Pe vremea asta, nu văd ce altceva ați putea face în afară de stat la căldură cu laptopu’-n față. Serios.
- Manifest împotriva corectitudinii politice;
- Mică enciclopedie de zacuscă din comerţ (ca să n-o cauţi singur pe aia bună);
- Trei întâmplări ciudate în New York – și una din București;
- “Cine ma iubeste, ma place asa cum sunt”. Adevarat sau fals?
- Ce am observat mergând cu copiii în tabere;
- Ce spune animalul tău domestic despre tine;
- Cât de ușor este să fii distras din ceea ce faci;
- Ce nu îți spune nimeni când pornești o afacere;
Alternativa ar fi să stai in curu’ gol,in frig,fără laptop,fără nimic.La cât de tare o să dârdâi orice divais este inutil.Eschimos stail.
Bună selectie.
Comentariu beton!12
Ba,da-o incolo.Adica potaia mea e ca mine?Sau eu ca potaia?
https://imgur.com/a/XXLLp
@Marius M, păi de unde să stim boss, până nu ne trimiți o poză cu tine cu cracii-n sus? 😛
Neh.Nu semanam.Niciodata nu mi-a placut sa dorm pe spate.
https://imgur.com/a/XXxoA
@Marius M, ahahahahahaaaaaaaaaaaaaa. Da, da, nu prea semănați. :))))))))))))))))))
Foarte faină selecția de azi.
1. Clar și concis
2. Pentru unii e util. Eu fac zacuscă.
3. Foarte mult mi-a plăcut!!! M-a făcut să visez la o lume frumoasă. Dar m-a readus cu picioarele pe pământ la ultima întâmplare.
4. Am urât mereu replica asta. Pentru mine a reprezentat autosuficiența.
5. Pe fii-mea am dus-o în tabere de ski de pe la 3 ani. A început școala și a povestit așa de încântată că a vrut și o colegă de-ale ei să meargă. Când a văzut-o pe fii-mea cum mănâncă singură cu cuțit și furculiță m-a rugat cu un soi de disperare în privire s-o învăț și pe ea.
6. Despre câinii mei au vorbit prietenii, nu eu. Eu doar mi-am educat câinii.
7. –
8. cam așa ceva…
Zi faină tuturor!
Mulțumesc, Mihai!
Manifestul era actual si acum 30 de ani, este si acum, din pacate cred ca asa va ramane. Sincer, daca nu citeam articolul cred ca ramaneam in bula mea si eram convinsa ca vom trece la next level cat de curand,
La zacusca nu ma voi obosi vreodata sa urmaresc acesti producatori si produsele lor, asa cum am mai spus prefer sa le fac singura la cat mananc eu si familia mea. (zacusca nici macar nu imi place, a existat o singura varianta care chiar m-a cucerit, cred ca era de galbiori si fasole, dar gospodinul a recunoscut ca nu pusese ulei cat prevede legea)
New York vs Bucuresti este de fapt esenta a ceea ce ne face pe noi nefrecventabili, din pacate. Avem o tara superba, nu stiu daca e si locuibila. Acum, de cativa ani mi-am mai revizuit usor opinia, surprinzator opinia mi-a fost schimbata in cateva locuri din Moldova, Ardeal si chiar in Banat „spre” Oltenia.
La povestea acceptarii de sine e multa cerneala care a curs, dar si mai multa care sigur va curge.
Mesajul din tabara de schi este clar, dar usor alterat de amanunte. Am citit comentariile, cam ca aici, merita citit.
Da, Marius M, chiar e ca (despre) noi bestia. Superb scris.
Sapte este distribuit deja unor copii tare obositi de teme, de regula. Sincer, adultii nu cred ca vor mai accepta regulile daca nu si le-au asumat deja.
Mi-a placut 8, ma asteptam sa apara legi, date mai tehnice, dar nu, a aparut un mesaj ce poate deveni si el manifest. (nu vreau sa ma apuc sa povestesc cum suntem furati in afacerea unor localnici ce gestioneaza calorimetrele din reteaua publica a orasului, mai ales atitudinea cu care o fac)
Mihai, mi-a placut combinatia (alegerea).
Zi faina, tuturor!
P.S. aici ninge cu fulgi mari, puradelul cu patru picioare este la usa de o ora disperat ca pierde alergarea dupa fulgi. Il inteleg, ne mai citim dupa.
Comentariu beton!11
1. Ma asteptam la altceva sa fiu sincer cand am citit titlul. Un articol bunicel spre bun
2. Nea Vasile – multumesc pentru acest articol. Chiar vreau sa ma apuc de o mini afacere de casa, in toamna cu produse traditionale (zacusca si muraturi – gogosari umpluti cu varza rosie si ardei capia la otet). Sunt curios ce o sa iasa 🙂
3. Noi ne miram cu la alti este ceva normal si la noi este imposibil si la altii ce este normal la noi este inadmisibil. Un articol bun, mai putin faza cu munciunica si cu free ride – pur si simplu si-a dat in petec.
4. Un articol putin prea lung, care pleaca si trateaza problema pe toate partile, de la un moment dat zici ca ce legatura mai are cu titlul. Cineva imi spunea ca daca vreau sa ma fac ascultat trebuie sa fiu clar, concis, scurt si la obiect si sa spun tot, dar fara sa intru in prea multe detalii. Omul bu face deloc asta si tinde sa plictiseasca pe cel caruia ii transmite mesajul.
5. Sincer pana acum am observat 99 la suta dintre mame sunt super protectoare si fac exact ce spune doamna in articol. Totusi am cunoscut si o tipa care are 3 copii si care nu avea nici un stres, bah nici un stres… plange kinderul, s-a lovit bla bla bla. Se vedea pe tipa ca are lovele si cred ca altcineva ii crestea copii. Ea era ceva de genul mama ce jucarii dragute am. Revenind la articol doamna respectiva nu cred ca are copil sau daca are se incadreaza la cei 1% din mame. E usor sa dai sfaturi si e putiin mai greu sa pui in practica.
6. Cam plictisitor. Am vazut poze in care asemanarea intre animal si stapan este foarte mare, dar faza cu psihologia este cam prea dusa la extrem. Sunt curios cu i-ar caracteriza pe aia care au gaini.
7. Daca esti distras ar trebui sa faci un training de time management si asa te vei debarasa de distractie. Sincer omul cred ca nu se asteapta ca daca programul este de 8 ore de munca tu chiar vei munci 8 ore.
8. Legat de punctul 2, ma asteptam la altceva, adica bai niste sfaturi utile nu vrajeala ca trebuie sa muncesc. Pai cand ma apuc de ceva imi dau si eu seama ca daca nu muncesc nu am cum
sa ma fac cunoscut si ca nu tre sa ma bazez pe amici :).
@YO,
Referitor la 5. – doamna e educatoare/învățătoare. Nu cred că e musai să ai copii ca să știi că ei trebuie învățați a fi independenți și funcționali. Treptat, gradual, în funcție de vârstă.
Unii dintre cei mai mișto oameni pe mâna cărora mi-am lăsat copilul (tabere, excursii) nu aveau copii. Și da, stiau foarte bine ce au de făcut, iar piticii îi adorau.
Nu reușesc să înțeleg obsesia de a ne crește copiii în globuri de cristal, nu îi putem proteja de toate relele. Și chiar dacă ar fi realizabil, ar ajunge niște adulți atrofiați și dependenți.
Una dintre taberele memorabile în care a fost fiică-mea: la cort în camping, fără telefoane mobile și gadgeturi. S-au tăvălit în noroi, s-au cățărat în copaci, s-au bătut cu ouă, au făcut pe rând de serviciu la „bucătărie”. Au învățat să aprindă focul și să lucreze în echipă, au venit cu hainele murdare, rupți de oboseală, dar veseli și guralivi.
Comentariu beton!14
@Laura G – sunt de parere ca si @didina ca majoritatea copiilor sunt crescuti in bule. Comentariul meu era ca daca doamna avea copii poate si al dansei era crescut in bula.
Iti dau exemplul meu. Pana la 14 ani mama ma imbraca – adica imi cumpara toale, ma tundea, imi facea mancare (bine asta o mai face si acum cand am timp sa mananc la ea) si eram un copil bolnavicios. Cand lumea ii spunea ca exagereaza le raspundea ca daca se intampla ceva ea sta cu mine si nu cea care dadea sfatul. Si tind sa cred ca avea dreptate.
Baiatul meu cel mare (4 ani) are o problema de tranzit si ne chinuim sa il indopam cu mancaruri care ajuta la tranzit, fara sa apelam la urgente, sau microclisme sau cine mai stie ce or mai fi pe piata legat de asta. Ideea este ca daca ma duc in vizita la cineva le zic de la obraz ca daca are sau vrea sa dea ceva la copil sa ma intrebe inainte. Mi-am auzit vorbe dupa aia ca domne copilul meu este tinut din scurt, ca nu are voie aia si aia si aia, ca la copil tre sa ii dai de toate alea si asa si pe dincolo. Inainte sa comentam, si aici ma refer la centatorii mei, trebuie sa intelegem si ca bah prostul ala are un motiv pentru care face asta. Nu cred ca ai vrea sa-ti vezi copilul la urgente sa vezi cum ii rupe „funduletul” doctorul ca sa ii scoata „bomboanele” de caca care nu ies in mod natural. Sunt o persoana care a facut sport si nu vrei sa stii cat imi venea in acele momente sa ii rup mufarina doctorului. Stiam totusi ca ce face, o face pentru copilul meu. Nu vrei sa stii cat de traumatizat a fost copilul! Si da mi-am invatat copilul ca de fiecare data sa intrebe ce are sau nu voie.
Asa ca in general ii dau dreptate doamnei, dar privind lucrurile in particular pfff nu e asa ca poate si mie imi dati dreptate @LauraG si @didina?.
@YO, nu m-am referit la cei cu probleme medicale speciale, ci în general. Mi se pare absurd să îți trimiți copilul în tabără și să te aștepți să îi mărunțească cineva carnea, să îi șteargă mucii sau să îl lege la șireturi, de genul ăsta de educație se ocupă familia.
Fiică-mea, la 14 ani, e perfect capabilă să se descurce singură. Asta nu înseamnă că nu ne ocupăm noi de tot ce trebuie, dar am considerat că trebuie să fie în stare să își facă o omletă ca să nu moară de foame dacă e singură acasă, să folosească GPS-ul în caz că se rătăcește, sau să își cumpere ce are nevoie. Desigur că și noi ne-am auzit vorbe de-a lungul timpului (în special de la neamuri), dar nu mi-a păsat, fiecare își crește puiul cum consideră de cuviință.
Multă sănătate piticului! 🙂
@YO,
Păi, ce spui tu e normal. Când fii-miu avea 14 ani, noi îi cumpăram haine. Doar n-o să trimit un plod de 13-14 ani (sa zicem) în magazine să-și cumpere haine. Nu pentru că n-ar putea, ci pentru că sigur ar lua bălării 🙂
Ca și @didina, mă refeream la ”a se descurca” singur în diverse situații.
Ulterior am citit și comentariile – te doare capu’… 🙂
@didina – la 14 ani stiam sa gatesc, gen cartofi prajiti, oua omleta sau ochiuri, faceam mamaliga si aprindeam aragazul de frica sa nu ma frig cu lumanarea :)). Ce este drept e ca nu faceam mereu astea, de obicei mi se faceau de catre parinti era mai comod.
Sincer eu nu am fost niciodata intr-o tabara, nu stiu cum este si sunt de acord cu tine si cu doamna cu bula in care sunt tinuti copii. Total de acord 100% cu ceea ce zici ar trebui sa stie sa faca aia si aia si aia.
Eu chiar imi iau bobarnace de la consoarta pentru ca in ultimii ani am stat in tari mai mult friguroase (Siberia, UK pe mare, Canada, Norvegia) si eu la 20-22 de grade in casa stau in tricou pantaloni scurti si picioare goale si ea e imbracata de parca e gerul bobotezii si cu doua perechi de sosete si baiatul cel mare tinde sa ma imite :). Iti dai seama ca ma iau de ea ca invata copilul in bula, dar imi zice la fel ca mama si nu am ce ii zice eu sunt plecat si vin acasa la 2 sapt sau la luna.
Asta este, asa gandesc majoritatea mamelor si de asta am spus ca daca dansa era mama poate nu mai gandea asa!
Cat despre copil , in primul rand multumesc frumos, am gasit o doctorita pe net, care ne-a „consultat” pe net, cand a auzit cazul pe un forum si care cat de cat ne-a rezolvat problema, adica cu ajutorul medicamentului prescris plus alimentatie reuseste sa aiba scaun normal, fara sa o dam in extreme cum o faceam inainte.
PS: Nu m-am gandit la varsta copiilor cand am comentat – m-am gandit la cel mare al meu care la 4 ani vrea sa taie singur, dar nu il lasam.
@YO,
Ia lasă-l să taie singur carnea. Vezi ce se întâmplă. E clar că la 4 ani și încă câțiva de acum încolo va fi supravegheat, așa că nu-i niciun risc. E mai bine să știe, să învețe, să practice, chiar dacă n-o face zilnic. Decât să nu știe și să fie dependent de altcineva. Părerea mea 🙂
@Laura G – cand spun ma imbraca de fapt spun ca primavara si toamna ma imbraca la fel ca iarna aproape. Adica eu purtam geaca de iarna aproape vreo 6 luni pe an. Iarna mai aveam pe langa geaca si un pulover din ala tricotat de lana si sosete ce lana (recent am aflat ca prin Moldova se numesc coltuni). Stii cum se luau gecile cand erai mic(ã). Cu 2 numere mai mari, ca sa o porti cat mai mult. Norocul meu a fost ca eram singur la parinti si nu purtam vechituri de la fratii mai mari!
Deja de la 15 ani mergea cu mine si imi luam singur, adica ea zicea azi luam tricou, adidasi si blugi si eu alegeam ce imi place si pe la 16 imi dadea bani si imi cumparam singur, mai putin geaca pe care mi-a cumparat-o pana cand am implinit 18 ani si o luna cand din nefericire am intrat pe „banii mei”(adica am avut pensie de urmas).
@YO, 🙂
Tendința asta a mamelor – de a îmbrăca ”bine” copiii – e firească, chiar dacă nu mereu justificată. Eu și-acum mă abțin cu greu să nu zic ”îmbracă-te mai gros că-i frig” – că-mi aruncă o privire deloc simpatică. Cred că sunt reminiscențe din vremurile când răcea copilul, făcea noaptea febră 40 și ca părinte erai disperat să-l faci bine. Dar asta-i una, iar să-i legi șireturile la +7 ani e alta.
@Laura G – in domeniul in care lucrez eu se traieste dupa premisa – safety first, daca nu esti competent nu face si trebuie sa te asiguri ca ceea ce faci tu nu afecteaza pe altii sau pe tine. Tot timpul se iau masuri de siguranta gen worst case scenario. Imi este frica sa il las, pentru ca desi este foarte inteligent si imi da raspunsuri care uneori ma incuie, pe atat este de neatent si cand nu ii iese ceva se enerveaza, trebuie sa mai lucram la rabdare. A invatat singur sa numere pana la 100 si m-a intrebat ” ce urmeaza dupa 100?” Cand i-am spus ce urmeaza a inceput sa planga ca lui nu ii mai place ca se repeta :). Probabil nu mai era stimulat sa invete nu stiu ce a fost in mintea lui ca nu a vrut sa imi spuna de ce plange. Spre ex il las sa umble cu cutitul, ca sa nu ii starnesc curiozitatea interzicandu-i dar nu sa taie alimente. Spre ex taie foi pe care in prealabil i le indoiam eu pana nu demult.
JUST FUCK THIS SHIT ! PM (si nu e vorba de ce ai postat tu, ,,, doar comment la No. 1)
Am citit pe sarite ca nu si-a facut inca efectul cofeina si nu ma pot concentra.
l. Cea mai buna zacusca este aia de o fac eu (iam-iam) cu toate legumele coapte la gratar cu jar si tocate frumusel de mana, fiarta la foc domol si dreasa doar cu un strop de sare si mult suflet!
ll. Eu am 4 companioni patrupezi, doi motani si doi caini iar eu sunt o combinatie perfecta intre personalitatile celor 4 pezevenghi! 🙂
@Anouk: trebuie sa facem schimb de retete de zacusca!
@EGO, cu plăcere. Facem. Schimb de suflete că și eu pun suflet în zacuscă! ?
Daca nu va deranjeaza,faceti voi schimb de suflete si retete iar mie sa-mi trimiteti vreo suta de borcane cu rezultatul,sa vad ce-a iesit.Nu sariti in sus la suta de borcane,nu pot aprecia sufletul din prima si nu vreau sa gresesc.
@Anouk: m-ai topit. Oricand, cu mare placere! 😉
Mi-a plăcut selecția de azi. Foarte mult mi-a plăcut numărul 1. Ar trebui afișat la vedere. Cred că am să și fac asta.
Ca zacusca de casă nu e niciuna, am încercat și eu din comerț și unele se apropie, dar nu prea tare.
Bun articolul cu ”cine mă place”, dar cam lung.
Și dacă avem mai multe animale de companie, suma tuturor asemănărilor este ceva…insuportabil.
1. bun așa.
2. faină recenzia de zacuscă 🙂 și eu o caut pe ”aceea”, minunata. Până acum mi-a plăcut aia picantă de Răureni – nu-i în listă.
3. ex-ce-lent! :)))) mda, și ce ne mai place să-i criticăm pe americani…
4. interesant articol. doar că la ăsta am simțit acut lipsa diacriticelor. dificil de citit, dar și de înțeles/interpretat.
5. l-am citit ieri și mi-a plăcut mult. e uimitor (și dramatic) că există astfel de disfuncționalități în creșterea unor copii. și în aceste cazuri copiii sunt victime. victime ale dependenței de părinți.
6. n-am citit pentru că n-am avut și nu am animale în casă. Nu se pun niște pești și-o broască țestoasă 🙂
7. eu am stupidphone și-l iubesc așa stupid cum e el.
8. nu zice nimic despre lupta cu sistemul – administrații, cozi, ghișee, aprobări, ștampile, controale, amenzi stupide. Și nu doar la început, ci lună de lună, an după an.
Și eu am stupidphone și nu mă deranjează deloc asta. Și îl țni și pe modul silențios, mai ales la lucru. Mă enervează când aud în birou din 2 în două minute cântând melodiile ”la modă”, iar de sărbători și-au pus cam toți gingălbelși de te lua cu capu’.
@GabiI,
După ce am încercat și smart (e aruncat într-un sertar), am revenit la actualul. Lăsând la o parte faptul că îl țineam mai mult în priză decât în buzunar, mă enerva că musai trebuiau 2 mâini ca să dau un banal telefon sau sms.
Iar io am mai mereu o mână ocupată cu țigara, cafeaua, mouse-ul sau volanul 🙂
Ca două persoane care au lucrat toată viața relaționând cu oameni ,eu și cu Doamna am descoperit un nou comportament social ,pe care noi l-am numit ,,sindromul zacuscă”.Nu râdeți că vă explic.De trei ani de când ne-am mutat în stațiune la malul mării,am avut vreo 15 20 de vizite de la diferiți prieteni,cupluri,amici.Intr-o proporție covârșitoare toți aveau impresia că noi avem agenție de turism cu serviciu de ghid inclus.,Ne căutați și nouă un apartament mai ieftin(aici în sezon e rupere la prețuri,un apartament cu două camere pleacă de la minim 1000 de euro pe săptămână),veniți cu noi să ne arătați orașul,mergem la mall/plajă/restaurant/club?”Binențeles că oameni ce suntem am încercat să fim gazde perfecte,desi noi munceam și ei erau în concediu.Facem excepție de cei care au venit solo și au stat la noi.Când am căutat apartamentul am avut două criterii importante: să fie mic și cu vedere la mare.La noi acasă spațiul de cazare reprezintă un pat matrimonial (al nostru)și o canapea extensibilă.Să revenim la ,,sindromul zacuscă”.După întrebările normale ,,și cum e ,,câștigați bine,nu vă dor de casă,vă mai întoarceții,bla bla” venea răspunsul :băi,nouă ne dor de o zacuscă,de o bucată de slănină,de un caltaboș,de o țuică bună de varză murată și de leuștean”.Deci în momentul ăla se deschideau porțile raiului:,,vai de capul nostru,asta e cea mai mică problemă,cum ajungem acasă ,vă facem pachet și vă trimitem tot ce vreți,doar să ne spuneți cum!”Primele dăți am pus botul și am explicat că este o firmă de transport care face doar România Spania,masini frigorifice ,angajați de nota zece,ardeleni serioși,plătește destinatarul,adică noi.Perfect ,cum ajungem în România facem pachet și îl trimitem.Faza cu zacusca a plecat de la o prietenă de-a Doamnei,care mirată de faptul că zacusca cumpărată de la magazinele românești de aici e o mizerie sinistră,a promis că ne trimite 20 de borcane cu zacuscă de casă,făcută de soacră-sa ,care deține centura neagră la făcut zacuscă .Plus niște slănină de casă Așa cum ați primit voi de la mine vederi,așa am primit și noi zacuscă, țuică,slănină,caltaboș și alte produse tradiționale.Ca să închei într-o notă veselă,anul trecut în decembrie ,când am fost în România,am cumpărat cârnați,tobă,caltaboși,sângerete,varză murată,am văduvit cămara mamei de niște zacuscă și murături,am făcut un pachet de 25 de kile pe care l-am trimis eu mie.Ăsta e sindromul,,eu centrez,eu dau cu capul”.
Comentariu beton!21
@Paco, daca aveti drum in albion, prin londra va astept cu toate cele enumerate de tine. Pachetul cu „porcarii” de genul pleaca de la ai mei si in maxim 40 de ore este in fata blocului unde locuiesc. Nu-mi plac „zacuscarii” tai. Asa ceva nu se exista, data aviatoare sa-si caute singuri.
Data viitoare da un semn cand esti pe plaiuri mioritce :). Facem cheta si tot o punem de un pachet. Anul asta am fost lipsita de slanina, toba, carnati si alte bunataturi de casa pentru ca am fost singurica si cu burtica dar, anul viitor camara o sa fie plina. Producem acasa de la zacusca, dulceturi, licori bahice si extra-alcoolice, carnuri bune si afumate, muraturi, bulioane, compoturi si cine stie ce mi se mai nazare.
Nu am mancat niciodata nimic dintr-un magazin, fie el si „traditional” care sa semene macar 90% cu gustul bucatelor facute in casa.
Stiu cum e cu pachetele, si eu ii fac mamei iar vopseaua de oua o trimit prin posta :)) . Transportul de varza murata e cel mai misto! 🙂
4. Replica asta o folesesc femeile. Geezz, când o aud pică cerul pe nine. E replica celor singure care se cred net superioare atât bărbaților cât și celorlalte femei. Și ca să închei apoteotic, replica asta e a femeilor singure. Bleah!
2. Nu fac zacuscă. Dacă pot căpăta de undeva zic „să fie primit”?.
6. Fiu-meu de când e mic vrea un câine. Cum eu am o obsesie pentru curățenie am zis mereu NU. Dar azi (adică chiar azi) am decis să iau un shar pei. Sper sa ajungă să semene el cu mine și nu eu cu el că are pielea căzută pe tot corpul, dar mai ales pe față.
Duminică frumoasă! Mă bag la călcat. Țineți-mi pumnii!!!
Sa te bucuri de el, Elena 🙂
Obsesia aia ma tinea si pe mine in tabara celor care vor animalele libere, adica in curte. Nevoia m-a facut mai libera, nu imi pare rau nici o secunda, nici macar atunci cand imi ocupa uneori exact minutele sau orele pretioase pentru diverse motive.
Duminica frumoasa!
Comentariu beton!12
Ahahah,sa ne pui poze cu el si papucii rosi….rosi,nu rosii.
Pun poze, da, dar abia sunt la stadiul de căutare pentru că fiu-meu mi-a zis:
– mama, ăsta-i semn că ai îmbătrânit dacă vrei să-mi iei câine.
???
Comentariu beton!11
@Elena, eu ți-am dorit o zi frumoasă și tu te apuci de călcat?! Să te distrezi! ?
Misule, misto selectie. Confirm cele spuse de Petreanu si le-am trait si prin alte tari necivilizate. Oricum comparatia bucuresti new york e prea mult. Anul trecut in noiembrie cand am venit pana in tara am mers cu metroul sa vad cum mai e. Tanti la casa de bilete m-a certat de parca eram un copilas ce trebuie pus la colt. Ultimul articol l-ai mai postat acum cateva saptamani. Dupa ce ne-ai dat sfaturi de emigrare vrei sa ne facem firma in tara. Aha stiu si eu mai zbor cateodata. hai te pup pe barba.
@Marius ,avem în plan pentru acest sfărșit de an o vacanță.De mare ,plajă și căldură avem parte zilnic,vrem să schimbăm un pic clima.Londra nu era o opțiune,dar niște prieteni spanioli au fost în vacanță și s-au declarat super încântați,așa că am luat-o în calcul.Din România am trimis pachetul joi după masă și a ajuns sâmbâtă dimineața.L-am ridicat duminică,pentru că sâmbătă noaptea am ajuns eu din România.Cu,,zacuscarii”am schimbat calimera.Cine mai vrea să vină ,aduce ofrandele înainte.Vreau șpagă,nu ciubuc?.
@Paco, credca nu mai trebuie sa- ti spun sa dai un semn. Doar sa- mi spui perioada. Nu promit, dar poate facem rost si de cazare sau macar tarife cat mai mici.
@EGO,majoritatea produselor care se vând în magazinele românești de aici sunt execrabile.Sunt produse de gamă inferioară din România .Asta să nu mai adaug că magazinele românești se închid la foc automat.Din cinci căte au fost când am ajuns noi aici în oraș au mai râmas două.(Atenție ,mă refer strict la zona unde stau.În Castellon unde am stat înainte,erau depozite întregi doar cu produse românești)Aici găsești eugenii,bere Ciuc și Timișoreana conserve de fasole,prafuri delikat,castraveți murați,zacuscă(am aruncat 3 borcane de la firme diferite după prma lingură)crenwurști,cabanos și salam de la firme dubioase,grasă de Cotnari,brânză topită ,apă minerală Borsec,Fanta de coacăze și mici.Ca să nu mai zic nimic de prețuri.
Maica-mea sta in V Frantei, undeva intre Angers si Nantes si din ce stiu nu au nici un magazin romanesc prin zona. Au ceva turcesc si ceva arabesc unde mai gasesc branza buna si condimente. Vara isi umple portbagajul cu branza, varza de murat sau murata, condimente, bors, gogosari si castraveti pe care ii mureaza acolo. De obicei ii pastrez de iarna untura, carnati si slanina pe care le congelez, vopsea de oua si altele care nu imi vin in cap acum.
Sper sa pot sa ma axez pe asta in 2-3 ani, sa ma ocup atat de productie cat si de aprovizionarea unui magazin de genul asta. Mi-e scarba cand vad cele de mai sus 🙂 uneori am impresia ca e tipic romanesc, sa tragi sa scoti pe un rahat de calitate.
Eu dimineata m-am aruncat pe numarul 4. Cine ma iubeste ma place asa cum sunt. Am citit, apoi am plecat teleleu dar textul m-a urmarit. Acum il iau din nou la citit. Foarte interesant, important, adevarat. Sunt convinsa ca si celelalte articole sunt foarte bune dar asta incape in mine azi, nr 4.
In ultima vreme am tot citit despre, dealtfel cam toata viata m-am rotit cu gandurile pe teme din astea.
Intrebare pentru voi, lume inteligenta: toti oamenii rai si nedrepti cu semenii si/sau agresivi ascund traume, suferinte nerezolvate? Eu am cunoscut totusi oameni extrem de suferinzi trecuti prin mari, foarte mari dureri dar care nu au devenit nici rai si nici agresivi ori nedrepti. Poate inchisi, poate reci, poate duri, poate tristi, poate obositi dar nu rai, Voi cum vedeti chestiunea asta?
GMT, nici macar nu cred ca mai are importanta de ce sunt rai si/sau agresivi atunci cand o comit si nu mai pot/putem indrepta nimic. Dar, da, in opinia mea mereu este in spate o trauma si un mecanism coordonat prost ca urmare. In mod normal atunci cand nu ducem o mare durere trebuie sa constientizam limita insuportabilului, dar exact aici apare problema, la constient.
Nedreptatea este subiectiva pentru multi, e subiect greu, zic eu. Cand ceva nu-ti place mai bine masori cu blandetea ta si daca poti masura ce nu te afecteaza e cel mai bine.
Sandra, pentru mine ar avea importanta sa stiu, sa identific cauza unei agresiuni ca sa pot suporta mai bine efectul. Una e sa stiu ca cineva care a suferit mult ma raneste si alta sa aflu ca violenta are un alt substrat- egoismul de ex ori orgoliul ranit ori pur si simplu lipsa de educatie, prostia si sunt multe altele. Paradoxal, cred eu, cei ce sufera mult cu adevarat si sunt de calitate, devin mai buni si nu mai rai. Mai blanzi, mai intelegatori, mai vasti.
Sa constientizam limita insuportabilului zici si zici bine. Doar ca trec ani buni pana acolo si musai sa experimentezi insuportabilul.
Te contrazic un pic, nedreptatea este obiectiva mai mereu. Nu poti spune ca o linie dreapta e curba! E subiectiva cand se refera la sentimente. Spui cuiva: nu ma iubesti iar acest cineva se simte nedreptatit pentru ca de fapt te iubeste dar nu cum astepti tu iubirea.
In alta dezordine de idei ma bucur ca am dat de „Sunt o baba comunista”. De ceva vreme voiam sa-l vad. E pe youtube.
Seara buna la toata lumea buna iar aici toata lumea e buna. 🙂