V-am zis încă de pe când ne mai înghețau mucii că după ce vine căldura n-o să mai scrie nici dracu’? V-am zis. În ritmul ăsta, parcă văd că duminica devine zi de pauză. 😀
- Tinerii nu pricep că dreptul de a fi băgat în seamă se câștigă prin vot (aștept comentariile sarcastice ale celor care-mi vor explica doct că mersul la vot nu contează. C-așa au citit ei la Jordan Peterson sau plm mai știe pe unde);
- Terente, rockeri și varza călită la cămin (am și râs, mi-a stârnit și flash-uri);
- Apar restaurantele unde nu va fi nevoie de bucătari, iar mâncarea este cu 60% mai ieftină (sincer, de-abia aștept să se întâmple. Da, da, știu „mvai, dar asta o să distrugă restaurantele mici, vor da faliment”. Băi, nu, vor da faliment doar cele unde se practică japca, iar nesimțirea este în fișa postului. Adică vreo 80% din HoReCa. Prin urmare, rămâne cum am zis: de-abia aștept);
- Despre reclame în filme românești (nu prea-l mai halesc pe Bonea, dar când are dreptate, are);
P.S. Uite că există și reclame românești bunicele. Mă refer la cele care sunt făcute să ruleze și pe tv, că dintre cele care rulează exclusiv pe internet sunt multe bune. Dar pe tv ajung de obicei doar spoturi groaznice la care nu te poți uita. Ăsta de mai jos e ok, are tot ce-i trebuie:
Miroase a vacanta și a concedii….
Articolul lui Lucian Dragomir mi-a amintit de anii studenției.
Problema e ca omul pare să aibă un sac plin cu i pe care ii pune complet aiurea in coada cuvintelor care chiar n-au nevoie de ei.
Comentariu beton!15
Mda, am văzut și eu niște „metrii” și încă vreo câteva cu i-uri care n-aveau ce căutau acolo.
E doar vina mea, era treaba să editez și pare (nu pare, e sigur) că am făcut-o de mântuială. Am reintrat pe text și am corectat, sper, majoritatea greșelilor (probabil mi-au mai scăpat). Mulțumesc
Comentariu beton!16
Cosmin, încă mai ai niște metrii pe-acolo. Articolul e bun, merită corectat pentru a ține cititorul conectat la poveste.
grammar nazi-ul din mine a avut festival; lasă metrii, litrii, da’ ne hotărîm dacă e propietar sau nu, omu’ din deltă? și e drept că anii ’90 au fost mai… neconformiști, da’ în ziua de azi lumea merge la serviciu;
mie nu mi se pare că e nevoie de corectură, ci de rescriere și spun asta cu toată bunăvoința…
Comentariu beton!15
Cosmin Dragomir, mi-a placut maxim articolul tau. Am sa trec sa mai citesc, multumesc.
3. Carmolimp sau CarmOlimp? Să nu fie Carmol ingredientul secret care ține mâncarea proaspătă 21 de zile
Comentariu beton!11
3. Si o sa apara patronii care vor da afara personal, vor reduce costurile de depozitare, dar vor vinde tot la 20 lei portia de supa.
Comentariu beton!28
https://adevarul.ro/economie/mancare-gatita-livrata-la-punga-direct-in-2364077.html
Am vazut si ceva pe yt sau la tv, nu mai tin minte, asta asa….pana apar robotii
Neata!
1. Tinerii nu sint priviti de societatea romaneasca ca fiind „adultii de miine”. Drept pentru care sint lasati de izbeliste. Mai e cite un „revoltat”, precum elevii ce au facut scandal pentru respectarea legii gratuitatii transportului, insa, in general, sint doar niste copii iresponsabili. ( a se intelege ca sint mult prea putin responsabilizati).
Ar fi multe de spus pe subiect, dar ma opresc aici. Poate, intr-o zi, faci un subiect despre „viitorul romaniei” si, implicit, al tinerilor.
2. Da, si eu am avut flashback aici. In anii ’92-’93 am stat cam 6 luni in ro pt cursuri la Christine Valmy; atunci am baut vodka frelatata, am fost bolnavi toti protagonistii chefului vreo 3 zile. Mincam atunci la Spring time de la piata scinteii si luam pizza de la unirii, toate restaurantele comuniste erau luate in custodie de cite un fost angajat.
La Valcea mergeam pe terasa la o bere la Dana Mares, ce amintiri. Serveau acolo Dan Mares si Raul si Ivanus uneori… Am mers citeva veri la rind, era si muzica buna, umbrelute, lume cunoscuta, tineri 🙂
Apoi s-au mai deschis si altele, pizza tot pe aceeasi strada, era singura cu case cu etaj. Nu stiu cum de scapase de ghearele lui Ceasca care demola tot ca sa faca blocuri.
3. Ce porcarie. Cine vrea sa manince mincare facuta acum 3 saptamini? O fi ea mai ieftina, desi nu sint convinsa ca va ajunge ieftina si la consumator, dar de ce dracu te mai duci la restaurant daca nu sa maninci ceva proaspat si bun?
Comentariu beton!13
@Anca, si eu m-am intrebat cum poate sa reziste mancarea atata? Eu comand saptamanal carne si produse semi sau gata preparate de la o macelarie. Toate produse proaspete care desi stau in frigider nu rezista mai mult de 1 saptamana sau pentru anumite produse chiar 8-9 zile. In nici un caz 21 de zile. In cazul asta ar trebui niste conservanti. Asa ca eu raman la ideea mea. Vrei sa te duci sa mananci acolo, te duci. Nu, alegi altceva.
@Adina, crezi ca vei stii ca mincare care iti e servita e cea de la punga?
Pretul si faptul ca e restaurant fara chef ar trebui mentionat pe undeva, ar trebui sa te puna pe ganduri.
Noi avem ceva de genul asta in Belgia fix pe paine si patiserie. Cumperi de unde vrei. De la automat sau direct de la brutar.
Articolul lui Cotruț l-am citit chiar în dimineața asta. Eu, pensionară de doi ani m-am simțit călcată pe bătături de clipul electoral cu dragostea PSD ului. Cât pot fi de disperați să apeleze la cei care spun „ne-au și dat”? In general avem o „gerontocampanie” a se vedea și listele pe care figurează domni de peste 90 de ani? Acești oameni nu au dreptul la odihnă? Parcă îl aud pe Iliescu „Păcat că am avut deja 2 mandate jumate, altfel acum aș câștigă detașat”
Asta cu tinerii este eterna Fata Morgana. Și e de dată oarecum recentă, parcă 2008.
Cum să voteze un tânăr când Educația Civică ca materie lipsește iar orele de Istorie sunt tot la Sergiu Nicolaescu?
Cum să voteze un tânăr când în familie, extinsă-restrânsă, nu prea se discută decât la modul „hoții ăia de politicieni”?
Cum să voteze un tânăr dacă nu i se explică că votul este un concept și nu ceva practic care produce pâine sau apă caldă?
Cum să voteze un tânăr când pe net sunt unii care întorc milioane de euro din „vizualizări”?
Cum să voteze un tânăr când vede că „bătrânetul” vorbește de infrastructură sau alte chestii indigeste când el are alte preocupări luate din nișe cel puțin ciudate luate de pe net?
Cum să voteze un tânăr cu educație precară deși este absolvent de colegiu național, când el, la 20-22 de ani deține adevărul absolut și este deja radicalizat, dar nu își dă seama?
Și lista continuă.
Singurele partide cu organizații de tineret numeroase și solide sunt la psd și pnl. De ce oare?
Comentariu beton!14
1. Tinerii ar trebui implicati mai mult in viata politica. In Belgia votuul e obligatoriu. Ar trebui sa il faca obligatoriu si in România.
2. Am simtit gustul verzei calite si al pestelui numai citind. Si mi-am adus aminte de anii 90 petrecuti in Bucuresti in timpul studentiei.
3. Un fel de „la impins tava” fara tava. Daca vrei sa te duci sa mananci acolo, te duci, daca nu, nu.
4. Am vazut o data de mult un reportaj despre reclame in filme la televiziunea flamanda. Se pare ca pentru anumite produse chiar producatorul / regizorul filmului sau al emisiunii contacteaza companiile cu intrebarea daca pot folosi produsul sau nu. Daca sunt platiti, fac reclame favorbabile. Daca nu sunt platiti, e decizia celor care fac filmul sau emisiunea daca reclama va fi una favorabila sau nu. Am vazut atunci cateva exemple foarte amuzante.
P.S. reclama e chiar amuzanta. Mi-a starnit un zambet pe buze.
Reclama la Savana-i comedie. Foarte faină.
1. Tinerii de azi? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Cum e vorba p-acilea: „hotel mama”.
Da’ textu-i scris horror. Musai re-scris.
2. –
3. Iar bunica învelea pita-n procouț. 🤭
4. Ce bine că nu mă uit la filme românești.
1. era bine dacă autorul sugera și cum se poate realiza concluzia la care ajunge el, altfel e ceva de genul ăia fac rău, ăia nu fac cum trebuie, apoi concluzia, care e doar o lozincă; să zică o idee ceva, orice, o opinie personală, cum se poate ajunge la tineri astfel încât să înțeleagă că e bine să voteze
2. da, mi-a plăcut, dar e scris cam dezlânat, trece de la una la alta. Ah, și spitalul de copii nu e pe Olteniței, e pe Brâncoveanu
3. Ar merge pentru cantine sociale sau restaurante ieftine pentru oameni mai fără posibilitați, pentru refugiați, muncitori străini, dacă prețul final chiar ar fi mic și dacă într-adevăr alea 21 de zile lasă mâncarea sigură pentru consum
4. n-au decât să fie plasări de produse în filme, dar subtil, finuț. Când se întâmplă în genul celor din Las Fierbinți, dar într-un film atunci filmul devine de ne-urmarit.
mulțam de muncă, șerif; începusem să scriu dimineață, de după nori de fum, învelit în miros de cafea și trandafiri, da’ o fo’ musai să ieșim în tîrg, pen’că… bulendre…!?
1. nu știu cum ar trebui împărțită vina între partide și electorat, da’ cel puțin din calitatea de votant captiv USR trebuie să-i dau dreptate lui Andrei Caramitru (cu ale cărui idei am o relație love-hate) cînd spune că e doar vina hipsterilor cu gulere albe că și-au împins mare parte din electorat (mai ales tînăr) fix în brațele auerului; piesdi livrează ca întotdeauna, promisiuni deșarte și frică; nimic nou pe frontul acesta…
2. în facultate am fost o gașcă mare, consumatori de nădejde în stabilimentele de pe Sărărie, cunoscute ca „La calu’ mort”, respectiv „La mama acasă”; dar n-am ajuns la performanțele nucleului dur, echipă de 4, 2 titulari și 4 rezerve, care au primit într-o zi de la sus-numita „mama”, un lighean de gogoși, scandalizînd astfel restul populației de pe terasă; doar că respectiva le-a tăiat repede macaroana: „cînd o să beți și voi cît au băut la mine băieții ăștia…”
3. aia nu e mîncare de restaurant, șef; nu zic că-i bună sau rea, doar că n-aș călca în astfel de stabiliment; mai degrabă un împinge-tava de tiriști, cinstit; iar crîșma ar trebui obligată să afișeze mare ce vinde…
4. nu mă pronunț, că la filme românești mă uit din patriotism; cu lacrimi în suflet, da’ patriot…
PS merci pentru Patriarh! mai tîrziu, în liniște
Pe la noi se mananca varza calita cu piure de cartofi. E o combinatie reusita. Cartofii se pupa cu varza intr-un fel tare gustos.😅
Eu nu am fost niciodata in Delta dar nu uit plachia de peste cu mamaliga mancata prin Mamaia si prin Eforie acum cativa ani. Am incercat si eu sa gatesc asa ceva dar mi-a iesit altceva. Chiar are dreptate autorul ca anumite mancaruri ar trebui sa fie gatite doar de oamenii locurilor.
Haleala la resou (sau la plita chinezeasca, un resou plat, stampilat eronat cu expresia „plita”) inca se practica pe vremea studentiei mele, desi era o practica mai putin raspandita – nu am prins viata la camin, dar am experimentat-o prin cativa prieteni.
Tinerii de azi: 🤭
https://m.youtube.com/shorts/6ibDlmkrBoU
😂😂😂😂😂😂 ce frumos i-a dat-o mă-sa ca prea făcea de zici ca era posedata de Belzebut.
Care e problema cu Bonea? A mea e că îi tot laudă pe maneliști, dar scrie bine în general.
Nu am nevoie de justificări ca să-mi placă sau să nu-mi placă cineva.
De-aia, uneori, e bine sa iți obișnuiești cățelul cu frisbee cu chiftele, n-ajungea bucata aia de carne pe perete.
Si daca va zic ca nu e nimic nou sub soare cu ciorbele reincalzite si alte cele la restaurante ? 😀 Voi credeti ca toate restaurantele fac 7 feluri de ciorba zilnic ? Da de unde. Unii fac o singura ciorba de legume si iti pun in ea pui fiert de luna trecuta sau perisoare, pireul se congeleaza, la fel si ciorba de burta, pastele sunt prefierte, etc. Nu au descoperit astia apa calda. 😀 Eu cred ca iesi mai scump cu mancarea asta congelata la 21 de zile decat cu un bucatar ingenios. 😀