Mai e cineva prin casă după marea relaxare? Nu de alta, dar tocmai azi v-am lăsat articole cu duiumul.
- Bizara răbdare a bucureşteanului cu administraţia pe care şi-a dorit-o
- Submarinul
- Aventura unui român în spațiu. 40 de ani de la zborul cosmic al lui Dumitru Prunariu
- Te stresează relaxarea? E firesc.
- Să dormi singur
- După 11 ani de şcoală obligatorie eşti la fel de bun la interacţiunile umane ca la început. N-ai învăţat nimic care să te ajute să-ţi depăşeşti timiditatea și să menţii un contact uman
- Rețeaua de AUR. Partidul plătește Facebook pentru a-și amplifica mesajele sub identități false
1. –
2. Interesant.
3. –
4. Se aștepta cineva la altceva?
5. Gizăs Craist.
6 … JT Sucks 😏
Se dezbate încă. Ce zici?17
Am înțeles, v-ați muit pe articolul cu înșelatul de mi-a fost frică să nu terminați naiba resursele mondiale de muie. Dar dacă o luați de la capăt azi, vă șterg comentariile. Mergeți și vă războiți tot la articolul ăla, dacă tot l-ați făcut praf.
Aproape că ai dreptate… poate am vrut să scriu JT Submarine 😉 da’ graba autocorectorului m-a zăpăcit. Mno, pot să fiu și eu curvă dacă vreau … să o dau sucită 🤪
Sincer, lăsând animozitățile deoparte, eu vreau să discut în particular cu JT. Cum procedăm ? Mihai, John Temple, anybody?
Păi, dacă sunteți amândoi de acord vă pun în legătură prin intermediul adreselor de email pe care le lăsați pentru a putea comenta. Am nevoie doar de un „da” de la fiecare dintre voi. Și, desigur, să fie funcționale adresele.
La draq … am ajuns să zic DA pă interneți … deci: da, sunt de acord 🤭
Promit că voi comunica civilizat, fără măscări și atacuri la persoană. Mulțumesc
Ceea ce internetul va uni, nimeni să nu despartă.:-))
Comentariu beton!26
… zise Anduța, posibil în gând cu „atitudinile neprietenoase” de la începuturile distinsei sale prezențe pe acest blog 😉🤗
Comentariu beton!15
Cu un singur DA nu se trece în etapa următoare şi rămâne ca meciul să se desfăşoare tot aici :))
Habar, de fapt, era o glumă (proastă, se pare), punctual la ultimul tău comentariu.
Serios vorbind acum, vedem că JT ignoră propunerea. Bănuiesc că nu rămâne decât să adresezi public baiul. Civilizat, fără măscări sau atacuri la persoană, ofc.
P.S. De dragul teoriei posibilităților /probabilităților, eu nu-mi aduc aminte să fi gândit vreodată că am avut parte de „atitudini neprietenoase” la începuturile mele pe blog. De unde până unde această idee?
Acum , ce să mai zic…să fie într-un ceas bun.
https://www.youtube.com/watch?v=ei0MlTmUNCE
@MariusM, stai bre că numai unu’ a zis DA deocamdată.
Dar parcă-i şi văd pe cei doi cum stau cuminţi şi ascultă poezia aia deşi ar trebui duşi amândoi la ceva şedinţe de exorcizare :))
Daca e înțelegere, restul se rezolvă. Trebuie doar stabilit de la început care cine e.
A vorbit @MV cu Morosanu sa va intalniti la sala lui.
Regula e „cu manusi” dar fara cuie, mwie si alte accesorii de sub centura.
Legat de numărul trei: „metaeducația” e o problemă pe care a început să o semnaleze din ce în ce mai multă lume, dar nu știu cum o poți aborda fără să schimbi complet sistemul. Din păcate, nu merge doar să introduci cursuri de relaționare (și de „relații” sănătoase, că ar fi nevoie), dezbatere, educație financiară, politică, sexuală și așa mai departe. Trebuie să schimbi structura tuturor cursurilor și pe oamenii din spatele lor, de multe ori.
Școala actuală insistă pe lucrul individual (și pe excelența individuală, care apare rar și e în general neproductivă), recompensează competitivitatea și „lucrul în tăcere”, fără interacțiuni de lungă durată, cum remarca și autorul. Mai mult, meditațiile, adică overtime-ul, sunt considerate normale.
Dacă jobul elevului e să învețe, școala românească e cel mai toxic tip de loc de muncă, cu angajați individualiști și competitivi, ore de muncă prelungite și zero colaborare. Bașca îți mai e și frică să îl întrebi ceva pe șef.
Comentariu beton!32
După care, intri în lumea reală, îți cauți un loc de muncă, și una dintre primele întrebări este daca ești obișnuit cu lucrul în echipă? Well…
Cam așa, iar tu ai învățat doar obediența și competiția până atunci.
Comentariu beton!17
Aveți la 8 articolul la completarea asta, nici șefii nefiind sfinți de poartă.
Mai e. Prin casă zic. Acum beau cafeaua și citesc.
4.Foarte bine, ăștia nu fac altceva decât să umple un gol. Sunt oameni disperați, frustrați, cu vise spulberate în 30 de ani.
5.Pentru orice șef toxic există o demisie onorabilă.
3.W. M. D. R., we make dead robots.
7.Un ardelean stălchereşte alt ardelean.Mno,nais.
Marea relaxare”? 😀 Asta n-a fost deja? Acum e „și mai marea relaxare”.
1. Apăi na, a fost pandemie. Nu a mai fost timp și loc de ocupat cu altceva.
2. Bună analogie.
3. Noroc că s-au inventat trainingurile prin companii.
4. Și ce-i de făcut?
5. Șeful „old school”. Om ok, cu intenții bune, dar încăpățânat și cu principii și tehnici (de vânzări, de exemplu) care nu mai funcționează în prezent. Sau nu funcționează cum crede/vrea el. Soluția și-o găsește fiecare.
5. Eu cred ca singuratatea este ceva normal, natural, la fel de normal ca si traiul in doi sau in trei etc. De-aia nu inteleg frica de singuratate. Poate pentru ca sunt din nastere, lup singuratic si ma simt excelent in propria companie. 🤗Perioadele de singuratate le-am trait cu intensitate, am facut lucruri noi, am intalnit oameni noi si ahhh, ce fain e sa dormi singura!
Azi nu concep sa traiesc fara pustiul meu! Si desigur fara sotul meu, atata timp cat si el simte acelasi lucru! 😅
Nu am avut niciodata influente tembele din partea familiei clasice, adica de la parinti, bunici si rude ca de exemplu sa-ti servesti barbatul daca esti femeie! 😶Suntem de-a valma, in familie, un amestec de tarani, invatatori, preoti, avocati, medici, muncitori obisnuiti, ingineri etc dar nu i-am auzit vreodata cu texte tampite despre rolul femeii si al barbatului ba chiar dimpotriva, femeilor li se spunea Doamna si nimic nu se misca fara incuviintarea Doamnelor! 😅
Bineinteles ca a aparut si la noi in familie generatia de azi, generatie cu idei maneliste si cativa intrusi cu aceleasi idei terminate! Nu sunt obisnuita cu asa ceva si cand ii aud fac ca trenul!
6. Nu am citit tot dar extrag din context un lucru, munca in grup! O urasc, de multe ori ia forma de control si de aripi retezate. Orice miscare iti este observata, se raporteaza iesirea din front etc. Cred ca asta este si scopul! O mizerie de stil de munca.
Vedeți băi , asta e diferența între Ardeal și Muntenia. Miticii se plâng că un primar n-a facut nimic și are deja câteva luni de când e la primărie, eu când am scris despre primar că e la al doilea mandat si n-a făcut mai nimic din ce a promis mi-a sărit lumea în cap că ce, nimic nu se face peste noapte, trebuie răbdare. Altă cultura, altă civilizație…
Da’ ce atâta grabă ? Ăştia, miticoşii, îs mai pe viteză…
să mai zic de Iași? că penelistul actual, spre deosebire de porcu’ de pesedist anterior…oh, wait!
Se pare că primarul pesedist anterior a luat șpagă ca să intre la mititica primarul penelist de acum 😉
@costicămusulmanu, azi am aflat că primarul nostru din 2004-2020 a decedat, fie’i ţărâna uşoară. A fost prin toate partidele posibile şi motto-ul lui era : Nu maţ votat, nu vă fac sau Şi mie ce-mi iasă din treaba asta ?
Singura chestie care l-a împiedicat să candideze şi să fie reales a fost o boală nemiloasă.
Ceapa verde de acasă. 🙂 Mi-a plăcut mult articolul despre Prunariu, nu știam povestea.
6. „Aş introduce o oră pe zi în care elevii stau de vorbă între ei. Nu fac nimic altceva. Au o oră liberă, stau în clase, dar vorbesc unii cu alţii. De preferinţă o clasă specială pentru asta, în care au mese în jurul cărora se pot aşeza, îşi pot pune muzică, bea un ceai.”
Am râs de m-am înecat. Muzică și ceai. Să așteptăm și niște dezbateri despre simfonia a cincea a lui Beethoven? Mă întreb dacă autorul a văzut pe viu treizeci de copii la un loc.
Da, sistemul de învățământ trebuie regândit și schimbat din temelii. Și da, e musai să se pună accent pe colaborare, este esența a ceea ce numim societate. Iar orele de dezbatere și de argumentare sunt foarte mișto, văd asta în interacțiunea și în discuțiile cu fie-mea. Știe ce și cum să spună, știe să își susțină punctul de vedere și să privească problema din toate unghiurile.
Dar asta înseamnă să ajungeți ca ăia de care râdeți, adică de sistemele de educație vestice, cele în care nu se predau matrici și integrale de la grădiniță. Există susținere pentru așa ceva? 🙂
Comentariu beton!19
Dacă cumva s-ar descoperi un portal spre altă dimensiune io cred că oamenii aleşi şi super antrenaţi să facă călătoria vor avea prin buzunare o legătură de ceapă verde o tablă de slană şi o ţuiculiţă pentru curaj.
Tu’i ceapa mă-sii… Pentru că comentariul meu s-a dus în gaura neagră stelară şi pentru că afară ploo, rescriu:
Dacă s-ar descoperi un portal spre o altă dimensiune, oamenii superantrenaţi pentru călătorie tot vor avea în jeb o legătură de ceapă, o tablă de slană şi un deţ de ţuiculiţă, să fie pentru drum că nu se ştie 🙂
Ups 🙂
@Shoricule, și al meu tot în lună, cu satelitul, plecase. De comentariu zic. 🙂
Țuică nu, că nu suport nici măcar să o miros, dar slana cu ceapă și sare e una dintre cele mai mișto combinații ever. Eventual și cu o felie de mămăligă, rumenită nițel pe plită.
@MV: Șăfu’ dă la blog, nu se mai potrivește tombola de numere, deci musai o renumărătoare:
1. –
2. Interesant
3. Fain. Păcat că-i singurul român care a făcut asta.
4. Nu mă stresează deloc relaxarea, ba din contră.
5. Singurătatea e o binecuvântare la momentul potrivit.
6. –
7. Se aștepta cineva la altceva?
8. Gizăs Craist
Mi se pare mie sau articolele s-au înmulțit. Nu erau 5 bucăți dimineață? Pff și m-am trezit cu temele nefăcute.
@Mișule merci de selecție!
@all o duminică plăcută!
Nu ți se pare. 😁
@MV: Era cât pe ce să cred c-am aterizat într-un univers paralel după ce-am băut a doua cafea. 😀
Mulțumesc pentru selecție.
Afară ploo… Deci m-am relaxat şi am citit tot. Merci.
6. Să-i spună cineva persoanei care a scris articolul că e treabă și de personalitate: introvert și extrovert.
Să zicem că școala n-a făcut mare lucru, dar am constatat eu la mine o „problemă” și de 20 de ani mă străduiesc să mă autoeduc.
Vă informez că nu-mi iese. :).
5. Am citit articolul ăla ieri. Suspectez că a fost scris special pt mine. 🙂
Mulțumesc pentru selecție!
1. Cam așa și pe la târgul de pe Mureș
2. Bună descriere
3. Foarte faină povestea, nu știam de amănuntul cu ceapa 😁 m-a fascinat spațiul cosmic încă din copilărie și la un moment dat voiam să dau la facultatea de inginerie aerospațială-deh, minte de 17 ani..bine, poate mai am o șansă cu medicina aerospațială 🤣🤣 (acum pe bune, m-a impresionat prelegerea unui medic rus care a fost în cosmos, la deschiderea unui congres de interne la Moscova)
4. Mi se pare puțin cam bruscă relaxarea asta, dar mă bucur că mai pot scoate masca în locurile neaglomerate și că pot duce gunoiul fără frică la 11 seara 😁 (în zona mea patrulează poliția destul de des)
5. N-am nicio problemă să locuiesc singură, ba chiar m-am învățat așa și îmi place; și într-o eventuală relație aș avea nevoie de spațiul meu personal
6. Dezbaterile ar fi un lucru fain. Lucrul în echipă la fel, cu condiția ca toți membrii să participe relativ egal- în multe dintre proiecte prea des se întâmplă că 1-2 duc greul, restul stau degeaba și la final toată lumea primește aplauze.
Văd asta și la colegii rezidenți în primul an. Zici că-s speriați de bombe. Trebuie să mă rog efectiv de ei să facă ceva (de ex să meargă cu pacientul la consult interclinic, le e frică de zici că se duc la ghilotină), pentru că nu pot, nu vreau și nu e corect să fac eu toată treaba. Așa că ajung invariabil la „pe vremea mea..”, unde în anul 1 în rezidențiatul de interne secția era majoritar deservită de „boboci”, care făceam independent mult mai multe lucruri, inclusiv gărzi (cu supraveghere de la distanță). În fine, scuzați divagarea, concluzia este că trebuie să învățăm să ne implicăm mai mult într-o echipă/comunitate și să nu ne fie frică să experimentăm situații noi
7. De ce nu mă mir?
8. Ai de organul meu inexistent 🤦♀️
6. hmm, pari un zbir care are un bici. „biciul” fiind expreienţa ta şi nu ai răbdarea să-i înveţi pe alţii chestii care trebuiau să le ştie din şcoală şi este enervant dar…
„cei bătrâni” trebuie să-i educe în meserie pe cei mai tineri indiferent de domeniu pentru că teoria este una dar practica ne omoară.
Dacă vrei să faci parte dintr-o echipă bună şi mişto trebuie să împărtăşeşti din cunoştinţele tale şi membrilor echipei mai tineri şi mai tălâmbi.
Ştiu ce zici că pare un dezinteres pentru meserie din partea novicilor dar este şi vina celor cu experienţă care nu au răbdare să explice chestii.
Apropo de 6.
25 de ani am lucrat într-un sistem care era structurat pe departamente, sectoare şi cel mai greu era la talpă, la echipe. Dacă „echipa” era închegată mergea şi treaba. Toată jmecheria era să laşi echipele să se formeze singure, cumva natural, cam cum ne făceam echipele de fotbal din faţa blocului.
Nu ştiu cum este acum dar eu am fost pregătit din şcoală şi de vremuri pentru lucrul în echipă.
Doar că fără să se urmărească asta. 😁
Băi, nu ştiu. La noi în zonă erau doar licee industriale care aveau ateliere unde se lucra în echipă plus ore de practică pe la întreprinderi unde învăţai de la muncitori chestii. De exemplu faza aia cu pauza de masă unde toată lumea îşi punea pe o bucată de ziar mâncarea şi se halea la comun cu glumele şi miştourile de rigoare.
25 de ani am avut parte de o a doua familie la muncă şi a fost mişto. Mbine, înţeleg şi oamenii care, acum cu pandemia, au descoperit că wfh este ce trebuie pentru ei dar părerea mea este că nu au găsit „echipa” aia bună. Decât atât.
1. https://andreicismaru.ro/inainte-de-prima-injuratura/
6. Irealist.
Dar de ce ar fi „irealist” ? Trebuie doar daţi afară toţi dinozaurii din sistem sau scoşi la pensie şi totul să plece de la nivel de minister, că acolo este buba.
Băi, nu are cum pentru că suntem în anul de graţie 2021 şi urlă piaţa capitalistă de ani de zile că nu are oameni calificaţi şi şcoala românească produce doar tâmpiţi care au nişte diplome.
Shoric
Cum îi scoți, cum îi dai afară? Ce putere, ce delegare? „Ar trebui”…
În locul lor, cine vine? Beizadele lor, nepoții, favoriții, cumătrii, finii, alți ofițeri/generali ș.a.m.d.
Tu încă n-ai înțeles că totu-i pe înțeles?
Ghici cine pierde de fiecare dată.
Am citit articolul de ieri si e emotie pura! Si in legatura cu mesajul ca nimic nu e gratis, vreau sa va cer voie, dle Vasilescu, pentru prima si ultima data va cer acest favor, sa-mi dati voie sa le multumesc sincer si frumos persoanelor ce-mi dau manute verzi aici, pe blogul d-voastra. Stiu ca este cineva care-mi da tot timpul manuta verde, indiferent de ineptiile pe care le scriu si inca cateva persoane, si le imbratisez si le urez tot binele din lume. Multumesc. ♥️
Mentionez ca nu ma supara manutele rosii. 🙂
1. Scurt articol, am crezut ca s-a pierdut jumatate prin ad-uri. Ca nebucuresteanca e interesant de vazut ce se mai intampla acolo si trist ca mai nimic bun. De cate ori vin in tara si trebuie sa ajung la Pitesti, ma ia cu transpiratii cand conduc prin oras pana la auotstrada (am facut si greseala cu centura, never again).
2. Foarte bine punctat. Sper ca ajutorul specializat sa fie totusi folosit, stim prea bine ca nu suntem o natie care este obisnuita cu mersul la psiholog.
3. Foarte interesant articolul despre Prunariu. Multumesc.
4. Simpatic. Subscriu.
5. Da, interesant. Un fel de introvert extrovert (sau invers). Si mie-mi plac imbratisarile si nu pupicii (mai ales cand este si o barba in drum). Cred ca este bine sa fim si singuri cateodata, in afara unei relatii pentru o perioada – descoperim lucruri interesante despre noi insine, parca observam lumea inconjuratoare cu alti ochi, avem timp de mult chestii marunte dar importante si chiar ne maturizam rapid.
6. Bune idei. Are dreptate, ceea ce trebuie sa facem la serviciu nu are nici o legatura cu ce am facut in scoli. Am vazut ca pana si in gradinita aici in Belgia se fac activitati pe grupuri sau cu toata clasa, mai nimic in afara de pictat sau ceva artistic nu este individual. La liceu mai toate activitatile sunt in mod proiect si se prezinta in cel putin 2 persoane, daca nu in 4. La sfarsitul liceului se face un proiect numit in olandeza „eendwerk” – arata exact ca lucrarea de licenta de la sfarsitul facultatii. Este ceva care insa se face in grup de cel putin 3 si se prezinta in 3 limbi de catre cei 3. Mi se pare foarte util, intr-adevar, ca aceste lucruri sa se studieze in scoala, sa ne pregateasca de viata.
7. Retea de mafioti.
8. Ghid foarte util. Mai ales pentru cei care saracii cred ca sunt ei de vina cu ceva. Nu sunt, sefii sunt niste #$%^^ ca sa nu le zic altfel.
Merci de selectie 🙂
Băi, poate sunt io tâmpit dacă zic că înainte de ’89 se practica în liceele industriale ca la sfărşit de 12 clase să creezi un proiect în echipă de două persoane ? Şi tu zici că în Belgia acum în 2021 încă se practică acest obicei barbar ?!? pff… Nu pot să cred aşa ceva.
Nu am înţeles de ce se fac activităţi în grădiniţă în Belgia şi la sfârşit de liceu se numeşte în olanandeză “eendwerk”. Ce treabă are Belgia cu Olandeza ?
@Shoric: și-n Austria se pune accent pe școlile profesionale.
Un instalator, de exemplu, câștigă lejer €3000 lunar.
@Shoric – nu inteleg ce vrei sa zici, cred ca nu ai inteles ce am scris. La sfarsit de liceu fiica mea vitrega a facut un proiect cum am facut eu la facultate (nu facusem la sf de liceu) si a trebuit sa faca impreuna cu inca o persoana. Poate daca nu era covid, erau mai multi pe proiect, dar in situatia actuala asta e minimul (poate e ceva impus de sistem). Eu am vrut sa zic ca e fain fata de ce am trait eu. Ce practica barbara? Nu este nimic barbar, ori in liceele din RO se face proiect de sf de liceu cumva acum?
Eendwerk = lucrare de final.
La gradinita incep activitatile in grup care tin pana se termina toti anii de scoala. Eu nu-mi aduc aminte de activitati in grup dupa gradinita (deh, scoli facute din ’89 incoace). Scoala e in Olandeza sau Flamanda sau Neederlands, cum vrei, e aceeasi limba. Tara are 3 limbi oficiale, aia e treaba cu olandeza. Suntem in partea unde se vorbeste olandeza de Belgia si copiii in limba asta studiaza.
@Adina D, mă pui în situaţia să-ţi explic gluma sau că trebuia să fie între ghilimele „obicei barbar”. este ok, eu sunt de vină pentru asta.
Mulţumesc pentru expliacţia cu limbile din Belgia, pfff, cum e aia olandeza de Belgia… mă gândeam cum ar fi să merg la cerşit pe acolo şi să mor de foame pentru pentru că nu ştiu limbile oficiale… trei, ân plm.
@JT, dacă nu dai un DA pozitiv io nu mai vorbesc cu tine.
@Shoric, scrie cu ghilimele, că nu ne cunoaștem și evident nu ți-am luat gluma ca glumă ci ca mișto pe être évident nu l-am apreciat.