Păi nu mă gândeam io la voi de la Suceava? Așa mă știți voi pe mine? Apropo, aici a nins ieri. De vreo trei ori. În fine, detalii, aveți chestii de citit mai jos.
- Meritocraţie vs. Linguşerism;
- Românii în război cu România;
- O reclamă excelentă Mercedes-Benz filmată în România;
- Cum i-am stârnit copilului interesul față de citit;
- Întrebare fff importantă pentru cercetătorii de la Măgurele;
- Planurile unui parinte pentru copiii sai;
- Oamenii devin mai proști și nimeni nu știe de ce;
Ce drăguț, a întins Suceava țolul alb de nea pentru oaspeți.🙂
Am citit 6 mai întâi și eu chiar plănuiesc să le zic alor mei să-și revizuiască modul de adresare și să treacă repejor la „dumneavoastră”. Mai ales băiatul care vineri, văzându-mă îmbrăcată cu un tricou cu #rezist, amuzat și ușor ironic: „pe bune, mama, tricou cu hashtagu’?”. Noroc de fată, spirit solidar: „Mami, e chiar un tricou foarte tare!”. 😊
Citesc și restul în reprize, mulțumim de selecție, have fun!
Mi-a plăcut mult reclama Mercedes, excelent făcută. Fain și articolul 4, de acord cu autorul.
Referitor la ultimul – nu știu dacă or fi de vină testele neadaptate vremurilor actuale sau chiar o luăm la vale, aș înclina spre a doua variantă. Printre multe altele am văzut zilele trecute un video uluitor: o tanti care nu face altceva decât să amestece slime – 47M views. Și nici nu e nici pe departe cea mai aberantă chestie de pe YouTube care are zeci de milioane de accesări.
Unii nu se pot abține și pleacă cu primăvara după ei? Merçi pentru articole, @Vasilescule. 😂
La noi este frumos. Gata a venit primăvara!
@Misule ms de selecție!
@all duminică frumoasă!
1. Pas.
2. Este puțin cam tras de păr!
3. Mișto, daca e filmată și în România și mai mișto.
4. Un articol ok. Ma asteptam la mai multe, nu doar la i-am zis EU și kinderul s-a supus.
5. Avem cel mai bun și puternic laser din lume. Bun și ce facem cu el?
6. Ma uit la părinții mei, de fapt la maică-mea că tatăl meu nu mai este, și o văd că mă privește cu admirație. Îi place ce am ajuns! Așa doresc să mă uit și eu la copii mei!
7. Mdea…
5. E, ce ? Dacă reușim ceva pana sa-l strice hackerii romani ca sa li se ducă buhul ca-s tari si șmecheri, atunci …
I. Îl jucam la barbut ?
II. Ii vindem lentila pe piața neagră ca sa ne luam bemveu ?
III. Experimentam cu el ca nemții pentru o emisiune Mit sau Realitate ? Ia sa vedem dacă chiar poți aplatiza tancuri rusești cu el ? Si apoi ne facem coifuri din ziare pregătindu-ne de contraatacul nuclear.
IV. Îl facem cadou lui Patapievici ca sa se reîntoarcă la prima sa dragoste, teoria laserelor ca sa nu mai scrie Editoriale prin Evenimentul. Oricum o preocupare mult mai demnă de inteligenta lui. Îl si văd la papion si halat de laborant.
V. Îl facem zburător si plecam cu el prin galaxie ca Steaua Morții ?
VI. Tragem cu el in fascicule scurte după vreo noada de pesedist ?
Se pot destule …
Să nu vii cu zăpada la noi, că aici e o vreme de vis.
Reclama la Mercedes – excelentă!
Am citit tot, dar mi-a rămas gândul la punctul 7. Testele au fost făcute în Norvegia. Bun! Păi Norvegia e o țară care deține locul 7 la nivel mondial ca cel mai eficient sistem de învățământ și este în primele 4 țări din lume care alocă cea mai mare sumă din PIB pentru acest sistem.
Nici nu vreau să mă gândesc cum erau rezultatele dacă se făceau în România, că în loc să ies în parc îmi băgam copilul la teme. A scăpat razant, săracu’!
Teme? Tanti ăia care amestecă chestii în lighean câștigă peste 50.000 USD / lună din YT și reclame. Oare ne îndrumăm noi copiii greșit? 🤔
Nu. Nu-i îndrumăm greșit.
Răspunzi serios la sarcasm, @Eleno? Dă să te pup, că ești simpatică. Și imprevizibilă. 😙
Mulți ar spune ca tocmai acolo e problema, dacă insisti prea mult sa controlezi si sa impui modul în care gandesc oamenii, poti sa ai surpriza ca ei să prefere sa nu mai gândească mai deloc.
@ventidius, norocul meu e că @didina nu-mi impune nimic. Și mai „norocul meu” e că nu-mi plac impunerile.
Dar ai dreptate cu ce ai spus, așa in general.
1. O poză valorează cât 1000 de cuvinte.
2. E-o luptă viața, deci te luptă.
4.Total de acord.
7. Cantitatea de inteligență e constantă pe Pământ, populația e în creștere.
Aici e soare.
Mihai, mulțam de selecție.
In crestere era si a cum 50 de ani si acum doua secole când populația Chinei s-a dublat în câteva decenii. Merge, dar doar asa, ca gluma.
Populația a crescut progresiv, chiar exponential, de la ultima glaciatiune. Dacă ai dreptate, înseamnă că culegatorii aia aveau un coeficient pe undeva pe la o jumătate de milion, probabil ca puteau realiza transmutatia materiei numai gândind, evident dacă nu cumva erau prea inteligenti ca sa mai aiba nevoie sa gândească. Se mai văd si azi cazuri de-astea!
Ventidius, era o glumă, relaxează-te.
Ti-am apreciat gluma, deși o mai auzisem, asa ca poti sa te relaxezi si tu. Doar ma distram brodand pe seama ei.
Oricat de exagerat ar suna pentru unii…asta e parerea mea: da, oamenii se tampesc si aici nu vorbesc despre exceptii, ci in general, din cauza internetului. Putini mai stau sa rumege informatia, sa isi foloseasca mintea, viata lor a ajuns sa se rezume la munca-acasa-telefon/tableta, ori in cazul copiilor….mancat, tableta/telefon, sau scoala-acasa-poate teme-tableta/telefon. Parintii nu se mai chinuie sa ii educe, ci sunt multumiti si extaziati ca progenitura se joaca pe tableta, ori si mai si, dovada suprema de inteligenta, stie sa caute desene pe youtube. Ei pe de alta parte, nu mai depun efort sa aiba vreo activitate normala de familie ci se arunca la fel de multumiti si avizi sa vada ce a facut x sau y, asupra telefonului. Faptul ca oamenii nu mai comunica in lumea reala decat obligati de imprejurari este ceva extrem de nasol. S-a creat o obsesie in a arata altora viata personala, in 99% din cazuri fiind oricum minciuni impachetate frumos, superficialitatea primeaza. Eu as fi preferat sa ma fi nascut inainte de era asta a internetului.
Cum adica parintii nu se mai chinuie sa-si educe copii, cand toti numai de parenting vorbesc, chiar si cand folosesc telefonul. Niciodata nu cred ca a exitat atata preocupare pentru asta. Inainte parca educația se reducea la a pune bățul pe ei. Vrei cumva sa spui ca totul ni se trage de la faptul că au uitat cum sa foloseasca bățul?🤣
Șocant mi se pare punctul 7. Din anii 70 pana azi, norvegienii care cred în personaje imaginare s-au imputinat drastic, au ajuns practic in pragul extinctiei. Asta e un efect neașteptat, eu ma asteptam sa fie fix pe dos. Bănuiesc că mai sunt și alți factori, dar scăderea e prea drastică, inseamna ca nu a existat nici macar un factor compensator. Aproape ca imi vine sa cred ca romanii au comis-o cu referendumul.
1. eh, ”lingușerismul” se practică peste tot. Meritocrația doar la unii, lă ăia care știu și vor să crească, să evolueze.
2. da, știm 🙁
3. suberb! cam așa se întâmplă și azi, în diverse situații: unii FAC lucruri, iar alții se hăhăie pe margine batjocoritor.
4. mi-a plăcut articolul. Realist, calm, fără emfază. Partea cu creierul și imaginația e un stimul interesant 🙂
5. nu mi-am dat seama dacă articolul este despre laser sau despre cărțile lui eftimie. Înclin spre varianta a doua.
6. –
7. ha! și noi care avem impresia (ba chiar convingerea) că noile generații sunt mai inteligente decât precedentele…
P.S. Îmi place ”tiparul” ăsta cu 7 articole/duminică. Mă lua durerea de cap când vedeam câte 10, 11, 13 🙂
@Laura G. Bagă o aspirină și las să fie … fără număr .. de la blogheru’ Mihai 🤘
@MV Mulțumiri selecționate atent și prăjite la cafea … cu articole de la domnia ta => o duminică splendidă de primăvară 😋
Bună duminică tuturor. Mulțumiri pentru selecție, dle Vasilescu.
1. N-ar trebui să mă intereseze articolul. Eu trăiesc într-o țară unde meritocrația e un ideal social la fel de greu de atins precum raiul pentru un creștin fervent. Adică greu, mai ales din perspectiva schimbării personale și voite.
2. Nu sunt o ființă conflictuală. Deci nu mă lupt cu România. Mai degrabă cu mine pentru că încă mai sper că nu mă vor mai trata românii drept groapa mizeriilor lor, personale și instituționale.
Oricum, o parte de vină e și la noi că „acceptăm” comportamentul celorlalți și nu ne războim benefic cu ei.
3. Frumos. Mai ales că au vrut să arate că, de cele mai multe ori, optimistele de serviciu sunt femeile. De aceea… în spatele unui mare bărbat se află o femeie care nu a renunțat la visurile ei.
4. 100% adevărat. Fetei mele nu i-au plăcut multe dintre poveștile tradițional violente. În schimb, citește inclusiv Asimov. La alegerea ei. Eu- mamă fericită. Ea- copil deștept, cuminte și cult.
5. Nouă nu ne va folosi acest laser superperformant. Pentru că nu vom ști să îl folosim pentru noi. Cercetătorii de acolo trebuie să lupte cu România.
6. Hahaha. Planuri pentru viața copilului tău= cea mai bună glumă pentru un părinte responsabil.
Se ia sămânța unei flori unicat, se sădește, se udă cu picătura, se ferește de razele prea puternice ale soarelui și de vânt, crivăț uneori. Plângi când dă semne de boli și paraziți sociali, mai pui uneori un arac de sprijin, dar nu lași să se vadă că te doare, căci tu trebuie să fii acolo, mai puternic decât floarea, căci ești grădinarul și o iubești fără să ai idee de roadele ei posibile. ASTA ÎNSEAMNĂ A FI PĂRINTE.
7. Nu devin mai proști. Pur și simplu sunt ghidați rău, din reaua înțelegere a libertății personale. Pe de altă parte, în trecut nu au fost testați cu aceleași baterii de chestionare. Deci rezultatele nu sunt elocvente.
Sper că nu v-am ocupat prea mult timp cu comentariul meu, dar am avut motive interesante pentru a mă pronunța mai elaborat. Pentru asta, chapeau dle Vasilescu.
7 puncte pe generatie e foarte mult. Testele sunt ale armatei, institutie conservatoare, ma indoiesc ca le-a modificat intr-atat de la generatie la alta. Esti sigur ca cercetătorii respectivi au ignorat un lucru atât de esențial precum diferențele dintre teste? Pana la urma e destul de usor de verificat dacă a existat o astfel de eroare, iei testele folosite acum 30 sau 50 de ani și le dai spre rezolvare la 100 de tineri de azi. Dacă rezultatele nu diferă semnificativ, e clar ca e vina diferenței de testate, dacă diferenta e mare studiul are toate sansele sa fie corect.
Merci de selecție! Duminică faină!
La 7 am „decât” asta de zis: https://eftimie.net/veste-trista-despre-romanesc/