai, dacă iți dă prin cap să lași lenea să câștige…iți doresc ca in fiecare dimineață să fii trezit de clopotele de pe marea câcatedrala . Am zis !
1 și 9 absolut superbe !
1. Not this again. Iar oameni care ŞTIU doar EI cum e treaba cu relaţiile, cu romantismul, cu dragostea. E aşa greu să acceptăm (mă includ, că şi eu am momente de Toma necredinciosu’) că unii chiar simt să facă gesturi romantice, care nouă ni se par siropoase/copiate/forţate?!
Cinismul ne ajută să ne simţim noi mai bine, ştiu. De aia şi ridicăm sprânceana şi/sau dăm ochii peste cap când un soţ spune că o iubeşte pe nevastă-sa. Ştim noi că în 2 ani ea o să fie grasă şi n-o să-şi mai epileze mustaţa, iar el va f.ute căprioare pe la birou. Eu aleg să cred că există şi cupluri romantice şi durabile, nu doar cupluri de anduranţă, care-şi respectă tabieturile şi spaţiul personal şi strâmbă din nas când văd inimioare şi floricele.
Comentariu beton!17
1. Simpatic! De acord. Mi-a plăcut asta: ”o relație de lungă durată nu trăiește pe ghicitori și jocuri stupide de orgoliu”.
2. Bine de știut. M-a încercat un pui de gripă și l-am lovit cu Humagrip (paracetamol la bază). Într-o zi jumate l-am nimicit.
3. Interesant. Mi-au plăcut și comentariile.
4. ”Doamna Dăncilă este unul dintre acei politicieni-accident ” – cam toți sunt politicieni-accident. Iar Vâcov chiar dacă intră în pușcărie, programul lui de guvernare va merge înainte, așa, dezastruos. Că altul nu există.
5. După cum ți-e norocul.
6. ?
7. Eu mă mir că mai există persoane care se uită la astfel de emisiuni.
8. Spor la cumpărături (de marcă!) 🙂
9. Hmm… Politica magazinului ăla din SUA: ani de zile încurajezi clienții să fie nesimțiți și-apoi te superi și îi acuzi că sunt nesimțiți.
Apropos de ghicit și orgolii, nu ar trebui totuși ca după un oarecare număr de ani să-ți cunoști cât de cât partenerul încât să-i poți lua un cadou fără să-ți spună cu toate cuvintele ce vrea?! Sau să știi cât de cât ce-i place sau ce-l calcă pe nervii capului?!
Eu mă uit la ai mei, mereu (chiar și când eram eu copil și aveau mai puțini ani împreună, acum după aproape 40 de ani ce să mai zic…) și-au luat unul altuia chestii pe care celălalt le dorea.
Poate n-au luat ce era pe primul loc în topul dorințelor (fie că nu s-au prins că e pe primul loc, fie alte motive), dar sigur luau ceva din „top 5 dorințe”.
Da, spuneau și ei ce le place, dar nu în ajun de…, ci pur și simplu în conversații întâmplatoare (alea de ieri ale Elenei), dar celălalt era atent.
@Ady,
Cred că spusele Corinei în articol se referă în primul rând la relațiile aflate la început, ba chiar înainte de căsătorie. Și în al doilea rând, la ghicitul ăla zilnic, nu la cadoul periodic. Genul de ghicit: ce gândesc, ce-aș vrea să mănânc deseară, cum îmi sunt nervii când sună ceasul dimineața 🙂 Cel puțin așa am înțeles eu.
Bă Ady
Io când aud chestia asta cu atenția, mi se urcă sangele la cap
Știu că barbatul ideal ar fi ăla care ascultă femeile 18 ore pe zi , CU ATENȚIE, iar restul de 6 ore le privesc atent cum dorm
Și știi ceva ? Am înțeles că n-o să fiu niciodată barbatul ideal
A înțeles și ea. Greu, da a înțeles
Hai, că n-am chef azi de….
@Laura, tot ai mei, încă nu erau căsătoriți, câteva luni de relație la activ. Comentează mama la plimbarea de seara că are poftă de măsline. Nu că vrea măsline. A luat tata toate restaurantele la rând, erau ăia cu scaunele pe masă și măturile în dinți. E antologică în familie.
Și cum mi-s nervii dimineața?! Pe papiote. Și pisicul se ferește. 🙂
@Colonele, toată treaba ține de chimia fiecărui cuplu.
@Ady,
Da, măi, a zis mama că are poftă de măsline. Dar a zis, n-a așteptat să ghicească el ce poftă are ea.
Dacă ghicește celalalt, e ok. Dar dacă nu ghicește, zi-i direct, nu-i reproșa că n-a ghicit, că-i absurd.
Bună selectie Vasili,leneșului la mine in sat i se spune putoare.
Bă baieti si eventual chiar fete,s-a ținut licitația anului pentru locurile de parcare.
Tipologia românului dac,studii superioare si bășini elitiste:
– Doi neni cu salarii nete in jur la 3000 lei.Au licitat pe un loc până la 2200 lei/an.A câștigat ală cu venit lunar mai mic.
– Doi vecini care o ardeau prieteni s-au dat la militia locală ca unu dintre ei a parcat pe locul celuilat.600 lei amenda,înjurături de mamă,după.Acu s-a aflat la nervi că unu o fwtea pe nevasta ăluilalt.
Va urma.
Comentariu beton!15
Ha, ha , ha asta e cea mai tare
Cum e să te sune nefasta să te grăbești și să-i spui
-Cum termin de parcat (în vecina) ajung acasă
-Păi ai gasit locu liber ?
-Da, că boul ăla ajunge după 7 (mi-a spus ea), vrei să iau ceva ?
Comentariu beton!11
Ăla cu venit mai mic și-a dorit mai mult victoria. (Sau avea mai multă nevoie de locul ăla).
Ceea ce-mi amintește că la mine la bloc vor să facă parcare în locul spațiului verde și mi se duce naibii zen-ul.
Colonele,astea le-am aflat acu dimineață,când parcăm.Ală care o făcea clătită pe aia a lu ălalalt,a dat-o in semne particulare de pe bucile lu aia,că ală nu credea.Ieri aia cică fugea ca gazela cu o geantă la taxi.Locurile de lângă aia doi cu 2200 s-au dat cu o medie de 150.
Incep sa ma consider norocos cand vad cat platesc altii pentru un loc de parcare.Si aici a fost unc caz in care unul plateste 250/an ca ala sta la etajul 1 si n-a vrut s-o lase pe aia de la parter cu cabinetul sa ia locul ala ca e al lui de pe vremea lu’ Gerula In general e cam 50 lei(plus vreo 6 lei impozit pe teren).Si cum,adica aia s-au certat pe parcare si ala i-a zis:ai luat-o tu dar macar iti fwt nevasta,fraiere!Vezi ca are doua alunite pe buca dreapta si un semn de palma de la mine de ieri seara.
La romantism nu ma bag,o fi pe la 20 de ani,in rest e cacat cu perje,stiu n cupluri romantice date exemplu de sotie si careia ii spuneam ca e teatru.Incet ,incet au mai ramas vreo doua ,restul au crapat ca o besina in lift.Si dupa semne si alea ramase sunt romantice in public,acasa cred ca e iadul.In fine…
La mine cu paracetamoale n-a tinut,si ma cred(credeam)indestructibil.
Eu zic ca educatia,tampenia asta de parenting modern,scoala de cacat,mediul,etc,face copiii asa.La 14 ani am plecat la internat,stiau ai mei de mine sambata dupa masa.Nu mancam ciorba,am mancat.Nu faceam curat acasa,am facut.Nu aveam chef de trezit,o luai dupa ceafa instantaneu.Nu iti pregatea nimeni hainele,nu iti facea ghiozdanu,aveam toti o uniforma cu ecuson,nu-ti baga nimeni in seama fitele.Sau daca ti le baga era nasol.Acum sunam copiii din ora in ora,ne ingrijoram ca racesc,nu vreau sa manance aia ,facem alceva…Cred ca de aia s-a ajuns aici.Prea multa bagare in seama.
7. „Două bucăți millenials au luat bătaie de la doi aproape-pensionari”. „Tipe în putere n-au fost în stare să bata o Rona Hartner operată de menisc și un Daniel Iordăchioaie julit de o oaie”
Vorba lui Mihai, am răs cu zgomot.
9. Ok, retur în orice condiții și oricând, dar totuși de ce primeau chestii pe care nu le vânduseră ei (garage sale și podul bunicilor)?
Sau și acolo gaseau pantofi vânduți de magazinul ăla?
În cazul ăsta (și deja sunt off topic), voi vă dați seama cum ar fi să găsim la solduri și mai ales în podul bunicilor pantofi vânduți de un magazin care în există și de la care noi încă ne cumpărăm pantofi?! Oare Guban exista acu’ 50-60 de ani?!
@Ady, da, exista Guban acu’ 60 ani! Și făcea niște pantofi excepționali!
@Anouk, Guban are două magazine la noi in oraș, magazin cu produsele lor.
Ady@, exista magazin online la noi care iți ia de acasă gratis hainele la care ai renunțat deja, stabilesc ei un preț si le vand, apoi tu poți cumpăra de acei bani de la ei altceva.
@Sandra,
Ce magazin e ăla care ia hainele? un link, ceva?
@Sandra, aia e altceva. Că sunt magazine de electrocasnice care îți scad din spreț dacă dai un alt produs la schimb (indiferent de vechime sau de unde e luat).
Mă refer strict la retur. Întoarcere. Dai înapoi ce ai luat dintr-un loc. Nu duci altceva. Asta ca să ajungem și la rezonabil. 🙂
@Anouk, merci. E îmbucurător că avem și noi așa ceva.
Laura@, http://www.remix.ro, exista si .bg, dar cel cu .ro e al nostru.
Ady@, am si comentat in legatura cu rezonabil, ai mare dreptate. Ideea este ca eu cred ca autorul s-a folosit de situatie sa sublinieze atat de corect nivelul la care am ajuns. Adica, ma gandesc ca exact ca in magazinul de care am scris in acea campanie au existat niste conditii care au permis aceasta nerezonabilitate, dar nici macar nu mai conteaza. Nu mai suntem rezonabili, nu ma avem idee despre bun simt si valori educabile.
Armata Salvarii:))))
Neața!
1. Eu sunt o romantică pe dinăuntru. Cred că pentru fiecare romantismul e altfel și îmi plac bărbații romantici. Totul e să nu fie falși.
2. Nu știu să explic cum știu ce e de făcut în caz de boală sau cum să-mi dau seama cam despre ce e vorba (evident că atunci când e ceva mai complicat mă duce capul să merg la medic). Cred că e vorba despre educația din familie. Și mi se pare că e ca la mașină. Dacă știu cum funcționează, pot să-mi dau seama care e buba când ceva nu merge bine.
Dar mi se par binevenite campaniile de informare în domeniul ăsta. Ar fi bune șă nu fie doar pe net.
3. Pe mine mă dezgustă „unsuroșii” oriunde ar fi.
4.
5. Eu am avut norocul să-mi aleg șeful mereu. Dacă nu-mi convine, caut altceva.
6. Daaa……e o lume paralelă în care nu s-a alterat carbonul. Deci de la peștele crud era! ?
7. Problema generației ăsteia e că au împresia că pot face totul cu ajutorul computerului. Și asta le-a adus un handicap major în viața reală.
8. Original fake!
9. Puteau să deschidă un SH!
Zi minunată s-aveți!
Merci, Mihai!
1. Scris cu talent și cu mult farmec.
2. Educație elementară pentru sănătate, este disciplină opțională de studiu.
3 Așa mi-am zis mereu in ultimii 30 de ani, asta e țara, ăștia sunt oamenii, niște mecanici murdari. Și vaselina iese greu de pe haine, iar murdăria nu e bună
4. Conştiinţe degradate? Neh, doar mecanici de la punctul trei. Ah, cred ca si mecanicii de la service sunt deținători valabili de constiință.
5. L-am comentat si săptămâna trecută, acum mă gândesc la câtă dreptate am avut.
6. Mă gândeam la niște pește crud si viu, păcat dom’le, ce nepoliticoși!
7. M-a dus la Netflix, again! 😛
8. Da, da :)). Am vreo 3 perechi de blugi DIE! 😛
9. Superb scris, eu cred ca majoritatea sub 30 de ani nici măcar nu a auzit cuvântul, fără sa exagerez. 🙁
Apropos de ghicit și orgolii, nu ar trebui totuși ca după un oarecare număr de ani să-ți cunoști cât de cât partenerul încât să-i poți lua un cadou fără să-ți spună cu toate cuvintele ce vrea?! Sau să știi cât de cât ce-i place sau ce-l calcă pe nervii capului?!
Eu mă uit la ai mei, mereu (chiar și când eram eu copil și aveau mai puțini ani împreună, acum după aproape 40 de ani ce să mai zic…) și-au luat unul altuia chestii pe care celălalt le dorea.
Poate n-au luat ce era pe primul loc în topul dorințelor (fie că nu s-au prins că e pe primul loc, fie alte motive), dar sigur luau ceva din „top 5 dorințe”.
Da, spuneau și ei ce le place, dar nu în ajun de…, ci pur și simplu în conversații întâmplatoare (alea de ieri ale Elenei), dar celălalt era atent.
Bre,da pretențioasă e duduia asta Corina Băcanu.De trei ori am încercat să intru ,dar nimic. Pe blog,bă.Doar după ce am făcut duș,m-am berberit ,m-am dat cu gel am reușit să deschid linkul.Ce ție cu femeile astea!
Nu văd nimic rău în romantism. Ok, știu că acum trendul este să fii cinică și masculină. Dar ce e prea mult strică. Uneori femeile chiar ar vrea ca bărbații să facă o idioțenie de dragul lor. Corina Băcanu scrie bine uneori. Dar e obositor să vezi mereu același lucru căt e de dezgustător să fii așa sau așa. Până la urmă normalitatea e ceva relativ.
Nr. 3 n-am avut răbdare să îl citesc, că e scris cu litere prea mici pentru mine. Plus că îți dă senzația că e doar o singură frază foarte lungă.
9 e super. Suntem snobi, dar nu știm citi.
La 7 cred că fiecare părinte are millenialul pe care îl merită.
@Mihai, eu una te rog și te încurajez să-ți învingi în continuare lenea. Asta ca să pot să n-o fac eu și să nu trebuiască să-mi bat capul să le descopăr singură. Cu mulțumiri.
1. Corect pe fond, însă nuanțele sunt exagerate din punctul meu de vedere. „Filmele americane romantice au luat mințile gospodinelor…”. Prea mult elitism, zic eu, dar fiecare le știe pe ale lui.
Am asistat, întâmplător, la cereri în căsătorie, dar nu mi-am rostogolit pupila pe tavan și nici n-am plecat. Nimeni nu deține secretul unei relații perfecte, e loc pentru toată lumea și fiecare are dreptul să experimenteze.
3. Îmi place Feher. Are un stil direct și bolovănos, pe gustul meu.
Patetic răspunsul lui Rusu, în stilul clasic PR-istic – hai să răspundem ceva fără să răspundem, de fapt, nimic.
Băi, n-am argumente, dar am mâncat din aceeași troacă atâția ani, iar acum tu ne arăți cu degetu’ și zici că ne-am mânjit pe față? Bla-bla-bla (încă 10 paragrafe inutile) și, la final, o bag p-aia cu cei „5742 de followeri ai tăi”, ca să-ți demonstrez nimic.
Stați așa, e cu dat de părere la articolele astea? Că aș avea și eu câte ceva de spus la fiecare. Dar încerc să mă leg doar de ce îmi place, că vreau să fiu cât mai pozitivă duminica:
1. Mie genul acesta de știri îmi restaurează încrederea în umanitatea…dezumanizaților.
2. Aș mai adăuga 10.Dacă ai făcut totuși gripă, nu e deloc greșit să te duci în audiență pe la Senat sau Camera deputaților, la grupul parlamentar majoritar. Declar pe această cale că am o obsesie cu politica. Sper să nu ajung în situația de la 1 și să auziți că deturnez un avion de corupți plecați ”în vacanță” prin Costa Rica.
3. N-am înțeles mare lucru, m-a prins articolul la șpagatist și ciuvică, dar m-a pierdut apoi. Dar bag seama că e multă frică și prin industria de publicitate.
4. Îmi place cum scrie Teodor Tiță (foarte mult mi-a plăcut articolul cu PSD-istul mediu și spaimele sale de acum ceva timp). Cât despre personajele din scrierea de acum, atât am dezbătut săptămâna asta despre ei, încât simt că parcă fac parte din ființa mea și-mi vine să-i apăr cumva. Glumesc, desigur. Toți acești oameni sunt atât de pe dos contruiți încât nu le pot explica prin prisma logicii sau a valorilor etice personale acțiunile. De ex- îmi imaginez că dna Dăncilă (care cu siguranță se declară un bun creștin, sigur are cruci multe și icoane) crede că este corect și etic să-i fie aproape unui membru al echipei, că așa zice Dzeu- să-ți iubești aproapele. Doar că aproapele a încălcat o poruncă, pe-aia cu furatul (și cred că nu numai, fie vorba intre noi). Complicat, dar e minunat să încerci să intri în mințile lor…e ca o junglă cu multe liane și animale, mare parte maimuțe.
5. Sună drăguț ce zice autorul. Aș mai adăuga și faptul că în situația în care șeful / șefa nu fac aceste lucruri (iar astea cred că sunt cele mai numeroase cazuri), angajatul să aibă biluțe (fetele din alea imaginare) și să spună ce-și dorește de la el/ea. Că nu e sclav pe plantație, doar să i se ceară.
6.TNR sunt haioși rău, aș mai fi adăugat și faptul că dacă voia Tudorel să afle de ciudățeniile culinare ale japonezilor, nu ar fi stricat să-l întâmpine pe Abe și delegația sa când au venit acum câteva săptămâni. Cred că s-ar fi bucurat mai mult să vorbească de pește crud, în loc să olărească. Sau le făcea pe-amândouă simultan.
7.Eu aveam o părere excelentă despre millennials, asta până să văd că unul se uită la Ferma Vedetelor. 🙂
8.N-am avut răbdare să văd până la capăt, mai ales că am devenit alergică la tăiatul de ”pamblici”.
9. Frumos spus, găsesc și eu rezonabil să afirmi că mulți oameni au devenit nerezonabili.
Săptămână rezonabil de frumoasă tuturor!
@Mihai, dar zi-mi și mie, ție ce ți-a plăcut la articolele astea? Poate găsim un subiect interesant și important de dezbatere. Sincer, pe mine astea mă interesează cel mai mult. Mă refer la dezbateri serioase, nu pe ce tip de cafea alege să bea fiecare.
Intr-olume care a ajuns sa ia decizii mai degraba emotional decat rational, niste comentarii argumentate precum cele ale lui mihai de la acest articol mi se par aur curat. Una este sa pui la incarcat, nu stiu exact insa zic si eu, 2000-2500 de masini electrice, zilnic, la nivel de Romania si alta este sa ai un milion de masini ( 25% din parcul auto al Romaniei ) pe care sa le incarci in fiecare zi. Numai investitiile in infrastructura sunt uriase ca sa nu mai vorbim de producerea de curent electric. Recunosc, mi-as dori si eu o masina electrica, insa acum, cand curentul este ieftin comparativ cu combustibilul fosil. Ca in toate tehnologiile, toate sunt bune si frumoase pana se atinge un prag critic, iar in cazul masinilor electrice pragul asta pare a fi destul de jos. Nu mai vorbim de reciclarea milioanelor de baterii ( care vor deveni zeci si sute de milioane ), de materii prime destul de limitate si pe care le gasesti doar in anumite si putine parti ale lumii etc. Sunt de acord cu mihai: in timpul vietii nostre nu vom prinde trecerea la electric si aici vorbesc de tarile cu adevarat dezvoltate si nu de Romania.