A fost inflație de articole săptămâna asta, dar având în vedere ce se întâmplă prin această țară, cred și eu c-a fost.
- Dezumanizare;
- Trezirea, asta-i România reală dintotdeauna!
- 112: între ticăloșie și irelevanță;
- Votul meu;
- Vei plăti;
- Dacă Eminescu ar suna la 112;
- Acel “mă” din Caracal a fost eşecul statului într-o singură silabă;
- Ce pot face părinţii şi copiii în cazul unei răpiri sau al unei agresiuni;
Punctul 8 e Error 404 !
Mda. Uite și de ce: https://costin.ro/am-sters-un-articol.html
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:https://costin.ro/politia-romana.html
1. A fost Colectiv, a trecut cu zero efecte. La fel și cazul „Alexandra”. Mult zgomot…pentru nimic.
2. Pentru că…educație existentă, dar nulă.
3. La 112 lucrează niște cretini. Ar trebui împușcați.
4. Ce uită Andrei este că cel mai mare interlop în România este chiar statul român. Votul este oricum…nul.
5. Asta cu stafilococul ascuns în piatra de rinichi e ceva nou. Doctorul care a spus asta ar trebui împușcat.
Când am fost operat de colecist (care a fost plin de pietre) curățau infirmierele și femeile de la curățenie saloanele de dracii le găseau. Când am plecat din salon (am fost ultimul) au curățat salonul apoi l-au sterilizat. Vorbesc de Spitalul Județean Oradea, secția chirurgie II. Deci se poate.
6. Poliția Română ar trebui eradicată. E oricum inutilă.
7. Acel imbecil care a rostit „mă” ar trebui ars de viu. La foc mic.
8. Vezi punctul 6.
9. Foarte bine spus.
3 caschetari mi-au dat „dislike”. 🤣🤣🤣
Atunci iti dau si eu unul, ca vad ca iti pasa, desi nu’s caschetar si nici nu-mi place sa folosesc butoanele respective. Asta pentru ca, daca ar fi sa aleg, as incepe sa-i impusc tocmai pe cei care spun despre altii ca „ar trebui impuscati”.
Articole foarte bune! Da, majoritatea vorbește despre drama României care sună la 112 și-apoi moare în așteptare.
Parte din ele le citisem zilele trecute. Ce vreau să spun: avem bloggeri buni care scriu minunat și la subiect, iar asta e super. Păcat că doar atât pot face ei și păcat că nu există această sclipire și dedicație și în alte domenii, unele vitale.
Multora din online ni se pare obositor că se vorbește obsedant pe subiectul ”112”. Și eu simt asta, dar culmea, e puțin.
Dacă această obsesie în abordarea unei grave probleme s-ar transpune în off line, în atitudine, revoltă și măsuri – până la rezolvarea ei – ce bine ar fi! Bloggerii își fac treaba lor și trag semnale de alarmă. În rest, n-ai cu cine…
Ai dreptate! De data asta singurii care si-au facut treaba au fost bloggerii. De regula, isi mai fac treaba si mustele de cadavru. Doar ca acum nu au dispus suficient de cadavru. Noroc ca primii nu au problema asta. Nu au nevoie de corpul fizic al victimei pentru a profita de el.
@Laura G „Bloggerii își fac treaba lor și trag semnale de alarmă. În rest, n-ai cu cine…”
Adiq blogării ăștia îs alarmiști, alarmați or alarmanți ?
În rest n-ai cu cine, niște … generaliști 😜
@MV Mulțumesc pentru selecție.
@ventidius,
Bați câmpii. Se vede că ori n-ai citit atent ce-am scris, ori ai citit atent dar ți-ai pierdut neuronii pe undeva. Stai jos, nota 3.
Multumesc pentru nota, e preferata mea. Ironia starneste tot felul de reactii, unii ridica din umeri, altii raspund la randul lor cu ironii. Cei mai multi se grabesc sa insulte. Mai rari sunt cei care se folosesc de farama de autoritate pe care o au(sau pretind ca o au) ca sa intimideze. Acestia se grabesc sa scota carnetul de amenzi sau catalogul si imparta amenzi sau note, dupa caz.
Laura Gabora 🤣
make my day
10x
văd că se vorbește din ce în ce mai mult de desființarea poliției și jandarmeriei, lucru cu care sunt total de acord, statu trebuie reorganizat din temelii
dar văd că nimeni nu vorbește de desființarea serviciilor secrete, bă dar nimeni
eu știu că în rromânia sunt 6 servicii secrete cu zeci de mii de angajați, pe când germania are un singur serviciu secret cu 2400 de angajați, dar în rromânia locuiesc real în jur de 16 milioane de locuitori, pe când în germania sunt 83 milioane de locuitori
în rromânia sunt angajați în servicii secrete fii, nepoți, amante, rude, prieteni, pile și sunt o grămadă care încearcă să își justifice existența, pe când în germania sunt angajați în singuru serviciu secret reprezentanții marilor afaceriști
eu asta nu înțeleg, de ce nu vorbește nimeni de desființarea tuturor serviciilor secrete și să fie dați afară toți securiștii împuțiți care au nenorocit țara din 1944
presimt că o să urmeze iar tăieri de salarii și dați afară bugetari, dar de securiștii împuțiți, de puterea lor nelimitată, de salariile și de pensiile lor nesimțite n’o să se atingă nici dracu
In Germania un singur serviciu secret? Poate unul singur intr-atat de secret incat sa nu stie nimeni de el. Ca in rest, oficial sunt vreo 7 servicii de informatii la nivel federal, plus cate unul pentru fiecare din cele 16 landuri.
Iar in privinta personalului angajat de cele mai importante dintre ele, BND are vreo 6500 de angajati iar BfV are vreo 3500. Informatii ce pot fi gasite pe wikipedia.
@ventidius ai dreptate
pe lângă BND cu 6 500 de angajați și BfV cu 3 500 de angajați mai sunt și MAD al armatei cu 1 213 angajați plus alte servicii secrete la nivel federal și de land
e greșeala mea că nu m’am documentat
dar totuși în rromânia nu se justifică existența serviciilor secrete care trebuie reformate din temelii, cu angajați noi și foarte puțini
Mulțumim de selecție. Cred că nu doar „blogării” sunt interesați de aceste subiecte. Problema e că societatea românească are alte lucruri de făcut: Untold, mare, concedii, viață personală etc. Oricum știm că nu se vor schimba multe lucruri. În spitale, de exemplu, sunt anunțuri cu interzicerea mitei. Iar doctorii iau, în continuare, mită. Nu toți, nu generalizez, dar unii da.
La fel va fi și cu 112 și cu Poliția Română.
Oricum, cred că, uneori, tăcerea oamenilor simpli e mai decentă și mai grăitoare despre durerea socială resimțită după o astfel de situație absurdă precum cea a Alexandrei. Nu cred că afișarea chipului fetei pe ecrane, la Untold, a fost semn de solidaritate și respect. Din contră, după părerea mea.Fata a murit cumplit. Nu trebuia.
Citit în reluare, mulțam. 🙂
Anul trecut s-a întâmplat să fiu în România pe 10 august, anul ăsta am nimerit (iar) în plin scandal. Tot anul ăsta a fost prima dată, în cei cinci ani de când ne-am mutat, când nu ne-au mai întrebat apropiații dacă sau când ne întoarcem. M-am simțit un pic ciudat, nu decisesem dacă ce simt e ușurare sau dezamăgire și am tot rumegat treaba asta în drum spre Ungaria. Până la urmă e ca-n orice relație: mai bagi o fisă, mai faci un compromis, te duci pe-afară să te calmezi un pic și speri. Dilema a ținut, parțial*, până la graniță, când poliția mi-a cerut un document eliberat de… poliție (poveste mai lungă, nu detaliez acum).
Nu era vina funcționarului că nu-l aveam, ci a mea, că nu citisem legea. Însă absurdul situației a șters aproape orice fărâmă de regret care ar fi rămas printr-un cotlon de creier în urma „divorțului”.
Și cum stăteam noi în parcare, așteptând ca funcționarul să „îl sune pe șefu'”, mi-am dat seama că, deși aș mai putea, nu mai vreau. De la o vreme refuz fericirea pe bucăți, e sau nu e, nu două zile din zece, nu poate, nu cândva. De pus osul la treabă nu m-am ferit nicicând, dar îmi repugnă „poate” și „cândva”.
*Mi-a trecut în Berlin când am traversat de la est la vest și am avut, în mod ciudat, senzația că am scăpat și am ajuns, în sfârșit, acasă.
@didina: așa mă simt și eu când ajung acasă-n Austria. Nu-ș cum dracu’ se face că aici e suficient să-mi arăt permisul auto austriac și Poliția are toate datele relevante despre mine și mașină.
Cretinii din România nu-s în stare să facă un sistem integrat funcțional, dar „neamțul” ventidius se oftică. Mda…
@didina, „Aşa sunt zilele mele, una bună zece rele” se pare că încă are mare succes prin România şi toţi ştim versurile… Offf, lume rea, la,la,la, la… De aia e naşpa pe aicişa la România, e lumea rea. Alţii îs de vină.
@John Temple, @venditius e, în general, Gică Contra.
O curiozitate am: „ar trebui împușcați”, expresie pe care o folosești repetitiv, e o figură de stil (sper)? E un pic cam dură. 😉
@Shoric, ai văzut ce repede ai luat un roșu? Amu’ îs curioasă dacă e de la un erudit care urăște manelele, un patriot adevărat sau de la cineva fără simțul umorului. 😜
Excelenta selectia, ca de obicei, multumim mult si frumos! Mi-am facut toata te(a)ma azi. Am citit si am gandit.
Numitorul comun al articolelor: suntem in cadere libera. Pana cand si pana unde? Si, mai ales, cui ii mai pasa?
Stiam de cinci milioane de emigranti romani, am aflat ca suntem sase. Milioane. Cateva sute poate mii or fi din aceia care fura, care omoara dar restul milioanelor sunt romani cu studii sup, sunt romani harnici, sunt deci o mare parte din sufletul si creierul Romaniei. Nu stiu matematic cati dintre cei plecati se mai gandesc la tara noastra, cati mai vor sa faca ceva. Milioanele acestea au cunoscut totusi alte sisteme, alte societati, alte civilizatii, ma gandesc totusi ca au cunoscut mai putina umilinta, mai putina saracie decat cei ramasi.
Cei ramasi se impart in: prea batrani, prea obositi, prea slabiti, prea tineri, prea saraci, prea bogati, prea destepti, prea prosti. Unii traiesc bine in Romania- putini- pentru altii viata este insuportabila- pentru putini. Marea majoritate e amortita, e bolnava, e aproape moarta.
Cine si cati dintre romanii din tara si din afara tarii vrea sa faca ceva? Si daca facem cumva o lista cu acesti romani, urmeaza intrebarea fundamentala: ce anume se poate face concret?
E bine, e inteligent, e intens ce scriu bloggerii si jurnalistii! Dar nu ne mai permitem luxul scrisului si al cititului fara fapte concrete!
@didina: cumva și de undeva trebuie început. România se bălăcește în aceeași zoaie de 30 ani încoace.
Eu m-aș întoarce cu viteză supersonică-n România dacă ar fi și 30% din ceea ce e Austria acum.
Dar, realist fiind, știu că asta nu se va întâmpla nici în următoarea sută de ani.
Nu spun că-i totul putred în România, dar…
Ptiu, că mi-a cășunat pe tine ca și exponent al ăstora care s-ar întoarce dacă… Dacă ce ? Să faci ce ? Ia ține tu banii frumușel acolo și nu-i mai trimite-n România să poată alții să fure din ei. Când se va ajunge la fundul sacului și se va da tot românul cu curul de pământ, poate atunci și nici atunci, se va schimba ceva în mod real în țara asta. În rest … foc de paie și scărpinături la …oO digitale. Hai sictir!
@John Temple, am ajuns la concluzia că nu numai că nu m-aș întoarce, dar aș locui în alte câteva țări pentru câte 2-3 ani. Sper să-mi iasă. 🙂
Eu nu-s legată de glie sau de patru pereți, numai de oameni. Din fericire îmi place să călătoresc, iar cu unii dintre ei mă văd mai des decât atunci când locuiam în România. Și tot din fericire acum îmi permit timpul și nervii să îi ajut mai mult. Încrâncenare n-am, ură nici atât, doar o cârcă de amărăciune că le-ar putea fi mai bine și nu le e.
@HM: nu trimit nici un ban in Romania ca n-am cui. Familia ce mi-a ramas s-a mutat cu totul din Romania. De revenit…doar la vreun eveniment ce implica prietenii.
@didina: nici io nu-s legat de glie sau pereti, dar…