Îi înțeleg pe cei care și-au manifestat nemulțumirea vizavi de faptul că n-am scris nimic aici despre primele două zile din drumul către Spania, dar nu prea aveam ce să scriu.
Nu că n-aș fi vrut, dar efectiv nu am avut cum și când. Unde să fac poze și videouri, pe drumuri naționale și autostrăzi?
În prima zi am făcut peste 1.300 de kilometri, am ajuns la Bled rupt în două. Când am intrat în cameră era 22:30. m-am prăvălit în pat și aia a fost. E ultima oară când mai fac așa ceva, n-are niciun sens că conduc toată ziua ca să nu mai fiu bun de nimic când ajung.
Trebuia să dorm io frumos la Timișoara sau la Arad și de-acolo să mă duc fluierând lejer spre Bled. Ajungeam în câteva ore și dacă făceam mersul piticului.
Doar că mi-era așa silă de vremea de căcat din România, că nu știam cum să fac să pun mai repede cât mai multă distanță între mine și leagănul civilizație mondiale, respectiv tărâmul locuit de vajnicii urmași ai dacilor liber.
De altfel, a nins pe drum și-a bătut vântul atât de tare că-mi scotea mașina de pe bandă. Cruise Controlul mai aveau un pic și mă înjura de mamă.
Și uite-așa am ajuns la Bled tocmai seara, rupt și mort de foame.
Partea extrem de bună a fost că hotelul avea restaurant la parter. Partea mai puțin bună, spre rea, a fost că exact când am intrat eu se închisese bucătăria. În aprilie nu e sezon turistic, deci clienți puțini spre deloc, normal că închideau devreme. Mi-a venit să plâng, că nu mai aveam putere să stau să caut restaurante.
Când a văzut ospătarul ce față am făcut, când mi-a zis că s-a închis bucătăria, s-a prins că nu e a bună. N-a fost nevoie să scot vreun cuvânt, a zis din proprie inițiativă „stați un pic” și-a dispărut în bucătărie.
S-a întors și mi-a zis că se mai poate niște șnițel cu cartofi prăjiți, dacă sunt ok cu asta. Bosule, puteai să-mi spui că mai ai doar copite de porc cu știr, că tot aș fi zis că e ok.
Am balotat rapid șnițelul ăla și cartofii, mă pregăteam să urc în cameră, când am auzit că mă strigă cineva. Mă uit de unde venea strigătul și ce credeți voi că văd? Doamne apără și păzește, de undeva de lângă intrare, dintr-o vitrină frigorifică mă striga disperat un cremșnit.
Era panicat tot să nu cumva să plec fără să văd că e și el p-acolo.
Cremșnitul ăla a fost, de departe, cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat în prima zi. Era exact ca ăla pe care mi-l făcea mătușă-mea când eram copil, gust pe care nu l-am mai regăsit niciodată la vreun cremșnit. Uite că l-am regăsit acum. De altfel, se pare că cremșnitul, pe numele lui adevărat blejska kremšnita aici a fost inventat.
Dacă vreți să-l vedeți, e aici. Dar vă previn să nu dați click dacă nu sunteți foarte bine cu voi înșivă.
Cam asta a fost cu prima zi.
După care, în a doua zi, adică ieri, m-am trezit la 6:00, că iar aveam peste 1000 de kilometri de făcut, de la Bled la Toulon.
Doar că înainte să plec, am făcut ceva ce știam că voi face încă dinainte să-mi fac orice traseu. Am coborât în fața hotelului și mi-am băut cafeaua exact în locul ăla pe care-l vedeți mai jos.
Prima cafea, băută în prima zi după ce-ai plecat să colinzi coclaurii Europei, nu se compară cu nimic. Cu NIMIC!
Practic, nu bei doar cafea, ci sorbi încet din senzația aia de libertate absolută.
A fost exact cum mi-am dorit.
După care am plecat la drum și-am ajuns la Toulon tot seara, tot rupt de oboseală și tot mort de foame.
Ca să înțelegeți cam cât de gravă a fost situația, nu mi-a ars nici măcar să caut vreun restaurant. Eu având, deși nu cred că bănuiați, o relație specială cu mâncarea. Nope, doar la gândul că trebuie să caut, după care să dureze minim o oră de când mă așez la masă până plec, mi-a trecut.
Am intrat pe mpas, am căutat cel mai apropiat mecdonalț și aia a fost. Ca să înțelegeți dezastrul la adevărata lui amploare, n-am avut stare să mănânc la mec, am luat la pachet și-am mâncat în cameră, ca animalele.
Cam asta a fost cu primele două zile. Azi e a treia, fix pe același calapod, un pic peste 900 de kilometri.
Dar de mâine mă liniștesc, o să stau trei zile în același loc, un orășel basc de care nu auzisem niciodată dar care arată senzațional. Mă rog, cel puțin așa arată din ce găsești pe net, o să văd eu la fața locului.
Nu, nu vă spun numele orășelului. Puteți să încercați să-l ghiciți, dar pot să pariez pe orice că n-aveți vreo șansă.
P.S. Eu v-am zis să mă urmăriți pe Facebook, că acolo mai postez chestii și de pe drum. Pe blog n-am cum să scriu articole din benzinării după ce-am alimentat și-am făcut pipi.
P.P.S. Iulia și-a luat liber azi. Îi place și lu’ femeia asta munca… 🤦♂️
Meam😅 Spania e veata mea☺️daca mai prind pensia acolo ma mut. Distractie!
Comentariu beton!22
M-am trezit direct cu nasul în cremșnit. Da’ eu acum de unde iau cremșnit? Adică stiu de unde, dar presupune sa ies din casă și nu aș prea vrea. 😅
Comentariu beton!19
Băi nene, tu și când nu ai ce povesti, povestești frumos! Parcă văd cremsnit-ul ăla țipând, cu disperarea în ochi, că vrea să poposească în stomacul tău de român neaoș!
Nfine, după ce șterg lacrima din colțul gurii, îți urez drum bun și distracție faină!
PS: Iulia vrea sa se angajeze la stat, e clar! Ori ai molipsit-o de plimbărită acută și de aia nu e la post. Hmmm!
Comentariu beton!16
Musiu Marius U, comentariu ista nu trebuia sa fie aici. E de la cremșnit…sorry.
Mi-am dat seama 😅
Am inteles ca Rafale trebuia sa fie si el in Spania, dar 3 zile pe drum dus, 3 zile pe drum intors mi se pare destul de mult. Practic ai pierdut jumatate de concediu si din cate inteleg nici nu a fost o placere. Nu era mai bine sa zbori in Spania si sa inchiriezi acolo un Rafale? Cred ca iesi mult mai bine si ca bani si ca timp. De oboseala nu mai zic. Concediu placut in continuare.
Rafale NU TREBUIA să fie nicăieri. Eu mi-am dorit să merg cu el și, crede-mă, n-a fost simplu deloc. Niciodată nu e simplu să-ți dea cineva pe mână mașini de zeci de mii de euro cu care să bați tu Europa.
Eu înțeleg ce zici, dar probabil ești mai nou pe-aici dacă nu știi că asta e cea mai mare plăcere a mea: să conduc mașini mișto pe unde vrea mușchiul meu.
Adică îți place să mănânci?! N-aș fi zis asta vreodată.
Drum bun!
Comentariu beton!17
ei, lăsaț, că dacă ierea bunăvoință se putea reda măcar ceva din manualul de utilizare a lu’ Rafale; iată, spre exemplu ce scrie la pag. 57: atensio! nu recoman peie latensio apre 250-270 kilometr, pască leo șofeur pio ave an orgasm…
sau poate d’aia n-ai postat…
bonviaj!
Comentariu beton!28
Hă hă! An erection peu disturbare la direction de volan!!
Comentariu beton!11
aloalo, le corectitiud politic! isi l’iurop, nuz avo l’egalite!
Dans l’erection unii îs mai egali ca alții 😁😁
Băi nene, tu și când nu ai ce povesti, povestești frumos! Parcă văd cremsnit-ul ăla țipând, cu disperare în ochi, că vrea să poposească în stomacul tău de român neaoș!
Nfine, după ce șterg lacrima din colțul gurii, îți urez drum bun și distracție faină!
PS: Iulia vrea sa se angajeze la stat, e clar! Ori ai molipsit-o de plimbărită acută și de aia nu e la post. Hmmm!
Comentariu beton!21
Iulia este la campionatul European cu, câinii. Eu zic sa le urăm multă baftă.
Comentariu beton!21
Daaa, i am văzut pozați frumos pe drum. O așteptam să ne zică cum a fost și cum a luat premiul I cu coronița (din nou)
Le ținem pumnii! Să aibă ce povesti săptămâna viitoare!!! Dac-o avea loc de Șăfu’ la blog…
Domnu @costică, un răutăcios din născare, a pus o întrebare pertinentă, ieri sau alaltăieri.
V-a încăput Rafelele, domnu gastro blogăr?
Comentariu beton!33
Mă strânge un pic la umeri, dar e ok. 🤭
Ați încercat să vă așezați pe lățime?
Comentariu beton!42
Răutăcisme în stare pură! Și ne mai luăm de alții!
Am murit încet la commentul ăsta: „în Bled găsești prăjituri mult mai bune CA ȘI acesta” 🤣 dă click doar la pozele cu mâncare nu și la cele de marți. Călătorie plăcută și să ai parte de odihna binemeritată!
moamaa, ce dârdâie cremsnitul ala in furculita!! 🤤
o sugestie de popas in loc de Timisoara ori Arad ar fi Szeged, eu sunt indragostita de orasul ala!
drum bun in continuare!
Drumuri bune si papa bun cand ajungi la destinatie. Ma gandesc Montanejos sau Albacete zona aia ?Oriunde ai merge Spania e superba.
Am vazut cremsnitu, am văzut și comentariile . Zahar=boala sau cum zicea baeatu ala 🤣. Eu nici nu ma mai oboseam sa iau lingurita, il lingeam direct de pe farfurie. Drum bun și mai asteptam impresii, noi ăștia care trebuie sa mergem la birou 🥺
Buei, baeatu cu otrava, noi, ăștia mai trupeși, nu ne temem de nimic, suntem urmașii dacilor liberi, nu ne răpune pe noi nici măcar un tort, darămite o prajiturica mica
Comentariu beton!11
@Mojo amin!
In zona aia de nord a Spaniei e o plaja cu un relief superb, Itzurun Beach. Daca ajungi in zona marii e de vazut! 😍vacanță placuta si drum bun!
Am fost temerara si am dat click pe poza. M-a luat inima.
Cit despre prima cafea – oare ce senzatie sa iti dea peisajul ala?
Drumuri bune. Asteptam poze din oraselele minune. Iertam Iulia.
” Practic, nu bei doar cafea, ci sorbi încet din senzația aia de libertate absolută.” Simțim la fel ,gândim la fel …”
Durango? Baracaldo? Vitoria? In astea aș sta eu câte 2-3 nopți.
Așteptăm continuarea jurnalului. Drum bun!
Ah, doamne, ce frumos e termosul ala. Face tot peisajul🤩.
Cremsnitul nu are ciocolata🤭.
@AdinaE: e de la ei.🤭
Bunica-l făcea numai cu cremă de ou.
„This is so delicious” 🤤🤤🤤🤤🤤🤤
Te cred.
Frumos, frumos de tot.
Io când merg de nebun cu mașina, obligatoriu fac pauze la 3 ore că mă rupe foamea.
Drum bun.
Cam perfecta poza cu termosu…nu merge pe Pagini romanesti de odinioara, da ne place, ne place!!
De urat (nu urât!), invidiat, miştocărit etc. s-a tot spus, aşa că şterg si eu lacrima din colțul gurii şi mă-ntorc la ale mele, urâte rau in aste zile…
Superbă poză 😍
Nu mă hazardez să ghicesc numele orășelului, sper doar să îți depășească așteptările!
Drum bun, Mihai! Abia aştept pozele, m’encanta Espagna!
Ai făcut referire la FB chiar la final și căutam disperat butonul de like sub poză 🤦😂
Așa că spun: Like locul in care ai băut cafeaua!
Drumuri bune!
Toulon: restaurant Mamma Sam, telefon fix 🙂 0489297326, fix pe una dintre străduțele perpendiculare pe Place de la Liberté, adică fix în buricu’ târgului. Italieni pricepuți la ale bucătărelii, prețuri OK, curat, simpatic, discret. Cu plăcere 🙂
Am plecat din Toulon la 7:00 dimineața…
Mi-ai validat alegerea de a folosi Bled drept popas de 2 zile în drum spre Toscana. Clar, cu o noapte intermediară intre Timisoara si Buda. Sau Ljubljana la dus și Bled la întoarcere, vedem cum se așează (așază? na, că pe asta am uitat-o deja😀) astrele.
Keep up the good work!
(doar de prin tururile cicliste am furat mai multe idei decât din aventurile tale)
Dacă mergi în Vitória, o sa îți placă mult!🙂❤️ Țara mea adoptivă este o încântare, oriunde ai merge!🙂 vacanță plăcută!👍
Daca nu ma insel, kremsnita era prajitura preferata a lui Tito. Pe malul lacului Bled se afla si casa lui de oaspeti, transformata in restaurant. De acolo ai o panorama exceptionala asupra lacului.
PS Am inteles ca ai plecat de acolo, dar cine stie, poate ajuta altora.