Salvasem pentru voi vreo două articole dinainte să plec. După ce-am plecat, am mai reușit să citesc câte ceva doar când stăteam prin ambuteiaje, dar uite că tot am mai găsit trei articole mișto. Și uite așa, ne întoarcem la duminicile noastre obișnuite.
Acum luați de citiți.
- Cum să faci branding în România (Doamne, cât am râs. E funny pentru că e atât de adevărat)
- O metodă care pare să funcționeze în lupta mea cu nivelul de zgomot produs de vecina manelistă
- Educația mea a fost un dezastru
-
Românii s-au întors la birou. Ce spun datele de mobilitate despre obiceiurile din pandemie? (Hmm, foarte interesant. Și eu care puteam să jur că vom asista la revoluția work from home)
- De ce mi-am vaccinat copilul
Bine ai revenit. Mulțam de selecție.
Bine ai ajuns înapoi.
1. Am râs.
1. Am râs dar nu prea e de râs.
3. Am plâns. Și eu sunt ăla în multe-multe aspecte.
4. Da, îmi plac cei de la mindcraftstories, pe care tot la tine i-am cunoscut, ca să zic așa.
5. Nu prea pot să mă pronunț. Pot doar să susțin progresul enunțat acolo.
Mulțumim.
Bine ai revenit!
1. 🤣🤣🤣
2. Faină treabă!
3. –
4. –
5. –
Bine ai venit!
1. Funny.
2. Super tare!
3. Educația mea a fost la fel, dar am avut norocul să-l am pe tata care mi-a arătat cum să-mi folosesc mintea și să discern între informațiile primite.
4. Așa o fi.
5. Mi se pare strict selecție naturală.
Duminică Faină!
1 nu merge la mine. Momentan sunt in Spania.
Acum ar trebui să meargă.
Merge acum. Multumesc
multa frustrare acumulata in articolul 3. nimic pozitiv si evident foarte exagerat.
tot ce era rau pe lume se intampla la noi in contrast cu ce era in vest.
rezultatul? dupa 30 de ani inca ne plangem de mila si cautam scuze dand vina pe societate pentru esecul nostru ca adulti.
@CatalinR, Dacă citești articolul până la capăt ai să vezi că autorul nu-și plânge de milă și nu-și caută scuze pentru eșecul lui. Ba dimpotrivă, a avut în familie oameni care l-au educat cu adevărat.
Articolul este o radiografie a educației pe care o primeam la vremea aia. Și nu toți membrii generației noastre au avut norocul de a găsi în familie sprijin pentru a deveni niște adulți echilibrați.
Mi-a placut mult articolul 3. Sunt surprisa totusi, ca cei care au comentat, nu au inteles ce vrea sa spuna autorul. Omul a facut o radiografie perfecta a educatiei din acele vremuri si cred ca sunt foarte mici exceptiile in care copiii nu au patimit ceva din cele expuse.
Din fericire, nu pot subscrie la toate aspectele mentionate dar asta nu inseamna ca nu au trait altii asa ceva.
Educatia de atunci ma face pe mine sa caut sa fiu un parinte mai bun, sa incerc sa nu repet greselile alor mei. Si nu, bataia cu nuiaua, curea etc nu e rupta din rai si nu te face om mare.
Ai ratat ocazia să pui toate postările făcute din vacanță. 😆
„Ce mi-a plăcut toată săptămâna? Tot ce-am făcut.”
Legat de 4, am citit recent un articol despre rezistență destul de mare din U.S. la întoarcerea la birouri. Era vehiculat și un procent de 39% de oameni dispuși să-si dea demisia dacă angajatorii nu ar păstra flexibilitatea muncii. Din discuții cu câteva cunoștințe am înțeles că și la noi, in corporații, remote-ul sau hibridul sunt în continuare la mare căutare și foarte mulți angajațil încă preferă să lucreze remote. Pe de altă parte, în day to day life simt din plin ce se zice în datele google legat de parcuri și de transportul în comun. Parcurile în care merg eu le-am văzut deseori mult mai aglomerate ca în pre-pandemie, iar traficul rutier parcă e chiar mai rău ca înainte.
Welcome back, man! OT, ia zi cinstit, te-ai ingrasat? 😁 Nu zic la nimeni, dau cu zau!
Acum: 1- misto rau
2-super. Si maxim de frustrant sa citesti experientele din comentarii
3-nu mi-a placut. Nu zic ca n-o fi vreo farama de adevar, sau chiar mai multe, in ce zice omul, dar exagereaza grav. Plus ca parentingu’ asta de rit nou si toate modele astea moderne nu sunt decat o fabrica de copii prost crescuti cu parinti agresivi. Poate o fi de vina faptul ca acesti parinti nu stiu sa aplice sau nu au citit decat prefata cartii din care s-au inspirat, eu vad rezultatul. O generatie de needucati obraznici. Uneori cu consecinte grave, din pacate- exemplu stiut de mine, copilul sare in fata masinii pt ca „nu i s-a spus niciodata nu, intotdeauna i s-a explicat”. Guess what, masina nu asteapta sa ii explici tu 5 min in cuvinte pe care oricum nu le intelege ala mic si nevinovat la un an jumate, ci ala chiar tre’ sa inlemneasca fix ca in „statuile” cand ii zici tu nu. Chiar poate fi pe viata si pe moarte.
Si da, am copil, e f f misto, desteapta, haioasa si mai ales f bine educata. Ca tot e raspandita mai nou opinia ca „ce stii tu, n-ai copil, asa ca taci”. Well…am.
4-
5- parerea mea o stiti, so…
MV, eu zic sa faci deja cerere la medicul de familie, ti-am zis ca dureaza.
Comentariu beton!13
Pfff… n-aveam cum să mă îngraș, c-am mâncat mai puțin și mai rar decât aș fi făcut-o acasă. Plus cei 20.000 de pași pe zi.
Pai la ce poze ne-ai pus, e un miracol.
Noroc cu pasii 😁
Păi io am stat două săptămâni, dar poze cu mâncare sunt doar vreo cinci. Practic, aș fi murit de foame dacă mâncăm doar ce-am pozat. 😁
SPER să te fi îngrășat. Măcar puțin. Muhahaha! Paella aia o visez noaptea.
@Gabil, problema e că și io. 😀
1. Funny. 🙂
2. Am scăpat de vecini maneliști, mă bucur că nu am nevoie de astfel de “soluții”.
3. Of, câtă exagerare! Da, sistemul de educație are nevoie de un reset și societatea de foarte multe ajustări, dar genul ăsta de discuție nu ajută.
4. –
5. „Mai ieftin să previi decât să tratezi” are zero valoare când vine vorba de copilul meu, nu pot privi lucrurile cinic. Ar fi putut fi chiar și mai scump, aș fi vaccinat-o oricum, pentru că o iubesc și pentru că n-aș suporta gândul că a pățit ceva ce aș fi putut preveni foarte ușor, cu un simplu vaccin.
Voi în Olanda nu aveți manele? Pfff… nu înțeleg cum puteți sta să vă plictisiți în halul ăla.
Avem și manele, șerif, da-s pă olandeză. Diferența e că vecinii dau muzica mai încet dacă îi rog. Și anunță dinainte dacă au v’o petrecere. 🙂
@didino, niște primitivi.
Am căutat pe google muzică populară sau tradiţională olandeză şi spre surprinderea mea nu am găsit nimic. Băi, ori nu ştiu io ce să caut ori olandezii sunt extrem de plictisitori pe la nunţi.
@didina, bagă şi matale un link pe iutub de manea olandeză.
@Shoricule, sunt plictisitori rău. Nu tu o băsmăluță, o turtă, un dans cu găina. Nimic, nene. Le zic eu manele, dar nu au nicio legătură cu ce avem noi în estul Europei. Sunt așa… un fel de șlagăre cântate de niște oameni beți. 🙂
legat de punctul 4, cu romanii intorsi la birou. Unii lucreaza cand de acasa, cand de la birou. Pai ce fac astia acum, ca la facultate, cu frecventa redusa ? :))))
Mai bine decât ca la liceu, la seral. 😁
Desi ai fost plecat, cred ca ti-a iesit una dintre cele mai bune selectii de duminica. Multumim!