Hai că ne-am întors la ale noastre, articole de pe bloguri, cafea, d-astea. Acuș vine și toamna și ne-am liniștit de tot.
Luați de citiți.
- Internetul falsului;
- Exercițiu de imaginație: angajații de la ANAF obligați să munceasă la privat;
- Cum se dă peste cap un oraş ca să distreze un orăşel;
- Manualul de educație fizică și sport nu e o idee bună? Ești prost;
- 27 de ani la ei, 27 de ani la noi;
- Tu, cititorul meu deştept;
- Un altfel de clickbait: titlurile categorice;
- Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți și nici unul n-a învățat vreodată să gătească;
- 5 cuvinte toxice din viața noastră;
- Blânda Mafie a Politeții;
Toma Nicolau este ăl mai prost copil de pe derdeluș.Or sa apară manuale despre scuturatu’ plii in sensul acelor de ceas,de cate ori la stânga sau la dreapta.Misto selectia.
Comentariu beton!12
@edelweiss, acum vor apărea și mai mulți cei care vor ști exact ce a greșit Simona Halep când a pierdut meciul. Nu a respirat cum trebuia și când trebuia! Scrie în manual!
@edelweiss, ăăă… n-ar fi rău un manual d-ăsta.
Tu vrei să mai pleci o dată în concediu!….a fost săptămâna 77 și pe 30.07.2017.
Nu mă așteptam să-mi lipsească recomandările tale. Azi e o zi perfectă!
Eu locuiesc suficient de aproape de Arena Națională încât să aud concertele fără să-mi iau bilet. Și mă bucur că sunt evenimente acolo chiar dacă imi deviază traseul spre casă sau e prea aglomerată zona. Și dacă nu vreau să aud ce se întâmplă pur și simplu închid geamul. Liniște o să am destulă după ce mor.
Ar fi plăcut totusi să văd că administrația locală e însă interesată de binele cetățenilor plătitori de taxe precum și de confortul vizitatorilor……eh, vise de duminică……
@Anouk, :))))))) merci, am corectat.
Fumoasa incheierea aleasa de Feher. Si bine strunit textul.
P.S. Cred c-am injurat-o pe altundeva, daca-i una si aceeasi. Acuma imi pare rau.
1. Mi se rupe de lume, în general. Nu-mi trăiesc viața pentru a impresiona pe alții, ci numai pe mine. Ce dreac să fac, sunt un egoist dat dracului. 😀
2. S-ar căca pe ei, micuții de la ANAF dacă ar trebui să munceasă pe bune. Să mă piș pă ei. Pă toți.
3. Festival fain, organizare de căcat. Se putea face mult mai bine și mai eficient, dar Boc fiind o juma’ de om și la propriu și la figurat…se vede ce-a ieșit.
4. Toma ăsta-i atât de prost că și umbra l-a părăsit. Probabil o fi văr după capră cu dom’ ministru al educației.
5. 27 ani la ei…2700 ani la noi. Atât și nimic mai mult, că dacă-ncep…o iau razna.
6. No comment
7. Reclama, sufletu’ comerțului, nu?
8. Da, e la modă asta cu „nu știu să gătesc”, de zici că o făcut doctoratul la Sorbona sau ceva…
9. Bună asta. De reținut și pus în practică.
10. Politețea…nu poți cere ceva scump de la oameni ieftini.
1. M-am prins demult de falsitatea aia de internet. Dar (”și”?) oare cine întreg la cap nu s-a prins?
2. Cu imaginația stăm bine, eu aș vrea un astfel de exercițiu practc. Timp de 1-2-3 luni să treacă toți funcționarii ăștia printr-un ”internship” de genul ăsta.
3. Hmm, rău când nu se întâmplă nimic, rău când se întâmplă ceva și dă viața orașului peste cap. Pe Valea Prahovei și pe Litoral se-ntâmplă tulburări de-astea câteva luni pe an (full season). În cazul specific Untold, poate că marginea orașului ar fi soluția ideală. În fiecare noapte de vară eu adorm cu popularele cântate în Satul de Vacanță.
4. Manualul ăla e o aiureală băgată pe gât spre profitul imediat al câtorva ”afaceriști”. Tot ce scrie în manual poate fi predat de profesorul de educație fizică. Dacă vrea și îl duce capul. Dacă îl duce capul să predea, că informațiile le are.
5. Da, știm. Și ne ofticăm.
6. No comment.
7. Corect! Stresante titluri. Și mincinoase – aproape toate de acest gen.
8. De fapt, nu știu să gătesc = nu-mi place să gătesc. E mai sincer așa.
9. Discutabil. Nu sunt sinonime. Dar (și?) le putem forța să devina? ?
10. Simpatic.
M-am enervat umpic la primul articol si deci as vrea totusi sa comentez cu voi. Eu pur si simplu nu inteleg de ce internetul ar fi fals. Cum adica fals? Poate ca cineva isi mai modifica una alta dar ma gandesc ca e minoritatea. Si apoi, fiecare are dreptul prin lege sa-si tina in lista amicii ( ca nu-s prieteni, orisicat!) pe care ii vrea, ii selecteaza dupa ceva criterii, nu? Deci tu , fix tu, utilizator fb , esti responsabil de ceea ce vezi la altii…
Cu pozele de prin concedii, de prin vietile personale- multi obisnuiesc sa puna poze cu soti/sotii, copii, pisici, caini, case si mese intinse- iara nu vad falsitatea. Ca starnesc invidii…pai scoateti-va din lista invidiosii!
Si apoi trebuie sa fii cu adevarat foarte redus mintal sa reduci viata cuiva la ce publica. Ce publica e o mica, mica parte din viata fb-ucistului respectiv. Daca eu pun poze de la munte cu Dl. Leo inseamna ca tot timpul nostru e asta?
Pe bune, eu nu vad nimic fals . Internetul reflecta destul de bine o parte din chipul nostru real. Eu asa vad lucrurile. Acum ma duc si la alte articole sperand sa nu ma mai poticnesc in ganduri…
Duminica frumoasa tuturor! Azi mi-am propus sa merg la Biserica dar nu ma simt in forma . Am stat cu ochii la cer aproape toata noaptea ca sa vad stele cazatoare, nu am vazut niciuna. Asta e!
@Doamna GMT,
Internetul oferă posibilitatea oricărui individ să mintă 100% (un timp, pe unii oameni, dar nu tot timpul și pe toți oamenii). Așa a fost de la început, de la desuetul mIRC și replica de deschidere ”asl?” (age, sex, location?) la care fiecare răspundea cum avea chef 🙂
Și tot internetul ne-a forțat-determinat să discernem între ce e real și ce e minciună din ceea ce citim/vedem. Evident, e valabil pentru cine vrea să facă asta. Cine nu, n-are decât să înghită găluști cu tona.
Oricum, se plimbă multă vanitate pe rețea. Cred că la asta se referă articolul – explozia de vanitate.
Laura, daca e vanitate pe retea inseamna ca e aceeasi vanitate si in viata reala . Eu din articol am inteles ca internetul e multa falsitate. Dar ma intreb si intreb: viata reala cum e? Oamenii nu mint si se mint si in viata reala? In internet se zice ca te poti ascunde mai usor dar si reversul e adevarat: te poti expune mai mult caci ai mai mult public, mai multi oameni te citesc, urmaresc. In viata reala te misti in perimetrul serviciu-casa si inca ceva, interactionezi cu sa zicem 20-30 oameni, chiar mai putini. In virtual ai posibilitatea sa interactionezi cu sute. Dar esenta e aceeasi: daca esti Om in real esti Om si pe net.
Analizele astea ale comportamentului pe fb nu mi-au placut niciodata. Mai vad statusuri ale unora despre ce publica altii, despre ce comenteaza, ce poze pun, cui dau like- mi se par aiurea. Inutile si relative, putin inteligente. Netul iti da suficiente instrumente sa faci selectie si sa te misti in fix lumea pe care o vrei. Si apoi netul nu e obligatoriu, nu? Intram de voie. De nevoie cand cautam informatii…
@Mihai ma surprinde ca n-ai scris inca nimic legat de scandalul de la Google
@Mihai, păi pentru că mă lasă rece.
Mulțumesc pentru selecție, chiar dacă mi s-a părut cam….ciudată. În sensul că mie mi se pare că în majoritatea articolelor s-au bătut grav câmpii, cu numerele 4 și 9 la egalitate pe primul loc. Cel puțin ăla cu manualul de sport e un triplu cretin: chestiile alea se învață la UNEFS, nu în generală. Plm, hai să facem și sportul materie de studiat în cur. Celălalt, cu cuvintele lui toxice…..mi-e prea lene să dezvolt acum de ce cuvintele alea chiar TREBUIE folosite câteodată, iar sinonimele sau alternativele pe care le dă el n-au nici o treabă. Articolul cu gătitul….mda, e un pic ciudat să te lauzi că nu știi să gătești, dar nu înțeleg de ce i se pare atât de aiurea autorului că există oameni care nu pot fierbe nici ouă. Nu le iese. Punct.
Despre Untold…..da, e nasol, e organizare mai proastă, dar ține un weekend pe an. Atât. Pot rezista și clujenii un weekend pe an că doar nu fix în weekendul ăla s-au găsit toți din jurul festivalului să se odihnească. Mie mi se pare că Clujul a crescut mult în ultima vreme ca oraș, depășind chiar Sibiul, și în curând și Bucureștiul. Și evenimentele de genul ăsta contribuie la așa ceva. Nu le convine? Știu eu vreo 10 orașe care ar privi un asemenea festival ca pe o mană cerească.
Cred ca sunt prea leneș, sau mă subjuga senzația care o ai tu despre scandalul Google, ca am citit toate articolele fără sa am chef! Sau, că majoritatea situatiilor le întâlnești la tot pasul și merita tratate superficial! Mi-e îmi place sa citesc ce scrie Vasilescu, Elena, colonelul, edelweiss, Laura, Anouk, John și ceilalti. :)) Consider ca e suficient, momentan, și sper sa nu vă schimbați!
io l-am auzit pe Mariusica, ministrul de la sport (asa l-am retinut, c-am citit ceva la B Stoica referitor la el) ca manualul ar fi doar ptr elevii de la liceele cu profil sportiv. le-o folosi astora, plm, pardon!
da’ dac-o fi ptr toti, aiurea rau! – sa vezi ca tre sa-i asculte pe aia care s-au scutit de sport, ca doar se scutesc de partea fizica, nu de cea teoretica a materiei 🙂
falsitate pe net? ei as! nu, pe bune, chiar asa?
Clujul a ajuns ca Venetia/Barcelona@co? adica-s buni banii, dar cam mult deranj? mda…
Mandria de-a nu sti sa faci un ceai ii ia tot pe-aia pe care-i prinde treij’ de ani la ma-sa si la tat-su, adica-s vai steaua lor la toate, nu merita comentarii.
China ne baga de-astea motivationale? parca altceva citeam la el, n-am o parere, ia sa mai insist.
titluri cu soc si groaza…nooo!
iar asta cu politetea am prestat si nu prea mi-a folosit, tind sa devin o acritura, mi-e din ce in ce mai greu sa fac frumos daca nu-mi vine.
in rest, nu mai tin minte, da’ sa traiesti, coane! mai descopar si io lumea.
Pe internet exista multi viteji.
Mihai, multumesc. Hai ca te-ai intors cu forte proaspete.
Slaba selectia, aia de scriu misto-s-n vacanta?
In afara de aia cu politetea, a lu’ valceanu’, slab rau…
#4 e cea mai mare cretinitate pe care citit-o in ultimul secol. Ce bou sinistru.
Uatever, nu e vina ta.
@UTC, da, să știi că m-am chinuit ceva să le găsesc și pe astea.