Weekendul trecut am dat o fugă la Fabrica de ciment Holcim Câmpulung, invitat în calitate de blogger. Și, pentru că la întoarcere am văzut o postare prin care o prietenă își manifesta nedumerirea în această privință (se întreba ce-ar putea căuta niște bloggeri acolo și de ce așa de mulți în același timp) m-am gândit să fac clar acest aspect: ce-or avea în cap oamenii ăia de la Holcim de ne-au chemat acolo? Ocazie cu care se va lămuri și a mea prietenă. Știu sigur că citește pe aici. Ah, evident, în comentariile la postarea respectivă s-a făcut și vechea glumă cu „Anton”. Că, na, doar era vorba despre „beton”. Păi atunci, hai să o facă si eu mai jos pe-aia cu „Marcu”. 🙂
Buuun, să le luăm pe rând. De ce mai mulți bloggeri? Pai, este foarte simplu, pentru că fiecare dintre ei are formată o comunitate pentru care scrie și care nu coincide cu a celuilalt. Deci, dacă matematica nu minte, mai mulți bloggeri care scriu, mai mulți cititori care află despre ceea ce tu, Holcim, ai de comunicat. În plus, mie, de exemplu, nu-mi place să scriu după comunicate de presă primite pe email. Rețin ce mă interesează și despre aia scriu. Mă gândesc că mai sunt și alții care procedează la fel, deci iar se justifică să aduci mai mulți bloggeri, pentru că poți să ai surpriza ca fiecare dintre ei să povestească despre altceva. Cam atât, pe prima sper c-am lămurit-o.
Acum să trecem la a doua nedumerire a prietenei mele. De ce bloggeri la beton? Ce are o fabrică de ciment de comunicat așa de important că trebuie să apeleze la campanii cu publisheri? Well, cred că la fel au gândit și cei din conducerea fabricii, în 2014, când fetele de la departamentul de comunicare au propus să înființeze o pagină de Facebook oficială. „Hai, fetelor, să fim serioși, ce să facem noi aici, la ciment, cu pagina? Nu mai bine puneți voi mâna pe niște lopeți?”. Doar că, să vezi drăcie, fetele nu s-au lăsat și-au făcut-o. Plus că s-au mai ținut de năzbâtii de gen concursuri și postări despre oamenii din spatele procesului de producție. Bref, ca să n-o mai lungim, la ora asta pagina lor de Facebook are cei mai mulți fani din Europa, ca parte a grupului Lafarge Holcim. Așadar, s-a demonstrat din plin că au ce să comunice în mediul online. Până la campanie cu bloggeri mai era un singur pas.
Care a fost făcut în iunie anul trecut, la prima ediție #bloggerbeton. Rezultatele? 21 de articole pe bloguri și vizitatori unici 30.000. Adică niște cifre bune spre foarte bune. Și atunci? De ce să nu faci și a doua ediție? Și-a treia, și-a patra și câte mai vrei, atâta vreme cât obții rezultatele scontate. Nu pare logic?
Acum, să vă zic două-trei chestii pe care le-am reținut de la fața locului și care mi se par interesante. Uite, pe mine dacă mă întrebai care sunt cei mai mari poluatori de mediu, sigur-sigur îți menționam și o fabrică de ciment printre ei. Well, băieții de la Holcim își îndeplinesc în avans normele de poluare impuse ce UE. Mai precis, se află pe undeva pe la nivelul anului 2030 în această privință. Acum să-mi spuneți voi în ce domeniu mai e România la fel de avansată? Aud?
Reușesc să folosească deșeurile industriale și menajere pentru producerea energiei necesare la incălzire. Asta poartă numele de „co-procesare” și cei de la Holcim reușesc sa le utilizeze în proporție de 100%. Adică folosesc până si cenușa care rezultă în urma arderii la ceva. Iar asta este posibil pentru că au una dintre cele mai moderne instalații de co-procesare din europa. Știați chestia asta? Eu, nu. Și mi se pare tare.
Și ultima pe care v-o mai spun. În fiecare an cei de la Holcim organizează „Weekend-ul Porților Deschise”, exact cum a fost când am mers noi. Vreți să știți câti oameni le-au trecut pragul în două zile? Peste 600. Și majoritatea, peste 60%, au fost copii și tineri. Iar chestia asta chiar mi se pare „wow”. Gânditi-vă de câte ori v-ați dus voi sa vizitați o fabrică de la noi. Exact!
Gata. Nu vă zic mai multe. Dacă vreți să mai aflati chestii de pe acolo, au mai scris Cetin și Sabina, iar Mariciu și Panduțu au trântit câte un vlog (în care, desigur, mă puteți admira și pe mine în toată splendoarea). Sau aruncați un ochi pe pozele de aici, să vedeți ce față am. 😀
cu sau fara anton si marcu, e foarte interesant si chiar as zice uimitor ca au mers copii si tineri. cand eram mic faceam vizite de genul: la fabrica de biscuiti, la cea de sticla, la cea de textile etc dar neah asta era pe vremea lu’ nea nicu.
@Marius, eu am rămas cu gura căscată când am văzut grupurile care veneau.
@Mihai atunci mai avem o sansa, mica dar avem. stiu ca mai sunt tineri capabili, iar cu acestia ajutati si modelati, sansa va creste.
@Marius, frate, nu era un gram de praf în ditamai fabrica de ciment. Pe mine m-a impresionat.
@Mihai e de apreciat. deci se poate
E primul post care ar trebui sa-l citesc de cand m-am abonat.. Am renuntat dupa jumatate
@Marius, PE care.
Lol :)))), =)))
@Mihaela, aia e. 🙂
Il uitarati pe domnul Ipse
@Miki, nu, dar nu l-am văzut pe acolo.
Foarte frumos, foarte, foarte frumos… poate cu ocazia asta mai citesc si romanii despre ceea ce se produce in Romania.
@Camelia, n-am scris nici 10% din ce-am văzut acolo.
Lasă, ca la ce prost au plătit aia, ai scris prea mult
@Dan P. Ulea, hmm… nuș’ ce să zic. Poate pe tine.
Offf! Daca stiam ti-as fi spus sa le sugerezi sa puna in vanzare si saculeti de 2-3kg. Sa cumpar si eu ca de mult visez sa mesteresc ghivecele de beton. Serios, nu glumesc.
@9, cred că au zis ceva despre asta dar nu mai știu ce. 🙂
Te inteleg. 🙂 Prea frumoasa fabrica. Las’ ca poate trag ei cu ochiul si ne fac o surpriza. 🙂
Buna seara! De curand am imbunatatit gama de ciment la saci si am introdus un nou produs: Structo Plus in sac de 20 kg ce asigura preparerea unui beton omogen. Poti afla mai multe aici: http://www.construiesc-singur.ro/produse/
Cu toate acestea, pentru prepararea betonului decorativ/cu agregate expuse iti recomandam sa iei legatura cu specialistii nostri ce iti pot oferi informatii mai detaliate despre punerea acestuia in opera pentru a produce frumoasele ghivece: http://bit.ly/2cf7JaJ
Speram ca ti-am fost de ajutor!
@Holcim, mulțam! Dacă ne-ați spus toate astea, mie cred că-mi stătea mintea la alte chestii. 🙂
Ce bine arată! Când am vizitat eu o fabrică de ciment, uau, nu te vedeai de praf.
Sugestia cu saculeti de 2-3 kg e super. și eu am în plan niște bricolaje. 🙂
@GabiI, well, ia să le zic.
Frumoase privelişti şi chiar ai dreptate, arată foarte bine totul. Mă aşteptam la ceva mizerabil, gen tranşee, un fel de Siria.
Am văzut asta http://www.vocea-romanilor.ro/2016/08/31/de-ce-miros-urat-batranii/ , felicitări. Cred.
@Marisa, am văzut și eu. Niște jegoși. Despre vocea-românilor zic.
Mi-am imaginat, e un site de căcat.
@Marisa, măcar au gusturi la furat. 🙂
e evident ca tot continutul siteului e furat si impopoţonat cu titluri pentru prosti, marca „n-o sa crezi” si „ramai prost”. Dacă te-au jupit şi pe tine, next step o să fie să-ti ceara o colaborare, ca ei nu-s in stare sa scrie altceva decat titlurile alea. Nah, sper sa fie banaţi. Mă scârbesc indivizii care fac asta. suna aiurea ce spun pentru ca nu prea gasesc o modalitate civilizata sa spun cam ce-mi trece prin cap referitor la genul asta de oameni.
http://www.ziaruldinmuscel.ro/articol/muntele-de-la-mateia%C5%9F-se-tope%C5%9Fte-de-la-o-zi-la-alta-iar-meteorologii-amenin%C5%A3%C4%83-cu-o-schimbare
http://www.evenimentulmuscelean.ro/index.php/reportaj/3080-cum-a-scos-holcim-varful-mateia-din-patrimoniul-statului-.html
Mai usor cu grija lor pentru ecosistem.Si Schweighoffer promoveaza protectia mediului si pe la spate ei barbieresc o tara.Albanezii sunt implicati in toate organizatiile internationale anti-trafic de organe si persoane si ei au jumatate din PIB facut pe mafie.Cam asa si la Holcim
@Comisaru’ Moldovan, iar eu trebuie să cred asta pentru că a scris la ziar, nu? Doar se știe ca presa nu minte și n-are interese. Ar fi culmea să cred ce am văzut eu cu ochii mei, dacă evenimentul muscelean zice altceva.
Nu, doame fereste.Doar ca scenariul asta e al naibii de repetitiv.Firma mare, multinationala, vine in Romania si brusc se scot munti din patrimoniu(nu zice evenimentul muscelean, chiar e scos), legile devin foarte discutabile iar firma exploateaza ce n-ar trebui.Nu spun ca e cazul lor dar am serioase indoieli ca Lafarge-Holcim sunt chiar asa fecioare neprihanite.Merita investigat.Seara buna!
mersi. super postare, interesant si educativ. hai Cimentul, care, ironic, asa se numea echipa de fotbal de liga Z dintr-un anume sat din Transilvania. Lasand gluma la o parte, bravo Mihai, bravo Holcim, popularizati mai departe tat ce-i fain. For the love of Constructii.
@Veleronia, pot să-ți spun sigur că dacă mai am ocazia, mă mai duc.
da numerele alea se vad si in vanzari?
@animal00, eu cred că nu repeți o acțiune de genul ăsta decăt dacă:
– aduce ROI;
– ai altfel de obiective și ți le atingi;
Bref, sunt convins că oricare ar fi fost obiectivul, și l-au atins.
E de akums sa treci pe linga fabrica de la campulung si vezi cat e de fain. Cei care au trecut pe acolo inainte sa devina holcim stiu cati centimetri de praf de ciment era pe tot muntele de langa. Acum totul e supercurat.
@Bubalus, asta ziceam și eu. 😉