Mă uit în jur, apoi la mama, și oftez:
-Doamne, câtă paragină!
Mama privește și ea lung în zare:
-Ce să faci, mamă… nu-l vezi și p-ăla de peste drum? Cade casa pă el. I-a făcut primăria gard, din banii comunii, că nici de gard nu era în stare.
Mă gândesc că odinioară lumea la țară era mai harnică. Mai apoi cuget cu voce tare:
-Păi nu muncește?
Vocea mamei sună grav:
-Dă unde? Muncea zilier. Mai mult trăia din pensia mă-sii. Da’ acu’, dac-a murit…
-E singur? Nu-l ajută nimeni?
Maică-mea se uită cu obidă spre mine:
-E homosexual! Nici la sapă nu-l ia nimeni. I-a făcut primăria gard.
Nu mă așteptam să aud așa ceva în satul ăsta uitat de lume și parcă vreau să mă conving:
-Apăi de unde știți voi că e homosexual?
-Păi cum, de unde? În sat, aici? Știm tot!!!
Rămân oleacă pe gânduri și apoi o iau cu duhul blândeții:
-Și ce dacă e homosexual? Poate e harnic și muncește, dacă l-ai chema la sapă… Cine știe, o fi băiat bun dacă-l iei să stai de vorbă.
-…
Tăcerea maică-mii spune mai multe ca un blestem. Mai zic o dată moale:
-Vorbiți cu el, poate v-adunați când o fi de arat?
-Nu!!!
Las să se ducă ura și apoi o-ntreb aproape în șoaptă:
-Acu’, mata spune sincer! Gardu’, ăla de i l-a făcut primăria din banii voștri, e în jurul casei, sau în jurul lui ca om?
(text adaptat după o idee a lui Dan Pavel)
Mda, din pacate aceasta e dura realitate? o dată pusă „eticheta”, nimeni și nimic nu te mai ajută(poate doar tu insuți, dar aici depinde si cat de puternic esti mental). La țară este „moarte morală”, socială, financiară. Societatea pune mare preț pe „aparențe”, chiar dacă acestea de multe ori inșeală, trebuie să semeni cu turma ca să fii acceptat? daca nu, devii „singur intr-o mare de oameni”. Unii oameni sunt relativ usor de „dărâmat” incât incet incet incep sa creada si ei ce crede „lumea” despre ei.
Comentariu beton!21
@kya, dap, ne căcăm în fundul curții, dar avem niște principii morale de nezdruncinat. 🙁
Viața la țară se ghidează după cu totul alte reguli, pe care nu le putem înțelege venind așa în w.e. în vizită. Timpul e altul, memoria oamenilor e alta… E mai complicat decât pare!
@Haivas, total de acord cu tine. Dar tinerii care pleaca de acolo la studii, munca sau se muta la oras de ce nu se intorc sa ii invete si pe cei care au ramas acolo ca nu se termina lumea in gardul ultimului vecin din sat? De ce nu spun ce vad afara, ca se poate si altfel, ca exista si mai bine?
@AnnaD, tinerii care se (mai) intorc preiau mentalitatile celor de acolo, din sat. Nu schimba nimic, ei se schimba si revin la origini. Ah, daca n-as cunoaste asemenea cazuri….? Exista exceptii, dar putine. Majoritatea traiesc si gandesc fix asa cum traieste si gandeste SATUL. „Norocul” unora este ca nu toate satele sunt la fel.
@Ionut, eu asta nu pot sa inteleg. O luase si mama pe aratura asta intr-un timp. O auzeam mereu :”Traim intr-o societate, e un colectiv, trebuie sa ne supunem majoritatii”. Am zis OMG! Nu!! Ca satul/societatea (la care facea referire ea) nu te ajuta pe tine ca individ sa evoluezi. Tu insuti faci asta. Prin propriile tale forte si ambitii.
Deci chiar nu inteleg, sau poate refuz sa inteleg. De ce e atat de greu sa arati si sa si demonstrezi altor persoane ca nu e ok cum traiesc? Ne lasam guvernati de niste conceptii…??
@haivas, mentalități se numesc. Și, da, nu se schimbă cu una cu două.
Corect. „Principii morale” ce sunt aplicate cu înverșunare pe cei aparent diferiți, aceștia trezindu-se direct in fața faptului implinit? pai deh, o fi wc-ul in fundul gradinii, dar prințipurile sunt dintre cele mai inalte, asemenea „trendsetări”/ „formatori de opinie” nu gasesti nici in cele mai inalte sfere? orice „derapaj”(de orice fel:opinie, mentalitate, orientare-religioasa,sexuala,politica,militara,vestimentara, diete etc) este înfierat si pus dezbaterii „radio șanțului” și ești mâncat. Societatea in care traim ne cenzureaza de fapt, sa fim „ca toți”? când de fapt fiecare este unic, aceasta fiind si frumusetea vietii: Sa fii cum vrei si sa fii fericit cu alegerile facute(avand in vedere ca alegerile sa nu lezeze fericirea celorlalti! Cam utopic,nu?)
@kya, cel puțin în România eminamente rurală, da, e utopic.
Că tot vorbirăm de „Moromeții” zilele trecute: „Unde mergem noi, Niculae?”
@VictorR, lasă că nici cu Bisisica aia nu era treabă curată. 😉
Pentru mine este foarte simplu : atata timp cat exista iubire nu mai conteaza cu cine, unde, cum, de cate ori sau in ce pozitie. Poate daca vom intelege toti acest lucru lumea va fi mult mai frumoasa , mai relaxata si mai fericita. Atat decat !!!!
Comentariu beton!13
@Cristina, well…
Doamne, ce nu înțeleg eu prejudecățile astea. Și sunt prezente peste tot, în special la sate.
Acum, subiectul cu homosexualitatea…nu pot să spun că îi condamn sau judec, nu sunt în măsură să fac asta. Nu îi văd ca fiind diferiți, nu mi-e silă de ei, nu am absolut niciun sentiment vis-a-vis de gay. E alegerea lor, e plăcerea lor până la urmă, cine suntem noi să spunem că e greșit sau imoral? Aah, suntem noi îndoctrinați cu idei preconcepute că un cuplu e format dintr-un bărbat și o femeie.
Am cunoscut gay, am stat de vorbă cu ei și, cu mâna pe inimă spun că mi s-au părut muult mai open-minded decât persoanele straight, mai prietenoși, mai altfel. Normal, aici nu vorbim de problemele de sănătate, de SIDA, de protecție sau nu, e din nou alegerea lor.
Dar nu cred că ar trebui stigmatizați. Tot oameni sunt. Și nu te poți c@ca în gusturile omului! 🙂
Comentariu beton!13
@AnnaD, well, du-te și explică chestia asta în prima crâșmă dintr-o comună limitrofă Bucureștiului. O să ieși linșată de acolo.
Nu e „alegerea lor”, si SIDA nu are nimic de-a face cu homosexualitatea (e un mit de prin anii ’80). Oamenii se nasc gay sau straight si atât. Comentariile de genul asta – atât de dezinformate, aparent pozitive – ma zgârâie pe creier.
@Elena, cherie, eu zic sa te uiti mai atent la comment-ul meu. Nu a fost nimic „aparent” in el. Nu am spus ca SIDA vine la pachet cu homosexualitatea sau ca numai la gay se intampla asta, doamne fereste.
Si, I beg your pardon, dar chiar e alegerea lor. Cu cine, cum si daca isi exprima faptul ca sunt gay. Daca se protejeaza sau nu, daca spun public sau nu. Astea nu sunt alegeri? Unii poate nu pot sa spuna ca sunt gay, poate nu vor. Am si spus ca am stat de vorba cu gay, chiar ai impresia ca nu stiam ca asa se nasc?
Si, scuza-ma, dar nu toti constientizeaza faptul ca sunt gay, nu accepta. Iesirea din tiparele societatii sperie oamenii si multora le e greu sa accepte idea ca sunt diferiti.
Nu vreau sa încing spiritele dar întreb si eu de curiozitate: care-s studiile alea științifice care demonstrează ca un om se naște gay? De vreme ce unii par atât de convinși de asta… Deoarece din punctul meu de vedere, dacă nu exista dovezi in acest sens, atunci orientarea sexuală este alegerea fiecăruia. Si cum fiecare decizie implica niște consecințe, aceste persoane ar trebuie sa-si asume faptul ca nu toată lumea este de acord cu alegerea lor. Ceea ce nu-i împiedica sa-si trăiască viața așa cum își doresc, însă poate ca s-ar mai domoli puțin acești „militanți” pro gay care încearcă sa convingă pe toată lumea ca e cool sa-i accepți pe gay si o opinie diferită (care nu trebuie sa fie de principiul „cu ei sau împotriva lor”) nu te face narrow minded.
@Mihai, cu tot riscul, m-as duce. Pentru ca astia suntem si nu e ok. Indoctrinati de comunisti, si nu numai, cu niste idei aiurea si nefiind in stare sa evoluam. Ii condamnam pe altii ca dau inainte dar noi batem pasul pe loc. Ne-am plafonat in niste conceptii care poate atunci cand au fost implementate au functionat, iar acum constatam ca ne-au fost bagate atat de adanc in creier incat nu reusim sa tinem pasul cu lumea secolului asta.
M-as duce si in crasma aia si in cate crasme e nevoie si as trage clopotelul. Am experimentat asta la ai mei la tara. Munca de Sisif, bineinteles. Dar dupa un timp, oamenii incepeau sa puna intrebari si sa-si puna intrebari. Ceea ce inseamna 1 cm din pasul ala inainte care trebuie facut. Dar decat deloc.
@AnnaD, esti o idealistă. Nu ai cum să schimbi concepții înrădăcinate de sute de ani. Nu așa.
@Mihai, idealista ca vreau sa schimb lumea in care traiesc? Poate. Nu, nu asa, sunt de acord cu tine. Asta necesita un efort colectiv. Si ambitie, dorinta ca intr-adevar vrem sa fim altfel. Dumnezeule, inca sunt oameni care mai cred in spirite si superstitii de tot rahatul, Mihai. Adica lucruri in care se credea prin Evul Mediu. Deci nu mai vorbim aici de conceptii bagate cu forta pe gat ci de, exact cum ai zis tu, sute de ani de idei care s-au transmis de la o generatie la alta, nestiind ca se poate si altfel, ca mai exista si alta explicatie. Dar, cum am zis mai devreme, efort colectiv, Mihai.
@AnnaD, eu mă tot uit pe clasamente de publicații, bloguri și platforme. NU vrei să știi ce trafic au mizeriile ca expunere.com sau efemeride. 🙁
Anina D …Sa-ți explic ce nu înțelegi (cand vei avea copiii, vei înțelege natural, fără eforturi)…Daca homosexualitatea ar fi tolerata, copiii nu ar mai aparea in număr apreciabil in comunitatea respectiva, ca sa-i ducă existența mai departe. Generatia veche lasă cu limba de moarte generației următoare porunca de a continua viata. Familia e sfânta, străbunii trebuie respectați si dincolo de mormânt. Oamenii simt ca nemurirea lor sta in continuarea vieții prin copiii…or daca tolerezi un caz-doua-noua de homosexualitate, tinerii comunitații pot avea ca sursa de inspirație exemplul respectiv in conduita lor in viata…arunci merele stricate din cos ca sa nu le strice si pe cele bune! – asta e unul din principiile de viata de la țara…ca sa nu mai zic ca si In Biblie scrie ca „pomul fără rod se taie si se arunca in foc”…
Oamenii de la țara cred cu tărie ca puterea fiecaruia sta in menținerea lor ca grup social compact; nu privesc viata din perspectiva individualismului, in general ma refer, de aceea nu-l încurajează…Sunt niște legi nescrise care trebuiesc respectate, altfel comunitatea te marginalizează.
Ei cred cu tărie in continuarea vieții prin copii indiferent de vremurile care vin (război, foamete chiar)…daca încurajezi homosexualitatea (prin acceptare) dispariția comunitații e doar chestiune de timp.
N-or înțelege ei conceptul de mutație genetica si alte concepte similare, dar simt instinctiv ca daca vreun membru al comunitații nu e normal/productiv pentru grupul lor social, acel individ trebuie eliminat…fizic nu-l pot elimina, atunci il marginalizează…
La țara nu prind curentele astea ideologice de genul feminismului, mișcarea lgbt, individualism, trăsnai de-astea asa-zis moderne…o dovada clară ca apa trece, pietrele ramân!
Hmm… In 30 de ani de viata nu am pus o eticheta unui om. Ca e lenes, ca nu se spala, ca … multe de gen, poate i le-am atribuit (in mintea mea). Prietene, prieteni gay nu am avut decat vreo 3. Poate ar fi fost mai multi,dar nu mi-am cautat prieteni pe criteriul asta. :)) Legaturi stranse si dupa 10 ani. Cum drq sa judeci si sa izolezi un om pt ca simte\ gandeste diferit? Ca nu le inteleg convingerile, e una. Sa urasc pentru ca nu-i inteleg e alta mancare de peste. Suna a boala mintala.
Anyway… In timp am invatat ceva” Foaie verde loboda\ Gura lumi-i sloboda. ” Ascult pe oricine, dar concluziile imi apartin mie, nu „lumii”
@Sandra, și e foarte bine dacă reușesți să faci așa.
Daca vreau sa vad ceva schimbat in societate, incep educatia de la mine. Apoi progeniturile mele trebuie sa invete ca e loc sub soare pentru toti. Cam asa de simpla-i explicatia.
Frumos scris, frumos exemplificat. As vrea sa cred ca e doar o poveste, dar nu este. Stiu ca nu este. Am pus si eu etichete si stiu ca uneori o mai fac. Este un pic paradoxal cum pana cresti toti vor sa te educe, iar dupa ce cresti, poate in adancul tau iti doresti sa scapi de educatia aia. Si cand zic educatie ma refer strict la modul in care judecam oamenii.
@cezar, da, din păcate și eu cad în păcatul „etichetelor”.
Nu stiu cu ce sa incep….Sa ma leg de faptul ca i-a facut primaria gard? Da, sigur, nu il ia nimeni la sapa si d-aia e sarac. Sa vanda, sa plece in alte parti, sa caute de munca. Nimeni nu il tine cu forta in acel sat. Daca a descoperit ca e gay, poate descopera si alte chestii cum ar fi munca. Sa nu imi spuneti ca e greu sa te desparti de casa natala, sat si alte bullshituri d-astea. Oamenii se misca, se muta spre mai bine, nu stau pasivi asteptand sa-i manance viermii sau sa moara de foame. In satul meu natal, ditamai comuna,de fapt, sat unde mai toti au parabolice, plasme, sere, masini, au renovat casele batranesti etc.sunt unii care nici acum nu au curent electric si apa in curte. De lene. Nevestele si familiile i-au parasit, si ei isi ineaca amarul in alcool si atat, asteptand sa primeasca gratis chestii pentru care altii, vecinii lor, colegii lor de generatie, au muncit si muncesc.
Sa ma leg de prejudecati? Ooo, da! M-am lovit de ele cand cu „Colectiv”. Oameni care ma cunosteau, oameni cu scoala chiar, inteligenti, dar ingropati in satul romanesc, i-au facut pe cei care au ars „satanisti”, s-au bucurat de ce s-a intamplat acolo, fiindca, nu-i asa, „satanistii aia cu barba si plete asta merita”!! Atunci cred ca mi-a fost prima oara scarba de satul romanesc, cu oamenii si traditiile pulii, de care, cica, suntem atat de mandri. Oamenii si traditii din alte secole. Atunci am vazut ce diferenta de mentalitate este intre un om care traieste „la oras” si unul din sat. Emanciparea nu se intampla. Dimpotriva, taraniile si gandirea „de la coada vacii” le intalnim tot mai des in marile orase. Reciproca….rar e valabila.
Comentariu beton!15
@Ionut, păi și dacă pleacă în alt sat, nu tot homosexual rămâne? Nu se va afla și acolo? Iar mentalitățile sunt aceleași, indiferent în ce zonă a țării este satul.
@Mihai, poate ca da, poate ca nu. Dar nu rezolva nimic daca asteapta sfarsitul, impacat cu gandul ca societatea (mica) in care traieste l-a marginalizat. Am avut o discutie cu un var de-al meu, cioban, acu’ vreo cativa ani. Nu gasea „indrumatori pastorali” pentru oi. Citez: „Bah, Ioane, le dau bani, mancare de 3 ori pe zi, un pachet de tigari pe zi, nu ma intereseaza daca au fost hoti sau criminali, daca au scoala sau nu, daca sunt homosexuali sau nu. Vreau doar sa am oameni la oi. Si nu vrea sa vina nimeni, mah. De lene.” Mi-am adus aminte de discutie cand am citit textul tau, fiindca amintise nebunul se varu-meu de homosexuali. Si nu cred ca se poate afla asa usor daca un om e gay, nici macar la sat. Asta, daca nu se face parada de chestia respectiva.
@Ionut, la sat se află tot. La mine în Vâlcea se afla absolut tot despre oricine. Și era oleacă mai mare decât un sat.
Mihai, tu mereu eşti pe aceeaşi lungime de undă cu mine.
Vorbeam aseară cu o prietenă ce i-ar putea ea răspunde fiului ei de 5-6 ani dacă ar vedea pe stradă doi bărbaţi sărutându-se şi i-am răspuns că i-aş zice „mami sunt doi OAMENI care se iubesc”, dar vezi să poţi implementa mentalitatea asta la ţară, acolo e tolerabil ca ţaţa Miţa să se giugiulească cu două sate, decât să accepţi un om aşa cum este el.
@Cristina, păi, da, că țața Mița e femeie și ea, na. 😉
Ca se întâmpla undeva la țară, chiar nu ma mira, tinand cont ca etichetarea are loc in buricul Bucureștiului. Este plină capitala de oameni „normali”! Pana una alta, nu am nicio problemă cu nimeni, sunt oameni, au dreptul sa fie fericiti si culmea, sunt platitori de taxe; prefer sa vad un cuplu gay, decât unul format dintr-un ” Fă si Mare barosan”!
@Cristina, well, o să mai trecă ceva apă pe Dâmbovița…
Fetelor, in dragoste, pentru un barbat,singurul lucru care conteaza cu adevarat, este la ce capat al tevii te afli.
http://e-redoo.ro/mandra-mea-cu-bascan-cap/
Comentariu beton!12
@Redoo, dement. 😀
@Redoo, asa ceva:))))))
Parererea mea e ca, nu trebuie sa iti formezi opinii, doar pentru ca x sau y emite judecati de valoare. La urma urmei, homosexualitatea exista din vremea sau chiar de dinaintea imparatului Traian. Am avut, fără sa știu orientarea sexuală, un amic homosexual. Nu m-a interesat acest aspect dupa ce am aflat si nici nu mi-am schimbat părerea despre el, in vreun fel. La urma urmei, este decizia fiecăruia cu cine vrea sa coabiteze, atata timp cat acest aspect ramane in intimitate si nu ma deranjeaza. Cu ce nu sunt de acord, daca ar trebui sa îmi exprim opinia vreodată, ar fi adoptia unui copil, de un cuplu de homosexuali. Nu de alta, dar cine ar fi mama si cine tata?
@Dana, ce importanță are cine e mama sau cine e tata câtă vreme cel mic are parte de educație și iubire?
Este adevărat ca, uneori Dumnezeu da copii unor inconstienti, care nu pot fi numiti mama si tata. Ideea e ca, un copil al unui cuplu de homosexuali va merge intr-o comunitatea, gradinita/școala, va fi etichetat de colegi sau de parintii lor si sigur va suferi. Ceea ce nu mi se pare drept. Pentru ambele părți.
@Dana, și ne întoarcem de unde am plecat: intoleranța.
Va fi etichetat fiindca ceilalti copii vor afla de la ADULTI ca nu e bine…copiii nu se nasc cu astfel de prejudecati.
Evenimentele din tara noastra au demonstrat ca unele mame isi maltrateaza propriul copil demonstrand totala lipsa de umanitate si bun simt, ca de cel matern nu poate fi vorba. Ceea ce vreau sa evidentiez este faptul ca intr-un cuplu de homosexuali acelui copil ii poate fi oferita mult mai multa dragoste si afectiune decat in unele familii traditionale. Si atunci stau si ma intreb unde ii este mai bine copilului , pentru ca la final important este ca acesta sa beneficieze de toate conditiile optime de dezvoltare.
@Dana… stii, mai bine un cuplu gay de parinti, decat un cuplu „normal” care ii maltrateaza, sau ii fac pe banda rulanta pentru ajutoare sociale! Sunt copii crescuti de o bunica/bunic, nimeni nu le duce grija de „mama/tata”… conteaza mediul in care traiesc, sunt educati, nu normalitatea noastra care permite „o palma”! Mai groaza imi este de cuplurile normale, care isi educa odraslele sa fie intoleranti in ceea ce privesc cuplurile gay si nu numai!
Nici pe cei de la tara cu mentalitatea asta nu ar trebui sa-i judecam si nici pe homosexuali. Ce e normal pentru cineva e anormal pentru celalalt. Asa e si in cazul acesta. Cei de la tara nu pot concepe ca exista relatie de cuplu de acelasi sex pentru ca educatia, mediul, Biserica etc. le-a indus ideea ca nu e normal. Deci, ce concluzie pot ei sa deduca? Influentele din jurul tau sunt mult prea puternice. Si influentele acestea sunt asociate cu saracie. Nu stiu daca la ei e o eticheta, cat e un mod de viata pe care nu-l pot accepta, pentru ca doar modul lor de viata e cel corect (din perspectiva lor). Daca o viata intreaga ti se spune ca asa „trebuie” sa fie..
Iar, acceptarea homosexualitatii se face prin promovarea unei educatii in acest sens, iar asta cine sa o faca? Cine sa le promoveze ideea ca exista si un alt stil de viata diferit de a lor, cand ei au cunoscut doar modul lor? Cum sa accepte homosexualitatea, daca preotul zice ca nu e normal asa ceva? Si sa nu uitam, ca e cea mai influenta persoana in majoritatea satelor. Zic, e o chestie mult mai profunda, nu doar aceea ca romanii pun etichete si judeca pe altii.
Comentariu beton!21
@Alex, jos pălăria pentru comentariul ăsta.
Asta este lovit in soarta de doua ori. Odata ca este gay, si mai rau, este gay intr-un sat. Prejudecatile celor de la sat nu pot fi schimbate decat de popa, iar cum pentru popa acest om nu exista, no fuking way ca cineva de-acolo sa-l ajute cu ceva .
@Cati, eu zic că e lovit de soartă doar o dată.
Poate-l ajută cun un târnăcop…in moalele capului!
@Batranu, poate si primarul este gay daca i-a facut gardul . Asa ca sa nu se dea cineva la el :))))
La sat, intr-adevar mentalitatea poate fi schimbata de preot. Si totodata religia nu accepta asa ceva. Pana la urma, e o chestie de durata schimbarea unei mentalitati. E greu sa schimbi ceva atunci cand esti constient de problema. Dar, atunci cand n-ai habar de problema? Sa invatam ca schimbarea incepe de la tine, puterea exemplului. Dar, cum la tara cei care sunt mai rasariti pleaca si nu se mai intorc niciodata. De ce? Pentru ca o data ce incepe schimbarea mentalitatii la ei, nu se mai pot readapta la tara. Si ramane un cerc inchis..
Majoritatea sunt credinciosi si daca preotul le-ar zice sa ii accepte asa ar face-o majoritatea. Dar, nu se vrea. Ca nu-i vrea Biserica deschisi pe astia la minte (ca ar incepe sa ii ia la intrebari inclusiv pe ei). Plus, ca religia a ramas neadaptata vremurilor noastre. Religie neadaptata + propovaduitori incuiati..toate astea se adauga la celalte lucruri.
@Alex, exact.
M-am mutat din Constanta in Bucuresti cu 15 ani in urmă. De atunci am 3 prietene foarte bune -doar una este fata. Celelalte doua sunt de fapt 2 gay. N-o sa intru in amanunte sa va explic de cat de puternica este prietenia dintre noi. Ideea este ca, cei doi au reusit cumva sa ascunda față de parinții lor faptul ca au alta orientare sexuala. Asa ca ma intreb de ce sa ne punem problema de oamenii care nu inteleg aceste lucruri si care ridica ziduri in jurul lor pentru a se proteja, nu stiu de ce, cand de fapt cei care ar trebui sa stie, nu stiu. Sau nu observa…sau se fac ca nu observa.
@Elena, păi, tocmai pentru că nu ne punem problema?
Asta e valabilă nu numai la țară. Zici că au lepră. Și se ia.
De exemplu fii-mea are o prietenă. Cea mai bună prietenă. Și stau bot în bot, cum s-ar spune, toată ziua. La un moment dat o întreb: „fată voi sunteți lesbiene? N-am o problemă, eu te iubesc oricum dar măcar să știu :)” Mai în glumă, mai în serios (eu având o relație foarte mișto cu fii-mea). Mă aude un amic.
Replica lui : „băi cum poți să o întrebi așa ceva? Și să-i mai și spui că o iubești dacă e lesbiană. Adică chiar a-i mai iubi-o la fel? Pe bune!!! ”
Replica mea: ” Bă ești prost? E fii-mea. Poa’ să fie și hidrocopitocefală că tot o iubesc. Și dacă una e lesbiană nu mai vorbești cu ea, sau cum? Mai ales dacă e copilul tău.”
Replica lui : ” Eu l-aș renega dacă ar fi copilul meu. Și i-aș trage și-o bătaie ca să-i trecă. Auzi, să-i mai și spui că nu e nimic…pff! Ești prea emancipată. Și n-ai credință!
Așa ca no comment! Omu’ cu pretenții de emancipat, altfel.
La țară ce te aștepți?
Comentariu beton!11
Inca mai sunt dezbateri pe tema daca homosexualitatea e o boala psihica sau nu. Cercetatori care incearca sa demonstreze ca e, si altii ca te nasti asa. Chiar si o parte din oamenii emancipati pot sa nu ii accepte si asta nu e o problema doar la noi in tara. Si o parte din cei din afara o au, dar spre deosebire de noi sunt mai nepasatori fata de aproapele lor si nu le acorda o mare importanta. Ideea e, ca nu trebuie sa ii invatam sa ii accepte pe homosexuali, ci sa ii ignore. Nu iti place cum se imbraca, nu te uita, nu iti place cum se comporta, nu il baga in seama etc. Sa avem dreptul sa fim homosexuali, la fel cum am dreptul sa nu fiu de acord cu chestia asta.Dar, sa invatam ca fiecare e liber sa faca ce vrea, chiar daca noua nu ne place.
Când ne strângem la mine zici că e NATO: de toate culorile, orientările, naționalitățile.
Mamă, și ce seri pe cinste petrecem!
Aia cu uitatul în ograda vecinului stă în felul nostru, al românilor de a trăi. Și cum să nu-și facă omu` ăla gard în jur? Și încă unul bine solid.
@Mihai, te simt ceva mai tolerant în comentarii pe tema asta. Că acum ceva timp… 🙂
@lectorarumana, ştii cum se spune, numai prostul e consecvent.
Semne bune anul are! Deh, odata cu anii si barba sura te mai inmoi si tu! :)))
@lectorarumana, sau de modul ín care se pune problema.
Am citit un articol despre cartea Mariei Bello „Whatever…love is love”. Totul a pornit de la momentul in care Maria si-a dat seama ca e indragostita de cea mai buna prietena a ei, si a trebuit sa ii faca aceasta confesiune fiului ei in varsta de 12 ani. Titlul cartii vine chiar de la reactia copilului: „Whatever Mom, love is love.“ 🙂
Copii au mintea mult mai deschisa decat adultii…pe masura ce crestem „punem garduri” in jurul nostru, si in jurul altora.
@Lola, auzi? Mă enervează foarte tare că eşti şi frumoasă şi deşteaptă. Nu puteai să alegi doar una din ele? 😛
No, scuza daca te enervez! 😀 Eu nu am ales, am primit. 😛 Apoi am lucrat sa dezvolt. :-)))))
@Lola, 😛
Ce subiect spinos ai deschis! Eu cunosc asistenţi sociali, vorba aceea cu şcoală în domeniul SOCIAL , care nu acceptă homosexualii şi tu vrei să fie acceptaţi la sat!? În ţara unde construim monstuozitatea mântuirii neamului şi unde popii sunt aproape prima putere în stat? În ţara unde dezgropăm morţi să le mâncăm inima să nu se facă „moroi”?
@GabiI, eu cunosc asistenți social fără niciun fel de școală în domeniul social. 😉
Ştiu ce zici, dar am vrut să întăresc ideea. 🙂
@GabiI, lasă că stiu eu oameni cu școală adevărată, la fel de inflxibili. Taică-meu era unul dintre ei. 🙁
Misto textul, trist adevarul. Deci incotro o iau sa plec de aici??? Vorbesc si eu singura.
@Doina, păi de ce să mai pleci? Rămâi aici. 😉
Aha, deci sa stau si sa am fun. Ca e plina lumea de prosti.
@DOINA, pe aici nu prea sunt, dar fun tot poți să ai. 😉
Are homosexualitatea legatura cu scoala? ce ar putea fi invatat la scoala in legatura cu homosexualitatea? la scoala, in majoritatea cazurilor invatam ( sau ar trebui sa aflam lucruri consolidate stiintific, sau statistic, sau filozofic, sau…) deci, ce am putea invata? este homosexualitatea o alegere sau o gena? in zilele noastre acesta certitudine nu exista.
De ce sa fugim din satul roman sau din tara? homofobi sunt in toata lumea. La Tokyo, la Moscova, la Bogata si la KualaLumpur si la New York. Asa cum sunt „toleranti” si la Bucuresti si la Helsinki.
Uram homosexualii? Ne creeaza repulsie sau ne temem de ceva? Am sa indraznesc mai mult de atat si am sa-i intreb pe toti cei „pro” de aici…cati dintre voi ati avut o experienta homosexuala? Cati dintre voi si-ar dori o experienta homosexuala?
Statistic vorbind, OMS are niste date si niste statistici absolut ingrozitoare despre homosexuali. Boli, sinucideri, acte de violenta asupra minorilor si majorilor, rata a sinuciderilor si alcolism, depresii si dependente de drog. Nu tocmai cu plus , nu?
Cu sufletul vorbind, ” nu conteaza sexul daca este dragoste”.
Adevarul : daca parintii vostri nu ar fi fost heterosexuali nu ati fi putut comenta azi, aici.
Si totusi, ne este frica de homosexuali sau ne este frica sa iesim din zona noastra de confort unde sexul este este „admis” in anumite conditii cu indeplinirea unor anumite conditii. Reactionam la input ul mediatic si la toleranta ridicata de autoritati la grad de „open mind” pentru ca si ei trebuie sa plateasca taxe? la ingustimea mentala a bisericii? sau avem curajul ( chinuitor si uneori hidos) de a ne privi goi de haine, imbracati doar in suflet si ne intrebam…tolerez cu adevarat un homosexual cand eu nu tolerez prea bine comentariul advers pe blogul lui Vasilescu?
@Alina, nice!
@Mihai, experientia docet.
Bai nene ce suferim de bucurestenism. Da frate, numai aia de la tara, taranii aia de au wc in fundul curtii sunt homofobi. Bucurestenii sunt toti numa’ o toleranta. Haida de!
@Simo, nici gând. Doar că e procentul mai mare la ţară.
Ai vreun sondaj la indemana? Da-mi si mie, chiar sunt dispusa sa imi schimb parerea daca e asa. Ca de ”statistici” dupa ureche.. nope!
@Simo, nu, am doar ochi şi urechi. Dar să ştii că nu-mi doresc să te conving de nimic. E foarte bine că vrei dovezi. Doar că nu e rolul meu să ţi le dau.
Vin cu un exemplu concret eu locuind in SUA de 15 ani, intr-un oras de vreo 70.000 loc. din sudul Alaskăi – cel mai mare stat american, cu un nivel de trai poate cel mai ridicat comparativ cu alte state americane (ex. limita venitului minim este de 20.000$/loc/ an) …..in oras este un business (coafura-manechiura-pedichiura), unde toti angajații sunt homo. Am fost odată la manechiura, neștiind care e treaba si pt. ca nu mai puteam aștepta cu programarea la alt cabinet.
Cat am stat eu acolo, doar doua cliente au intrat in unitatea spatioasa si bine echipata. Discutand cu soțul meu ulterior, el mi-a spus care e treaba, de ce lumea nu se înghesuie ca la alte cabinete…deși totul e ok (calitatea activității, comportamentul angajaților, etc. etc.)
Asa ca, degeaba încerci dle autor sa faci mișto, nu numai sătenii din Romania sunt neemancipati (?!), ridica garduri imaginare in fata anormalitatii…nici cei de la case mai mari nu accepta usor (ceva împotriva firii) …nu se grăbesc cu aplicarea in viata practica a unor curente ideologice doar de dragul stabilimentului politic.
@Corina, cum să-ţi explicat cât mai simplu, ca să înţelegi? Ah, da, ştiu: eşti proastă!
Se vede ce nivel ai dle! Cand nu mai argumente logice, recurgi la jigniri…eu ți-am dat un exemplu clar, real.
Sau poate ești ft. bine plătit ca sa sapi la temelia unor valori in societatea românească si …e de înțeles de ce începi sa arunci cu noroi.
@Corina, mai aveam nişte îndoieli în ceea ce te priveşte, dar acum mi-e clar: eşti proastă de puţi! Bagă-ţi valorile în fund şi dispari!
Tu ești un mare dobitoc! Car cel mai rau este ca nu ești singurul!
@Corina, da, dar e mult mai bine dobitoc decât proastă.
Sunteti numar destul de mare de indivizi platiti bine sa propagati ideile astea!
cum sunteti deconspirati, cum sariti cu jignirile…cel mai rau e ca gasiti unii care, din dorinta de a parea open-minded, va aproba elucubratiile.
Pe aici prin SUA (si am fost in mai mult de un sfert de state), nu se agita nimeni cu subiecte de genul asta…s-au gasit unii ca tine, care disperat sa faca bani din orice, te-ai aliniat la idee de corectitudinea politica. Esti mare dobitoc or esti si tu vreunul din asta …mutant genetic :))
@flori, pe lângă că nu înţeleg nimic din ce zici, trăiesc cu impresia că eşti dovada de netăgăduit că mama proştilor e mereu gravidă.
Nu vreau sa ii iau apararea Corinei, sau tie, dar comparatia este cea mai la indemana operatie logica pe care oamenii o utilizeaza iar in firea lucrurilor este sa ii aceptam mai greu pe cei diferiti de noi. Un exemplu este cel de acum dim europa cu islamistii.