V-am obișnuit cu multe articole, nu? Hai că azi nu mai e cazul.
- La drum cu tata, spre o altă lume verde;
- Când cumperi promovare și primești ipocrizie;
- Suntem mai proști ca niciodată (uite și dovada);
- În afară de celebra poză cu profesorul Andrei Nae, ar mai fi ceva de arătat;
- Profesorul îmbrăcat în haine feminine și straturile ipocriziei;
- Ce a provocat “cea mai mare pană IT din istorie”;
- Haosul ca instrument de guvernare;
- Nostalgie;
Întrebare : ce înseamnă pt. un individ cu orientare sexuală (cred!) schimbată – bărbat neaoș ?
1. Un text în care se simte emoția. Se vede că autorul a studiat filozofia.
2. Că tot vorbeam pe aici despre risipă.
Mai bine ar întreba clienții în magazin de ce cumpără de la ei. Ar fi o reclamă onestă.
3. Mă întreb dacă cei care au semnat contractul s-au gândit că dau date personale și apoi votul. Și apartamentele s-ar putea să nu apară.
4 și 5. Mă întreb dacă nu era mai bine să i se ia un interviu profesorului.
Așa aflam ce l-a apucat. Și de ce aceasta ținută albă. Cred că era mai bine curcubeu.
Părerea mea e că a vrut să se facă remarcat.
Până săptămâna trecută nu știam că există.
Azi toată România îl știe.
Probabil s-a uitat peste CV și și-a spus: nu e nimeni interesat de ce am făcut. E timpul să mă fac remarcat!
7. Și eu cu gemenii am trecut prin evaluare și repartiție.
Nu e așa greu de priceput cum se face.
Timpul între etape a fost o problema.
O lună pentru ceva ce se putea rezolva în 2 săptămâni.
Au intrat unde și-au dorit și se vor separa la liceu.
Comentariu beton!11
7 . Zic doar atât, la mine la clasă nu a fost niciun haos. Totul a decurs lin, perfect, copiii au intrat unde au vrut. Părinții au înțeles ce le-am spus, am colaborat foarte bine. De la început le-am zis, completați cu preferințele copiilor.
Bine, eu nu sunt „analfabetă” . Ține de noi oamenii să inotăm in valurile absurde, de foarte multe ori, ale sistemului. Si să facem să fie bine copiii.
Comentariu beton!22
Bune articole comentez doar la 7 din perspectiva părintelui … am fost dezamăgită de admiterea la profil sportiv dar dacă nu s- a putut am ales alte profile și am mers direct la sursă . Știu ce poate nu am aspirații înalte ca nu e cazul . Și nu nu mi se pare bătaie de cap doar dezinteres poate
Bună dimineața și mersibocu pentru muncă!
1. Mi-a evocat amintiri legate de Tg Mureș, cu complexul Weekend, aroma Azomureșului și nenumăratele drumuri Pitești-TgM și retur (în care ascultam genuri muzicale diferite). Plus impresia de „sud=câh” și „TgM=love”, dar s-a rupt lanțul de iubire și capitala nu e cel mai nasol loc din lume.
2. Ipocrizia la rang de artă.
3. Populația crește dar IQ rămâne constant, csf ncsf.
4,5. Deja se exagerează cu subiectul. Sunt alte probleme mai grave prin școala românească (agresiuni sexuale și violuri), dar nu e problemă fiindcă profu’ violator nu umblă-n fustă.
6. Asta pare ceva de genul „buturuga mică răstoarnă carul mare”.
7. Parcă fără haos nu simțim că trăim cu adevărat..
8. Ce a fost bun nu merită uitat, dar nici întreg contextul idealizat.
Videoclipul foarte fain, o reclamă așa cum trebuie!
Duminică superbă tuturor!
Să aplaudăm efortul olteanului. Sper că atunci când scrie nu mănâncă. Este timpul ca toată comunitatea să îl împingă să scrie o carte. Mai mult scris, mai puțină mâncare. Probabil ar ieși slim bine. Am eu niște îndoieli cum că ar fi în stare să scrie cartea aia cu o singură mână.
1. Superb. Fi-meu cel mare mă bate la cap când are voie să facă un tatuaj cu referințe la tacsu, adică la mine.
7. De abia am trecut și eu prin asta cu cel mare. A dat și a intrat unde a ales el. Practic, mi-a cerut niște sfaturi, eu mi-am spus părerea, cu mențiunea că părerile alea sunt ale mele și să nu judece alegerile lui prin ele. Menirea mea este să știe că are un tată care îi iubește necondiționat, să le ofer full support, și să fac tot posibilul să fie fericiți și nu în ultimul rând să cresc bărbați cu coaie, cu coaie din alea care se văd prin pantaloni, care știu să trateze o mișto o femeie.
Comentariu beton!37
7.Când o să ies în public în pwulicika goală și cu un cablu de veioză înfipt în cur sper să țineți cont și să mă judecăți după ce scriu eu pe aici și după un CV în care chiar am bifat chestii mișto, nu după costumație.
#numaigeneralizați, #numaifițisuperficiali.
#respectațibarbațiiînfustevaporoasedevară
Comentariu beton!33
dacă va fi legal în cwru gol cînd vei ieși tu, fii pe pace, n-o să am nimic cu tine; popa, însă…
Comentariu beton!13
1. Emoționant. Mă duc să-l ascult pe Brian Eno și să-l sun pe tata. Nu era un fumător dar un șofer exact ca tatăl din articol. Doar că el era cu Eagles.
1. Mi-a plăcut cum a povestit și cum a făcut paranteza pentru a-și explica preferințele muzicale și cum a obținut albumul ascultat cu tatăl lui. Iar ultima frază e tipul de final pe care ți-l dorești.
2. Eu aș avea mai multă încredere în analizele privind preferințele consumatorilor pe acea piață și în feedback-ul oferit de clienții din magazin, nu în anumite persoane mai cunoscute care promovează un anumit bun sau serviciu despre care nu avem siguranță că l-au testat. De aceea apreciez cu atât mai mult recomandările făcute aici pe blog. Știu că autorul a testat ceea ce recomandă.
3. Fraude au mai fost și vor mai fi, deoarece populația de masă are memorie scurtă și, cu tot accesul la informație, nu verifică validitatea anumitor aspecte.
4. și 5. Am citit păreri, unele chiar ale altor cadre universitare din Universitatea din București și din alte instituții de învățământ superior, despre subiect. Cel mai ușoară metodă de a afla care este motivul pentru care cadrul universitar a adoptat acea ținută este prin intervievarea acestuia. Altfel, atâta timp cât ținuta era decentă și omul competent (și este conform CV-ului pe care l-am citit), eu nu observ problema.
6. Nu există perfecțiune în realitatea înconjurătoare, fapt pentru care nici sistemele de operare nu sunt perfecte. E nasol când se întâmplă și, din fericire, momentele sunt foarte rare.
7. În anul 2017 am susținut evaluarea națională și am avut media de admitere 9.72, fiind între primii 1200 de elevi din municipiul București. Am pus șase opțiuni pe formularul acela (mama le-a scris, dar eu le-am ales, deoarece eu urma să îmi petrec următorii patru ani acolo) pe care mi l-aș fi dorit să le urmez. Au fost șase, deoarece suma locurilor de la acestea depășea 1200, ceea ce însemna că nu puteam rămâne pe dinafară. Opțiunile au fost doar de la profil real, specializarea mate-info, fiind diferite doar liceele, ordinea fiind: Colegiul Național Mihai Viteazul (unde am și intrat și pe care l-am absolvit în 2021), Colegiul Național Cantemir Vodă, Colegiul Național Iulia Hașdeu, Colegiul Național Matei Basarab, Colegiul Național Școala Centrală și Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza. Unul din criterii a fost și distanță, care nu trebuia să depășească o oră față de casă (eu locuiesc în cartierul Pantelimon). Este destul de important să pui doar opțiunile optimiste și realiste unde elevul chiar își dorește să ajungă, deoarece este o perioadă în care descoperi cam ce ți-ar plăcea, măcar în linii mari, să faci în următorii ani. În același asentiment, a pune 100 de opțiuni doar să fie tot e aiurea. Pe lângă consumul timp, nu e nici măcar rațional să nu calculezi pragul acela de siguranță (un număr de opțiuni suficient de mare, astfel încât poziția în clasament să fie mai mică sau cel mult egală cu suma locurilor de la variantele alese) și să nu ții cont exclusiv de dorințele elevului care urmează să studieze acolo.
8. Nu am trăit în perioada respectivă, dar nici nu-mi doresc să o fi făcut.
Comentariu beton!18
3. Proști există și vor mai exista. Inițiativa lui Simeon doar îi adună snop. Probabil o parte din ei ar semna, cu CNP și adresă, la fel de convinși, dacă adeziunea le-ar promite șansă cu 20% mai mare la păcănele.
4-5 Sunt de acord că domnul profesor a căutat notorietate. Mă miră comentariile care zic „nu i-ați citit CV-ul de 27 pagini” . Nu sunt capabilă să înțeleg legătură între lungimea cv-ului și a fustei. Este o lume liberă, fiecare se îmbracă așa cum se simte bine, iar privitorii comentează.
6. M-am liniștit. Nu au fost nici extratereștrii, nici AI care a vrut să distrugă omenire. Good old human error.
dap, mulțam de muncă musiu, că matale citești, nu ca alții care dau o listă cîn’ vor ei…
1. din motive personale mi s-a pus un nod în gît; frumos!
n-o să comentez influensăreala și marketingu’ de două parale, coada la case, că ăsta ne e nivelu’; ieșiți din bule și vă convingeți într-o oră;
nu înțeleg isteria cu fusta lu’ dom’ profesor; deloc n-o înțeleg, din nici o parte, pro sau contra; e fusta lui, pălăria lui, nu le-a furat, n-a obligat pe nimeni să le poarte…; mi se pare că lumea de pe planeta asta acordă mai multă importanță (dacă nu chiar pe toată) formei în detrimentul fondului…
6. nu știu, nu cunosc, io nu-s de aici…; dacă nu merge cămpiutăru pun mîna pă creon…
7. s’tem abia la cls a II-a, ne-am luptat să nu învățăm după-amiaza…
8. mențiune cu coroniță lui @Tudor!
bondimanșatu!
4-5. Nu mă interesează CV-ul domnului profesor, nu profesional a ieșit în atenția publicului, ci prin vestimentație. Așa că vestimentația o analizăm. În universitate se îmbracă cum dorește și cum îi permite universitatea, firește. Oamenii comentează, normal. Mie mi s-a strâns puțin stomacul când l-am văzut; posibil de milă, am crezut că e cam rătăcit în mintea lui. Alții sunt de părere că este un curajos. Cei care cred asta ar fi bine să nu pledeze vreodată pentru introducerea uniformelor în școli. Că nu e normal ca profesorul să aibă voie cu fustă și bluză scurte, iar adolescenții nu.
7. Nu mi s-a părut niciodată haos la repartizarea computerizată la liceu. Îți evaluezi șansele și optezi. Dacă rămâi nerepartizat înseamnă că te-ai supraevaluat. Anul acesta în zona mea au rămas nerepartizați la liceu elevi cu medii sub 3,70. Vor merge la profesională, oricum nu aveau ce căuta la liceu. Dacă vor, bineînțeles. Și nu prea vor. Sub 5 nu au ce căuta la liceu, dar asta e, legea le permite. Am trecut prin acest haos, cum îl prezintă articolul, și cu copilul meu și nu am văzut deloc lucrurile așa. Alternativa ar fi examen de admitere ca altădată, dar mă îndoiesc că mai vrea cineva, ar fi și mai stresant.
Comentariu beton!12
1. De pizda mă-sii. Mișto, da’ rău de tot, nu așa.
2. –
3. Mama Proștilor e mereu gravidă, nimic surprinzător.
4. & 5. –
6. ROFL. Microsoft mai umblă cu căcaturi d-astea? O uitat că nu mai folosim Windows 95 OSR 2? 🤔
7. –
8. –
Video: 🤣🤣🤣
1. Superb. Exact de ce aveam nevoie in aceasta duminica de iulie.
Din pacate, nostalgia pentru un trecut care nu a avut loc e o arma formidabila in mana populistilor si nationalistilor de weekend.
1. Cel mai bun articol de azi. Emotionant. O amintire care sa iti mangaie sufletul. Mi-l amintesc si eu pe tata cand am intrat si eu si sora-mea la facultate cum se plimba prin curte si se infoia ca un curcan. Ce mandru era.
7. Chestia asta cu alegerea liceelor nu e doar in România. Si in Belgia cand treci la middelbaar (6 ani de scoala primara si 6 de liceu/ middelbaar) se recurge la alegerea optiunilor la care liceu vrei si datele sunt procesate de calculator. Poti sa ai sanse sa intri la luceul dorit sau ramai pe dinafara. Pana la urma tot ajungi undeva🤷♀️.
Video: We (don’t) have a back-up 😁
M-a atins nr 1. Fresca anilor ’98 cand eram eu copil. M-a adus acolo. Moment de ceva dintr-o alta lume.
Comentariu beton!15
Multumesc pentru selectie, abia acum citesc.
Am avut zi plina azi, aniversarea a 60 de ani de casnicie a parintilor mei. A iesit totul cum ne doream.
Comentariu beton!14
Să-ți trăiască!
Am sa comentez doar la 7, ca tocmai am trecut prin acest proces
Noua ni s-a explicat foarte clar:
– vei intra la prima optiune la care mai sunt locuri libere
– de aceea incepi cu optiunile pe care le vrei cel mai mult (si aici ai doua variante, fie aceeasi specializare la mai multe licee, fie toate specializarile de la un singur liceu cand vrei musai acel liceu)
– continui cu optiuni mai putin dezirabile
– pentru fiecare optiuni numeri cate locuri sunt, ca sa te asiguri ca cei dinaintea ta in clasament nu iti ocupa toate locurile si ramai fara
– ei si aici vine diferenta: noua ni s-a explicat ca in fiecare an e posibil sa mai vina un anumit numar de elevi din alte judete si cum acea ierarhie este la nivel de judet, este posibil sa vina inaintea ta in ierarhie, deci pentru siguranta ar fi bine sa mai acoperi inca vreo 200 de locuri
Mie mi s-a parut suficient de clar. Nici vorba de haos