Evident, săptămâna asta nu s-a scris decât despre alegeri, aur și Colțescu. Așa că să ziceți merci și de articolele astea, că fără ele acum v-ați fi băut cafeaua uitându-vă la televizor, ca sălbaticii.
Să purcedem, zic.
- De ce trebuie să începem să vorbim despre ciudă
- Decât atât, decât
- Déjà vu
- Singur acasă
- Colapsul RADET e aici
1. Io nu-s ciudos. Că n-am de ce și n-am pe cine 😀
2. ROFL!!! 😀 😀 😀
3. Plm, nu mai pot cu BORâtura asta. Vorbesc serios. De i-ar curăța pe toți Covidu’ io aș face chef! 😀
4. Atunci io-s copilul suprem! 😀
E drept că am terminat cele 30 pachete de popcorn cu brânză, iar acum n-am de unde să-mi iau altele că-n Austria io n-am găsit. 🙁
Trebuie să merg la Tesco la unguri să-mi iau, dar acum cu Covidu’, zero șanse.
Ultima achiziție a fost un Lamborghini Sesto Elemento de la Burago, iar acum, dacă n-o să câștig camionul cu remorcă de la Ugears, o să mi-l comand online.
De fumat, doar trabuc am acasă (pufăi unul la 2-3 luni c-un pahar de coniac Hennessy XO), la muncă am băgat un Dunhill albastru de la un coleg. Cred că-i a patra sau a cincea țigară pe anul ăsta. 😀
Dar da, libertatea e super-mișto. 😀
5. Nasol moment.
Așa @John Temple, fă-mi în ciudă! Hai noroc! 🥃
@BaGheRa: 🥃. Hai noroc! Noi să fim sănătoși. Și de restu’ să danseze fetele pe masă, așa ca Salma Hayek în From Dusk Till Dawn (1996). 😜
Gheorghe, explică-mi și mie ce ți-a făcut BOR de ești așa pornit pe ea. Îți ia cumva din bani fără voia ta, te obligă să mergi la slujbe? Văd că ai un fix cu ea și nu pricep, am înțeles că ești plecat din țară, ce te supără? Te obligă să faci ceva ce nu vrei? Hai, spune-ne cu cuvintele tale, doar te rog să nu începi cu neghiobii că ai auzit ceva de la nu știu cine , că se construiesc biserici nu spitale și alte asemenea. Spune concret ce ți- au făcut ție, să ne lămurim.
Se dezbate încă. Ce zici?13
@Tudor: Ghiță, dacă e să ne gheorghim, urăsc proștii și hoții, iar BOR asta este: o adunătură de hoți și de proști.
Ghiță, dacă tot ești așa vocal, poate-mi explici ce caută popii-n spital? De ce se-mbolnăvesc că doar se laudă că umblă cu Mniezo-n traistă? Aud?
Hristos a intrat călare pe măgar în Ierusalim, nu purtat în litieră și nici în caleașcă trasă de cai de rasă.
Popimea BOR de ce umblă doar în Merțane?
P.S. Spune-mi dacă ai citit Biblia cap-coadă ca să știu dacă are rost să discut cu tine treburi d-astea, altfel „dormi în pace”. 😉
Comentariu beton!20
Gheorghe, nu e cazul să sari ca rața după muci. Eu te-am rugat să spui ce ai tu concret cu BOR, nu povești nemuritoare cu preoți bolnavi, măgari sau că e cea mai mare adunătură de hoți. Zi concret, BOR mi-a furat banii, mi-a pus un preot cuțitul la gât să donez averea. Sau ce ai cu ei, nu prostii de genul celor debitate mai sus.
Hai, curaj, cu vorbele tale, că nu-s mai vocal decât tine. Și dacă se poate, fără jigniri.
Se dezbate încă. Ce zici?15
@Tudor: Ghiță, vezi c-ai derapaje la limba română. Expresia corectă e „nu sări ca rața la muci”.
Ai cam chiulit de la orele de limba română, nu-i așa? Te-ascundeai după poala popii? 😀 😀 😀
P.S. Io n-am sărit nicăieri, tu te-ai băgat în discuție ca musca-n curu’ calului. 😉
Măi Gheorghe, eu te întreb ce-ai cu BOR, concret, iar tu o dai de gard cu poala popii și musca-n curul calului. Ce naiba, ai făcut o afirmație dar nu poți sa o argumentezi? Zi măi ce ți-au făcut ție preoții
BOR de-i faci hoți si proști ? N-au vrut să-ți boteze copilul, n-au vrut să te cunune fiindcă nu le-ai dat spagă? Că nu pot înțelege ura asta. Concentrează-te puțin și răspunde.
Se dezbate încă. Ce zici?11
Ghiță, intelectul tău limitat nu înțelege multe.
Tu du-te și pupă poala popii și ai certitudinea că a veni Iisus să te ducă de mânuță-n rai când îi crepa. 😀
Tudore, stii vorba aia: „fericiti cei saraci cu duhul…”?
BOR, aia care nu plateste impozite si cheltuieste milioane (din donatiile celor saraci cu duhul) pe boarfe cu sclipici si masini de ultima generatie, deci BOR nu face decat sa profite de pe urma educatiei lacunare, sau inexistente, pentru a-si trage spuza pe turta.
Cat sa fii de iresponsabil incat sa aduni o turma (ca nu pot sa-i spun altfel) de saraci cu duhul, fara masti, fara distantare sociala, intr-un spatiu inchis si neaerisit cum e biserica si sa ii bagi in cap, turmei, ca mosneagul ala cu barba lunga si alba ii va feri de toate relele?
Daca stau sa ma gandesc, toate religiile au aparut din lipsa de educatie a unora si din spiritul antreprenorial al altora. De ce s-ar lasa BOR mai prejos?
Se dezbate încă. Ce zici?20
Te-am rugat, fără jigniri. Tu fiind un geniu, cred că poți sa-i explici unuia cu un intelect limitat cum sunt eu, ce ai cu BOR. Încearcă, hai, cu cuvintele tale, o să folosesc Dex-ul unde nu înțeleg. A, uite, dacă tot o dai cu derapaje de la limba română, forma corecta e VA veni Iisus, nu A veni Iisus . Si puteai scrie si cand vei crăpa, nu când ÎI crEpa. Să nu ne batem totuși joc de limba română daca tot avem pretenții. Dar să lăsăm asta cu formulările corecte, m-am lămurit , zi de ce ești așa cătrănit.
Se dezbate încă. Ce zici?13
@JT
Ciudata scoala ai mai facut si tu! Zici ca ai aprofundat expresiile argotice la orele de romana? Rade ca proasta la p..la etc.?? Asta explica multe, eu nici macar nu o stiam pe asta cu rata si mucii.
@Ghiță, când vei da tot ce ai BOR atunci să ai pretenții.
Până atunci, ciocu’ mic și mergi pe burtă. Ești doar un ipocrit care dă din clonț aiurea.
Ce mi-a făcut BOR? Mi-a furat taxele și impozitele ca să-și facă palate și să-și ia Merțane. Exact ca țiganii. 😉
Later Edit: nu BOR, ci săracilor. 😉 Să te văz, pisoiaș.
Doamna Ruxandra, eu ii ceream sa spuna exact ce a pățit de e așa pornit, să scrii că urăști BORâtura si că ai face chef dacă ar muri toți de covid, mi se pare o afirmație de prost gust și doar unul care are ceva personal cu BOR o poate face. Deci ori a pățit ceva nasol, ori are probleme psihice, ceea ce nu cred. Ca să dorești moartea a mii de preoți, soți si tați, nu prea văd altă alternativă. Ăsta e motivul pentru care l-am rugat să explice, nu de altceva.
Trecand peste astea fumate cu BOR, sclipici, masini, turma și spirit antreprenorial, aș tine totuși să vă atrag atenția că folosiți des o expresie al carui sens a fost denaturat si pe care vad că nu îl înțelegeți. Sărac cu duhul nu se referă la faptul că e prost , ci la cu totul altceva.
L. E. Gheorghe, eu vorbeam serios când întrebam ce-ai pățit, chiar mi-am pus problema dacă nu ai fost cumva abuzat de un preot când ai fost mic, dar văd ca tu ești pornit pe biserică doar pentru ca ți se pare că ești cool. Nu ești, dorești moartea unor oameni doar din prostie și spirit de bravadă. Să ai o zi buna.
Se dezbate încă. Ce zici?15
@Ruxandra: ceri prea mult de la o ață ce leagă două urechi.
@ventidius: există o carte mișto care se numește „Proverbe și zicători”. O să-ți placă.
P.S. N-am vrut să spun exact ce-ai spus tu, că n-am vrut să-i fac poftă. 😀 😀 😀
@Ghiță, degeaba te scremi, tot un constipat rămâi. Ia un Dulcolax sau Smecta. Te ajută. 😉
@JT
Si ai gasit acolo expresia? Si eu care ma gandeam sa-mi iau un dictionar de argou pentru carentele astea, ca au aparut cateva dupa revolutie. Aruncam banii degeaba.
@Tudor, da bre! n-au lăsat-o pe nevastă-mea să intre în biserică la botezul fetei!!! că n-am lins potirele și femeia era impură, de parcă copilu’ îl pogoară sfîntu duh!!!
asta după ce, neștiindu-mă cu beserica, am fost de 2 ori și am întrebat ce avem de făcut, cu caiet și pix!!!
muie bor! și tuturor habotnicilor care nu fac un bine dacă nu se uită nimeni și care bîrfesc în biserică!!! și tuturor pochilor puși pe căpătuială și de care nu au loc preoții, că ăștia nu marchează banu’ la episcopie
Dumnezeu n-are nevoie de ăștia, El e în mărul din fața case, e în copilul meu și-ai tuturor, este între mine și tine, dacă-i facem loc…
și da, mi-aș dori ca bisericile să nu mai primească bani de la stat, să plătească impozite și să supraviețuiască doar din mila enoriașilor…
Comentariu beton!22
@Tudor Hai ca iti spun eu care cred(ironic nu?) ca e problema lui JT cu bor-ul. Pe langa faptul ca sunt o lipitoare care suge bani si de la stat si de la amaratii la care le vinde iluzii ii mai tine si in bezna si ii limiteaza pe cei saraci cu duhul si fara sanse la o educatie mai buna(un cerc vicios de care stiu sa profite la maxim). De fapt sunt una dintre principalele cauze pentru care tara nu progreseaza si in loc sa incepem sa ne apropiem de restul tarilor civilizate ne indepartam. Mai sunt multe de spus dar cred ca asta e suficient deocamdata,da?
@costicămusulmanu: atunci când fac popii d-astea probabil că duhu-i în vacanță-n Belize sau Cancun.
Dacă-i iau pă opăriți după Biblie, majoritatea ar trebui jupuită de vie. Atunci bagă citate „salvatoare” din Pavelică fără frică. 😀 😀 😀
Gheorghe, stai măi calm, costicamusulmanul a zis exact ce a pățit, tu nu esti în stare sa legi două vorbe și să spui motivul tău. Costicămusulmanu vrea să le dea mwie, tu vrei sa moară. Costica musulmanu face diferenta intre popchi si preoți, tu habar n-ai dar turui ca o moară stricata despre lucruri pe care nu le cunoști, nu le stăpânești și n-ai să le aflii niciodată. În timp ce el a venit și a spus concret de ce, tu apari cu spume la gură și strigi ca ai fi bucuros să moară oamenii ăia, că așa vrei tu. Totusi, dacă stau să te judec mai atent, genul ăsta de manifestare nu mi se pare a fi specific unei ființe normale, ai ceva probleme ? Înteleg că nu ești prin țară, atunci cum ți-a furat ție Bor taxele și impozitele de și-a făcut palate?
@Mesteru’Manole, cred că greșesti. Eu sunt o fire mai iscoditoare și nu țin cont de aia cu crede si nu cerceta, desi e greșit atribuită bisericii. Așa ca am luat la pas blogul și am aflat că domnul acesta care s-ar bucura după spusele lui dacă ar muri de covid toti slujitorii bisericii spune ca a plecat din țara silit, dupa cum afirma el, pentru a nu face pușcărie. Nu că ar fi furat ci pentru ca ar fi protestat împotriva sistemului. Acum eu n-am motive să mă îndoiesc de ceea ce spune, doar că dupa ce pleaca din țară, iar e nemulțumit, ca el a băgat in buzunarele patronilor 15 000 000 euro(sa-mi fie cu iertare dacă suma nu e asta, eu așa retin) si ăia nu i-au dat partea. Așa că a plecat din firma si ăia au dat faliment. Acum eu mă întreb dacă nu l-ar ajuta sa treaca pe la biserică și s-ar mai ruga din când în când,din ceea ce spune el e clar că ori e pedepsit pentru lipsa lui de credință ori e ghinionist. La partea cu nevestele nu mă bag, alea se țin cu bani și …, bani am înțeles că are, dar astea sunt subiecte intime, nu e problema mea.
@Ghiță ești paralel cu realitatea, copile. Ori inhalezi aurolac ori ești popă, altfel nu-mi explic prostia-n care te scalzi.
Ia zi, cât ai dat lu’ Șpagoveanu’ să-ți dea parohie?
N-am auzit ca BOR să bage milioanele făcute anul trecut la pelerinaje-n spitale ca să le doteze cu aparatură necesară Covid-19?
De ce muistu’ ăla de-ndemna prostimea la pelerinaj a primit tratament cu plasmă și elicopter, iar țața Floare care-i pupa picioarele a murit pe holurile spitalului? Aud?
Cineva trebuie să fie negru pe dinăutru și prost de pute pământul sub el ca să ia apărarea unei bande criminale, la propriu, în condițiile date.
Ce mi-a făcut personal BOR? Mi-a omorât 3 rude spălate pă creier de către ei, că musai împărtășanie cu aceeași linguriță. Tu cum te-ai simți dacă ți-ar muri părinții-n brațe? Ai fi fericit, probabil.
Copile ai nevoie urgentă de tratament psihiatric la Socola.
@Tudor Daca nu ai argumente sa contesti ideea tu incepi sa ataci persoana. Ne pierdem vremea.
1.Mai degrabă ca nu votează este făcut in ciudă.
2. Limbajul evoluează…..
3. Pe bune, nu știa de existența zecilor de frații ultracrestine? Uitați-vă la orice interviu cu un oficial-primar, polițist sef, ministru, prefect, etc. -si o sa vedeți in spatele lor zidul de icoane. Acolo sta forța BOR, in proștii ăștia care nu sunt in stare să-i taie macaroana.
4.Mi l-a trimis soțul:”tu ești asta”.
5.12 ani? 3 mandate de primar, de Consiliu Local. Pache Protopopescu din cauza tranșeelor a căzut, săracu! Desi el a făcut.
3. dl. Petreanu & Co. ar trebui sa iasa draq din bula lor si sa mai circule cu transportul in comun (Metrou / RATB)
Ar fi uimiti de cite persoane citesc (mai mult sau mai putin discret) cartuliile cu diversi sfinti + rugaciuni. persoane care dupa imbracaminte si locul statia unde coboara nu sunt palmasi 😉 sau oameni doar cu scoala generala.
Ca fapt divers, am facut cindva pacatul capital (https://mihaivasilescublog.ro/2019/12/21/uitati-telefoanele-altora/) de a ma uita la o discutie intre o doamna (bine) pe whatapp. Nu vreti sa stiti ce sfaturi primea de a un preot (dupa numele sender-ului): sa nu mai iasa in evidenta la biserica, sa caute persoane cu diverse probleme si sa le vorbeasca, sa le aduca la biserica, sa tina legatura cu femeia de vinde luminari, …
Dupa aia se pot uimi de ce tot apar diverse factiuni religioase unde si cind nu te astepti..
5. Parca si aici pe blog erau niste genii care infierau in mod drastic centralele de apartament pe diverse motive 😉
Despre alegeri, mă cam doare în lupă de durerea altora în lupă. Sincer, acum, nu mai are niciunul dreptul să se vaite. Au stat în casă și rezultatul s-a văzut.
Despre aur… nu mă interesează! Se vor dizolva cât de cât rapid!
Despre Colțescu, pentru că am fost și eu arbitru, undeva la subsolul ierarhiei… o să îmi dau cu părerea.
Omul a greșit și cu siguranță va fi suspendat. Negru chiar dacă indică o culoare poate fi interpretat în același viu grai românesc și ca o ocară.
Nu a vrut să fie rasist, asta este clar de la bun început, dar a folosit o expresie nefericită… care îl va costa! Vor dori cei de la UEFA să dea o lecție. Mă miră foarte mult atitudinea frf condus de față de bidon turtit, care s-a delimitat de Colțescu imediat – noi nu am fost cu el! Atitudine de kkt! Trestie ordinară!
Din păcate suspendarea lui va duce la „decăderea” lui Hațegan, care este singurul arbitru din istorie care primește 6 jocuri de ligă consecutiv. Mai mult că sigur că arbitra finala… și e păcat deoarece este un arbitru bun. Aici se face diferența între un arbitru bun și un arbitru mare! În felul în care judeci anumite chestii…
V-am pupat am sters-o!
4. De unde ma cunoaste fata asta, pe mine? Incerc sa-mi amintesc, dar nu reusesc.
@Ruxandra, jură pe roșu că n-ai colorat guma (kind of) de mestecat cu vîrf de creion…
mie mi-a dat o lacrimă la faza asta
PS știe cineva cîți ani de pușcărie înseamnă azi, chestia asta?
Decât atât s-a putut, decât.
În cazul articolului lui Răzvan, cel despre „ciudă”, problema este într-adevăr una educațională, însă deja se întinde pe generații și nu e doar o problemă de tranziție. Spiritul ăsta hipercompetitiv (la modul distructiv) tot de prin comunism ne vine și n-am scăpat de el… pentru că pur și simplu nu am vrut.
Ai observat câți oameni sar să te dărâme sau, zic ei, să te „aducă cu picioarele pe pământ” dacă vorbești despre o realizare de-ale tale? Nu, nu când iei premiul Nobel (sau faci o țară întreagă să-ți caute pisoiul ăla simpatic :)), ci când faci ceva simplu care se dovedește a însemna mai mult pentru tine, de la a avea un articol publicat pe undeva, a alerga într-un maraton, a slăbi sau a scrie o carte. Jumătate din reacții sunt: Și Gigel a scris o carte! Și eu alerg în timpul liber! – doar o formă elegantă de a-ți spune „și ce mare lucru, și eu pot”.
Motivul pentru care am băgat clișeul ăla cu educația e că recent am vorbit cu o prietenă plecată prin țări nordice care-mi spunea că băiețelul ei, elev acolo, făcuse ceva „ore de apreciere” (așa le-a descris, dar sunt o formă de educație civică), în care copiii observau lucruri bune la alții și le încurajau. Lucruri de gen: tu desenezi frumos, tu spui glume, tu alergi…
Da, pare o chestie liberală și departe de societatea noastră ancorată în „valori” (pe care le-am inventat cu juma de secol în urmă), dar civilizația se măsoară și în cât de mult îți poți ține gura, chiar și atunci când ești invidios pe cineva. La naiba, e și în poruncile ălea pe care le citează habotnicii la fiecare frază…
P.S: Acum câțiva ani, când lucram cu americani și britanici, mă irita politețea lor exagerată. Acum însă, aș vrea să o văd puțin mai des.
Comentariu beton!19
Salutare, interesantă abordarea ta. Legătura cu comunismul nu o văd totuși. Mai întâi studiile menționate în articol atestă destul de clar că sunt trăsături nespecifice unei societăți sau alteia care se manifestă uniform in specie (umană) – vezi voturile pentru Brexit și Trump. Și apoi, asta mai mult că să deschid dezbaterea, eu cred că în comunism spirtul de competiție a fost atenuat mai degrabă decât exacerbat și asta datorita conceptul de baza al comunismului : rezultate egale pentru toată lumea indiferent de capacitate și efort.
@Ionuț: n-ai înțeles ce-a vrut să spună poetul, @krossfire. Comunismul n-a atenuat nimic, ci din contră. Că a vrut să uniformizeze masa de oameni, aia da, dar nu i-a reușit. 😉
Citește „Punguța cu doi bani” ș-o să-ți reamintești cum stă treaba.
Invidia e peste tot la ea acasa. Inclusiv aici, doar că nu-i „pe față” în majoritatea cazurilor.
Ionut: E adevărat că fenomenul pe care îl descriu e puțin diferit de ciuda descrisă de Răzvan – dar am senzația că în România, ciuda aia exprimată prin „să moară și capra vecinului” e similară cu acel „coveting” despre care vorbește studiul.
În comunismul românesc, așa cum zicea și John, doar intenția era una egalitară. Și da, am rămas și de-acolo cu un fel de „mediocrație”, unde cei care nu au aptitudini pentru ceva sunt recompensați, dându-le impresia că „merge și așa”.
Comunismul însă stabilea cote, producții record, angajați model, elevi premianți, mici și mari sportivi, șefi de pionieri și așa mai departe. La fiecare etapă din viață aveai „praguri” și „modele” pe care trebuia să le atingi, depășindu-ți competiția. De la ei am și rămas cu porcăria asta de sistem în care înveți patru ani, dai un examen, mai înveți patru, mai dai unul… și la final, descoperi cu surprindere că viața n-are examene și că nu-i pasă nicicui că ai luat 10 în teza la biologie.
Să nu uităm nici de faptul că sistemul comunist avea incredibila abilitate de a te ține ocupat: omul și munca, elevul și școala. Prin urmare, organiza tot felul de activități care îți consumau energia, dar nu și intelectul. Îmi povestea un amic ceva mai în vârstă că la un moment dat câștigase o celebră competiție extrașcolară de… cules cartofi (și generațiile dinaintea alei mele le-au prins cu siguranță).
Comentariu beton!17
Nu există spirit hipercompetitiv la modul nedistructiv.
Dacă știi tu exemple de spirit competitiv nedistrcutiv, te rog, scrie-le ca exemple, deoarece economia pe ultimii 30 de ani, legată de realitățile geoeconomice (chestiunile planetare) spun întocmai contrariul.
Până și sfatnicii BNR-ului (ohoo, pe care îi am la suflet), ca Valentin Lazea, afirmând că românii să-și pună pretențiile în cui cu salariile din cauza productivității care nu se compară cu Germania, Cehia; sau Adrian Vasilescu, care la un moment dat a spus că, dacă românii vor salarii bune, să-și ia 3 job-uri deodată.
Ce-o mai crede și domnu’ Mugur, oare?
Acum ai părinți care își dau copiii – nu acum pe pandemie, bineînțeles, dar reacțiile părinților îmi demonstrează argumentarea – la karate, fotbal, balet, afterschool, tot așa să-i țină ocupați, să le epuizeze energia. E vreo diferență? Eu nu văd.
Pandemia arată că părinții români, în marea majoritate, nu trebuiau să devină părinți, dar pe urmă ți se urcă în cap că, „dom’ne, cum să vorbești de așa ceva” și bla-bla-bla.
Rilache: Într-adevăr, competitivitatea în general nu ajută, fie ea „hiper” sau normală. Poate da rezultate într-un cadru izolat, când nu există de fapt niciun „premiu” (într-o ședință unde o echipă găsește o idee, de exemplu), dar în cadru educațional nici eu nu știu să fi născut mari succese. Mă gândesc acum la vestitele olimpiade, pe unde mi-am plimbat și eu angoasele prin generală și începutul liceului (până am descoperit că existau concursuri de literatură, fără coronițe și locuri, dar cu premii în bani). Chiar, ce mai fac olimpicii voștri?
Legat de părinții care-și țin copiii ocupați sunt total de acord. Sunt și cazuri unde copiii vor să exploreze și să încerce lucruri, dar am auzit la un timp o discuție între două mămici în care una nu concepea ca fiul ei să nu fie un „geniu”. De ce? Pentru că investise „atât de mult” în cursurile lui de germană, franceză și șah :))
Mulțumesc pentru selecție!
1. Asta cu făcutul în ciudă e o reacție normală. Dar nu cred că are legătură u alegerile. Oamenii nu votează în ciudă, ci votează ce cred ei că îi reprezintă sau îi interesează. Majoritatea nu se simt reprezentați de nimic, deci nu votează. Simplu.
2. Anul trecut la școală la fi-miu cel mare, la afterschool, aveau ca supraveghetoare o puștoaică, încă studentă, care făcea exces de „decât”. Drept și prin urmare încă ne chinuim să îi scoatem copilului „decât-ul” din exprimare. Puștoaica va absolvi și va deveni cadru didactic. Ne-am înțeles? Pe de altă parte eu am cam renunțat să mai fiu grammar nazi. Atât timp cât înțeleg ce vrea interlocutorul să îmi zică, nu mă mai interesează cum o zice.
3. Surpriză!! Mai există și alți oameni în afară de cei cu care dialoghează Petreanu pe blog și fb. Sunt utili ăștia de la AUR. Au trezit blogosfera și online-ul select. Mi-e să nu devină prea utili.
4. M-a ghicit. 🤣
5. Acu’ 4 ani, după Colectiv și scandaluri cu diverși primari, majoritatea condamnați, Bucureștiul s-a „înroșit” complet pentru prima dată în istoria post ’89. Anul ăsta 2 primari au fost reconfirmați, un altul a fost reeșapat și doar 4 sunt noi. Culmea, dintre cei 4 noi, cel puțin 2 pare că sunt fix ce trebuie momentan, scuturând bine de tot administrația mafiotă încremenită acolo de ani de zile (sector 1 și 6). Având în vedere chestiile de mai sus, nu pot decât să mă bucur că se face frigul în oraș. Oamenii primesc ce au votat de-a lungul anilor.
4. Ce bine le zice Selma. Realist și amuzant. Cel mai fain articol de azi 🙂
Despre politică (corectă/incorectă sau votată/nevotată) și BOR (cu nesfârșitele ei mizerii) mi s-a cam luat.
Mulțumesc pentru selecție!
1. Bine punctat.
Apropos de comentariul @krossfire: da, am constatat și eu existența acestei invidii constante (vorba aia, dacă nu te invidiază nimeni, precis faci ceva greșit). Și recunosc că și eu am avut (și încă am uneori) momente în care mor de invidie. Dar am învățat să maschez asta. Îmi aduc aminte de o lecție primită când am fost la olimpiada națională de lb germană în liceu. Am luat mențiune. Când am fost strigată și m-am dus să-mi iau diploma, cel mai tare m-a aplaudat (chiar ridicându-se în picioare) colega din echipa județului nostru care ratase mențiunea la clasa ei la câteva sutimi. Eu am întrebat-o de ce se bucură așa când ea n-a luat premiu. „Păi cum să nu mă bucur, e succesul echipei”..
2. Limba noastră-i o comoară..decât o comoară? O comoară decât, atât? 😁
4. Să vedeți ce distractiv e când stai tot timpul singur 😛
5. Trist. Nu pare fezabilă „peticirea” rețelei
Cred că toată lumea e invidioasă uneori pe succesul altora, dar românii ți-o și spun în față, fără să gândească partea constructivă a poveștii: Băi, dacă ăsta/asta a reușit, poate am și eu o șansă? Poate învăț ceva de la el/ea, poate-mi oferă o deschidere?
foarte bune articolele
Daaa e bine sa mai ramai singur acasă din când în când, să redevii copil sau sa pătrunzi mai des în lecțiile de adult pe care trebuie sa le înveți o data și le tot amâni
2. ”Nu-mi imaginez ceva mai amuzant decât o scrisoare de dragoste serioasă, plină de greşelii de ortografie, cum ar spune autori.” Ar putea fi amuzant când nu ți-e adresată, altfel mi se pare horror.
3. ”Doctrina A. U. R se sprijină pe patru piloni: familia, patria, credința, libertatea.” Ar fi fost chiar culmea să nu se creeze legături cu organizații religioase, mai ales BOR.
1. Ultima oară când am avut un astfel de moment de meschinărie izvorât din lipsă de respect, a fost în starea de urgență, la prima ieșire din casă. Aveam treabă la CEC. Pe ușă scria cum că au voie înăuntru maxim 3 clienți, doar că nu se vedea din exterior situația din interior. Așa că am deschis ușa, moment în care aud un strigăt- ”maxim 3 clienți!!! Așteptați afară!”. No bun, ies, aștept, când iese un client, intru. ”Dar așteptați afară! Sunt deja 3 clienți!” aud din nou. Deci înainte erau 4. Moment în care simt cum diavolașul se cațără pe umărul stâng, mă întreabă dacă e ok să șadă (că diavolașul meu e unul tare respectuos), ”da’ chiar te rog” îi răspund. Fără să intru în detalii, trebuie să recunosc că n-am putut să nu-i explic directoarei de sucursală cam cum înțeleg eu regula de pe ușă și respectarea sa pe un ton un pic mai ridicat decât cel uzual, ca să pot acoperi urletele unei angajate care tot insista să ies, directoarea s-a atacat de tonul meu, o clientă s-a rățoit și ea la mine că ”dar ieșiți, doamnă, ce atâta vorbă?”. Desigur, după ce-am terminat ce-aveam de zis, am ieșit. Iar la reintrare m-am dus la casierie, unde a durat vreo 20 de minute să se finalizeze ce-aveam de făcut. Ultimele 10 în spate cu clienta care se rățoise la mine și care făcea treișpe-paișpe, pufnea și pufăia a nerăbdare. Nu am întârziat în vreun fel și în mod intenționat eliberarea ghișeului, dar, contrar impulsului de a-mi dori accelerarea procesului, am simțit doar cum mi se rupe în mii, chiar milioane de bucățele de starea acelei femei. Urât sentiment.
5. Ca peste tot, aveam o termocentrală de la care pleacă nişte ţevi de alea mari care sunt la suprafaţă, spre oraşe. De la ţevile alea mari, agentul termic, ajunge prin ţevi îngropate în Punctele Termice în care, prin nişte schimbătoare de căldură, se încălzeşte apa care merge spre blocuri prin nişte pompe.
Ce au făcut la noi ca să „elimine pierderile” ? Păi în primul rănd au izolat ţevile mari şi după au relizat că nu este de ajuns şi au zis că trebuie să modernizeze PT-urile. Şi le-au modernizat cu, bani mulţi, că parandărăt la partidu’ care era la putere era mare. Pierderile erau din ce în ce mai mari, facturile creşteau ca Făt Faimos de ajunsereră la 1500 de lei pe lună pentru un apartament de 2 camere la firma de termoficare şi … au început debranşările. La început mai timid, cu interdicţii de la firma conectată de primărie, că nu se poate, că e hotărâre de consiliu local şi trebuie aprobare… că trebuie să nu ai datorii la ei că dacă te debranşezi trebuie să izolezi ţevile din apartment pe care circula doar apă călăie…
ŞI toate căcaturile astea pentru că nu au fost unii suficenţi de deştepţi să schimbe ŞI ţevile găurite dintre reţeaua de termoficare – PT – blocuri – ţevi colmatate apartmente.
Mă rog, a fost o adevărată aventură pentru mine să mă debranşez de la termoficare, cu apelat la pile şi cunoştinţe pentru că cereau la dosarul cu şină tot felu’ de hărtii ştampilate.
Ce să zic, eu recunosc că am trecut prin tranziţia de la termoficare la centrală pe gaz uşor pentru că aveam nişte gratuităţi la energia electrică dar nu se compară. Întradevăr, este un cost ridicat pentru o centrală pe gaz individuală dar să ai calorifere electrice pentru încălzire…
Cu alte cuvinte : ămi pare rău la domnii din Bucureşti.
Mulțumesc Mihai pentru muncă.
https://stirileprotv.ro/stiri/1-decembrie/1-decembrie-povestea-parintelui-tanase-tata-pentru-328-de-copii.html
Sunt preoți între preoți, ca și oameni între oameni.In loc să vă certați ca niște babe poate ar trebui să aruncați un ochi și poate scăpați o framitura ceva.
Nu mă puteți acuza de vreo chestie pro BOR eu tocmai ascult a 5 oara,concertul Behemoth – In absentia dei. Dacă Helping hands a lui Metallica a fost ca o reclamă mișto la Bud, In absentia dei a lui Behemoth este ca o reclamă la drujbe în care ii aleargă pe aia de la Bud.
https://m.facebook.com/Keeepmetal/videos/2471322279827157/
„Sunt preoți între preoți, ca și oameni între oameni” dar mai sunt oameni între rockeri care au, măcar o ureche muzicală.
Eu am intrat decât să-ți mulțumesc pentru articole. Decât!
Bună seara comunitate!
Mulțumesc mult Mihai!
Viață lungă lui Selma Iusuf!
Te-a făcut la corason şi pe tine, ă ?? . E boşoroagă băi… trăieşte din amintiri :))
@Shoric ”și”-ul ăla m-a lămurit! 😛 Doar ne-i fi crezut c-am venit ieri pe lume!!! Man, zău!, scrie fain!
Io ascult zi de zi KissFm unde este, dacă am înţeles bine, Selma redactor la ştiri. Mbine, nu prea ştiu io bine cu ce se ocupă un redactor de ştiri dar mă gândesc că sunt nişte oameni acolo care se simt bine împreună.
@Shoric, eu stau aproape de locul unde mă plătește stăpânirea: fac aproximativ 15 minute pe jos. Așadar nu ascult vreun post de radio, deși tehnologia m-ar ajuta. Și nu am vreun argument subiectiv drept armă ci doar frica! Frică de surzenie: o lălăi pe drum și n-aud când mă calcă vreun autovehicul. E irelevant în discuție dacă e Rols-Royce sau Chevrolet Spark. Cred c-ar durea la fel!
Seară bună, națiune!
Am citit articolele. Bine scrise. BOR parcă ar însemna bombă românească, cum pui aceste trei majuscule, cum explodează poporul! Popor care la recensământ declară că este majoritar ortodox. De la wikipedia citire:
Religia în România
România nu are o religie de stat (conform art. 29 (5) din Constituția României, cultele religioase sunt autonome față de stat).[1] Conform recensământului din 2011, 16.307.004 cetățeni, reprezentând 86,45% din populație, s-au declarat ortodocși, 870.774 s-au declarat romano-catolici (4,62% din populație), 600.932 reformați (3,19%), 362.314 penticostali (1,92%), 150.593 greco-catolici (0,8%), 112.850 baptiști (0,6%) ș.a.m.d.[2] În Dobrogea, există o minoritate islamică (0,34%), compusă majoritar din turci și tătari. Există și un număr mic de atei (0,11%), agnostici, persoane care sunt nereligioase (0,1%) și persoane fără o religie declarată.[2] Conform Annuario Pontificio, buletinul oficial al Sfântului Scaun, în aceeași perioadă, recensământul intern al Bisericii Catolice a numărat în România 1.193.806 credincioși romano-catolici (cu 165.405 persoane mai mult decât cele înregistrate de autoritățile române).[3]
Și studiul continuă. Atei declarați 0,11%! În 15 ani de net- forumuri, fb, bloguri- socializând intens cu sute poate mii de români, la o observație rapidă, 95% dintre aceștia au declarat că sunt atei- prin conversații, polemică…Deci avem o problemă mare: suntem ipocriți. Ia să declarăm la viitorul recensământ adevărul despre (ne)credința noastră! Dacă va rezulta un 20% ortodocși, veți vedea schimbări importante în BOR. Sunt probleme serioase acolo, nu se mai pot nega, ascunde. Se văd cu ochiul liber dar liber să fie! Eu iubesc ortodoxia mistică, monahală, harică, sfântă dar lucrez la decizia de a trece la catolici. Sunt ecumenică de felul meu și-i respect și pe protestanți. Pentru că și ei sunt creștini.
Apoi…Se fac o mulțime de afirmații: că se fură, că sunt pedofili în rândurile lor etc . Întrebare: a denunțat cineva ceva din toate acestea? Există Poliție, există Protecția copilului, există atâtea instituții pe care le plătiți voi. Deci?
Să vă povestesc ce-am făcut eu vara trecută, în iunie. Eram după o chimioterapie în pat și ascultam ceva în căști, cred că teatru radiofonic, pe telefon. Și aud la un moment dat sunete pe whatsapp, într-un grup pe care-l făcusem ca să rezolv, rezolvăm, o problemă care mă, ne chinuie de ani buni. Cineva scria că nu, nu se poate face nimic, că nu depinde de noi, că binele cu forța devine rău…Altcineva răspundea cam pe aceeași linie.
Ca să fiu sinceră, și acum mă mir de mine cea de atunci. M-am ridicat din pat și m-am dus în altă cameră, la laptop. Am intrat pe mail și pur și simplu ca teleghidată am scris un text, o scrisoare. Cuvintele îmi veneau pur și simplu. Și am trimis la Poliție, Protecția copilului, Patriarhie etc. Este vorba despre un copilaș de 9 ani cu spectru autistic și despre un preot foarte cunoscut în România care ar fi promis că-l vindecă prin exorcism. Folosesc condiționalul pentru că nu mie mi-a promis ci mamei copilului în care nu am încredere, este afirmația ei. Această familie are doar bani, în rest nimic. Patru suflete care au organizată viața în preajma acestui preot. S-au mutat și trăiesc acolo. Situația este foarte complexă, delicată și dureroasă.
Am primit feedback rapid de la Poliție și de la Protecția copilului. Din partea BOR nimic. Au mers la fața locului, au făcut niște anchete sociale care sunt paradoxal ok, mi le-au trimis și m-au asigurat de o comunicare și pe viitor. Nora preotului este primarul comunei iar preotul ridică mânăstire nouă. Deci trebuiesc bani. Mulți bani.
Fraților, nu ne mai putem permite luxul indiferenței! Ce-i bun e bun și ce-i rău e rău. Dar există opțiunea de a denunța! Mă veți întreba ce am rezolvat. Am tras semnal de alarmă și am anunțat această situație. Este cunoscută, este la lumină, sunt zeci de oameni care au citit textul meu, specialiști, oameni deștepți sper. La final am scris că dacă nu se va rezolva, vom asista la După dealuri 2.
Noapte bună!
0 0
Domnul Mugur și băncile se ling pe buze. Încă un val generațional pe 30 de ani cuplați la datorii.