V-am lăsat câte ceva de citit. Multe dintre articole sunt pe subiectul care a bulversat societatea românească, pentru că e greu să ne revenim rapid din așa șoc.
- Portretul suveranistului român (rezonez sută la sută cu ce-a scris omul ăsta);
- Călin Georgescu nu există!
- I-auzi, cine și-ar fi imaginat? (cine ar fi crezut că pe clienții plătitori de publicitate nu-i interesează publicul analfabet al lui domn Călin? Nțțț, așa ceva);
- Nu-mi place Valeriu Nicolae, dar când are dreptate…
- Prieteni, asta este WOW;
- Văduva neagră;
- Rețeta boților lui Călin Georgescu: cum a obținut 4,5 milioane de vizualizări într-o zi pe un cont nou (este extrem de interesant articolul, mai ales dacă aveți idee despre cum funcționează algoritmii social media);
- Cât de bine seamănă situația de acum cu cea din anii ’30;
- Trolii ruși sunt printre noi;
- Vreți să înțelegeți și mai bine cât de jos suntem? Aveți un exemplu aici și unul aici. Sunt două imagini lucrate în AI, se vede din cosmos că sunt fake, dar care au zeci de mii de like-uri și mii de comentarii pe genul: „ce frumos! Domnul să te binecuvinteze copil minunat”. Vaidepln, fraților!
Am selectat articolele de azi la o cană de Tchibo, cafeaua care ne umple diminețile de peste 75 de ani.
Ce ne mai umplea Tchibo diminețile prin anii1981-1988…
Comentariu beton!12
Erai nomenclaturist…eu stiam doar de drajeurile Cibo. Poate de aia nu ma omor dupa ciocolata…
Că nechezolul i-ar fi stat în gât…
Eu sper să nu prind, în viața asta, ziua în care se va ține concert de manele pe scena Ateneului sau a Operei. Nu există egalitate socială în lume. Poți avea bani cu carul, asta nu te face egal social cu profesorul universitar, cu medicul sau cu magistratul, când tu ai 10 clase ca trenul. Bravo ție că ai făcut bani, asta nu înseamnă că, d.p.d.v. social, ești egalul meu. Ne ducem dracului ca specie dacă ajungem să considerăm că banul, și nu educația, definesc elitele sociale.
Comentariu beton!49
Eu zic că s-ar putea să o prind, ce sper eu e să o admir de la mare distanță. Nu e „dacă ajungem”, am ajuns deja. Trăiască manelizarea populației practicată constant, încă de la începuturile ProstTv și Hantena1.
Valoarea fiintei umane este data de insasi existenta ei, nu este data nici de functii si nici de caracteristici.
Dar daca tot vorbim de clase sociale, atunci conform acestei idei (traznite) si politicienii sunt considerati o elita (hahaha). Pai daca ne uitam la ai nostri, astia sunt o adunatura de mafiota de securistocomunisti. Oare
merita astia numele de elita? Eu zic
ca merita numele de jeguri sociale. Ce sa mai zic de elita bogatilor, astia ce detin averi imense obtinute prin crime si hotii?!
Nici elita intelectuala nu este
compusa din oameni ireprosabili.
Printre ei se afla foarte multi impostori ce au ajuns sa detina functii fara nici un merit si care sunt aserviti clasei politice de la noi, adica niste vanzatori si tradatori.
Oricum eu nu recunosc impartirea societatii in clase sociale eu doar recunosc si admir oamenii de elita si care vin din toate paturile sociale nu doar din cele sus-puse.
PS Eu sper ca manelele si manelistii sa se „duca dracu’ cu tot cu ma-sa si cu tac-su ca ne-au facut pe toti cu capu’. 🙂
în primul rînd doresc să mulțumesc domnului (să nu dea Dumniezo să devenim tovarăși în viitor) @MV pentru implicarea civică; și pentru articole!
în al doilea rînd urez succese depline tovarășei anca în activitatea dumneaei!
în al treilea rînd mă bucur că nu ragem; s-ar auzi de pe lună decibelii din Grădină, din cauza prostiei și infatuării; mulțumim (și) ficusului pentru o țară (din ce în ce mai) „educată”! btw, ar trebui, după numirea noului președinte al senatului, să primească un virtual șut în cwr și să respecte legea; măcar după mandat…
cît despre 8. mai am ceva de adăugat: pogromul de la Iași! peste 13.000 de suflete ucise cu sînge rece (rapoartele și documentările foto i-au îngrozit pînă și pe nemți), cu 1 an înainte de Auschwitz; mă întreb (nedocumentat) dacă nu cumva poporul din Grădină le-a dat idei nemților!? un fel de influenceri avant la lettre?
Comentariu beton!26
@costicămusulmanu: io când am zis că nazistu’ o fo’ mielușel pe lângă muistu’ sovietic, lumea face spume…
Comentariu beton!13
JT, corect pe fond, dar @costicămusulmanu se referă la cu totul altceva (deși încheie în tușe grosiere cu „avant la lettre”, Endlösung nu s-a schițat de o zi pe alta, cu toate că au existat și variante ceva mai puțin radicale înainte).
nu, taică, io mă refeream doar la caracterul de masă al fenomenului, la amplitudine
Mie îmi place ce spune omul ăsta referitor la ce ni s-a întâmplat anul ăsta în decembrie, la 35 de ani de la celălalt decembrie!
https://www.facebook.com/ildio.matei/posts/9037649132922725?ref=embed_post
Foarte bine și bune toate. Ăla al Snoop m-a pus în cap de cât de bine documentat și argumentat este. Cât despre banii din publicitate care au dispărut de la Realitatea…asta e frumusețea capitalismului. Oamenii sănătoși la cap vor să vândă în continuare pe piața asta (și să plătească și salariile angajaților lor, apropo), așa că își văd de treabă fără să se ascocieze cu oamenii ăștia.
Duminică faină tuturor!
Multe articole și cam toate necesită să gândești nițeluș după ce citești.
1. Am fost în Germania imediat după 2000. Știu că am avut viză și era prima oară când vedeam bancnote pe care scria euro. Imi doream sa-mi pot cumpăra un aparat foto digital, care la noi era extrem de scump pentru o familie cu 3 copii. Speram să coste mai puțin decât la noi. Și am cumparat aparatul visat, mai bun decât îndraznisem să sper. Am primit ceva rest de la 100 de euro. După ce am intrat și noi în UE, prețurile erau cam la fel, la noi și la nemți. Este o părere personală (și, poate, meschină) .
2. Nu există. Este o creație a cosmarurilor noastre.
4. Cred că doamna Elena chiar a început să creadă că oamenii o doresc președinte. Imi amintește de creioanele roșu-albastre. O parte progresistă – o parte habotnică, o parte socialistă – o parte liberală și fără abilitatea de a nuanța.
6. Pe pagina ei de Facebook, Anca Alexandrescu a împrumutat expresia Danei Budeanu „marș, mă ” pentru toți cei care o contrazic. E drept că n-am mai citit cam de un an postarile ei.
Wow, te-ai pus tare pe noi!
Pe 1 l-as afisa in loc de colinde la mall, da te pomenesti ca ridica pesedeu!
Continuam mai tarziu, ca e grele!
Mulțumesc pentru selecția de articole, tot la un Tchibo le recitesc, asta e zona în care mă învârt, Carmen Dumitrescu face o muncă dificilă la fel ca ceilalți, ce mă sperie este faptul că nu văd o rezolvare rapidă (3/6 luni) a situației până la noile alegeri, pas cu pas ,Oha, a implementat mizeria din care ne zbatem acum să ieșim. Mă întreb dacă a primit suficient cât să lase conservele să-și facă treaba fără să fie deranjate sau d’aia mai stă la palat ca Nero ca să vadă cum spulberă vântul și cenușa rămasă. Ca să-l citez pe Ovidiu Vanghele: nimicu’ să se aleagă de ei.
„ nu văd o rezolvare rapidă (3/6 luni) a situației până la noile alegeri”
Eu văd, dar implică trimiterea democrației într-un concediu, că a îmbătrânit și începe să dea gherle. Poate un an sabatic, cât măturăm gunoaiele, nu i-ar prinde rău.
Bineînțeles că așa ceva nu se va întâmpla, după care vom boci democratic întrebându-ne de ce am dat cu piciorul la tot ce s-a făcut în ultimii 35 de ani. Poate chiar unii vor încerca să reziste nedemocratic, dar de pe poziții mult mai slabe. Asta e, nu toate statele trebuie să evolueze, unele nici măcar să existe prea mult.
@Peredhil, asta zic, măturatul gunoaielor, cine și cum s-o facă eficient?!
Partea din instituțiile de forță care încă este dedicată unei Românii suverane în sensul bun al cuvântului (nu mizeriile proruse) și locului său în structurile euro-atlantice. Dacă nu există, sau nu are suficientă influență, atunci discutăm degeaba, și ar trebui mai curând să ne întrebăm dacă Spania, Norvegia sau Canada sunt perspective mai bune. Sau, pentru cei excesiv de idealiști, care e numărul minim de persoane de încredere necesare pentru o structură integrată într-o haiduceală model 1946-47, doar că mai eficientă și mai fără scrupule.
1. Am recunoscut portretul suveranistului român in cativa vecini de-ai mamei.
2. Evident ca omul ala minunat si salvatior al poporului român nu exista.
3. Nu mi-a trecut asa ceva prin cap.
4. Am auzit prima data de la o amica de scrisoarea cu pricina. Raspunsul meu? Pentru ca e o pupincu.ista ca orice politician din România.
5. Viitorul e mai aproape decat credem, prieteni.
6. Saptamana asta am auzit si eu de aceasta individa. Sper sa fie vaduva neagra si pentru CG.
7. Fix asa mi-am inchipuit si eu ca functioneaza.
8. Diferenta dintre extremismul din anii ’30 si acum e ca atunci masele impuneau extremismul iar acum extremismul e impus de un lider. Exemplu: Trump, Putin, CG, Sosoaca, Simion… Si ce as mai adauga eu de la mine, e ca pe atunci se aplica violenta fizica. Acum e mai mult violenta psihica.
9. Trolii rusi sunt peste tot si nimeni nu face nimic sa ii indeparteze.
10. Pai cei care comenteaza la asa ceva sunt tot adeptii lui CG. Astia sunt cei care cred in fake news.
P.S. La cat ai multe cafele☕️.
Mulțumesc pentru articole.
Foarte bune toate. Însă nu sunt de acord în totalitate cu nr 1, cum a scris și Ligia: e prea de tot să bagi manele la Ateneu. Sunt de acord ca la o nuntă, chermeză, whatever- unde participă oameni din toate categoriile sociale- să se asculte și manele, trapanele și mai știu eu ce. Nu cred că astfel de muzică la Ateneu îi face pe aceia mai puțin suveraniști..
De troli și boți e plin internetul, am blocat în pandemie la profiluri de mă dureau degetele.
Companiile și-au mutat publicitatea de pe iRealitatea? Quelle surprise 😁
Iar cu IA..acum iau la puricat orice imagine, nu mai am încredere în nimeni!
Duminică frumoasă tuturor ❤️
„acum iau la puricat orice imagine, nu mai am încredere în nimeni”
În unele dimineți eu suspectez că mi-a băgat cineva niște AI în oglindă.
Într-un fel ce se întâmplă acum în mai multe zone din Europa seamănă cu războiul contra terorismului fundamentalist. Occidentul cu drepturile omului, nu bombardăm civili, dreptul la libera exprimare. Teroriștii cu atacurile asupra spitalelor sau școlilor, copii de 7-8 ani detonând bombe.
Nu am fost și nu suntem pregătiți.
Dacă vrem să punem democrația pe pause ar trebui să o facem cât mai repede, până nu e prea târziu.
Aș vrea să văd știri și despre inamicul din interior, cu cine au colaborat forțele externe, dacă s-a demarat vreo investigație.
Că Potra, Sechila&co nici măcar la pioni nu se încadrează.