Auziți, mă gândeam să fac o aroganță treabă foarte interesantă pentru care aș fi avut nevoie de sfatul vostru.

Paranteză. Să mă iertați dacă zilele astea vorbesc mult despre Germania și despre Campionatul European, dar sunt atât de entuziasmat că voi face asta, că efectiv nu-mi arde de alte subiecte.

De când mă știu, mi-am dorit să fac două lucruri: să conduc și să mă uit la fotbal. Iar acum, că le pot face pe amândouă în același timp, mă simt ca un războinic viking căruia i-a făcut Odin semn că poate să intre în Valhalla.

Dincolo de orice glumă, mi-am dorit dintotdeauna să fiu prezent la un turneul final de Campionat European sau Mondial, dar la unul unde să joace și România. Pentru că emoțiile sunt cu totul altele când este implicată și echipa națională a țării tale. Îmi pierdusem speranța că se va întâmpla vreodată.

Acesta fiind contextul, cred că e de prisos să vă mai spun că de când mă trezesc, stau doar cu google maps în față și calculez trasee peste trasee. De-aia o să vă rog să mă iertați dacă vă plictisesc teribil, aia e, o să mai dureze un pic până mă liniștesc. Am închis paranteza.

Revenind, ziceam că mă gândesc la o treabă, iar treaba asta sună așa: aș cam sta o săptămână în Polonia înainte de Euro. Țară în care n-am mai fost niciodată și despre care voiam să vă întreb dacă merită vizitată.

Personal, am auzit doar de bine, cică ar fi un fel de Germania săracului, iar cele trei orașe în care mi-am propus eu să merg arată foarte mișto dacă e să te iei după ce găsești pe net. Vorbesc despre Cracovia, Varșovia și Gdansk.

Și-acum săriți cu sfaturile și opiniile peste mine. Nu vi le cer degeaba, să știți. O săptămână în plus presupune niște costuri destul de mari, așa c-aș vrea să fiu cu sufletul împăcat c-am ales bine și că Polonia e o destinație care merită.

Nu e musai să merg doar în cele trei orașe menționate mai sus, dacă aveți alte sugestii shoot. Evident, dacă și explicați de ce să merg la Łódź, în loc de Gdansk, de exemplu.

Sunt foarte curios ce-o să ziceți și, mai ales, sunt foarte curios dacă ați fost în Polonia și unde.

Ah, să nu uit, mi-am propus să vizitez și fostul lagăr de concentrare de la Auschwitz – Birkenau, care e foarte aproape de Cracovia. Dacă aveți sugestii și pentru treaba asta, nu vă sfiiți să mi le lăsați.

sursa foto: freepik.com