Hai că s-au strâns ceva articole și săptămâna asta.
- Mihai, ce faci, ești bine? (nu eu, alt Mihai);
- Domnișoara Make (dacă nici ăsta nu este exemplul perfect pentru „gura bate curul”);
- Teoria evoluției la piți (nici Darwin n-ar fi scris-o mai bine);
- Lagărele Cristinei (cam cu asta ar trebui să se ocupe presa dacă n-ar fi ocupată să se ocupe cu chiloțăreală);
- Prăbușirea disciplinei în școli pleacă de la stilul permisiv de a fi părinte (efectele de bumerang ale parentingului modern prost înțeles și prost aplicat);
- Livratorii din Asia care îți aduc mâncarea muncesc peste 10 ore pe zi, pentru 2.000 de lei pe lună, deși firmele le promit altceva (băi, sincer, când îi văd prin oraș de multe ori mă întreb dacă eu aș putea face ce fac ei. Răspunsul nu e în favoarea mea);
- Elevii din Ţările de Jos nu vor mai avea voie cu telefoane, ceasuri inteligente și tablete în sălile de cursuri pentru a nu le fi distrasă atenția (i-auzi, deci se poate);
Mulțumesc de muncă!
1. Și Vitoria Lipan le-a adus inelele.
2. Deja eu nu mai pot. Libertatea de a spune chestii este condiționată de încadrarea în trend. Un negru german nu a avut nici o problemă să poarte un tricou cu, black is power si alte mizerii iar eu când am purtat un tricou, că răspuns, proud to be white and straight, m-a reclamat ăla și un gay care s-a simțit lezat, de era să mă ia polizei pe sus ca pe tero.
Toate căcaturile astea woke si pc care îmi sunt îndesate pe gât mă radicalizează.
4. Și cetățeanu român care trecea cu mâna în cur pe lângă, nepăsător, că așa este el, pe ăla cine îl scuipă în gură?
Comentariu beton!50
#teamSorana.
Zic să ne găsim și un loc izolat unde să ne retragem și să putem rezista când ne vor ataca.
#joslabeledepecrupasoranei.
Nu mă ascund nicăieri, mie îmi place mardeala. Am și sânge de cazac nu doar de mioară.
Comentariu beton!14
He, he,he. Ne-ai pus la muncă acu in toiul verii. 😉🤪 Mersi de selecția de azi, e consistentă.
1. Un eseu, ca să nu zic compunere, cam lung. Prea lung. Less is more imho.
2. Mărturisesc,oameni buni, că CTP nu e pe lista mea aia bună, dimpotrivă, dar în chestiunea asta i-am dat dreptate 100%. Sportivii trebuie să-și vadă de treaba lor, nu să ne predice valori retrogade, in stil Trumpo. A fost destul că am auzit elucubrațiile escrocului ăla, nu ne mai trebuie sa o auzim și pe tante Cârstea cu aceleași lături.
3. Descriere perfectă a evoluției unor medaliate la disciplina gold digger. Bonus pentru umor.
4. Tragedie oribilă care arată nivelul de degradare și dezumanizare in societate. Merită o discuție separată. Noroc că îl avem și pe Arhi!
5. Fenomen complex, nu are o singura cauză. De vină e și corupția din școli și din societate.
6. Sclavagism anno 2023. Rușine.
7. Au sărit de la o extremă la alta. O prostie. E nevoie să învețe să lucreze cu AI, asta e viitorul, nu ne întoarcem la abacuri.
In încheiere, din nou urez să se dea o duminică frumoasă la toată lumea🏖️🌊🌞, să se ajungă până-n fund la taxatoare 🤪😂
Comentariu beton!16
1-frumos !
2-
3-nu pot citi tot ! Si nici mai departe…😭
Erata. M-am oprit la 4.
1. O nuntă altfel. Descrierea e profundă și cu multe semnificații pentru autor. Cred că aceste evenimente ar trebui sa fie simple și să nu necesite multa logistică. Nici sute de invitați. Fiecare cum consideră așa face. Și petrecerile de divorț ar fi interesante.
2. Contextul e totul. Expunem aceste păreri la evenimente care nu au legătură cu subiectul. Așa le dam importanta și se produce publicitate.
Apoi ne întrebăm: de ce întâlnim zilnic ( până la saturație) despre LGBT, negru/ alb, slab/ gras ?
3. Grozav articol!
Încheierea e uluitoare. Chiar mă gândeam, că sunt oameni care dau mulți bani pentru conferințe, cursuri, fără să se intereseze cui.
4.Sunt convinsă că aceste orori au fost posibile sub umbrela cuiva din politică. Orice antreprenor simplu e controlat temeinic.
5. Se vorbește doar despre școala pentru elevi. Nu avem pentru părinți.
6. Sunt foarte mulți în București.Îi întâlnesc dimineața când plec la serviciu. Mulți locuiesc în Ilfov. E muncă grea.
7. La olandezi. La copiii mei în clasă, s-a propus să fie puse telefoanele într-un dulap dimineața și la sfârșitul orelor le luau.
Nu s-a putut. Păreri ale părinților:
*e afectata relația familie -copil
*dacă i se întâmplă ceva?( parcă erau în jungla)
* eu știu cât timp folosește telefonul copilul meu și pe ce aplicații
* copilul meu se plictisește fără telefon, nici acasă nu stă fara el
* noi lăsăm copilul să hotărască singur ce face cu timpul lui
Rezultatul: copiii nu mai comunică între ei.
Comentariu beton!14
7. Nici la noi, pe noua lege a învățământului, nu o să mai aibă voie cu dispozitive electronice (telefoane, tablete, smartwatch etc.) în clase, în timpul orelor, cu niște excepții (când sunt folosite strict pentru procese de învățare).
Teoretic, sună bine (he-he, „sună” – see what I did there?); practic, cei mai mulți profesori (sau chiar prin reglementare la nivelul școlii) vor duce treabă asta în extremă și nu vor accepta DELOC folosirea dispozitivelor.
Nu ar trebui să mire pe nimeni. Nu dorește nimeni învățământ care să scoată oameni adaptați timpurilor.
Și, ca o observație, acolo s-a pus problema să nu mai folosească dispozitivele personale; am vaga senzație că școlile au propriile dispozitive pe care le vor folosi elevii – în principal laptopuri și tablete, ca să nu mai vorbim de table inteligente și altele.
Poate mă înșel, dar în Europa occidentală, cu toate tarele ei, de obicei se creează cadrul propice pentru respectarea unei legi înainte de a se da legea respectivă…
Citit, conștiincios, toate.
La 4, însă, m-am oprit după 10 minute. Chiar nu pot. Ma depășește complet lipsa asta de empatie, de mila, de…orice. Plus lipsa totala de reacție a celor care ar fi putut pune capăt calvarului. Si ma mai întreabă nemții ăștia de ce am plecat din România. Pai, in fiecare fucking zi, mai apare cate un motiv.
Comentariu beton!26
@Roxana, te asigur că ți-ar muri empatia dacă ai lucra numai pentru o lună in domeniu. Încearcă!
@OldJohn: sunt RUXANDRA, nu Roxana. E greu, știu, dar, daca încerci pe silabe, îți iese.
Am lucrat aici, cu persoane cu handicap si cu bătrâni care aveau mare nevoie de ajutor si, sa știi ca empatia mea e la locul ei. Pentru ca empatia, DACA o ai, nu dispare.
Comentariu beton!13
Eu @Ruxandra am vrut să scriu, dar așa a ieșit. Eu mă refeream la exact acel loc nu la „aici-ul” tău, nici la al meu. Mă refeream la condițiile de muncă oferite de patronii din speță angajaților, nu la pacienți.
‘ce că sultanul, pregătindu-se pentru întîlnirea cu fecioarele (chiar, poate cineva să explice sursa de aprovizionare a lui Allah?), îl dă pe sultănel în grija marelui vizir, în scopul familiarizării cu trebile imperiului; îl duce ăsta p’ăla micu încoace și încolo, îi arată tăt-tăt; ajung și la judecată:
ahmet: c-o fi, c-o păți… iusuf mi-a furat vaca!
sultănelu’: ai dreptate!
marele vizir: stați, să vorbească și iusuf…
iusuf: că una, că alta, că bani nerestituiți…
sultănelu’: ai dreptate!
marele vizir: măria ta, asta nu se poate! să aibă dreptate amîndoi?!
sultănelu’: da’ știi că și tu ai dreptate?!
cam așa și cu make și cristianache…
cît despre 4 și 6, răspunsul este comun: spate! șmen și spate! or să găsească (iar) niște acari păun și aia va fi fost;
da’ io am intrat de altceva; să mă laud că am citit (și, culmea, priceput) articolu’ II al lui @krossfire; chiar, de oameni lucizi precum el am avea nevoie să ne conducă; credeți că e vreo șansă să-i vedem în „troacă”?
Tocmai vb cu Kross, că mi-a trimis articolul aseară, lumea este plecată la București, că le-am făcut ieri și azi cinste la Terme și primul chestie care am făcut-o ieri a fost să mă fumez eroic și nu am înțeles nimic din textul lui. Îl citesc acu și io.
@Edel, pune mâna și fă Lista, nu ne lasa iar pe uscat!
4. Ăstora ce au rămas pasivi la asemenea lucruri, că sunt reprezentați ai statului, că sunt trecătorii, familia, le doresc să ajungă să stea în aceleași condiții. Mai ales familia, păi eu făceam circ acolo, pandemie sau nu, iei măsuri de siguranță și lași omul să vadă locația și să își viziteze familia. Dar când ascunzi rahat sub preș, invoci scuze. Ca aparținător, să fii așa indiferent e șocant. Nici nu mi-aș fi lăsat rudele acolo fără să văd locația înainte. Și dacă îmi prezentau sclipici înainte, orice neregulă aș fi găsit, nu aș fi rămas indiferentă. Situația asta nu putea continua atâta vreme fără să aibă cineva spatele asigurat.
5. La ăsta, tind să nu fiu atât de acord cu părerea psihiatrului. Copilului nu trebuie să îi fie teamă de părinte. Teama nu înseamnă respect. Poți să îi impui limite, dar să discuți cu el și să înțeleagă de ce. Cu cât restricționezi mai mult un copil, cu atât mai răzvrătit va deveni contra ta, și asta pentru o viață.
Multumesc pentru articole.
Am citit tot, noroc cu primul, aș fi vrut să-l citesc la sfârșit, e balsam pentru suflet, restul sunt răni deschise.
Ultima parte se va aplica foarte curand si prin Irlanda si Finlanda. Pur si simplu treaba cu telefoanele in timpul orei nu functioneaza si nu e ca si cand n-ar exista solutii (un seif cu cheita, il verifici la pauza).
Comentariu beton!11
1. Sunt bine; multumesc! Tu?
2. Imi place ca in comentarii il acuza pe CTP de ingradirea dreptului la exprimare dar, nu vad dubla masura.
3. Din pacate, cunosc cateva cazuri si majoritatea au acelasi traseu.
4. Astia ar merita crestati cu lama si pus sare.
5. Dupa parerea unora, eu sunt ala strict care cearta copiii si nu stiu sa fiu prietenul lor. Aha! Fix de aia ma iubesc copiii din familie desi cateodata ii cert.
6. Trist; foarte trist. Aproapenla fel au fost tratati si primii romani care au plecat din tara.
7. Normal ca la ei se poate dar, la noi, pana nu vine o directiva europeana n-ai vazut asa ceva. Chiar si atunci „vai ingradesti dreptul meu si, in plus, de ce-am murit la revolutie.
Comentariu beton!11
Mulțumesc pentru toate articolele.Am citit pe nerăsuflate totul.Nu mai zic multe, părerile mele nu diferă de celelalte dinaintea mea.
Mulțumesc pentru muncă.
1. Puțin cam lung și melodramatic pentru gustul meu, dar per total drăguț
2. Susțin ce zice @costică.. adevărul e la mijloc.
3. Am râs. Apoi m-am gândit ce poze am eu din 2010 😁
4. Groaznic. Țară cică europeană 2023. Unul dintre cei de acolo a ajuns pe secția unde sunt acum, având și probleme renale. Bietul era atât de lihnit de foame încât mânca tot ce i se dădea, plus napolitane de la vecinii de salon, mai avea puțin și devora și ambalajul 😥 așa ceva..
5. Din perspectiva de copil, a fost ok să am anumite limite, explicate și motivate.
6. Încă odată: țară cică europeană 2023.
7. Nicio exagerare nu e bună. Probabil că în Olanda vor avea dispozitive ale școlii, la noi..
Duminică faină tuturor!
Comentariu beton!12
1. No, ei să fie sănătoși.🎉
2. CTP e un mare imbecil la faza asta. S-o făcut de căcat. 🖕
3. Perfect adevărat.🤣🤣🤣
4. Păcat că statul român are o durere severă-n cur când vine vorba de bătrânii singuri.🤬🤬🤬
5. 👍
6. –
7. În Austria nu au voie cu telefoane mobile la școală. Și nimeni nu a murit.
4. Nu am putut sa citesc tot, mai ales sa vad fotografiile. Nu vad cum ar putea cineva intreg la minte sa califice tratamentul aplicat acelor oameni decat tortura. Nu pot sa ma gandesc decat ca as merge la administratori si la cei care i-au acoperit, i-as impusca in abdomen si lasa sa sangereze pana mor. Dupa care mi-as reprosa ca ar fi un sfarsit prea rapid.
Auzi pandele, FMM, este complot, in gatul ma-tii de jegos? Nu meritati sa fiti lasati in viata!
Comentariu beton!19
1. Nu imi dau seama daca este troleala sau?
3. Cat de bun este … 🙂 I-as face autorului cinste cu o bere, m-am simtit prea bine
Același sentiment l-am avut și eu la 1.
@Kilroy E troleală sau Vasile a dat cu laba pe vreun buton greșit.😺🤭🤭
Altfel, total de acord cu tine la 4)
1. binecuvântările și rugăciunile părinților întăresc casele copiilor. așa spunea bunică-mea. poate ăsta-i drumul corect, întoarcerea la rădăcini.
2. m-am săturat de „gura bate curul”, mă scuzați. am ajuns să ne temem să mai avem opinii. ce să-ți spun, CTP 🙄 individul ăsta are o ură viscerală-n el, pt oricine. dacă nu curge sânge, nu respiră.
3. trist.
4. greu de citit. imposibil de digerat. de ce ne mai oripilăm când vedem documentare despre ororile naziștilor? ăștia-s mai rău ca naziștii.
5. da, i-am debilizat și-i alienăm, în numele parentingului modern.
6. sclavie. rușine să ne fie.
7. de acord. și chiar să se interzică de tot, până la 18 ani, ca alcoolul. nu-s talibană, fraților. la doi pași de mine e un loc de joacă generos, cu teren de sport și parculeț. până pe la 13-14 ani, abia îi băgam în casă pe-ai mei la 10 seara. alergau, se jucau, legau prietenii adevărate, aveau copilărie. acum? mai vin mămici cu copii de grădiniță. cei de 10-12 ani, rar mai apar și stau numai cu ochii-n telefoane.
să folosească pc-urile la ore și acasă, pt învățat.
mulțumiri pt selecție, duminică liniștită tuturor!
Comentariu beton!46
Unde vedeti ura la CTP??
Omul e doar logic si argumentat. Incrancenarea este a ideilor, nu a omului.
M-am oprit la 4…
Restu poate mai tarziu.
Trist.
Băi, mizeria asta cu căminele de bătrâni aduce un prejudiciu de imagine celor care fac un biznis curat în domeniul ăsta. Și așa lumea era reticentă la ideea de cămin. Mama a stat în cumpănă mai bine de un an, până să accepte să-l ducem pe tata la un cămin. Apoi mi-a spus că-i pare rău că nu m-a ascultat să facem asta mai devreme. L-am chinuit și ne-am chinuit cu el multă vreme. După 3 zile de stat acolo, nu mi-a venit să cred când l-am văzut pe tata pe picioarele lui. Când am mers amândoi în grădină și am stat în balansoar ascultând Amalia Rodrigues. Mama, după ce a văzut filmarea, mi-a spus că și ea vrea să fie dusă la cămin atunci când va fi cazul. S-a întâmplat cam la doi ani după. Să vă spun că mama s-a simțit atât de bine acolo, încât niciodată nu mi-a spus că vrea la casa ei? Stătea în cameră cu alte două doamne, și toate trei erau poreclite divele. Coborau la masă ținându-se de mână, cu poșete și rujate. Aveau activități educative, colorau, cântau, făceau ghirlande pentru pomul de crăciun. Pe tata îl vizitam foarte des, aveau program zilnic de vizite, aveau afișat meniul la intrare, completai numele persoanei care făcea vizita și data. La mama a fost mai complicat cu vizitele, că pandemie. Primeam, însă, în fiecare săptămână filmulețe cu ea, și vorbeam prin video call. De aia zic de faza cu prejudiciul de imagine.
Comentariu beton!30
@adinaL, e mare impactul psihologic asupra bătrânilor care e pot încă deplasa potențial clienți ai acestui fel de instituții. Mama deja mi-a zis că ea nu vrea așa ceva, că eu sunt departe și nu are cine să aibe grija ei.
De acord. Și pe bunica mea am dus-o la un cămin. S-au comportat exemplar cu ea și cu toți de acolo. Erau scoși afară în fiecare zi și aveau activități. Curte mare, cu pomi și tufe. Ajutau la grădinărit și cules. Înainte să o ducem, ai mei au descins inopinat și nu au văzut nimic în neregulă. De vizitat puteam oricând, inclusiv în pandemie, cu măști, afară.
Condiții bune sunt și la căminele din județul Mureș unde mergeam bilunar sau chiar mai des. Pe distinșii confrați care închideau ochii la orori și scriau numai rețete copy paste nu i-a întrebat nimeni de sănătate, dar pe mine CAS Mureș a știut să mă amendeze când mă duceam cu aparatul de EKG și Doppler după mine ca fraiera. După ce le-am explicat că n-au decât să verifice la cămin, că până și taximetriștii mă știau și se mirau când mergeam fără EKG, mi-au tăiat consultațiile că cică nu aveam voie să folosesc aparatura din cabinet în afara lui. Facerea de bine..
Comentariu beton!13
Recent am dus la așa cămin un unchi al soției, cu soția lui. Ce să zic, de la casă de juma de milion de euro la două camere pe care plăteau 4.000 euro pe lună. Nu mai puteau în casă, era chin non-stop, unde stau nu trebuie să facă mare lucru, primeau ajutor când îl cereau nu când considera cineva că trebuie. Și au activități cât încape: plimabt câini, pictat, spectacole locale etc, fiecare după puteri. În Germania.
2. Oare de ce s-or chinui unii sportivi să pară și inteligenți?
4. Greu de imaginat, oricât am citi.
5. Am avut ceva discuții cu personalul didactic de pe aici când m-au notificat că fi-miu a ieșit pe geam și s-a alergat pe holuri. Le-am explicat că, dacă in concepția statului norvegian, copilul aparține statului, de ce mă mai deranjează pe mine. Că dacă le explic alternativa „eu te-am făcut, eu te omor” se vor lua cu mâinile de păr😂
6. Sunt peste tot firme de recrutare care trag bani de pe angajați. Și nu numai firme. Am făcut ceva distribuție in iarnă pentru o firmă românească, dar se pare că mi-am cerut cam multe drepturi, printre care pauza de masă. Am cunoscuți care aleargă mașinile personale pentru livrări gen Tazz. Le rămâne destul de puțin și acumulează oboseală. Mă îndoiesc că un norvegian ar lucra in așa ritm.
7. Se poate chiar și acum. Dacă imi aduc aminte bine, la scoala din S6 copiilor li se puneau telefoanele într-o cutie și le mai luau la plecarea acasă.
Nici aici nu au telefoanele decât un pauza mare (de o oră) Dacă vreau să il sun ca să planific ceva cu el nu ma chinui în alt moment.
Păi ai cerut pauză de masă plătită de firmă sau pe cont propriu? Că e o diferență ca de la cer la pământ între cele două. Dacă ei nu dau nimic pentru pauză, in mod normal n-ar trebui să facă gât. Da’ ce mai e normal….
@Seladon. Eu decât am intrebat, in românește, care e politica firmei privind pauza de masă. Am intrebat și de asigurări de sănătate, voiau să plătesc eu franciza in caz de accident cu mașina firmei,să merg repede, dar să îmi plătesc amenzile pentru viteză, eh metehne românești.
@OldJohn. Am înțeles, rechini cărora li se pare normal să-ți asumi tu toate riscurile și ei să adune profitul.Uzura mașinii tale? Ciuciu, nu îi interesează…E plină lumea de ei.
1. Se putea rezuma : a găsit fi-miu o fată ok, îmi place de ea. Au făcut nunta într-un loc frumos cu haine folk. Restul sunt înflorituri…
2. După ce aud că Sorana s-a luat de ziariștii sportivi care-i zic tenismenă, la modul „I’ m a feminine woman” o să cred că o preocupă chestiunea. Altfel cred că a găsit un slogan interesant și l -a adoptat.
3. Exact . Teoria evoluției sau model de curriculum vitae pentru fatuce prostuțe.
4. De reținut: primarul nu știa ce se întâmplă că orasu-i maaare și nimeni nu bârfește acolo. Toți sunt ocupați cu programarea/efectuarea/ comentarea pelerinajului anual la Sf Parascheva. Cel mai mare rău este nu că niște oameni au fost umiliți, infometati, bătuți ci că se atentează la campania electorală a Gabrielei.
5. Probabil. Dar în Romania mai sunt multe alte probleme mai acute. De ce oare au fost atâtea contestații admise la examene?
6. Săptămână trecută doi tineri cu tricouri și șepci tazz au urcat în tramvai. După imagine și sonor păreau pakistanezi, sau nepalezi sau… Unul vorbea la telefon . O duamna (aka baba scorpie) s-a exprimat ” vorbești prea tare, vezi că nu ești în China ma-tii” . Suntem un popor ospitalier.
7. Am auzit că în Olanda este și apă caldă…
Comentariu beton!14
2. Domnișoara Make ar trebui să se concentreze mai mult asupra tenisului, poate-ar ajunge și ea în fazele superioare ale unui turneu de Mare Șlem. Deh, dacă nu ai un tenis despre care să se vorbească, bați și tu din plisc pentru a căpăta un pic de atenție. Iar ”damage control”-ul de după a fost absolut penibil.
(Da, nu-mi place deloc Sorana, și asta de câțiva ani. Mai exact, de când a spus despre Simona că ”e greu să mai câștige încă un Grand Slam” – și după câteva luni de la obrăznicia asta gratuită, Simona a câștigat Wimbledon).
4. Este crunt, dincolo de imaginație, nu pot decât să subscriu comentariului lui Kilroy de mai sus. Efectiv nu există cuvinte să descrie oroarea. Dacă am avea măcar 100 de jurnaliști ca Ovidiu și Bianca, poate România ar mai avea o șansă. Poate.
Comentariu beton!15
Duminică. Dimineața. Plimbarea obișnuită de o oră. Apoi cafeaua. Deschid telefonul și citesc „Ce mi-a plăcut”. Articolul 1, 2. Se aude :
– Ce vrei să mănânci în dimineața asta?
– Fă-mi te rog o omletă.
– Din câte ouă?
– Din 5 că îmi este foame.
– Salată?
– Da, de roșii.
Termin. Hai să continui cu articolele. 3, 4…
Ce greu mi-au căzut ouăle azi…
P.S. nu cârcotiți, mănânc ouă foarte rar.
1, 2, 3 no coment.
4. E ingrozitor ce se intampla si mai ales ca cei implicati au lasat sa se intample asa ceva. Femeia aia ar merita acelasi tratament. Si ar trebui sa fie ultima victima. Mai rau ca la Auschwitz 😢☹️
Nu departe unde locuieste mama, se afla un azil de batrani. Ii vedem din cand in cand pe batrani afara. Arata normali, arata a batrani ingrijiti. Patronii sunt 3 doctori, parintii si fiul + cativa angajati din zona. Desi toti stiu ca acolo batranii sunt ingrijiti bine, oamenii din zona spun ca la azil te duci ca sa mori. Asta mi se pare extrem de trist.
Articolul e greu de digerat.
5. Nu ii inteleg pe parintii care le fac toate mofturile copiilor. E o familie de români, o strada mai incolo. Mi-e groaza de femeia aia cum isi educa fata. Mi-e groaza ca a nascut acum si al doilea copil si o va educa si pe mezina exact ca pe cea mare. Toti parintii care ii cunosc comenteaza ca nu se poate sa ii permiti totul copilului. Copil mai rasfatat nu am mai vazut.
6. Curierii de comenzi au cea mai grea meserie. Sunt prost platiti si muncesc mult. Nu numai in România, peste tot in Europa. Eu le dau intotdeauna bacsis.
7. Copiii/ adolescentii pot supravietui fara telefoane sau alte aparate smart. Fii-miu pleaca in vacanta cu clasa a 5a la inceputul lui septembrie. Am avut deja o sedinta cu titularii de clasa care ne-au spus ca telefoanele, ceasurile smart, etc nu sunt permise in vacanta. 3 zile fara electronice. A supravietuit si in mai fara cand au fost cu clasa in citytrip. Cu alte cuvinte sunt de acord cu decizia ministerului de invatamant din Tarile de Jos.
1. Superba nunta, mirii si socrul mare care ne impartaseste emotiile dumnealui.
Mi-ar fi placut sa fiu acolo, cu ei, sa ne bucuram impreuna. Desi nu ii cunosc, sint de-ai mei, de suflet ❤
La 4 este greu de inteles cum de s-a ajuns la asa ceva. Dezumanizarea celor care lucrau in casele de batrini, coruptia celor care trebuia sa fie bariere pt ca asa ceva sa nu fie posibil si dezinteresul societatii , in general, pt persoanele fragile care locuiesc in Romania- copii, batrini, femei singure- si mintea diabolica a afaceristei care a infiintat aceste case de batrini…. toata lumea arr partea sa de vina.
Cind se va trezi societatea civila? Probabio ca niciodata…
7. Nici in Franta copiii nu au voie la cursuri cu telefoanele ON.
2 și 3 le citisem zilele trecute, acu’ am citit 7 că mi-a atras atenția. Oricum, noi o să interzicem telefoanele la cursuri printre ultimele țări, adică o să fim la coada clasamentului, așa cum ne stă nouă bine.
Eu voiam sa comentez, da’ a spus edelweiss si pt mine. Practic ma scoate complet din sarite ideea ca nu mai poti spune ceva ca vor sari haterii pe tine. Da, poti sa nu fi de acord cu opinia ei, da’ are si ea dreptu’ sa aiba o opinie? Dc e mai acceptabil sa o faca gunoi, sa o calce in picioare ? Mie unele dintre comentariile la adresa ei mi se par de 10 ori mai oribile decat ce a spus ea. Nu pot cu inchizitia si cred, exact cum a spus edelweiss ca fundamentalismul, de orice parte ar fi, genereaza doar mai mult rau