Încă n-a început, ca suntem doar în 30 decembrie și nu e încă timpul, dar cam de pe mâine seară așa or să vă geamă feed-urile de rezoluții pentru la anu’.

Mii și mii de cetățence și cetățeni ne vor anunța că începând din ianuarie vor întreprinde următoarele chestiuni:

👉 Se vor lăsa de fumat;

👉 Vor slăbi;

👉 Vor merge la sală;

👉 Vor ieși din zona de confort și se vor redescoperi pe ei înșiși;

Pe scurt și pe înțelesul tuturor, în anul care vine se vor descompune în mii de bucăți, ca niște caleidoscoape uriașe, pentru a se recompune la loc în niște oameni mai buni, mai drepți, mai slabi, mai sănătoși și mai înțelepți.

Nimic de reproșat, toate cele de mai sus sună cu adevărat bine, sună înălțător, sună a ceva ce ne-am dori cu toții să realizăm în viața asta.

Marea mea problemă cu rezoluțiile astea e alta. Dacă ai ținut sa ne informezi cum îți vei schimba tu complet viața, începând din ianuarie, de ce nu ne spui și că lăsatul de fumat te-a ținut până de Sfântul Ion sau maximum la începutul lui februarie?

De ce nu postezi și ce greutate ai pe la sfârșit de iunie, că și-așa te plictisești la coadă la shaorma?

De ce nu ne zici și că te-ai dus fix de trei ori la sală, după care ți-ai băgat pla în el de abonament? Noroc că nu l-ai făcut pe tot anul.

Anunță-ne și că ți-ai băgat picioarele în redescoperitul sinelui, ori că te-ai lămurit că nicăieri nu e mai bine ca-n zona de confort.

Să-ți mai zic și ce se va alege de caleidoscopul ăla uriaș?

Ă? De ce?

P.S. Nu știu cum stau lucrurile în noul DOOM, că mi-a fost lene să mă uit, dar în DEX-ul meu cuvântul „rezoluție” are cu totul alte sensuri.

P.P.S. Încerc un experiment cu acest articol. A fost scris anul trecut pe vremea asta și vreau să văd ce se întâmplă cu el dacă i-am dat republicare azi. Plus că nu e ca și cum n-ar fi rămas la fel de adevărat tot ce-am scris.