Semne c-a trecut vara și se apropie cu pași amenințători anotimpul căruia nu vreau să-i pronunț numele: s-a micșorat simțitor ziua, noaptea a început să fie răcoare bine, din ce în ce mai multe articole aici duminica.
- Înmatriculare: primărie, DRPCIV, Caragiale, Pârcălab
- Toți suntem nepoții victimelor și ai călăilor (dacă e să citești un singur articol dintre toate cele de azi, apăi ăsta e ăla)
- Cum am supraviețuit miracolului imobiliar clujean
- Încă o zi la all inclusive
- No one cares. Despre misoginism, agresori, bani, campanii
- Cu Hyundai Ioniq 5 în Grecia: încărcări, costuri, concluzii
- Comercializarea Bucharest Pride
- Infractorii pe care-i urmărim
- 7 specializări profitabile pentru cariera ta
1. Chiar și în Moldova, unde timpul curge molcom, dacă îți iei G Klasse, nou, îți dau ăia numerele de înmatriculare și în afara programului.
6.Citisem articolul, unul dintre cele mai bune și exemplicate pe temă. #Ifkinghatemeșter. Invidios, de fapt.
2. Combină comunismul remanent sau capitalismul sălbatic cu fundamentalismul religios, de orice fel, și asiști la moartea umanității. Surprinzător, toate astea trei pot co-exista într-un singur cap.
Multumesc, Mihai.
1. E bine că se mișcă lucrurile-n direcția bună-n România.
Mi se pare de prost gust că s-a luat de comedia omului. Se numește comedie de situație, ceea ce făcea și Caragiale.
2. –
3. Cluju’ mi se pare o budă-n devenire. N-aș locui acolo nici bătut. 🤢
4. A trebuit să mănânc o lămâie cu coajă cu tot să-mi astâmpere greața. 🤢
5. Burcea, Buhnici niște cretini care ar trebui masați c-un glonț rece-n ceafă. Să le treacă fierbințeala din vintre. 🖕
6. O fi electrica tare „fancy”,
Io-s fidel lu’ diesel sexy. 🤣🤣🤣
7. –
8. Ce naște din pisică, șoareci mănâncă.
9. –
Diferența între dieselul sexy și electrica fancy este ca între o appedincectomie făcută acum 150 de ani, legat de pat și cu o lingură de lemn între dinți de către un chirurg drojdier și una făcută cu roboți într-o sală de ultimă generație.
Comentariu beton!12
@Edel, n-ai cum să-i iei dieselul lui @JT.
@Edelweiss, nu neg c-ar fi așa, dar prefer oricând un diesel din ultimii 5 ani, în dauna unei electrice.
Pentru mine-i extrem de importantă senzația la volan, iar o electrică nu-mi oferă acest lucru.
E ca și cum aș face sex cu o gonflabilă de ultimă generație, iar eu să mă mint că-i Alessandra Ambrosio.
Nu-s clientu’ potrivit pentru electrice.
@JT, șerif, nu știu ce electrice ai condus tu, dar senzația pe care ți-o dă o electrică nu poate fi egalată de niciun motor termic. Și ți-o spune unul care în ultimii doi ani a condus tot felul de mașini. Mă refer desigur la o electrică bună, nu la Dacia Spring.
Id3 și Id4 și un i3.
Insa ioniq și kia ev6 gt line arată fenomenal.
De aia spun, m-am îndrăgostit.
@Edel, sorry, era pentru @JT comentariul meu. Cafea nebăută. 😀
Gizăs Craist, interioarele la electrice-s horror, poate fi el și i3.
Doar uitându-mă la ele mi s-or strepezit dinții.
@JT, gizăscraist, motorină curge prin venele mele da’ următoarea mea mașină va fi Ioniq5; #îlurăscpemeșter! și îl citesc cu religiozitate
PS pe undeva te-nțeleg, @JT, că dacă ești cu mintea la …, nu mai știi cît la sută ai din baterie și nu prea-i poți spune soțului încornorat „boss, nu reveniț matale peste 15-20 dă minute, să se încarce puțin ză ghetăuei ilectric vehîcîl”?
@costicămusulmanu: 🤣🤣🤣
Da, ar fi fost ceva: b0$$, dacă tot ți-am rezolvat muierea, dă-mi o încărcare gratis la electrică. 🤣🤣🤣
Deocamdată am citit articolul despre Cluj. Acolo e scump și să mergi în vizită.
😛
În afară de gluma aia de grădină botanică, n-ai ce vedea-n Cluj-Napoca.
1. Faptul ca a avut el o experienta buna nu inseamna regula. Insa da, sunt sigura ca se poate si asa
2. Mi s-a strans creierul de tristete :(. Aseara am vazut pe BBC un documentar despre torturile din inchisorile Rusiei, facut acum o luna. Oameni care fac rau altor oameni si marcheaza generatii…
5. Da, e mindset national, are dreptate. Si da, femeile sunt parte din problema. Nu doar ca acceptam misoginismul „pe persoana fizica”, dar atunci cand il vedem intamplandu-se altor femei, alegem sa tacem, ca „de ce sa ma bag, nu e problema mea” sau „cu mine se poarta frumos”. Da, suntem parte din problema, si ma sperie ideea ca nu vad alta solutie decat educatia. Care, dupa cum stim, nu exista.
6. Vezi mai sus un rand 🙁
Duminica frumoasa tuturor!
1. Experiența bună la DRPCIV e dată de faptul că dl. care lăuda statul român e din ILFOV. La același DRPCIV, dacă ești din București, te poți programa doar peste 15-20 de zile. Mai pui o săptâmănă în care aștepți înscrierea la impozite locale și nu prea te mai poți programa în cele 30 de zile. Așa că ajungi fix în situația descrisă de Pârcalab.
mulțumesc pentru selecție;
doar 2 vorbe:
– cluuuj devine pentru mine noul bucurești: nu mănînc, nu mă cazez, nu opresc! noroc că nu prea am treabă prin zonă…
– yakovlev are dreptate da’…; și pe Soljenîțin l-am aplaudat, premiat și uitat; Anne Applebaum a pățit la fel…?
– anul ăsta, acum vreo lună, am încercat niște căutări de ultra all inclusive la bulgari; timp în care mi-a venit în cap fix articolul ăsta…; rezultat: tot pe mîna mea; cazare apartament, masă la fața locului…
1. În 2019 am adăugat o nouă tinichea flotei personale. Și am mutat numărul de pe alta pe aceasta. Am făcut programare online. La ghișeu, funcționarul m-a sfătuit va următoarea dată când voi face asemenea operațiune să fac două programări, deoarece sunt implicate două tinichele. Timpul aferent pentru o programare era/este de 3 minute.
Nu mi-a refuzat serviciul și nici nu mi-a cerut să fac o programare suplimentară (am întrebat dacă este necesar). Fix 3 minute a durat, că a lucrat el mai repede.
3. În prima lună din 2020 am avut o ofertă la Cluj. Soția și copiii nu m-ar fi putut urma în momentul acela. În urma studiului pieței imobiliare, mă hotărâsem să stau la hotel. Era mai ieftin. Cu două mese incluse.
Am acceptat oferta inițial, apoi am declinat-o.
4. Spre deosebire de alți ani, anul acesta am observat o scădere considerabilă a volumu de farfurii preapline, cu mâncare irosită la final.
Legea mea spune așa: dacă îți pune eu în farfurie, ai dreptul să nu mănânci tot. Dacă îți pui singur, e musai să termini tot. Așa că noi facem mai multe drumuri la oală.
Și ne și strângem farfuriile într-un sigur loc, la plecare.
Comentariu beton!15
Mulțumesc pentru articole. Pică la fix cu vremea mohorâtă.
1. Dacă nu apăreau în text indicii de genul DRPCIV sau înstrăinare/dobândire, credeam că este vorba despre altă țară. Nu ştiu dacă să fiu optimistă (în sfârșit şi la noi merg lucrurile spre bine) sau pesimistă (cu o floare nu se face primăvară).
2. Adevărat. Şi dureros.
3. Mda, El-Dorado de Cluj. Colegii mei ce aveau de făcut stagii în Cluj (pentru că El Grande UMFST nu are coordonatori pentru diverse specialități) erau cuprinşi de groază când trebuia să-şi caute cazare. Mulți îşi luau stagiile vara să poată sta în cămin în locul studenților sau îşi luau chirie la periferie (ex Floreşti) şi plecau pe la 06:30 să ajungă la spital pe 08:00.
4. Am fost de mai multe ori la all-inclusive (Grecia şi Turcia) şi peste tot sunt specimene ca cele descrise, şi nu doar conaționali. Nu o să uit când eram în Turcia, Marmaris şi pt micul dejun, în plus față de clasicele brânzeturi/mezeluri/cereale, era afară un tip care făcea omletă şi clătite. În fiecare zi erau personaje (presupus civilizate după proveniență) care cereau şi câte 3 omlete/clătite de fiecare fără să le mănânce complet, asta după scandalul de rigoare când încercau să se bage în față. La unul am urlat de s-a auzit până în Rhodos peste mare.
5. Money talks. La articol era şi un comentariu care încerca să disculpe declarația cercopitecului, că era doar o ironie fiindcă „gâştele” au râs de el că găteşte. Iar la o jignire verbală răspunsul adecvat este o bătaie bună cu scaunul. No comment.
6. Interesant. Şi fain detaliat, de am înțeles şi eu, care am habar de maşini pe panta descendentă a curbei lui Gauss. Mai ales Cruise Controlul şi trecerea pe altă bandă sună a ceva ce pe mine m-ar ajuta enorm. Şi app de mărimea şi confortul maşinii..nu ți-ar putea-o împrumuta pentru drumul vostru în Grecia, să stea şi bietele copile mai confortabil? 😛
7. Corect.
8. Ăsta e nivelul. Îmbogățire rapidă, faimă, nu contează cum sunt obținute=love
9. Par sfaturi bune. Până şi mie mi-au dat apă la moară să mă apuc odată de site-ul/blogul cu informații medicale.
Duminică faină tuturor!
2022 Prey – cel mai prost Predator din serie.
Cred că Predatoru’ ăsta suferea de handicap mental sever, altfel nu-mi explic cum de-o fost executat de-o puștioaică de 12 ani ș-un câine. E drept că și frate-su de 16 ani o dat o mână de ajutor, dar chiar și așa, filmul se pișă cu boltă pe inteligența privitorilor.
E drept că acțiunea se petrece înaintea Predator 1 (1987), dar chiar atât de tâmpit nu pot să fiu încât să aplaud așa ceva.
2022 Day Shift – o comedie vampiricească avându-l ca protagonist de Jamie Foxx, iar Snoop Dog dă o mână de ajutor. Mi-a plăcut.
1. Mă bucur pentru respectivul, dar e una din puținele excepții… pentru marea majoritate, interacțiunea cu structurile mafiote denumite generic „stat”, sunt ca un viol în grup, la care nici nu poți protesta, de teamă că se va prelungi pe termen nedefinit. Încercați să participați la „programul rabla”, pentru achiziția unei mașini noi și o să descoperiți valențe nebănuite ale pierderii timpului și a banilor, printre aberațiile birocratice. De ce? Doar pentru că se poate…
2. Recunosc, inițial, când am vazut numele contului de Facebook, reacția mea a fost instantanee, un „ba, pe-a mă-tii!” apăsat. Dar pentru că’s masochist și am vrut mai mult material pietros, de dat în cap rusofonilor, am citit și postarea… well, surpriză, e cel puţin diferit de ceea ce aşteptam. Iar situaţia descrisă acolo, se poate recunoaşte şi la noi, în linii mari, pentru cei care au avut bunici şi străbunici care au prins începuturile „prieteniei” ruse. Poate de aceea mi’s dragi ruşii şi rusofonii, ca un cui în cap şi o casă’n flăcări…
3. Mno, financiar vorbind, Clujul devine un oraş vestic… lume fină, şcolită, se fac investiţii mari, se câştigă bine, mai bine decât în alte locuri din Rromânica, dar… aici, intervine acel dar… la ce costuri?! Chirii infernale, aglomeraţie, preţuri în urcare vertiginoasă la multe din servicii şi locuinţe… dacă tragi o linie şi faci balanţa, merită efortul? Pare că nu…
4. Pentru mulţi, all inclusive înseamnă doar munţi de mâncare sau râuri de băutură, pe care le bagă în fizic, doar pentru că nu îi opreşte nimeni, chiar dacă îşi fac rău şi riscă chestii cu daune permanente… dar cum să rateze aşa ceva?! Lăcomia, carenţele de bun simţ şi ceva probleme între cei câţiva neuroni, îi fac să îşi forţeze norocul şi să joace o ruletă rusească cu sănătatea lor, de fizic vorbesc, pentru că la mansardă, problemele sunt deja vechi. Văzute de mine în fiecare an… situaţii în care turişti de toate nationalităţile (da, toti au „lăcuste” în peisaj), bagă ca sparţii în ei chestii banale, dar multe, pe care le găsesc şi acasă, ignorând total specialităţile locale, care dau acea notă originală şi distinctă, locului in care au venit să-şi facă vacanţa… urâtă specie, oamenii.
5. Limaxi de genul celor expuşi prin online, în ultima vreme, sunt mulţi şi vor continua să se perpetueze, pentru că li se permite… de către societate, de către interese financiare, de multe. Problema se regăseşte şi în rândul barbaţilor şi în răndul femeilor, pentru că aberaţiile respective ori sunt ignorate, ori sunt băgate sub preş, ori, dracu’ ştie de ce, se găsesc justificări la acţiuni care frizează penalul, dar se merge low profile, că nu e treaba noastră. Iar pe vitejii care se simt macho bătănd femei, îi rog să încerce glume de genul ăla cu bărbaţi, dacă simt că le e cald cu toţi dinţii în gură şi vor ceva răcoare. Numa’ zic.
6. Maşina full electrică, pentru mine, deocamdată, e pentru viitorul îndepărtat. Dincolo de costurile iniţiale (dăăă, în doi ani, preţul unei electrice s-a dus cu mai mult decât pot suporta majoritatea), sunt prea mulţi factori care nu’s de neglijat când e vorba de raport costuri/beneficii. Infrastructura din Rromânica e jenibilă, ca să risc să depind doar de energie, care între noi fie vorba, nu e nici pe departe „verde”.
7. La modul real, drepturi au doar gibonii din politică, infractorii, hasistaţii social şi cei de „coloare alb închis”. Restul „are” doar obligaţii şi la cum merg lucrurile, devenim o minoritate, cu toţii, indiferent de orientarea din dormitor.
8. Refuz să particip la promovarea în continuare a oricărui penal din viaţa noastră cotidiană. Reclama proastă e tot reclamă şi asta îi menţine în faţă, sub lumina media, iar după o vreme, iar ne trezim călăriţi de bombonei, mustăcioşi cu dinţi stricaţi şi alte analfabete. Atât… e prea mult deja.
9. Mno, pentru asta ar trebui să merem cu tăţii la Cluuuj. Şi nu prea vreau. De ce?! Vezi mai sus, la pct. 3.
Servus, dară!
Legat de treaba cu DRPCIV, e aceeasi situatie bizara si in Ramnicu Valcea, unde am mers eu sa inmatriculez o masina care va circula in Bucuresti (simt ca voi fi primit cu bratele deschise si treceri cedate). Oamenii sunt pur si simplu foarte draguti si vor sa mearga treaba repede :))
Marți sunt la Vâlcea, la fisc. Sunt FOARTE curios…
Prima și ultima mea interacțiune cu DRPCIV a fost prin 2016 când am fost la ei cu o programare online și când am ajuns acolo am văzut Marea. O mare de oameni înghesuți, transpirați și nervoși care dicutau între ei:
– Este bătaie de joc, stau aici de 3 ore.
– Da, da nu se mai poate așa ceva. Plătim taxe și impozite.
– Eu mă duc să fac relamație la șefu lor. Aloo, vreau să fac o reclamație, unde o pot face?
La un moment se deschide ușa și o tanti întreabă:
– Este cineva cu programare pentru ora 10?
– Da, io. Și îmi fac loc cu coatele prin gloata care murmura printre dinți: futuvăngurăcu pilelevoastrecutot.
Sunt două chestii distincte:
1. gloata care folosește internetul exclusiv pentru Insta, tikTok, etc și se așează la coadă fizică și pentru a depune ”declarațiile online”. Vezi coada care se formează la plata taxei de pod la Fetești
2. Coada de la DRPCIV nu se formează exclusiv din cauza celor de mai sus. Se face din cauza minților luminate de la DRPCIV pe care nu i-a dus capul să ceară unor programatori să le facă o interfață online în care să încarci documentele și să te duci doar să iei numerele sau să le primești prin curier.
Uite, eu am vrut să îmi fac programare și nu s-a putut decât peste 15 zile, cand aș fi fost plecat din țară și aș fi revenit abia după expirarea perioadei în care puteam face înmatriculare. A trebuit să stau la coadă.
Prin 2013 mi-au cerut dovada plații taxei de mediu de către firma de pe care îmi transferam mașina. Am renunțat, am venit peste câteva săptămâni știind că se va renunța la taxa de mediu, am stat la coadă și când am ajuns la ghiseu, ghici ce nu aveam în dosar: o dovadă că nu am solicitat în instanță restiturirea taxei respective.
În 2015, după o altă coadă infernală, în fața mea se înmatriculează fără probleme o mașină din 2000 (anul 2000 nu anii 2000), mie îmi cere pentru o mașină nouă un căcat de certificat de conformitate (am descoperit ulterior că era vorba de o foaie A4 fără nicio semnătură, scrisă în germană- se știe doar că milițienii o rup bine pe orice limbă străină).
Deci de câte ori găsesc pe câte unul care are în toată viața lui O SINGURĂ experiență în urma căreia ne privește cu condescendență pe noi ăștia, fraierii, deoarece a descoperit el apa cadă, recte programarea online, mă lasă rece.
1. Înmatriculare – Cluj. Merge repede, doar cu programările e problemă, de la cheile în mână până la numere, poți să strici și o lună-două. Dacă ai o tinichea nouă, care trebuie să treacă și pe la RAR? Ai belit-o. Între RAR și DRPCIV ai doar 22 de km distanță – Gilău vs Someșeni/Apahida.
2. Aoleu, ce a țintă a fost asta. Iote, la mine în familion au existat ambele tabere. Mama, bunicii au fost victime. Unchii mei? Călăii descurcăreți (celebrul eu m-am descurcat și atunci). Întâlniriile familiei reunite erau tot timpul interesante, mai ales că se făceau pariuri de cine ajunge la o discuție la Secu peste câteva zile 😀
3. Cluj. Să ma piș pe el de oraș, cu toate că sunt clujean. E cea mai stupidă bulă inventată vreodată, întreținută de complicitatea și corupția tuturor participanților în schemă: Emil Bloc (care dă autorizații stupide, vizibil șmenuite dar pentru că e din partidul corect, este intangibil), sectorul IT (care de fapt cu foarte puține excepții, este unul low end, dar nu se cade să se spună, că bușim mirajul), constructori (care fac pe bandă rulantă celebrele living+bucătărie, neconforme legislativ și care după 3-4 ani arată mai horror la exterior decât comunistele). Big nope.