După ce-am citit toate recomandările voastre de aici și de pe Facebook, am decis să plec spre Micul Golf, la 2 Mai. Ca variantă de back-up mi-am ales Terasa Merlin, că acolo mai fusesem.
Am mers întins, n-a fost aglomerat pe nicăieri, dar când mai aveam 30 de minute până la cârciumă cred c-a fost accident pe undeva în fața mea. Că s-a blocat tot, stăteam pe loc, în timp ce pe lângă noi au trecut măcar zece ambulanțe, semn că era ceva nasol acolo.
Am așteptat 10 minute și când am văzut că nu se mișcă nimic, am întors și-am setat gps-ul pe Terasa Merlin.
Patruzeci de minute mai târziu, operațiunea „rapane” a fost dusă la bun sfârșit.
Faza e că abia la cârciumă am aflat că nu poți să comanzi rapane fără să iei și tentacule de calamar. Cică stă poliția la intrarea pe autostradă și te pune să sufli în detectorul de rapane.
Dacă nu ieși pozitiv și la calamar, jbam, amendă.
Vă dați seama că n-am vrut să risc așa ceva, că nu te joci cu ăștia. 💪
Să vă fie de bine,cred că n-ai mâncat fără fete.
Fetele sunt în Grecia.
@Monica, a mâncat cu fiul Vasile 😄
Comentariu beton!17
Faină mașina, faină plimbarea, da’ io bagam o pizza ș-o cafă.
Rapane, d-alea, n-aș mânca nici mort.
Da’ cică-i pă gusturi…
Comentariu beton!15
Da’ ce-au rapanele? 🤔
@MV: n-au nimic, doar că io nu mănânc nimic din ce crește-n apă. 🤷♂️
Nici eu never ever🤣
Da’să îți fie de bine, Mihai! 😁
Sa-ti fie de bine!
Ai un typo: la 2 Mai
Imi pare tare rau ca a trebuit sa te sacrifici la tentaculele alea de calamar. Sunt sigura ca nu ti-au picat bine. De rapane ce sa zic. Pana nu mananc, nu ma pot pronunta😋.
Dar până la urmă explicați unui biet muritor ardelean, ce naiba sunt rapanele?
Comentariu beton!17
Melci de mare.
Bre Atti, cică fructe dă mare, nu fructe dă coteț. Ăștia mațe fine spun că nu merg cu muștar, ceapă și pălincă. Deh, pentru mine tot porcăriile sunt temelia.
Comentariu beton!25
„Micul Golf, la 1 Mai”
2 Mai 😉
Moldoveanul din mine întreabă: “Ce naiba sunt rapanele?”
Doar rapâne îmi iese pe gură când încerc să pronunț
Dor de mare mi-ați făcut. Rapane nu am mâncat niciodată, dar dacă ați plecat la drum pentru o porție, o să comand cu prima ocazie.
P. S. Dar tot la mare mă gândesc mai tare!
P. P. S. Cred că au fost delicioase după cum străluceau platourile.
Era un restaurant in Bucuresti, pe la Cosbuc, mancam rapane, zargan si ceatal. Cu o portie imensa de mujdei specific lipovenesc. Facut cu rosii coapte, ii zice sarmuzac.
Evident, n-au rezistat, mai ales ca si preturile erau decente. “Chef Calcan” se numea.
Peste bun, de Marea Neagra, se mai mananca la Garlic, pe Eminescu.
Le chef calcan 🙂
Mi-ai facut pofta, de rapane si midii cu mujdei…😁
Să-ți fie de bine! Nu-mi ies din minte de când ai spus dimineață despre ele.
Daca e permis pun link, că prea întreabă lumea, observ că sunt mulți cei care nu știu ce sunt rapanele.
https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Rapan%C4%83
Pai, proprietati afrodiziace va trebe dvs, stimate MV?!!!
Așa mi-ai făcut o poftă de dimineață când am citit articolul, de-mi ploua în gură Da’ am rezilvat și eu, am mâncat o tocăniță de legume
Și la bulgari unde anume? Mai aproape de granița! Vrem rapane bunele!
Pentru rapane şi calamar, aş face fix ca tine, m-aş urca în maşină şi… p-aici ți-e drumul! Să-ți fie de bine şi să mai faci!
Fiți-ar rapanele să-ți fie..Io acuma de unde gust așa ceva? Că în tren spre CT sigur nu mă urc 🙄
Nevermind, să-ți fie de bine!
Am eu o poveste misto cu rapane. Eu locuiesc in Constanta. In vara in care am facut nunta, au venit sa stea la noi niste rude din Oltenia. Si cum ma intorceam eu acasa intr-o zi, ii gasesc in curte cu 2 saci de rapane. Curatau frumos cochiliile sa le ia acasa sa dea si la alte rude. Fusesera la plimbare pe malul marii si cu o seara inainte fusese o furtuna care adusese multe rapane pe mal. Erau foarte mandri de ei ca le adunasera usor. Ma si gandeam cum urma sa facem un sos sa te lingi pe degete. Din pacate am aflat imediat ca ce era in interior aruncasera la gunoi si pastrasera doar cochiliile. Nu se face sa mananci melci…
Comentariu beton!26
De la Oradea pana la Terasa Merlin e un pic de drum asa ca maine cand ies de la munca fac un ocol pe la Metro sa-mi iau materia prima pentru meniul de week-end: 1 kg de rapane, 1 kg de calamari si 1 kg de midii. In plus, astea o sa fie „udate” cu vreo 2 sticle de Pinot Grigio de Purcari si niste suc Ana Are de Mere.
Am gătit rapane culese personal de fostul consort. Le-am curățat și gătit pe plajă. A mâncat toată lumea și am dus și la Micul Golf, fetelor care lucrau acolo. Au zis că așa da, sunt bune rapanele, nu ce servesc ele clienților!
Am mâncat rapane acceptabile la Pescărie în Vamă și la Pescăria lui Matei.
Cele de la Metro nu au nici un gust.
Dacă ești mulțumit cu ce ai mâncat, @MV, să-ți fie de bine! Asta e tot ce contează.