Mi-ar fi plăcut să avem mai multe articole la care să ne hăhăim. Din păcate, n-a fost cazul.
- M-am mai ridicat de acolo abia dupa 3 ani (postarea n-avea titlu, i l-am dat eu alegând propoziția care m-a spart);
- Să spunem lucrurilor pe nume, poate așa nu vom mai repeta greșelile;
- Simona Halep, arestată preventiv cât cuprinde;
- Netflix: actualizare cu privire la folosirea la comun a conturilor (ăsta e un exemplu perfect de a nu-ți cunoaște audiența. Ăștia de la Netflix parcă fac tot ce pot să împingă utilizatorii spre piraterie. În țara unde nimeni nu are nicio problemă să pirateze soft sau filme, în țara unde „tot ce e pe net e moca”, vin ei cu găselnița asta stupidă. N-or să știe ce i-a lovit}.
- Probleme cu instalatiile? (meam, ce mi-a plăcut bancul ăsta, bun, bun de tot);
- Li s-a urât cu binele;
- W.A.S.P.: organizarea (mai devreme sau mai târziu se va întâmpla ceva nasol la Arenele Romane. Și toată lumea va ridica din umeri pe motiv că „n-am știut”)
7. Din nefericire, băiatul ăsta, BogDan, a avertizat cu destul timp înainte că oricând Colectiv poate deveni death trap. La concertul Behemoth au fost peste 900 de oameni în Colectiv. Rezolvarea situației a constat să îi ridice acreditarea omului.
Eu la Arene nu mai calc chiar dacă și-ar face concertul de revenire, Slayer. Nu vreau să girez o mizerie.
Am avut Colectiv de ce să nu avem și Arene.
Comentariu beton!35
dupa Behemoth am zis ca imi bag pl in colectiv. Dupa eveniment mi-a multumit un prieten ca dupa ce am zis io s-a gandit si el sa nu se mai duca.
Bine..”norocul” meu a fost ca trupa aia nu era dintre favoritele alor mei, asa ca nu am avut multi prieteni printre victime. noroc…
arene nu o sa ai, ca nu prea are ce sa se intample…acum sincer, ce s-ar putea intampla sa fie atat de nasol?
@animaloo – aș vrea să fiu la fel de optimistă. N-are ce să se întâmple, „dăcât” să se prăbușească șandramaua cu tot cu spectatori. Tavanul e fisurat pe toată suprafața, nu doar deasupra coloanelor, și fisurile sunt mari, se văd de la distanță. În vara lui 2015 chiar s-au desprins bucăți mari de zid, căzând peste zona scaunelor publicului. (Din fericire, nu a fost în timpul unui concert). Soluția, atunci, a fost una de cârpeală: întins niște plase mari de metal pe sub tavan, să nu mai cadă nimic, cosmetizat puțin, să nu mai sară în ochi dărăpănătura, și gata. Ultima oară când am fost acolo (anul trecut, în vară), plasele erau umflate sub presiunea tavanului șubred.
Scările care duc spre ieșiri sunt înguste (deh, așa era în 1906, când a fost construită arena) și tocite; nu au loc doi oameni alături. Structura de rezistență… nici nu vreau să mă gândesc. Ultima renovare a fost în 1981, și, din ce știu, nu a inclus și consolidare, ci, la ordinul lui ceașcă, doar modernizare (recompartimentare, mărirea capacității, înlăturarea semnelor monarhiei.)
Locul îmi place enorm, am mers mulți ani la concerte la Arene și am adunat amintiri frumoase. Dar, câtă vreme rămâne în starea în care e azi, n-o să mai calc pe acolo. Uite și link, sper să fie ok să-l postez (articol din 2015) https://www.libertatea.ro/stiri/arenele-romane-vor-cadea-peste-public-23971
Cum 900?
@Alexia: io la concertele la care am fost, la romane, nu prea era atat de plin in zona scaunelor incat sa fie o problema. La un concert la care arenele is full…da. Nu trebuie decat o mica panica sa iasa caterinca acolo, avand in vedere ca de iesit este doar un singur traseu.
1.2.: subiecte irelevante, dar care prind in tari needucate si fara legi cum este Romania.
3.: whatever. Sportul de mult nu mai e sport. E doar o afacere.
5. Probabil vine din copilaria mea, ar zice Freud. Dar bancurile astea in care clasa muncitoare da peste nas intelectualilor sunt printre cele mai proaste. Si de aia avem 1 si 2.
6. Incomplet dpmdv. De la 20 la 50 de ani omul se schimba. Unii chiar doresc altceva de la viata, altii nu mai vor sa ofere. Problema e prea complicata ca sa existe un singur raspuns corect.
7. Nu mai merg in RO la concerte.
Deci adicția de jocuri de noroc și accidentele rutiere (2000 de morți pe an) sunt subiecte irelevante. Boss, păi și de-aia suntem needucați, că mulți consideră că astea sunt subiecte irelevante. Gizas craist!
Jocurile de noroc si accidentele sunt efectul. Degeaba vorbesti de efect – si asta se intampla de 30 de ani – dc nu vorbesti de cauza. De fapt nu dc nu vorbesti. Trebuie rezolvata cauza.
E ca si cum ma duc la un corigent si ii zic: bah coae, tu esti corigent. Si ii zic asta de 100, 1000 de ori. Mai mult il si dau exemplu negativ intregii tari. Ce am rezolvat? Fix nimic. E inutil.
Bre, Berica…
N-ai înțeles bancu’…
Comentariu beton!16
Ai dreptate, bancurile cu clasa muncitoare care dă peste nas ăluia cu școală sunt proaste. Noroc că bancul ăsta are altă temă. Mai citește o dată sau pune pe cineva să-ți explice.
Comentariu beton!15
1. –
2. –
3. LoL.
4. Am renunțat la Netflix. Am Amazon video prime gratis, dar nu știu dacă l-am folosit mai mult de 5 ori.
5. 🤣🤣🤣🤣🤣
6. Așa o fi. Io încă mai am până acolo. 🤷♂️
7. –
7. Am renunțat să mai merg la Arene, indiferent cine vine. Vara asta sunt ceva trupe „de răgete”, cum le zice distinsa noastră gazdă, pe care voi merge să le văd la Romexpo (Powerwolf, Five Finger Death Punch, Amon Amarth). Da, și acolo e nașpa cam tot – începând cu spațiul, care e o parcare, nu un loc de evenimente. Apoi sonorizarea, scena, organizarea locului etc. – dar tot e mai bine decât la bomba aia cu ceas.
Ultima oară când am fost la Arene erau niște plase imense întinse pe tavane, fiindcă efectiv cădeau bucăți din zid.
Văd că multe articole de azi sunt reality check.
1. Așa e, însă lumea ignorantă nu știe despre ce e vorba. Bine că unii reușesc să scape din mlaștina asta și pot să povestească prin ce au trecut.
2. Bun și corect să vb de cauză.
3. Nu-s fan, dar modul în care e tratată mi se pare scandalos.
4. He, he, he, succesuri pe rămurici, Netflici.😂
5. Stiam bancul, e vechi, am râs și de data asta.😁
6. Subiectul e amplu, poate e nevoie de o discuție separată. Nu toți deraiază, nu toți se acresc și înrăiesc, din fericire.
7. Dacă mai mulți ar deschide ochii, poate că s-ar putea face ceva. Sper!
Mulțumesc și săptămâna asta!
7. dacă te uiți pe iabilet, o să vezi că sunt spectacole programate până în decembrie, unele aproape de sold out 🙁
@Alexia. Nu poți decât să te iei de cap. 😱
Bună selecție de articole. Aș avea prea multe de zis, așa că mă rezum doar la netflix. În iunie, după ce apare s6 Black Mirror, pe care vreau să îl văd, voi închide abonamentul. Aveam toată familia pe el, am vorbit, le-am deconectat profilul fiindcă nu se uită, am schimbat parola și urmează închiderea. Și așa nu prea mai am ce să urmăresc la ei de multă vreme.
1. Nu văd. Fie am blocat eu persoana, fie m-a blocat ea pe mine.
2. La mine sunt dosarele în care se cer despăgubiri de la asigurător. Nu vrei să știi.
6. Am fost pe muchie să fac praf tot ce-am muncit până acum, din cauza că am crezut că mai am 25 de ani. Mi-am revenit la timp, din fericire.
Alina Nedelea.
Poate gasesti cartea „Soseaua Catelu” de Alina Nedelea. E mai detaliat si complet scrisa povestea.
1. și 2. – subiecte care-ți dau un șut în plex. din păcate, citind și comentariile, am observat că trece mesajul pe lângă majoritatea oamenilor. se cramponează de formă, o dau în statistici și nu înțeleg mai nimic din fondul problemelor.
3. îmi pare rău pt Halep și-mi pare rău și pt noi, că niciodată nu ne-am susținut valorile. suntem și noi campioni, dar la indiferență sau aruncat primii cu piatra. de apreciat CTP, de obicei o critica pe Halep. oricum, ITIA nu-mi inspiră încredere, mai ales cu actuala conducere ( plecarea lui Nicole Sapstead de la UKAD la ITIA, în timp ce era anchetată de WADA, mi-a părut una controversată rău)
4. poate le-a scăzut nr abonaților și încearcă să-i (re)câștige?
5. măcar de-ar fi banc! din păcate, mulți oameni super-calificați sau isteți foc, n-au loc de „pile” pe posturi adecvate pregătirii sau capabilității lor și ajung să se risipească la slujbe pt care nu-ți trebuie carte sau minte multă.
6. sunt multe de spus, nu știu dacă e vorba doar de „visul tinereții veșnice”.
7. nimic nu se schimbă-n bine, parcă e din rău în mai rău, nu învață nimic din experiențele anterioare. vor doar câștig imediat.
interesante articolele, mulțumiri pt selecție.
(mulțumiri și pt Bled, frumos loc, de vizitat zona.
cât privește cazarea-n Lyon, cam asta-i problema-n majoritatea hotelurilor din Franța. poate data viitoare iei în calcul și varianta aparthotel.
drumuri bune-n continuare și poze de poveste!)
Comentariu beton!41
nasol, am de mers la arenele romane în vara asta…
în rest, să ne imaginăm o situație: un om este prins pe stradă cu o geantă în care are lucruri care nu sunt ale lui. este imediat arestat pentru furt, deși el susține răspicat că e foarte posibil să fi luat altă geantă la fel, din greșeală, de la aeroportul de la care venea. oricum, polițiștii și procurorii îl bagă în arest și aruncă cheia.
și timpul trece!
fără a fi judecat, omul începe să facă scandal. și are motiv: chiar dacă era dovedit vinovat, avea șanse deja să-și fi executat și pedeapsa și să fie liber. dar sistemul, corect, îi spune să aibă răbdare, că durează, că faptul că el contestă acuzația încurcă treaba autorităților și ele au nevoie de mai mult timp, ca și cum dovezile pe care le au n-ar fi suficiente și ar mai căuta și altele. și, în sfârșit, cu o săptămână înainte de deschiderea amânatului proces, autoritățile spun că au găsit niște înregistrări video dubioase cu omul nostru, care ar arăta că acesta ar fi furat și înainte.
și astfel, procesul se mai amână încă o dată…
cine vrea să spună că un asemenea comportament (la adresa oricui, nu că e simona halep implicată) nu e abuziv să ridice mâna, cu argumente!
a, și ce spune alina nedelea e, din păcate, o poveste pe care o văd repetă prea des, în proporții diferite, în jurul meu. în românia nu ai voie să fumezi în spații închise, sunt interzise reclamele la țigări, dar ești sufocat de reclame la lucruri cel puțin la fel de periculoase.
Comentariu beton!12
1. I-am citit si cartea. “Sos. Catelu 42”
Mie mi se pare ca itia aia a imbulinat-o de prima data si acum trage de timp sa se scoata cumva… abuzul este strigator la cer!!
Desi am tangente cu aproape toate subiectele de azi, acum imi vine doar sa urlu pentru simona, o bag in aceeasi familie cu hagi, oameni care mi-au umplut sufletul, fara sa fiu mare fan sport…
Comentariu beton!13
decît o completare la articolul 2:
https://m.ziare.com/amp/jaf/familie-roman-jefuita-cimitir-3-membri-morto-accident-e-85-1807087
Si o completare la completare: a doua zi dupa accident, pe grupul de facebook al romascanilor cineva a postat ca mama/sotia/bunica celor decedati a murit in spital. Chipurile directorul spitalului confirma decesul. In ce lume bolnava traim!
1. Am semnat și petiția anti săli de pariuri lângă școli. Aceste săli și farmaciile sunt peste tot.
Acest articol mi-a amintit să le spun și eu copiilor despre această dependență.
2. Trebuie amenzi mai mari. Educația fără sancțiuni, nu prea are efect.
Aceste articole sunt relevante pentru toți. Pe rețele sociale și bloguri toți sunt cetățeni model.
3. Această audiere întârziată e ciudată.
4. Ăștia de la Netflix sunt tâmpiți. Mai bine promovau un abonament la comun cu reducere.
6. Cred că între 40-50 ani îți dai seama că timpul trece. Și apar schimbări bune/ rele în funcție de nivelul de nemulțumire.
7. Locurile necorespunzătoare trebuie ocolite. Dacă există cerere la asa ofertă, se merge înainte.
Comentariu beton!11
Legat de ce spunea Bogdan, am fost anul trecut la un concert in Viena, la ceva fabrica dezafectata si transformata in club (Arena Wien, e prin Erdberg, pe langa Pipera Vienei, un loc mai plictisitor decat pomii lui Negoita – eu sunt mega fan Viena, dar Erdberg e naspa).
In fine, fabrica arata cum te-ai astepta: doua cluburi de rock, o scena afara, o sala inauntru si plin de rockarime suparata, pustani, grafitti si patch-uri cu logouri de trupe pe toti peretii. Cam cum ti-ai imagina ca arata un concert rock sau metal daca n-ai asculta rock sau metal…
In fine, concert misto, m-am lipit de trei corporatisti in vacanta si am bagat acolo la topaiala, ca acustica era beton. La un moment dat, zic sa merg la baie – pregatindu-ma pentru ce era mai nasol si obisnuit fiind cu baile cluburilor de rock. Bai nene, luna era baia, curatata de cineva la fiecare ora ;)) Nu mai zic ca nu m-a verificat nimeni in buzunare la intrare, dar locul avea 4 paznici deghizati in public uzual care se uitau atent la toata lumea. Ca na, poti sa organizezi concerte intr-o spelunca si in acelasi timp sa nu faci oamenii sa se simta ca intr-una.
Comentariu beton!23
7. De fiecare dată când văd Arenele Romane pe vreun afiș în oraș mă intreb: oare Acele Arene?? se pare că da.
Atunci pot doar să constat 2 lucruri: unii oameni chiar iși merită soarta, știind ce ruină este și, cât de defecte sunt: primaria, Cultura, ISU, cât de corupte.
Oameni dragi, nu mai mergeți acolo!
Și cu asta, consider rolul meu de cetățean incheiat. Voi incerca sa nu mă doară când se va spune: Vina e una colectivă!
Comentariu beton!11
Bune și articolele de astăzi, mulțumim!
1. Voiam să spun că mă miră, dar de fapt nu mă mai miră deloc unele comentarii: statistica și probabilitățile, de parcă ăla ar fi fost cel mai important aspect. Plus ideea cretină că poți să îți controlezi viciile -ei, unii nu pot și trebuie ajutați, asta incluzând închiderea „tentațiilor”. Dar deh, banul contează mai mult..
2. Corect: drumuri proaste, dar și șoferi pe măsură. Dacă știi că trebuie să mergi pe un drum cu probleme, cu atât mai mult trebuie să caști ochii. Ah, că îți vine unul pe contrasens și intră în tine? Soarta! Măcar ai făcut tot ce ține de tine să fii în siguranță. Dar să faci manevre aiurea e prostie pură și ești singurul vinovat pentru asta.
3. Nici mie nu-mi miroase bine
4. Nu am, nu mă afectează. Dar decizia lor e neinspirată, eufemistic spus.
5. Am râs 🙃
6. Problema cu stima de sine apare la toate vârstele, dar probabil în intervalul respectiv e mai acută.
7. Iar așteptăm să sară desertul turcesc în ventilator. Deși am multe de descoperit în București, acolo sigur nu voi pune piciorul.
Duminică faină tuturor!
1. Ca ex addict, înțeleg impulsul. Și disperarea când te uiți ocazional în oglindă. Să îi fie țărâna ușoară.
2. Aideplamea, câte din astea văd în trafic zilnic. Și când inevitabilul se întâmplă, că omoară pe cineva sau se omoară, începe corul, vai ce băiat bun, sigur doar o greșeală de moment sau alte bălării de genul.
3. Sportul e business și politică, nu doar concurs pe teren. Să intervină guvernul? WTF, pentru ce? Are avocați, are manageri, are resurse.
4. Apoi Netflix oricum fumează de la gunoi în ultima vreme. Le doresc drum bun.
5. Hihihi, dar adevărat. Glumă, dar ilustrează bine cât de paralel e sistemul educațional față de piața muncii. Amu dacă ies în fața blocului și strig că am nevoie de un asistent manager, se umple strada și se golește mall-ul de vânzătoare. Dar un strungar bun, nici cu microscop nu găsesc 😀 Sau când căutam pe cineva isteț și șurubăritor într-un domeniu conex IT – îmi veneau la interviu duzine de absolvenți îndoctrinați cu Jav(r)a, dar dacă le dădeam o sculă-n brațe, erau tentați să și-o bage-n urechi.
6. Criză. Hmm. Aș zice mai bine că e prezentarea extremelor ca reprezentativ pentru perioada de viață în care ai suficientă experiență și fortitudine testiculară încât să mai și trimiți în muma lor chestiile și persoanele care sunt doar sugative de energie.
7. Las’ că-i bine și așa. Până la următorul Colectiv. Cumva tot trebuie să învățăm.
”5. Hihihi, dar adevărat. Glumă, dar ilustrează bine cât de paralel e sistemul educațional față de piața muncii. Amu dacă ies în fața blocului și strig că am nevoie de un asistent manager, se umple strada și se golește mall-ul de vânzătoare. Dar un strungar bun, nici cu microscop nu găsesc 😀 Sau când căutam pe cineva isteț și șurubăritor într-un domeniu conex IT – îmi veneau la interviu duzine de absolvenți îndoctrinați cu Jav(r)a, dar dacă le dădeam o sculă-n brațe, erau tentați să și-o bage-n urechi.”
Am un coleg tânăr, absolvent de facultate de drumuri&poduri+master. Noi lucrăm în domeniu electric, branșamente pentru Enel, extinderi de rețele de iluminat stradal și mai nou, sisteme fotovoltaice și l-a angajat patronu pentru că aveam nevoie de un ajutor la montat panouri fotovoltaice pe case. În 6 luni nu s-a prins nimic de el și mă întreabă și acum cum arată o cheie tubulară de 15 dacă i-o cer. Pur și simplu trebuie să trag de el la fiecare lucrare să facă ceva și se vede că nu-i place ceea ce face dar a fost atras de salariul oferit de patron pentru că nu mai găsește oameni. L-am întrebat de ce nu și-a căutat de lucru ca inginer în domeniul lui și mi-a zis că e greu cu lucru pe teren prin delegații că el are prietenă și vrea să fie aproape de ea. Plm, de parcă drumuri și poduri se construiesc doar pe lângă satu mândrei tale.
Comentariu beton!13
Abia acum am terminat de citit tot. Deosebita selectia,multumesc mult !
– 1 și 6 – motive de divorț, adică păcănele și zână blondă la 40+.
– 2 – promovăm nulități și aberații, dar campanii de educare în sensul ăsta, nu face nici dracu’
– 4 – azi direct închis abonament. Mutat la HBO MAX. Ce-o da Domnu, acuma…
– 5 – râdem a pagubă
1. Dependența de jocurile de noroc este cumplită și nici măcar nu este nouă. Literatura și presa interbelică abundă în povești despre averi făcute/pierdute la ruletă sau poker. Multe încheiate prin sinucideri. Acum au apărut aceste jocuri de noroc care inițial te ademenesc cu mize mici (ce dacă pierd 5lei?) apoi creează dependența. Si așa ajungi să pierzi mult . Articolul este foarte bun dar… nu se aplică în cazul băiatului care și-a dat foc. Se pare că nu juca . Altele au fost durerile lui.
2. Da, să spunem lucrurilor pe nume. Nu a trecut atât de mult timp de când Facebook plângea din simpatie pentru influentarita care s-a urcat de doua ori într-o zi beată la volan. Cam același lucru.
3. Stupid . Este încâ un exemplu de birocrație stupidă cu posibile consecințe grave pentru cariera Simonei.
4.
5. Bun banc. E banc?
6. Am depășit vârsta . Nu zic că sunt „mai bună cu mine însămi” doar altfel non bună.
7. Sunt atâtea locuri insalubre și periculoase pe care nu le închide nimeni.
Nu e banc. Ca să vezi că nu e doar o chestie autohtonă, am colegi scandinavi într-un proiect privat care în civilie sunt diverse soiuri de intelectuali academici, dar ca și loc de muncă și primă sursă de venit, lucrează în amenajări interioare, exterioare. Zic ei, mai puțină mâncătorie de nervi, mult mai mulți bani.
@Atti, ce mi-ar place să lucrez cu oameni de care zici tu. Ei mă învață chestii academice și io îi învăț înjurături neortodoxe când ne dăm cu ciocanu peste dește 🙂
P.S. Cred că avem multe de învățat, nu numai noi esteuropenii, de la oamenii din Nord.
Doamne, cat m-am enervat la primul articol. Mi-au scapat ochii pe comentarii si m-a luat un chef de injurat grav. Uitasem ca romanii sunt mega experti in orice si „foarte superiori”. Deci femeia povestea chestii naspa din viata ei si vin niste pulifrici sa ii explice cum minte pt ca stiu ei cum e cu numerele si ruleta. fmm!
@Irina. Da-i și normal, oamenii cu diplome luate de pe Google trebuie să-și arate vasta lor (ne)pricepere in toate. In plus de asta, dacă nu se bagă ca musca in cwrul calului in toate dezbaterile de pe bloguri, probabil că fac abstinențe înfiorătoare.
5. Mai e un banc de genul ăsta.
Un ginecolog vrea să se facă mecanic, treaba lui de ce, face un curs și dă un examen practic. La final, meșterul îi spune nota: 10,5.
– cum 10,5, dacă maximul e 10?!
– ți-am dat să demontezi și să montezi la loc un motor. L-ai demontat, 5 puncte, l-ai montat la loc, încă 5 puncte. Ți-am dat încă 0,5 de la mine, că ai făcut totul prin țeava de eșapament.
Comentariu beton!23
4. Ăștia de la Netflix au cam luat-o razna. Am abonament de pe la începuturi, făcut de fiica-mea, pe când parcă mai era elevă. Plătesc lunar 12 euro. Oficial (după adresa din CI), fiica-mea stă cu noi, dar s-a mutat. Aseară mi-a zis că nu mai poate intra pe contul ei de Netflix. Am găsit în mail un mesaj: „Contul tău Netflix este pentru tine și oricine locuiește cu tine – locuința ta”. Zice demoazela că, în condițiile astea, ar cam merita reziliat abonamentul. Mă mai gândesc o lună-două.
5. M-am saturat de povestea asta cu „școliții” si „calificații” de care-și bate joc societatea. Cu părere de rău, dar daca tu ai făcut „Științe politice” ori „Științe economice”, iar societatea caută instalatori sanitari, nu analiști politici (asta or fi absolvenții de SP?) ori manageri/finanțiști/contabili, primii care-și bat joc de băieții și fetele astea sunt ei înșiși. Când ei nu-s în stare să fie decât cel mult vânzători în Mall ori crupieri la un Cazino de periferie, care-i valoarea școlii și a muncii lor? Că și pentru astea au nevoie de training, că facultățile lor!… Asta pe de o parte. Pe de altă parte, banii au în spate, în cazul celor școliți pe bune și care chiar știu meserie, fix plus valoarea reală adusă companiei. In cazul meseriilor fizice, e mai ușor de cuantificat. Că plus valoarea se cam echivalează cu efortul fizic, cu munca. Multă muncă. Și grea. Am în familie rudă apropiată, mult mai tânăr, care din motive și probleme de și cu familia a renunțat la drept între anii doi și trei. Inițial a înghețat facultatea, iar apoi a legat-o de tot de gard. Cu familia ajunsă într-o criză financiară totală a trebuit să se angajeze imediat. Prima meserie găsită de un student? Salahor pe șantier. În prima lună a câștigat cât să mănânce și să se îmbrace de la SH. A muncit fizic din greu, a progresat și a devenit in trei-patru luni zidar. Plata fiind la oră, a început să muncească și mai mult: de luni până vineri câte 10 ore, sâmbăta de la 7 la 14. A ajuns ca în mai puțin de șase luni, prin muncă grea (fizicu-l ajută, fiind o namilă de om!) și seriozitate maximă, să câștige mai bine ca părinții, care nu-l mai puteau ajuta (profesori, amândoi; trecuți printr-un divorț, fiecare cu casa lui). Așa că a început să strângă și ceva bani. Când a avut destui bani să plătească taxa de școlarizare pe un an și chiar și ceva rezerve a făcut un calcul cu privire la ce ar fi putut să facă, la terminarea dreptului (mai avea doi ani). Era 2004-2005 și îi cam dădea cu minus, mai ales dacă continua dreptul la IFR ori ID. Așa, cu banii de taxă la facultate a făcut o școală de șoferi profesioniști (C, D, E), plus calificările, perfecționările și autorizările necesare pentru transportul internațional, inclusiv pentru produse perisabile și periculoase. A plecat în Italia, a lucrat la început pe 1600 de euro, apoi pe 2000, apoi pe 2400. A dormit in cabina, a gătit la roată. În patru-cinci ani a strâns 70-80.000 de euro. A învățat și dispecerat de transporturi. A revenit în țară, s-a angajat acum vreo cinci-șase ani șef de coloană auto la o mare firmă de construcții. Sute de utilaje. Salariul net: 9000 lei la începuturi, cam 12000 de lei după vreo trei ani. Salariul oficial, net. Un inginer și-atât câștiga cam 5000, un inginer șef de șantier 7-9000, după experiență și mărimea echipelor și șantierului. Inginerii munceau luni-vineri nouă ore pe zi, plus șase ore în una-două sâmbete pe lună. (Asta în maxim de sezon. Iarna în construcții este mai lejer.) Omul meu avea liber un interval fix: de sâmbătă la ora 14 până duminică la ora 14. In rest, oricând, la orice oră era la dispoziția firmei. Putea fi sunat acasă la orele 2-3 din noapte, cu diverse probleme, firma având lucrări și utilaje care bântuiau întreaga țară, de unde se prinde harta-n cui până în Dobrogea. Făceau excepție de la acest program iernile. Firma avea contracte de deszăpezire cu CNAIR, iar orele și zilele libere le stabilea Dumnezeu: când nu ningea ori nu se făcea polei. Simțind că mai are puțin și clachează, acum doi ani a plecat. Nimeni nu i-a vrut locul. Inginerii cu 5000 de lei, care știau despre ce-i vorba, au preferat să rămână cu 5000 de lei și o viață liniștită. Cât de liniștită poate fi viața de șantier. I-au preluat postul doi ingineri proaspăt absolvenți, foarte tineri și fără familii. După o lună două de training cu ei, personajul nostru s-a întors pe TIR. Deocamdată în țară, curse scurte. Câștigă 7-8000 de lei pe lună. Lucrează în fiecare zi normală de lucru opt-nouă ore pe zi și câte o sâmbătă, maxim două pe lună. Măcar o dată pe lună fostul patron din Italia îl sună să îl întrebe dacă nu revine la el, ca șofer pe TIR, pe curse și trasee „delicate”. Salariul de plecare: 3000 de euro, net. Zice ca poate la toamnă. Îl afectează și pe el și familia lui (între timp s-a procopsit c-o nevastă și doi copii, toți simpatici) inflația. Facultatea? Poate după încă vreo doi-trei ani, dar de data asta un ID, de plăcere. Poate și din orgoliu. Poate și ceva util, necesar pentru deschiderea și managerierea unei afaceri. ASE?
Comentariu beton!17
Sigur, sunt si alte situații, mai fericite. Cam ca in bancul…
Directorul unei mari uzine ii spune inlocuitorului sau:
– Felicitari! Ai progresat uimitor! Acum un an ai venit la noi ca un simplu muncitor, peste doua luni ai devenit fruntas, peste inca o luna ajutor de inginer, apoi inginer, peste inca o luna ajungand ajutorul sefului de sectie, peste alte doua luni ai ajuns sef de sectie, iar acum esti primul meu inlocuitor! Ce ai de spus in privinta asta?
– Multumesc, tata!
Comentariu beton!15
4. Dupe mine ce a făcut Netfilx este aceași mizerie cu ce a făcută de digi cu oferta de minute nelimitate naționale și internaționale prin care au acaparat sute de mii de abonați și după aia au schimbat termenii contractului că de fapt ”minute internaționale nelimitate sunt de fapt ”limitate” pentru că… de ce nu?
PS. Nu boicotez nici digi și nici netflix dar aștept ca niște funcționari publici plătiți din banii mei să mă protejeze de abuzurile unor companii private.
Foarte buna selectia, mai ales ca esti pe drumuri, multumesc!
2. Mulțumesc că ai inclus articolul meu în lista ta. Nu vrei să știi cât hate mi-am luat în urma lui și nu numai hate, am primit și ceva amenințări.
Amenințări? Bag seamă ai deranjat ceva fruntaș al satului.
Gabriel Baciu, sau dacă dai click pe numele meu la comentariul ăsta.
@Gabi, cum vă găsim pe FB?! Că nu vă găsesc
mersi
1. Poate fata care a scris postul pe FB avea o problema, isi are cele 15 minute de glorie!
Asta nu inseamna ca nu sunt jucatori ce si-au distrus vietile lor si ale familiilor dar catararea pe un fake doar pentru like-uri….plm!
https://www.fanatik.ro/moartea-tanarului-care-si-a-dat-foc-istoria-unui-fake-news-la-nivel-national-familia-dezvaluie-adevarata-drama-a-lui-alexandru-si-cere-sa-nu-mai-fie-asociat-cu-legea-pacanelelor-e-20397604
2.9 euro trebuie platit pt share la netflix. Daca nu ai 12 tigari(am vrut sa scriu un pachet ???) pe luna de dat pt mii de ore de show-uri TV e clar ca doar filelist-ul te mai salveaza. 😀
Deci nu pot să cred bancul de la 5 l-am auzit și la profesorul de facultate săptămâna trecută. Doar că în loc de cercetător era profesor universitar😄😄