Am citit zilele trecute o postare care mi-a plăcut, m-a amuzat, dar m-a și pus pe gânduri. N-o mai găsesc, dar ideea era asta: cum ar fi să chiar să vină Isus, să le ia toți banii celor care i-au strâns în numele lui și să-i împartă pe bune la săraci?

Sună foarte mișto, nu? În primă fază m-am gândit că mi-aș dori să se întâmple asta, că m-ar distra tare de tot. După care, am rumegat-o mai bine și mi-am dat seama că Isus n-ar avea nicio șansă. Niciuna.

Presupunând prin absurd că Dumnezeu chiar există și că și-ar trimite încă o dată fiul pe Pământ (fără să se învețe minte după ce i-am făcut pe aici prima oară când a venit), s-ar termina urât de tot.

Gândiți-vă că de mâine apare un cetățean care susține în stânga și-n dreapta că el e fiul Domnului. Știți cine ar fi primii care l-ar alunga cu pietre? Habotnicii, prieteni, ei ar fi primii. Da, da, ăia care fac coadă și se iau la omor la lins moaște ar fi primii care l-ar pocni. Păi futu-ți morții mă-tii, vii tu aici să te dai fiul lui Dumnezeu? Marș, că-mi bag și plua.

Poate Isus să facă ce minuni vrea el, să meargă pe apă vara la Mamaia, să transforme apa doar în vinuri de colecție, să împartă pești și pâine cu nemiluita, rezultatul va fi același. Și-o va lua pe coajă tocmai de la adoratorii lui. Că una e să te închini la o icoană, și alta e să înceapă icoana aia să meargă prin mulțime. Păi nu te caci pe tine de frică știind că a venit timpul să dai socoteală?

Să zică merci dacă scapă cu viață, doar cu înjurături, palme după ceafă și niște șuturi în cur. Pentru că habotnicii, prieteni, în numele religiei sunt în stare să omoare pe oricine, cu atât mai mult pe fiul lui Dumnezeu.

Iar dacă printr-un miracol scapă de credincioși sau îi convinge cumva să-l lase în pace, n-are nicio șansă să scape de biserică și reprezentanții ei. Fix din motivele expuse în primul paragraf. Păi ce-am făcut, boss, vine ăsta să ne ia tot? Gata, se pișă pe toată agoniseala noastră doar pentru că se crede el Isus?

Nu scapă indiferent ce-ar face. Știm cu toții că biserica nu se joacă atunci când îi e periclitată averea. Păi pentru asta strâng ei de peste 2000 de ani, să vină neica nimeni ăsta, să le ia tot și să dea la săraci? Niciodată!

Vă spun, dacă mâine dimineață ar veni Isus, nu l-ar prinde Paștele viitor în libertate sau în viață. E o sărbătoare mult prea importantă ca să-l poți lăsa în viață pe fiul lui Dumnezeu.

Fix ca acum 2000 de ani.

P.S. Stiu că se scrie „Iisus”, e ok, puteți trece peste, nu despre asta era vorba azi.