Cam astea sunt articolele care mi-au atrasa atenția în puținul timp pe care l-am peterecut pe internet săptămâna asta.
Ce mi-a plăcut (săptămâna 358)
Articol din categoria: ce mi-a plăcut
Cam astea sunt articolele care mi-au atrasa atenția în puținul timp pe care l-am peterecut pe internet săptămâna asta.
Articol din categoria: ce mi-a plăcut
5. Spune zdre, doamna, Soprana Angela Gheorghiu care a declarat într-un interviu publicat de Contributors.ro că unele dintre personalităţile lumii muzicale ale României sunt „false legende“, care nu au avut de fapt o carieră internaţională de prestigiu. Printre cei despre care spune că sunt mai puţini importanţi din punct de vedere al operei artistice se numără Ciprian Porumbescu şi George Enescu, dar şi Maria Tănase.
1 și 2 nu pot să nu simt o mică bucurie aducându-mi aminte de cantul riglelor de lemn abătut peste degete, aplicate cu deosebit entuziasm de acești mici dumnezei ai catedrei. Și să nu uite acești martiri că ei, prin atitudinea lor sunt parte integrantă a decadenței actuale.
4. Jos pălăria.
Da, păi și Dobrin tot așa, pe fals. Că nici el n-a avut carieră internațională.
Cu tot respectul: fmm doamnei soprane!
Muista asta a compus ea simfonii de a rupt, nu te ține pe tine hostingu ca să enumăr câte.
Comentariu beton!12
Niciun articol pozitiv, optimist. Doar nemultumiri, situatii triste.
Chiar nu se mai intampla nimic ok in lumea asta?
De exemplu ASE a lansat o misiune catre Jupiter. Mi se pare super tare.
Ba da. La două rachete de noi mai spre est mor copii, bătrâni, femei sunt violate.
Comentariu beton!19
@Edel, care două? La juma’ de rachetă de noi…
Sunt convins că ăla care moare în spitalu românesc de toate bacteriile posibile sau ăla din tranșeele ucrainiene înainte să o mierleasca se gândesc, da bă, dar agenția spatiala europeana și Jupiter, eheee, Da bă, dar o mierlesti optimist cu zâmbetu pe buze.
Comentariu beton!22
🤣 ok. Recunosc ca sunt total depasit de acest mod de a privi lucrurile
@berică: în afară de banii ăia tocați aiurea cu ce ne ajută misiunea asta pe Jupiter?
Acum, serios?
Dacă planeta Pământ ar fi fost curată, societatea frumoasă, înțelegătoare, fără granițe și căcaturi de tot felul aș fi înțeles curiozitatea spațială, dar atât timp cât gogoloiu’ de noroi pe care amețim pute precum o hazna, faptu’ că Jupiter își bagă degetu’-n cur la fiecare 5 rotații, iar la alte 5 și-l bagă-n gură, mă lasă total rece.
În afara sateliților, umanitatea n-a făcut nimic util în spațiu, ci doar s-au aruncat bani la budă degeaba.
Comentariu beton!27
@berica, în timp ce te trezești dimineața și te uiți extaziat spre Jupiter și te scarpini la coaie și în loc de două dai de patru să știi că în timp ce erai atent la planeta dușmanul a ajuns extrem, extrem de aproape.
1. Ideea era ca in lumea asta nu pot sa existe doar lucruri negative. Pt ca tiate articolele era negative.
2. Indiferent de ce se intampla in jurul nostru, trebuie sa investesti in viitor. Cercetarea e o cale. Ca doar nu toti sunt din PSD.
3. Jupiter…de ceva vreme unii mai destepti au ajuns la concluzia ca omenirea nu ar trebui sa-si tina ouale inte-un singur cos, aka Terra. Tocmai din motive de ce se intampla la jumate de racheta de noi
Comentariu beton!23
Uite boss pe pozitiv, https://www.independent.co.uk/news/health/cancer-vaccines-millions-lives-saved-b2316379.html
Sigur e un articol mai interesant si util decat al n-spelea articol despre situatia invatamantului romanesc
Umanitatea fără expansiune în spațiu e practic distrusă, e o chestiune de timp. Indiferent cât de dezvoltată ar fi la nivel planetar, unele probleme necesită tehnologie și informații ce nu pot fi date decât de explorarea spațiului. Am avut discuția asta de prea multe ori ca să mai scriu zece paragrafe pe tema asta încă o dată, că-i duminică și neuronii s-au lăbărțat pe alte plaje.
Aș menționa un singur aspect, ce ține de pericolele locale, pământene. Au trecut doar câteva decenii de la aselenizare. Deja au înflorit retardații cu variate teorii ale conspirației, că de fapt n-a fost, că trucaje, că mama naibii. Acum, mai nou, e în expansiune și cretinismul cu pământ plat, justificat (și) pe filon religios. O activitate spațială extinsă ar mai plivi din buruienile astea vorbitoare, că ar deveni cam penibil s-o arzi cu pământ plat și conspirații când văru’ Crăpățel are acțiuni la companii de minerit spațial și vara Cherchelina și-a pus pe instagram un selfie din weekendul petrecut pe orbită. Altfel, cu suficientă îndoctrinare religioasă ( în special islamul și neoprotestantismul, local și ortodoxia dar are influență limitată la nivel de planetă) și îndobitocire laică, putem vira lejer spre un regres în stil de Ev Mediu timpuriu.
Comentariu beton!12
@Peredhil: hai s-ajungem măcar la nivelul Kardashev I ș-abia apoi să trecem la II.
Fanatismul religios/ateist/propagandist e din cauza statului care vrea tâmpiți ușor manipulabili cu orice preț, indiferent de consecințe.
Mă doare fix la 3,14 metri-n față că-n 1969 americanii au ajuns pe Lună (ca apoi să distrugă „accidental” toate dovezile) sau chinezii-n 2013, care n-au fost capabili să ne prezinte o filmare 1080p (inventat în 2009) cap-coadă. Au pus pe youtube o filmare făcută parcă-n 1800 toamna, dar au șters-o din cauză că lumea i-a luat la mișto.
P.S. Unde-i fuziunea nucleară, că ăia de la Cern în afară de muie-n cerc nu fac altceva.
Faptul că-mi arată Jupiter e total neinteresant și degeaba, foloase zero.
Drum lung de la Kardashev I la II și nu e nici un motiv logic să ne limităm singuri. Plus, mult succes cu Kardashev I cât timp ai țări ce pot dar nu sunt interesate, gen China, țări ce ar putea dacă n-ar avea conducători retardați, gen Rusia și țări care n-ar putea și nici nu vor, pentru că-i mai fain să se joace la nivel de conflicte locale sau să o țină langa cu concepte vetuste ( practic cam toată Africa, America de Sud și o bună parte din Asia). Bașca țările ce ar vrea și pot își dau în ocazional cu Tesla în gonade pe bază de idei geopolitice idioate, puseuri de religiozitate excesivă sau aberații ideologice și culturale . Kardashev I presupune o omenire unită, sau cel puțin nedivizată profund. Cred că vom avea baze pe Marte mult înainte de asta. Așa că ori te apuci să explorezi cu ce ai, în pași mici, ori faci cumva să unești omenirea ( ceea ce, dacă ar fi posibil în teorie pentru Europa, America de Nord și o mică parte din Asia e practic imposibil pentru restul fără vreo formă de război mondial, dar din ăla bun, de-ți trece cheful de orice altceva după), ori te culci și aștepți să crăpi ca specie, omorându-ți timpul rămas cu distracții ieftine sau povești cu zeități, depinde de preferințe.
1. Sistemul e vai de mama lui. STATUL ROMÂN ce păzește??? 🤬🤬🤬
2. Ficioru’ o dat cu mucii-n fasole la faza cu bisericile. De la 3000 în 1990 la peste 19000 în 2023 s-or cam înmulțit nițel. De ce n-or procedat la fel cu creșele, grădinițele și școlile? 🖕
3. Gizăs fuckin’ Craist! Horror! 😬
4. Foarte, foarte, foarte fain. Jos clopu! 👍
5. Asta-i o târfă proastă de pute care nu valorează nici cât peria pentru budă. 🤢🤢🤢
Mulțumesc,Mihai ,că am avut ceva de citit și în 5 articole.Toate cele bune în prima zi de Paști.
Aș zice și 2 vorbe despre ce am citit:mămică,greu cu școala și educația. Că de unde nu e ,nici Dumnezeu nu cere ,iar dacă ăștia de 30 de ani tot o dau cu un ritm școlar de fast-forward în toate ,ce să mai înțelegem și noi?Noi,peste 50,care am apucat alt fel de școală,mai civilizată și mai de respect,mai avem o șansă să fim de model pentru generațiile noi,numai că în funcții s-au găsit să fie numai corigenți și repetenți de pe vremea noastră. De-aia de la o vreme școala se duce de râpă și educația la fel ,cu o floare nu se face primăvară. Sărbători cu bine tuturor.
1 si 2, radiografii clare și precise. Asta-i realitatea, multi încearcă să n-o accepte ori să o cosmetizeze. Nu merge!
4. Respect enorm!
5. Nici eu n-aș putea să spun că îmi place persoana ei, însă câteodată are dreptate. Hai să lăsăm un pic aruncătoarele de flăcări deoparte.🔥💥
Îmi place selecția și de această dată. Multam, sefu’! Duminică frumoasă oriunde o veți petrece! Sărbători fericite! 🐣🐥🐣
înfiorat de spiritul sărbătorilor iată cum @MV ne supune atenției (mulțumim de muncă) acest potpuriu de colebil literar; că ce altă reacție normală poți avea citind articolele decît o secreție crescută de bilă?
la artistă nu mă bag, că am auzit-o mai demult la radio și, deși nu a spus-o cu subiect și predicat, răzbătea ideea comună a unui ilienăstase/nicolaezamfir/arșinel, ceva de genul #noisuntemmaiegalidecîtegalii
am în schimb 2 amintiri:
1. 2001 iarna, nevastă-mea venind de la școală și zicînd „eu nu mai profesez într-un sistem unde directoarea spune în cancelarie VĂ FWT ÎN GURĂ P’ĂLA CARE-MI LASĂ VREUN REPETENT!”
2. 4.08.1997, orele 09,00; comercialul către noi, cei doi absolvenți de ISE proaspăt angajați:
– aha! tu scrie-i factura clientului iar tu completează-i fila cec!
după un dublu 404, omul a început să ne învețe meserie, deși pe diplomele noastre scria „licențiat în științe economice”…
@JT, pe Diaconu îl urmărește nevastă-mea (iar ‘mneaei este foarte selectivă) de multă vreme; postarea de astăzi îmi era cunoscută și nu mi se pare că omul bate cîmpii; iar cele 19000 de biserici sunt rezolvarea societății (parțial imbecilă) la (in)acțiunile lui, cum îți place ție să-i spui, „infractorului puță-moale”
Comentariu beton!14
@costicămusulmanu’: ăla-i bisericos de-l pupă-n penis pe pfa daniel, dă-l-n morții lui de zdreanță. Un fel de eftimie, da’ mai finuț.
@JT, ai vorbit ca să nu adormi; iaca postarea lui de azi, luată cu copy/paste, că tu n-ai FB, elitistule…
Paște pentru un ateu
N-am dileme privind când, sau cum, ar trebui să fie. Copiii se aleargă prin curte, niște păsări cântă în fundal.
Ploaia pică pe pământ. În pământ, morții.
Era o vreme când noi ne bucuram, același fel de țânci. Când de prin cuptoare străbăteau același fel de arome de miracol.
Deunăzi fi-miu cel mic a vrut să învețe o poezie. L-am învățat Tatăl Nostru. Așa mi s-a părut firesc.
Nu e despre altceva, pentru mine, decât continuarea unei linii nevăzute, celebrarea celor cei dintâi.
În urma lor s-a întâmplat genealogia, uneori accidentală, alteori cu intenție. Oamenii și-au dorit o continuare a vieții, unică tihnă la venirea morții, că vor fi pomeniți.
Fiecare generație a trăit tragediile ei, mai mici sau mai mari. Unii au crezut cu tot trupul. Alții, ca mine, n-au crezut deloc.
Dar ce contează cine, sau în ce, a crezut. Mai important e ce au făcut oamenii. Iar ce au făcut a fost să ia ce au trăit, ce au înțeles, ce au învățat, cu bune sau rele, și apoi și-au pus o speranță în generația care va să vie.
E sărbătoarea mea preferată. O propoziție simplă a învierii pe care mulți o spun, o gândesc, drept opozabilă morții.
Atât că eu nu o văd așa.
O viață, de fapt, e acel potențial pe care îl umpli cu “înviață”, suma tuturor gesturilor care crează timp, context și consecințe.
Nu înseamnă, dacă sunt ateu, că nu am voie, sau nu mă minunez, de Frumusețea poveștii, a alegoriei, a simbolurilor împletite și aici, ca și în alte părți ale culturii umanității, pentru fundamentarea unui sens al omului. Al umbletului lui.
N-am de gând să interzic, să constrâng sau să iau în râs vreodată posibilitatea copiilor mei de a crede, sau de a practica, o religie.
Când mă întreabă unde sunt bunicii lor ce astăzi nu mai sunt nu le arăt pământul. Le zic “sunt dincolo de nori”. Iar când urmează întrebarea “ei sunt acolo, în spațiu”? – zâmbesc și le confirm. Da, sunt acolo, în spațiu. Sunt unde trebuie să fie.
Acolo ne proiectăm, până la urmă, toate gândurile, tăcerile, așteptările și angoasele. În spațiu. Pentru un timp.
Tatei îi plăcea o poezie anume de Mihai Eminescu. Pe care nu o înțelegeam cât el a trăit. Dar astăzi da.
Stelele-n cer
Deasupra mărilor
Ard depărtărilor
Până ce pier.
…
Nu e păcat
Ca să se lepede
Clipa cea repede
Ce ni s-a dat?
Paște fericit tuturor…
#medicinromania
Comentariu beton!21
Costică ai devenit liric de la cele cuvenite, nu există moment mai bun ca să devii pios ca ăla după balotat drob și miel. Poate ne amintim de chestii de genul și în restul de zile.
săzî blînd, @Satană (promit să bag o ureche mai tîrziu), că cele cuvenite au fost deocamdată un Alanerv, 2 espresso, 2 pahare de gazirnaia voda și 4 țîgări; 5, că taman mai bag una!
am în plan pentru după orele 14 un ou roș, o felie dă ceafă și un bol cu hrean&sfeclă roșă; la lichide încă nu m-am hotărît, da’ la cină bag un gabaran, să poci dormi la noapte, cu tot cu sciatică;
iar liric îs din naștere; la vaslui, remember, patria vinului?
mă gîndesc doar că ar fi utilă (vezi cum zice și @berica, mai sus) mai puțină încrîncenare și o perspectivă cît mai panoramică posibil;
veața ie complexă ș-are multe aspecte!
Lipsa de încrâncenare ne-a adus în postura de chibiți ai istoriei.
Io mi-am făcut o porție de floricele de porumb.
vericule, n-ai să vezi, ia și o bere;
@Edelweiss, sunt niște nuanțe aici, că una-i încrîncenarea ta de a-ți plăti tractoristu’ cu mia (și peste?) de euro și cu totul alta este aia negativă, genul „ba pe-a mă-tii”; aia „nu e bine așa!”, dar fără să propună nimic în loc, nimic constructiv cel puțin…
E-o lume minunată în care veți găsi
Numai copii
O lume cu mult soare si mii de jucării
Pentru copii
Ebineboss?
Noi in anul 2000
Cand nu vom mai fi copii
Vom face ce-am vazut candva
Toate visele indraznete
In fapte le vom preschimba
Vom fi mesteri iscusiti
Sa va facem fericiti
Pe voi parintii ce veti fi
La a doua tinerete in 2000
@costicămusulmanu: seems legit! Un ateu își învață copiii „Tatăl Nostru”.
🤣🤣🤣🤣🤣
Și tata, ateu fiind, m-o-nvățat „Tatăl Nostru”. 🤣🤣🤣
Nu-ș câți ani are ficioru’ cu pricina, da-ți garantez io că de la 60-n sus o să bată bisericile mai ceva ca și Cristiano Ronaldo stadioanele.
De restu’ diareii mentale n-are rost să pomenesc că-i Jale. Cu J.
@JT, ca cetățean declarat la recensământ fără religie de abia aștept să repet cu cel mic, Înger, îngerașu meu și alte asemenea șlagăre.
văz că nu ne înțelegem și cre’că și vericu’ a ter’nat floricelele; am vrut să mă dau cult în cap și să zic despre voi „știu totul și încă ceva pe deasupra”, da’ nu (mai) știu cui să-i atribui citatul, așa că o să rămîn, în ce mă privește, la Socrate: „știu că nu știu nimic; și nici măcar asta nu știu sigur”…
@ Edel, după 50,celui mic o să-i recitiți tot mai des: „eu sunt mic, tu fă-mă mare/eu sunt slab, tu fă-mă tare”.
Ca noi toți😬😬😬
1&2: adevărul adevărat. Că ne place sau nu, asta este. Mușchi>creier. Bani, bani, bani.. indiferent cum îi obții. Și nu știu sincer care ar fi soluția.
3. Absolut înfiorător. Bietul om..
4. O inițiativă extraordinară 👏 să îmbunătățești calitatea vieții cuiva, indiferent cât de puțin, este o onoare.
5. Nici mie nu mi-a plăcut de distinsa, de când cu ideea că Enescu&comp erau acolo, niște nimenea-n drum.
Sărbători frumoase sau duminică plăcută, după caz!
Comentariu beton!13
@berica mie 3 și 4 mi se par pozitive.;
3.Povestea extraordinară a unui tânăr răpit. Terminată cu bine. Un miracol chiar. S-a întors la familie întreg, fizic și psihic.
4. Azilul e o mână întinsă celor mai puțin norocoși. Inițiativa dlui Săndeac e minunată.
5. Nu înțeleg de ce oamenii așteaptă de la cei talentați să aibă și caracter.
Tot optimiste, pozitive și pline de culoare au fost articolele scrise în Grecia.
Comentariile sunt savuroase .
@costicamusulmanu sănătate, sciatica e chinuitoare; au trecut 20 ani dar îmi amintesc cum e.
1. Acum câțiva ani am trecut pe lângă școala din satul natal și m-au înfiorat urletele copiilor, care probabil erau în pauză, și mă gândeam cum pana mea fac învățătorii ăia să-și facă treaba cu sălbaticii ăia.
Nu pot citi tot…nici de comentat ce am citit…
Va doresc tuturor o primavara cu liniste, cu sanatate, si eu sunt plina de gabaran si alte celea, costica!
Nimic nu ma deprima mai tare decat situatia din scoli-copii murdariti de adultii din viata lor-copii fragili, ducand parinti in spate…
Nici nu mai pot scrie
Dacă înregistrarea dela ora de engleză nu ar fi apărut pe net, profesoara ar fi tăcut mâlc în continuare. Conducerea școlii zice ca a „sancționat” profesoara cu calificativul bine anul trecut. Deci un profesor slab-bine. Un profesor mediocru, bun, exceptional va avea foarte bine. Atunci cei foarte buni își iau jucăriile și pleacă în alte domenii sau se mulțumesc sa dea ore particulare pentru a nu mai fi la egalitate cu un lingău prost pregătit și la cheremul unui director susținut politic. În logica acestui „bine” orice sanctiune mai dura decât 9 la purtare ar fi nedreaptă pentru bestiile de 13 ani.
Angela Gheorghiu a semnat un angajament de a turna. Ca și Băsescu. Talentul ei nu întra acum în discuție. Nimeni nu spune ai cântat la Secu, nu mai poți canta Traviatta. Dar de ce să spunem că talentul o absolvă de vină? Din același motiv pentru care trebuie să credem că Dan Diaconescu nu știa că sexul cu minore este penal, săracu naiv😭
Dpdv tehnic ea nu a turnat, ci a făcut lobby, pentru că l-a vorbit pe omul ăla de bine.😜
Oricum eu nu prea văd legătura cu DD…
Mie cel mai mult in această săptămână sper să îmi placă Lista lui Edelweiss 😜😘. Voi citi și articolele, din respect pentru selecționer.
Să aveți o duminică frumoasă!
PS: tot familionul a decis, la coborârea din avion, ca e frumos la plajă, dar e și mai plăcut la răcoare
Revin, că #4 mi-a adus in amintire tinerețea, când făceam voluntariat. Cei care auzeau nu puteau să creadă ca se poate munci pe gratis. Probabil că au luat Luminița defectă de la Inviere😝
Tks bro, I’m blushing.
Daca nici profa de engleza, nu poate trezi interesul, am pus-o! Copiii sunt rodul manelismului in care traim, care ne înconjoară “dujmanii mei, gagicile mele, valoarea mea”.
Daca nu se cere valoare, nu se livreaza. La oras ne dam cu curu de pamant sa invete copiii de toate, sa fie pregatiti sa lucreze toti la NASA, aia de la țara, sunt pregatiti sa fie cuțitari șefi la ei in comuna. Nu stiu ce sa zic, dar articolul asta nu da nici o solutie, e doar un articol de lamentare “ce-am fost si ce-am ajuns”.
Apropo de asta, imi povestea nasul meu cum in India, nu exista amenzi, exista o prajina lunga, cu care cei ce gresesc, sunt plezniti peste picioare. 😆 funny si eficient.
Angela Gheorghiu, are un caracter de cacat, asta stiam deja, nici nu ma mira ca e o gurista si la propriu si la figurat. Sa stea la ea, acolo!