Nu-s multe articole, aia e.
- Nu știu dacă e adevărată și nici nu mă interesează, că e prea mișto;
- De ce data Paștelui se tot mută și nu e fixă cum e Crăciunul? (nu-l halesc pe Caramitru, dar nici eu n-am răspuns la întrebarea asta. Cum nu am nici la „cum venea lumina sfântă de la Ierusalim când nu existau avioane?”)
- Să aveți copii la fel ca voi!
- Cât de mult devine prea mult?
- Când ți-ai întrebat, ultima dată, clienții, ce mai fac?
P.S. Azi nu aveți colecția de răgete.
P.P.S. Vă las rezumatul video al zilei de ieri. Mâine vine și articolul.
foarte frumos la dvs. aicișa, mai ales că lucrați și în vacanță, mulțumim; am și io o întrebare și 2 constatări, vă rog;
– podu’ ăla am văzut io bine, seamănă cu „cracii lu’ udrea” de la otopeni?
– Cabral „nervos” a stîrnit în mine reacții ca ale fie-mii cînd o cert… ha ha ha ha ha;
– mereu mă înduioșează idealismul lui Andrei; nu zic că e neapărat rău, da’ în țara cu durata medie de viață a firmelor de 10 ani (7, după BNR), el visează ceremeuri, și alte avioane…?
altfel, bondimanșatus și marți ne vedem pă bulgaria
Comentariu beton!12
Și noi am răs de podul ăla, dar am zis că seamănă cu Podul Prieteniei de la Giurgiu. Dar e posibil să semene mai bine cu ăla de la Otopeni. 😀
Nici pe mine nu mă interesează dacă e adevarată 1…mi-au dat lacrimile asa cum nu mi-au mai dat de mult, nici nu mai ştiu cuvântul-duioşie??
De articolul cu copii nu ma apropii acum, imi va ajunge pentru multa vreme al lui cetin…
1. .. iar eu, copil fiind, l-am intalnit la Ocna Sibiului pe Margelatul nostru frumos ca Fat Frumos. Piersic tinea de mana o roscata frumoasa si era urmat de un alai impresionant de admiratori. Nu prea stiam cine este dar m-a marcat aparitia lui. Imaginea mi-a ramas in memorie atat de clar incat daca inchid ochii, il vad pe Piersic, inalt, bronzat, cu parul ca spicul de grau, zambind cu dintii albi, cu privirea aia a lui catifelata, de lup si simt gustul si mirosul de soare si sare si aud zumzetul de voci din jurul lui, al Piersicului. 🙂
Comentariu beton!19
2. Ca de obicei, orgolii popesti.
3. Cu asta nu-s de acord. Ca romanii isi urasc copiii! E adevarat ca unii dintre noi inteleg gresit relatia parinte-copil si o considera una ierarhica cerand ascultare si supunere.
Totusi, majoritatea romanilor considera de datoria lor sa-si ajute copiii cu tot ce pot pana la adanci batraneti. Occidentalii isi dau afara copiii pe la 18 ani ca sa-i intretina statul daca nu si-au gasit job.
In ce ma priveste, parintii mi-au fost mereu iubitori si ocrotitori, colegele si colegii mei de clasa erau majoritatea rasfatati de parinti, cu bani, haine, intretinuti la scoala etc
Comentariu beton!20
E o problemă în România că părinții își ajută copiii „cu tot ce pot până la adânci bătrâneți”. Există o felie destul de serioasă de „copii” de 30-40 de ani care încă așteaptă și depind de ajutorul părinților, financiar, locativ, culinar etc. Poate nu e în regulă să dai afară copilul la 18 ani dar nici să îl crești astfel încât să nu fie independent nici la 40 nu e ok.
Ajutorul ăsta părintesc creează copiilor viitori adulți numai așteptări și credința că au dreptul și li se cuvine; ce mi se pare mie trist e că atunci când ajunge părintele la bătrânețe odraslele dau din colț în colț să finanțeze un tratament medical mai scump sau să achite un centru de îngrijire.
Să îți iubești copilul nu înseamnă doar să îi dai.
Comentariu beton!17
Bine, eu doar am vrut sa spun ca in mediul cunoscut de mine parintii romani nu-si urasc copiii. Am asistat la niste gesturi enorme facute de parinti pentru copiii lor si la capitolul dragoste parinteasca si la alte capitole. Este totusi adevarat ce spui ca pentru unii copii ajutorul inseamna dependenta financiara dar asta apare si din alte motive. Unul ar fi ala ca statul nostru mafiot nu ofera prea multe romanilor. Independenta sociala si financiara a tinerilor din Occident este asigurata de stat.
” Occidentalii isi dau afara copiii pe la 18 ani ca sa-i intretina statul daca nu si-au gasit job” – care occidentali? Toti?
Imi place mitu asta al occidentalilor rai, care isi arunca copiii in lumea rea si dura.
intre timp italienii stau la mami acasa pana la casatorie
in suedia, unde stau io, legatura parinti-copii e super stransa
4. Eu nu înțeleg ce plm se miră și se bășică lumea. Dacă Isus ar fi avut net nu ar mai avut nevoie de apostoli și de sute de ani ca să împărtășească creștinismul.
Este sindromul venerării. Facem de mii de ani, credeți că dispare asta așa ușor? Sunt oameni deștepți pe aici pe care dacă îi întrebi, zi băh, ce plm motive ai tu să crezi în divinitate, o să devină brusc mai puțin deștepți, o să rostogolească aceleași căcaturi rostogolite de generații, și la sfârșit vin cu argumentul ăla, nu pot explica și fiecare crede în ceva, și este treaba fiecăruia. Este frica membrului haitei că peste toți, da’ peste toți, trebuie să existe un șef, că n-are cum să fim așa de capu nostru.
Au venit vremurile în care zeilor vechi li s-au alăturat unii noi. Nimic nou, nu ne uităm doar în sus, acu ne vedem zeii pe ecrane.
Comentariu beton!19
de aia te-ai lăsat tu de rapiță?
Erau insuportabil de multe proaste în ea. Și în al doilea rând nu dau șpagă băieților de la stat. Pe lângă meteorologie mai aveam și stresu ăsta. Prefer mai puțini bani dar mai multă liniște.
Comentariu beton!20
@Edelweiss: dacă Iisus ar fi avut internet, CIA și NSA l-ar fi vânat ca pe un câine, că s-ar fi temut de el de s-ar fi căcat pe ei de frică.
3. Brrr, nu iubim aproape pe nimeni, mă trec fiori când îmi reamintesc diverse întâmplări începând din copilăria mea până în vremea de acum, cu mici variații ura față de ce este tânăr, proaspăt, inocent este imensă.
Podul ăla 😂😂😂 grecii sunt frații noștri și se vede.
Drumuri bune în continuare 🤗
3. eu spun de mult timp că românii își urăsc copiii. nu doar pentru că se așteaptă ca cei tineri să lucreze non-stop pe salarii de nimic sau să sufere cum au suferit ei, ci mult mai devreme, când, la propriu, sunt copii. și acești copii fac meditații la vârste când în orice sistem de educație sănătos nu se știe nici măcar de note sau evaluări banale, sunt angrenați în tot felul de examene și concursuri total neadaptate vârstei, se pune o povară fantastică asupra lor și, la sfârșit, ne mirăm de ce clachează, de ce sunt agresivi sau, din contră, total bulversați de lume. celor mai buni copii din românia li se fură, într-un procent înfricoșător de mare, copilăria, doar pentru că părinții lor caută să-și împlinească viața prin copiii lor.
Comentariu beton!20
4. Mda, nici eu nu simt nevoia sa ma identific cu detalii din viata personala a vedetelor, mi se apleaca de la atatea destainuiri; eu vreau doar sa simt magia muzicii, sa trec pentru cateva minute pe un alt taram in care sa simt si sa gandesc frumos si inalt, in care sa simt doar emotia.. ca aici:
https://youtu.be/eY0Zpg400ZY?si=hvjhWNMfJBvqSasv
1. Superb.
2. LoL. Lumina sfântă my ass. Cum venea lumina sfântă? Cu epistola, monșer. Ăia trimiteau epistola cu 3 săptămâni înainte, în care scria: asta-i lumina de la Ierusalim. Ș-atunci ăștia aprindeau lumânarea. Ta-da!
3. –
4. Tanti nu cred că știe ce-i aia „un bilion”. În țările anglo-saxone, un billion = un miliard (10^9), dar în majoritatea țărilor europene un bilion = o mie de miliarde (10^12). 😉
5. –
S-aveți o zi faină.
@JT, la 2 vezi aici
https://www.google.com/url?q=https://www.tiktok.com/%40mihai.bobonete/video/7364155263294688544&sa=U&sqi=2&ved=2ahUKEwjfudzY2YeGAxVMhP0HHRonCMUQwqsBegQIERAE&usg=AOvVaw0RxuElPoQIr2FXWhrhP_5k
@costicămusulmanu: cum e și normal. Nicăieri, în nici o scriere, canonică sau apocrifă, nu este menționată o lumânare ce se aprinde taman într-o zi ghicită de 3 popi când vrea patrafiru’ lor.
Aia nu-i credință, ci prostie.
Crede și nu cerceta!
@Shoric: nu există sintagma: „Crede şi nu cerceta!” în Biblie, nicăieri. Sintagma apare în scrierile filosoful grec Celsus, un duşman înfocat al creştinismului. El a trăit în secolul al II-lea, fiind cunoscut pentru opera sa „Cuvântul adevărat”. Pentru a denigra creştinismul, Celsus atribuie această afirmaţie apostolilor, care, spune el, apostolii ar fi folosit-o pentru a-i converti la creștinism pe oamenii simpli.
E drept că mai târziu, mulți popi au folosit această sintagmă în beneficiul propriu.
@JT, păi și eu ce am zis? 🙂
Bună dimineața! Ce harnici sunt unii și în vacanță..
1. Real sau nu, mi-a bucurat suflețelul ❤️
2. Ambiții prostești. De lumină ce să spun? E mai digerabil clișeul cu „lumina din noi”.
3. Așa este. Țara lui „eu te-am făcut, eu te omor”.
4. Prea puțini își expun problemele personale pentru a-i ajuta realmente pe alții, majoritatea vor doar să rămână în prim-plan, indiferent cum.
5. Sună perfect într-o lume ideală..
Frumos filmulețul, frumos podul 😁
Duminică faină tuturor!
Am citit dar nu prea m-am putut concentra de durere. Ce am priceput / retinut:
1. Faina povestea si pare credibila.
2. Cunosc povestea.
3. Bunicul meu spunea mereu: Nu spune copii rai, copiii sunt doar copii.
4. Nu prea imi expun viata in public.
5. Cand coafeza mea s-a operat la picior, nu am vrut sa ma duc la un alt coleg de al ei. Asa ca am ales un alt loc. Cand m-am intors la ea dupa 6 luni mi-a zis ca s-a intrebat cu ce-o fi gresit de nu am mai venit la ea. I-am spus ” Cu nimic, dar nu am vrut sa ma tunda altcineva de aici din salon”.
Vad ca ati mers cu feribotul. Foarte fain.
1. Vad că mă mai emoționează câte ceva.
2. M-am saturat să răspund la întrebarea „de ce aveți Paștele la o altă dată? R: ca să nu ne ciocnim ouăle împreună”
4. Cred că de-aia încă lucrează @Edelweiss la listă… Sunt prea profunde versurile. (eu pe el l-am întrebat cine e Taylor Swift😜)
5. După titlu mă așteptam la ceva de genul Vaslui „când aduci bă datoria, ca să te șterg de pe caiet?”
Comentariu beton!12
Și ce mă, nu ți-am zis cine e? Ți-am dat și link cu ea că să mă pomenești în rugăciunile tale.
@Edelweiss, ești umpic măgar pentru că mie nu mi-ai trimis nici-un link. Azi am aflat cine este Taylor Swift. M-am uitat la videoul cu bilionul de vizualizări și am rămas proFUND impresionat.
Dacă concura la Eurovizion lua locu 2.
5. Nu l-au mai sunat pe Cismaru pentru că au crezut că a murit din cauză de toxiinfecție alimentară 🙂
1. Mă doare la bască când cade Paștele. Oole&cozonacu același gust are.
P.S. Peștele ăla mort din farfurie este biban de mare? Întreb pentru că m-am cam săturat de păstrăvii de la noi și vreau și pește sălbatic de mare.
Unul dintre pești era biban, da.b
Mulțumim oentru selecție!
1. ce amintire minunată pt londonez..
2. lasă, că anul viitor avem toți aceeași dată.. ce să zic, mare problemă și pt Caramitru jr.!
dacă vreți un răspuns serios, înainte de 2009 erau catedrale și mănăstiri care păstrau Sfânta Lumină, adusă când și cum se putea. o candelă era mereu aprinsă cu acea lumină.
3. mi se pare prea dură afirmația „românii își urăsc copiii”. toate națiile au uscături, hai să nu exagerăm.
de acord, ne plângem și criticăm generațiile care vin din urmă și uităm că nici noi n-am fost ușă de biserică.
4. măi, eu nu cred că Swift asta a scris versurile alea dintr-o „puternică nevoie de a scrie” sau vreun fel de vulnerabilitate. mai degrabă zic că a copiat modelul Shakira, hai să ne spălăm rufele murdare-n public și să împușcăm doi-trei iepuri: îl facem pe ăla de hahat, câștig mulți bani (că dramoletele vând) și câștig și mai multă atenție.. chestie de marketing și PR, mai degrabă.
5. am zâmbit, mai ales când am văzut „2.Mesaje personalizate..” și „3.Apeluri telefonice..”. noi nu (prea) mai personalizăm mesajele către rude sau prieteni de sărbători, evităm să ne sunăm amicii (avea @MV un articol- suni sau dai msj) și menținem legături din astea cu clienții? 🙂
frumoasă filmare 💜 vreme și drumuri bune-n continuare!
mulțumiri pt selecție, duminică liniștită și-n pace, tuturor!
Comentariu beton!33
”dacă vreți un răspuns serios, înainte de 2009 erau catedrale și mănăstiri care păstrau Sfânta Lumină, adusă când și cum se putea.”
Acuma întreb și eu serios. De unde se aducea Lumina înainte 2009 și cum?
Băi, chiar foarte serios acuma. Oare Lumina aia nu este de fapt un simbol și chiar nu contează de unde o aduce un popă? De ce trebuie să se facă un teatru ieftin cu aducerea ei de undeva?
Un popă de pe la noi după slujbă se retrăgea în altar unde băga o țigară și cu aceeași brichetă aprindea o lumânare mare după care ieșea cu: Veniți să luați luminăăăăă!
Mai am povești cum umbla cu Boboteaza dar mai pe la anu 🙂
Buna ziua,
ma scuzati ca va deranjez aici dar poate imi recomandati si mie niste restaurante unde ati mancat in Madrid. Intreb fiindca aveti recomandari foarte bune.
@Iulian, ți-e foame sau vrei să impresionezi pe cineva. Trebuie să specifici 🙂
Comentariu beton!14
5. Citesc foarte des despre astfel de sugestii pentru antreprenori si sunt socata. Motivul pentru care nu te contacteaza se numeste Privacy sau GDPR. Tot ce scrie Andreiu acolo is nice to happen, insa cati dintre noi si-au dat consimtamantul pentru profilare? Este fff important sa te gandesti de cate ori bifezi acordurile de privacy, ce-ti doresti cu adevarat. Vrei sa fii mereu in contact cu comerciantul? Bifeaza da si nu te enerva cand trimite si ce nu-ti doresti
aveau toate acordurile din lume, mi-au livrat sute de comenzi, mi-au trimis mii de emailuri.